מרגישה שהאהבה נגמרהאנונימית בהו"ל
ולא רק האהבה. גם החברות ובכלל האכפתיות.
מרגישה שמאז שהילדים נולדו כל אחד רואה רק את הקושי שלו ולא את של האחר (אני דווקא כן משתדלת לראות אותו אבל מרגישה שהוא אדיש אליי לחלוטין. והוא בטח יגיד את ההיפך).

פתאום אני מבינה למה אנשים מתגרשים. פעם חשבתי שאם אין בגידה או אלימות הכל פתיר. היום אני חושבת שלא. שלפעמים פשוט נגמר וזהו.

אין מה לדבר. התקשורת הייתה על הפנים עוד לפני ועכשיו בכלל. אז כבר ויתרתי.
טיפול זוגי? כבר היינו עוד לפני הילדים, לא עזר אז ולא יעזור היום. בדיעבד אם היו לנו כאלה בעיות כבר לפני הילדים אולי היה צריך להתגרש כבר אז.

לא מרגישה שאני אוהבת אותו יותר. הוא בן אדם טוב, באמת. וגם אבא טוב. אבל אני לא מרגישה שהוא בעל טוב.
ולא בטוחה שהוא אוהב אותי. הוא יטען שכן, אבל במעשים מרגישה שהוא איבד את האכפתיות הכי בסיסית כלפיי. אפילו ברמה של לדאוג לי אחרי לידה, או כשאני חולה, או כשאני חולה ומטפלת בתינוק חולה ולא ישנה בכלל. מבחינתו גם לו קשה אז שאני אתמודד לבד ובשקט ולא אתלונן אפילו.

אישות? אין. וכשיש (מעט מאוד מאוד) זה איום ונורא. מחכה שהוא יסיים וזהו (ולא, לא מפריע לו שזה ככה, וזה עוד יותר עצוב).
גילויי חיבה אחרים גם אין. לא רבים בדר״כ, אבל גם ממש לא אוהבים.

לא הולכים לשום מקום, לא חוגגים ימי הולדת (רק לילדים),
מרגישה שמחכים שהחיים יעברו וזהו.

לפעמים אני חושבת שעדיף לילדים לגדול ככה, כאילו משפחה נורמלית. זה לא שיש מריבות או אלימות והילדים אוהבים אותו. מוזר לי לחשוב שהם ילכו לישון והוא לא יהיה כאן.
מצד שני, זו הזוגיות שאני רוצה שהילדים שלי יראו? שיגדלו בבית בלי אהבה בין ההורים בכלל?

לא יודעת מה אני רוצה. אולי סתם לפרוק.
את צריכה חיבוק מאמיהמקורית
אז קחי ❤️
ועוד אחד ❤️
ממש כאב לי לקרוא אותך. וזה ממש מובן לאור מה שאת מתארת שהמצב ביניכם הוא כזה
חשבת על טיפול זוגי או אישי עבורך?
זה בנאלי ולכולן מציעים אבל זה באמת עושה פלאים.
וגם, הכי חשוב - יוצא לכם לדבר על זה?
את מצליחה בכלל לשמוח בלי קשר אליו? כי לפעמים אנחנו תולות את כל האושר בחיים בזוגיות וזה לא נכון.
יש איך להתקדם מפה לעבר עתיד טוב יותר,גם אם זה דורש עבודה. זוגיות צריכה תחזוקה והנפש שלנו צריכה תחזוקה גם כן
וואו, וואו.. עומדות לי דמעות, איזה שבר, פשוט עצובחצילוש
ממש. שה' יתן לך עצה טובה, זה מה שיש לי לומר..
עצוב מאוד מאוד לקרוא אותך!קופצת
ואני בטוחה שעוד יותר עצוב זה לחיות ככה🥺

אני לא מתיימרת לעזור לך להחליט מה עדיף. רק לחדד כמה נקודות:
לא מגיע לך להמשיך לחיות בזוגיות כזו!!
מגיע לך אהבה, תשוקה וחיזור בדיוק כמו כל אישה אחרת!!

בעיני - להמשיך לחיות ככה רק בשביל הילדים זה מעשה לא נכון. קודם כל והכי חשוב - לא נכון כלפי עצמך. את בת אנוש אהובה ומגיע לך לחיות בזוגיות מכילה ואוהבת. מה גם, שבמצב הנוכחי הילדים לא מרוויחים כלום מהאווירה הזו בבית, כן, גם אם לא רבים הרבה. (ואני אגיד עוד משהו אולי לא מקובל: גם אם היו מרוויחים - טובתך קודמת לטובתם. והם ידעו להעריך את הבחירה שלך כשיגדלו)

אני לא מצדדת בעד גירושין, כי רק את יודעת מה וכמה ניסיתם. אני מצדדת חד משמעית שלהשאר במתכונת הנוכחית זו לא אופציה מצידך!!! הלואי שתמחקי אותה מהראש שלך.

מגיע לך חיים מאושרים כביוק כמו כל אחת אחרת❤️
רק לגבי הילדיםשלומית205
הם מקבלים המון המון מנוכחות של אבא ואמא ביחד בבית.
הם רואים את השיח ביניכם (שאולי לא אוהב ןמחמיא אבל תקין ממה שאת מתארת) הם רואים אינטראקציה וזה עושה להם טוב! בטוח. זה מייצב ומסדר להם את הנפש ונותן להם תחושת בטחון ובית. זה המון!
אם תצליחו לחמם את הקשר שלכם ולאהוב יוצר אחד את השני כמובן שהם ירוויחו יותר אבל אל תזלזלו בבקשה במצב הנוכחי בהקשר של הילדים. זה טוב להם. ובטח עדיף על החלופות..
כתבת מקסים!אוהבת את השבת
וזה גם שאמרת שהוא אבא טוב זה מדהים מדהים מדהים!!
ולא בטוח שהמצב ישאר ככה אם תתגרשו.. חס וחלילה..

מצד שני, מצוות עונה ובכלל קשר טוב בין בני זוג הוא קריטי לבית וגם חז"ל אמרו את זה בפירוש..

אבל יש עוד הרבה מה לעשות לפני התלבטות על גירושין..

נשמע שהכי חשוב דבר ראשון טיפול אישי ואצל מישהי מקצועית ולא סתם אחת.. ברמת ללכת להכי מקצועית ויקרה שיש זה כ"כ חשוב לכל החיים

ויכול להיות שבהמשך גם תצליחו ללכת לטיפול זוגי.. בסוף זה שזה לא הצליח פעם אחת זה לא אומר על עכשיו ויכול להיות באמת שהייתם אצל מישהו לא טוב, יש הרבה הרבה כאלה בתחום הטיפול לצערנו..

ברמת באמת זה שכתבת שהוא אבא טוב זה מרגש וככ לא מובן מאליו ומצד שני ברור שיש לכם קושי גדול ואמיתי שצריך טיפול, לא מגיע לכם לחיות ככה! אבל זה לא אומר לקום ולשבור כי אח"כ יהיה עוד יותר קשה חס וחלילה אלא לקום ולבנות!!

חיבוק ענק ענק ענק כי זה באמת באמת מאוד לא קל!!!
ובעזרת ה' שתצליחי לעזור דבר ראשון לך ובהמשך לזוגיות ולילדים!
פה בפורום בנות סיפרו שהצליחו להיבנות גם ממצבים מאוד מאתגרים ומאחלת לך שתצליחו גם!!!!
בהצלחה ענקית♡♡♡
זה עצוב וקשה, לא מגיע לכם לחיות ככהמיקי מאוס
אני חושבת שמיהרת להחליט שטיפול זוגי לא יעזור.
כנראה שלמרבה הצער נפלתם על מטפל לא טוב לכם.. אבל יש כל כך הרבה סוגים ואפשרויות לטיפול, זה קשה ממש לעשות צעד כזה אבל אל תתיאשי! תמשיכי לנסות. תעשי הכל כדי שאת תהיי מאושרת

אם את מרגישה שבעלך חסום מדי אז תתחילי מטיפול אישי שלך
אם קשה לך עם מפגשים אישיים כרגע אז אולי תתחילי מקורס מקוון שיתן לך גישה כוללנית לחיים ומוטיבציה לנסות אחרת?

