מרגישה נבגדתנגמר לי הכח

מרגישה נבגדת. כותבת לכם את מה שכתבתי לנגמרו לי השמות, אשמח לקבל עוד עצות ועידודים, יש כאן המון נשים חכמות.

נשואה לאברך כביכול ירא שמים ושמור, עם כביכול שליטה עצמית לא נורמלית.

לי יש אינטרנט בבית פתוח לצרכי עבודה שרק אני יודעת את הסיסמא ויש לי גם פלאפון מושגח לכאורא ללא אינטרנט.

בעלי בערך כל ערב נכנס עם הפלאפון לשירותים בטענה כי שומע מוזיקה וראה תמונות.

ביום שישי אני רואה בגלריה תמונה מזעזעת כמו קולאז' של מלא נשים בחזיה ותחתונים.

לרגע לא הבנתי מאיפה הגיעה התמונה, עד שפתאום התבהר לי כי ככל הנראה בעלי נכנס לקידומי מכירות בג'ימיל שלי ושם אני מקבלת מלאאאאאאאאאא פרסומת, ורובם לא צנועות ובעלי היה יושב וצופה בהם.

שעות של הכחשות עד שהוא הודה שהוא נפל, מבחינתי השמיים שלי קרסו.

מה הכי נורא, שהוא נפל שהייתי עם קורונה קשה במיטה, שעכשיו שאנחנו אסורים והוא שומר עלינו כמו מאש שלא נגיע לביאה. ופה פתאם זה מותר ליפול, יש לו יצר הרע, הוא לא נופל איתי כי אני פת בסלו והתמונות האלה לא (משפט שאני ממש לא מבינה).

ולי נפלו השמים ונפלו לי החיים, כי אנחנו נשואים 6 שנים שבהם אני נותנת את כל כולי לנשואים האלה, משקיעה בו בכל נפשי ומאדי, דואגת לספק אותו בכל בחינה ואופן אפשרי, כל יום מתארגנת לכבודו מתקלחת, מתלבשת מתפארת לפני שהוא בא, ובסוף הוא יושב וצופה בתמונות המזעזעות האלה??? ואם לא הייתה יורדת תמונה בטעות לפלאפון בחיים לא הייתי יודעת.

כל החיים פחדתי מהרגע הזה והנה הוא הגיע אלי.

מוסיפה כי בעקבות כל מיני שרשורים בפורום על נשים שהבעלים שלהם נפלו, פתחתי איתו את זה, שאיך שאני יכולה להרגיש רגועה.. והוא הרגיע אותי והבהיר לי שהוא רק שלי וכו'.

לצערי התברר לי כי מה שמניתי קודם זה לא היה פעם ראשונה וכי היו לו פעמיים נוספות.

אני יודעת שעל פניו, זה לא כזה גרוע (אם כי פתחתי את התמונות ותמונות באמת מזעזעות, אני בתור אישה לא מסתכלת על כאלה תמונות ועשיתי הסרה מרשימת התפוצה שלהם) אבל לבעלי השמור שגדל בישיבה ובסביבה סופר סופר דוסית, זה כמו לראות פורנו הכי מופרע שיש, לצערי הרב.

שנודע לי את זה, מבחינתי היו שני אופציות או להתגרש או להתאבד.

בתכל'ס, היו לנו כל יום האתמול המון שיחות, התקרבנו מאד, אני אוהבת אותו מאד אהבה לא נורמלית,אבל עדיין לא סלחתי לא, לא מצליחה להבין אותו, לא יודעת איך אצליח להמשיך לחיות עם זה, ובתכל'ס איך להמשיך לחיות איתו.

איך נרגעים מכזה דבר?

אני מרגישה שכל מה שבניתי כל השנים, וכל מה שהשקעתי וכל האמון המטורף שהיה לי בו, קרס, נגמר נעלם.

היי יקרהמתחדשת11
את מתארת תחושות קשות ממש. זה בהחלט אובדן של אמון והתחושה היא שכל עולמך חרב
תזכרי שזה בסופו של יום- שלו. לכולנו יש נפילות בכל מיני תחומים והוא נפל בזה. אין ספק שזה קשה אבל זה עלול לקרות לכל אחד
האם זה אומר שהוא לא אוהב אותך?
האם זה אומר שאתם לא מתאימים?
האם זה אומר שעשית משהו?
ממש ממש לא!!
נכון שזה מאוד קשה לעשות את ההפרדה בין מה שהוא עשה לבין מערכת היחסים שלכם
אבל יש מציאות שלכם כזוג
ויש גם מציאות שלכם בנפרד.
אתם גם אנשים נפרדים עם רצונות, תהיות וגם נפילות..

שולחת לך חיבוק גדול גדול גדול 💞💞💞💞
יקרה ברור שזה לא נעים לגלות דבר כזהבתי 123
את רושמת כמה את משקיעה בנישואין ומספקת אותו וזה בכלל לא העניין.
שמירת עיניים זה עניין לא פשוט ובטח כשיש אנטרנט חופשי וסמרטפון.
לא שאני חושבת שזה בסדר אבל צריך להפריד זו התמודדות שלו עם היראת שמים שלו. ולא קשור אליך או לכמה את אישה טובה בשבילו. ובטוח שמבחינתו זה אפילו לו קשור לבגידה אפילו שזה מובן שאת מרגישה ככה עכשיו.
מציעה לך לתת לעצמך את הזמן ולתת לעצמך מקום להרגיש מה שאת מרגישה ברור שזה מטלטל.
ואז תנסי לבחון את הדברים במבט אובייקטיבי להתבונן בדברים הטובים שיש לכם להבין שבעלך לא מיוחד בזה והמון גברים היום פשוט לא מציחים להמנע מזה. פשוט תקחי החלטה שגם אם בעלך מכניס את התוכן הזה לעיניים שלו את בתוקף לא נותנת לזה להכנס לבית שלכם ולזוגיות שלכם ולא נותנת לאיזו דוגמנית להרוס לך את חיי הנישואין!
להיפך תראי לו כמה את סומכת עליו תגידו לו שזה הנסיון שלו ואת בטוחה שהוא מסוגל לעמוד בו.

יקרה ❤נגמרו לי השמות

מעתיקה גם לכאן את מה שעניתי לך במסר, כיוון שאני חושבת שאולי מה שהכי חשוב והכי יכול לעזור לך *באמת ובשלמות* כרגע זה מענה יותר עמוק ומקיף בעולם האמיתי, בפרט שהמצב בו את נמצאית ואותו את מתארת נשמע קשה מאוד מאוד.

ושולחת גם כאן עוד חיבוק גדול גדול

שלום יקרה ושבוע טוב.

ראשית - שומעת את כאבך הגדול ושולחת הרבה כוחות ועידוד.

יחד עם זאת, אני חושבת שמענה *בעולם האמיתי* יהיה עבורך הרבה יותר מתאים ונכון,

בפרט כאשר הצגת את הקושי עבורך במימדים מאוד גדולים ואפילו הרסניים חלילה (כתבת שאת רוצה או להתגרש או להתאבד חלילה, וזה מקום לא טוב להיות בו, וצריך ליווי מסודר מאנשי מקצוע לשם כך, מענה בפורום לעולם לא יהיה מספיק ומספק וראוי לעומקים שכאלו...)

