מאוד מתסכל אותי כשאני משוחחת עם בעלי והוא מסתכל בפלאפוןניק חדש ומיוחד
הוא אומר שסתם בודק הודעות בוואטס אפ למשל ושהוא מקשיב לכל מילה. מה הייתם עושים? אני בבדרכ מפסיקה לדבר אבל אז הוא אומר "אני מקשיב אני יודע בדיוק מה את אומרת" וכביכול אני נעלבת ואין לך על מה להיעלב ואני מרגישה פתאטית ועלובה . אבל אני פשוט לא מסוגלת לדבר עם בנאדם שלא מסתכל לכיוון שלי. מה דעתכם שתפו אותי בבקשה
ברור שזה פוגעפרצוף כרית

גם אני היתי מבקשת ממנו להסתכל עלי, אם היה קורה

זה עולם הזוי העולם הזה, לפעמים מרוב פלאפונים אנשים שוכחים להיות אנושיים, עצוב

מצד שני, מצוי - לא שבעלך רע או משהו, מן הסתם יש הרבה שנוהגים כך, בגלל המנטליות של הפלאפונים....

אולי פשוט תמצאי לעצמך תעסוקה ותחביבים, בלי קשר לפלאפון - הוא יכל גם לקרוא עיתון או לעצום עיניים כי לא מספיק מתענין בנושא שיחה, זה מתסכל שמרגישים שהגבר לא רוצה להקשיב או לדבר, אבל צריך לכבד את זה שאנחנו שני בני אדם שונים, עם תחומי ענין שונים (בד"כ גברי םמתענינים יותר בפוליטיקה או חדשות ונשים על החיים שלהן או הילדים , וזה לא מענין אותם הנושאים האלה וגם אותנו להפך) שלא צריכים לדבר עם השני 24/7 ולפעמים בנאדם רוצה לחשוב עם עצמו או עם חברים/אחרים חוץ ממך אשתו.....

זה טבעי ונורמלי, אולי עדיף לך פשוט למצוא זמן שהוא מרוכז ואז לדבר איתו 

ואם הוא מתעסק עם הפלא' - לתת לו את השקט שלו לפעמים , לעזוב אותו לבד, לפעמים אדם רוצה להרהר עם עצמו על חייו בלי קשר אליך, וזה לא מוריד מאהבתו אליך ....(מה שבטעות חושבים לפעמים) 

חיבוק

לא צריך לכבד חוסר כבודסוסה אדומה
תחומי עניין שונים לא שייכים לזה...

כשמישהו מדבר עם מישהו, מסתכלים עליו ומכבדים אותו.
זה כלל בסיסי מאוד מאוד בתקשורת וכבוד בסיסי בין בני אדם.

אם הוא לא מעוניין לדבר כרגע, הוא מניח את הפלאפון בצד ואומר שהוא צריך לעשות רגע משהו אחר אם זה בסדר שנדבר אח"כ.

אני מניחה שהוא קצת מכור,
והיא אישתו, לא צריכה לחכות שהוא "יסיים" כל הזמן להיות בפלאפון כדי לדבר איתו.

אם הוא מכור, הוא צריך לטפל בזה, אבל מה שבטוח זה לא מצדיק את זה שהוא לא יודע ולא מודה בצורה שהוא צריך להתנהג.

את צודקתפרצוף כרית

אבל מצד שני , תחשבי את הגבר, שהוא כולו עייף ורוצה שניה להרגע לחשוב על משהו שקרה לו

ופתאום היא באה עם מלא סיפורים

זה לא שהוא לא אוהב אותה או לא רוצה לשמוע, פשוט זה לא הזמן עכשיו

ברור שהוא צריך להשתפר וזה לא יפה, ברור שזה פוגע

אבל גם היא צריכה להבין שאולי הוא רוצה טיפה לעסוק בדברים אחרים, חוץ מלדבר איתה, לפעמים

תלוי באמת באיזה מינון - אם אף פעם הוא לא מסתכל אליה זה נורא פוגע

אם יש זמנים כאלו לפעמים, כנראה שהוא צריך קצת זמן לבד..

יש 2 צדדים למטבע... ואת צודקת בהחלט!

תודה רבה על התשובה. אני מאוד מעריכה את הזמן שהקדשת לי.ניק חדש ומיוחד
לתוכן הדברים אנחנו יושבים בשולחן האוכל במטבח ומנהלים שיחה. אין פה סיפורים ארוכים שאני מספרת. ואם נתחשבן מי מדבר יותר הוא מנצח בוודאות תמיד. הוא אוהב לדבר. אם זה תלוי בי הייתי מקצצת את השיחות האלה לרבע. אבל ככה אמרו לי בייעוץ זוגי צריך לדבר. אז אנחנו יושבים בשולחן אוכל בעיקר בבוקר עם הקפה או בצהרים בא. צהרים ומדברים. והוא מדבר אני מקשיבה מהנהנת כי כך צריך. אני מדברת הוא עובר לפלאפון שתמיד!!!! מונח לידו. ריבונו של עולם לפעמים בא לי לרסק את הפלאפון הזה! מזל שיש שבת
וואי באמת מעצבן!פרצוף כרית

אצל כל זוג זה אחרת, לא מאמינה שיש גבר כזה דברן - אצלנו אני הדברנית והוא בקושי מדבר ,

לכן זה משהו אחר....

זה באמת ממש מעליב , לא יודעת מה להגיד לך, אני גם מתמודדת עם התופעה  - לא שמסתכל בפלאפון אבל שהוא לא מרוכז או הולך באמצע... זה מתסכל - אני מעירה לו שזה לא יפה וזה לא עוזר כמובן.... הוא מבקש סליחה וחוזר על זה...

לדעתי תנסי לבקש ממנו , להעיר, אבל אם לא עוזר - לבריאות הנפשית שלך - תעזבי אותו לנפשו........ אל תנסי להכריח אותו......... אין ברירה צריכים להיות נורמלים, יכול להיות שהוא בתקופה שאין לו כח לדבר , לא צריכים לדבר כ"כ הרבה בני זוג אחד עם השני, אני חושבת שצריכים גם שכל אחד יהיה לו זמן לעצמו, במיוחד אחרי שנשואים מס' שנים ויש סוג של שחיקה כזו, א"א לצפות שנדבר בהתלהבות כמו בשנה הראשונה שהכל חדש ומכירים אחד את השני לאט לאט

זה כואב המעבר הזה בחיי הנישואין שפתאום לא מתלהבים מהשיחות כי מכירים אחד את השני כבר טוב אז אין כ"כ מה לחדש, אבל זה קיים וחבל להלחם בזה, יותר לקבל את המצב ולשוחח פחות, למצוא תעסוקה לעצמך - ספורט/תחבבים/חברות/קריאה/לימוד /ילדים - ולהיות שמחה עם עצמך......  

