מה הייתם עושים אם אתם תקועים במקום שאתם לא רוצים להיות בו?שלומיאל
אהלן, ערב טוב,
אני כרגע מפקד וואלה לא טוב לי ואני לא רוצה כל כך להיות מפקד,
הבעייה הגדולה היא שאני לא יכול לצאת עכשיו מזה, גם לא מצד המערכת וגם לא מצד החיילים.
איך אני אמור להתנהל כרגע?(אני לא רוצה שחוסר הרצון שלי בפיקוד ישפיע לרעה על החיילים)
ואני לא רוצה "לשרוד" בתפקיד מה אני אמור לעשות?
מה מפריע לך בתפקיד?היום הוא היום
מתי אתה מסיים שלב בפיקוד? אולי יותר נוח לצאת מפיקוד אחרי שסיימת טירונות עם חיילים או אחרי שלב אחר.

ולפעמים האילוץ של הצבא מגלה בך דברים טובים שלא ידעת ורצונות ויכולות.
מפריע לישלומיאל
מפריע לי שאני לא רוצה את האחריות הזאת היא גדולה עלי, וגם אני לא חושב שאני מספיק מקצועי ואני לא רוצה שזה ישפיע עליהם, בנוסף גם אני מפחד מהכשלון(בכללי אני אדם שקט ולא המוביל המושלם), וגם פשוט לא באלי אין לי כוח לזה.

מסכים איתך שזה יכול לבנות בי דברים אבל זה לא עושה לי את זה..
אני חושבהיום הוא היום
שהנושא של מקצועיות- זה בסדר. תתמקצע עם הזמן.

האחריות- כדאי לחדד מהי באמת.

לגבי אדם שקט- יש למנהיגים שקטים הרבה מה לתת לעולם. אחריות, אכפתיות ועוד

כמובן, שבסוף אתה תחליט ואני לא רוצה שתסבול. רק מעורר צדדים נוספים לחשיבה
------רב שמואל
אתה צריך להאמין בחובתך האנושית למלא את תפקידך כאדם. זה לא קשור ולא משנה מה ולמה
כמה זמן נשאר לך?ראשיתך
בתפקיד או בצהל?שלומיאל
בתפקיד עוד שלושה חודשים, ובצהל עוד הרבה..
אח יקרדעתן מתחיל

כמה הערכה עולה בי על השאלה הזו. כי כמה קל לא לשאול אותה ולהישאב במקום למקום השורד שמנסה רק לעבור ולברוח. אז אשריך. ממש. על הרצון הטוב שבך ששואל את השאלה היקרה הזו. ונראה לי שאפשר לענות כמה תשובות. אבל אנסה את הקרובה יותר ללבי ואולי תגע גם בך. 

אתה מאמין שיש משמעות בעולם? שאינך עוד סתם יהודי אלא בעל תפקיד שאין לו תחליף בעולם כולו? אתה מאמין שיש בורא לעולם שמסדר את העולם בסדר אלוקי מדויק הרבה מעל להבנת ההגיון שבנו? כי אם כן, פשוט שיש תשובות לשאלותך. פשוט שאתה במקום הכי נכון שאתה צריך להיות והתפקיד האמיתי הוא להצליח לגלות זאת בך. פשוט שחיילך צריכים דווקא אותך, מפקד שאינו המוביל המושלם ונותן מקום גם להם. פשוט שהתפקיד הוא הוא שיתן לך את הביטחון שלא תפחד להיכשל יותר, שתדע שאתה מסוגל להתגבר מעל הרים גבוהים אף יותר. 

אפשר לפתוח ספירת הגומר. אפשר להישבר ולהתפז"ם ולתפור רצועות מגניבות (בכלל לא נגד...). ואפשר לומר לעצמך שאם אתה כאן (ואין לך אפשרות סבירה אחרת) - כנראה שדווקא כאן מקומך. שדווקא במקומך כמפקד תגלה את החסר, תעלה דרגה מעל, תתרום את מה שאחרים לא יוכלו. כנראה שאף אחד לא יכול להחליף אותך. 

כשתביט כך במציאות העולם יהיה ורוד יותר. פתאום התפקיד מסתדר, פתאום אפילו כיף ~

וכמה נפלא לפקד בצבא יהודי המגן על העם והארץ...!

