מה הייתי עושים בסיטואציה הזובנות רבות עלי
חבר טוב מהעבר (מכיתה א, ומגיל 16 בערך לא בקשר) שולח לכם הודעה אחרי יותר מעשור ואתם מתחילים לדבר והשיחה זורמת ונחמדה.

אומר לו בוא נעבור לאיזה מקום אחר נדבר שם יותר קל, אמר סבבה. דיברנו שם ואמרתי לו יש לי שאלה אליך, אמר- רגע זה קשור לזה שאני לא שומר שבת וכאלה? אמרתי לו לא.. (הוא חילוני, וכבר פה הבנתי שזה סוג של חופר לו..) ושלא תבינו לא נכון, הוא מאוד זורם על כל הקטע של הדת למרות שהוא לא שומר והתחלנו לדבר על זה והוא התחיל לשאול שאלות. טוב... מפה לשם מתפתחת השיחה.. ואני משקיע בלהסביר את מה שהוא שאל.. ופתאום אחרי כמה זמן של שקט הוא מתנתק. לא כותב לי בפלאפון כלום. (כאן חשוב להבהיר- שהקשר שלנו לקראת סיומו בגיל נערות היה סוג של סיום שבא מצידי אבל היה שם כמו סוג של דם רע- כי באותה תקופה של החטיבה הוא הכיר מישהו מהבית ספר החדש אז הוא סוג של יותר אעדיף להיות איתו מאשר איתי ועם החברים האחרים.. סוג של הרגשת שאתה סוג ב׳ שלו...)

קיצור, למחרת אחרי שהוא נעלם (שתבינו זה אחרי שאנחנו באמצע שיחה ואני משקיע בהסבר ושולח, והוא כנראה גם ראה את זה.. לפני ההבנה שלי) הוא שולח לי סימן שאלה .. ואז אחרי כמה זמן כותב ״הלו״ לא עניתי לו, אחרי זה מגיע מוצ״ש שולח לי ״שבוע טוב ומבורך״ לא עניתי. היום כותב לי ״אחי מה עובר עליך״ כי הוא התקשר וסיננתי .. ועכשיו אני באמת שואל , כאילו מה חשבת לעצמך? שתעלם לי באמצע שיחה ויום אחרי אפילו לא תסביר?

תשמעו, אני יודע שכשיש מישהו שהוא לא חבר במובן העמוק של המילה, אז תכלס.. אפשר להעלם באמצע זה לא כזה ביג דיל.. הצד השני סוג של מבין שנעלמת בסדר עפת לישון.. אבל פה באמצע השיחה באמצע שאני משקיע להסביר לו .. הוא מחכה איזה 10 דקות ללא תגובה ונעלם. יש יותר זלזול מיזה? זה רק חיזק לי את התחושה שמה שהרגשתי שהייתי נער לפני שדרכנו נפרדו , היה שהוא רואה בנו חברים סוג ב׳. ותכלס? הכי מצחיק שהחשבנו אחד את השני חברים הכי טובים (מכיתה א׳ כן?)

הבנאדם במקום לראות שאני לא עונה ולנסות לשאול ״אתה כועס או משהו?״ הוא אפילו לא זורק קצוץ בא למחרת כאילו בטענה עוד יש לו טענה ״אחי מה עובר עליך״ חחח אז אדוני, עם כל הכבוד, תחפש חברים אחרים. כי לבנות קשר של חבר עם הזלזול הזה ,לא מתאים לי.

