כמובן ברור שיש זוגות שאצלם אין קשר במיוחד אם החוסר במיניות נובע מאילוצים חיצוניים או משהו שקשור לשני בני הזוג
אבל ממה שחוויתי ולמדתי אצל מי שרוצה יותר החוסר במיניות גורם להרגיש לא אהוב ופחות רוצה קרבה רגשית. ואז הצד השני מרגיש מנוצל וחסר קרבה אז איך בכלל אפשר לצפות ממנו שירצה מיניות?! וחוזר חלילה
וכל כך נורמלי!! פערים במיניות זה נורמלי וכמעט מתחייב שיהיה, והמשבר בעקבותיו זה נורמלי.
שתרגישו שאתם בסדר וזה קורה גם לזוגות הטובים ביותר
כמובן זה לא אומר להשלים עם זה (עם הפערים כן, עם המשבר לא) אלא לדעת שיש דרך להתפתח ולצאת מזה לזוגיות שהיא עמוקה וטובה ועשו אותה גם לפניכם

אתם רק צריכים למצוא את הדרך שלכם בעז"ה
אני מאוד מאמינה בדייטים שבועיים וחוויות וכו כמשהו הכרחי לתחזוק קשר זוגי, אבל כשכבר נמצאים בתוך לופ רגשי כמו שאת מתארת שהמריבות הם כבר יותר מהזוגיות לדעתי זה סתם בזבוז אנרגיה שעדיף להפנות לטיפול בבעיה השורשית, חשוב להמשיך לדבר ולהיפגש אבל לא לחפש שם איפה להעצים. זה להסתובב מסביב לבעיה ולא לגעת בה... ויותר מזה- כשהקשר על קרשים לדעתי כל יציאה מהשגרה היא דווקא סיכון למריבה וחיכוך
בטח יש גישות שונות אבל זו דעתי מחוויה אישית וממה ששמעתי ולמדתי...
ממליצה מאוד מאוד על הקורסים של אפרת צור, אם מתאים לכם הפורמט של קורס מקוון..
היא מדברת בדיוק על התהליך הזה ועל כלים שאפשר להשתמש כדי לפתור אותו
(לפני שחוסמים אותי פה- אין לי אחוזים.הלוואי🤣 אבל אני נותנת לתכנים שלה קרדיט אדיר בזוגיות הבאמת טובה שיש לנו היום שהיתה בתהליך דומה מאוד למה שאת מתארת)
יכול להיות שזה לא יספיק אולי כדאי גם ייעוץ זוגי ממטפל/ת שמתמחה גם במיניות.
לפעמים אין שום דרך לצאת בלי עזרה מבחוץ כי תקועים בתוך פלונטר רגשי אבל נשמע שאתם עוד בהתחלה ועוד בקשר טוב וזה מדהים כי ככל שמתחילים לטפל מוקדם יותר לפני ששניכם צוברים מטענים רגשיים חזקים יש סיכוי גבוה יותר לצאת מזה לבד
אם לא מתאים לכם הפורמט/הסגנון אז יש מגוון של טיפולים ומטפלים וקורסים וספרים. קצת קשה לבחור אבל כמובן שהכי חשוב שזה יהיה משהו שמתאים כדי שתצליחי להתמיד ולקחת מזה תועלת
הכי חשוב לא לחשוב שזה יעלם לבד, לא להשלים שככה זה ואין ברירה, אפשר אחרת! כן להבין שאתם נורמלים ושניכם טובים ורוצים ופשוט צריך פה עוד מקפצה קטנה להתקדם לשלב הבא בנישואין למשהו יותר עמוק ויציב
וגם- זה בסדר אם הוא לא מרגיש עכשיו יכולת/צורך להצטרף איתך.
גם טיפול או למידה שהם רק שלך מקפיצים את הזוגיות ומעלים אותה למעלה וכל שינוי שאת תעשי בהתנהלות/בתקשורת /במודעות יחלחל לקשר ביניכם ו"יגרור" גם אותו לעלות עוד מדרגה, גם אם בהתחלה הוא יגיב בהתנגדות לשינוי מתוך האינסטינקט הטבעי- בסוף בעז"ה הוא יצטרף אליך בדרכו
בהצלחה!!