הכח המניע או כח הרצון אצל גברים ונשים מושפע מדברים שונים.
לכן, הרבה פעמים אחרי שאישה שומעת עצות מיועץ גבר, שלא מבין במבנה נפשי של האישה. (לא מדברת על רבנים שכן למדו ומבינים) הכל נראה לה יפה ונכון, אבל קשה לה ליישם.
אז מה עוזר לאישה להתגבר על העצלות ולפתח את כח הרצון? איזה תכונות יש לה?
▪️גבר- תחרותיות🏁אישה-שיתופיות.👭
לגבר התחרותיות עוזרת להניע את עצמו "לנצח" את הסובבים ולאתגר את עצמו. מה שנותן לו מוטיבציה זה כל פעם לחתור להישגים חדשים, להוכיח את עצמו.
על האישה זה פחות עובד.
מאמץ בכח מכשל את הגבר. את האישה המאמץ הזה הרבה פעמים מעייף, מלחיץ ו"מכבה".
לאישה עוזרת מאוד שיתופיות.
להיות שותפה לעוד נשים במסע שהיא עוברת.
בגלל זה קיימות כל כך הרבה קבוצות/פורומים/ מפגשים של נשים שמשתפות אחת את השניה. תמיכה ושיתוף נשים אחרות נותנים לנו השראה.
לרוב,תראו פחות גברים שעושים הליכה או ריצה ביחד. לרוב הנשים הן אלה שעושות הכל בזוג או בקבוצה.
▪️משימות קטנות. צעדים קטנים.
זה נכון גם לגברים וגם לנשים.
אבל אנחנו מתעייפות מהר יותר מגברים. אולי כי יש לנו כל כך הרבה משימות על הראש?
אנחנו יכולות להיות מאוד יעילות אם יהיו לנו הפסקות יזומות להתרענן ולאגור כוחות.
▪️שיטה ברורה/ כללים ברורים.
נשים אוהבות כללים ברורים ושיטה ברורה.
גבר לומד תוך כדי התנסות, תוך כדי קפיצה למים עמוקים.
אישה לעומת זאת, אוהבת דרך ברורה.לפעול על פי יסודות ועקרונות מפקס אותה.
זה מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנחנו שונים.
תמיד כשאני ובעלי צריכים להרכיב משהו כגון: רהיט/ מכשיר. בעלי מתחיל ישר בלי הוראות.
ואני תמיד חייבת להסתכל על ההוראות לפני שמתחילה. גם אצלכן זה ככה?
בגלל זה אני חושבת שתורה נותנת הרבה בהירות ומיקוד לאישה.(ברור שגם לגבר)
יש טוב יותר מהוראות יצרן?
▪️יצירתיות והתחדשות.
אם מה שמניע את הגבר אלה: התחרותיות, הרצון לנצח, החתירה למטרה, אז את האישה הכי מניע חוש היצירתיות שבתוכה.
לא סתם גבר נמשל לחץ♂️,הוא מאוד חדור מטרה, מעניין אותו הישגים, תוצאות.
והאישה שנמשלת למעגל♀️, מה שמעניין את האישה זאת..הדרך, פחות התוצאה.
אפילו המטלות ה"נשיות" (יסלחו לי הפמניסטיות)
מטלות הבית, טיפול בילדים.. תכל'ס אין להן פואנטה😐, זה אף פעם לא נגמר. מה שבישלת נאכל, מה שניקית התלכלך וחוזר חלילה.
בטח מוכר לכן שאחרי שאחרי שהבעל עזר לכן וניקה/ שטף כלים הוא מראה לכן את התוצאה ומחכה למחיאות כפיים.👏
ואנחנו אומרות: "אני עושה את זה כל יום, כמה פעמים ביום..מה אתה רוצה מדליה?"🎖
בגלל זה כל כך חשוב שהעשייה שלנו תהיה מתוך יצירתיות. שאפילו במטלות שחוזרות על עצמן נמצא סיפוק .
אנחנו אוהבות התחדשות ומשתעממות מהר.
מכירות את זה שהתעניינתן באיזה נושא? ואפילו התחלתן ללמוד אותו לעומק ולעסוק בו? ואח"כ נמאס לכן ועברתן לתחום אחר? והרגשתן שמשהו לא בסדר בכן, שקשה לכן להתמיד במשהו אחד?
זה הטבע שלנו.
לפעמים החוסר מיקוד הזה נתפס כחסרון. אבל אפשר להפוך אותו ליתרון. לתת לתכונה הזאת של רב גווניות למנף אותנו. כל אישה יש לה כשרון מיוחד שהיא יכולה לפתח ודווקא שם היא צריכה..לזרום.
לדוגמא אני כותבת. אם הייתי מגבילה את עצמי לכתוב רק בנושא אחד, כנראה מהר מאוד הייתי משתעממת ומאבדת את זה. לפעמים אני קופצת מנושא לנושא, לפעמים מתחילה לכתוב, מפסיקה, אח"כ חוזרת לזה, אבל לא אכפת לי, כי זה מה שנותן לי תשוקה להמשיך לכתוב.
כל דבר שאנחנו מבקשות להשיג, מה שמונע מאיתנו להשיג אותו, זה לא מחסור בכסף או בזמן. הבעיה העיקרית שלנו היא העצלות והמחסור בכח רצון.
הידע שבעולם נגיש והוא בחינם. אני רצינית. אין חדש תחת השמש. הידע הוא קיים. מה שאנחנו משלמים עליו בדרך כלל הוא הליווי שיותר פרטני וכו'.
כנ"ל לגבי בריאות הנפש והגוף.
עבודה שבלב, לסלוח ולבקש סליחה,
תפילה פעם ביום למשך חצי שעה לפחות,
הליכה , שהייה בטבע, אכילה בריאה..כל אלה הם רפואה הכי טובה לגוף ולנפש.
מה שנשאר לנו זה לרצות.
ודבר אחרון שנכון גם לנשים וגם לגברים כדי לזכות ברצון. זה להתפלל עליו.
להקדיש זמן להתפלל על רצון בדבר מסוים. ממש במילים האלה "ה' תן לי רצון חזק ותקיף לזכות ב.."
"אין הדבר עומד בפני הרצון."
אמן שנזכה.