אז יקרה, מחזקת אותך לפנות כבר מחר בבוקר לכתובת מקצועית,

בין אם זו פסיכולוגית קלינית,

או מענה של יעוץ נשי של מכון פועה (פועל כל ערב בין 20:00-22:00 בטלפון של מכון פוע"ה

02-651-50-50

או כל איש מקצוע אחר בעולם האמיתי שיוכל ללוות, לתמוך, להעניק כלים, וכמובן להביט על כל התמונה השלמה.

בנוסף לכל האמור,

מצרפת לך גם דברים שכתבתי בעבר בנושא הזה, בתקווה שיהיו גם לך לעזר ב"ה:

יקרה,

אני רוצה להתייחס לשתי נקודות עיקריות בהודעתך -

הראשונה היא באמת הנגיעה בכאב הגדול גדול,

והשנייה היא לראות איך דווקא מתוך הכאב והשבר הזה אפשר אולי לצמוח.

1. בכאב:

עכשיו קשה לך מאוד, את ממש בעיצומו של הקושי,

בתוך המקום הכואב והשחור הזה - קשה מאוד לראות מעבר.

אבל זה ב"ה מצב זמני.

את לא תמיד תהיי בחושך הגדול הזה.

גם אם כרגע זה נראה שכן - זה באמת באמת לא.

כתבת הרבה דברים, בסוג של מוצפות רגשית מאוד גבוהה

וענו לך כאן בחוכמה רבה 

גם אני הקטנה מצטרפת לדברים שנאמרו -

גם להבין עם *עצמך* איפה הייתה כאן הפרת האמון מבחינתך,

מה זה אומר מבחינתך,

ואח"כ מבחינת בעלך

ואח"כ מבחינה זוגית.

בנוסף, צריך באמת להבדיל בין ההרגשה שלך והתפיסה שלך, שבצדק היא קשה מאוד, פגועה מאוד, נגעלת מאוד

לבין המציאות עצמה שלצערנו כוללת בתוכה כמעט 99% של צפייה לפחות פעם אחת בפורנו בעבר/הווה/עתיד של כל גבר באשר הוא גבר...

זו מציאות עגומה, אני יודעת - אבל היא כבר בגדר נורמה...

כן, גם גבר חרדי, דתי, חילוני, רווק, נשוי - כולם כולם.

האחוזים ממש זהים ודומים אצל כולם לצערנו.

הקב"ה אכן ברא את האנשים בעולמו עם יצר מין חזק מאוד, כדי בעיקר לפרות ולרבותף יצר ההישרדות, ואכן אצל גברים (בהכללה, יש גם אחוזים מטורפים של נשים שצפו/צופות) - היצר יותר חזק.

ולתכונה הטבועה והבלתי נפרדת הזו באנושות - נוספה הקידמה, והזמינות הבלתי נתפסית.

העולם השתנה, הזמינות השתנתה - זה כמעט בלתי אפשרי שאדם יעבור חיים שלמים בלי ליפול לדבר הזה אפילו פעם אחת...

ויצרני התעשייה הזו משקיעים מיליונים ומילארדים כדי לגרום לאנשים להתמכר, להקליק שוב ושוב ושוב,

זה כמעט חזק מהם!

זה לא אומר בשום צורה שזה בגללך או שזה קשור אלייך - זה לא!

אולי חלק מתחושת הנבגדות, משבר האמון, הגועל והסלידה שאת חשה כרגע נעוץ בעובדה שאת מרגישה שזה קשור גם אלייך, שהוא בגד בך אישית כשהוא צפה בפורנו,

שאת לא מספיקה עבורו או מספקת אותו, שאת לא מספיק יפה בעיניו, ובגדול שאת לא *מספיק*.

זו הרגשה מאוד קשה להיות בה.

ומאוד חשוב להבהיר - צפייה בפורנו *לא* אמורה להתקיים בגללך.

זה שני דברים שונים לגמרי - כמו שני קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו - זה שלו. בלי בדל קשר אלייך.

את טובה. כן, גם בעיניו.

את יפה ומושכת, כן גם בעיניו

הוא לא מחפש להחליף אותך

הוא אוהב אותך והוא רוצה בך וחושק בך.

הוא ממש לא משווה חלילה *אותך*, לאותן זוועות שהולכות שם, 

זה בכלל לא בר השוואה,

זה לא שהוא "רואה בנות ומלא עירום" ובא אלייך ומשווה וזה כאילו "עוד בת, עוד עירום" - זה פשוט לבל אחר לגמרי!

כמו שכתבתי - כמו שני קווים מקבילים שלא יםגשו לעולם. 

שם זה לא אמת, זה רק רק פנטזיה מכוערת ומלאכותית ודוחה ובריחה מהמציאות לשנייה,

בלי שום קשר לאהבה עמוקה שלו אלייך

לתשוקה האמיתית והגדולה שלו אלייך,

ליופי האמיתי והענק שהוא רואה בך, פנימי וחיצוני!!!

אז מה הוא כן?

אולי הוא מכור - וכאן כמו בכל התמכרות - צריך לטפל

ואם הוא לא

אולי הוא סקרן, והכל זמין וחינמי ואנונימי עד להכעיס

בפורנוגרפיה יש עולם שלם של פנטזיה - ולפעמים יש רצון לברוח לעולם מושלם ובלי התמודדויות כפי שיש בחיים האמיתיים,

בפורנוגרפיה גם המין ללא משמעות, ללא מאמץ - הוא לא צריך להתחשב בעוד אדם, לא צריך זמן ועבודה מנטלית/פיזית ובנוסף אין שום משמעות - לעיתים דווקא במין נטול משמעות יש משהו יצרי שיכול למשוך גברים (ונשים),

בפורנוגרפיה יש גם הרבה מאוד גיוון, והיצר והסקרנות, בשילוב עם הזמינות הבלתי נסבלת שזה פשוט בכל מקום - יוצר לך את התוצאה העצובה מאוד ואת האחוזים העצובים מאוד...

זה גם לא נכון שגברים לאחר הנישואין מפסיקים לצפות בכך - יש אנשים שאחרי החתונה המשיכה שלהם לפורנו רק הולכת וגדלה.

אם מבינים את השורש למה אנשים צופים בזה - מבינים שזה כלל לא קשור לנשוי או לא.

בפורנוגרפיה יש עולם שלם של פנטזיה - ולפעמים יש רצון לברוח לעולם מושלם ובלי התמודדויות כפי שיש בחיים האמיתיים,

בפורנוגרפיה גם המין ללא משמעות, ללא מאמץ - הוא לא צריך להתחשב בעוד אדם, לא צריך זמן ועבודה מנטלית/פיזית

ובנוסף אין שום משמעות - לעיתים דווקא במין נטול משמעות יש משהו יצרי שיכול למשוך גברים (ונשים),

בפורנוגרפיה יש גם הרבה מאוד גיוון,

והיצר והסקרנות, בשילוב עם הזמינות הבלתי נסבלת שזה פשוט בכל מקום - יוצר לך את התוצאה העצובה מאוד ואת האחוזים העצובים מאוד...

זה גם לא נכון שגברים לאחר הנישואין מפסיקים לצפות בכך - יש אנשים שאחרי החתונה המשיכה שלהם לפורנו רק הולכת וגדלה.

עוד דבר חשוב -

זה לא אומר בשום צורה שזה טוב ושצריך "להחליק" את זה בגרון ואין ברירה - כמובן שצריך להילחם כל יום מחדש! להתקין סינון ראוי וחזק, לעבוד על עצמנו, על המידות, על היצר, על הנפילות.

