שלום לכולם,השאלה לנשואים או נשואות בלבדרימון יד

אז שלום וברכה

אני מפעם לפעם מגיחה עם ניקים שונים,והעיצות פה לפעמים זהב

אז תודה על כל הפעמים הללו

אז ככה,אני נשואה כבר 10 שנים ,עם ילד מתוק מדבש

ואני ובעלי הגענו למסקנה שאנחנו לא מתאימים,יותר מדי שונים,זה הסיפור בערך.

כרגע מטעמי נוחות לא נקטנו בצעדים מרחיקי לכת ,כמו גט או לספר לסביבה..

מתנהגים כמו שותפים(עם שותפים יותר נעים בדוק)

השאלה שלי היא כזו:

האם אתם נשואים כמה שנים יכולים להעיד שאתם מאושרים רב הזמן?שאתם מרגישים יציבות?שיש לכם על מי לסמוך במיליון אחוז?שזה האחד?\זו האחת?

לא מתגנבות לעיתים מחשבות של באסה,מה אני עושה איתו\ה?

או במילים אחרות,אתם מרגישים שקיים מושג כזה אהבת אמת???

בתור בחורה האמנתי מאוד באהבה,חלמתי על זוגיות טובה,באתי עם המון מוטיבציה לעשות הכל כדי שיהיה נחמד וכייף ואמיתי.

והנה,הכל התנפץ וקשה לי להאמין שיש כזה דבר אהבה אמיתית,

אשמח לתשובות כנות בלבד,תודה רבה

קבלי שיר לכבוד השאלות שלך (שאגב בעיני יעלו חרס לזוגיות שלך).בסדר גמור
גברת רימון יד
כדאי שתשימי את הנשקים בצד
זוגיות צומחת זאת עבודה לעד
גם לאלו שחושבים שהם מתאימים כמו כפפה ליד
אז נא לקחת את עצמך ברצינות עם האחד
ולהתחיל לצעוד יחד אל עתיד מאוחד
זה אפשרי אם תתמידו ותפרגנו אחת לאחד
עזרה מקצועית תעשה את הנסיעה למאמץ מרופד
ולא לשכוח שגם למישהו מיוחד
מותר להתגמש ולהתאים את מגרעות לאחר המפוחד.

ב"הצלחה!
במענה לשאלתךהמקורית
האם אתם נשואים כמה שנים יכולים להעיד שאתם מאושרים רב הזמן?
משתדלים להיות מאושרים. האושר בחיים לא נמצא רק בזוגיות והרבה פעמים אנחנו משליכים חוסר שמחה על הזוגיות כשזה בעצם נמצא אצלנו.

שאתם מרגישים יציבות?שיש לכם על מי לסמוך במיליון אחוז?שזה האחד?\זו האחת?
זה מושגים שלקוחים מהעולם המערבי. אחן פה סיפורי פיות ואלאדין לא בא עם השטיח ועפים לעבר האופק.
בעלי הוא האחד שלי כי אני *בוחרת* בו כל יום מחדש. לא כי ככה אני יודעת וזהו. אני עובדת בזה, מה שנקרא.
אני יכולה לסמוך על בעלי בהרבה דברים, ויש דברים שלא אעביר לתחום סמכותו כי זה פשוט לא מתאים לו. אבל בצובן לסמוך מבחינת אמון - אז כן.
יציבות - כן, וודאי. מהנפילות עולים רק יותר גבוה אם עובדים בצורה נכונה.

לא מתגנבות לעיתים מחשבות של באסה,מה אני עושה איתו\ה?
כשאנחנו בתקופת שפל, ברור שכן.
אבל זו העבודה בזוגיות
לחיות עם החסרונות של בן הזוג, ולעבוד על זה שאני רואה יותר יתרונות מאשר חסרונות. ולהעצים אותם.

שאלת המשך עבורך - הייתם בטיפול זוגי?
עונה לךשואל כדי ללמוד
זוגיות זו עבודה, עבודת חיים ממש. אז כן, יש אתגרים, יש קשיים אבל יש בהחלט גם הצלחה, נחת ואושר.
אני יודע שאני שם עבורה בטח בדברים שאני חזק בהם והיא שם עבורי מהצד שלה.
כמו כל דבר בחיים תמיד שיש קושי עולות שאלות, תהיות, מחשבות, זה טבעי, אבל כאן בדיוק נכנסת לתמונה העבודה שלנו בעניין ולדעת לצמוח מהמשבר, לצאת ממנו בסוף ביחד, למצוא את החיבור ואת המשותף.
ולכן לשאלתך היציבות לגמרי נוכחת. ממש.
וגם אני שואל, טיפול ניסיתם? זה יכול לתת מענה טוב
מעריך את הכנותהיום הוא היום
טוב שנשארתם כשותפים זה גם חשוב מאד.

מה שעולה מתוך הדברים שלך זה שהיתה לך תפיסה מסויימת של מה זו אהבת אמת והיא התנפצה לך, לפחות לגבי בעלך.

אני מסכים עם הקודמים שענו לך. באמת במציאות האהבה והקשר קיימים ודורשים עבודה ותחזוקה רבים. גם עם בני זוג הכי מתאימים.

אצל עם ישראל הגישה היא שאפשר להגיע לאהבה גדולה ואמיתית אבל זה דורש השקעה ומסירות משני הצדדים.

יהיו מריבות אבל כשעובדים נכון הן פוחתות בכמות הפעמים ובעוצמה של כל מריבה.

יהיו אכזבות אבל אפשר יהיה להתגבר על זה.

כלומר, זוגיות טובה כוללת גם עבודה ומריבות, ועמל רב כדי להסתדר. זו לא תקלה בהכרח, ככה השם ברא את העולם שהרבה מההשקעה היא בזוגיות, משימה עיקרית בחיים.
באופן אישי לא מאמין במושג שנקרא "אהבה אמיתית" בין בני זוגדי שרוט
לא בגלל שאין כזה דבר, אלא בגלל שהיום מושג כזה מתעצב על ידי הוליווד.
אז כשהתפיסה של "אהבת אמת" מקורה בחינוך הוליוודי, לא, היא לא קיימת.

להגיד לך שאנחנו מאושרים רוב הזמן? כן.
להגיד לך שזה בגלל אישתי? לא בהכרח. וגם להפך. אישתי מאושרת רוב הזמן. האם זה בגללי או בזכותי? לא בהכרח.

זה הכל תלוי במרכיב האישיותי של כל אדם.
כשאדם הוא עקשן, בכיין, חמוץ, במחילה קצת "טמבל" כזה, שכל דבר הוא מקטר ומתלונן ומתבאס, יהיה לו קשה לנהל זוגיות טובה עם כל אדם באשר הוא. בין אם זאת תהיה בר רפאלי או בין אם זה יהיה ליאונרדו דיקפריו.

כשאדם הוא זורם, סלחן, חייכן מטבעו, שמח בנפשו, יהיה לו קל לנהל זוגיות טובה בין אם זאת תהיה מרגלית צנעני או בין אם זה יהיה שימי תבורי.
כ"כ צודקלמה לא123