אני בטוחה שהיו לכם סיבות להתחתן
התיאור שלך לא נשמע כמו משהו בלתי פתיר אלא כמו זוג שנתקל בבעיות והתייאש מלפתור אותם. ואז הכי טבעי שכל אחד עסוק במטען הכבד של עצמו
אבל בעז"ה כשתצליחו למוסס את המטענים האלה
ותרכשו כלים לתקשורת והתנהלות זוגית
אז גם יתפנה לכם מקום בנפש לקבל ולהעניק אהבה. וזה הכי טבעי ואני בטוחה ששניכם מאוד רוצים בזה אבל לא יודעים איך או לא מצליחים

רק אל תתיאשי. תחפשי איפה את עושה את הצעד הקטן הבא שיעשה אותך יותר מאושרת
חשוב מאוד- לא צעד של וויתור
לא צעד שאת מצפה שבעלך חעשה כנגדו גם
כי כל אלה יכולים רק לאכזב

אלא צעד עבור עצמך שיעשה אותך מאושרת

בהצלחה!
אויבת 30
אין לי הרבה עיצות חכמות.
הרי הרבה מאוד נשים עוברות תקופות בחיים שדומות למה שאת מתארת, מי בצורה כזו ומי בצורה אחרת.
אני רק רוצה להגיד לך, שמצב כזה הוא לא סופי. הוא יכול להשתנות. אהבה יכולה לחזור .
וככל שהשבר עמוק יותר, ככה, באופן עקרוני, יש לו פוטנציאל להיות שלב בדרך לקשר עמוק יותר.
אני מניחה שאת תקראי ותגידי ''טוב, בסדר''... מובן לגמרי.
את נמצאת באיזה מקום חשוך בלי טיפת אור בקצה המנהרה, אז אני רק רוצה להגיד לך שבאמת באמת יכול להיות אור בקצה המנהרה, ואפשר גם להגיע לסוף המנהרה.
💕💕
חיבוק גדולסליל
אני לא כל כך יודעת מה להגיד,
אז רק אגיד לך מה חיזק אותי כשהייתה תקופה שהיינו בשפל גדול בזוגיות.

אמרתי לעצמי, שלא יכול להיות שזה מה שה' רוצה שיהיה. כי הקשר בין איש לאישה, הוא אחד הדברים הגדולים ביהדות. האמנתי באמת ובתמים, שלא יכול להיות שה' שם אותנו במצב כזה והועיד לנו לחיות ככה, בלי רצון, בלי אהבה ועם הרבה אכזבה. ובגלל שלא האמנתי שיכול להיות מצב שזה מה שנועד לנו, האמנתי גם שיש דרך לשנות. אולי עוד לא מצאתי אותה, אולי אני לא יודעת איך בדיוק. אבל היא קיימת בטוח. בתוך כל החוסר וודאות של מה לעשות ומה יהיה, הדבר היחיד שהן ידעתי, הוא שיש דרך כלשהי ואנחנו צריכים למצוא אותה.
אז התפללתי על זה. שה' יראה לנו את הדרך הנכונה, שנדע מה לעשות, איך להגיע למצב אחר. כי אני בטוחה שה' רוצה שהקשר המיוחד בין איש ואישה יהיה משמח, מחיה.
ובסוף הגענו לשם. מצאנו את הדרך שלנו. זה לקח המון זמן, הרבה בכי, מריבות, אכזבה, כאב, מחשבות על גירושים.
אבל לא וויתרנו. ומבטיחה שזה היה שווה את זה.

אז תתפללי על זה.
תנסי למצוא דרך אחרת שעוד לא הלכת בה. אם זה אימון אישי, זוגי או כל דבר אחר.
אני באמת מאמינה שזה אפשרי.

בהצלחה❤️
כל פעם אני קוראת אותך ונפעמת, את אישה כ"כ מיוחדת!מישהי עם שאלה
וואי ריגשת אותי!סליל
תודה שכתבת❤️
מדהימהמאמאיה
תודה רבה❤️סליל
רוצה לומר לך משהוחגהבגה
מקווה שזה יתקבל בהבנה.
אהבה זה לא הכל.
כן, קראת נכון
אהבה זה ממש לא הכל.
מכירה זוגות, שהתחתנן באהבה וריגןש מטורפים, אבל החיים עשו את שלהם וזה לא הספיק.
אתחיל מהסוף.
אם יש לכם כבוד אחד כלפי השניה. אם את מרגישה שמי שאיתך הוא אדם טוב ואבא טוב, זה המון. זה מלא. האמת שזה כמעט הכל!
להבדיל, אבל את יודעת כמה נשים מוכות אוהבות את הבעלים שלהם אהבת נפש?
אוהבות, מאוהבות, עד מעל הראש!
לא חייב ללכת רחוק, גם לא נשים מוכות. סתם נשים שמרגישות שהבעל לא שותף בחיי המשפחה או אפילו מרגישות שהוא לא רוצה ולא צריך את המשפחה.
או נשים נבגדות.
בקיצור, אם מי שאיתך אדם, ובעל טוב, זו נק' התחלה מעולה.

דבר שני אהבה זה דבר שנבנה. ולא נבנה מאליו עם עבודה קשה ותמידית. כל הזמן מכל כיוון.
עם הרבה וויתור מכל צד והקשבה ושינויים.

אין דבר כזה האהבה תנצח. זה שקר. זה לא נכון.
אם בונים אותה נכון, בכוחה לסייע לתחושת חוזק, עצמה וביטחון על מנת לצלוח קשיים.
אבל האהבה כשלעצמה ממש לא מספיקה.
לכן, אל תתייאשי, לדעתי.
טיפול אחד לא עזר, אחר כן יעזור.

עכשיו זה תלוי בכם.
את יכולה לקיים שיחה אמיתית וכנה עם בעלך?
לתאר לו מה את מרגישה?
אם כן יש 2 אופציות.
או שהוא יגיד לך גדול עליי, בואי נפרק.
רק לצאת מנק' הנחה שרוב הסיכויים שזה ישפיע דברים שליליים על הילדים לאורך טווח.
וגם, לחשוב, מה עדיף, מכל הבחינות, אפילו כלכלית, להיות ביחד לא בשיא האושר, או לחיות לבד, בבדידות עם קושי כלכלי?

האופציה השניה,
אם שניכם מוכנים לעבוד ל זה, מעולה. מחפשים ומתאבדים בראבק על למצוא טיפול/תכנית שתסייע לכם.

אם הוא לא רוצה ואת מוכנה ללכת על זה הייתי מנסה גם ללכת לטיפול לבד, זה יכול לשנות ולתרום המון!

רק תמיד לזכור ולא לשכוח
שחתונה, נישואין ובית, זה לא פרפרים וכוכבים מנצנצים.
זה לא קיצי קיצי בגב וחיבוקים כל היום
דרך אגב, גם על חיי אישות, זה משהו שצריך לעבוד עליו, והרבה.

החיים שלנו הם לא סרט. יש אחריות, יש מטלות יש עומס ענק של החיים, ילדים, עבודה, משכנתא.

נישואים זה פרוייקט לא קטן שצריך הרבה כוחות נפשיים ופניות כדי לקיים אותו זה לא בא בקלות לאף אחד. אפילו אני רוצה לסייג ולומר כמעט כי תמיד יש יוצאים מן הכלל אבל, במקרה הזה באמת שאין יוצאים מן הכלל!

לפעמים אנחנו נוטים להסתכל עת זוגות אחרים ולומר וואו, כמה הוא אןהב אותה, איזה מבט יש לה בעיניים.
זה לא נכון. אולי עכשיו זה ככה אבל אנחנו לא יןדעים מה קורה בבית, ומה קורה אחה"צ..

יודעת שזה אולי לא רוח הפורום אבל ממליצה ממש לראות את הראיון של דניאל גרינברג על הגירושין עם אייל גולן.
רק כדי להתקרקע ולהבין מה זה זןגיות, לא כדי לשמוע רכילות...

ולסיום, אגלה לך על עצמי אבל קצת, כי אני סופר פתוחה וחשופה פה...
כשהתחתנתי עם בעלי, לא הייתי מאוהבת.
הוא מאוד מצא חן בעייני, רציתי להיות בחברתו, מאוד רציתי להיות אשתו אבל בעיקר כי ידעתי שהוא הדבר הכי נכון וטוב לי. הבנתי שעברתי משהו חזק, וכדי לתת אמון ולהצליח לבנות זוגיות אצטרךצלעבוש וקשה.
זה היה בדיוק אחרי פרידה קשה וכואבת שחוויתי, הייתי בטוחה שלעולם לא אוכל לאהוב.
עבדתי קשה. ממש...
וגיליתי עולם אחר, אהבה שנבנית, מכבוד, משותפות, מהערכה.
ולא מפרפרים וניצוצות ותשוקה סןערת...

בהצלחה יקירה, וחיבוק ענקקקקק ♥️♥️
תגובה מהממת!סליל

🥰🥰חגהבגה
מסכימה מאוד. כל מילההמקורית
♥️♥️חגהבגה
אני מסכימה עם הרבה דברים שכתבת.קופצת
לא מסכימה עם דבר אחד - אהבה וזוגיות אוהבת זה טעם החיים מבחינתי. ולא אמליץ לאף אחת אף פעם להעביר פה חיים שלמים בלי זה.
אז מבחינתי זה או לצאת לעבודה קשה ביחד על מנת להשיג את זה, או ללכת לחפש אותה במקום אחר.
מסכימהחגהבגה
השאלה מה ההגדרה לזוגיות אוהבת.
האם זה להרגיש בהתרבשות כת היום, לחכות לראות את האחר?
או האם זה לדאוג לו ולצרכים שלו?

אין ביננו חוסר הסכמה עת העיקרון, אולי על ההגדרה המילולית.
לא הבנתי, מה העניין לראות את הראיון?אנונימית בהו"ל

אין שם שום הבנה על זוגיות

כנראה שיש שם הבנה נהדרתבת 30
על מה זה לא זוגיות...
בדיוק! בא להראות שהתאהבות ופרפרים זה לא מה שמחזיקחצילוש
מידות טובות, רצון, שותפות, הורה טוב לילדים, בעל טוב- זה הבסיס. לכן אם יש בסיס, ויש רצון, לגמרי אפשר לבנות אהבה עמוקה מיני ים, הרבה יותר מההתרגשות והפרפרים, וההרגשה של מאוהבים מעל הראש.. זה מה שחגה באה לומר..
נכוןחגהבגה
יש שם הבנה נהדרת מה לא לחפש בחיי משפחה
ומאיזה סיבות לא מתחתנים ובעיקר
שלא כל הנוצץ זהב...
וואו על התגובה!חצילוש
😍😍חגהבגה
וואי חגה איזה תגובה וואו!!!אמא לאוצר❤
כל מילה זהב..💕
♥️♥️חגהבגה
אהבתי מאד 💐מיואשת******
🥰🥰חגהבגה
כל כך נכון!miki052

♥️♥️חגהבגה
מלכה. חיבוק לפותחתאורוש3
אני מובכת 😄חגהבגה
😍😍חגהבגה
תגובה מדהימה! כנה ואמיתיתפרצוף כרית

וואו! אין עליך, איזה תגובה מהממתאופק המדבר
יואווווו כמה זמן לא היית פה!! מה שלומך???חגהבגה
שלומי טוב ב"האופק המדבר
כל יום בפני עצמו...
כיף שאת זוכרת, 🙂
וראיתי שילדת בן! בן כמה הנסיך?
נכון מתוקי שליחגהבגה
תכף 3 חודשים בע"ה אמאלללההההה
חבל לחיות כך עכשיו השנים הכי יפות של הזוגיות,כתבתרויטל.

''הוא בן אדם טוב, באמת. וגם אבא טוב'' חבל לפספס ככה סתם עוד בית,

בקשר לאישיות אולי תנסי להתייעץ עם עדנה נבון היא מבת עין יש לה נראה

לי סרטונים ביוטויב בד בבד תנסי לשמוע הרצאות של הרב אבנר קווס על זוגיות

ושלום בית,גם אני מתייגת לך ''נגמרו לי השמות'' בטח היא תיתן לך כיוון מחשבה אחר

@נגמרו לי השמות

מגיבה לך 3>שירה_11

כתבת מהמםם וברור,

לפי מה שתיארת זה לא מצב שאינו פתיר, זה מצב שמצריך התערבות חיצונית, לא משו שאפשר לפתור לבד,

להגיע למטפל טוב צריך סיעתא דשמיא רצינית, זה לא פשוט כלל,

אין שנאה, צריך להעלות את הדברים להבין את הקשיים ולהגיע לאהבה, אין מירבות הילדים לא רואים דברים כאלה זה נפלא!!!!

עבור הילדים ודאי וודאי שטוב להם כך, לעיתים עדיף לידלים וויכוחים בין ההורים ולא גירושים, וזו לא אך דעתי...

אז לפני שחושבים על גירוישן, ועדיף לחשוב על כך כמה שפחות כי לעיתים כשחושבים זה נכנס.. ומתחיל להיראות בסדר והגיוני... לפעמים זה נראה ששם יתחילו החיים הורודים, ההפך הגמור, כך זה נראה במצב שלך לפחות,

לנסות ללכת לטיפול רגשי זוגי, ויש לי להציע לך בפרטי אם תרצי, מבטיחה לך שיעשה לכם רק טוב, בG"ה לא תבינו אחר כך איך חשבת על להתגרש,

מטפל שגם אנחנו נמצאים אצלו, והטיפול הוא טוב הוא שורשי הוא מכיל, ייעוץ זוגי ולא מטפל עם נגיעות,

ועוד נקודה חשובה טיפול רגשי לך לבד זה אסון, את מתקדמת והוא לא, וגם האיזון שעוד יש בינכם מופר, זו טעות שלא מובילה למקומות טובים יותר, לתשומך ליבך,

מעבר לזה היה לי עצוב מאוד לקרוא אותך והלוואי ויכולתי לעזור יותר,

מעריצה אותך,

צריך להתשדל כמה שיותר להרבות בתפילה באמונה שהכל לטובה ובהודאה, הודאה הודאה הודאה!!!

חולקת על האמירה שטיפול אישי לא מועיל ואפילו מזיקהמקורית
צריך להיזהר מאוד עם אמירות כאלה ואם מדובר בחוויה אישית שלך אז ראוי לציין זאת
באופן כללי כדאי לדעת שמדובר בגישה טיפולית. יש גישה שאומרת שהטיפול לשני בני הזוג תביא תוצאות
והגישה השנייה אומרת שטיפול רק לאחד מבני הזוג יביא תוצאות. וכך היה אצלנו. הטיפול הזוגי היה קשה לבעלי, אז הלכתי לטיפול אישי ועשיתי שינוי אצלי שהוביל לשינוי אצל בעלי
ולמה אני אומרת את זה? כי לצערנו יש גברים/ נשים שלא מוכנים ללכת לטיפול. אז כדאי לדעת שזה לא אבוד. שאם הבן זוג לא רוצה טיפול זה לא אומר שזה אבוד וצריך לסבול או להתגרש.
מעולם לא שמעתי אל טיפול אישי שעוזר לבד לזוגשירה_11

אולי תלוי במצב הזוג??

לא נסיון אישי שלי, אננחנו מטופלים באופן זוגי,

אם הבעל לא רוצה, אולי זה עדיף מכלום, אבל כך הבנתי כך לימדוני ונשמע גם הגיוני מאוד האמת,

הייתי בוחרת טיפול אישי בתור אופציה אחרונה בהחלט 

בדיוק לכן אמרתי זאתהמקורית
כי מי שלא חוותה לא תוכל לדעת
ואכן, עדיף טיפול של שני בני הזוג. גם לדעתי.
אבל הנה - זה באמת עובד ברוך השם. ואני בטוחה שאני לא היחידה שיכולה להעיד על כך
מנצלשת יש לך המלצה על יועצ/תמי21
בודואי שטיפול אישי מועיל לזוג. ברוב מוחלט של המקריםמיקי מאוס
האם זה הטיפול האידאלי? לא יודעת
האם זה מועיל ל*כל* בעיה זוגית? גם כנראה שלא

אבל מצב זוגי הוא לא בינארי, זה לא שיש בעיה אחת שצריך לפתור ופתרון מעשי יחיד
אינטראקציה זוגית זה משהו מאוד דינמי ומאוד מורכב
וכל שינוי הכי קטן משפיע על כל הדינמיקה...

יש גישות טיפוליות שבכלל לא מאמינות בטיפול "זוגי" אלא טיפול אישי של כל אחד מבני הזוג שמתעסק בנקודות הזוגיות ומתבצע בנוכחות שני בני הזוג בחדר
אנחנו היינו בטיפול בגישה כזו, זה חולל פלאים

שמעתי בלי סוף על נשים שקמו והחליטו שנמאס להם מהאווירה הזוגית והלכו ללמוד כלים חדשים. כמובן שמדד האושר שלהם עלה כי אושר לא תלוי רק בסובבים אותך אבל יותר מזה - ה*התנהגות* של בן הזוג השתנתה!! בלי שהוא יעבור שיעור אחד או טיפול בודד
פשוט כתגובה לשינוי שלה

והאמת- שבמקרה שהאווירה הזוגית מאוד קשה טיפול זוגי דווקא יכול להיות כל כך טעון שלא מצליחים לתת ערך מרוב פגיעות שצפה בחדר
אולי במקרים כאלה זה אפילו לכתחילה ומתוך אידאל להתחיל בטיפול לבד, לא יודעת....
אז אני אומרת לך.לא מחוברת
אני הייתי בטיפול אצל פסיכולוגית (עדיין) וחד משמעית זה משפיע לטובה על הזוגיות!! ממש הצלה עצמית וזוגיות
אני חושבת שאנשים מתגרשיםoo
כי הם לא מצליחים לבסס את האהבה שלהם.
מה שמחזיק אהבה בתחילתה, לא יחזיק להמשך אם אין שותפות וחברות אמיתית בין בני הזוג.

ואז כשהאהבה נעלמת מנסים לעבוד על הזוגיות/ חשק/ ניצוצות, וזה לא יעבוד אם אין בסיס של שותפות בכל התחומים: תחזוק בית, טיפול בילדים, התנהלות פיננסית, אוירה נעימה בבית. ובסיס של התנהגות חברית בין בני הזוג.

כשיש בסיס טוב של שותפות וחברות, גם אם לפעמים האהבה נפגמת בגלל בעיות כאלו ואחרות, היא תחזור.
👍 כמה שזה נכון בעיקר שכתבת..רויטל.

''אוירה נעימה בבית'' כמה שזה מוסיף המילה הטובה ישר כוח.

חיבוק גדול! לא קל...קמה ש.

ה' שפתי תפתח

יקרה,

את צודקת. אנשים באמת מתגרשים (גם) מדברים כאלה.

ואת צודקת שאלה לא חיים, במובן שאלה חיים שחסרה בהם חיות.

ואת צודקת שעדיף ממש שהילדים יגדלו עם הורים שמנהלים זוגיות אחרת ממה שאתם חווים כעת.