אולי התלהבתי מעט. ואולי שווה גם קצת לך (;

לא יודע אחישלומיאל
שמע וואלה אני מאמין בכל מה שאמרת, בראש שלי זה מה שאני חושב פחות או יותר אבל הרגש שלי לא שם, ברגש אני רוצה ל"ברוח" משם בערך, אני רוצה להיות הבנאדם הפשוט שדואג בעיקר לעצמו ואולי מבקש מאחרים שיעזרו לו וכו' אבל לא הבנאדם שעכשיו צריך לדאוג שהכל יעמוד..
בדיוק!דעתן מתחיל
איך ה' יתברך יעזור לך לצאת מהמקום שתיארת למקום רחב יותר, בו אתה מסוגל גם לעזור ולדאוג ולתרום? בלהכריח כביכול שאין לאן לברוח. לא להשתנות, רק לבנות בך את יכולת הכתפיים הרחבות כשנכון.
גם אם תברח כעת הקושי הזה בטח עוד ירדוף אחריך. לא חושב שצריך אותו כבעל משפחה? כאבא? לפעמים, לא תמיד.
הנה סיסמא נוספת ; לא קושי, אתגר. קח זאת כאתגר. ובאמת אחת העבודות המורכבות יותר שלנו היום היא להטמיע את הנכון בלב כשהוא אינו מדייק.

ומבין אותך. גם אצלי כרגע יש מקום שרוצה לברוח מהאחריות, שאין לו כח להתאמץ כך עבור כולם. שהפרויקט הזה נראה גדול עליו. אז אולי אני כותב כאן לעצמי. אך נראה שאינני היחיד שמאמין בכך...
------רב שמואל
למחר הברכה שכתבת לאלוהי ישראל בתחילת דבריך, מוטלת באשפתך ואין לה דורש אלא שונאיך
------רב שמואל
וְהָעָם אֲשֶׁר-הֵמָּה נִבְּאִים לָהֶם יִהְיוּ מֻשְׁלָכִים בְּחֻצוֹת יְרוּשָׁלִַם מִפְּנֵי הָרָעָב וְהַחֶרֶב וְאֵין מְקַבֵּר לָהֵמָּה הֵמָּה נְשֵׁיהֶם וּבְנֵיהֶם וּבְנֹתֵיהֶם וְשָׁפַכְתִּי עֲלֵיהֶם אֶת-רָעָתָם.

------רב שמואל
אחד יהודים ואחד גויים

כל שכן ההולכים אחרי שוטי כתרוי
------רב שמואל
ומה שחושבים לעצמם הגויים
.

ג זְדוֹן לִבְּךָ הִשִּׁיאֶךָ שֹׁכְנִי בְחַגְוֵי-סֶלַע מְרוֹם שִׁבְתּוֹ אֹמֵר בְּלִבּוֹ מִי יוֹרִדֵנִי אָרֶץ. ד אִם-תַּגְבִּיהַּ כַּנֶּשֶׁר וְאִם-בֵּין כּוֹכָבִים שִׂים קִנֶּךָ מִשָּׁם אוֹרִידְךָ נְאֻם-יְהוָה

תִּפְלַצְתְּךָ הִשִּׁיא אֹתָךְ זְדוֹן לִבֶּךָ שֹׁכְנִי בְּחַגְוֵי הַסֶּלַע תֹּפְשִׂי מְרוֹם גִּבְעָה כִּי-תַגְבִּיהַּ כַּנֶּשֶׁר קִנֶּךָ מִשָּׁם אוֹרִידְךָ נְאֻם-יְהוָה. יז וְ

עִזְבוּ עָרִים וְשִׁכְנוּ בַּסֶּלַע יֹשְׁבֵי מוֹאָב וִהְיוּ כְיוֹנָה תְּקַנֵּן בְּעֶבְרֵי פִי-פָחַת. כט שָׁמַעְנוּ גְאוֹן-מוֹאָב גֵּאֶה מְאֹד גָּבְהוֹ וּגְאוֹנוֹ וְגַאֲוָתוֹ וְרֻם לִבּוֹ. ל אֲנִי יָדַעְתִּי נְאֻם-יְהוָה עֶבְרָתוֹ וְלֹא-כֵן בַּדָּיו לֹא-כֵן עָשׂוּ. לא

