לפעמים, כשלילד קשה להירדם, כשיש התעוררויות תכופות, זה חלק מחוסר מנוחה רגשי, ורצון שלו בעוד קשר עם ההורה, וקושי לשאת את פרידת הלילה.
זה טבעי. יש ילדים כאלה, גם להורים הכי פנויים וזמינים.
מכיוון שתיארת תקופה ארוכה שאת מרגישה "לא מגיעה אליה", ואני מתארת לעצמי את העומס הטכני והנפשי העצום שיש עלייך כעובדת במשרה מלאה, מניקה, יולדת, אמא לשניים, בן זוג עובד...
זה באמת קשה עד בלתי אפשרי "להגיע אליה"...
וילדים יודעים לדרוש את הצורך שלהם בכל מיני דרכים, אחת מהן היא חוסר שינה.
עוד דרכים - התנגדויות, התפרצויות זעם, אגרסיביות...
ולכן כל שיטות הקסם של יועצות שינה לא בהכרח עובדות.
ופה אני אומרת מניסיון, כאמא לילדים שהשינה שלהם זוועה.
בהבנה שלי, אני מקבלת את הצורך של ילדי בקרבה אלי, גם במהלך הלילה. אני רואה איך כשאני פחות פנויה, הלילות יותר קשים. ואיך יש לי אחד שקם ב4 או 5 כי אז הוא מקבל שעה של אמא.
ואחרי שניסיתי שיטות שונות ללא הועיל (רק תסכול זה הביא לי...) הבנתי שהמפתח הוא הסתגלות שלי למצב, במקום לשנות את ילדי.
ההסתגלות מתחילה בהבנה שזה המצב, ככה הם ישנים, ולא ניתן לשנות זאת בלחיצת כפתור וגם לא בשיטות שכבר ניסיתי (או שיטות שלא בא לי לנסות...).
ומשם אני עושה לעצמי סדרי עדיפויות של חיי.
כמה שזה קשה!! כמה שזה דורש אומץ...
להתבונן פנימה, להודות במי שאני, בכוחות שקיבלתי, ובכוחות שאין לי,
ולארגן את החיים כך שאני אחיה את מה שחשוב לי, ועושה לי טוב,
ולא אהיה סובלת מכל מטלות חיי... כי לחיות בחוסר שינה, ובעומס, ועוד להוסיף על זה יסורי מצפון ותחושות קשות, ופגיעה בזוגיות שהיא מקור כוח - זה סבל.
ואולי אפשר לבחור אחרת... להסתכל במקרו ולא במיקרו.
להסתכל ברצון לקשר עם הילדים, בתחושת אחריות, ברצון לקשר זוגי, ברצון לחיים שמחים,
ולא להתמקד בחוסר שינה של הילדים.
חוסר שינה הוא דבר גרוע שמשפיע לרעה על כלל החיים והמצב הרגשי והתפקודי, ולפעמים ברגע שישנים הכל משתפר.
אבל לא תמיד הפתרון הוא לגרום איכשהו לילדים לישון יותר... אולי צריך ליצור אפשרות שההורים ישנו יותר. יחיו יותר טוב. יהיו שמחים בחייהם.
אני חושבת שמה שאת עוברת הוא אופייני וקורה לכל אמא בשלב מסויים בחייה.
בעוצמה כזו או אחרת.
אין אמא שלא למדה על בשרה את גבולות היכולת שלה, את הצורך בסדרי עדיפויות,
אין אמא שלא חוותה ויתור עמוק על עצמה (כביכול) כדי להיות מותאמת לילדיה
אין אמא שלא רכשה את תכונת הגמישות בעקבות הצורך להסתגל למה שיש
ואת החמלה כלפי עצמה, על מי שהיא, וחמלה כלפי ילדיה, על מי שהם.
אין אמא שלא הבינה בשלב מסויים שאף אחד לא פה להציל אותה, רק היא יכולה להציל את עצמה, ואם היא לא תציל את עצמה אז משהו יקרה, היא לא רובוט והחיים לא ימשיכו כמו שהיו...
אין אמא שלא מסתכלת הצידה ובטוחה שכולן עושות את מה שעבורה נדמה כבלתי אפשרי. וכולן נראות לה מושלמות ומוצלחות ורק היא קורסת. (טוב, יש כמה נשים טובות לב כאלה שבאמת לא אכפת להן והאמהות באה להן בקלות)
זה בית ספר לאמהות! בית ספר לתהליך פנימי משמעותי, להתפתחות פנימית.
עד עכשיו היינו נשים סה"כ גנריות, בנאליות, יצאנו מפס היצור של התיכון/שירות/אוניברסיטה.
באמהות אנחנו מתחילות ליצור את חיינו באמת, לבחור דרך בהמון רגעים קטנים וגדולים של בחירה, להגשים את עצמנו. להתמודד עם המציאות כפי שהיא.
ורואים איך כל אמא וכל משפחה נהיים יחודיים, מגוונים.
תוצר של תהליך ובחירה
כמה יופי יש במשפחות! כמה יופי יש במאמץ הסמוי מהעין! כמה יופי יש בהתפתחות האישית הפנימית!
כמה מתנות מתגלות בדרך.
אור פנימי שלא ידעת על קיומו.
עוצמות שלא הכרת.
כשרונות שלא חשבת שיש לך.
החיים מפתיעים כל כך, לפעמים צריך רק להקשיב ללב ולזרום עם מה שמגיע...
לא יודעת אם כתבתי לך או לעצמי