לפעמים צריך לעבור כ"כ הרבה בשביל להבין את מה שכתבת

כתבת אמיתי ונכון, התחברתי מאודפרצוף כרית

נ.ב. בין הפעמים הבודדות שאין בדיחה בכל הקטע 

יותר מידי מחמיאים לי על התגובות שלי לאחרונה.די שרוט
אני נהיה נורמלי???? 😱😱😱

הולך לקנות ירוק. אי אפשר להמשיך ככה!
ןחחחחחחחחחחחחחחחפרצוף כרית

אשתי ואניעולו
חברים, אוהבים, דואגים אחד לשני, מטיבים ככל האפשר.
אני כ''כ מוקיר תודה על כל מה שהיא עושה!
המשיכה, היא לא תמיד יציבה. לפעמים יותר ולפעמים פחות. שנינו יודעים שהיא משתנה ולא עושים ממנה עניין גדול.
אז אנו לפעמים כזוג זקנים, מלאי חמלה ורוך
ולפעמים סוערים כאילו הכרנו לא מזמן.
וואו, כמה אני חושבת על זהכתבתנו
התשובה שלי בקצרה היא שאנחנו חיים בעולם החסר/ שקר.
זה הטבע שלו, זה הטבע שלנו כיצירי הבריאה של העולם הזה.
וקצת יותר בפירוט:
התורה, האבות שלנו מלמדים אותנו שהמציאות פה היא של עמל, של ניסיונות ומשברים, של התעלות, ושוב נפילות ותמיד תמיד עבודה קשה. ויש גם כל מיני "סיפורי צדיקים" שיש לנו איזה נטיה אליהם, כי הם מייצגים סוג של אוטופיה שאפשר שהכל יבוא על מקומו בשלום. ולהבדיל, כל האגדות של חיו באושר ועושר. והסרטים. והאינסטגרם. והפייסבוק. וכל המדיות הללו שקל כל כך להציג בהן את השקר. והאמת היא שזה עולם הפנטזיה, עולם שבו ממכה אחת הכל מתיישר ונעשה שלם ומושלם.
אנחנו מציירים לעצמנו בראש מהו האושר האמיתי, והרבה פעמים לא שמים לב שהוא הרבה יותר פשוט ויומיומי משניתן לדמיין. ושהוא הרבה פחות נוצץ גם. אנחנו משננים לעצמנו את הרשימה 'אם רק יהיה לי --- אז אני אהיה שלוה ושמחה ולא תהיה לי יותר שום דאגה לעולם ועד', וזה לא יכול לקרות, כי עוד לא זורח פה אור שבעת הימים, ועוד לא בטל היצר הרע, ויש עוד הרבה מה לתקן עד שנגיע להרמוניה.
ולעניין זוגיות, שוב. יש לנו תמונה בראש של מהי אהבת אמת, איך היא נראית, איך הוא מתנהג אלי, איך אני מתנהגת אליו, ויש את הקרקע של המציאות. לפעמים היא פורחת ומלבלבת ומבריאה ומתחדשת, לפעמים היא מיובשת וחמה שורפת של השמש של ארץ ישראל, לפעמים קר שם וקודר, לפעמים בין לבין. כמה אנחנו מתגעגעים ליום שמש בתוך החורף וכמה היא מנחמת, השמש, כשהיא מציצה. כמה אנחנו מזיעים ממאמץ בקיץ, ואיזה מרגוע יש מלטבול במעיין או בים בכזה יום. כמה אנחנו מחפשים את הבלתי מושג (והבלתי ניתן להשגה הרבה פעמים) למרות שיש טוב רב שמונח לנו בכף היד.
זה הקלקול שבעולם הזה, כמו שאני רואה את זה, ואולי יהיה לנו קצת יותר קל אם נדע להסתכל עליו כמו שהוא באמת.
אני לא יודעת אם זה מנחם או מחליש, מקוה שתצליחי להוציא מזה איזה נק' טובה...

כמה אמיתי, התחברתי מאודפרצוף כרית

כל הכבוד שלא מציירת תמונה מזויפת ושאפו על הכנות

לפעמים שוני זה כל הסיפורלמה לא123

את יודעת כמה את יכולה ללמוד ממי ששונה ממך?

את מבינה כמה את יכולה לגדול מהסיפור הזה?

מי החליט שצריך להיות דומים?

אני ובעלי 2 הפכים, למדתי ונפתחתי לכ"כ הרבה דברים בחיי שלא הייתי מגיעה אליהם לעולם, אם הייתי מתחתנת עם מי שדומה לי.

זה גם יכול להיות די משעמם לחיות עם אחד שחושב כמוך.

גם אני חושבתפרצוף כרית

שעצם השוני הוא בעצם יוצר את המשיכה והרצון להתחתן

ומצד שני לפעמים השוני הוא מעצבן "איך הוא לא כמוני ב-X? איך הוא לא קולט Y ?"

אז לשמוח שהוא שונה, אם לא - לא יכולת להתחתן איתו... 

זוגיות של דומים- היא קלה יותרלמה לא123

פחות חיכוכים

זוגיות של שונים- קשה יותר, אבל גם גורמת לך לשנות בעצמך דברים, לבדוק את עצמך, ללמוד לבוא לקראת, להתפשר וכו'-

יש את זה בכל זוגיות גם של דומים, אבל אצל שונים זה מתעצם פי כמה, בתנאי שאתה משכיל להבין את זה ולא לקחת את זה למקום של מריבות והתעקשות על העמדות שלך.

וגם לא נראה ליפרצוף כרית

שאו דומים או שונים,

בכל זוג , גם הכי דומים, יש דברים/תחומים מסוימים שבהם הם שונים

ככה נראה לי לפחות... אין זוג שמתאימים בהכל ממש ויש אחידות דעים בכל.... 

מים שקטים . זה הסודהעני ממעש
נשואים מעל עשור.קופצת
הזוגיות בשבילנו היא טעם החיים.
יש תקופות של פחות ביחד או שחיקה - אבל בד"כ מחוברים ואוהבים.

מחשבות של באסה/מה אני עושה איתו - צפו ועלו לאחר כשמונה שנות נישואין, כשחלו ביננו שינויים גדולים (מגזריים/השקפתיים/חברתיים). המענה שלנו היה: תגבור הזוגיות. העלנו את רמת ההשקעה, שעות השיחה והביחד על מנת להתגבר על הפער.
היום במבט לאחור - דווקא השינוי הזה שהביא בעקבותיו טלטלה גדולה - חיזק אותנו עוד יותר וגרם לנו להגיע למקום של בחירה אחד בשניה ללא "תנאים"

הרבה כתבו פה יפהפרצוף כרית

אכתוב מהזווית שלי - 

החיים מורכבים, לא רק מזוגיות - אלא מעוד הרבה דברים אחרים

לפני שאתה מתחתן - אתה כביכול חולם שהזוגיות "תושיע אותך מכל הצרות בזכות האהבה"

כשאתה נשוי - זה לא שכל החיים שלך זה זוגיות (טעות שחיתי איתה שנים רבות ....)

יש אותך

ויש את אשתך

ויש את הזוגיות

יש מצב כלכלי

יש את ההורים

קשרים עם חברים

עם האחים

עם הבוס בעבודה

עם השכנים

ועוד ועוד תחומים רבים בחיים - שמשפיעים גם על הזוגיות ועל הקשר ביניכם

אז מצד אחד אשתך משמחת אותך - גורם לך לשמח אותה בחזרה, 

מצד שני אם אתה במצב קשה של תסכול- אולי לא תשמח אותה בחזרה (ולכן היא לא צריכה להרגיש אשמה אם אתה מתוסכל, כי זה לא בהכרח בגללה, אולי כן אבל אולי גם לא, ולא ניתן לדעת בוודאות , זה מורכב כאמור)

וכן להפך כמובן - אם אתה משמח את אשתך - זה יכול לגרום לתגובה שלה חזרה לתת לך רק טוב , אבל לא בהכרח כאמור...

החיים מורכבים מהמון פרטים , ולהבין שאנחנו לא מבינים הכל, זו התחלה טובה

לא לנסות "לפצח" את הלוגיקה המורכבת של חיי נישואין מאושרים, כי היא לא ממש קיימת

צצים קשיים לא צפויים בחיים שלא יכולת לצפות מראש (וגם דברים טובים שלא יכולת לצפות מראש!! יש לציין!) - ולכן לא ניתן להיערך מראש לכל המצבים או לצפות להבין הכל ....... איך עובד בדיוק....

דבר נוסף, כביכול אין לך "ברירה" אלא להתחתן - כי תסתכל על עצמך בגיל 70-80 - אם לא תתחתן  - עם מי תשאר? עם החברים שלך שאולי חלקם מאושפזים או נפטרו? ברור שתרצה להיות במחיצת המשפחה שגידלת, זה טבע העולם... כדאי וראוי להקים משפחה כי כך טוב לאדם 

מקווה שהסברתי ברור, בהצלחה! 

תודה לכולם אך טעות בידכם לצערי,רימון יד

כנראה שאצטרך להיכנס לפרטים יותר

כשהתכוונתי למילה "יציבות" לדוגמא,לא התכוונתי למושג כלשהוא מהעולם המערבי כמו שחלקכם כתבתם,

יציבות מבחינתי זה לסמוך על הבן זוג שהוא יקח את הילד למסגרת ,כשהוא אומר שהוא יקח.