מה אומרים על זה? מסכימים איתי?
רק צריך להדגישבנות רבות עלי
זה לא היתה סתם שיחה ידידותית . הוא בא בקטע של להחיות את הקשר הישן, הציע שנפגש וכדומה. מילא אם זה רק בקטע של אהלן מה נשמע , אז ברור שאני לא אעשה עניין ..
מה אומרים בסיטואציה הבאה:רב שמואל
אדם שהיה אמור לעזור למישהו - להדריך בלימוד, במוסר, וכולי. הבן אדם הדריך בדרכים עקלקלות - ובעיקר בדרכים של התרחקות מחברה - שלדבריו - החברה לא מרגישה נוח עם אנשים כל כך טובים 'כמוני וכמוך' (המדריך והמודרך), ולכן הנכון ביותר שהוא שנהיה לבד, ורק נדבר לפי הצורך, מה שצריך ויכול להשפיע או ליצור את הרושם שראוי ליצור - כי אין משמעות למוסר ולנימוס אלא מצד יצירת רושם - ולכן חשוב מאוד ללמוד לפרוטרוט את כללי יצירת הרושם - אבל אני - כך אומר המדריך, כנראה מבין בזה יותר ממך - כי אני איש שיותר מבין חברה - ולכן תשמע ותעשה כל מה שאני אומר לך. (הנ"ל נכון מדבר גם לגבי כלי חשיבה מקובלים, שהמדריך מסביר שכיוון שרוב האנשים - כך אומר המדריך - אינם כל כך חכמים - ראוי לזכור - אומר המדריך - שאנחנו צריכים 'לשמור על עצמנו' ולא לקבל ולא להיכנס לדרכי החשיבה שלהם.) לאחר כמה שנים - שזה לא הצליח (אבל כן המדריך הספיק לתקוף כל דרך נורמלית שהייתה מקובלת לפני כן על דעתו של האדם השני הנורמלי, והכל מתוך מטרה 'להפוך אותו' כביכול, לאדם טוב יותר, נסתר מכללי החברה הכביכול 'מטופשים', שונה מדרכי החשיבה, ה'לא מספיק רציניים' וכך עוד כמה וכמה דברים) , ולאחר כמה שנים כאלו - המדריך מתחיל לתקוף בשיטתיות - על ידי חומרים מטעים - שיוצרים את הרושם כאילו הם למטרות חינוך - ובעצם מטרתם להיות איזה "מכה ניצחת" על האמונות הנורמליות והזהירות שהוא עדיין לא הצליח למוטט. ככל שעובר הזמן - והוא עדיין לא הצליח - אלא כלפי חוץ 'מצד ההרגל' וצורת התייחסות לפי מה שהוכר על ידי הקשר הנ"ל בין שניהם - (המדריך, והמודרך - המודרך בדרכים רעים ורעיונות רעים) - ואז המדריך אומר: אוקיי, אני רואה שאני לא יכול לעזור לך מקרוב - אני אעזור לך מרחוק. ואז, מה הוא עושה? הולך ושולח אותו לדרכים זרות - זרות לו כלומר זרות למודרך, חסרות מבחינת המהות - כלומר: דרכים שאינן מועילות, אלא שהוא, המדריך, כביכול אדם מסכן - יש לו איזה טפיל, שהוא צריך לעזור לו ואי אפשר לעזור לו - מה עושים כדי לסלק אותו? ובכן - יש פיתרון: אומרים לו לך לשם ושם ותמצא את כל מבוקשך. ואנשים כאלו וכאלו (שבשלבים שונים כאלו ואחרים מתבררים כלא רלוונטיים לחלוטין - חלקם אולי מתנגדים בכלליות לדרך המקובלת במגזר המקורי של המודרך (ואולי גם של המדריך, וזה רלוונטי מבחינת עוצמת ה'זרות') - ולמעשה, המודרך, שכבר הספיק 'להכיר את העולם' - יודע שמלכתחילה, בזמן התקיפות הראשונות שהמדריך תקף, בשלב השני - היו דברים שהמדריך בוודאות גמורה היה צריך לדעת שהם מרגישים למודרך כפוגעניים ותוקפניים - ואולי - וכנראה כך היה - המדריך ידע את זה, והוא עשה את זה בדיוק