וטוב מאד שפתחת את הדברים וכתבת את הפוסט הזה. קשה עד מאד לחיות יום אחרי יום, שבת אחרי שבת, חודש אחרי חודש ויום הולדת אחרי יום הולדת ככה. ומכיוון שזוגיות זה דבר פרטי בסך הכל, אני מתארת לך שאת נמצאת במקום מאד-מאד בודד בלב 💔. אז טוב מאד ששיתפת אותנו והלוואי והשרשור הזה יעזור לך מול התחושות המאד לא פשוטות שממלאות אותך.

יש כמה נקודות שעלו לי כשקראתי אותך:

את מרגישה שהאהבה נגמרה - אהבה היא משאב. אחד המשאבים הכי יקרים שיש לנו בעולם. בואי נשווה אותה רגע לשמאב חשוב אחר: כסף. תדמייני זוג שמתחיל את החיים עם סכום מכובד מסוים של כסף, ומשתמש בו, ומשתמש בו, ומשתמש בו... אחרי תקופה, המשאב 'כסף' באמת ייגמר. אבל אם הזוג הזה יבחר להשקיע חלקים ניכרים מהכסף הזה, סביר שהסכום ההתחלתי פשוט ילך, יגדל ויצמח. 

ככה בדיוק פועלות האהבה והזוגיות. אם ניתן להן להתגלגל מעצמן, מכוח האינרציה - יש סיכוי די גבוה שבאיזשהו שלב הן תעצרו. שהן תגמרו. שלא יישאר שום דבר מהן. 

אבל אם נהיה מוכנים להשקיע, השמיים יהפכו להיות הגבול.

ההשפעה של ההורות על הזוגיות - אני לא חוויתי את מה שאת מתארת לאורך תקופות של שנים. אבל זה כן משהו שמוכר לי מתקופות קצרות יותר. שארכו כמה חודשים או כמה שבועות (תלוי בתקופות). לצד היופי והסיפוק האינסופיים שההורות מביאה איתה, היא גם מביאה מטען אדיר של -

- עייפות

- דאגות

- אחריות

- עלויות כספיות

- בעיות קטנות וגדולות

- מפגשים עם הצדדים הפחות זוהרים שבתוכנו 

- החלטות שצריך לקבל

- סזיפיות

- מטלות בלי סוף

- ביקורים אצל רופאים וכו' וכו' וכו'

היינו רוצים לשמר את הפניות שהייתה לנו אחד לשנייה כשהכרנו וכשהתחתנו, אבל כל הכוחות הנ''ל פשוט 'משיגים' אותנו. הכוחות האלה רבים, גדולים וחזקים והם לכאורה משחקים נגדנו. נגד הזוגיות שלנו. הם לא משאירים לה מקום!

הסופרת ואם ל-7 נגה הולמן כותבת שזה כמעט חייב לקרות, שבשלבים הראשונים של ההורות שלנו, הזוגיות שלנו תידחק החוצה. אני מאמינה שיש זוגות שזה יפסח עליהם ושיש יוצאי מן הכלל. אבל ככלל, זה נשמע לי דבר שמאד הגיוני. הורות היא לא פחות מצונמי, שמבלבל ומבלגן את כל מה שהכרנו עד עכשיו. אנחנו נבנה סדר חדש, אבל זה לוקח זמן, הרבה זמן... וכן, גם כמה שנים טובות זה זמן סביר כדי ללמוד להסתגל לדבר הזה ולהבין איך מתנהלים בצורה טובה בתוך המציאות החדשה הזאת, בלי לוותר על שום חלק קריטי של החיים (כמו זוגיות. או טיפול בעצמינו). לי עזר מאד לקרוא את הדברים שחור על גבי לבן ככה. מצאתי בם הסבר, נרמול והקלה.

תיעדוף - עדיין, גם אם כל הנ''ל נכון, אנחנו בסופו של דבר רוצים לשמור על הזוגיות שלנו. וכדי שזה יקרה, אני חושבת שאין קסמים. צריך 'פשוט' לתעדף את הקשר בינינו גבוה-גבוה-גבוה בסדר העדיפויות לנו.

כמו ההורות שלנו. הרי לא יעלה על הדעת שנרים ידיים ולא נשקיע יותר בהורות שלנו. ברור לכל אחד מאיתנו שכדי שהילדים שלנו יגדלו להיות אנשים טובים, אנשים מחונכים, אנשים שמחים בנפשם ובריאים בגופם, אנחנו מוכרחים להשקיע המון-המון-המון. אחרת, זה פשוט לא יקרה.

ויש שאומרים שזוגיות היא דבר שצריך לתעדף אפילו *יותר* מההורות. בכנות אספר לך שאני נתקלתי לראשונה בסדר עדיפויות כזה דווקא מפה, מכמה ניקיות בפורום, כמו @קופצת היקרה. כי ההורות שלנו בסופו של דבר נשענת (גם) על הזוגיות שלנו. (גילוי נאות, אין לי דעה על השאלה הזאת, מה צריך לזכות לתיעדוף גבוה יותר, ההורות שלנו או הזוגיות שלנו. אבל זה לא כל-כך משנה. הפואנטה היא שזוגיות צריכה להיות בין המקומות הראשונים בהחלט בסדר העדיפויות שלנו).

אפשר להבין את זה בשכל אולי, אבל כדי שזה יניב פירות, צריך להוריד את הקונספט הזה של תיעדוף למציאות.

והדבר הזה עשוי לבלגן לנו לגמרי את הסדר שהכרנו עד עכשיו! 🙂

- כי זה אומר לתת לקשר שלנו את מיטב השעות שלנו (לפחות אחת לכמה ימים), כשאנחנו ערים ועם כוחות. והדבר הזה עשוי להיות על חשבון שעות העבודה או על חשבון שבתות אצל ההורים או כל דבר חשוב אחר שהתרגלנו אליו.

- זה גם יכול לבוא לידי ביטוי בהשקעת מיטב כספינו בדמות בייביסיטר / יציאה לבית קפה / רכישית ספרים או קורסים דיגיטלים בנושאים שקשורים לזוגיות / מימון יעוץ או טיפול זוגי...

- כי זה אומר אולי שגם אם לא חגגנו ימי הולדת אחד לשני כבר שנים, עדיין אפשר להתחיל. אז זה בטח יהיה מוזר, וירגיש מאולץ ולא טבעי. ומביך אולי. אבל זה נקרא לתעדף את הקשר שלנו. לשים אותו במקום גבוה יותר מהמבוכה הזאת או מהקושי לצאת מהמוכר והרגיל שלנו. כדי להשיג משהו טוב יותר בע''ה.

אני יכולה לספר לך שכשהזוגיות שלנו יורדת קצת בסדר העדיפויות שלנו (מכל מיני סיבות, ולפעמים זה פשוט בגלל נסיבות שנוחתות עלינו), אנחנו מרגישים מהר מאד איך הקשר נפגע. ולפעמים זה מתפתח למשברים של ממש. ואין מה לעשות. ברגעים האלה, צריך כל פעם מחדש לבחור לקום, להפשיל שרוולים ולעבוד מה זה קשה. הזמנים האלה הם ממש לא כייפים. בין אם זה בא לידי ביטוי בעצבנות ובמריבות (שאני מבינה שזה לא המקרה אצלכם). ובין אם זה בא לידי ביטוי בתחושה של ניכור, שבו כל אחד עסוק בדברים שלו ופשוט לא מתעניין בשני. אבל אז בוחרים לחזור לעבוד - ומגלים, כל פעם מחדש, עד כמה זה היה שווה ב''ה.

כי זוגיות טובה משפיעה על הכל בסופו של דבר. זוגיות טובה (ביחד עם הורות ומימוש עצמי), זה באמת טעם החיים - כמו שכתבו לפניי. זה תורם לתחושת האושר שלנו, לאווירה טובה בבית, להרגשה של שייכות, של בית. וזה משפיע דרמטית על האיזון הנפשי של הילדים שלנו.

''אני דווקא כן משתדלת לראות אותו אבל מרגישה שהוא אדיש אליי לחלוטין. והוא בטח יגיד את ההיפך'' -

המשפט הזה נתן לי ים של תקווה לגבי המצב שלכם!!!

אני אנסה להסביר לך למה. מה אני שמעתי כאן?

שאת משתדלת! שיש לך רצון טוב ושאת מנסה, איפה שידך משיגה.

ושהוא מן הסתם גם יגיד שהוא משתדל! שיש לו רצון טוב ושהוא מנסה, איפה שידו משיגה.

ושזה עדיין לא מספיק.

כי המאמצים שלך איכשהו לא 'מגיעים אליו'.

והמאמצים שלו איכשהו לא 'מגיעים אלייך'.