יציבות זה לא לעשות קידוש בשבתות לבד,ובמצבים הבודדים שכן יש קידוש אז לא בשעה ארבע בצהריים(שלא לדבר על תפילות וללכת לבית כנסת בשבתות כי אני יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים הלך לבית הכנסת בכל ה10 שנים,וכן אנחנו דתיים מאוד חזקים ,ובאותה מידה שאני מבקשת ממנו לעשות קידוש הוא מבקש ממני לשמור על מצוות מקבילות שקשורות לאישה)

יציבות מבחינתי זה שהגבר לא נשאר בבית כל שני וחמישי,ולוקח חופשים לעיתים קרובות,במקום ללכת לעבודה.

העול נופל עליי בגדול,בתקופה שעבדנו יחד הייתי הולכת המון לבד ועושה עבודה כפולה בזמן שהוא התהפך במיטה

אני מרגישה לבד,רוב הזמן

הוא לא מוכן לשמוע על ייעוץ זוגי,

ואני לא מוכנה להכיל את הקושי הזה שלו מה שהוא לא יהיה,הוא מתכחש לזה שיש לו בעיה,ומכאן הכל סתום ותקוע

אני לא אומרת שאין לי בעיות,יש לי גם,אבל לפחות אני מודעת והולכת לפסיכולוגים וכל מי שיכול לעזור,

עכשיו השאלה פה האם זה תקין???כל מה שרציתי זה לא אהבה של פיות והוליווד,לא אלאדין וסינדרלה,מה שרציתי זה גבר לקום איתו בבוקר,לשתות קפה ולדבר בכייף על היום או על מה שזה לא יהיה,אבל הגבר שלי ברוב הבקרים בחלום השמיני והתשיעי,

רציתי גבר שנושא בעול הפרנסה ,אנחנו חיים על השקל וממש לא מזיז לו...רציתי גבר שנושא בעול בבית,

לי זה נמאס ורק מיזה שאני כותבת נהיה לי עצבים ובא לי לקבוע תור לרבנות בזה הרגע

בהודעה הראשונה כתבת מאוד מעורפללמה לא123

השתמע מהנכתב, שבגלל שיש שוני בינכם, אתם מעונינים להיפרד.

עוד דבר, לא מספיק ללכת לטיפול, צריך גם לעבוד.

דברים לוקחים זמן, יש דברים שמשתנים רק אחרי 20 שנה ויש דברים שלא, ולומדים לחיות איתם.

לומדים למצוא יציבות בדברים שבעלך כן מסוגל לתת לך,

אם המצב ממש בלתי נסבל, תשקלי את צעדייך..

נכון אתה צודקרימון יד

אבל גם השוני בהחלט גורם לנו להמון מריבות,כמו למשל בא לו לעשות משו ולי לא (בהחלט נובע משוני,הוא אוהב חברים ולצאת,ואני אוהבת בית ושקט)אז מתחילים לריב ,וכו

למה לריב?למה לא123

שהוא יצא ואת תשארי

ככה אני עושה

רק מוסיפהלמה לא123

שממש מרגישים את התסכול שלך

וזה באמת קשה לחיות ככה

מצטערת בשבילך

תודה יקירהרימון יד

הכל משמים

אני מתחילה טיפול אישי השבוע,נקווה שיעזור

הוא מתעקש שאבוא איתו למקומות,לא פעם רבנו על זה נוראותרימון יד

בואי נחלק את זה ל 2.די שרוט
דברים רוחניים
דברים מוחשיים (עזרה בבית, פרנסה וכד')

בנוגע לדברים רוחניים זה הכי קל. אנשים משתנים. משנים דיעות, משנים פרספקטיבות, משנים כל מיני דברים. אם הוא נהיה פחות דתי, לדעתי זה לא אמור להשפיע. את צריכה להבין שסה בינו לבין האלהים או אין-אלהים שלו.

בנוגע לדברים המוחשיים כן יש מקום לעבוד על זה. הוא בהחלט צריך להיות יותר מעורה ויותר שניתן לסמוך עליו בקשר לילדים. מה, יש מצב שסיכמתם שהוא צריך לקחת את הילד מהגן והוא לא לוקח את הילד מהגן? משאיר אותו שם? אם זה המצב אולי יש דברים יותר עמוקים בנפש שלו.

החדשות הטובות הן שאלה דברים שכן אפשר להטמיע אצלו אם זה כמו שאת מתארת.
תודה אבל מבחינה רוחנית הוא מאוד חזקרימון יד

כביכול הוא מאוד דתי חזק והכל,ליד אנשים הוא מתפלל כמובן ועושה קידוש והוא מצהיר גם שאני זו שיותר חלשה ממנו רוחנית ואומר זאת בביקורת גדולה,

זה לא שהוא בא ואמר לי תקשיבי בא לי להיות דתי לייט,לא,ההיפך,הוא כביכול חזק ממני יענו,אבל בפועל ממש לא

ואם תגיד טוב תמיד יש נפילות,אז המצב הוא 10 שנים אותו דבר..

מבחינה מוחשית כמו שאמרת אין לי סיבולת להכיל את החוסר אחריות הזה,כן בהחלט קרה שסיכמנו שהוא יוציא את הילד כי הייתי במשמרת ערב,אבל הוא היה שקוע עמוק בשינה(רבנן השעה ארבע בנאדם!!!!)

הוא לא מקשיב לאף אחד,לא סובל שמישו אומר לו משו גם אם זה אבא שלו או הרב או חבר או אשתו קל וחומר

אפס עזרה בבית,גם במצבים שהוא בבית נשאר בעוד אחת מהחופשות שלוקח לעצמו ואני רצה מהעבודה ללימודים אני זו שלוקחת את הילד ומחזירה ודואגת להכל טרופת נשימה,

זה ברור שיש לבנאדם בעיה עמוקה מאוד ,ויש לי אפס סובלנות להכיל אותה כשהוא לא מודע לה,וגם אם בפעמים נדירות הוא בא ואומר לי שיש לו בעיה אבל לא מוכן לעולם ללכת למישהו שיעזור לו ,כי ברור זה חלק מהבעיה שלו שהוא חושב שהוא הכי חכם בעולם,ואף אחד לא יוכל לעזור לו.

בהודעה כאן יש דברים אחרים ממה שהובן מהודעת הפתיחהשואל כדי ללמוד
ויש פה מציאות אחרת לגמרי ואת מציגה אי יציבות ממש ולא שוני בינכם.
זה שעל פניו מהתיאור שכתבת פה זה לא תקין זה נכון.
השאלה אם יש לזה איזה הסבר? אולי דיכאון? או חולשה בגלל משהו? הוא היה ככה מהתחלת הנישואים?

גם שוני באופירימון יד

הכל ההיפך...אבל עיקר הבעיה כנראה נעוצה בזה שהוא לא מודע לעצמו ולא רוצה ללכת לטפל

ואני מניח שדיברתם על זהשואל כדי ללמוד
ללכת איתו לטיפול זוגי, הוא מוכן? יחד איתך
לא,זה יהרג ואל יעבוררימון יד

אולי בטיפול אישי שלך תקבלי כליםשואל כדי ללמוד
יכול להיות שיש לו דיכאון?
הוא עובד בעבודה מסודרת?
ממתי הוא מתנהג ככה?
שום דבר לא היה מסודר אצלו מבחינת עיסוקרימון יד

אף פעם לא משהו יציב

הוא למד משהו?שואל כדי ללמוד
איך היה בינכם לפני החתונה?
זה שידוך...רימון יד

יש לו תחום שהוא אוהב מאוד ולומד אותו אבל גם ממנו לוקח חופשים ולא בא סדיר ללימודים

גם אם שידוךשואל כדי ללמוד
איך היה בזמן הקשר שלפני החתונה? בתקופת האירוסין?
איך הוא עם ההורים והמשפחה? חברים?

אולי בטיפול אישי שלך תקבלי כלים ודרכים להתמודד.
לפני היה נוצץ מאודרימון יד

הוא היה ,ג'נטלמן אמיתי,מרשים ומנסה מאוד להרשים,חלום של כל בחורה,מילה,המון חברות קינאו בי

ואפשר לומר שהמשפט ,"לא כל הנוצץ זהב" בדיוק בשביל הענין

וזה גם חלק מהענין,הוא מסוג האנשים שהייתי רוצה מאוד שיהיה לי חבר כמוהו(עכשיו כבר לא,אחרי שאני יודעת שהכל יבוא על חשבון אישתו) כי הוא נותן הכל לחברים ולאנשים אחרים וזה המון פעמים בא על חשבוני,אין דרך יפה לומר זאת,הוא מאוד מודע לזה שזה מציק לי מאוד,וממשיך לעשות דברים לאנשים על חשבוני

מבחוץ הוא נראה הגבר הכי מסור וג'נטלמן ועוזר ,ולי בא להקיא עכשיו ממנו

לפי זהשואל כדי ללמוד
יש לו יכולת להיות מסור, לפחות ככה נשמע ממך, למשל כלפי חברים.
אגב, איך הוא מול הוריו?