אז תאמינילמה לא123

בעלי מדבר פי 4 ממני

😁😁😁😁קטעיםניק חדש ומיוחד
גם אצלנו זה ככההמקורית
לפעמים כשהוא מדהר בשטף אנחנו צוחקים על זה כשאני שואלת כמה מילים עוד נותרו עד המכסה היומית 😅
מכסה יומית LOLניק חדש ומיוחד
אני לא חושבת שהוא מכור. הטלפון פשוט שם וכולנוניק חדש ומיוחד
לצערי הרב מתעסקים איתו הרבה יותר מידי. אני חושבת שאני יותר מכורה ממנו לפלאפון אבל כשמדברים איתי אני תמיד מסתכלת בעיניים של הבנאדם (במיוחד לילדים שלי) אני חושבת כמוך שזה ממש עיניין של נימוס בסיסי ואיכפתיות. יש לו מספיק זמן לעצמו יש לו חדר עבודה הוא יושב שם רוב היום ויכול להתקשקש עם מי שהוא רוצה ולקרוא כתבות לשוחח בוואטס אפ כרצונו ...
אוקיי...סוסה אדומה
אז תמחקי את ה"מכור", כמו שאמרת, זה לא משנה... כשמדברים עם מישהו, מפסיקים.
ברור אני מסכימה איתך ב 100 אחוזניק חדש ומיוחד
אני תמיד מתחברת לתשובות שלך ולומדת מהן המון. את צודקת. עזרת לי מאודד גם בעבר כששאלתי שאלה אחרת
מאמצת את זה כסלוגן "כשמדברים מפסיקים ומקשיבים"ניק חדש ומיוחד
זהו מעכשיו אני אגיד את זה לבעלי בלי להתנצל בלי לגמגם בלי להעלב
איזה יופי, בהצלחה! כל הכבוד! ❤סוסה אדומה
ושמחה לשמוע שעזרתי לך
לדעתי יותר יעיל פשוט להקשיב לו פחותפרצוף כרית

כשהוא מדבר, תלכי באמצע ותמצאי תירוץ כמו - אני צריכה לכבות את הגז של הסיר, שניה מתקשרים אלי, שניה אני רק רוצה לבדוק שיש שמיכה לילד... לא בתור נקמה אלא שהוא פתאום יבין שגם את חשובה ולא כל היום יושבת ומקשיבה לו

לדעתי להעלב או להלחם עם זה שהוא לא מקשיב לך, סתם תינוקי קצת...... וגם לא עוזר....... הגבר סתם יחשוב שאת מחזיקה מעצמך יותר מדי

ההתנהגות שלו משקפת זלזול כלפיך, וברגע שאת מבליטה את זה ו"מדברת על זה" / נעלבת - הוא רק יגביר את הזלזול כי ירגיש שאת בכיס שלו

(לצערנו , זה "מצחיק" גבר כשאת עושה מזה "סצנה" הם לא מבינים את זה...הוא מרגיש כמה את צריכה אותו ונותן לו תחושת חשיבות ולצערנו כיף לו להרגיש שאת רודפת אחרי ההקשבה שלו... אז לא כדאי לעשות את זה...)

ברגע שאת נעלמת כשהוא מדבר או אומרת ש"סליחה אני לא יכולה עכשיו, יש לי משהו לסיים" - הוא יבין שגם את חשובה ופחות יוכל לזלזל בך, זה לדעתי פתרון יותר יעיל , ושוב לא בקטע נקמתי חלילה אלא באמת שלא יעשה ממך סמרטוט כי זה באמת לא מכבד שאת מקשיבה לו כ"כ הרבה והוא ככה מזלזל בך, צודקת לגמרי

בהצלחה וחיבוק 

את צודקת. בעיה קיימת שצריכה פתרוןהעני ממעש
יש לך על מה להעלבסוסה אדומה
(לא שאני מעודדת אותך להעלב) פשוט שתהי מודעת ל"גזלייטינג".

טוב מאוד שאת מפסיקה לדבר איתו כשהוא מתעסק בטלפון, תהי יותר אסרטיבית בנושא, ואם זה לא עוזר תשקלי אפילו לקחת את זה צעד קדימה (למשל, לא לדבר איתו עד שהוא מתנצל על זה ומפסיק עם זה. כלומר, לדבר איתו על תנאי שהוא מודה בזה שזה בעייתי ושהוא מפסיק עם ההתנהגות הזאת)

זה חוסר נימוס בסיסי, ושלא נדבר על כבוד.
תודה על התשובה. מה את ממליצה לי בדיוק להגיד?ניק חדש ומיוחד
כי אני אומרת "טוב נראה שזה לא מעניין אותך" אז הוא אומר "אני מקשיב אני יכול גם להקשיב וגם לקרוא הודעות אני גבר ומתחיל עם הבדיחות גבר כן יכול לעשות כמה דברים בבת אחת וכו" או שאני מפסיקה ואז הוא אומר "הנה עזבתי את הפלאפון ואז שוב עוד משפט וחוזר חלילה"
את צריכה להפסיק לדבר איתו בסגנון של "נראה שזה לא מעניין אותךסוסה אדומה
כאילו את נעלבת בגלל מה שזה מעיד...

פשוט תגידי לו "לא מתאים לי לדבר איתך כשאתה לא מסתכל עלי".
תפסיקי את השיחה ותלכי.

פשוט תהי בטוחה שזה לא שייך אם מעניין אותו או לא, לא מתנהגים ככה (כמובן שהןא לא עשה מעשה חמור, אבל עדיין זו התנהגות לא מנומסת במיוחד אם זה חוזר על עצמו ואת נעלבת ואת מקבלת את התחושה שאת הלא בסדר)
זה שזה לא מעניין אותו זה לא רלוונטי.
צריך לסיים את השיחה בצורה מנומסת.
וגם אם לא כולם חייבים לעמוד בערך הזה, אם לך זה מפריע אז תדרשי את זה, זכותך.
בדיוק . את ככ צודקת. צריכה לשנןניק חדש ומיוחד
לא מתאים לי לדבר איתך כשאתה לא מסתכל עלי ומתעסק בפלאפון" . באסרטיביות מדודה
ממש לא מסכים. התגובה הזו תגרום למריבה בלי ספק ולא תביא להקשבarixon
הייתי ממליץ לומר לו: אתה חשוב לי ואני צריכה את ההקשבה ותשומת הלב שלך בצורה מליאה.

נ.ב. אני רווק וסתם מתערב בשיחות לא לי..
ברור שאתה לא מסכיםסוסה אדומה
אתה לא רוצה לראות את האישה בעמדת חוזקה, אלא שתגיד לו שהיא קטנה וחלשה וצריכה אותו.

אז זהו שהיא לא צריכה אותו ואת ההקשבה שלו...
היא רוצה קשר מכבד, והיא תדבר איתו בתנאי שהוא יתן לה את הכבוד הבסיסי שמגיע לה.
חבל שאת נכנסת לפינה של גבר ואישה. לא חשבתי על זה בכללarixon
ומי שמגיב מעמדת חוזקה לא זקוק לתקוף.
לומר אני זקוק להקשבה שלך זו לא חולשה, זה צורך אנושי מובן ולגיטימי. אדם חזק בעיני יכול לומר למה הוא זקוק מבחינה רגשית, זו לא חולשה.
אסרטיביות היא לא תקיפהסוסה אדומה
העיניין הוא שהסיבה שזה מפריע לה זה לא כי היא נזקקת, אלא כי זה פשוט התנהגות בסיסית בתקשורת.
אני חושבת שבמקרה שלי הגישה של סוסה אדומה יותר נכונהניק חדש ומיוחד
כי יש לי בעיה בביטחון העצמי ולכן בקשה להתחשבות מצדו לתשומת לב לא תגיע ממקום של חוזק אלא מחולשה. אני מקווה שהייתי ברורה. אני באמת לא צריכה שהוא יקשיב לי אני חושבת שאם משוחחים אז זה פשוט זלזול להסתכל בפלאפון ואני לא אוהבת שמזלזלים בי.
דווקא הפוך בעינייהמקורית
לנסות לחנך אותו איך מתקשרים בצורה בריאה זה לא טוב בעיניי בכלל. זה בדיוק ההבדל בין בטחון עצמי לארבטיביות שיכולה להיות תוקפנית ולא מועילה.
אני מסכימה עם הרווק פה. ובלי קשר, ראוי שתחזקי את הבטחון העצמי שלך כדי לא להשליך את חוסר הנימוס של בעלך אלייך ולא להיעלב מזה ולהסתגר, אלא פשוט להגיד שזה חשוב לך
זה ממש לא עניין של חינוךסוסה אדומה
זה עניין של בהירות.

ובכללי היא צריכה לשנות בעצמה את הצורה שבה היא מתנסחת בינה לבין עצמה.

אם היא לא תהיה אסרטיבית וברורה, שום דבר לא יעזור.

