לחיות בעבר או בעתיד זה נקרא "לדאוג".
כשאת חושבת על טעויות או מאורעות העבר ורודפת את עצמך על זה, כשזה קורה לעתים תכופות הסטרס הופך לדכאון חלילה. ולהיפך המצב כשאת כל הזמן רק מצפה לעתיד ורוד🍨 וחיה רק ברצון להשיג ,זה מביא לחרדה על העתיד ומצב מתח תמידי.
בחורה רווקה שרוצה להתחתן ורק חושבת כל הזמן "מתי כבר אתחתן "או יותר גרוע "אני לא אתחתן" או בני זוג שרק חושבים מתי שיהיה לנו בית/ מתי שנסיים עם המשכנתא/מתי שהילדים יגדלו/ כשניצא לחופשה אז נתחיל לחיות את החיים, יכולים לפספס חיים שלמים בדאגה ובמחשבה על העתיד.
"תפסיקי לדאוג!!!" קל להגיד.
אבל איך למעשה פחות מתמקדים בדאגות ומסיחים עת הדעת שלנו?
1)תתפללי.🧘♀️
את מרגישה שאת לא מצליח להשתלט על המצב? תתפללי. הנסיבות או האנשים יותר חזקים ממך? תתפללי.
את מרגישה מתח בגוף? תתפללי.
תקבעי זמן קבוע ביום ותקדישי אותו ב"ליישב את הדעת" שלך. לא סתם קוראים לזה "ליישב דעת" , בזמן ישיבה רגועה וממושכת עם נשימות עמוקות, המחשבות מורידות הילוך ורמת המתח יורדת.
2)תלכי או תרוצי באוויר הפתוח.🏃♀️
ולא, הליכה לעבודה או למכולת זה לא נקרא הליכה. בשביל באמת להתנער מהדאגות צריך ללכת בלי למהר להספיק להגיע לשום מקום, פשוט ללכת, להנות מהטבע , מהאוויר, לחייך לאנשים.כך מקבלים אנרגיות מחודשות ומתנערים מכל המרה השחורה.
3) תזמיני אורחים.👨👩👧👧👨👩👦👦👨👦👦👨👩👦👩👦
להזמין אורחים מביא מזל ושלום. כל נתינה נותנת סיפוק רב. כשאנחנו עסוקים בלהטיב לאחרים ולדאוג שיהיה מספיק אוכל, שתהיה אווירה טובה, פתאום שוכחים על הבעיות שלנו.
ככה הבני זוג מפסיקים להתמקד בחסרונות אחד של השני ומתחילים להסתכל לאותו כיוון.
אני מאוד אוהבת להזמין אורחים , כשיש אורחים גם הילדים מתלהבים מהאורחים ופחות דורשים תשומת לב. בכללי האווירה בבית יותר קלילה ויש אנרגיות טובות, במיוחד עם האורחים זה אנשים שאתם אוהבים.
4)תפסיקי לרדוף אחרי המזל והוא יבוא.🤑
כמו האימרה הידועה של חז"ל: "מי שבורח מהכבוד, הכבוד רודף אחריו ומי שרודף אחרי הכבוד, הכבוד בורח ממנו". אותו דבר עם המזל. הדברים הטובים בחיים קוראים בזמן שאת רגועה, לא מתלהמת מדי. בטח שמת לב, כשאת יותר מדי ב"היי" זה לא כזה סימן טוב. בסוף משהו מתפקשש. בחורה שמאוד מאוד מאוד מתלהבת מגבר, בד"כ לא תתחתן איתו בסוף ואם תתחתן זה לא יהיה קל.
דירה שנקנית בפזיזות והתלהבות רבה מביאה איתה כאב ראש. הצלחה כבירה ופתאומית מביאה איתה גאווה.
5)תתמקדי פחות בעצמך, ויותר בעשייה מיטיבה.🐝
בחורה שרוצה להתחתן ורק עסוקה בלחפש כל הזמן את החתן הפוטנציאלי או להתמרמר על הבדידות הופכת להיות עצובה וחסרת כח.
ודווקא בחורה שיש סביבה חברות, שנמצאת בעשייה לדאוג ולהטיב לאחרים, בעשיית כושר, בפיתוח תחביב ועבודה רוחנית הופכת להיות חזקה ועוצמתית ומזל מגיע אליה בידיים פתוחות. וגם אם הזיווג מתעכב, זה פשוט פחות מעסיק אותה, כי היא כבר חיה את החיים.
6)תפסיקי לחיות רק בדמיונות!🤩
אז נכון דמיון מודרך זה כלי נפלא להשגת מטרות. גם אני אוהבת להשתמש בו.
זה עוזר לי לקום לעשות משהו בבית, כשאני מדמיינת איך הייתי רוצה שהבית שלי יראה, או אפילו לדמיין את עצמי רגועה וחזקה מול אנשים שמאתגר לי איתם או מול ילדים שעשו מעשה קונדס...זה נפלא! וזה הוכח שזה באמת עובד, שאפילו אם בן אדם חולה ידמיין שהוא מבריא, זה ישפיע עליו .
אבל היו לי תקופות שיותר דמיינתי מאשר עשיתי וזה סתם תסכל שהחלומות שלי לא מתגשמים.
והבנתי שצריך לעשות הפרדה, להקצות זמנים ל"דמיון מודרך", אבל רוב הזמן פשוט לחיות את הרגע ולהנות ממנו. לדמיין לפני השינה או בזמנים מאתגרים או כשרוצים להציב מטרות ובשאר הזמן פשוט לפעול ולשמוח במה שיש!
7) תבחרי לך מטרות גבוהות.📈
כשבראש שלך יש רצונות גבוהים כמו להטיב, לעבוד על עצמך, אז הדאגות הקטנות והיומיומיות שיש לכולנו נראות לך זניחות לידם.
כשסימנת לעצמך מטרות באמת חשובות, את יודעת שגם אם משהו לא עבד, זה רק ירידה לצורך עלייה בסולם שהצבת לעצמך.
כשמישהו מבקר אותך, או ילד שלא מתנהג טוב, את יודעת שאת נמצאת באמצע תהליך.
כשאת מקציבה זמן לתפילה, לעבודה עצמית, את גם יודעת ש"אלוקים לא בא בטרוניה עם הבריות", יש לו סבלנות והוא מתנהג איתך במידת חסד. גם אם עוד לא הגעת לשלמות, את בדרך הנכונה ועושה צעדים קטנים לקראתה.
פשוט תפסיקי לדאוג ותתחילי לחיות. עכשיו.