וכמובן לשים לב לנשק הכי חזק של הנפילות - היאוש.

ישנו מעגל מאוד מתסכל של אדם שצופה בפורנו ומלקה את עצמו על כך-

הוא צופה-

הוא מתוסכל מעצמו ומתבייש בעצמו ובמעשיו -

היאוש הזה מחליש אצלו את האנרגיות הטובות לבחור בשינוי ולעלות מעלה-

ואז שוב הוא צופה - וחוזר חלילה.

צריך לשבור את המעגל הזה,

ודבר ראשון צריך לטלפל ביאוש!

זה שבעלך לא מיואש ומוכן לעבוד קשה - זה מבורך.

אסור לוותר וצריך להילחם - ולי זה נשמע שבעלך זועק לעזרה ורוצה להילחם 

ואולי עםפ עצמו הוא כבר נלחם אלף פעמים

אבל זו ממש בגדר מלחמת התשה

והוא פשוט מותש.

ואולי אין לו כלים,

ואולי הוא פשוט זועק לקבל את הכלים הללו.

אם הוא אכן מכור - יש בעלי מקצוע שזו בדיוק ההתמחות שלהם - התמכרויות.

אפשר לפנות אליהם.

התקווה המאוד גדולה כאן - שבעלך מוכן להשתנות!

מוכן להילחם!

מוכן לעבוד קשה!

כי זו באמת עבודה מאוד קשה.

וזה הרבה. הרבה מאוד.

יש גם הרבה כאלה שלא היו מוכנים לעשות עבודה עצמית, והיו אומרים "הכל בסדר אצלי. תשתני את".

אז זה כבר אומר שיש בו ענווה, ולב נכון, ורצון מאוד טוב.

אל תראי אותו, את כל המהות שלו כשחורה וכרשעה וכחוטאת, הוא אדם שלם, עם טוב שלם שאת מכירה ויודעת והכרת כל השנים והכרת לפני שהתחתנת - הוא נשאר שם. הוא האמיתי. הוא לא השתנה.

אותו אדם טוב, בתור היותו אנושי ומועד לטעויות ולנפילות ("אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"), אכן חטא. אכן נפל.

עכשיו הוא רוצה לקום. הוא רוצה לחזור בתשובה.

הקב"ה רוצה ומוכן לחכות עד יום המיתה לתשובה. את מוכנה? יש בך את הכוח?

אם יש - גייסי את כולו.

נסי להפריד בין האדם עצמו לבין החטא והנפילה.

ההפרדה הזו קיימת.

נסי לראות את בעלך ללא הנפילות. איזה אדם הוא?

מה טוב בו?

איפה הוא עזר ונתן לך בחיים?

על מה את כן יכולה להוקיר לו תודה?

איפה הוא תמך בך בחייכם המשותפים שאת היית למטה והיה לך קשה?

מה זה עשה לך?

איפה כן כיף וטוב לכם ביחד (גם אם לא עכשיו - בעבר?)

2. לראות איך אפשר לצמוח דווקא מזה:

כתבת בין היתר שבעלך ציפה ממך בעבר לא לראות סדרות,

וגם שהוא רואה אותך בתור האישה הצדיקה והקדושה שמה לה ולתאוות האסורות הללו.

אלו שתי נקודות חשובות מאוד שדרכן אפשר להביט מעבר לכלל הזוגיות ולראות איפה אפשר לשפר.

השורה הראשונה - הציפייה שלו ממך - אל מול הנפילה שלו עצמו - כמובן ישנו פער גדול כאן והפער הזה מעצים עוד יותר את הכאב ואת תחושת הפגיעה.

והשורה השנייה - כאן כבר יש כשל בסיסי שלךצערי הרב יש להרבה הרבה גברים ונשים כאחד בכל מה שקשור לחיי האישות:

בטעות, או לא בטעות אלא בגלל הבנייה תרבותית,

אנחנו חושבים שחיי אישות וכל הכרוך בתוכם גם אם זה גיוון רב = אסור או מלוכלך וכו'

ואז יש סתירה פנימית ש"אם אשתי צדיקה

או

אם בעלי צדיק

אז איך הוא עושה...

או איך היא תעשה...

ממש סתירה מובנית של צדיקות אל מול הנהנתנות.

וצריך להבין את זה!

זו אולי נראית סתירה - אבל היא בעצם ממש ממש לא!

יש הפרדה ברורה בין החיים האמיתיים לבין חיי האישות.

בחיי האישות ישנו מימד שלם של משחקיות,

של שיחרור, חופש, יצירתיות,

אקטיביות, גיוון, והכל.

גם האישה הכי צדיקה באמת יכולה להנות ממגוון רחב של דברים בתוך חיי האישות וגם הגבר הכי צדיק,

ולהיפך - ככל שהם יותר בקירבה ובאהבה והנאה אחד של השנייה - זה ממש קודש הקודשים ושפע עצום כאשר זה בין איש לאישתו, בטהרתה, וכמובן ברצון שניהם ובשמחתם!

וזה כולל כל דבר! כל דבר ששני בני הזוג רוצים שניהם!

אין משהו שהוא מלולכך או נוראי או אוי ואבוי אם שניהם שמחים ורוצים בכך!

וזה לא אומר לרגע שהם פחות צדיקים!

זה פשוט לא קשור אחד לשני.

צריך רק להבין את זה בראש.

יש הרבה סתירות כאלה.

יש גברים שאחרי הלידה הראשונה לא מסוגלים לחשוב על האישה שלהם שעכשיו נהייתה אמא כאישה שהיא גם מאהבת.

וגם שם - שוב - צריך להבין שזה כלל לא סותר, שיש לאישה כמה וכמה "כובעים" והיא יכולה להיות גם אמא וגם מאהבת וגם חברה וגם וכם ממש כמו: יונתי רעייתי וכו' וכו' כל התפקידים.

בחיי האישות יש את כל הצד הזה - וזה מבורך!

לא מגעיל, לא טמא, לא פחות צדיק - אלא מ-ב-ו-ר-ך והכי צדיק שיש דווקא דווקא בכך!

וכך לגבי כל הסתירות שיש לנו במוח בגלל הבניות תרבותיות או חינוכיות

כמו זה שאומר שרק גבר אמור להינות ואישה לא - ממש לא נכון.

כמו תפיסה לא נכונה שאומרת שהאישה כאן רק כדי לרצות את הגבר או לספק לו שירותים - ממש ממש לא נכון, ועלול לפגוע קשות באישה ובכל החיים הזוגיים!

כמו התפיסה שיש סתירה בין אם אישה רוצה להרגיש שהגבר יותר חזק ושולט וכד' בחיי האישות לבין אישה נאמר פמינסטית או שהשווין והכבוד והרוך בבעלה חשובים לה - שוב - זו לא סתירה - בחיי האישות זה בחיי האישות. ובחיים האמיתיים זה שם. הפרדה. לא סותר.

לכן בעלך ואת צריכים להבין את זה קודם כל.

להבין גם שזה הכי טבעי בעולם וקורה לרוב הזוגות שבטעות חושבים כך.

לכן צריך ידע, ומודעות, וכלים, והבנה, וניסיון. לכולנו.

אף אחד לא נולד עם הידע הזה... זה משהו שרוכשים.

אז דווקא דווקא משבר כזה יכול לספר לך שבעלך כן כמה לעוד קצת בחיי האישות שלכם -

לעוד גיוון, עוד חידוש, עוד העמקה, שהוא חושק בך בעוד דברים מלבד הטוב שיש ביניכם כרגע,

ואולי בגלל התפיסה המוטעית שלו שאם את צדיקה אז את לא יכולה להיות.... במיטה ההוא מונע זאת משניכם. וחבל.