אסרטיביות לא אמורה לעורר ריב, אלא אם כן לא עושים את זה נכון.
וזה בסדר להציב גבולות גם אם לפעמים זה יוצא תקיף יותר.
זה החלק הטוב שב"ריב".
מריבה היא לא תמיד שלילית. מה ששלילי זה יחס לא הולם לאורך זמן.
(וגם זה רק במידה ואכן תהיה איזו מריבונת. זה לא סוף העולם).
מסכימה ולא מסכימההמקורית
כי כמובן הכל תלוי בעמדה הפנימית שמגיעים ממנה, ועמדה של חוסר בטחון היא כמובן נקודת פתיחה רגישה אבל אסרטיביות ובהירות לא סותרת חשיפה רגשות. בעיניי
העמדה הפנימית מתעצבתסוסה אדומה
גם מהחוץ אל הפנים.
היא מדברת על עצמה, היא לא מדברת עליו ולכן אין פה שום עניין חינוכי. אם כבר עניין חינוכי כלפי עצמה, אני לא מדברת עם בנאדם שלא מכבד אותי לפי עולם המושגים שלי" או כמו שהצעתי קודם "לא מתאים לי לדבר איתך כשאתה לא מסתכל עלי".

אני לא יודעת איך את מחנכת, אבל אני לא מחנכת בצורה הזאת.
אם כבר מדברים על זה, אז בחינוך זה יהיה יותר, "שכמדברים עם מישהו, שמים את הפלאפון בצד ולא מציצים בו, כי זה לא מנומס, ועלול לפגוע, נכון?" ושוב ושוב.

פה היא אומרת אמירה חד משמעית ולא נכנסת לאם זה מעליב או לא, באם זה אומר שהוא מתעניין או לא.

במילים אחרות, תקשיב, אתה תעשה מה שבא לך, אבל במקרה כזה וכזה אני לא מדברת.

לגבי חשיפת רגשות, זה לא סותר אומנם,
אבל במקרה שזה מבלבל אותו (כמו שנראה במקרה הזה), עדיף שלא. כדי שהמסר יהיה ברור.

אם הוא יחליט לריב בגלל זה, זה כבר שלו. וזה לא סוף העולם.

כל הזוגות רבים, כל אחד בסגנון שלו.
ומי שלא רב בכלל, כנראה שהוא גם לא מתקדם שם.
ריב זה חלק מהחיים.
והאסרטיביות נדרשת בכמעט כל תחום.
כולם צריכים לעבוד כל זה. בעיקר נשים.

(ואגב, זה בסדר גמור גם להתעצבן.
אנחנו אנושיים.
זה אולי לא הכי חכם, אבל זה חלק מהחיים. אבל מה שהצעתי זה להיכנס למקום השכלי שלא מתבלבל).
היא מדברת על עצמההמקורית
אבל רוצה להתאים אותו אליה על ידי שינוי ההתנהגות שלו.
יש בזה כמה גישות, כנראה שלכל אחד מתאים משו אחר וזה גם תלוי סיטואציה בעיניי.
העיקרון העקרוני שלה צודק, זה לא סותר את זה שלריב איתו זה לא הפיתרון. בעיניי זה לא פתרון בכלל. ואם הוא ירצה אותה זה לא ממקום שמבין את הצורך שלה, זה ממקום ש'משתיק אותה'. אפשר להגיע לאותה מטרה בכמה דרכים. הדרך אצלי היא לפעול איפה שאני יכולה אחרי שבחנתי את הסיטואציה ממקום מקיף שרואה גם את הצד השני. קודם כל אני. מה הצורך שלי. ואחרי זה איך אני מעבירה את הצורך שלי לצד השני. זה גם כל ידי דיבור ושיח מול הצד השני כמובן. אבל לריב זו לא אופציה בעיניי מכיוון שזה לא פותר את הבעיה לעומק כמו שכבר ציינתי.
זהו שאף אחד לא דיבר על ריבסוסה אדומה
מישהו פה יצא מנקודת הנחה שאסרטיביות גוררת ריב וזהו שלא.
לאורך כל שנותי בחיים לא נוצר ריב כתוצאה מאסרטיביות, להפך.

ביחס לזה שהיא רוצה להתאים את עצמו אליה,
לא יודעת אם אני מסכימה עם הניסוח של הגדרת הרצון שלה.

היא רוצה לדבר במקום ועם אנשים שהיא מרגישה בהם מכובדת, זהו. לא מורכב בכלל.
מאוד מאוד פשוט.
מה שהיא אמרה זה מה שהיא התכוונה.
לא מתאים לי לדבר איתך כשאתה מתעסק בדברים אחרים. למה?
ככה. זאת אני ואני לא מתנצלת על זה וגם לא אמורה.

היא גם לא נכנסת בכלל לאם הוא מרצה אותה או לא.
שימי לב שאת מתעסקת בו, בעוד שההתעסקות שלה היא בעצמה בכלל.

זה משהו עקרוני.
כשאת רואה את המשפט שהצעתי כאילו הוא האישיו, כשאני בעצם אומרת לה תבהירי את הגבולות *שלך*.
זה בכלל לא משנה אם היא מתעניין או לא, אם הוא יכול להתעסק תו"כ במשהו אחר או לא.
זה לא מעניין.
אני מעניינת אותי ומכבדת את עצמי.
אם אותך מכבד דווקא שאתעסק בטלפון, אולי אבחר לעשות את זה. אבל אותי זה לא מכבד בעולם המושגים שלי וזהו.
אין פה אינטונציה, אבל אפשר להבהיר גבולות בצורה מאוד נחמדה ועדיין לא משתמעת לשני פנים.

ואגב, במקרה שבן הזוג לא מושלם, זה בסדר גמור גם אם היא "תחנך" אותו. כלומר, תגרום לו לשנות בעצמו את מה שצריך תיקון (לא בצורה של חינוך, אבל הרעיון מובן בהחלט).
אנשים מתחנכים בזוגיות. זה חלק מהמטרה שלה. שנלמד להיות אנשים מתוקנים יותר.
והיא עזר כנגדו, בעיקר בזה.
לא בכלים ובכביסות.
מסכימה עם רוב מה שאת אומרתהמקורית
ולא, אני לא חושבת שעזר כנגדו זה רק בכביסות כלים. ברור שלא.
אבל אם כל אחד יעשה את המאה אחוז שלו במקום להתעסק בחסרונות זולתו, קונפליקטים שיעלו לא יצטרכו גישה כזאת 'מלחמתית' ואני חא יוצאת מנקודת הנחה שאני בתוך הזוגיות מחנכת את בעלי, אלא שהזוגיות שלי מחנכת אותי ומאלצת אותי להשתנות ואגב השינוי, הבן זוג גם מתייחס אליי אחרת כי אני כבר לא מתנהגת אותו דבר. וזה מה שאולי 'מחנך' אותו, אבל אני עסוקה בעצמי יותר. ככה אני רואה את הדברים.
אני מאוד בעד שאדם יעריך את עצמו, ולעמוד על מה שחשוב לו, אבל את לוקחת את זה למקום ש- אם יהיה ריב מצידו לא נורא. העיקר עמדתי על שלי. ובעיניי עדיף למנוע את זה.
האם זה דורש ממני עוד עבודה וסבלנות? כן. בהחלט. אבל זו הגישה שאני מעדיפה. כל ריב הוא פוטנציאל עצום להרס ולפגיעה שקשה לתקן אותה גם אם מתפייסים.

אני חושבת שיש פה פערי הבנהסוסה אדומה
אנחנו בקושי חולקות על משהו.

אולי אנחנו חולקות על הטרמינולוגיה.

ואולי גם על ההבנה של מה זה אסרטיביות.

אסרטיביות לעולם לא מעוררת ומעודדת ריב.
לא כולם מבינים מה זו אסרטיביות.
הם מפרשים הצבת גבולות ודיבור בצורה שלא משתמעת לשתי פנים כמשהו לא נעים, כי לפעמים זה באמת לא נעים אבל זה לא אומר שזה לא נצרך. וזה לא אומר שזה מעורר ריב, כי בן אדם אסרטיבי יודע לא להיגרר לריב. ואנשים בדכ לא רבים עם הקיר.