מהסיבות הנ"ל האמורות לגבי הרצון למוטט את האמונות וכולי.) וכל זה, כרגע הופך אלטרנטיבה קבועה - כך מציע המדריך, וכמובן - כמו בפעמים הראשונות, שכנראה ידו בחשה בקדירה כדי שאנשים אלו ואחרים יתייחסו למודרך בהתאם למטרותיו של המדריך למוטט את אמונותיו, כך גם כאן - בשלב האחרון - 'הפיתרון הסופי' שלו, לשלוח אותו אל מקומות זרים, עם מידע מטעה שהוא מסר מראש לאנשים הזרים, עם מידע מטעה אחר (או הדרכות מטעות) שהוא שלח בידיו של המודרך, ואחר כך - אם המודרך רואה אותו כאדם שאולי מוגדר כ'בתפקיד לעזור לו'. ולמעשה - גם אם הוא לא ייגש אליו כלל. אלא רק יתברר לו על ידי רכילות, שהמודרך עדיין טועה וחושב כך - כי כך אכן קרה בפועל בסיפור ההוא - אז 'המדריך' עוקב אחריו, פועל בצורה חלקלקה ומטעה, כדי להחזיר את הקשר בצורה לא נעימה - וככל שהוא מבין שהמודרך לא יפול ברשת - או בכל אופן - יעשה הכל כדי לא להיגרר אחרי ההטעיות של המדריך - אז המדריך מתחיל לפעול בדרכים אחרות: יצירת רשת נסתרת, לריגול אחרי המודרך. מעקב והטרלה בדרכים שונות. וככל שהמודרך ינסה להראות על כך שהאמת אינה כדעותיו של המדריך - וגם ינסה להזהיר אחרים כשהוא רואה שהמדריך מטריל אותם בכוונה ובזדון ומתוך חוסר כל דרך מוסרית ופריקת עול מוחלטת - אז המדריך הולך ותוקף את המודרך כאילו המודרך היה אדם מרושע מאוד. ומבחינת המדריך הלזה - אפשר להפוך את כל העולם - ובלבד שאזהרותיו של המודרך לא תישמענה. ולא עוד, אלא שהמדריך לוקח על עצמו את המעמד של אדם חשוב עוזר מורה דרך מוסרית נימוסית תורנית ישיבתית קדושה וכו'. ומסביר לכולם, ומשכנע את כולם - דבר ראשון בראש ובראשונה - לתקוף את כל מה שהמודרך מייצג. לתקוף את כל ערכי הצדק והחוכמה - על ידי הצגת צדק וחוכמה שנוגדות את הצגת ערכי הצדק והחוכמה הטבעיים - מתוך ידיעה וזיכרון - שהמודרך - שהכיר אותו וסמך עליו - כבר לא יודע להציג ערכי חוכמה וצדק טבעיים מבלי להסתבך ב-או התנגדות למדריך, או הסתמכות על מה שהמדריך בעבר לימד אותו - שזה אומר הרבה הרבה התרחקות מחברה, התרחקות מדרכי חשיבה מקובלות. ועוד הרבה דברים כהנה. וכשכל זה לא עובד - כי המודרך הולך ומוציא את ה'שטר חוב' ואת כל ההוכחות לאמת - אז המדריך מספר, שבעצם זו האמת: המודרך לא יודע להתנהג - ולא רוצה להתנהג כמו שצריך להתנהג. אבל, ברגע שהמדריך מנסה להסביר לו שהאמת 'הרבה יותר גדולה ממנו' אז המודרך מתנהל בצורה מכוונת ילדותית, או בצורה מכוונת תוקפנית, או בכל מיני דרכים אחרות, איזו בעיה שתהיה, וכל ההוכחות לרעתו של המדריך - הם כביכול הוכחות לטובתו: הוא המדריך המסכן, כביכול רק 'ניסה להתגונן' מפני בן אדם טפיל, שבסך הכל היה חבר, והתנהג לא כחבר כביכול - לפשוט צריך להסביר לו את האמת בדרכים נעימות - ועכשיו שהוא מוציא עליו דיבה - הוא כביכול בסך הכל, מנסה להסביר לאחרים איך להדריך אותו מחדש - והנה אתם רואים - המודרך שומע. ומתנגד בתוקף! מה זה אומר?
לא מסכיםekselion

