אדם שהיה אמור לעזור למישהו - להדריך בלימוד, במוסר, וכולי. הבן אדם הדריך בדרכים עקלקלות - ובעיקר בדרכים של התרחקות מחברה - שלדבריו - החברה לא מרגישה נוח עם אנשים כל כך טובים 'כמוני וכמוך' (המדריך והמודרך), ולכן הנכון ביותר שהוא שנהיה לבד, ורק נדבר לפי הצורך, מה שצריך ויכול להשפיע או ליצור את הרושם שראוי ליצור - כי אין משמעות למוסר ולנימוס אלא מצד יצירת רושם - ולכן חשוב מאוד ללמוד לפרוטרוט את כללי יצירת הרושם - אבל אני - כך אומר המדריך, כנראה מבין בזה יותר ממך - כי אני איש שיותר מבין חברה - ולכן תשמע ותעשה כל מה שאני אומר לך. (הנ"ל נכון מדבר גם לגבי כלי חשיבה מקובלים, שהמדריך מסביר שכיוון שרוב האנשים - כך אומר המדריך - אינם כל כך חכמים - ראוי לזכור - אומר המדריך - שאנחנו צריכים 'לשמור על עצמנו' ולא לקבל ולא להיכנס לדרכי החשיבה שלהם.) לאחר כמה שנים - שזה לא הצליח (אבל כן המדריך הספיק לתקוף כל דרך נורמלית שהייתה מקובלת לפני כן על דעתו של האדם השני הנורמלי, והכל מתוך מטרה 'להפוך אותו' כביכול, לאדם טוב יותר, נסתר מכללי החברה הכביכול 'מטופשים', שונה מדרכי החשיבה, ה'לא מספיק רציניים' וכך עוד כמה וכמה דברים) , ולאחר כמה שנים כאלו - המדריך מתחיל לתקוף בשיטתיות - על ידי חומרים מטעים - שיוצרים את הרושם כאילו הם למטרות חינוך - ובעצם מטרתם להיות איזה "מכה ניצחת" על האמונות הנורמליות והזהירות שהוא עדיין לא הצליח למוטט. ככל שעובר הזמן - והוא עדיין לא הצליח - אלא כלפי חוץ 'מצד ההרגל' וצורת התייחסות לפי מה שהוכר על ידי הקשר הנ"ל בין שניהם - (המדריך, והמודרך - המודרך בדרכים רעים ורעיונות רעים) - ואז המדריך אומר: אוקיי, אני רואה שאני לא יכול לעזור לך מקרוב - אני אעזור לך מרחוק. ואז, מה הוא עושה? הולך ושולח אותו לדרכים זרות - זרות לו כלומר זרות למודרך, חסרות מבחינת המהות - כלומר: דרכים שאינן מועילות, אלא שהוא, המדריך, כביכול אדם מסכן - יש לו איזה טפיל, שהוא צריך לעזור לו ואי אפשר לעזור לו - מה עושים כדי לסלק אותו? ובכן - יש פיתרון: אומרים לו לך לשם ושם ותמצא את כל מבוקשך. ואנשים כאלו וכאלו (שבשלבים שונים כאלו ואחרים מתבררים כלא רלוונטיים לחלוטין - חלקם אולי מתנגדים בכלליות לדרך המקובלת במגזר המקורי של המודרך (ואולי גם של המדריך, וזה רלוונטי מבחינת עוצמת ה'זרות') - ולמעשה, המודרך, שכבר הספיק 'להכיר את העולם' - יודע שמלכתחילה, בזמן התקיפות הראשונות שהמדריך תקף, בשלב השני - היו דברים שהמדריך בוודאות גמורה היה צריך לדעת שהם מרגישים למודרך כפוגעניים ותוקפניים - ואולי - וכנראה כך היה - המדריך ידע את זה, והוא עשה את זה בדיוק מהסיבות הנ"ל האמורות לגבי הרצון למוטט את האמונות וכולי.) וכל זה, כרגע הופך אלטרנטיבה קבועה - כך מציע המדריך, וכמובן - כמו בפעמים הראשונות, שכנראה ידו בחשה בקדירה כדי שאנשים אלו ואחרים יתייחסו למודרך בהתאם למטרותיו של המדריך למוטט את אמונותיו, כך גם כאן - בשלב האחרון - 'הפיתרון הסופי' שלו, לשלוח אותו אל מקומות זרים, עם מידע מטעה שהוא מסר מראש לאנשים הזרים, עם מידע מטעה אחר (או הדרכות מטעות) שהוא שלח בידיו של המודרך, ואחר כך - אם המודרך רואה אותו כאדם שאולי מוגדר כ'בתפקיד לעזור לו'. ולמעשה - גם אם הוא לא ייגש אליו כלל. אלא רק יתברר לו על ידי רכילות, שהמודרך עדיין טועה וחושב כך - כי כך אכן קרה בפועל בסיפור ההוא - אז 'המדריך' עוקב אחריו, פועל בצורה חלקלקה ומטעה, כדי להחזיר את הקשר בצורה לא נעימה - וככל שהוא מבין שהמודרך לא יפול ברשת - או בכל אופן - יעשה הכל כדי לא להיגרר אחרי ההטעיות של המדריך - אז המדריך מתחיל לפעול בדרכים אחרות: יצירת רשת נסתרת, לריגול אחרי המודרך. מעקב והטרלה בדרכים שונות. וככל שהמודרך ינסה להראות על כך שהאמת אינה כדעותיו של המדריך - וגם ינסה להזהיר אחרים כשהוא רואה שהמדריך מטריל אותם בכוונה ובזדון ומתוך חוסר כל דרך מוסרית ופריקת עול מוחלטת - אז המדריך הולך ותוקף את המודרך כאילו המודרך היה אדם מרושע מאוד. ומבחינת המדריך הלזה - אפשר להפוך את כל העולם - ובלבד שאזהרותיו של המודרך לא תישמענה. ולא עוד, אלא שהמדריך לוקח על עצמו את המעמד של אדם חשוב עוזר מורה דרך מוסרית נימוסית תורנית ישיבתית קדושה וכו'. ומסביר לכולם, ומשכנע את כולם - דבר ראשון בראש ובראשונה - לתקוף את כל מה שהמודרך מייצג. לתקוף את כל ערכי הצדק והחוכמה - על ידי הצגת צדק וחוכמה שנוגדות את הצגת ערכי הצדק והחוכמה הטבעיים - מתוך ידיעה וזיכרון - שהמודרך - שהכיר אותו וסמך עליו - כבר לא יודע להציג ערכי חוכמה וצדק טבעיים מבלי להסתבך ב-או התנגדות למדריך, או הסתמכות על מה שהמדריך בעבר לימד אותו - שזה אומר הרבה הרבה התרחקות מחברה, התרחקות מדרכי חשיבה מקובלות. ועוד הרבה דברים כהנה. וכשכל זה לא עובד - כי המודרך הולך ומוציא את ה'שטר חוב' ואת כל ההוכחות לאמת - אז המדריך מספר, שבעצם זו האמת: המודרך לא יודע להתנהג - ולא רוצה להתנהג כמו שצריך להתנהג. אבל, ברגע שהמדריך מנסה להסביר לו שהאמת 'הרבה יותר גדולה ממנו' אז המודרך מתנהל בצורה מכוונת ילדותית, או בצורה מכוונת תוקפנית, או בכל מיני דרכים אחרות, איזו בעיה שתהיה, וכל ההוכחות לרעתו של המדריך - הם כביכול הוכחות לטובתו: הוא המדריך המסכן, כביכול רק 'ניסה להתגונן' מפני בן אדם טפיל, שבסך הכל היה חבר, והתנהג לא כחבר כביכול - לפשוט צריך להסביר לו את האמת בדרכים נעימות - ועכשיו שהוא מוציא עליו דיבה - הוא כביכול בסך הכל, מנסה להסביר לאחרים איך להדריך אותו מחדש - והנה אתם רואים - המודרך שומע. ומתנגד בתוקף! מה זה אומר?