באמת מתסכל לחיות לצד בעל אבל להרגיש חד הורית. מתסכל, כואב וקשה מאוד ואף אחת לא צריכה לחיות ככה.

לפני שמפרקים את החבילה צריך לעשות כל מה שאפשר כדי למנוע.
אין לו שום יכולת להיות מסוררימון יד

יש לו יכולת משחק,זה מה שיש לו

לעשות הצגה של גבר מסור שהוא לוקח את העגלה והקניות בחוץ זה לא בעיה,

כלפי חברים נכון,הוא חי למען אנשים אחרים,רק בשבתות שיש אורחים יש קידוש ואוירה יענו שמחה,

כשהוא לבד איתי הכל עצוב וחשוך,כנראה שאני לא שווה בשבילו מדי

יש זמני זוגיות משותפים?שואל כדי ללמוד
בבית וגם בחוץ? הוא מעוניין?
לא כלכך...רימון יד

ממש בקושי,וגם בזמנים שהיינו יוצאים ביחד כל אחד היה בתוך עצמו

אז אולי לעשות דבריםשואל כדי ללמוד
שמצריכים תקשורת בינכם, למשל סדנת בישול/שוקולד/יצירה מסויימת?
על החצי משפט האחרון אני לא מסכימהפרצוף כרית

ברור שזו המחשבה הטבעית/האוטומטית - מסקנה מתבקשת מההתנהגות שלו

אך היא לא בהכרח נכונה

לידך הוא פחות נחמד - כי הוא מרגיש בנוח איתך!!!! כי הוא יכול להיות כנה איתך מה המצב רוח האמיתי שלו! זה לא כי הוא לא אוהב אותך, אלא אולי להפך

ברור שאת מצפה להבעת אהבה והשקעה מצידו , אבל חוסר ההשקעה בך הוא לא בהכרח הגורם לחוסר אהבה שלו - אלא תסכול עצמי מהחיים שלו עצמו, שרק מולך הוא מעיז להיות אמיתי ולא לשחק , זה מעיד על הקירבה ביניכם

לא יודעת מה זה נותן מה שכתבתי.... אבל אל תחשבי שהוא פחות נחמד לידך בגלל שאת פחות שווה... ממש לא!!!! זה בגלל התסכול העמוק שלו מהחיים עם עצמו!!!! לא קשור אליך בכלל בכהוא זה, (או לפחות לא בהכרח) !!!!

אז אני חולקת דווקא עלייךהמקורית
ממה שנשמע הוא לא גבר החלומות, כמה שאני יודעת רת זה.. אבל, זה שהוא מרשה לעצמו מולה זה לא מתוך תסכול על החיים זה מתוך זה שיש ביניהם תחרות סמויה לדעתי. אני מאמינה שהוא באמת מתוסכל מעצמו, אבל אם אשתו, שהיא הבנאדם שהוא חי איתו בבית, לא רואה בו שום דבר טוב בערך, ורק מבקרת (לא באה אלייך בטענות כן? זה ברור ממש) מה את מצפה שיחזיר לה? יחס אוהב? בכל הזדמנות הוא מבין ממנה שהוא לא טוב, זה זועק מעצם קיומה לידו, היא יותר טובה ומוצלחת ממנו, היא לא צריכה להגיד למרות שאני מאמינה שהיא גם אומרת, זה אפילו איך שהיא מתנהגת - ברור שהיא הצד ה'מוצלח' ובגלל זה גם אם תשימי לב כלפי חוץ הוא מאוד רוצה לשמור על התדמית המושלמת כלפי חוץ לפחות ומבקר אותה בכל הזדמנות כדי להוריד אותה קצת, כי הוא בשפל מולה. גבר שלא מכבדים אותו משיב בבוז. לא יודעת מה איתך, אבל לא נראה לי הגיוני להתנהג כך לאדם שאוהבים ומעריכים. יש נפילות לפעמים? כן. אבל פה זה ממש נראה, לי לפחות, שזה בוז. שהוא מנסה להחזיר לה
הדיאגנוזה לא בדיוק כך..רימון יד

אין ביננו תחרות בכלל בכלל,ההיפך כאן המקום לציין בשבחו שהוא דחף אותי לעשות דברים ולהתקדם ובלעדיו לא הייתי עושה,ואני נתתי לו את הכל כדי שיוכל להשקיע ודחפתי אותו להתקדם במה שצריך,אני מאוד גאה בו על ההישגים שלו ,והוא גאה בי לא פחות

השוני ביננו שאני עשיתי פעולות ממשיות כדי שיוכל להתפנות ולהשקיע בהישגיו(לעבוד לבד תקופות,לשמור על הילדים ולטפל בהם לבד ועוד המון)

והוא רק מעודד אבל בפועל שום פעולה אמיתית

והוא בכלל לא בשפל מולי בתדמית,ההיפך,הוא בתמדית שלו מוצלח מאוד מאוד

רק בבית אני רואה כמה סמרטוט הוא יכול להיות,סליחה על הבוטות,אבל זו האמת המרה

אז מה שאת אומרת עוד יותר מחזקהמקורית
את דבריי
אולי תחלקי עליי, אבל דווקא בגלל שבבית הוא 'סמרטוט' הוא מתנהג אלייך כך.
אמרת בהודעה קודמת שהוא מצהיר כמה שהוא יותר דתי ממך וכאלה. מוציא את כל המסירות שלו כלפי חוץ מול חברים ומשפחה.
כך בדיוק נראית תחרות. הוא לא מקבל 'כבוד' בבית ומרגיש שהוא סמרטוט אז הוא עושה הכל כדי לקבל אותו בחוץ.
כך אני רואה את הדברים בכל אופן

ולא דיאגנוזה, ממש לא, אני לא בתחום של הדברים האלה רק חושבת על הדברין שאת כותבת ומסיקה מסקנות
האמת זה מענין מה שאת אומרתרימון יד

ויכול להיראות הגיוני,אך מה הציפיה ממני??שאני אחמיא לו על היותו תקוע ולא מעונין להתקדם??איפה ובאיזה נקודה אני צריכה לחזק אותו??אני באמת מנסה לחשוב איפה הוא כן עוזר לי ולא מוצאת

למה זה בכלל צריך להיות שהוא "עוזר לי"

זה הרי ילד של שנינו לעזאזל

הציפייה ממךהמקורית
היא להיות שם בשבילו ולהכיל אותו בתור התחלה.
בלי ביקורת הרסנית, לא כלפי חוץ והכי חשוב- לא מבפנים. את צריכה לגלות את הדברים הטובים שיש בו, ואני בטוחה שיש, ולהתחיל להעריך אותם. אם הוא אומר לך שקשה לו ואת יודעת שהוא לא רוצה עצות ומתעצבן מהם - רק תקשיבי בתור התחלה.תלמדי מי זה בעלך. במה הוא חזק ומה הוא חלש ובמקום לבקר אותו על החולשות שלו תחזקי אותו על הטוב שלו.
זה נשמע מצחיק לומר זאת מהצד, הוא עושה הכל כמו שהכי לא מצופה ואני עוד צריכה להחמיא? אז כן!
קודם כל כי ביקורת לרוב לא מצמיחה אנשים, רק מקטינה אותם. וגם כי כשמחמיאים לבנאדם הוא רוצה להוכיח את עצמו עוד. תחזירי לו את הכבוד האבוד. תרשמי דברים שהוא עושה טוב, מעלות טובות שאת רואה בו. תתבונני בו במהלך היום בעין בוחנת אני בטוחה שתמצאי בו המון דברים טובים. אני בטוחה שהוא יודע בעצמו את מגרעותיו, בין אם כי שמע אותן ממך ובין אם כי צדיק יודע נפש בהמתו. כל אדם רוצה להרגיש שהוא מוצלח וטוב ואלוף.
ממליצה לך לקקוא את הספר 'הבית היהודי' של הרב שמחה כהן. הוא נותן נקודת מבט מאוד מעניינת על העניין הזה ועל עוד דברים אחרים. ממש חכמה צרופה.