הוא צריך להבין את זה. שזה לא סותר. לדבר איתך. שתבחנו יחד מה טוב לכם, נעים לכם, מדליק אתכם,

ומתוק קירבה והנאה של שניכם להגיע לגילויים חדשים כל פעם עוד ועוד - זה מרתק ומפליא ומחבר ומעצים ומבורך ו-קדוש!!!

כן כן קדוש!

- ולגבי השיתוף - עד לכאן שומעים ורואים את הכנות שלו, את האהבה שלו אלייך, את הצער והבושה שלו מהמעשה, את החרטה הגדולה

נשמע שהוא ממש משמ עשה את כל השלבים של החזרה בתשובה

של וידוי

חרטה גדולה

קבלה לעתיד

ואם הקב"ה סולח לנו ביום הכיפורים ובכל יום על דברים יותר חמורים שעשינו מי אנחנו שלא ניתן לאדם פתח של תשובה?

"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"!

גם גדולי וענקי עולם חטאו!

אין אדם שלא חטא. אין. רק הקב"ה לבדו מושלם.

יהודה הצדיק שהודה - עם תמר.

דוד המלך

משה רבינו!

הסיפור בגמרא על האמורא שצעק "אש בבית אש בבית!" כי רצה לטפס בסולם ולעשות עבירה עם אישה,

ועוד שלל סיפורים על צדיקי עולם, שאחד מהם אפילו הלך לכל זונה בעולם כדי לחטוא ובסוף בכה וחזר בתשובה ונקרא רבי ומוזמן לחיי העולם הבא!

חז"ל רצו לבטל בעבר את יצר הרע מרוב כל מה שהוא גרם לחטוא

ואז באמת ביטלו

וראו שהעולם לא מתקיים. אין התרבות אפילו של תרנגול ותרנגולת. ממש פחדו שהעולם יחרב! אז החזירו את היצר.

זה יצר כ"כ כ"כ בסיסי! צר החיים, יצר ההמשכיות.

נכון. הוא חזק מאוד מאוד

אבל כמו כל דבר חזק ועצום - יש לו גם את הכוח הניגודי שלו.

כדי שתהיה לנו יכולת בחירה.

"ראה נתתי לפניך את הטוב ואת הרע 

ובחרת בחיים!"

אם הטוב היה יותר מהרע בעוצמה - איפה כאן הייתה הבחירה? לא הייתה.

אז זה באותה עוצמה.

אותו כוח חיים בדיוק טומן בחובו גם את פוטנציאל ההרס והחטא הכי גדול - כדי שתהיה לאדם בחירה.

אז בעלך הצדיק נפל. נכון.

אבל הוא קם!

הוא עשה תשובה!

ומאהבה ולא מיראה!

אז הוא אפילו במדרגה שהעוונות נהפכו לו לזכויות!!!

ואם הוא יפול שוב? יכול להיות. הוא בנאדם יקרה.

הוא יכול הכי לרצות בעולם לא ליפול -אבל פעם, מתישהו, שהיצר יתחזק, והוא יהיה מדוכדך וחלש ועצוב - הוא יכול ליפול. כי הוא אדם.

כמו כל גברי העולם. באמת האחוזים הם מטורפים - 99%!!!

וכמו כל נשי העולם - שאולי לא בזה, אבל בדברים אחרים. כל אדם וההתמודדות שלו.

אפשר להבין שזו המציאות, להבין שזה טבע האדם,

שהקב"ה ברא אותו כך. 

שהוא לא מצפה ממנו להיות מושלם כי אין מושלם - אלא להיות *בהשתלמות*, ואם נפל -לקום

שבע יפול צדיק וקם!

על ההתרוממות הזו

על הקימה מתוך הנפילה

על התשובה

על זה העולם עומד!

כי אנחנו בני אדם לא מלאכים ובטח ובטח שלא הקב"ה!!!

כל העולם הזה הוא התמודדות אחת גדולה. זה טבע האדם.

אם מבינים את זה יותר קל להבין גם כאן את התהליך בנפילה הזו ספציפית.

דבר נוסף-

באמת באמת יקרה שזה לא קשור בטיפה אלייך ולגוף המדהים שלך בעיניו!

זה באמת שני דברים אחרים לגמרי, שני דברים מקבילים שלעולם לא יפגשו.

לפעמים צריך גם לתת גם לזמן לעשות את שלו.

כרגע את בתוך ההלם והשוק והכאב הכי גדול.

כרגע חווית אובדן של החלום כפי שראית אותו.

באמת ובתמים חשבת וחלמת שלך זה לא יקרה.

היה לך חלום כזה.

וכאשר זה התנפץ זה ממש כמו אובדן - אובדן החלום שהיה,

ובסליחה שלך את בעצם "מוותרת" על עבר טוב יותר בעצם הסליחה. ואת הרי לא מוכנה שהעבר הזה יקרה כי את לא רוצה בו - אז זה ממש מעגל שמזין את עצמו וגורם לכל הרגשות הקשים והכואבים הללו לצוץ.

כמו בכל אובדן, יש אבל.

ושלבי האבל כוללים

הכחשה

מיקוח

כעס

צער ועצב גדול

ורק אח"כ השלמה וחזרה לחיים.

נשמע שאת עדיין בתוך תהליך האבל - וזה ממש טבעי ולוקח זמן לדברים להתעכל ולעבד את הדברים.

בתוך כל זה, 

ואחרי שנותנים לדברים קצת להירגע, וזמן לעצמך לעכל ולהרגיש את כל מה שאת מרגישה, כן חשוב לזכור שהיחס לכל הדבר הזה אצל בעלך היקר הוא ממש ממש *לא* במקום הזה של מישהי שהיא "ברת השגה" ובוא נראה אותה בלבוש מינימלי ונשווה אותה לאשתי או ננסה לעשות משהו בעניין או משהו בסגנון,

וגם הצפייה/הנפילה *לא* מגיעה אצלו מתוך השוואות או חוסר אהבה/תשוקה אלייך אשתו האהובה והיחידה,

אלא לרוב ממקום של יצר, סקרנות, אי-שימת לב לשבריר שנייה, טבע שיותר קשה לגברים להתגבר, והמציאות של כל המדיה וכל מה שקורה בעולם - הופכים את ההתמודדות הזו שלהם (גם של נשים, אגב) לכמעט בלתי אפשרית. הם יכולים לנסות מאה פעמים, ולהצליח 99, והם גיבורים! והפעם הזו שנפלו? לקום, להתגבר. מאוד מאוד מאוד קשה לעבור חיים שלמים בלי לעולם לא להתבונן אפילו במראה לא צנוע, בטח בעולם כמו שלנו...

שולחת לך המון כוחות ותמיכה,

אתם נשמעים זוג פשוט מדהים

יש לכם כוח-על בזוגיות המדהימה ובאהבה המדהימה שלכם!

אתם תצאו מזה מחוזקים ב"ה!