בקיצור, היא מתעסקת בעצמה. מחנכת את עצמה לכבד את עצמה ואת הגבולות שלה, וממילא הוא מקבל את המסר בצורה בהירה.

אם זה מעורר ריב אצל מישהו זה שלו. זה לא משהו שהיא אמורה להתעסק בו.
להפך, אם כבר זו לקיחת אחריות במקום הלא נכון (אם דיברנו על חינוך שהאפקט שלו דומה).

היא אמורה לא להתערבב ולא להתרגש מזה שהוא לא יאהב את האסרטיביות שלה.
זהו.

מה שאמרתי על החינוך, זה זה שזה בסדר גם אם מפריע למישהו משהו בבן הזוג, והוא מדבר איתו על זה.
למשל, לא יודעת, הגבר שלך צוחק כשילד נופל ובוכה במקום לעזור לו, להגיד לו שזה לא מגניב.
חינוך? שיהיה.
לפעמים צריך.
ובא לי.

לא חייבים לשתוק בשם איזו סיסמה של איזה מרצה לזוגיות שאני אפילו לא יודעת מה המקור שלו.
כל מקרה לגופו.
אם תוכלי אשמח אם תפרטי איך היית מרגישהניק חדש ומיוחד
ומתנהגת במקרה כזה. נצא מנקודת הנחה שבן הזוג יודע היטב מה דעתך בנושא
תראיהמקורית
כמו שאמרתי, הכי חשוב זה המקום הפנימי שלי בעניין
כשקורה לי שבן הזוג שלי עושה דברים שלא נראים לי, אפילו שמדובר על פניו בדברים בסיסיים בעיניי, וגם אם כבר אמרתי לו את זה וזה לא עבד - אני מבינה שצריך לשנות גישה
קודם כל, אני לא יוצאת מנקודת הנחה שאני לא אהובה או משעממת.אני בטוחה בעצמי שאני כן אהובה ושאני מעניינת מאוד, גם אם אני יכולה לפרש כך את ההתנהגות שלו. וזו הנקודה הכי חשובה. כי כשאת לוקחת את זה חזרה אלייך גם אם את לא אומרת זה תדר שמורגש. מרגישים את העלבון ואת חוסר האונים מהסיטואציה. ולרוב זה גם מתפוצץ בסוף. אז קודם כל אני מורידה מעצמי את העול הזה שזה משו שקשור אליי. וכל הרגשה שמגיעה עקב הנחת היסוד שזה קשור אליי היא לא רלוונטית אז צריך לכבוש אותה. את העלבון והצער והכעס וה- למה מול אחרים לא ומולי כן

דבר שני, אני באופן אישי לא הייתי נוקטת בסנקציות. יש פעמים שהייתי ממשיכה לדבר, אם זה לא שיחת עומק נגיד (בעלי קשב וריכוז גם אז אצלו זה מובן יותר) אבל זה לא הרוב ובשיחות אחרות אני אומרת מראש שחשוב לי שישים את הטלפון בצד ויתרכז בי כי חשוב לי להרגיש שהוא קשוב אליי.
אם אני רואה שזה לא מסתדר לו (כאמור השיחה המקדימה על טלפון בצד חשובה בעיניי) אז לא מתרגשת. אין הרבה דברים שהם פיקוח נפש לעכשיו.
ועוד משו - אמרת שאתם בטיפול זוגי. הרבה פעמים נקודת קושי של אחד מבני הזוג שצריך לעבוד עליה ומתרכזים בה, מעצימה עוד יותר את הקושי אצלו כי זה כמו תעודת כישלון עבורו שהוא לא מצליח לעמוד בתנאים של הטיפול, שגם ככה הגענו אליו כי אנחנו לא בסדר אחד מול השנייה.
הייתי פונה למטפל/ת לברר איך לגשת לסוגיה בלי להתפוצץ.
תודה רבה על התשובה המעניינתניק חדש ומיוחד
אני מרגישה אהובה ומעורכת וממש לא משעממת. אני לא חושבת שזה משהו נגדי . באמת. אני פשוט חושבת שזה חוסר נימוס בסיסי. יש לי קטע עם נימוסים מה אני אעשה.. אגב בייעוץ זוגי הכוונה הייתי בייעוץ אישי בלי קשר לבעלי. הוא באמת לא צריך . וביעוץ האישי דברתי על התקשורת ואמרו לי שאני צריכה להקשיב לבן הזוג ולפנות זמן וכול זה. תודה!!
אז אני אחזור איתך שובהמקורית
לנושא הזה שאנחנו לא מחנכים אחרים.
יש עוד הרבה דברים שבן זוג עושה ויעשה והרבה התנהלויות שהוא לא יעשה כמוך.
את יכולה להגיד לו מה חשוב לך אבל בעיניי יש דברים שצריך לשחרר. (יאללה עגבניות)
לפעמים רק ההתעכבות וההתעקשות על משו מסויים לשם ההתעקשות ובגלל העיקרון יוצרת אנטי
זו דעתי ואני ראיתי על עצמי שכשאני משחררת את האחריות לומר לבן הזוג איך להתנהג, בעיקר במה שקשור אליי, זה מתישהו חולף
אבל אני לא אנהל שיחה עם מישהו שמסתכל בפלאפון.ניק חדש ומיוחד
לא רק עם בעלי. עם כולם. לעולם. בלי קשר לחינוך. באמת שאני לא רוצה לחנך אותו הוא מהמם ומקסים אבל זה פשוט לא יקרה. אני באמת מתקשה להבין יש אנשים שמדברים וזה בסדר מצידם שהאיש שמולם בפלאפון והם ממשיכים?
שואלת באמת כדי להבין . מכל הלב.ניק חדש ומיוחד
צודקת לגמריפרצוף כרית
אני גם לא אוהבת לדבר עם מישהו שלא מרוכז בשיחה ומתעסק במשהו אחר תוך כדי

זה סוג של רמיזה שעסוקים...
אז עדיף להבין את הרמז ולקבוע זמן אחר לשיחה
הבעיה כשזה שיחה דחופה, כדאי לבקש מהאדם מולך להסתכל לך בעינים, מובן ממש!
מבינה אותךהמקורית
אבל לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק. הצדקנות הזו לא מובילה אותך לכלום.
לא אומרת שזה מנומס ולא אומרת שזה תקין, השאלה היא מה יקדם אותך. לריב איתו ולהיעלב ולחזור על הדברים כמו מנטרה לא משנה את התמונה ורק מוסיף לך תסכול ולא ישנה גם אותו, אז למה??
אולי עם אנשים אחרים זה עובד לך. לא יודעת. אני מתעסקת במה יוצא לי מזה.
מה יותא לי מלריב ולהתעקש מול מה יוצא לי מלוותר על העיקרון
ובכלל זה יותר נשמע כמו עניין של אגו ככל שאנחנו נכנסות לעומק הדברים. לא אומרת כדי לפגוע בך חלילה, רק תחשבי עם עצמך באמת מה כבר יקרה אם תמשיכי לדבר אפילו שהוא יסתכל בטלפון. וויתרת על העיקרון ו..? אולי הרווחת הקשבה שככ חשובה לך? אם הוא אומר שהוא מקשיב לכל מילה ייתכן ואם תמשיכי לדבר בסוף הוא יניח את הטלפון בצד
אוהמקורית
שהעניין זה לא ההקשבה אלא 'לנצח אותו' ולהכניע אותו לעיקרון שלך?
עוד כיוון שעולה לי.
מצטערת אבל זה לא הכיווןניק חדש ומיוחד
באמת שואלת האם זה נראה לך סביר שאת תדברי ומישהו ישב ויסתעל בפלאפון? אין לזה שום קשר לאגו ולכל הדברים שכתבת וזה קצת פוגע אבל בסדר אולי אני אלמד מזה משהו. אני פשוט לא מבינה את הבסיס של הדברים אני מדברת והוא יישב ויסתכל בפלאפון בעיני הזוי מתסכל לא מכובד לאף אחד מאיתנו .
יכול להיות שזה לא הכיווןהמקורית
באמת. רק הצעתי אותו ככזה וזו נקודת המבט שלי, זה הכל
מתנצלת אם נפגעת ❤️ זו ממש לא הייתה הכוונה ולכן כתבתי מראש שהכוונה היא לא חלילה לפגוע אלא להציע את הצורה שבה אני רואה את הדברים ומנסיוני האישי כמובן, כי הייתי בעמדה דומה וכשניתחתי מול עצמי בייעוץ אישי את הדברים הגעתי לנקודה הזו, שככל הנראה לא נכונה לך.
שוב סליחה מקווה שתצליחי להגיע לפתרון שיניח את דעתך