ולגבי עזרה עם הילד - עת נתקעת על סמנטיקה לא רלוונטית. מה זה משנה אם קוראים לזה עוזר או שותף חלקי או מלא או לא יודעת מה? הוא לא עושה כלום מולו? לא מתנהל מול הילד בכלל? מעניין אותי איך הדינמיקה
כתבת יפהפרצוף כרית

שגבר צריך לקבל מאשתו הרגשה שהוא מוצלח וטוב ואלוף, לקחתי 

ואגבהמקורית
זה שהוא 'תקוע' לא אומר שהוא לא טוב ושאין בו טוב
הוא לא מתקדם בתחום מסוים, או בכמה תחומים לצורך העניין, אבל עדיין יש בו טוב. מעצם היותו הוא. תנסי להסתכל עליו בלי לחשוב איזה תועלת את מפיקה ממנו בדברים שאת חושבת שהוא צריך להועיל, אלא במה שהוא באמת טוב ומועיל. ואם הוא לא מתקדם, לפחות הוא לא השתנה לרעה. זה נראה שוב, מצחיק מהצד, אבל ההתבוננות בפרטים הקטנים וה'לא חשובים' האלה שאנחנו מגמדים עושה הבדל גדול
בגדול מסכימה עם הרוב, אבל איך את יודעתפרצוף כרית

שהיא מבקרת אותו? לא בהכרח....

ברור שצריך לתת לגבר הרגשה של חשיבות , ודאי שאת צודקת

איך אני יודעת?המקורית
קודם כל, היא מבקרת אותו כלפי חוץ. אז אני בטוחה שזה דברים שהיא אומרת גם לו. כי ככה זה מתחיל. אומרים משו שמפריע לנו קודם כל לבן הזוג, לא? בודקים את היענותו לנאמר ואחרי זה ההמשך יבוא
אין לי מושג, אבל את נבונהפרצוף כרית

תודה רבה אבל בואי נחשוב ביחד,בגלל שאת צודקת בולרימון יד

נניח וזו באמת אהבה,והוא אוהב אותי כלכך ורק בגלל זה מרגיש איתי בנח להראות כמה רע לו ומר לו בחיים,אז מה הלאה???הבן אדם לא מודה שרע לו ומר לו,וגם בפעמים הבודדות שהוא היה משתף אותי בכך,כשהייתי רומזת אולי כדאי שיתייעץ עם מישהו ישר היה מתקיף ,אז מה זה נותן לי האהבה הזו??? רק צביטה בלב כי באמת אני קשורה אליו תכלס וקשה יהיה לי לעזוב אותו,אבל אנחנו תקועים פה,ולהמשיך ככה אני גם לא מסוגלת

לעניות דעתיפרצוף כרית

את צריכה לצאת מהקופסא של עצמך -

כלומר להפסיק לחשוב את המשפטים הבאים - 

אני רוצה לקבל ממנו אהבה

אני רוצה לקבל ממנו עזרה

אני רוצה לקבל ממנו יחס אוהב, או לפחות נורמלי  ולא מתקיף

אני רוצה לקבל ממנו זוגיות רומנטית

אלא לעשות סוויטש רציני בראש ולהבין שהוא בתקופת משבר כרגע עם עצמו - זה לא רלוונטי!

הוא לא יכול לתת לך כרגע את כל הנ"ל! הוא עם עצמו מתבחבש/בדכאון/איך שתקראי לזה

להפך הוא זקוק לתמיכה ממך

ובמקום זה - 

אני אתן לו הרגשה רגועה , בלי לחץ

בלי ביקורת

לקבל אותו, לא לנסות לשנות אותו

לתת לו הרגשה של תמיכה 

שהבית הוא גן עדן שהוא חוזר אליו וכיף לו שם

כאילו הוא הילד שלך

ואחרי תקופה שתשקיעי בו ככה, כמה חודשים,

אני די בטוחה שתראי שהוא משתנה לטובה 

ויתן לך מעצמו מיוזמתו פינוקים/מחמאות וכו' 

ברור שהאוטומט זה תמיד להעיר ולבקש לשנות דברים 

ובררו שאם זה משהו קיצוני שהוא אומר לך משהו פוגעני , זכותך להעמיד אותו במקום!

אבל אם כל היום את מעמידה אותו במקום ומבקרת אותו - לא יכולה להתפתח ביניכם אהבה......... וחבל....

אז שיהיה איזון - 

פעם שמעתי שאומרים שעל כל הערה/דבר-ביקורת - צריך נגיד 10 מילים טוובות /מחמאות כנגד.... (או מספר אחר, לא זוכרת בדיוק)

שרוב הזמן הוא ירגיש בבית אהוב ורצוי , ולא מואשם 

כל הכבוד לך , תקופה לא פשוטה, לא פשוט לתמוך בגבר שבמשבר, אבל אני בטוחה שתעברו את זה, את נשמעת אישה חזקה ! בעז"ה!

את צודקתפרצוף כרית

שנשמע שהוא לא אחראי מספיק, ממגוון הדוגמאות שהבאת, אכן כך משתמע

אבל.....

יש מצב שעוברת עליו תקופת משבר? לכל אחד זה יכול לקרות, לא נדיר 

כמה זמן הוא ככה - מתחילת הנישואין כל הזמן?

אם זו תקופה זמנית, יש סיכוי שיחזור לאיתנו, והוא רק צריך טיפה "לנוח" ולחזור לאיתנו

כנראה הוא מתוסכל , מחפש משהו שיספק אותו

לא היתי מוותרת על זוגיות בקלות, קודם צריך למצות את כל האפשרויות, בעיניי 

ואם זה ככה 10 שנים בדיוק???רימון יד

שום דבר לא השתנה מאז שהתחתתנו

חוץ מהחודשים הראשונים  שהוא קצת ניסה להרשים אותי

יש לו חברים?פרצוף כרית

נשמע שקשה לו בחיים באופן כללי

שהוא מחפש משהו שיספק אותו , הן עבודה/חברים/קהילה

גם לגברים יותר קשה להודות בחולשה שלהם, בד"כ הם לא פתוחים כמו נשים (בכללי , ברור שיש יוצאים מן הכלל), ולכן יותר זמן לוקח להבין באמת מה עובר עליהם - כי הם לא מודים בזה!!!!(אנחנו הנשים בוכות ומתלוננות, לא מתבישות, וכשיודעים את הבעיה - קל גם יותר לפתור אותה!)

לדעתי את צריכה לנסות קודם להיות ה"מלאך" שעוזר לו בחיים

נכון שזו אחריות כבדה, כמו לגדל עוד ילד, במקום שהוא גם יתמוך ויעזור לך,

אבל כדאי לנסות למצות את זה, תקופה לתמוך בו כמה שאפשר ולקבל שהוא במשבר, לא להתערב לו ולתת לו הרגשה של תמיכה וחוסר ביקורת (כמה שאפשר!!! אני יודעת שזה קשה כשהוא כל כך חסר אחריות!!!!! וברור שיש מקרים שצריך להעמיד אותו במקום ולתת לו על הראש- למשל אם הוא שוכח לקחת ילד זה ברור שצריך להעיר לו על זה! )

או לפחות פעם ביום לנסות להמנע מהערה שרצית לומר לו

הערות וביקורת שוברות את הנפש, אם את מעירה לו הרבה הוא עלול להיות שבור רק מזה, 

לא מאשימה אותך, אבל אם את רוצה לחשוב על דרך לעזור לו - אז צריך קודם לנסות את זה...כדי לשפר את מצב הרוח שלו והשמחה שלו, וגם את הזוגיות שלכם

* כתבתי מלב אוהב ומכוונה טובה , אם כתבתי משהו שלא מתאים לך - אז תתעלמי וקחי רק מה שמתאים לך כמובן..

תודה אהובה,ניכר שניסת לעזוררימון יד

אבל 10 שנים סתמתי,חודשים שלמים לא אמרתי מילה,עד שנחנקתי.