יכול להיות שזה קשור לחוסר בכלים בתחום של תקשורת. אולי לזה את רומזת כשאת כותבת שהתקשורת שלכם הייתה על הפנים עוד מקודם ועכשיו בכלל. ובמקרה כזה, יש עוד עולם שלם שאתם יכולים לגלות. חוסר בתקשורת הוא עניין פתיר ממש!!! אפשר לקרוא על זה, אפשר לרכוש קורס ואפשר ללכת ליעוץ / טיפול יותר מתאים ממה שניסיתם. רק כדי לסבר את האוזן, יש מושגים שלמים שכדאי להכיר, להפנים ולתרגל כמו:

* 'שפת האני' (לדבר בלשון 'אני')

* שפת הצרכים (לבטא את מה שמרגיש לנו חסר)

* שיטת האימגו (שהיא שיטת תקשורת מדהימה ממש. אם תרצי אכתוב לך איך זה עובד)

* שיטת המספרים (למקרה של קונפליקט או אי הסכמה. כנ''ל. אם תרצי אכתוב לך איך זה עובד)

* ובטוחה שיש עוד הרבה כלים טובים שכאלה

יכול להיות שזה קשור להבדל בין 'שפות האהבה' שלכם. המושג ''שפות אהבה'' נתבע על-ידי מישהו בשם ג'ון גריי. יש הרבה חומר ברשת ויש לו גם כמה ספרים בנושא. בגדול יש כמה 'שפות' לאהבה. כמו מילים, מגע, מתנות, זמן איכות ביחד או עזרה לשני. אם אחד מבני הזוג מדבר בעיקר שפה אחת והשני שפה  אחרת, שניהם יכולים לנסות לבנות קשר אוהב במשך שנים ולפגוש חוסר הצלחה. כי זה כמו לדבר ביפנית למישהו שמבין רק צרפתית).

יכול להיות שזה קשור לחוסר בזמן ממוסד שהוא שלכם. זה סוד ישן אבל בעיניי אחד הגדולים בעולם. זוגיות זקוקה לזמן! למרחב! למפגשים קבועים!

אנחנו מדברים על מי שאנחנו, בשאיפה, רוצים לחיות בצוותא עד גיל 120!

אנחנו מדברים על מי שעמדנו איתו מתחת לחופה ושאיתו כרתנו ברית!

אנחנו מדברים על אבי או אם הילדים שלנו!

אנחנו מדברים על מי שבעקרון אחנו אמורים לממש גם קרבה בפן הגופני!

אנחנו מדברים על מי שחי איתנו באותו הבית!

מדובר בקשר מהותי כל-כך, חשוב כל-כך, יקר כל-כך ועדין כל-כך... והקשר הזה זקוק לזמן ולמקום כדי לפרוח. לעניות דעתי, מפגש קבוע של כמה שעות טובות, ככשני בני הזוג במצב טוב מבחינת הכוחות שלהם, אחת לשבוע לפחות - זה דבר בסיסי ממש. 

ואני יודעת שזה קשה ממש להכניס משהו כזה ללו''ז!!! אני באמת באמת יודעת. אבל צריך להבין ולהפנים שגם טיפול זוגי זה קשה להכניס. שגם הליכים שקשורים לגירושין חס ושלום זה קשה להכניס. שגם הסעות לילדים מהבית של הגרוש של הבית שלנו חס ושלום, זה קשה להכניס... כנ''ל לגבי ההשקעה הכספית שמפגש כזה עשוי לדרוש. עולה יותר להיות בטיפול זוגי או לממן גירושין או את החיים שאחרי הגירושין חס ושלום...

יכול להיות שהקושי הזה בתקשורת קשור לחסימה רגשית של אחד מכם. במקרה כזה אולי שווה לשקול טיפול פרטני או זוגי כדי להצליח לפרוץ את החומות האלה...

יקרה, אני כתבתי לך את כל זה כי אמנם מצבכם לא פשוט היום.

אבל בעיניי הוא לא אנוש ולא אבוד.

נשמע שאתם שני אנשים טובים ועם רצון טוב

שסך הכל הלכו לאיבוד קצת בים הסוער והעמוס של החיים

ושזקוק לעוד כלים או לעוד הכוונה, ו*אולי* לעזרה חיצונית גם.

אבל כולנו בסך הכל כאלה, מי פחות ומי יותר... 🙂

אנחנו לא מגיעים לנישואין עם כל מה שאנחנו זקוקים כדי לצלוח את המסע.

אנחנו עושים צעד ועוד צעד, ונופלים, ונפצעים, ופונים לעזרה, פותחים ספרים, פותחים שרשורים, עושים עוד קצת ניסוי וטעייה, מתקדמים, מתרסקים שוב, בוחרים לקום, צוברים עוד קצת ניסיון, ועוד כמה הצלחות לרזומה... וככה, לאט, לאט, בסבלנות גדולה ובראייה שמתרחבת עם השנים ועם ניסיון החיים, בונים משהו מתוק, מדהים וממלא ❤

לבסוף, אני יודעת שהיא כבר תויגה, אבל אני אקרא שוב ל@נגמרו לי השמות הנפלאה. יש לה מערך מדהים על נושא ''מהות הנישואין'' ועוד טקסט פותח עיניים ממש על המשמעויות הרבות של הבחירה בגירושין חס ושלום. אולי היא תוכל להעתיק לך כאן ותוכלי לקבל מהם עוד הרבה חומר למחשבה בע''ה.

מאחלת לך את כל הטוב והברכה שבעולם! ואני שולחת לך הרבה הרבה כוחות. אני יודעת שהדרך לא קלה, מעייפת ויכולה להיות גם מייאשת. הלוואי ותקבלי את כל הכוח שאת צריכה כדי להמשיך לצעוד קדימה ושתזכי שהמילים ''הזורעים בדמעה, ברנה יקצורו'' יתגשמו בך ובבעלך היקר. ברכה והצלחה יקרה! ❤❤❤

אין מילים בפישירה_11

איזו כתיבה!!! והסבר וידע....

זה בא מהפורום ההשראה הזו?

אלופה 

קראתי בשקיקה 

תודה יקרה!קמה ש.
בס״ד

איזה כיף לקבל תגובה כזאת, ממש תודה שהגבת! ❤️

בטח מיקס של המון דברים... קוראת כבר שנים רבות בפורום באמת. אבל את רוב הדברים שכתבתי, קיבלתי מניסיון החיים האישי שלנו (נגיד את הכלים לתקשורת טובה קיבלנו בטיפול זוגי בתחילת דרכנו). ואיפה שיש דברים שקיבלתי מהפורום ומספרים, ציינתי בהודעה. לגבי הכתיבה, אני ממש אדם של כתיבה, מאז ומתמיד... 🙂

ובסופו של דבר, הכל-הכל מריבונו של עולם, ששולח את המחשבות ואת הניסוח... 🙏🏻
וואי, קמהמאוהבת בילדי

את פשוט מיוחדת! איזו תגובה מושקעת ומלמדת... 

תודה גם בשמי.

נגעת לי בלב

וואי יקרה! זכות גדולה בשבילי והמון תודה לך על הפידבק ❤️קמה ש.
בס״ד

❤️❤️❤️
כתבת מהמםפרצוף כרית

וכמה נכון

כותבת בחסד עליון..

שאלה שתמיד חשבתי עליה מנצלשת - 

האם כדאי להשקיע ביותר זמן ביחד או בפחות (כלומר דייט זוגי שבועי שמרבים לדבר עליו ) ? כי יש כאלו הסוברים שבזמני מתח דווקא לא לדבר אחד עם השני  אלא להיות כל אחד עם עצמו יותר טוב

או אשאל יותר מדויק - מה המינון המדויק (או הכלל) לכמה להפגש ולדבר זה עם זו? לפעמים זה רק גורם לתסכול .. שהשיחה לא מספיק נחמדה או בנושאי שיחה לא מספיק מענינים ולכן מתסכל ועדיף לוותר עליה מראש...

קודם כל, תודה רבה יקרה!! שימחת אותי ממש...קמה ש.
בס״ד

וברוך ה׳ ששולח את המחשבות ואת המילים.

״האם כדאי להשקיע ביותר זמן ביחד או בפחות (כלומר דייט זוגי שבועי שמרבים לדבר עליו )״ - אני לא בטוחה שהבנתי את המשפט הזה... מוזמנת להסביר לי 🙂🙏🏻

לגבי הזמנים המתוחים - מוכר... גם לנו יש כאלה.

אני לא יודעת אם זה יכול להיות נכון לכל הזוג, אבל באופן אישי, כשאני מסתכלת על עצמינו, אני מרגישה שדווקא הדייטים הקבועים האלה עוזרים לנו להתמודד מול המתחים שיכולים לצוף. הזמנים האלה שאנחנו יוצאים הם בין התזכורות הגדולות שלנו בחיים שטוב לנו ביחד. ובזכות זה שיש לנו את התזכורות האלה, אז המתחים בשאר בזמנים קצת פחות מתוחים... מצליחה להבין?

אני יכולה לספר לך שעם השנים אנחנו גיבשנו שני כללים שהם סוג של כללי ברזל:

1. יוצאים אחת לשבוע נקודה. אני מניחה שאם זה לא היה כלל ברזל זה פשוט לא היה מתקיים.

2. לא משנים תוכניות (זה עיקרון שקיבלתי מיעל זלץ בהקשר קצת אחר). ולכן, גם אם רבנו, גם אם אנחנו מרוחקים, גם אם אחד מאיתנו התנהג לא יפה (ובהקשר אחר, גם אם לא ישנו מספיק / אם יש מלא עומס בחיים וכו׳) - לא מבטלים אלא נצמדים לתכנון המקורי ונפגשים.

אם נחכה שהתקופה המתוחה תחלוף כדי לצאת, אנחנו עלולים לחכות גם שבועות וחודשים... כי לפעמים יש תקופות די ארוכות שמתאפיינות במתח. וגם כי דברים עולים כל הזמן. זה חלק מהחיים.

