הלוואי שהיהודים שם יברחו לפני ההפצצה.
לצערינו מענישים את הנעבד כמו העובד, וכבר עשו מרבי נחמן עבודה זרה, גם אם זה חלק מהחסידים. יש שם גם עוד מכשולות אחרות גדולות וקטנות.
אבל העיקר שלא מגיע לרבי נחמן להיענש בשמים.
הלוואי שיעלימו את קברו כמו של משה.
ואני אומר את זה למרות שאני ממש לא ברסלבר, ובטח שלא בעד לצאת לשם בר"ה
מוגזמת. רבים וטובים מתפללים שזכות רבי נחמן הצדיק תגן עליהם וזו לא עבודה זרה
לומר שעשו ממנו ע"ז ח"ו זה נראה לי רחוק מדיי..
המקסימום זה שאולי חלק מהאנשים שבאים לשם מתפללים אליו אבל הם לא עושים את זה בגלל מה שאתה חושב
עושים את זה מתמימות ובורות
מבין שאתה אומר את הדברים מכאב אבל זה נראה לי טו מאצ'
זה לא מחריד כמו מה שקורה בקבר הרבי מחב"ד
אבל זה מתקרב לשם בקצב מואץ...
אתה יודע מה ההבדל בין משה רבינו לרבי מליובוויטש?
משה רבינו יודעים שהוא מת לא יודעים איפה הוא קבור
הרבי יודעים איפה הוא קבור ולא יודעים שהוא מת
ח''ו אני שם מראה
אם מישהו חושב שזה מזלזל כנראה הוא עושה משהו או מאמין במשהו שהוא בדיחה בעיני עצמו רק הוא לא רואה את זה
אני לא אמרתי שזה בדיחה, לא אמרתי שזה מצחיק. לא אמרתי שזה לא בסדר
הצבתי מראה.
אם זה מזלזל בחבד כנראה הם מזלזלים בעצמם בהיגיון שלנו
רק אתקן *משיחסטים* לא חב"ד
ומי שהומור הנ"ל לא לרוחו- שיעבור לשרשור הבא
ומי שחושב שאדם שנפטר הוא למעשה חי ו"עונה" לעובדיו דרך ספריו-
יש לו בעיות חמורות יותר מהבדיחה (המצחיקה יש לציין) הזאת.
ואת חב"ד והמשיחסטים אני מכיר היטב בין היתר עקב עבודה שעשיתי עליהם.
רק בשבת האחרונה התארחתי אצל חבדניקים.
ואכן לא שייך ללעוג, מספיק להעביר ביקורת עניינית, בודאי אם מתארחים אצלם.
מה נסגר עם השירשור הזה כל פעם ממהרים לשים תגית ע"ז על כל זרם..?
תלמדו להפנים בין טעות לע"ז.
אם יהודים חושבים שרב מסוים לא מת/והוא המשיח זה לא הופך אותם לעובדי עבודה זרה..
לא צריך להשוות אותם לנוצרים שבאמת מאמינים שיש"ו הוא אלוהים בדמות אדם ח"ו
אצל המשיחסטים יש הרבה בעיות אבל מכאן ועד לומר עובדי עבודה זרה..?
יש בהחלט מקום להשתדל שלא לצרף משיחסטים למניין
אולי שעת הדחק כאן זה שונה, אבל לא הבנתי את הקשר של השאלה..
זה בדיוק מה שאשכנזים אומרים בפיוט "מכניסי רחמים"
זה לבקש מהמלאכים שיבקשו מהקב"ה.
אז כנ"ל בצדיקים
כזה פשוט לך שאסור? מחלוקת הפוסקים.
עברי אנכי

אתה סתם מחפש אותם כי אתה שונה מהם
יש שם בעיות? כן.
אבל להגיד שזה ע"ז
אתה סתם מגזים.
זה לא ע"ז כל עוד הם אומרים להם להתפלל לרבי שיהיה מליץ יושר להשם זה בסדר
הם לא מתפללים אליו ישירות קשה לי להאמין.
ומי שכן עושה את זה מבורות
מי שטוען שהרבי חי לא מתקרב לאוהל או אפילו לקווינס. מי שהקים ישיבה על קברו ומבלה שם חגים ושבתות אלה המתנגדים בנחרצות לכל ה"חי וקיים" והם לא שונים בעיניי מהעולים לרשב"י או לאומן.