אני לא פסיכולוגית ואין לי הכשרה וכלים איך לטפל בבעיה שלו,מה גם שכל עוד הוא לא מודה שיש לו בעיה,איך בדיוק אני אתחיל לעזור לו חוץ מלסתום את הפה ולהכיל את זה.? שזה עשיתי אבל ממש לא עוזר לו אלא הרבה יותר נח לו להמשיך ולשקוע במצב

וואי באמת לא פשוט אם אין התקדמות מצידו תקופה כה ארוכהפרצוף כרית

מבינה אותך ממש , את ממש צודקת

אולי זה חלק ממה שגרם למצב?בת 30
את מרגישה חנוקה.
לא יכולה להגיד לו דברים חשובים ועקרוניים.
אולי אם תתחילי להגיד, זה יחלחל מתישהו?
אל תדאגי..חחחרימון יד

היו גם הרבה צעקות ועצבים ונסיונות לדבר יפה שום דבר לא עזר

חייבת לענות לך על זההמקורית
אני מרגישה יציבות גדולה עם בעלי גם כשהוא מאחר כרוני
גם כשהוא לא קם בזמן לקידוש
גם כשהוא מרשה לעצמו לפעמים לצבור עבודה בזמן שהוא נח ולהשלים אחרכך במרץ כמה ימים עמוסים

אני לא אומרת שזה טוב לכולן לחיות כך. אני הלכתי לייעוץ כדי להבין איך אני משפרת את העמדה שלי והמקום שלי בחיים מולו ואיך אני לא נותנת לחסרונות שלו להרוס לי את החיים.
אני שמחה שזה מסתדר לךרימון יד

אבל אני מאוד מצטערת,אני לא חושבת שאני צריכה להרגיש כמו אם חד הורית,העזרה היחידה שהוא עוזר לי זה שכשאר הוא גם ככה בבית(נח,ישן,רואה סרטים,אוכל,ישן ועוד פעם ישן) אז אני יכולה להשאיר את הילד בבית

זהו חוץ מיזה,נאדה

את מתארת.מציאות שדומה מאוד למה שאני התמודדתי איתההמקורית
בתחילת הנישואין.
ממש כמו שאת מתארת. חד הורית.
וגם בעלי לא עוזר בבית כמעט בכלל.
לטעמי יש פה 2 אופציות:
1. להפסיק לנסות לשנות אותו. כבר 10 שנים ואת רואה שהבנאדם לא משנה כלום, אז חבל על התסכול והניסיונות הכושלים. חבל על העצבים שלך. אני בטוחה שניסית במיליון דרכים, טובות והרבה פחות טובות כי גם אני הייתי שם ואת עוד נשואה יותר שנים ממני.
זה קודם כל בעיני. את במרדף אינסופי אחרי הגבר שהוא צריך להיות בעינייך במקום רגע להבין עם מה יש לעבוד. זה מתסכל אותך ותתפלאי, אבל זה מתסכל גם אותו. הוא לא טוב בכלום בעינייך. בטח הוא גם לא מוערך על ידך. והמעגל הזה מזין את עצמו.
תקחי את עצמך לטיפול. ממליצה לך בחום. בחי לחשוב רגע על המשך הנישואין. בשבילך. כדי להשתחרר מהעול הזה שהוא בעבורך. כדי להפסיק לקחת את האחריות במקומו לזמנים שלו ובכלל, לכל מה שהוא צריך לעשות. ובהמדך חזה נקודה מס 2.
אם אחרי טיפול תראי שזה לא מסתדר לך אז תחשבי טוב על הנישואין ותקחי בחשבוו שפטישים ופצצות אטום וניעורים לא יעזרו פה.יתכן ויש לו הפרעת קשה וריכוז שמקשה עליו, ייתכן שאת צריכה להיות מאוד יצירתית כדי לדאוג שיהיה לך טוב בנישואין האלה. אבל תחשבי על זה גם שגירושין זה לא פיקניק. זה לא קל. ויש ילד בתמונה.
אם תגיעי להחלטה לפרק את החבילה - רק אחרי ייעוץ. את חייבת לעצמך ואם לא לעצמך אז לבן שלך
בעצם את מציעה לה להישארקופצת
בזוגיות שהיא ברירת מחדל, כי הגירושין קשים יותר?

זוהי גם דיעה של מטפלים מקצועיים?
איפה ראית שזה מה שכתבתי? איך הבנת את זה??המקורית
תקראי שוב את ההודעה שכתבתי בבקשה
לא אמרתי לה להישאר בכל מצב.
תיארתי סיטואציה שמוכרת לי עד כאב והצעתי לה ללכת לטיפול כי לי זה עזר
לא אמרתי לה לא להתגרש ולהישאר בכל מחיר, אלא להחליט רק אחרי שהיא ניסתה הכל ולקחה הכל בחשבון.
לנסות הכל מבחינתי זה מינימום טיםול אישי
ולקחת בחשבון הכל זה גם לקחת בחשבון שגירושין משפיעים על ילדים. אז כדאי שתנסה טיפול לפני
צודקת. לא הסברתי את עצמי נכון.קופצת
ובכלל, בשרשורים האלה אני באמת פחות צריכה להגיב.

כל הכבוד לך על התהליך שעברת!
אני דווקא מאוד אוהבת לקרוא אותך. אל ירפו ידייךהמקורית
מלכתוב
העניין הוא שאצלך ב"ה ממה שאני קוראת, יש עבודנ משותפת שלכם. יש שיתוף פעולה והדדיות מוצהרת במערכת היחסים. אז מה שאני אומרת זר לך. וברוך השם שכך.
נכון, זו זוגיות לא אידאלית. יש שיאמרו 'מתפשרת'. אני לא מסכימה עם זה. האם זו זוגיות לא רגילה? לא שוויונית במיוחד? כן.
היא חורגת מכל הסטנדרטים הרגילים. אבל, עדיין אפשר להתרומם ולהפוך אותה לזוגיות טובה. היום אני במקום שהוא לא מושלם. אבל תארי לך ששרשורים כמו של הפותחת היו מנת חלקי במשך כמעט 4 שנים. בעודי נשואה טרייה, עם 2 צמודים, רחוקה מבית הוריי.. השם ריחם עליי באמת שזיכה אותי לעבור תהליך. הייתי פסע מלהתגרש. אבל היום טוב לי. ב"ה אלף פעם.
יש אנשים שצריכים לעבוד יותר קשה בשביל זה ושהמערכת הזוגית יותר מורכבת אצלם ודורשת עבודה ויותר פוש של צד אחד. אין מה לעשות.
יש בהחלט גם אנשים שלא יעמדו בזה. וזה ממש מובן. אבל רציתי להראות כיוון אחר
לא לכולם מתאימה התבנית הרגילה שחשבנו עליה.
צודקת בכל מילהבת 30
מהממת את! איזה תהליך של גדילהקופצת
קוראים מבין שורות כתיבתך 👑

מודה שהראייה שלי כלפי זוגיות היא מאוד דיכוטומית. ולכן חשובה היתה לי התגובה הזו שלך.
קוראת אותה כמה וכמה פעמים...
כתבת ממש יפה, להסתכל מציאותית על המצבפרצוף כרית

ומה חוץ מזהחולת שוקולד
הקשר שלכם הוא הרבה מעבר לדברים הפרקטיים האלה, קשר בנוי על אהבה, הערכה, קבלה, יציבות בקשר זה בעיקר יציבות נפשית ופחות בדברים הפרקטיים

על כל פשעים תכסה אהבה, אולי פה קבור הכלב
אני רואה את זה הפוךרימון יד

להגיד  אחד לשני "אני אוהב אותך" ממש לא עוזר,גם משיכה פיזית זה לא מה שמציל את הנישואין,את כל הדברים היפים האלו לא אוכלים לארוחת בוקר

בעיניי אהבה אמיתית מתבטאת במעשים,בעבודה על המידות,לא בדיבורי יפים ובילבולי מח שתוקעים אותנו כבר 10 שנים,לעזאזל

אני חושבת שהערכה ואהבה מתבססים על מעשים בפועל,ומעשים בפועל זה מה אני עושה בפועל כדי לשמח את אישתי???/בעלי???

וואו. צודקתיאללה די

פספסתי קצת את הדיון הזה, אבל עכשיו מישהו הקפיץ וקראתי ואני לא מתאפק מלענות. 

לפני תקופה העליתי שאלה ש(נראה לי) די דומה לשאלה שפתחה פה את הדיון. 