עם כללי הברזל האלה אנחנו בעצם אומרים שאנחנו מאמינים בעצמינו. אנחנו מאמינים בקשר שלנו ובחוזק שלו. אנחנו *בוחרים* לזכור את הזמנים הטובים שהיו שלנו. אנחנו בוחרים לתת צ׳אנס לעצמינו לשיפור. אנחנו בוחרים להסתכל אל הזוגיות שלנו כאל דבר שהולך לגדול ולהתעצם עוד ועוד בע״ה. אנחנו בוחרים לנצח את מה שמפריד בינינו כדי לחגוג את הביחד שלנו, כי הוא יקר מפז ולא מובן מאליו.

ברמה המעשית, אם התקופה המתוחה יושבת על דברים מסוימים -

* אפשר להחליט לדבר על דברים אחרים, דברים שהם לא קונפליקטואליים או מתוחים.

* להיפך, אפשר לתקוף את מה שמפריד בינינו בזמן היציאה, כל עוד מרגישים שמסוגלים לעשות את זה בצורה טובה (איך שאנחנו תופסים את זה, מטרת הדייט היא *לקרב* ולגרום לנו לתחושה נעימה וכייפית בתוך הזוגיות).

* אם התחושה היא שדיבור על הדברים יקלקל את האווירה, אפשר לקבוע לעצמינו זמן אחר שבוא נשב ל״פגישה עסקית״ של ליבון הסוגיה.

* או לחילופין (וזה משהו שאנחנו עושים), לשבת לשיחה על הדברים *לפני* היציאה שלנו (הכוונה למשהו כמו יום לפני, ערב לפני...).

״מה המינון המדויק (או הכלל) לכמה להפגש ולדבר זה עם זו? לפעמים זה רק גורם לתסכול .. שהשיחה לא מספיק נחמדה או בנושאי שיחה לא מספיק מענינים ולכן מתסכל ועדיף לוותר עליה מראש...״

לגבי המינון, סביר שזה דבר אינדיווידואלי. בתחושה שלי פגישה איכותית (עם זמן משמעותי, בלי לחץ של זמן, בלי פלאפונים, ובזמן של ערוּת מלאה וכוחות) אחת לשבוע, זה דבר בסיסי. אם חושבים על זה, זה תכלס מה שקורה גם בעוד תחומים - חוג, שיעור תורה קבוע, פגישה טיפולית וכו׳ לרוב מתקיימים בתדירות של פעם בשבוע. שבוע זה מעגל כזה. בעיניי זה טוב שהמפגש בינינו יתרחש בכל מעגל כזה.

לגבי נועם ונחמדות השיחה - לפי דעתי זה ממש קשור לפניות שלנו. כשאנחנו עם כוחות (נגיד אצלי זה בשעות הבוקר. בערב אני הרבה פחות עצמי), כשאנחנו בחי פלאפון ואנחנו יודעים שיש לנו זמן משמעותי לפנינו, בלי לחץ - הרבה יותר קל להיות נעימים אחד לשני.

וזה גם קשור למיינדסט. ככל שנזכיר לעצמינו שאנחנו כאן כדי להכיר אחד את השני יותר לעומק, כדי להיות מחוברים אחד לשני, כדי ליהנות מהמתנה הבלתי נתפסת הזאת ששנינו בחיים וביחד — כל נהיה מסוגלים יותר להיות נחמדים אחד לשני. ככל שנזכיר לעצמינו שאנחנו עכשיו רוצים להקדיש זמן לבחיר/ת ליבנו, לאיש/ה איתו/ה עמדנו מתחת לחופה ושבו/ה התאהבנו, ככה נהיה יותר מתוקים אחד לשני (לפחות בזמן הדייט הזה).

לגבי נושאי שיחה, ועד כמה זה יהיה מעניין... אני רואה על עצמינו שזה ממש עניין של הרגל. ככל שמתרגלים לשתף את השני במה שעובר עלינו, כך גדלים הנושאים לשיחה. בתכלס, כל אחד עובר מלא-מלא חוויות, כל יום! כל שבוע! כל אחד מאיתנו עובר כל מיני סיטואציות, רגשות, התמודדויות ודברים משמחים. כל אחד מתפתח כל הזמן וגם רוכש ידע חדש, ככל שהחיים מתקדמים. הקטע הוא שכשמתרגלים לא להיות בקשר כל-כך, אז מתרגלים לא לשתף שום דבר כמעט מכל מה שמרכיב את עולמנו. ואז כשמגיעה פגישה בינינו, אנחנו אפילו לא זוכרים מה זה לדבר ביחד ולשתף לשני מעולמנו האישי [היו לנו (ועודנן, אם כי קטנות יותר) כאלה)]. ולהיפך, ככל שלומדים לדבר אחד עם השני בתדירות גבוהה, כך כבר מצפים למפגש הבא כדי שנוכל לחלוק עם השני את מה שמעסיק אותנו. מתוך רצון להיות קרובים יותר. כי כשיודעים יותר אחד על השני, כך גם מרגישים קרובים יותר. (אולי בגלל זה אינטימיות נקראת בתורה ״ידיעה״. כי ידיעה מייצרת קרבה).

אסיים עם תרגיל שלמדתי מאסתי משלוף ושהשתמשנו בו תקופה ממש ארוכה, כשקשה להתניע שיחות זוגיות. מדובר בשיחה מובנית לפי סעיפים, כשכל אחד בתורו צריך לענות עליהם:

* שאיפה אחת
* אמירת תודה אחת לשני על משהו שהוא עשה
* מידע חדש (משהו שהשני לא יודע עדיין)
* בקשה אחת (הקטע הוא בקשת הבקשה, שתורמת להעמקת הקשר כי לומדים מה חשוב לכל אחד. אין חיוב להיענות לבקשה).
* תהייה אחת

אפשר כמובן לשנות את הסעיפים לפי מה שמתאים לזוג. לדוגמה: משהו שמעסיק אותך / בדיחה אחת / משהו ששימח אותך / שיחה מעניינת שהייתה לך וכו׳

זה בעצם העיקרון של כרטיסי השיח והדברים האלה. לפעמים צריך קצת עזרה מלאכותית כדי להתחיל לדבר. אבל עם האוכל, בא התיאבון ומגלים עולמות נפלאים...

מקווה שזה עונה ושזה עוזר 🙏🏻 💙

איזה מקסים!אוהבת את השבת
איך עומדים ביציאה זוגית?

באמת לצאת ערב בשבוע?
תודה יקרה! ולפני שאני עונה אני רוצה להגיד לךקמה ש.
בס״ד

שאת מה זה מתוקה!!!

אני קוראת אותך כאן והאימהות השלב הבא ואין על הפרגונים שלך מכל הלב, על השאלות שאת שואלת ועל הצמא שלך לגדול כל הזמן. אני ממש אוהבת אותך 💕

איך עומדים בזה?

קודם כל בסיעתא דשמיא גדולה! 🙂

שנית, בזכות העניין הזה של התיעדוף, עליו הרחבתי בהודעה הראשונה שכתבתי בשרשור. ככל שהמוטיבציה גדולה, כך ההתמדה גדלה גם. וכשכבר מתרגלים להיפגש, כבר לא מבינים בכלל איך אפשר בלי. בעיניי המפגשים האלה ממש מהווים חלק ענק של מהות החיים. מעבר לזה שזה משמר את הזוגיות ובונה אותה, זה פשוט לחיות את החיים במקום ח״ו לתת להם לעבור בלי להינות מהאוצר שיש לנו ביד - בית, בעל, חבר לחיים, קשר...

העניין של התיעדוף / מודעות / מוטיבציה הוא המשמעותי ביותר לפי דעתי כי כשהוא כאן, כבר מוצאים את הפתרונות הטכניים, כל זוג לפי הקונסטלציה האישית שלו.

פרקטית?

* אפשר ערב אחד בשבוע, לגמרי. אצלנו זה לא מספיק הלך בין השאר כי בערבים אני הגרסה השחוקה והעצבנית של עצמי. אבל זה לחלוטין יכול לעבוד לכם אם אתם טיפוסים מתפקדים בערבים 🙂

* אפשר בימי שישי בבוקר. זאת האופציה המועדפת עלינו כי בדרך כלל הילדים במסגרות, מה שחוסך עלויות של בייביסיטר. (יש שנים שאנחנו לוקחים איתנו את התינוק / הקטן התורן, אם הוא לא במסגרת. כשמדובר בילד שעוד לא כל-כך מדבר והוא טיפוס זורם ושקט כזה זה ממש סבבה. רק מסבירה שאצלנו מדובר בדרך כלל בארוחת בוקר זריזה יחסית ואח״כ בהליכה ארוכה, כך שזה בסדר שיהיה ילד איתנו בעגלה. מי שרוצה שעתיים במסעדה, זה מן הסתם פחות מתאים. אגב אנחנו אוהבים הליכה כי זה מאפשר לדבר יותר בפרטיות ובחופשיות מאשר במסעדה. אנחנו גם מרגישים שהעובדה שהגוף בתנועה עוזרת לנפש להיפתח לשני. אולי כי זה פחות רשמי מלשבת אחד מול השני... והבונוס הוא שמרגישים פחות רגשות אשמה על הארוחה שהייתה לפני ).