וואו נשמע שאת במשבר ממש גדולמיואשת******
אני ממש מבינה אותך, יש פה משבר אמון רציני
אבל חייבת לומר לך שלא משנה כמה בעלך שמור ודוס ושומר עיניים, אל שווי ולו לרגע תמונה של אשה בהלבשה תחתונה לפורנו. אשרייך שאת לא מבינה מה זה אם זה ההשוואה.
כן זה משבר איון
כן זה לא נעים בכלל
ולכעוס ולבכות ולהתעצבן עליו זה הכי נורמלי בעולם
אבל זה לא פורנו ולא קרוב לפורנו וגם המשבר צריך להיות מידתי.
חשוב שתזכרי שאין שום קשר אליך ולכמה את יפה ואשה מיוחדת
זה באמת שלו, יראת השמים שלו, שמירת העיניים שלו
תשתדלי להפנים את זה
לחזק אותו בנסיון שלו
ולעבוד על האמון בינכם
שולחת לך הרבה כוחות
כתבת ''אני אוהבת אותו מאד אהבה לא נורמלית,'' מעולה כל הכבודרויטל.

הייתי מציעה דבר ראשון להכניס רק אינטרנט מסונן,

גם ברימון אפשר לסנן ליותר כי שם דרגות בסינון,

את תמשכי לחזק אותו אל תאבדי תקוה ובעזרת השם

עם היחס הטוב שלך והתפילות שלך עליו,הוא עוד יהיה

שהכל יתהפך לטובה ולעולם לא יחזור למה שעשה,

בהצלחה רבה רבה לך אמן.

תודה לכן, מקווה מתי שהוא להירגע ולשכוחנגמר לי הכח

היי יקרהקופצת
אני רוצה לכתוב לך. אבל מרגישה שאת מוצפת כ"כ...
יעזור לך כיווני מחשבה חדשים? את במצב להסתכל אובייקטיבית קצת על הסיטואציה?

בכל אופן - חיבוק גדול גדול!!! ואת, אתם הולכים בעז"ה לגדול מזה מאוד!
זה מה שאני מנסה, אשמח לשמוענגמר לי הכח

מנסה:קופצת
אני אכתוב לך את נקודת מבטי על הנושא, מקווה מאוד שתתחברי..

קודם כל. וזה חשוב, קחי לך את הזמן להתאבל, לכעוס, להיפגע, לבכות. באמת תפרקי הכל, תרגישי הכל. זה חשוב!

אני כותבת לך את "השלב הבא" כביכול. את העוד כמה ימים.. אז אם קשה לך עכשיו לקרוא - את יכולה לפתוח את זה גם עוד שבוע - אולי אז יותר יתיישב על הלב.

מה שקרה לכם בעצם הוא חשיפת עומק נוסף לקשר שלכם. אומנם לא מלכתחילה, אבל יצא שבעלך שיתף אותך בקושי שהוא מתמודד איתו.
בואי ננסה לדמיין שהוא היה פונה אליך בערב רגוע, שם יד על הכתף שלך ומבקש לשתף אותך שקשה לו מאוד בזמן האחרון לקום מוקדם/ יש לו קנאה חזקה בחבר מסוים שקשה לו להתגבר עליה/ או אפילו נניח יצא לו אתמול לראשונה להתנסות בסם כלשהוא.

אני מאמינה שלאור הזוגיות שלכם שנקראת בין שורות כתיבתך - היית אולי טיפה מזדעזעת בתוכך וצוללת איתו לשיחה ארוכה ועמוקה של: וואי, איזה התמודדות קשה. מה נראה לך גורם לזה לקרות, איך אני יכולה לעזור לך. וכן הלאה...

עד פה מסכימה איתי?

מה שקרה כאן - הוא בדיוק זה. (אומנם בדרך "עקומה" של בעל שנתפס בידי אשתו) אבל בעלך מכניס אותך לרובד עמוק ויצרי שקיים בו. לזירת ההתמודדות הכנראה הכי קשה שלו. יצר המין.
לא תיהיי שם לעזור לו? לתמוך? לא תתייצבי *איתו ביחד* למלחמה( ולא נגדו)? תשאירי אותו להתמודד לבד בנסיון הכי קשה שלו?

את הדינמיקה בענין הזה מעכשיו והלאה - רק את קובעת! רק ההתנהגות שלך תקבע אם מעכשיו כל פעם שהוא ייפול זה יהיה בהסתרה ממך, מאחורי הגב. וכשתגלי - יהיו "שעות של הכחשות עד שהוא הודה שהוא נפל". או לחילופין זה יהיה: "אני מרגיש שבזמן האחרון קשה לי יותר לשמור על העיניים. אשמח אם כשאני מגיע הביתה תנתקי את האינטרנט לחלוטין" / "איזה באסה לי היום! אני ממש שבור!! היום בבוקר לא שלטתי בעצמי ושוב נפלתי למראות אסורים. זה כ"כ מייאש אותי, אני מרגיש מלוכלך וטמא" / "מה את אומרת? מה יכול לעזור לי לשלוט בעצמי יותר?"

כמו תמיד. את זו שמחליטה איזה שיח יהיה ביניכם. את זו שמחליטה אם הנושא הזה הופך למשחק של "חתול ועכבר" , או להתמודדות של שניכם יחד מול היצר.

בהנחה שאת מחליטה שהנושא הזה פתוח לחלוטין ביניכם ואת רוצה להיות במצב של עזרה ולא של מלחמה. איך את יכולה לעזור???
אז כל עוד את לוקחת את הנפילות שלו בצורה אישית נגדך, על חשבונך. לא תוכלי להיות לו לעזר. את בעצם מרוכזת עכשיו (וזה לגיטימי מאוד לשלב בו את נמצאת!) בכעס, בעצב עמוק. באכזבה. את בצער ובאבל על החלום שלך שהנתפץ, על האמון שנבגד.
אם תצליחי להפריד את עצמך, הזוגיות שלכם והאהבה שלכם מהנפילות - תוכלי להשתתף איתו בצער שלו, באכזבה שלו את עצמו, באמון שלו כלפי עצמו שנשבר פעם אחר פעם..

איך?

בהבנת המנגנון הגברי.
הפרדה מוחלטת בין הזוגיות והמיניות שלכם לנפילות של מראות אסורים. אין קשר בין כמה שתשקיעי בפן האינטימי ביניכם לבין כמה והאם הוא ייפול.
צריך להבין שלגברים יש יצר מין. והוא לא עובר או חולף כשמתחתנים. הוא נמצא תמיד ובכל הכוח!
כשהגבר נשוי, יש לו אישה אחת אותה הוא *אוהב*. נקודה. משיכה מינית? - יש לו כל הזמן לכמעט כל אישה יפה. אז מה זה אומר לגביך? כלום! שהוא פשוט גבר עם יצר מין בריא.
מה זה אומר לגביו? במקרה שלכם נשמע שזוהי התמודדות שלו קשה עם שמירת הברית, שהוא ודאי מתחרט אחרי כל פעם שנכשל ונגעל מעצמו.
מה זה אומר לגביכם כזוג? שהאהבה שלכם, הזוגיות, התקשורת, הקן המופלא שבניתם. האינטימיות שלכם, המיניות - הכל הכל מיוחד ורק שלכם!!!
ויש לכם פה הזדמנות לשלב ידיים יחד גם במערכה הזו. עוד נדבך לזוגיות.

בעלך לא כיביכול ירא שמיים ולא כיביכול בעל שליטה עצמית. הוא אכן כזה!!!!! ונשמע שאכפת לו והיה רוצה לשנות!
כולנו נופלים מידי פעם כל אחד בחולשותיו הוא. ועדיין השאיפות, הרצונות. המטרות שלנו. הצעד הקטן בו כן הצלחנו להתגבר - הוא זה שמגדיר אותנו!