השאלה שלי עוררה דיון קצר עם מעט תגובות ולא הרגשתי שבאמת קבלתי תובנות חדשות. 

אבל דווקא מתוך השיח שהתעורר, התגלגלו דברים, ובזכות @נגמרו לי השמות הבלתי נלאית, בסייעתא דשמיא פתחו לי משמים שער, והגעתי לתובנות חדשות ששינו לגמרי את נקודת המבט שלי. 

מיותר קצת לשתף בתובנות עצמם, אבל כן חשוב לי לתת את המסגרת. וזה קצת דומה לתשובה שכתבת פה, ואולי גם רלוונטי לשאלה שפתחה את כל הדיון.

העליתי פה קושי זוגי שלא ידעתי כיצד לפתור. אחרי שהקב"ה פתח לי את העיניים הבנתי שכנראה אני עומד מול בעיה התנהגותית שלא קשורה בשום צורה שהיא לדינמיקה הזוגית בינינו. אני יכול לעמוד מול הבעיה הזו ולחשוב האם מתאים לי לחיות לצידה ואם כן אז כיצד. אבל דבר אחד אני וודאי לא אמור לעשות: לכעוס/להיעלב/להצטער מההתנהגות שנובעת ממנה. (כלומר: אני יכול להצטער על ההתנהגות בפועל, אבל לא על מה שעומד מאחוריה. זה הבן אדם וזה מה יש. אין לזה קשר אלי)  

יש הרבה זוגות שמתמודדים עם אתגרים זוגיים. ובגלל זה, הנטייה שלנו כפרטים, וגם של האווירה שסביבנו היא לשייך כל בעיה למתחם הזוגי ולבנות ציפייה שהפתרון לבעיה יגיע גם מהמתחם הזה.

אבל במקום מסוים, אנחנו קצת מזניחים את ההבנה הראשונית שיש אנשים שמתמודדים עם מגוון ענק של בעיות בכל מיני תחומים שלא נובעים בכלל מהדינמיקה הזוגית, ואין לה כמעט אפשרות להשפיע עליהם. 

המצב הזה מייצר תסכול וכאב שמי שלא חווה אותם לא יכול להבין בכלל. כשבן זוג מצפה מהפרטנר שלו לגלות שותפות, לפעול ולעשות ביחד, לגלות אכפתיות והערכה לעשייה, לחתור ליעדים משותפים ועוד ועוד, ובמקום לקבל מענה זוגי כלשהוא, הוא פשוט מוצא את עצמו שוב ושוב עומד מול קיר שכמעט לא נותן לו מענה. מי שלא חווה את זה לא יכול לדמיין איזה תהומות של כאב ותסכול זה מביא. 

והכאב הזה מתעצם פי כמה כאשר השדר היחיד שאתה מקבל מהסביבה (חברה, משפחה, יועצים ועד) הוא שהפתרון נמצא בידיים שלך, כי אם זה המצב אז כנראה שמשהו בזוגיות צריך לעבוד אחרת. ורק אתה יודע בתוך הלב את האמת שיש פה בעיה אמיתית שכבר עשית הכל בכדי לנסות לפתור אותה אבל נאדה. 

אז לא נראה לי נכון להתייחס באופן ישיר לסיטואציות שהוזכרו כאן כי אני לא מכיר אף אחד ואינני יודע האם הניתוח שלי נכון. אבל הצירוף של השאלה הפותחת, ושלל התשובות שנכתבו עד כה לפני התשובה הזו גרמו לי לרצות לומר בקול חזק: תפתחו את העיניים. אם מישהו מתנהג בצורה שלא עומדת בשום קו ישר של הגיון אנושי תקין, ובטח אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי, אז הוא סוחב עם עצמו בעיה שנח לו מאוד שבן הזוג נותן כתף ונושא אותה ביחד איתו. אבל בן הזוג שלו לא אמור לעשות את זה.

יש רף מינימלי של אחריות אנושית שכל אחד אמור להביא איתו לזוגיות, ואם מישהו מסרב לעשות את זה, אז שיתכבד להתמודד עם הקשיים שלו בעצמו לבד בלי לגרום לבן הזוג שלו לשקוע לתהומות של אכזבה וכאב.. (אני לא רומז פה דווקא לגירושין אלא לדינמיקה של התמודדות בתוך המבנה הזוגי. למשל: אם אתה לא מעוניין לקום בבוקר כמו בן אדם בוגר אז אל תקום ולא תקבל שום פרצוף מצפה/כועס/ מאוכזב. תקום מאוחר ותתמודד בעצמך עם חיים פח אשפה של אנשים שקמים בצהריים) לא הכל קשור לזוגיות ותלוי בהתנהגות של הבן זוג. הרבה מאוד פעמים זה הבן אדם, והמחשבה צריכה להתמקד רק בהתמודדות עם הנתונים היבשים של ההתנהגות שלו ובמשמעות שנגזרת מכך. 

והתפקיד של הסביבה במצבים הללו, הוא להכיר בקושי המעשי העצום שיש כאן, ולתת תמיכה בלי לשפוט כל דינמיקה שמתרחשת ככזו שיש לה קשור להתנהגות הזוגית. 

זהו. פרקתי. 

וואו תודה שכתבתנגמרו לי השמותאחרונה
שמחתי מאוד לשמוע על התובנות החדשות שקיבלת ועל השער שהקב"ה פתח עבורך

(וזכות גדולה עבורי להיות חלק בכך 🙏)

שיהיו ב"ה רק בשורות טובות וישועה שלמה בכל, ושרק ילך וישתפר עוד ועוד 🙏
מה שכתבת כאןזוזיק העכבר
משנה את התמונה...
קודם כל מברך אותך לכבוד פורים שהכל יתהפך לטובה ושיהיו לך חיים זוגיים מאושרים
את עוברת דברים לא קלים בכלל
- נתנו לך הרבה עצות טובות אבל נראה לי בסוף שצריך עזרה חיצונית - הקושי הזה גדול מכדי להתמודד לבד. זה יעזור לך גם לברר מול עצמך איפה את מונחת - נשמע לי שאת לא לגמרי סגורה על זה...
לגבי השאלה הראשונה - אני נשוי מעל 15 שנים , עברנו הרבה תהליכים לא קלים ובשורה התחתונה אני לגמרי מאוהב באשתי , מעריך אותה מאד ורוב הזמן שמח מאד בחיים שלנו יחד.
זה דרש ממני קודם כל לשים את הזוגיות כמטרה הכי חשובה בחיים - הדבר שאני מתעדף ראשון ושהכי קובע מבחינתי אם אני בכיוון הנכון.
זה גם דרש להיות מוכן להשתנות ולהחליף פרדיגמות שלא מקדמות אותי, ובעיקר להיות מוכן תמיד לתת צ'אנס לאהבה ולנתינה

אתה צודק בכל מילהרימון יד

תודה רבה

לדעת להכנעעולו
לקנות את הספר וליישם
תפור עלייך
לגמרי הספר הזה והשיטה מצילים זוגות רביםנ55
ברור שקיימת אהבת אמתאליפ
והיא אכן ניזונה גם מן ההתלהבות הראשונות וגם מההתאמה
אך בסופו של דבר היא מורכבת מ 3 גורמים
עבודה
עבודה
ועבודה

לפעמים העבודה היא פנימית עם עצמך
לפעמים העבודה היא לקבל את הזולת
עיקר העבודה היא זוגיות ומשותפת

בטוח ניסתם הרבה אבל האם מספיק ןבאופן הנכון?

בהצלחה
האמת הוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגירימון יד

הרימון שלך הוא לא פריאליפ
אבל מצד שני הוא גם לא מוכן אצלך ביד
אם נצא רגע מהשיר לא נשמע כאילו התייאשת או את טעונה עד פיצוץ. את לא מדברת על מריבות או על חיפוש הרפתקאות בחוץ או על אימוץ ביחוי עם חברות כתחליף דל ידידות באהבה. את כואבת אבל לא סגרת את הדלת. נשמע ממך שבאמת מצדו הוא לא נכון להשקיע.