* אפשר בוקר אחר בשבוע. אם יש לשניכם יום חופשי בעבודה, או אם העבודה גמישה ומאפשרת השלמת שעות בזמן אחר (או חיסור של כמה שעות ואז המשכורת טיפ׳לה יותר נמוכה) - זאת גם יכולה להיות אופציה טובה. אנחנו עושים את זה כשלא מתאפשר ביום שישי מסיבה כלשהי.

* אפשר ארוחת צהריים משותפת עם אתם עובדים / לומדים קרוב, ואם מתאפשר לקחת הפסקה איכותית בלי לחץ.

* לא באופן קבוע אלא כפתרון נקודתי אפשר גם לנצל את הזמנים שמתארחים אצל המשפחה ולצאת לסיבוב גדול רק שניכם, אחרי ההשכבות או בשעות הצהריים אם זורם שמישהו אחר ישמור על הילדים.

ואולי תפתיעו את עצמיכם עם עוד פתרון שלא חשבתי עליו . ברכה והצלחה יקרה!!!
וואו ריגשת אותי ממש ממש! כמים קרים לנפש עייפה♡אוהבת את השבת
אענה בפירוט יותר מאוחר כי ממהרת להשכיב את הקטנה..♡♡
אז דבר ראשון תודה!! וסליחה מהפותחת על הניצלוש!אוהבת את השבת
תודה על המילים החמות! בדיוק היה לי מחשבות קשות על עצמי הבוקר וזה ממש בא לי במקום ושימח אותי לקרוא אותך♡
והאמת שזה מצחיק , חשבתי עלייך יחד עם המחשבות האלה כמה אני לומדת ממך, ואיזה לב ענק וראש גאוני יש לך!!

ודבר שני, תודה על הפירוט על כל זה..
זה באמת מחדד לי כמה זה חשוב
והאמת שזה חידד לי עוד משהו חשוב, שחשוב לא לשכוח את עצמי ואת המפגשים עצמי גם בקלחת היומיום- בעיקר לראות את עצמי ואת הרצונות שלי..
לא על חשבון אחרים פשוט להקשיב לעצמי ולעשות את הדברים בצורה שמתאימה לי, לא לפספס את החיים בלחצים חיצוניים כל הזמן...

לא יודעת אם הסברתי טוב,אבל זה עזר לי גם לתחום הזה

ולגבינו, הילדים בחינוך ביתי, אז באמת תוהה איך אפשר להכניס את זה, וסבא וסבתא מוצפים בבקשות (משפחות גדולות), ואנחנו גם טיפוסים של בוקר.. בקיצור, צריכה לחשוב על זה, אבל זה כן עזר לי לעשות סוויץ בראש לקרוא אטתך- שוואלה זה חשוב, ושווה בתוך הטירוף של החיים להשקיע בזה שיקרה פעם בשבוע.

כרגע הפגישה השבועית שלנו זה ליל שבת, אחרי שהילדים נרדמים אנחנו מדברים הרבה וזה כמעט הזמן הרגוע היחיד שלנו בשבוע.. שאר הזמן בעלי בעבודה ממש לחוצה ואני עם הילדים נון-סטופ

אז תודה גדולה! מרגשיה שכבר קידם אותי בדרך ליעד לקרוא את הדברים שלך♡♡
רק הערה קטנה לגבי שהילדים בחינוך ביתי..באר מרים
רוב ילדי היו איתי בבית עד גיל 3, והרווחים אצלי קטנים ככה שהיו הרבה שנים שהיו איתי שניים בבית ועוד אחד בבטן..

ודווקא בשנים האלה הכי חשוב להשקיע בזוגיות!!

כמה רעיונות:

1. לנצל את זה שהם הולכים לישון מוקדם עדיין ולקבוע ערב רומנטי אצלכם בבית שכולל גם שיחה טובה ומושקעת.
ולהשקיע לקראת הערב הזה אפילו שזה בבית!!

2. אם מבינים שזוגיות זה נכס - מוכנים להשקיע בשבילו - לדאוג לבייביסיטר קבוע פעם בשבוע או לסידור החלםה עם אמא אחרת שבוקר אחד הילדים אצלה ובוקר אחר הילדיל שלה אצלך.

3. לחשוב לאיפה אפשר ללכת ביחד עם הילדים כך שהילדים יהיו עסוקים במשהו ואתם תוכלו לשוחח בנחת.
הרבה פעמים יציאה בחיק הטבע יכולה לאםשר את זה. הילדים צשחקים בכדור או במתקנים ואתם משוחחים בתד
ממש תודה על התגובה הזו!אוהבת את השבת
זה באמת חשוב.

אני אנסה לחשוב באמת איך אפשר אצלנו, כי דווקא כשה נראה בלתי אפשרי כנראה זה כ"כ חשוב ומתפספס...

תודה לך!!
אוהבת את השבת ❤קמה ש.

בס''ד

ממש תודה בחזרה על המילים החמות והמרגשות ממש! ושוב חיבוק על אתמול בבוקר (אאל''ט כבר שלחתי לך אחד בשרשור של זמן רנה) ❤

וואו! הילדים שלך בחינוך ביתי!!! איזה מדהימים אתם! איזו מדהימה את!

(הייתה תקופה ששקלתי את זה יחסית ברצינות אבל בסוף ירדתי מזה...)

לגמרי יכול להיות שהדייט הזה של ערב שבת עונה לכם על הצורך הזה של ''להיפגש כמו שצריך'' פעם בשבוע!

נשמע שזה זמן איכותי, שאתם בפניות ועם כוחות, ושאתם מצליחים לקיים שיחות משמעותיות... מה חסר?🙂

(ועכשיו מובן עוד יותר למה זה הניק שלך )

(אנחנו, בערבי שבתות, פשוט קורסים מעייפות. לא נשאר מאיתנו כלום כמעט...)

[אצלנו, אמנם עם הקורונה (סגרים / בידודים) קיימנו כמה וכמה דייטים משמעותיים במרפסת כשהילדים הושבו מול מסך - אבל בכללי יוצא יותר איכותי כשאנחנו מצליחים לצאת לבחוץ. כי בבית כל דבר בערך מזכיר לנו דברים שאנחנו צריכים לעשות. החוץ לעומת זאת עוזר לנו להתנתק. אבל כשאני חושבת על זה, השבת ממש יכולה ליצור את הניתוק הזה - זה הרי זמן שאי אפשר לעשות כל מיני דברים ושגם אי אפשר לדבר על כל מיני דברים]

מסכימה איתך במיליון אחוז ומחזקת את ידייך ממש!!! כמו שחשוב לתעדף את הזוגיות בין הדברים הגבוהים ביותר בסדר העדיפויות שלנו, כך צריך לעשות גם עם עצמינו... ומבחינה מסוימת, זה חושב במיוחד אם את כל הזמן נמצאת בבית עם הילדים (אמנם הילדים שלנו לא בחינוך ביתי אבל במצטבר הייתי כבר 5-6 שנים בבית עם הקטן התורן). המפגשים האלה עם עצמי ממש תורמים חד משמעית לבריאות, לשמחה ולתפקוד שלי ב''ה. הזמנים האלה באים עם מחירים ובעלי ואני משלמים אותם מתוך הבנה והפנמה שזה משהו חשוב מאד שכדאי לתעדף גבוה.

שבת שלום ❤❤❤

קמה יקרה!! תודה ענקית!! חיזקת ממש♡♡אוהבת את השבת
קראתי את הדברים שלך כבר בשישי, וממש שימחת וחיזקת אותי!!
אבל היה טירוף ולא הספקתי להגיב אבל נתת לי המון חומר למחשבה ואני חושבת על זה הרבה..

אז באמת תודה על מה שכתבת , עלית עלי לגבי הניק
וערב שבת זה באמת זמן איכותי אבל אם אני חושבת על זה לעומק בתכלס זה לא לגמרי זה, ויש משהו מיוחד ואם אפשרות יותר לעומק כשמקדישים זמן במהלך השבוע, אז כותבת את את זה כדי לחדד לי ושזה ידחוף אותי באמת להשקיע בזה.
ודיברתי על זה גם עם בעלי והוא ממש בעד! חשבתי שיהיה סקפטי..

ולגבי עצמי- תודה על החיזוק, זה גם בזמנים לעצמי שאת צודקת בזה אבל אני ממש לא מצליחה.. אבל גם בסוויטה הזה שההקשבה לעצמי היא חשובה! ולראות את עצמי ואת הצרכים שלי..
אני לא כ"כ טובה בזה, ואני צריכה להתאמן על זה וזה אפילו לא דורש הקדשת זמן אז אין תירוצים

אבל מחדדת לי מההתכתבות הזאת שהקדשת זמן לדייטים זוגיים ועצמיים היא חשובה מאוד! (ומשתלמת)
אז תודה רבה רבה על זה!
זה באמת חשוב לי מאין כמותו!!❤️❤️
💗💗💗קמה ש.
בס״ד

שימחת אותי עם כל הדברים שכתבת, תודה יקרה!