ולעניין השני - האם נראה לי סביר או לא, כבר עניתי על זה בהודעה קודמת זזה לא העיקר להיות צודק זה יותר מה ההשלכות של הצדק שלי בהתנהלות הזוגית. ומנסיוני - זה לא מקדם לאף מקום.
וגם זה לא שאמרתי לך להשלים עם זה שככה וזהו, יש עוד הרבה אפור בין השחור ללבן פה. שיחה מקדימה ותזכורת לגבי התחושות שלך לגמרי ראוי ונכון לקיים
הכל בסדר את מנסה לעזורניק חדש ומיוחד
אני מבינה את התשובה שלך. לשוחח לדבר לנהל משא ומתן לא לחנך לאהוב לוותר הכל דברים חשובים ונכונים. אני אבל לא מוכנה לדבר ומי שמולי ישחק בפלאפון תוך כדי אז השאלה היא יותר איך מבהירים את זה בצורה אסרטיבית ונעימה.
אצלנו זה ענין טכני לגמרי.קופצת
בדיוק כמו שאני אשאל: אתה יכול לתלות את הכביסה עכשיו?
או שבעלי ישאל: יש מצב את עוזרת לי לתרגם את הדף הזה?

התשובה יכולה להיות או כן או לא.
אפס מטען רגשי. לא מעליב. לא פוגע. לא אישי.

אם אני/בעלי רואים שבן הזוג באמצע לקרוא/טלפון/סתם נראה מוסח או מהורהר - אז פשוט שואלים: יש לך פניות לדבר עכשיו?
אם כן - כמה טוב.
אם לא - אשמח שתגיד לי מתי כן.

יש מצב שאם תשאלי לפני זה יהיה טוב יותר?
בדיוק. אפס רגש.המקורית
שהפניות או אי הפניות לשיחה לא תעורר בך אמוציות.
זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשכתבתי על ההכנה לשיחה
זה כאילו את לא מענינת מספיקפרצוף כרית
זה הרגשה לא נעימה, אבל צריך לקבל את זה, כן אני לא כל עולמו של בעלי... לפעמים הוא רוצה לדבר עם מישהו אחר ממני....

עדיף לקבל ולהשלים עם זה מאשר להלחם בזה, זה לא עוזר...
א"א באמת גם להתעמק בפלאפון וגם להקשיבלמה לא123

הוא לא מלאך, ואני מדברת מניסיון

גם אצלי אמר שהוא מקשיב, תכלס היו דברים שהקשיב ורוב הדברים לא.

הייתי שואלת אותו אחרי יממה, משהו על מה שסיפרתי לו והוא לא זכר כלום.

אולי הוא שומע אבל לא מקשיב

אולי לא הובנתי נכוןהמקורית
בהודעה הראשונה שכתבתי הצעתי כל מיני פתרונות איך אפשר לגשת לעניין בצורה אחרת, כמו חהגיד מראש שאני רוצה שהשיחה תהיה עם טלפון בצד וכו אין לי כח לחזור על זה ( ייתכן שגם זה לא נכון לפותחת לא יודעת)
וככל שהשיח התקדם טהיא אמרה שזה עיקרון אצלה לא לדבר עם אנשים שמסתכלים בטלפון מה שעלה לי בראש הוא שמדובר ב'תחרות הכנעה' אם אפשר לקרוא חזה ככה.
היא עומדת על העיקרון שלה (שאין לי ספק שהוא צודק ונכון) והוא, מאיך שאני רואה את הדברים, מסרב להיכנע לו. לא משנה על מה זה - זה דפוס התנהגות שתופס לכל מיני סיטואציות כשצד אחד נוגע בנקודה של חסרון אצל הצד השני וגורם לו להרגיש לא בסדר, סוג של התגוננות אם תרצי שמפעילה את האגו.
יכול להיות שהוא בעצמו מסתכל על זה כמשו שדורש שינוי אצלו, ומנסה להתמוודד עם זה, אבל בגלל שהוא לא מצליח והיא מתוסכלת.. זה כאילו עומד לו על הראש שאשתו מתוסכלת והוא לא מצליח לשנות, אז במקום להודות בזה להתנצל ולעבוד על עצמו הוא מקטין את החוויה שלה ואומר לה - מה את כועסת

כשבמקביל, הפותחת לצורך העניין - לוקחת את זה כעניין עקרוני שהוא ייהרג ובל יעבור ומה פתאום, עני חשובה, אין מצב שאני מוותרת על סנ (שזה צודק לעמוד על כל מיני דברים שחשוב לנו השאלה היא איך בעיניי) במקום רגע להרפות מלהיות צודקת ולנסות לאפשר את השינוי על ידי שינוי ההתייחסות שלה לעניין ולדעתי יש פה אגו שלה. הראייה צריכה להיות לטווח רחוק לדעתי ולא לטווח קצר במשוואת ה'מה יוצא לי מזה'

ופה נכנס העניין שאמרתי שלא מחנכים אחרים וכל זה.

לא אומרת שאני צודקת, אבל זו התפיסה שלי לגבי הקונפליקט פה.
חפרתי בקיצור
הבנתי אותךלמה לא123

רק חשבתי שאת מתכוונת שתוותר ושאם בעלה אומר לה שהוא מקשיב, אז אולי הוא בן אדם שמסוגל גם להקשיב וגם להתעסק בפלאפון.

לא .המקורית
אמרתי שזה תקף לבעלי כי יש לו קשב וריכוז. ולראייה, הוא גם חוזר אחריי מילה במילה ועונה בענייניות 😅
תגובה חכמהפרצוף כרית
^^^רקלתשוהנ
מסכימה. המיקוד של מה שאת אומרת זה על מה שאת מרגישה מהסיטואציה, לא על מה שאת "מפרשת", כי אז הוא יכול להתווכח איתך על הפרשנות שלך.
הכי עובד זה:למה לא123

1. להתחיל לדבר ואם הוא בפלאפון , אז לומר, טוב לא משנה, זה לא כ"כ דחוף, סליחה שהפרעתי לך.

2. או כשהוא מדבר להתחיל להתעסק בפלאפון שלך, שירגיש את התחושה, לא מתוך נקמה או קטנוניות, אלא באמת שירגיש איך זה שהוא מדבר מול בן אדם שמתעסק במשהו אחר.

ואם הוא אומר שהוא יכול גם וגם, אז תגידי לו שאת מאמינה לו, אבל *לך* זה מאוד מפריע ושיעשה את זה בשבילך.

תגובה נכונהפרצוף כרית
התנהגות לא מכבדת.קופצת
בלי קשר אם זה חבר/בן זוג/בן משפחה אחר.
זה כמו כל התנהגות אחרת שלא מקובלת עלי: זריקת זבל במרחב הציבורי, חוסר כבוד לאדם מבוגר וכן הלאה...