הלואי שתצליחי לבוא מולו הכי נטרלית שיש. לצאת ביחד איתו למלחמה הקשה הזו. ולהרויח זוגיות שהיא *חברות נפש* לכל החיים .

הרבה הצלחה ❤️🙏

מוסיפה על דברייך עוד משו ברשותךהמקורית
כתבת מאוד יפה, אבל זה לא בהכרח נכון לכל אחת
אני לא יודעת כמה כל אישה הייתה רוצה להיות מעורבת בזה, לדעת על הנפילות
יש גם דרך אחרת, שהיא לא אובדן אמון מוחלט בגהר, ולא 'שותפות אקטיבית בניסיון' - להשאיר את זה לו וזהו
גם זה עניין שדורש תהליך והבנה של המנגנון הפיזי הייצרי של הגבר, ויותר מכך - הבנה בסיסית של המקום של כל אחד עם עבודת השם שלו, והתמודדות שלו קודם כל עם עצמו ועם המקום שלו בעניין, גם בלי קשר לבן הזוג
נכון שפה מדובר על יצר של גבר, ושמדובר בעניין שקשור לזוגיות ולאמון, אבל הוא כזה רק אם הופכים אותו לכזה, והאמת היא שלא חייב כי מדובר בהתמודדות שלו שלא קשורה אליה בכלל ולא חייבת להיות קשורה גם.

חוץ מזה, אהבתי ממש את החלק האחרון שכתבת. כל מילה
תודה לך.קופצת
מענין מה שאת כותבת.
באמת מנסה לחשוב: יכול להיות שכיוון המחשבה שלך נובע מזה שאת מאמינה "שהיצר של הגבר הוא ענין שקשור לזוגיות ולאמון" . בעוד שאצלי אין קשר בכלל!! זה באמת נתפס אצלי כמו לא התפלל/לקח סם. באמת!

ובהנחה שזה קושי שלו. אני רוצה להיות שם בשבילו איפה שקשה לו.
או שזה באמת קשור לדפוס זוגיות?
יש דפוסי זוגיות *אוהבים וקרובים* בהם לא משתפים בקשיים אחד של השני?
עכשיו קוראת את דבריך שוב.קופצת
ומבינה שטעיתי החלק הראשון.
אז נשאר רק להניח כי יש זוגות אוהבים וקרובים שלא משתפים בכל הקשיים שלהם. נכון?
אני אגיד לך מההמקורית
אני ואת חושבות אותו דבר, באמת מבחינתי העניין הזה הוא כמו לא התפלל או קם בזמן, רק ש- למה זה קשור אליי?
אני גם חושבת שהרבה פעמים בזוגיות ועוד יותר באחת בוסרית, שעוד לא נבנתה משך שנים, לא נכון להיות בצד הזה שמונע נפילות או יושב לחשוב איך לעזור, כי זה עלול לגרום לרגשות אשם או להאשמה.
ולשאלתך מטה, כן, לא רואה עניין בשיתוף של כל קושי. והאמת? בקשיים כאלה בכלל לא. בדיוק בגלל מה שכתבתי למעלה על רגשות אשם או האשמה. בעיניי, מתכון לאסון
אוקיי. מקבלת.קופצת
אנחנו זוג כזה "שח"נשי" חסר תקנה.
אבל מבינה מה כתבת.

רק חשוב לי לציין שאני לא מתכוונת בכלל שהאישה בצד ה*מונע*! אויש ואבוי אם כך..
היא בצד התומך **רק** אם הגבר פונה לעזרה.
אם הוא לא מעונין /כרגע לא מעונין - אני באמת איתך בדיעה - לא מענין אותי מה מעשיו.

לא הבנתי - יכול לגרום לרגשות אשמה של מי?
אני חושבתסליל
שאתם זוג מהמם

אבל באמת לא כולם כאלו.
לא כי הזוגיות של אחרים פחות טובה.
אלא כי זה מאוד קשור לאופי של בני הזוג ומה עושה טוב לכל אחד מהם.

כל עוד הדרך שבה בני הזוג בוחרים, טובה לשניהם, זה טוב. לא משנה איך זה מתבטא בדיוק
ברור.קופצת
אני הצעתי פה את הדרך שלי.
המקורית הביאה פה אופציה של דרך אחרת.
ומה שאמרת - מסכם הכל:
לבחור דרך שעושה לשני בני הזוג טוב🙂
של האישההמקורית
שלא הצליחה לעזור
לא כולן יכולות להכיל דבר כזה בלי להרגיש שיש להן חלק בכך, ובמחילה אבל בעיקר מהכרתי את הדרכות הכלה הפחות מקוריות- אישה חומה לבעלה, ומצילתו מן היצר..

והאשמה - מצד הגבר
נניח והוא סיפר והיא נשברה כי זה כבר כמה פעמים ככה והיא בטוחה שהיא הייתה יכולה לעזור לו אם רק תתקשט יותר או רק תתרצה אליו יותר או.. לא משנה, ואז היא מבינה שלא הולך כי תכלס זה יכול לקרות בלי קשר, אז היא תבוא בטענות והוא יאשים חזרה - את לא מספיק.. מדברת אליי יפה/ מתייפה ומתקשטת/ כל תירוץ אחר שיכול להעביר ממנו את האשמה הלאה, כי זה לא כיף להיות בצד הלא בסדר

מבינה שאת אומרת שהאישה היא לא בצד המונע, אבל אם תשימי לב לרוב השרשורים שנפתחים בנושא - האישה בטוחה שזה המקום שלה בדיוק, ולכן קשה לי להאמין שהיא תצליח להזיז את עצמה מהצד שחושב שהוא זה שיכול למנוע לצד שרק 'תומך'
שתכלס, מה זה תומך? לא יודעת מה איתך, עם כל הכבוד לזה שאני לא חושבת שאישה יכולה למנוע, לא חושבת שהיא יכולה לתמוך גם, מעבר ללוודא שיש אינטרנט חסום במידה ושניהם רוצים. לשבת על זה לשיחות נפש נשמע לי ממש לא לעניין. אבל זו רק אני 🤷
אולי תחכימי אותי למה התכוונת בלעזור?
אז את בעצם "מרימה ידיים"קופצת
ואומרת שבגלל הדיעה הרווחת לפיה האישה מרגישה אשמה בנפילות של הבעל, ובגלל הדיעה הרווחת בה הבעל מספר שנפל ואז האישה נשברת ומתחיל מעגל קסמים - בגלל כל זה - את מציעה: אל תשתפו ודי.

זו יכולה להיות אופציה. אבל אני מציעה פה ברשותכן אופציה נוספת *שלדעתי* יכולה להביא את הזוג רחוק יותר.
לא מחייב כנראה. זו ההתנסות האישית שלי.