ואיזה כיף שבעלך בעד!
אתם נשמעים זוג מקסים ❤️

ברכה והצלחה גדולה בע״ה, במקום לעצמך, בזמנים זוגיים, בגידול ילדיכם המתוקים ובכל שאר תחומי החיים!
איזה מדהימה את! תודה על הפרגונים!!אוהבת את השבת
אמן ואמן!!!
גם לך כל הטוב שבעולם♡♡

ושכחתי לכתוב לך..
החינוך ביתי זה לא כזה סיפור..
שניים מהילדים מתחת ל3, והגדולה בת 4.5 החלטנו שעדיף שתהיה גם בגלל הקורונה..

אלמלא הקורנה הייתי שמחה לשלוח את שלושתם ולצאת לעבוד, אבל גם ככה זה ממש בנחת ואני רואה שיוצא מזה הרבה טוב ב"ה..
❤ ולגבי החינוך הביתי - תקשיבי, להיות עם 3 ילדים בבית ככהקמה ש.

בס''ד

זה לגמרי סיפור... סיפור יפהפה וראוי להערצה ממש!

איזה כיף שאת רואה בזה ברכה ב''ה!

ובע''ה הזמן שלך לצאת לעבוד עוד יגיע!

(ומבינה לגמרי את השיקול להשאיר בבית בזמן כזה מורכב...)

שבת שלום יקרה!

מחזקת אותך..באר מרים
הייתי בבית עם הקטנטנים יותר מעשר שנים וב"ה שעכשיו בשלב שיצאתי..
ומצאתי עבודה שממש מתאימה לי ובשעות נוחות ולא יותר מדי רחוק מהבית..

אז בע"ה זה עוד יגיע..
כן. לקבוע זמן קבוע בשבועבאר מרים
כמו שיש לך חוג התעמלות ביום שני בשמונה, לבעלך יש שיעור שבועי ביול רביעי אחרי ערבית, יש ריפוי בעיסוק עם הילד ביום שלישי באחת וחצי והולכים לסופר לקניה שבועית ביום חמישי אחרי שמשכיבים ילדים (סתם המצאתי כמובן..) ככה מחליטיל שכל יום שלישי בשמונה וחצי יוצאים. וקובעים בייביסיטר קבועה ליום הזה ומתארגנים בהתאם..

אנחנו שנים רבות מקפידים על זה ורואים ברכה.

וסתם סיפור חמוד:
ההורים של אבא שלי עבדו בעבודה קשה מאוד ושוחקת (היתה להם חנות משפחתית ששניהם עבדו בה שעות ארוכות מאוד כל יום..).
והם באופן קבוע היו יוצאים ביחד כל יום שני בערב לחוג שירה.
אבא שלי מספר שבתור ילד הוא היה משוכנע שכמו שכל יום שישי מדליקים נרות ועורכים סעודת שבת וכמו שכל מוצש עושים הבדלה, ככה כל ההורים בעולם יוצאים בימי שני בערב לחוג שירה כי זה פשוט היה חלק כל כך מובנה בשגרה השבועית שלו..
מהמם , קראתי אבל רוצה לקרוא שוב לעומקפרצוף כרית

תודה רבה לך על ההשקעה , מקסימה שאת

בשמחה ובאהבה! ותודה לך ממש על המילים ❤️קמה ש.
חייבת להגיב לך , ההורים שלי התגרשו לפני כשנה , בדיוקהשלך על ה' יהבך
מהסיבה הזאת . והיום אני חושבת שאני יכולה לומר שהם יכלו לעבוד על זה , כי אני רואה כמה אמא שלי מדברת על אבא שלי שהוא אדם טוב וכו וכו, ולהפך - ולא טוב להם לבד כמה שהם אומרים שזה היה צריך להיגמר . רוצה להגיד לך שזיהיתי בעצמי דפוסים לא טובים מהבית , הן מאבא והן מאמא , אופי וכו- ומתוך הבנה שאני לא רוצה גם להגיע למקום דומה , אני ממש עוברת תהליך עם עצמי פעם בשבוע של מעין לימוד /טיפול . אל תתייאשי מהר , אני ככ מבינה על מה את מדברת מקרוב - אבל יש הרבה דרכים לחזק את עצמך ואת המשפחה . בסוף יש בסיס של אהבה ביניכם, לא סתם התחתנתם והקמתם משפחה - צריך רק להצית חזרה . חיבוק ענקי ובהצלחה רבה אהובה
כמה כואב....שירה_11

אולי השורה האחרונה היא עיקר ההתמקדות כאן באמתנגמרו לי השמות

בירור הרצון שלך.

איפה את מרגישה שאת עומדת כרגע.

איפה את רוצה להיות.

מה את רוצה לבחור, מה את לא רוצה לבחור

אילו מחירים את מוכנה לשלם

אילו מחירים את לא מוכנה לשלם

אילו רווחים את חייבת שיהיו 

ואלו לא

ופשוט מקום שתוכלי לברר את כל הדברים בצורה מסודרת, אפילו רק עם עצמך אם אין שיתוף פעולה מצד בעלך.

אני חושבת שדבר כזה יכול לעזור ולתת תמיכה בדרך, הגם שאיננה קלה כלל, אבל מקום בו תוכלי לבחון את הדברים בצורה עמוקה, מסודרת, נכונה לך, מיטיבה איתך, עם דמות שתרגישי שעוזרת לך ונותנת לך כלים, שיקוף, אמפתיה, תובנות, מקום.

וכאשר הדרך שלך תהיה ברורה,

כאשר אותו הרצון שלך יהיה ברור לך - משם כבר הצעידה עצמה באותה דרך יכולה להיות יותר סלולה

(זה לא אומר כמובן שזה יהיה קל, אלא שהודאות עצמה, היציאה מהמקום המבולבל וחסר אונים, מהמקום של הספק - אל מקום של בהירות וודאות - הוא עצמו יוכל לתת כוח).

שולחת לך חיבוק גדול גדול ותפילה כנה להצלחה שלמה ושתזכי ב"ה בקרוב ממש לישועה שלמה ולמצוא את הדרך לאושר שלבך מחפש 🙏❤🙏

ורוצה להצטרף גם לכל תגובותיהן החכמות של כל הנשים הנפלאות שכאן,

ובמיוחד להצטרף לכל מילה מדהימה וטובה של @קמה ש. המופלאה, - תודה לך על התיוג, והתגובה שלך פשוט מדהימה אין לי מילים! כתבת כ"כ עוצמתי ונכון ומחזק ופשוט נפלא!!!

כל מילה ומילה שכתבת, כל הלב הטוב הזה שלך, כל הרצון להשפיע טוב לאחר... זה כ"כ ניכר וכ"כ עוזר ותורם ומאיר ומרים ואת פשוט קסם של בן אדם!!!

ותודה רבה גם לך @רויטל. יקרה על התיוג 🙏

תודה יקרה ❤️קמה ש.
בס״ד

איזה פרגון...! את מהממת.
וב״ה על הכל...
קשה לקרוא, ממש עצובאופק המדבר
באמת לא פשוט לחיות בספק מהותי כ"כ, אולי עשיתי טעות?
ול"טעות" יש השלכות בדמות ילדים...
נשמע ששניכם אנשים טובים שקצת נאבדו בדרך
הפתרון לענ"ד הוא לא להיפרד, אלא למצוא את מה שיקשר ביניכם. תאמיני לי שקל לכתוב אהל אני לא כותבת בלי ניסיון...
בתור התחלה וצעד קטן, ממליצה מאוד מאוד על הספר 5 שפות של אהבה, מאוד פשוט ומעשי נשמע ממש שאת ובעלך מדברים בשפות אהבה שונות לגמרי וכל אחד מכם לא מקבל את מה שחסר לו הכי...
חיבוק גדול על מה דאת עוברת
ומתנצלת מראש אם משהו שכתבתי פוגע
צריך להשקיע בזוגיותים...אחרונה
מזדהה ברמה מסויימת גם אצלנו זה דומה. טוב לדעת שזה טבעי.
חייב להשריע בזוגיות, להביא בייביסיטר ולצאת רק שניכם. עצם היציאה מאוד מקרבת ולהקפיד לעשות את זה כל כמה זמן.
השגרה שוחקת והילדים ישתו את כל החיוניות שלכם אם תתנו להם. כמה שהם מתוקים ומקסימים אצלם הם לא מבינים כמה הם מתישים.
אתמול יצא לי לקרוא שיר שכתבתי בתקופת הדייטים עם בעלי, מרגיש כזה פער בין מה שהיה אז ועכשיו...
אבל זה לא שאין אהבה, גם אם זה מרגיש ככה. כי כן יש דאגה ואכפתיות, פשוט שזה לא כמו קודם. כנראה שכל קשר ידעך עם הזמן וחשוב ללמוד לשמור על זה ולתחזק את הקשר ביניכם. לצאת לדייט מדי פעם מאוד מאוד חשוב. גם לנו לא יוצא לצאת הרבה אבל ממש מרגישים את ההבדל אחרי דייט. גם בתחום האישות צריך ללמוד איך לתחזק שלא ישעמם שיהיה כוח ולהשקיע גם בזה. תנסי ליזום מצידך הבעיה שלרוב אין חשק
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98אחרונה

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקהאחרונה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98אחרונה

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98אחרונה

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''