יכול להיות כל מיני הסברים ללמה הוא לא ענה

יכול להיות שפתאום מישהו הסיח את דעתו.. 

יכול להיות שפתאום נרדם

או יכול להיות מאוד אפילו (קרה לי מלא) שאתה שולח הודעה והצד השני לא מקבל

אם זה לא צאט' שאפשר לראות את ההודעות יתקבלו כמו בווצאפ אז לדעתי אתה צריך ממש להתחשב באופציה הזאת, וזה גם מסביר למה הוא שאל כל מיני דברים למחרת..

הקיצר, רואים שיש לו כוונה טובה לא הייתי חותך את הקשר המיוחד הזה בגלל משו כ"כ טיפשי

בהצלוחה

ללמד זכות זה יפה..בנות רבות עלי
אבל צריך גם להיות ריאלים.. אם היה נרדם באמצע השיחה הוא לא היה מתנתק מהחשבון שבו דיברנו, והכי ברור לי שאם מישהו נאלץ לסיים שיחה כלשהי, הוא לא בא למחרת וכותב ״הלו״ אלא מסביר למה הוא יצא באמצע השיחה . עם איך שאני מכיר אותו הוא בטח דיבר במקביל עם איזה חבר שלו וכתב לו שהוא תקוע איכשהו והוא ייעץ לו לצאת.

אני יודע שזה נשמע טרחני ועם ספיקולציות, אבל לצערי הרב כל העובדות מצביעות על זה שזה לא היה תמים, ובכלל אני מכיר את הבחור זה די מתאים לו לעשות דבר כזה.

**עכשיו העדכון הוא: היום לפני שעתיים הוא הגיב למה שכתבתי אתמול בלילה , כתבתי לו בלילה ״מה עובר?״ על זה שכתב לי מה עובר עליך. אז בבוקר כתב שניסה לתפוס אותי וכו ואני לא עונה , ואז כתב שאם משהו מפריע לי מדברים.. אבל זה כל כך מגוחך, כל הזמן הזה הוא לא טרח להסביר למה נעלם מהסיבה הפשוטה, שלא היה הסבר הגיוני. הוא מהאנשים שמנסים לצאת צודקים בכח, הוא מחכה שאגיד לו למה נעלמת בשביל להתחיל להוציא אותי האשם... לצערי יש לי ניסיון בקטעים האלה ..

הבעיה בקטעים כאלה שאין לך הוכחה אבל זה די ברור שזה מה שקרה, אז בכל אופן אתה יוצא הנאבי נעלבי, כמו שנוהגים לומר. אבל תכלס? מספיק לי שאני מבין את הסיטואציה ואני תוהה מה להגיב לו בכלל, צריך לחשוב על זה היטב.

תודה על התגובה וסליחה על החפירה.
חחחבנות רבות עלי
לא שהעדכון זה משהו מצחיק. כתב לי: ״אבל הגבתי לך יום אחרי ורשמתי את הסיבה שלא הגבתי באותו רגע ״

באמת? איזה קטע. מעניין שאיכשהו ההודעה הזו לא הגיעה אלי כלל. ״באותו רגע״ חחחח באותו רגע? לא הגבת בכלל ויצאת איזה אותו רגע? כמו שחשבתי מנסה לצאת צודק מכל הכיוונים, בהמשך הוא עוד דן אותי לכף זכות חחח ״ עזוב שטויות כף זכות בטח היית עסוק״- יענו על זה שלא עניתי ביום האחרון מאז הקטע שהוא עשה. (הוא גם עושה פה הקבלה לכף הזכות מהדת בכדי להגיד לי שהייתי צריך לדון גם אותו לכף זכות)

מה אמרתי לך? הוא ינסה להוציא אותי אשם. אמרתי או לא? (:

טוב יאלה חפרתי לכם.
חחח אכל אותה :בנות רבות עלי

...בנות רבות עלי
@ekselion

מה אמרתי לך? (:
אצלי אין סתם אני מרגיש דברים. קלטתי שהוא משקר וקלטתי שהוא יצא באותו יום סתם בלי להודיע .

ואחרי היום טוב שכתבתי לו הוא כותב לי שחבל שאני בוחר לסיים ככה ואלוקים חיבר בנינו ... לא בוגר הוא קורא לי חחחח

ואי איך שאני הפלתי אותו .. לא נעים לי כבר ..
לא הבנתימשמעת עצמית
אתה רוצה לנצח
או שאתה רוצה להיות בידידות?