ונכון. קשה מאוד להאמין שאפשר לגרום לאישה דרך הפורום לשנות את דפוס החשיבה שלה ולהגיע נניח למה שאני מתכוונת. זו הסיבה שכבר הרבה זמן לא עניתי על שרשורים בנושא🤦

מה נקרא לעזור?
כמו כל דבר... החל בדברים פשוטים כמו:
- אני רוצה שתעשי סיסמא לאינטרנט ורק את תדעי אותה.
- להקשיב לכמה מבאס ליפול.
- לדבר...לדבר...לדבר... יש משהו שיחה טובה וארוכה לא יכולה לו😅

ופשוט להיות שם. כמו בכל נושא אחר...
לא. זו לא הרמת ידיים, בכלל.המקורית
זו הבנה של העובדה שאני לא רוצה להיכנס לזה
זה לא תחום שלי בעיניי

לאו דווקא בהקשר של - אני מפחדת שישליך עליי.זה גם יכול לקרות, אבל בלי קשר זה באמת לא משו שאני חושבת שיש לי איך לעזור בו מלבד מה שציינו שתינו של הסיסמא
אוקיי.קופצת
אז סגרנו על שני דרכי פעולה🙂, כמובן לאחר ההבנה שעלינו להפריד את הנפילה מהזוגיות.
מצטרפת למקורית קצתהרקולסית
אני אישית כן מבקשת לדעת על נפילות של בעלי אבל מסכימה עם המקורית בזה שהחברה (גם הכללית וגם הדתית) נותנת מסר מטעה מאד שנותן לאישה אחריות וכח שבאמת אין לה. והדרך שלך, קופצת, טובה לכם, אני בטוחה, אבל בינה לבין נתינת אחריות לאישה על מעשי בעלה יש קו דק שעלול ממש לתעתע בתחילת הדרך.
מקבלת לחלוטין.קופצת
ועוד יותר מזה - במחשבה שניה. נראה לי שזוהי דרך עדיפה להתחלה.
אח''כ אם מתפתח לכיוון שאני הצעתי - סבבה.
אבל באמת להתחיל לקפוץ מיד לדפוס "שלי" זה באמת קצת יותר מידי...
האם התנסית בסיטואציה כזו באמת?המקורית
בארוררקופצת
נראה לך שהייתי מרביצה פה את משנתי בלי "הוכחות מהשטח"?!😅

אבל עזבי. אני באמת לא דוגמא לנושא. קצת חייזרית, כמו תמיד...
הרקולוסית ואת - הרבה יותר נורמליות ונגישות.
חחח דווקא לא ממקום כזה בכללהמקורית
תראי, בעלי כן משתף אותי מדי פעם בכמה פריצות יש בחוץ וכמה זה נורא וקשה לשמור על העיניים וכו' אז אני מצדי לא אקח אותו למקומות שמועדים לפורענות וכאלה, ואם נוא רוצה לקבוע לימוד תורה גם בשעות שפחות נוחות לי אאפשר לו לגמרי, כי 'בראתי יצר הרע - בראתי לו תורה תבלין' ואני מבינה שכדי לכוון את היצר למקומות הנכונים צריכה להיות תמיכה והכלה מסוימת, כי מי שמפחד לשתף בגלל התגובה של האישה מסתמא יקבל הרבה פחות לגיטימציה להימנע מסיטואציות בעייתיות, כי הנושא לא מדובר
אני התכוונתי לנפילות יותר קשות של אינטרנט ופורנו למיניהן, שאז באמת חוץ מהעניין של סיסמא וכו שאמרנו - לא רואה ענין בלדעת את זה, גם אם חלילה זה קורה. פה אני מרגישה שזה באמת פחות השטח שלי.
כן. אני מדברת על נפילותקופצת
יותר קשות - כהגדרתך.
אבל באמת שאף פעם לא הרגשתי שזוהי בגידה בי. תמיד היתה הפרדה מוחלטת בין שמירת הברית והזוגיות שלנו. ולגבי השיתוף המלא - לא יודעת. לא מכירה משהו אחר... אנחנו מדברים על הכל אז גם זה נכלל...

ולא חושבת שמראה של דוגמנית, יפה ככל שתהיה, מתחרה איכשהוא בקצה של הקשר שלנו. ונניח והיתה "תחרות" - את מדברת פה עם אישה בעלת תעופה עצמית גבוהה😅. אולי יותר מידי...
לא חושבת שאני פחות יפה או שווה מהן🤦

אז למה לך לדעת?המקורית
כאילו, מה זה נותן לך עצם הידיעה? איך את מגיבה לזה? מעניין אותי..
זה נותן לי שלווה מסוימתהרקולסית
כשזה קורה אני מגיבה בכעס, עלבון, פחד, הסתגרות.
אבל אני מבקשת לדעת כי אני חושבת שאי הידיעה היתה מתחרפנת אותי.
האמת שאני לא בטוחה בדיוק למה אני צריכה לדעת אבל זה מה שמרגיש לי נכון. וז כנראה גם קשור להסתרה שהיתה מצידו הרבה זמן שיוצרת בי צורך ללכת רחוק משם.
אבל בעלי היום במקום שהוא לא נופל הרבה והוא לא נופל עמוק (ככל הידוע לי). לא יודעת מה הייתי בוחרת במצב אחר.
הבנתי. תודה על השיתוף ❤️המקורית
ויש גם משפטפלונית5

ידוע ש"מי ששבע לא מתגרה מכל ריח של פלאפל" - זה לא נכון? 

ספרי את זה לכל הריונית ממוצעת 😅המקורית
בכנות, אני מאוד מאמינה בזה שאם הקשר הן הנפשי והן הזוגי מאופיין בהרבה נינוחות ופתיחות, הומור, בטחון ואינטימיות בריאה, ובני הזוג מגיעים לקשר כל אחד עם ערך עצמי גבוה, אז נפילות כאלה מתמעטות כי הקשר הזוגי ממלא ואז יותר קל 'לחכות' לבת הזוג במידה וצריך וגם הרגשת המחויבות ביחד עם כל המכלול הנוסף גורמת לנפילות האלה להראות זולות ופחות שוות או מושכות אם כי לא נמנעות לגמרי לדעתי. אבל האמת היא שהרבה מאיתנו לא חיים באידאל הזה כזוגות לצערנו אז כן, גם מי ששבע יכול להתגרות מפלאפל
קראתיפלונית5

כתבת נהדר, שהזוגיות אמורה לתרום לערך העצמי , ממש חכמה
רק המשפט האחרון סותר את כל התוכן - 

לדברייך, רוב הזוגות הגבר לא שבע מספיק... אז המשפט האחרון לא לגמרי מדויק... יכול להיות?

לא בדיוקהמקורית
אסביר את עצמי יותר טוב לגבי המשפט האחרון: גם במצב שבו הכל תקיו, ייתכן שהגבר יהנה ממראה של אישה לא צנועה במידה וייתקל בו. זה לא פוגם בכל מה שהזכרתי לפני, זה פשוט טבעי ונורמלי כי הוא גבר וככה השם ברא אותו. רק שאם באמת יש ערך עצמי וכל מה שהזכרתי למעלה, התקווה היא שזה ממתן את הניסיון וזה לא יהיה משו מעבר אלא אפילו סיטואציה שמשתדלים לא להיכנס אליה מראש אם אפשר בגלל תחושת המחויבות הגדולה לקשר, אבל למגר את זה לגמרי זה לבטל את היצר בכלל, וזה כאמור, ממש לא הגיוני או רלוונטי
נכון, ויש פה אחריות משותפתתיתי2
איך להתקדם מכאן זוגית.
נכון שלך כאישה יש בחירה איך להתייחס לגילוי הזה, לאחר שלב ההלם, המבוכה, הכאב, חוסר האמון, העצב וכל הרגשות שאת חווה כעת.
יש בחירה אם להסתכל על זה כבגידה, שבירה של הזוגיות, כשלון בלתי נסלח של בן הזוג, אולי רמאות של בן הזוג.
ויש בחירה להבין שנחשפנו ונפתחנו לרובד מאוד מאוד מאוד אישי, אינטימי, של מיניות, ושל חולשה אנושית (אלה שני אספקטים נפרדים, ושניהם מאוד עוצמתיים כל אחד בפני עצמו).
ולהיות שם ביחד. בחלקים החלשים, הדחויים, המגעילים, הכושלים אחד של השני.