פעם "אכפתי" פה כלל אחד בלבד - לא מבקרים ולא מדברים על רבנים מכל סוג שהם. הרמתי ידיים מזמן.
דברו, תבקרו, תתבדחו, ותסגרו את העניינים מולם ולא באחריותי.
לא זוכרת שעשיתי אי פעם סקנדל ממשהו בפורומים, ולמזלי, אין לי אנרגיות לענות לכמה שטויות שנכתבו כאן.
בכל מקרה אני מצהיר כאן שאם מישהו אמר משהו שאסור להגיד, אם לא מחיתי זה לא אומר שאני לא חושב שצריך למחות. לפעמים סתם לא יצא לי. או שזה בן אדם שאני חושב שלא ראוי לתגובה כי השיח איתו רק יאכיל את הטרול או יחמיר את ההתבטאויות שלו.
שיש כאן הנחת יסוד עקבית מאוד שלהיות איש משפחה אומר שאני כאינדיבידואל אוטומטית מת.. אני רואה את זה בין השורות.. זה לא המודל לחיקוי שאני רוצה להיות בשביל הילדים שלי![]()
במחשבה שניה, ניראלי קצת הגזמתי בפרשנות, וגם לא ירדתם לסוף דעתי. השאלה היתה בעצם, האם נכון לפעמים לוותר על שאיפות מסוימות לטובת אפשרות ממשית מול העיניים לזוגיות טובה?
זה גם יפה
כי זה מראה כמה לכל יהודי אכפת מהאמת שהוא מאמין בה
שיש כאן הנחת יסוד עקבית מאוד שלהיות איש משפחה אומר שאני כאינדיבידואל אוטומטית מת.. אני רואה את זה בין השורות.. זה לא המודל לחיקוי שאני רוצה להיות בשביל הילדים שלי![]()
במחשבה שניה, ניראלי קצת הגזמתי בפרשנות, וגם לא ירדתם לסוף דעתי. השאלה היתה בעצם, האם נכון לפעמים לוותר על שאיפות מסוימות לטובת אפשרות ממשית מול העיניים לזוגיות טובה?

הגענו למסקנה שככל שמתעסקים יותר בתורות הנפש יותר קל להגיע לעיוותים.
תורת רבי נחמן מאד מיוחדת, בעיקר בגלל היכולת החופשית לפרשנות שניתנה לכל אחד.
ובגלל שכיום אין איזושהי שיטה או מתודה מרכזית- הרבה לקחו את זה למקומות מאד מסוכנים.
לא סתם בברסלב יש הרבה כתות. יש לזו סיבה פשוטה מאד.
הפתרון לזה הוא לא להעלים את הקבר שלו, כי לא הקבר הרסני, וגם לא התורה- מה שהרסני וחיובי באותה מידה זה שאין הנהגה מרכזית וכל אחד מפרשן את התורה שלו מהרהורי ליבו, כך שמי שיש לו שאיפות טובות יתעלה, ומי שכוחני ורע ימצא תירוצים לכל המעשים הכי מגונים שקיימים.
כך שאם אתה רוצה לפתור את זה- תמצא מנהיג שמקובל על כולם.
בהצלחה!
חס וחלילה. לא עשו ממנו עבודה זרה.
אנשים זוכים להתקרב לקב"ה בזכותו. שום ע"ז.
ואתה גם יודע אם ר' נחמן נענש בשמים.. מה נאמר, נביא.
קיצור, תעשה לנו רשימה עם מה אתה מסכים ומה לא
ונמחק את כל מה שאתה מתנגד אליו.
ולכן אני שונא את כללללללללללל הציויינים.
נו, אז במה אתה טוב מהם?
ועם כל הכבוד לסבא ישראל- היו גדולים ממנו שאמרו אחרת.
בתגובה אחת
אשריך!
(זה משאתה מצפה שנגיד ?)
בטח השם מזה גאה בך על התגובה הזאת
די שרוטובוודאי על יהודים שרוצים לעשות טוב
לר' נחמן?
בעיניי, ושומעים ורואים שזה הרבה מעבר לציון עצמו.
פשוט לא כל אחד יראה את זה
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?