ניצחת אבל הפסדת חבר 🤷‍♀️
לא יודע מה איתךבנות רבות עלי
אני לא צריך חברים שמשקרים לי . אם יש משהו שאני לא יכול לסבול זה מידות רעות... ככה אתה פותח קשר מחדש? בשקר? ועוד הכי מרגיז שאחרי שתפסת אותו בשקר הוא ממשיך בגישה הזו שהכל טוב, הוא אפילו לא בא ואומר כמו בחור בוגר ״נכון טעיתי והייתי צריך להגיד לך את האמת, חבל להרוס בגלל זה..״ מילא .. אבל הוא ממשיך ומשחק אותה לא מבין על מה המהומה.. הזייה.
אתה צודק...משמעת עצמית
כן.. רק אגיד עוד משהובנות רבות עלי
אני לא יודע אם שמת לב, אבל הוא יזם שקר מעצמו. אף אחד לא חייב אותו לשקר שהוא שלח הודעה שמסבירה את ההעלמות שלו. אז מילא נעלמת שזה לגמרי לא מכבד לא אותי ולא אותך. אבל להמציא שקר? ששלחת לי הודעה שמסבירה את ההעלמות? ״שלחתי לך בצאט במייל מוזמן לראות שם״ כמה חוצפה צריכה להיות לבנאדם שיודע שלא שלח הודעה כזו לשקר ולומר שהוא שלח(!).

ואז שאני מבקש צילום מסך הוא בורח ואומר לי ״אחלה יום״ ואז מצפה שנמשיך בקשר 🤦🏼‍♂️
דילמה לא פשוטהארץ השוקולד
אישית, הייתי חוזר אליו ומסביר, יתכן והוא היה צריך לעזוב מסיבה דחופה.
חבל לאבד קשר רק בגלל שיחה אחת עם התנהגות מזלזלת.
אחי תקרא את ההתכתבות שלנובנות רבות עלי
ואת שאר הדברים שכתבתי כאן בהמשך .. נראה שאתה לא כל כך מעודכן בפרטים החדשים..

וסליחה מראש על החפירה.

שתי נקודות:

1. גם אם הכל היה נשאר עדין בגדר חשד בלבד, מה שכאמור השתדרג למעמד של *וודאי* (ראה התכתבות איתו למעלה צילמתי מסך) עדין- להמשיך להיות חבר של מישהו במצב כזה זה פשוט לא כיף. תחשוב על הסיטואציה: אני והוא יושבים מדברים וצוחקים, ואין לי מושג אם הוא לא מקלל אותי בלב באותו רגע .. או שאני צריך לחשוש אם לספר לו כל מיני דברים אישיים שלי .. וואלה לא יודע מי שנעלם לי בהפגנת זלזול שכזו...אי אפשר כבר לדעת כלום עליו (היית צריך ללכת? אז תדבר תגיד, זה פשע להתקפל לישון?) אבל לא רק שהוא לא אמר כלום, הוא גם שיקר שקר גס שהוא אשכרה כתב לי הסבר להעלמות שלו, למרות שיכל בקלות להגיד לי שהוא לא היה בסדר והיה צריך לסגור ושהוא מצטער שלא אמר כלום. והכי מצחיק- שאחרי זה הוא כותב לי אם קיבלתי את שאר ההודעות , קרי- ״הלו ״ ו- ״אתה פה״ בכדי לבסס בעצם את השקר שהוא שלח חלק ואת השאר לא קיבלתי כביכול. כמו שאומרים- אין שקר בלי עירבוב של אמת ..

ומה שהכי כואב לי, שזה חבר ילדות הכי טוב שהיה לי, לא יודע מה נהיה ממנו. הוא עשה עלי רושם כל כך טוב בהתחלה- כתב לי ״שטויות אחי אני קורא ומגיב על הכל תכתוב מליון הודעות״ והכל לשון חלקלקה שהתגלתה למפרע ככיסוי לשקרים שלא מהעולם הזה... כלומר- מי לכל השדים חייב אותך לשקר לי? ואחרי שאני אומר לך להוכיח ולצלם מסך - אתה אומר לי - ״תהיה בריא נסיך אחלה יום״ חחח אפילו לא מנסה איכשהו להוכיח שהוא לא שיקר . מדהים. ומאז הוא אשכרה התקשר פעמים ושלח הודעות גם בפייסבוק וגם בפלאפון בניסיון להצטדק..

סורי על החפירה אבל לדעתי אנשים כאן לא מבינים את הסיטואציה שבלסמוך על אדם כזה.
אתה צודק, התייחסתי לפני העדכונים שקראתי אחריארץ השוקולדאחרונה
ומבין אותך לגמרי.
לא יודע מה הייתי עושה, אבל הייתי נפגע מהיחס שלו.
ודווקא בגלל שהוא היה בעבר חבר ממש טוב זה פוגע עוד יותר
באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשהאחרונה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

אולי יעניין אותך