ויחד עם זאת,
גם לבעלך יש אחריות גדולה
לתת לך מענה לחלקים האינטימיים שנחשפו אצלך, החלקים של הדימוי העצמי, של ההערכה העצמית בתוך הזוגיות, של הצורך באמון ובקרבה רגשית ברמה גבוהה יותר.
להראות לך כמה את אהובה ונחשקת, שתרגישי את זה עמוק עמוק בלי צורך להוכיח את עצמך, שתוכלי להרפות מהמאמצים שהתאמצת לפי התיאור שלך,
ולהרגיש את הוודאות בקשר.
שהנפילה היא באמת חיצונית לכם.
הוווו !!!! איזה תוספת מדוייקת!!!!!!קופצת
כל מילה ואות!!!

תודה ממש!
אני קוראת אותך שוב ושוב - וזה כ"כ נכון!!!קופצת
החלק של הדימוי העצמי, הערכה העצמית כ"כ קריטי פה! הוא ממש המצע של האישה להכיל סיטואציה כזו.
נהניתי מאוד לקרואשחרית*
כתבת דברים נכונים וחשובים בצורה מאוד בהירה.
תודה לך @תיתי2

ותודה גם ל @קופצת ול @המקורית. נהניתי לקרוא את השיח ביניכן ולמדתי הרבה.
מצטרפת! באמת חשוב כל כך ויפה כל כךהרקולסית
תודה לך. אנסה ליישםנגמר לי הכח

קשה לי לקבל את המשפט שלגבר יש משיכה לכל אישה יפה. זה כאילו מערער אותי.

אבל אתמול קראתי את הדברים שלך והם ממש קידמו אותי.

עדיין מאד כאובה, אבל נמצאת במקום אחר של הבנה ומנסה גם לעכל את זה.

איזה יופי שאת כבר במקום שמנסה לקבל ולבררקופצת
איך ממשיכים מכאן.

לגבי המשיכה הקיימת. זו המציאות. יכול להיות שמה שתיתי כתבה לגבי החלק והאחריות של בעלך פה בתהליך - יכול לעזור לך לקבל, להשלים טלהיות יותר בטוחה בייחודיות שלך מולו?
אולי שווה לדבר איתו /להסביר/ אפילו להראות לו את התגובה הזו?

הרי הקשר שלכם הוא הרבה הרבה הרבה יותר ממשיכה מינית נטו - וזה מה שמייחד אתכם! אבל צריך באמת גם להרגיש את זה. ובעלך יכול לעזור בזה מאוד!
אהובה! חיבוק גדול!חצילוש
נשמע שאת במשבר גדול באמון שלך, וזה קשה מאוד מאוד!

אני יודעת שזה מעצבן לשמוע עכשיו, אבל באמת חשוב להבין, שאין לזה שום קשר אלייך, פשוט אין! לא לכמה את יפה, לא לכמה הוא נמשך אלייך, לא לכמה הוא אוהב אותך ומסור אלייך. זה משהו אחר. אסקפיזם. בלי קשר למציאות, וזה באמת נופל על הנקודה של היצר הזה. תאמיני לי שהנשים האלה לא מעניינות אותו, הן מבחינתו סתם תמונה של גוף שמעוררת איזשהו מנגנון של גירוי, ועוזרת לו קצת "לברוח" ממה שפחות נעים ויותר קשה לו בחיים (שוב- בלי קשר אלייך! את מדהימה!). באמת קשה לאישה להבין את זה, כי אצלינו לרוב זה הכל ביחד, אהבה, משיכה, תשוקה- הכל קשור יחדיו. חשוב להבין ולהפנים שהיצר הגברי לא עובד כך (גם פה, חשוב לא להכליל, ע"פ רוב) יש הפרדה בין הדברים. כמובן שאהבה וקירבה כלפי אישה מסויימת, מגבירים את המשיכה, אבל לגמרי אפשר להימשך לאישה שאין כלפיה טיפת רגש ולעולם גם לא יהיה. ועם כל זה, תחבקי את עצמך, קחי את הזמן ואת העצות שנתנו לך פה ומתאימות לך. מותר לך להתאבל ולכאוב, אבל חשוב חשוב להפנים, שזה *לא* קשור אלייך, או בגללך, כי פיתו בסלו או לא, או כי הייתם אסורים, או כי היית עייפה. זה משהו אחר, שנוגע במקום אחר. ועם כל זה, חשוב להבהיר שאין טיפת השוואה בין תמונות כאלה לפורנו, ממש לא על אותה סקאלה.. פורנו זה משהו אחר לגמרי, שיש בו גם מימד של אלימות, השפלה של נשים וגברים, ותפיסה מעוותת על מיניות..
אהובה שאתתוהה לי
כתבת ממש נוגע ומרגש
אני מסכימה עם מה שכתבו פה שאין קשר בין צפייה בתכנים כאלו לבין האהבה והמשיכה שלו אלייך. ואני אוסיף שמדובר במין גם לא מחייב, גם לא הדדי, גם לא רגשי, פשוט מין מעורר, זמין, עם עוררות מיידית פיזיולוגית וכימית שמאד מהר ולפעמים אפילו מיד בצפיה הראשונה יוצרת מעגל של התניה חיובית מאד חזק במוח ורצון חזק לצפות שוב. והתעשיה הפורנוגרפית והתרבות הפורנוגרפית שבעצם ממלאה את כל תעשיית האופנה, הסרטים, הפרסומות, השיח הציבורי, במסרים סמויים וגלויים, היא כזו חזקה שלכאורה הגבר הסטנדרטי לא נושא את הכלים לעמוד מנגד, ללא מנגנון חזק של הגנות,תמיכה, ייעוץ, טיפול וכו, וגם אז זה לא תמיד מספיק.
מסכימה גם עם ההפרדה שיש בין שניכם לגבי האחריות בעניין הזה, ובגדול הרצון לשלוט ולדעת הוא אשלייה מאד גדולה של שליטה שרק מעצימה את החרדה.
ממליצה לך מאד להאזין לפודקאסטים של מיכל פרינס בנושא פורנוגרפיה בגלל שזה מצד אחד מאד מנרמל את התופעה, כן, זה כל כך רווח שזה הנורמלי החדש. ומצד שני, זה מסביר איך אנחנו צריכים להתנהל כיום, כשהדור שלנו טובע בתרבות ובמסרים פורנוגרפיים וככל הנראה הבן זוג/הבנים ואולי אפילו הבנות, ייחשפו לתכנים כאלו מתישהו ברמה כזו או אחרת, אז אופציה אחת זה להכחיש, להגיד אוי ואבוי ולחשוב שזה לעולם לא יגיע לפתחינו. ואופציה שניה זה להישיר ראש באומץ, לדעת שזו בעיה קשה אבל קיימת ומאד מאד חזקה ונפוצה, ולקבל כלים אמיתיים לשיח אמיתי ונכון בנושא הזה.
בהצלחה וחיבוק
תודה לך אהובהנגמר לי הכחאחרונה

תודה לכולם נתתם לי כוחות.

הרבה בזכותכם אני ואנחנו נמצאים במקום אחר.

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגולאחרונה

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אולי יעניין אותך