ספיציפית לבן זוג: אם אני רואה שדעתו מוסחת אני שואלת אותו אם הוא פנוי להקשיב עכשיו. אם לא - מבקשת ממנו להגיד לי מתי כן.
אם כן - אז מכבדת את עצמי (ולא סתם אני כותבת ש*אני* מכבדת את עצמי...) ומדברת בקשר עיניים מלא.
תודה . הוא יגיד זה מעניין בטח אבל זה שוב יחזור על עצמוניק חדש ומיוחד
אחרי דקה או בשיחה הבאה.
זה כי לא קראת טוב את הסוגריים שלי😅קופצת
הרבה מהדילמות הזוגיות האלו מקורן בחוסר בטחון עצמי של האישה/הגבר.
יכול להיות שלא יהיה קשור אליך מה שאכתוב, אבל אולי אולי כן:
אני אישה מאווד מעניינת. מה שאני מספרת/אומרת זה חשוב. אני לא מתחננת לאנשים שיקשיבו לי. לשמוע אותי זה זכות, לא חובה. אני אדבר רק למי שמעוניין להקשיב לי באמת. לא מכבד אותי כבן אדם לדבר עם מישהו שמסתכל תוך כדי כך בפלאפון.

אם אני מרגישה ככה אז:
בכלל לא פוגע בי אם בעלי מציין עניינית לשאלתי שעכשיו הוא לא פנוי להקשיב. אם אני לא נפגעת - אני חוסכת כאן מעורבת רגשית מיותרת ונשארת בפן הטכני: לא מכבד אותי כבן אדם לדבר למישהו שמקשיב כשהוא בפלאפון.

אני שומרת על כבודי.

אני לא "סוחטת" ממנו הקשבה בתחנונים ופגיעות. אני לוקחת אותה כשהיא נמצאת וראויה לי.

יכול להיות שאם תיהיי בעמדה פנימית כזאת, כל "הפינג פונג" הזוגי הקבוע שלכם בנושא הזה ישתנה - ותופתעי כמה מהר ולטובה.
כתבת מהמםפרצוף כרית

מדוייק!סוסה אדומה
איך עובדים על העמדה הפנימית הזאתניק חדש ומיוחד
פשוט טכניתפרצוף כרית

כשהוא מתחיל עם הפלאפון, תפסיקי לדבר ולכי לעיסוקייך , תמצאי משהו לעשות, העיקר לא להראות שאת צריכה את ההקשבה שלו

(לא רוצה - לא צריך ..)

ובתקווה שהוא יבוא אחריך אח"כ 

הלוואי שהייתי יודעת..קופצת
מכיוון שלא עברתי תהליך בנושא, אני באמת לא יודעת להגיד איך רוכשים את זה. רק יכולה לסמן לך את המטרה, את סוף הדרך.
כן יוצא לי שנשים/חברות שואלות אותי: איך? ואף פעם אין לי תשובה ברורה.
אולי מישהו פה יידע לענות.

בגדול אני חושבת שהרבה חיזוק עצמי, התבוננות בנקודות החזקות שלך והעצמתן. אני הרבה פעמים מספרת לעצמי, לפעמים אפילו בקול, איזה טובה אני ב.... ואיך אני מיוחדת בזה ובזה...
אבל כאמור לא יודעת באמת לשרטט שיטה או דרך.
זו עבודה של חיזוק הערך העצמי שלךהמקורית
תתחילי בלהכין רשימה של הדהרים הטובים שיש בך והדברים שאת טובה בהם. זו נקודת פתיחה טובה
מאמינים שמגיע ליסוסה אדומה
שאני ראויה. ראויה לכבוד. וכל שכן לכבוד בסיסי.

עמידה על גבולות, על זכויות וחובות.
איפה אני מתחילה ונגמרת, איפה הוא מתחיל ונגמר.
לאן מותר לי להיכנס, לאן אסור.
לאן אסור לו להיכנס, לאן מותר.
וגם כשמותר, באיזה אופן מותר.

מה הזכויות שלי כאדם, מה הזכויות שלי כאישה.
מה החובות שלי כאדם, ומה החובות שלי כאישה.

תלמדי ותשנני, ובעיקר תעזי. תעזי לדרוש כשצריך. תעזי בעיקר לדאוג לעצמך.
אנחנו כל כך רוצים שיאהבו אותנו לפעמים, וכל כך רוצים לצאת "בסדר", שאנחנו בפועל בצורה הזאת מאוד לא בסדר עם עצמנו.
מדהימה אתהמקורית
@קופצת
כל מילה!
קופצת על כל השרשורים פרצוף כרית

(כאילו במקום קופצת על כל החתונות..)

איזו מדהימה אתנגמרו לי השמות
התחושה וההרגשה שלך מובנים לגמרישואל כדי ללמוד
זה ככה מול כל בן אדם שאתה מדבר איתו והראש שלו במסך, קל וחומר בן/בת זוג.

אולי בזמן אחר, שהוא לא צמוד לנייד, לבקש לשוחח כמה דק, להסביר לו איך את מרגישה עם זה, איך זה נראה מהצד שלך. משקפי לו את המצב

בהצלחה רבה
מעליב. תנסי לראות אם את לא עושה את זה בעצמך.שם פשוט
דברי אמת .ניק חדש ומיוחד
אני לא עושה זאת ולמדתי לא לעשות זאת מצפיה בו כשהוא עושה זאת
מבינה לליבךקרן אור 1
זה באמת מאוד מתסכל. כשזה קורה לי.. (וזה קורה כי לצערי הסמרטפונים השתלטו על כולנו) אני פשוט מפסיקה לדבר והוא כבר מבין לבד..
לא חושבת שלא אכפת לו ממך או ממה שאת אומרת זה פשוט ההתמכרות הזאת להיות כל הזמן עם המסך מול הפרצוף.
ממש כך. כל הזמן מסך מול הפרצוף😁ניק חדש ומיוחד
צודקת לגמרירקלתשוהנ
יכול להיות שהוא באמת מקשיב, אבל זה לא צורה לדבר ככה. זה לא מסובך להבין שזה לא מכבד. אני בטוחה שעם הרב שלו הוא לא מקשיב עם עיניים בפלאפון.

גם לבעלי יש קטע להתעסק במשהו כשמדברים. אמרתי לו שאני מאמינה לו שהוא מקשיב אבל אני לא יכולה לדבר כשהוא מפנה ממני את הפנים. אם תנסי להגיד בצורה כזאת? אני מאמינה שאתה מקשיב אבל עדיין קשה לי לדבר ככה.
אני לא מדברת על כל שיחה ופטפוט אלא על דיבור שאני ממש צריכה הקשבה מלאה כדי להצליח לשתף ולנסח.

לפני כחודשייםמופאסה
הייתי בפגישה חשובה (כביכול) בשביל פרוייקט חשוב. הבר נש מולי שיחק בטלפון שלו 3 פעמים תוך כדי. בפעמיים הראשונות עצרתי את דיבור בפעם השלישית אמרתי סורי טעיתי בך, חשבתי שאתה אדם ראוי ואתה אפילו לא מסוגל להקשיב 10 דק' ברצף וקמתי והלכתי.
למה עשיתי את זה? א. כי אני חמום מוח והוא עצבן אותי אבל יותר מכך הוא נתן לי הרגשה שאני והפרוייקט שלי חשובים בעיניו כקליפת השום. כבר לא הייתי מעוניין לספר לו ..

אז אתם נשואים ואי אפשר לקום וללכת וזה באסה אבל תגידי לו מה ההתנהגות הזאת עושה *לך*
בהתחלה לא בזמן המעשה, ולא בזמן התסכול
תסבירי לו ''כשאתה משחק בטלפון כשאני מדברת זה גורם לי להרגיש X" לפתח את הרגש הזה, לפרט
ואז להזכיר לו גם בזמן המעשה...אני מקווה שילמד להקשיב. כדאי לכם לקרוא ביחד את הספר הקדוש והמתוק ''מומו''
תודה על התשובה שלך. טוב לדעת שאני לא העצבניתניק חדש ומיוחד
היחידה ביקום😁תודה על ההמלצה . אבדוק
אם אני מכליל, נראה שהוא לא מבין את משמעות השיחה עבורךבסדר גמור
הוא מעבד באופן מעשי את הנאמר ולכן לא דרוש לו הרבה קשב.
את מאידך רוצה שותפות ואת זה את לא מקבלת בחלוקת קשב, אם כבר, בדיוק ההיפך.
תודה. למדתי מהתשובה שלך משהו חשובניק חדש ומיוחד
הוא פשוט גבר. ורואה את העולם אחרת . אני יכול גם להקשיב (כביכול) וגם לשחק בפלאפון אז הכל סבבה ונהדר .. 2 ציפורים בבת אחת
נכון, ולכן הוא לא עונה על הצורך הרגשי שלךבסדר גמור
שלשמו את מדברת. ולכן זה מעצבן כי זה מתפרש אצלך שהוא מעדיף את הפלאפון על פניך.
בדיוק. תודה זה גם עוזר בהבנהניק חדש ומיוחד
חכם מה שכתבתפרצוף כרית
לא יאומן כמה עומקים יש בנושא זה...
אכן אישה צריכה שיתוף וחברות, גבר - פחות כנראה..
תודה, אני נתלה באילנות גבוהים.בסדר גמור
תעשי כלל שבזמן הזוגי הניידים בהטענהאליפאחרונה
לא בכעס ולא בעלבון וגם לא להודיע לו את זה במיידי
תנסי להיות רומנטית ולהגיד לו כמה מחמיא לך שהוא מסתכל עליך ואפילו שאת מאמינה לו שהוא מקשיב לך את צריכה את תחושת הבלעדיות.
אם את מצחישה לו את החשיבות מבלי להכניס אותו למגננה את תצליחי במשאלה וזה באמת חשוב מאד לזוגיות שלכם. בהצלחה!
לפעמים לאט זה מהר ⌚נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך כמובן שמופנה לכולם.

לפעמים לאט זה מהר.

ולפעמים מהר זה לאט.

ויש פעמים שהתנועה שלנו דווקא כלפי פנים, פנימה, היא הדרך היותר מהירה ובטוחה

מאשר תנועה רק קדימה.

ויש פעמים כאלה, שלאט לאט זה בעצם מהר מהר

ומהר מהר זה בעצם לאט לאט

ודווקא העצירה

או הקצב האיטי

או ההתבוננות

או העומק

או ההעמקה פנימה

או הכיוונון למעלה

הם הדרך הנכונה לנו ביותר.

ולא רק קדימה כל הזמן

ולא רק מהר ובריצה ובלי אוויר כל הזמן

כי לפעמים יש שם בלאט בעצם הכל

"ואני אתנהלה לאיטי" אמר יעקב אבינו לעשיו.

ודווקא שהות שם, בלאט הזה, יכולה להיות מפתח להרבה מאוד דברים.

ואולי השלווה בראש ובראשונה.

השלווה הפנימית.

לדעת מי אני, מה הערך שלי, מה המשמעות שלי

להקשיב גם לראש וגם ללב וגם לגוף.

להקשיב לקצב הפנימי שלנו שיכול להשתנות עם הזמן.

להקשיב לו כאשר הוא מבקש להאט.

לאט לאט

אל תדאגי יקרה

לאט זה בעצם מהר.

דווקא כך.

את תגיעי.

את תגיעי

תקשיבי לך

לקול הפנימי הזה שבך, קול הנשמה שבך, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות שבתוכך!

הוא יודע.

את יודעת.

ויש בו בלאט הזה כ"כ הרבה רוך

וחמלה

ועומקים

ודיוקים

וכיוונון

ונשימה

ולקחת אותו, את הלאט, לא אומר שהפסדת או שתפסידי במירוץ הזה שנקרא החיים

כי מי בעצם החליט שהם חייבים להיקרא ולהיות דווקא מירוץ?

אולי מירוץ זה לא מה שנכון וטוב ומתאים לך כרגע? או בכלל?

כך או כך את לא מפסידה. את מרוויחה.

את מרוויחה גם הספקים, כן כן דווקא בלאט מצויים דברים שלא נוכל להספיק או להגיע או אפילו לשים לב במהר.

אבל בעיקר את מרוויחה את עצמך.

ואת השלווה ואת הנשימה שלך.

ושתגיעי ל120 בבריאות ובשמחה

מה תרצי לראות שם במבט לאחור?

אילו תחנות בחיים? אילו תמונות?

מה הכי חשוב לך שבטוח יהיה בתמונה הזו?

ומה לא כזה חשוב בעצם שיהיה שם?

ואם אני מבינה שבעצם נקודת המוצא שלנו כבני אדם היא שנדרשת השקעת אנרגיה אקטיבית כדי לחיות בעולם הזה, וכדי להשיג טוב.

גם במשפחה, גם בגוף בריא ונפש בריאה, גם בזוגיות, בילדים, בלימודים, בעבודה, בספורט, בקשר עם ההורים, האחים החברים.

בעצם כל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים

אז ממילא באנו לעולם הזה כדי לעבוד, להשקיע

ובעצם רק כך יהיו לנו חיים בכלל ואיכות חיים בפרט.

אז במה אני *בוחרת* להשקיע?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם בלאט?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם ביותר לעומק?

ואיפה אני מוצאת בחיים שלי ובבחירות שלי שדווקא הלאט יכול להיות מהר?

אז לאט לאט

לבחור להתבונן

להאט

ולהגיע למה שהלב שלנו מבקש ❤️

כי לפעמים לאט זה מהר.

להגיע לבהירותנגמרו לי השמות

קרה לך פעם שהגעת לבהירות טובה כזו דווקא אחרי התבוננות איטית? או מהלך איטי?

לפעמים בתוך המהירות מתפספסים דברים מהותיים.

דווקא הלאט מאפשר להגיע אליהם, לתפוס אותם, לנשום אותם, ולאמץ אותם קרוב ללב.

ע"י כך פעמים רבות ניתן להגיע לבהירות מרגיעה, טובה כזאת.

בהירות שהיא לכשעצמה מקצרת תהליכים ומקצרת את הדרך.

לכן לפעמים דווקא הדרך הארוכה כביכול היא הקצרה באמת.

דווקא הלאט הוא מהר. 🩵

לפעמים מהר זה לאט-מסכים לגמריאריק מהדרום

לפעמים לא מספיקים לעשות כלום והופ עברו 40 שנה, יש כאלה שאם לא ירוצו במרוץ העכברים הם לא ירוצו בכלל וימותו לוזרים בלי שום יכולת לחיות חיים טובים יותר בלי הון, בלי בית, בלי משפחה, בלי מקצוע.

קורה ליותר מידי אנשים סביבי, לפעמים אתה נתקע בהתפתחות שלך ומגלה שהלכת בנחת יותר מידי וזה הזמן לספרינט או למות חסר כל.

כנראה כאן בא הדגש על המילה "לפעמים"נגמרו לי השמות

כי מה שאני התכוונתי אליו כמובן שונה,

ומדבר על משהו אחר.

יותר על הדרך הקצרה שלפעמים היא בעצם ארוכה ולא מובילה אותנו למטרה שלנו, או למטרת העל שלנו.

ודווקא הדרך שהיא ארוכה, במקרה הזה הלאט, יכולה להיות הקצרה באמת, זו שתניב לנו את המטרה בסופו של דבר. יחד עם השלווה, הבהירות, העומק, הבחירה, הכיוונון למה שנכון וכן הלאה.

הבנתי למה את מתכוונתאריק מהדרום

אני פשוט לא חושב שנכון להאט, לפחות לא לפני שכל פרמידת מאסלו אצלך ביד.

זה העניין, לפעמים גםנגמרו לי השמות

פירמידת מאסלו תושג דווקא ע"י הלאט.

ראיתי את זה המון אבל אם אתמקד רגע בעצמי ובניסיון אישי -

בתור אדם שבעבר היה בקצב מאוד מהיר גם של המחשבות, גם של הדיבור, גם של המעשים - באמת שפיספסתי דברים דווקא מהקצב המהיר הזה.

ודווקא כאשר למדתי להאט - הגעתי לדברים שלא הייתי מגיעה אליהם לולא ההאטה.

גם דברים מהותיים וגם אפילו הספקים טכניים.

אם אני יושבת ועוצרת רגע להאט את המחשבות שלי שהיו רגילות רק לרוץ ולעשות סדר ובהירות,

אם אני מאיטה גם בדיבור, אפילו בתפילה להגיד את המילים לאט יותר ובכוונה,

אם אני במקום לרוץ מדבר לדבר מאטה גם את קצב ההתנהלות - כל אלו גרמו לי הרבה מאוד טוב ב"ה.

הלאט גורם פעמים רבות ליותר צלילות, בהירות, ריכוז, מיקוד במה שחשוב ובעיקר יותר נחת.

ובאמת שזה בדברים הכי קטנים ועד הגדולים.

אפילו לחתוך סלט מהר מהר ולפעמים להיפצע בטעות בגלל זה, או להאט ולשים יותר לב.

לחשוב קודם על היום או השבוע או השנה או כל כיוון החיים שלי רגע לאט ובהבנה והתבוננות עצמית מאשר רק לרוץ ולרוץ ולהספיק עוד ועוד,

להוריד עוד סלט ועוד תבשיל ועוד מרדף להכנות לשבת או חג ולהגיע דווקא עם יותר אוויר ושלווה,

לדבר עם הילדים יותר לאט ובנחת מאשר רק להספיק לסמן "וי" מהיר על כל מה "שצריך" להספיק,

לנשום נשימות עמוקות ואיטיות יותר ולא רק מהירות ושטחיות, מה שהגוף עצמו מפרש כמוריד סטרס, וכמקום לא הישרדותי, ונהיה רגוע יותר וכן הלאה.

לעצור באמצע היום להביט בשמים, בפרח, בחיוך, במילה, בכל דבר בעצם ודווקא הקצב האיטי הזה גורם להתפעלות פנימית וחיבור לקב"ה, לבריאה, לטוב שבעולם ובחיים, וממילא יוצר יותר שלווה פנימית ומוטיבציה וכוח גם להמשך היום.

לשתות לאט כוס תה ולהתמקד בטעם ובמרגש ובלגימה האיטית והנינוחה ולהכניס עוד רוגע וכיף לחיים, זה גם נותן עוד כוח הלאה וגם בפני עצמו ממלא ומרפא.

לעצור להקשיב לגוף, לשהות ברגע, להיות בנוכחות.

לחשוב, לנשום, לבחור מה שייך לי ומה לא שייך לי, מה נכון ומתאים ומה פחות.

זה בכ"כ הרבה דברים לבני אדם באשר הם. גם חיבוק בין בני זוג יכול להיות בלאט שלו ובשהות שלו יותר ממלא ומקרב, גם כל קירבה שהיא רגע לאט יותר וקרוב יותר יכולה לתת מה שרק מהר לא מאפשר, גם לחשוב על הפן התעסוקתי שלנו אפילו או השליחות והייעוד שלנו בעולם יכול לקרות יותר מהר דווקא כשחושבים על זה יותר לאט ומקדישים לזה את הזמן בנחת ובבירור עומק.

גם איך להגיע ליעדים כולל כלכליים יכול להתאפשר פעמים רבות דווקא מהלאט שנותן רגע התבוננות במבט-על וכולל דרכי פתרון יצירתיות ואפקטיביות יותר,

גם לתת לעצמי כבן אנוש את התנאים הכי טובים כדי לתפקד בעולם הזה, ולזכור שאני כולל גוף פיזי ונפש ורגש ושכל ורוח ובכל אחד מהם לפעמים הלאט הוא ברכה שרק דרכו ודווקא דרכו נוכל לגלות ולהעצים עוד יותר את עצמינו ואת התפוקה שלנו.

אז ודאי שזה לא 0 או 100

זה לא או ללכת בהילוך איטי וכמו צב להתנהל באיטיות תהומית 24/7 בכל רגע ורגע, וזה גם לא לרוץ בלי הפסקה ובלי אוויר ואם לא אז להגיע לפת לחם ובלי קורת גג...

ודאי שיש הרבה באמצע.

וודאי שיש פעמים שאחרי הלאט הזה יגיע המהר, אבל רק על גבי הנדבך שהיה קודם הלאט ומה שהוא איפשר - הבהירות הזו והצלילות הזו - ועל גבי זה אפשר לרוץ קדימה בביטחון ובשלמות יותר.

וודאי שיש פעמים שהלאט לכשעצמו הוא יותר נכון.

וודאי שיש מצבים שגם מהר יהיה אפקטיבי ונכון.

וודאי שיש גם אנשים שונים וגם מצבים שונים והכל בהתאם למקרה המדובר.

לכן כתבתי שלפעמים הלאט הוא מהר. לא תמיד, אבל פעמים, ואפילו פעמים רבות, כן

מה שאני רואה סביביאריק מהדרום

בעיקר בציבור הדתי, שאנשים הולכים לאט מידי וצריך לדרבן אותם להתחיל לרוץ במקום להאט, את אומרת לא 0 או 100 ולפעמים וכו אבל לעיקר האנשים צריך לבעוט בהם להכנס לכושר ולא להוריד דופק.

אני רואה אחרת לגמרינגמרו לי השמותאחרונה

בכל הציבורים ובטח בדתי.

אבל יותר נראה לי שאנחנו פשוט מדברים על דברים שונים.

הסברתי קצת בהודעות שלי למה אני אישית מתכוונת.

נחת 🙂‍↕️נגמרו לי השמות

נ - נוכחות

ח - חמלה

ת - תיעדוף

כאשר אנחנו בנוכחות בחיים שלנו, באמת נמצאים בכאן ועכשיו וחיים אותו ובו,

וכשאנחנו בחמלה עצמית (וגם על הזולת כמובן),

ומתעדפים בסדרי עדיפויות את מה שיותר חשוב ויקר לנו, מה שיותר שייך אלינו מאשר מה שלא -

או אז יכולה להיות לנו יותר נחת.

ונחת זו אחת הברכות המשמעותיות ביותר שיכולה להיות לנו כבני אדם.

בעזרת ה' שתהיה לכולם גמר חתימה טובה עם המון נחת ושלווה 🤍

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

יהודי שמחובר לעצמולאחדשה

ומחפש להיות טוב מבלי לדרוך ולרמוס אחרים בשם הצדקנות והצדקות

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

נשמע מסקרן. תסביר?אליפ

אני שואל לא בעוקצנות

זה משהו שאתה מרגיש שהוא נכון לאחרים אבל לא לך?

משהו מיושן בדת?

אתה כועס על הקבה והחטא כאילו מוציא אתכם במקום מאוזן?

מה מדובר?

מה נכון ללמוד ממך ומה לא נכון?

רק תיארתי הרגשהפשוט אני..

לא אמרתי לאף אחד ללמוד ממני, ואני לא יודע מי זה ''אתכם''...

לדעתי יש דברים שאין עליהם מחילההפי

שקשורים לבין אדם לחברו

אם הקב"ה יכול לסלוחרק לרגע1

וודאי שאנחנו גם

אני לא מדברת עלינוהפי

מדברת על דברים קיצוניים שאנשים עוברים..

כלומר, כל עוד לא פייס את חבירו. נכון?מבקש אמונה

אני חושב שיום כיפור עצמו זה הזדמנותמתוך סקרנות

באותו יום יש להבנתי הדלה, משהו שיורד מלמעלה שמוריד לנו את המשיכה לעברות (קרוב קצת לאדם הראשון קודם החטא), האתגר שלנו שם זה בעיקר לתפוס את זה, ולראות איך משמרים משם דברים הלאה...

ניכר מדברךוהנה חלוםאחרונה

שאתה מצטער שיש דברים שאתה לא מצטער.

אתה אמיתי וכנה. זה מהמם!

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

זה לא מקורנשוי שמח

מה המקור של הפסיקה הזו.. איזה אחרון דורנו התיר ואיפה

בקושי עוגה התירו לאכול וגם זה בדוחק עצום!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

אולי יעניין אותך