"ערב טוב", פותח ראש הממשלה. "בשורה טובה בפי: יש חיסונים חדשים". ראש הממשלה מביט בפניהם הנדהמות של העיתונאים, שבזרועם עדיין סימני החיסון הראשון של פייזר, וממשיך: "מדובר בחיסון של חברה בשם אקספרס. מבצע החיסונים החדשים יתחיל החל ממחר, ואני מבקש מכולם להגיע לסניפי הדואר ולהתחסן".
"לסניפי הדואר?" שואל עיתונאי מאחד מערוצי הטלוויזיה. "מדוע לא לקופות החולים?"
"קופות החולים כרגע לא מאשרות את החיסון", אומר ראש הממשלה. "אך אל דאגה, הכשרנו את פקידי הדואר בהכשרה מזורזת לתת את מנות החיסונים".
"אדוני ראש הממשלה", אומר עיתונאי אחר, "שר הבריאות הצהיר לפני זמן קצר כי רוב הרופאים בארץ ובעולם לא ממליצים על החיסון של אקספרס. למעשה, רובם חושבים שהוא יכול לגרום נזק בלתי הפיך".
"זה נכון", עונה ראש הממשלה בשלווה. "אך התייעצתי עם רופא שאמר לי שהוא דווקא ממליץ על החיסון הזה".
"למה להתחסן בחיסון שרוב המומחים בטוחים שהוא מזיק במקום להמשיך למנה השנייה של פייזר?" שואלת עיתונאית נוספת, ועיתונאי אחר מקשה: "האם זה קשור לעובדה שאתה מחויב בהסכם הקואליציוני לעבור לחיסון אקספרס?"
ראש הממשלה מישיר מבט לעיתונאים, אבל הדוברת שלו לוקחת את המיקרופון ואומרת: "זו מסיבת עיתונאים ללא שאלות".
אני מעריך שמרבית אזרחי ישראל היו מסרבים לעבור מהחיסון של פייזר, אשר מומלץ על ידי רוב מוחלט של המומחים, לחיסון חדש שראש הממשלה החליט לבחור על דעת עצמו ובניגוד לדעתם של רוב המומחים.
מהלך כזה מתבצע בימים אלו ממש, אבל לא במשרד הבריאות; במשרד הדתות. מהמשרד יצאו שתי רפורמות, בכשרות ובגיור, והן שועטות קדימה חרף התנגדותם העזה של כמעט כל רבני ישראל, גדולי ישראל בעבר ובהווה ובראשם הרבנים הראשיים. למרות השקפותיהם השונות – ליטאים וחסידים, דתיים-לאומיים וחרדים – רוב הרבנים מאוחדים במחשבה שרפורמת הכשרות תזיק לטיב הכשרות ורפורמת הגיור תקרע את האומה.
למרות זאת השר מתן כהנא דוהר עם רכבת היהדות אל התהום. בימי הקמת הממשלה הנוכחית ניסו חברי ימינה להרגיע את הרוחות בכך שהבטיחו שזו ממשלה שתטפל רק בנושאים שיש עליהם קונצנזוס. "הסטטוס-קוו כנראה יישמר בהרבה נושאים", הבטיח אז כהנא. אבל רק כנראה.
והרכבת ממשיכה לדהור. הרי לא היינו מסכימים לרפורמות כאלה באף נושא אם היינו יודעים שהמומחים באותו תחום מתנגדים אליו. אז למה רק כשמגיעים ליהדות, ציפור נפשה של האומה, נראה שכל אחד חושב שהוא יכול לעשות בה כרצונו?
הדבר המעציב מכול הוא שאם חוק הגיור יעבור, זה יהיה רק בגלל קואליציה מזדמנת ובה ארבע האצבעות של רע"מ. פעם דוד בן גוריון שלח לרבנים מכל העולם מכתבים כדי לברר מה עמדתם בסוגיית מי הוא יהודי. היום מי שתחליט בסוגיה הזאת היא מועצת השורא.
(דבר העורך בעכשיו המגזין)