לפני חודש וחצי הקטן הפסיק לעלות במשקל. הוא היה על הנקה מלאה אז כמובן שמיד התחלנו להוסיף לו תמ"ל. אחרי ריצות בין אנשי מקצוע ומעקבים רבים סוף סוף עלינו על דרך המלך. התברר שהתינוק לא יודע למצוץ. הוא לא משתמש בלשון בזמן הנקה ולכן לא מצליח להגביר כמויות במקרה הצורך וכל הנקה לוקחת נצח.
עבדתי קשה עם יועצת הנקה כדי לרווח לו ארוחות ולהגביר כמויות חלב. אנחנו מחכים לקלינאית תקשורת שתעבוד איתו על המציצה. אחרי שלושה שבועות נמאס לי מסדר היום של הנקה-בקבוק-שאיבה-שטיפת בקבוק/אוכל/שרותים-הנקה וחוזר חלילה. אז הפסקתי לשאוב. עכשיו כבר זמן מה שכל ארוחה הוא יונק שני צדדים ואז משלים עם בקבוק ועולה ככה יפה במשקל.
בימים האחרונים הוא פתאום מסרב לשתות מהבקבוק. רוצה רק לינוק. הבעיה שזה פשוט לא מספיק לו. החלב מאוד התמעט מאז שהוספנו תמ"ל וכאמור הוא לא מסוגל להגביר כמויות. נוצר מצב שהוא כל היום עצבני ורוצה לאכול אבל מסרב לבקבוק ומתעצבן כשמנסה לינוק כי אין חלב. מפחיד אותי שהוא שוב יפסיק לעלות במשקל.
חלק מההנחיות שקיבלנו לגביו היו לא לתת לארוחה להמשך יותר מחצי שעה-ארבעים דקות ולא לתת לו שוב לאכול לפני שעברה שעה מתחילת הארוחה הקודמת. עבדנו איתו קשה כדי להגיע למצב של ארוחות כל שעתיים פלוס ואני ממש לא רוצה לחזור אחורה.
אוף, נגמר לי הכח להאבק איתו על האוכל 😪
ואין לרופאה שלו תורים לזמן הקרוב
אשמח לרעיונות, תובנות וגם סתם חיבוקים

בהחלט מעודד שזה לא לנצח