ז לֶאֱדוֹם כֹּה אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת הַאֵין עוֹד חָכְמָה בְּתֵימָן אָבְדָה עֵצָה מִבָּנִים נִסְרְחָה חָכְמָתָם. ח נֻסוּ הָפְנוּ הֶעְמִיקוּ לָשֶׁבֶת יֹשְׁבֵי דְּדָן כִּי אֵיד עֵשָׂו הֵבֵאתִי עָלָיו עֵת פְּקַדְתִּיו. ט אִם-בֹּצְרִים בָּאוּ לָךְ לֹא יַשְׁאִרוּ עוֹלֵלוֹת אִם-גַּנָּבִים בַּלַּיְלָה הִשְׁחִיתוּ דַיָּם. י כִּי-אֲנִי חָשַׂפְתִּי אֶת-עֵשָׂו גִּלֵּיתִי אֶת-מִסְתָּרָיו וְנֶחְבָּה לֹא יוּכָל שֻׁדַּד זַרְעוֹ וְאֶחָיו וּשְׁכֵנָיו וְאֵינֶנּוּ.
להתחיל לדבר על לעבור תפקידadvfb
ולהפנים שזה זמני... זה יכול להקל, לא?
בכל אופן כדאי לשתף מישהו, גם לא מהצבא
לומדרואה אור
עם כל האהבה לצה"ל, אחת הטעויות הגדולות ביותר זה שלא מטפחים מוטיבציה (מוזמן לקרוא את "המפקד" של מאיר פעיל. נראה לי שיש לי אותו עדיין בבית).
אל תרגיש רע עם עצמך. ההתגייסות לצה"ל היא בהתלהבות והתרגשות כי מבינים שצה"ל זה דבר גדול, אבל לא מדמיינים גם את השגרה ואת התחושה של "זה קטן ומיותר".
כל הערכים שמאמינים בהם בהתחלה נכונים. גם אם הערכים האלו לא מבוררים אצלך הם נכונים ואתה מאמין בהם (עובדה שאתה מפקד, ומי שרוצה יודע איך להשתחרר מצה"ל). הבעיה היא שמה שהאמנת בו התאים לדמיון שהיה בך לפני הגיוס, ובגלל שצה"ל לא מפתח את הערכים תוך כדי השירות, מה שחשבת לפני מרגיש קטן ולא נכון למציאות שאתה מכיר.

הפיתרון הוא ללמוד. ללמוד, לפתח את הערכים, לחשוב אם זה מתאים למה שאתה רואה, ולברר מה הפער ואיך הבנה גדולה יותר תכלול קשיים נוספים.
אלו מילים קצת גבוהות, אבל ב"ה זה אפשרי ויש ספרים על צה"ל שמדברים על הקשיים ומתמודדים איתם (אני אישית ממליץ על "לעזרת ה' בגיבורים" של הרב אלישיב קנוהל ([אחרי שקראתי קצת קניתי שתי מהדורות כיס]).

(יש זמן בצה"ל לכל מה שמספיק חשוב)

שיהיה המון בהצלחה
ככה זה מערכת צבאיתתילי חורבות
היו לי מפקדים שלא רצו לצאת לקצונה והמערכת התנקמה
בהם.
בחיים לא הכל לפי הזמנה... אבל הכל לטובהאם רק נאמין
כמו שאתה אומר, אין לך ברירה כרגע אלא לתפקד. זה זמן שאולי נראה לך עכשיו ארוך, אבל עוד יום ועוד יום וזה עובר. סך הכל מדובר על חודשים בודדים, זה לא איום ונורא באופן לא ניתן להתמודדות (בדרך כלל...). הייתי מציע לך להתחזק באמונה שהכל לטובה ושאם זה המקום שאתה בו כרגע אז זה המקום בו אתה צריך להיות ויש לך מה לתת שם. ולהתאמץ להתגבר ולתפקד מתוך ידיעה שזה יעבור ועוד מעט זה יהיה מאחוריך. ולשים לב לפידבקים החיוביים, ולא לחסוך במילים טובות לעצמך ולסביבתך.
לפעמים אין ברירההפיאחרונה
תזכור שזה זמני בטח אם זה 3 חודשיים עם כמה שזה קשה תגלה בך כוחות שלא היית מאמין ..

בכל מקרה חשוב למצוא אוזן קשבת בתוך הזמן הלא פשוט הזה
בהצלחה רבה רבה
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך