מבני אדם וכך נוצרים בני הים היא אמיתית?
כפשוטו לגמרי? נכונה ביולוגית?
כי על פניו אין שום ביסוס מדעי בסיסי לזה.
אין גם ביסוס לשאר הדברים שמתוארים בפרשת בראשית
אז גם בזה לא תאמין?
דעתי היא שאולי יש ואולי אין

עבור רוב הדתיים זה לא כ"כ ברור..
נראה לי שבמסכת נידה יש כמה דפים שהגמרא מזכירה יצורים מאוד מוזרים
אני חושב שהיצורים האלה היו קיימים פעם והיום פחות, בדומה לשדים שכל הלכות שנוגעות אליהם לא רלוונטיות היום.
גם תמיד יכול להיות שחז"ל ראו מוטציות וסיווגו אותם כאותם יצורים
הגיוני שאחת לכמה מיליונים יצא בן אדם שנראה ממש מוזר
לדוגמא אני מוצא דמיון בין "איש העץ" לבין מה שחז"ל אומרים על אדני השדה
*למי שיש לב חלש מזהיר לא לבדוק מה זה איש העץ*
בעיוני למסכת בכורות דף ח מובא כי מוסיף "הדולפנין פרין ורבין כבני אדם מאי דולפנין אמר רב יהודה בני ימא...". רש"י מפרש במקום את דברי הגמרא וכותב: "הדולפנין פרים ורבים מבני אדם, שאם בא אדם עליהם מתעברות הימנו. בני ימא - דגים שיש בים שחציין צורת אדם וחציין צורת דג ובלע"ז שריינ"א" (סירינ"ה). באותו מקום מפרש פירוש התוספות: "הדולפינין פרים ורבים מבני אדם... יולדין ומגדלין מבני אדם.
שהחידא כתב שאחד מהמסעות שלו הוא ראה מרחוק משהו כזה
זה מוכר.
כתוב גם אפישהו (עריכה: החיד"א מדבר קדמות, יג, ד) שהיא עושה קול חזק ואז כולם נרדמים מהשירה שלה ואז היא אוכלת את כולם
לכן צריך תופים או משהו כדי לא לשמוע אותה
(אמיתי חח)
(אני יודע שהשיעור הזה מלפני שנה, אבל הוא גם העביר על זה לפני 3 שנים)
וכן, פעם הייתי חסיד שלו 
הוא אנטי ציוני
כמו כל הרבנים החרדים, רק שאצלו זה יותר בולט.
אני אוהב לשמוע רבנים חרדים שרק מדברים תורה, בלי אידיאולוגיה
עכ"פ לדעתי הרב אורי שרקי הרבה יותר חכם
ואני הרבה יותר מתחבר להשקפה שלו לכן אני מעדיף לשמוע אותו
בסדר
אז הוא לא ציוני
מה קרה
ביג דיל
גם יש רבנים שפוסקים בדרך א ויש כאלה שבדרך ב
לא תוכל לקבל משניהם למרות ההבדלים בינהם?
כל עוד ההבדל הזה הוא לא מהותי לעניין שבשבילו אתה צריך.. אז זה לא קשור..
לעניין הרב,
תזכיר לי מתישהו אני אכתוב לך בלנ"ד. אני פשוט עמוס
למיטב ידיעתי המקום היחיד בגמרא שמוזכר משהו דומה למה שאמרת זה בבכורות ז: עד ח. - "ת"ר דג טמא משריץ, דג טהור מטיל ביצים, כל המוליד מניק וכל המטיל ביצים מלקט, חוץ מעטלף שאף על פי שמטיל ביצים מניק. הדולפנין פרין ורבין כבני אדם. מאי דולפנין? אמר רב יהודה, בני ימא".
הגמרא אומרת כאן שהדולפין פרה ורבה כמו בני אדם (כלומר, הם במחלקת היונקים), בניגוד לרוב הדגים שמשריצים או מטילים ביצים. כמו כן רב יהודה עונה לשאלה "מהם דולפינים" ואומר שדולפין הוא היצור שאנים קוראים לו "בן הים".
אבל בשום מקום לא כתוב כאן שדולפין מתעבר מבן אדם, אלא רק שהוא מתעבר כמו בן אדם. אז במקרה הזה אני נוטה לומר שזה פשוט פירוש שגוי של דברי הגמרא.
מעבר לזה, כתובים בגמרא המון דברים שברור שהם לא נכונים היום (רק שלשום למדנו על הסלמנדרא שנולדת מאש), ובהכרח צריך לומר שהמציאות השתנתה ומה שהיה נכון פעם לא בהכרח נכון היום. אז גם אם נניח שהגמרא באמת כותבת שיש בני ים, וגם אם נניח שבאמת מצאו בסין עצמות של בת ים (וזה לא חדשות כזב או שלד מזויף), זה לכל היותר אומר שבתקופה כלשהי היה יצור כזה. אבל כאמור אפילו את זה אני לא רואה צורך לומר במקרה זה.
בגמרא של רש"י היה כתוב שהדולפינים "פרים ורבים מבני אדם" (במקום כבני אדם). למה שברייתא שמתארת איך בעלי חיים שונים מולידים ומטפלים בוולדותיהם, תעבור פתאום לעסוק בזה שדולפינים יכולים להתעבר מבני אדם? הנוסח שקיים בידינו הרבה יותר הגיוני במובן הזה.
אבל כשרש"י קרא את הגמרא, וראה שכתוב שדולפינים פרים ורבים מבני אדם, לא הייתה לו ברירה אלא להבין שהכוונה שדולפינים יכולים להתעבר מבני אדם. מאחר שהאגדות על בנות הים אינן דבר חדש, והן הסתובבו גם בצרפת של רש"י, רש"י עשה אחת ועוד אחת והבין שהכוונה לבנות הים וכתב את הבנתו בפירוש.
בשום מקום לא כתוב שכל מה שרש"י אומר הוא אמת לאמיתה (התוספות סותרים אותו לא פעם), ובמקרה הזה אפילו אנשים כמונו יכולים לחלוק עליו, שכן אין כאן עניין של הבנת הגמרא, אלא פשוט מחלוקת נוסחים ואגדות עם (אני בטוח שרש"י לא בדק בעצמו אם בנות הים אמיתיות).
נ"ב: אבל אפילו בלי כל זה, יש הבדל מאד משמעותי בין "זה כתוב בגמרא" לבין "רש"י כתב את זה", לא כן?
איך אתה מתייחס לזה באופן אישי?(&)הוא בגדול מדבר על זה שלא באמת חייב להיות שקיים במציאות דבר שהגמרא או המשנה מדברת עליו, ולא חייב להיות שחז"ל חשבו שקיימת מציאות כזו אלא שהשאלה עלתה ואיתה שא' הלכתית... אז הם ענו.
ומקרים מסוימים שנידונו על בסיס תיאורטי/דמיוני בלבד עם השנים הפכו למציאות ושא' קונקרטית בהלכה- כמו יוצא דופן וכו..
למשל שיש חלון ברקיע והשמש עוברת דרכו בלילה.
או דעה אחרת שהמש הולכת מתחת לארץ השטוחה ומחממת את הארץ ולכן המעינות חמים בבוקר וקרים בסוף היום. ולכן שואבים מים שלנו בשקיעה.
ע"פ הגמרא יש יצורים שנוצרים מהדומם. כמו כינים או חית השדה והיא כמו קוף שמחובר בטבורו לארץ ויונק משם.
גם על תתא גבר ועליאה גבר יש הרבה מה לשאול מה הבסיס המדעי לכך. מבחינה מדעית מה שקובע עד כמה חומר יתחמם זה קיבול החום שלו והמסה. ולא המיקום. (יש לכך גם כמה תירוצים למשל שהלכו אחרי הנפוץ ביותר ועכמ"ל)
גם אם היה קיים פעם איזה דינוזאור שדומה חצי לדג חצי לקוף או אדם אני לא מאמין שיש כאלו היום גם לא שהיו בתקופת חז"ל.
