זה לא גישה של הרופאה הספציפית שלך אלא זו הגישה הרפואית באופן כללי. היא רק מגישה לך אותו.
אני גם לא מרוצה מהשיטה הזאת אבל לא ממש קשור לאותה רופאה. בסופו של דבר היא רק מציעה שירות- מידע. את יכולה לעשות עם זה מה שנוח לך.
אני אישית לא הייתי רצה לקבל זירוז. במיוחד לא בלידה ראשונה ובמיוחד עוד יותר אם אין כלל סימני לידה (בטן שפלה, ראש מוברג טוב באגן, עובר נמוך, פרזנטציה טובה, ועוד)
לפעמים העובר פשוט לא מוכן (במיוחד כשיש טעויות עם קביעת התאריך המשוער) לצאת בשבוע 40 ואם זה המצב - סיכוי גבוה שהזרוז לא יעבוד. אם העובר לא בשל לצאת ולא יפריש את ההורמונים הנכונים במהלך הלידה - סיכוי גבוה שהלידה תתיקע או כלל לא תתחיל.
השוליה אכן מתחילה להזדקן בשלב מסוים. יש דרכים לעקוב אחרי זה ולוודא שהעובר לא בסכנה.
אין לי מושג מה לא היה תקין בסקר שליש ראשון, אולי כדאי להתייעץ מול רופא נוסף.
לא לשאול אותו האם הוא ממליץ על זירוז אלא שאלה כללית: איך הממצאים הללו משפיעים, אם בכלל, על הלידה.
בכל מקרה, אחרי שבוע 40 את יכולה להתחיל זירוז טבעי.
ממליצה לבדוק את הנושא מול דולה מנוסה. היא תוכל להסביר לך איך ההורמונים במהלך ההריון ולידה משפיעים עם העובר ועל מהלך הלידה.
בגדול-
זירוז טבעי אמור להביא אתכם למצב האופטימלי לקראת לידה. כך שברגע שהעובר יהיה מוכן לכך, הוא יתחיל להפריש את ההורמונים הנכונים ויתחיל את מעגל הקסמים של לידה טבעית. בתקווה שההכנה הטבעית תאפשר לידה קלה, מהירה יותר ועם פחות כאבים.
אבל, וזה אבל גדול, אם העובר לא מוכן לצאת - זה לא יקרה.
התערבות רפואית לעומת זאת (למעט סטירפינג) מיועד לגרום לעובר להתחיל את המהלך הזה. מכריח אותו לצאת מאיזור הנוחות, בין אם הוא מוכן ובין אם לאוו. ואז יכול להיווצר מצב שהעובר פשוט לא מוכן, לא בשל לצאת, וכל התערבות מבחוץ לא תוכל לייצר לידה מלאכותית. זה לא אפשרי.
אי אפשר לחקות את מעגל ההורמונים במהלך לידה. זה מהלך טבעי שהקב"ה ברא בגוף האישה ועד היום הרפואה לא מצליחה להעתיק בשלמות, אם בכלל.
אז אם העובר מוכן לצאת והגוף מוכן - אפשר לתת פוש קטן והשאר יתגלגל מעצמו.
אבל לא אחת שמענו עם ניסיון זירוז של שעות ע"ג שעות ואפילו ימים שלמים, ללא התקדמות משמעותית. זה סימן שמשהו פה עדיין לא בשל.
המלצה שלי:
1. ללכת לייעוץ נוסף
2. להתייעץ עם דולה
3. משבוע 40 גם ככה אפשר להתחיל לנסות זירוז טבעי.
(הלידה שלי הייתה עם זירוז בשבוע 42, ירידות בדופק, מיליון ואחת התערבויות רפואיות שהסתיים בניתוח קיסרי בגלל חוסר התקדמות במהלך הלידה. האם זה יכול להסתיים אחרת? מניחה שכן.
כל לידה היא שונה ומיוחדת, במיוחד כי העובר הוא זה שמנהל אותה וכל ילד הוא ייחודי.
בדרך כלל לידה ראשונה שמתחילה בזירוז בלי תנאים מקדימים טובים - עובר נמוך בתעלה, פתיחה מסוימת, מחיקה וכו, כלומר בלי סימנים שהעובר אכן מוכן לצאת - בדרך כלל לא ילך חלק ועלול לגרור אחריו התערבויות רפואיות נוספות).