מה היחס לזה.
יש כמה שיטות. ע"פ שיעורו של הרב שרקי
1. הגמרא כתבה שטויות והמדע צודק- זו דעה של כפירה
2. המדע טועה הגמרא צודקת ועוד יגלו את זה בעתיד. - זו דעה שמתעלמת מהאמת ועליה נאמר "עמא דקיבלו אורייתא ולא חכימו"
3. הגמרא לא מנסה לברר מדע אלא מקבלת את המדע שהיה מפורסם בזמנם כנכון וכיום אנו מבינים אחרת.
אוצר הגאונים, כרך י, על גיטין סח,ב, תשובה שעו.
צריכין אנן למימר לכון דרבנן לאו אסותא אינון, ומילין בעלמא דחזונין בזמניהון, וכחד חד קצירא אמרונין, ולאו דברי מצוה אינון. הלכך לא תסמכון על אלין אסותא, וליכא דעביד מנהון מידעם אלא בתר דמבדיק וידע בודאי מחמת רופאים בקיאים דההיא מילתא לא מעיקא לה, וליכא דליתי נפשיה לידי סכנה. והכין אגמרו יתנא ואמרו לנא אבות וסבי דילנא דלא למעבד מן אילין אסותא אלא מאי דאיתיה כגון קיבלא דקים ליה לההוא דעביד ליה דלית ביה עקתא."
מורה נבוכים חלק ג סוף פרק יד בנושא מדעי התכונה:
"ולא תבקש ממני שיסכים כל מה שזכרוהו [חז"ל] מענין התכונה למה שהענין נמצא, כי החכמות הלימודיות היו בזמנים ההם חסרות, ולא דברו בהם על דרך קבלה מן הנביאים, אבל [=אלא] מאשר הם [חז"ל] חכמי הדורות ההם בענינים ההם, או מאשר שמעום מחכמי הדורות ההם". הכוזרי, מאמר ראשון, אות סו: "חלילה לא-ל מהיות דבר התורה סותר דבר הנראה עין בעין, או דבר שהוכח במופת שכל"
4. הגמרא אינה עוסקת במדע אלא נעזרת בו לדבר על העולם הרוחני כמשל או מחפשת דמיון בין העולם הגשמי לרוחני-
רמח"ל מאמר ההגדות- "עוד צריך שתדע שדברים רבים מעיקרי הסודות ירמזום חכמינו ז"ל בענינים מן הטבע או התכונות, וישתמשו מן הלימודים שהיו מלמדים בדורות ההם אנשי החכמה הטבעית והתכונה. ואמנם אין העיקר להם הענין ההוא הטבעי או התכוניי, אלא הסוד שרצו לרמוז בזה; ועל כן לא יוסיף ולא יגרע על אמיתת העניין הנרמז היות הלבוש המשליי ההוא אשר הלבישוהו אמיתי או לא, כי הכוונה היתה להלביש הסוד ההוא במה שהיה מפורסם בדורות ההם בין החכמים, ואותו הענין עצמו היה יכול להתלבש בלבוש אחר כפי המפורסם בדורות אחרים, וכך היה מלביש אותו בעל המאמר עצמו אילו היה אומר אותו בדורות ההם."
לנו בכדור הארץ פחות משנה ההקיף הסדרי
שאלתי אם יש לך מניין
והם תפסו את העולם ככדורי כפי שחשבו המדענים בתקופתם, ראה מסכת ע"ז מ"א א
יש פסוקים בנביאים ובכתובים שמוכיחים שכדור הארץ עגול
כל החז"ל שציטטת זה לא כפשוטו
גם לא יודע אם הפסוקים שמדברים על כדור הארץ כעגול זה כפשוטו, אבל יש פסוקים כאלה
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
איך את מגדירה את זה?
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.
אני? לכתחילה? הייתי מוותר.
אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!
אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
תשאל את משה
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
מבולבלת מאדדדדהתכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
העיקר שהכל בסדר