יכולה להסביר מדוע?
האם הוא לא רוצה לשלם כסף כי הוא לא מאמין בטיפול
או אלי הוא לא מוכן מפאת אופיו הסגור. ואולי הוא פשוט לא מוכן להשקיע כי הוא איבד אמון בעם?
צה לטעמך ההסבר?
ההסבר פשוט מאודרימון יד

הוא לא מסוגל לחשוף בפני אדם שהוא לא אני(אפילו לא החבר הכי קרוב,אבא או אמא)

את מה שהוא מרגיש באמת

זה מבחינתו לאבד את עצמו לגמרי

לא יקרה בחיים,בחיים

הוא משחק אותה שהוא בטוב ליד אנשים כשהוא יכול להרגיש זוועה

אני חושבת שאמרתי פה כבר שהוא שחקן טוב

אמרת פה משהו חשובשואל כדי ללמוד
שדווקא בפנייך הוא כן מוכן לחשוף עצמו לעומת אחרים.
זה דבר שאומר הרבה. איתך ואלייך הוא מרגיש מחובר
כי אין לו ברירהרימון יד

כמה הוא יכול לשחק ליד מישו שישן איתו ומתגורר איתו במשך 10 שנים.?.??

אני כאילו צריכה להרגיש מוחמאת שהוא מחובר אליי??אוקי אני מודה זה מרגיש לי נעים ופרפרים בבטן כי אני אוהבת אותו

ומאוד נח לי לחזור למקום הטבעי ולומר הנה אוהב אותי איזה כייף בואי נמשיך...אבל שוב הגעתי לאותו מבוי סתום,איך זה מקדם אותנו?

כאילו אני חצויה בין הרגש והשכל מאוד

ברגש אני מאוהבת בו למרות שזה לא נשמע מההודעות,בשכל באלי לעוף ממנו

האהבה הזאת היא בסיס חשוב וטובשואל כדי ללמוד
מכאן את צריכה למצוא בו דברים חיוביים בעינייך.
אולי משם תבוא לך הדרך
יש בינכם אינטימיות אבל לא במובן אישות, במובןכתבתנו
של זמנים שמדברים והלב פתוח ומשתפים גם בחולשות ומחשבות פחות טובות?
נדיר מאודרימון יד

זו לדעתי נקודה לחשוב עליה. זוגיות זה לא רקכתבתנו
ורדים ולבבות רומנטיים, זה גם חברות במובן הפשוט- להיות שם בשביל השני לעזר, מקום לפתוח את הלב, לשתף במקומות הרגישים/ פגיעים שלנו (מה מגרה את הרגש שלנו באופן בולט, בצד החיובי של הדבר וגם בצד השלילי שלו), להעניק הקשבה והכלה של מגוון רגשות...
יש זוגות שהמקום הזה קיים אצלם באופן טבעי ותמידי, יש כאלה (אני- אנחנו גם מהסוג הזה) שצריכים לעבוד על זה מאוד מאוד. את מכירה אתכם, יש לך בינה של נשים לראות אם קיימת דרך להכניס את זה לתוך המערכת הזוגית שלכם, ואיך. מאחלת לך הצלחה מכל הלב.
רק הערה על מה שכתבת ברשותך-המקורית
לא לכל אישה יש את הבינה מובנית בעצמה כדי לזהות (בלי קשר לפותחת אני כותבת, כן?) אני הייתי צריכה לגדל לי בינה מאפס. לא כי זו יכולת שלא קיימת אצלי, אלא כי אנחנו לא תמיד קוראות נכון את הסיטואציה.
אז באווירת התחפושות של פורים איך היית מגדירה את המשחק שלו?אליפ
הכאשר אתם לבד, רק את והוא, איך הוא משתנה? האם נכון יהיה לומר שמולך הוא נ'פתח" או שבחברתך הוא פשוט 'מסיר את הצסווה'?

אסביר את ההבדל
אם הוא נפתח ומספר לך מה הוא באמת חושב ומביע את אשר הוא מרגיש הרי שלמרות הכל הוא רואה בך פרטנר! את החברה שלו והוא רוצה לשתף אותך שזה כמובן סוג של קירבה אינטימית. מה שצריך להיות הצעד הבא זה לחשוב מה מונע מכם להרגיש את הקירבה הזו ברובדחם האחרים של הזוגיות. יש סיכוי שאפשר יהיה למנף את נקודות הקירבה לממדי הזוגיוץ האחרים.

אבל אם בעצם כל היום הוא מפחד לדבר אמת וככה נעטן עוד ועוד רגשות שליליים. כאשר הוא מגיע הביתה הוא פשוט פרק את המטען זה דווקא מעיד על התמהגות פחות מכבדת. כביכול על האחרים הוא 'שם' על דעתם ועליך כביכול קצת פחות. כאן הצורך לממוא דרך לרכוש מחדש את הכבוד שלו וזה ארוך ומסובך יותר.

אז כיצד היית מגדירה את הקשר שלכם?
לצערי הרב מאוד זה החלק השנירימון יד

הוא בבית פשוט מרגיש בנח...אז זה הוא האמיתי,לרוב הוא מסתגר ומבודד בתוך עצמו,ושלא תבין לא נכון,הוא בחור חברותי וכריזמטי והכל,אבל זה כאילו 2 סוגי אנשים,1 המצליחן והכובש 2.זו שרק אני יודעת מה הוא באמת ,אפס

ככה בדיוק מגדירה את הקשר

את צ'רצ'יל הדיחו הבריטים עוד לפני תום מלחמת העולם ה2אליפ
כנראה הם הרגישו שלדעת להילחם churchill יודע אבל לנהל בריטניה בעיתות שלום הוא פחות מוצלח נקודה אולי גם בעלך ככה? אולי הוא טוב במגע הראשוני ביצירת רושם ופחות בניהול לטווח הארוך. ייתכן ואתם יכולים להשלים אחד את השניה נקודה אבל זה לא יקרה אם את חושבת שהוא אפס
למה את מגדירה אותו באופן הזה? האם זה בגלל שאת ממש פגועה ממנו וזה רק הצטברות של עלבון?
או שעבדו עלייך ואכן בעלך ראוי לכינוי הזה. אשמח לשמוע מדוע את חושבת שהוא אפס. יש התנהלויות שניתן לתקן ויש דברים שקשה מאוד לשנות. שבת שלום
אולי תחשבי עם עצמך אלו דברים טובים את כן רואה בו?פרצוף כרית

1) והאם ישנם?

כי אם הם קימים ופשוט הקשיים מטשטשים אותם ומתסכלים רק על התכונות הרעות, חבל להתגרש ואז להרגיש שחבל שלא הערכת אותו מספיק כשהיתם נשואים 

לדעתי את צריכה לכתוב לעצמך על דף 2 טורים על בעלך -

מעלות

חסרונות

ואז ככה תנתחי את המצב כמה שווה לך להשאר איתו

ומה צורת התמודדות המציאותית עבורך

2)

לפעמים צריך בחיים להשלים עם זה שזוגיות לא מממשת את כל הציפיות והרצונות, לעתים מאכזבת , לעתים גורמת לכאב,

אבל תמיד - זה הבית שלך, זה המקום שאת שייכת אליו, זה בנאדם שבחר ומוכן לחיות איתך - וזה גם הרבה מאוד

תחשבי על תקופת הדייטים- יש אנשים שכל כך דוחים אותך (מבחינת מראה / סגנון/רמה דתית/אופי)  שאת אפילו לא מוכנה לחשוב על לחיות איתם, ולהפך שהם לא מוכנים לחיות איתך

זה לא רומנטיקה כמו בסרטים , כמו הקלישאה הידועה - יש רגעים שמעדיפים טיפה להתרחק מבן הזוג, עם כל הכאב שבדבר, זה יכול לקרות - בבתים הכי טובים 

3)

ברור שתמיד אפשר להתגרש אם את כל כך רוצה - אף אחד לא יכול לעצור אותך, השאלה אם זה באמת טוב עבורך

תודה רבה ,אני באמת אעשה טבלהרימון יד

למרות שעשיתי אותה בראש אינספור פעמים והגעתי ל2 מעלות משמעותיות

1.אני סומכת עליו במיליון אחוז שהוא לעולם לא יבגוד בי,במילים אחרות נאמן מאוד

2.מאוד חשוב לו ההצלחה שלי(במעשים לא עושה בשבילה ,אבל לפחות ברוח זה משפיע)

סורי בינתיים זה מה שמצאתי

אלו דברים יפים וחשובים,אך,האם אפשר להקים ולרוד איתם בתור הורים לילד?

אלו 2 מעלות עצומות!פרצוף כרית

לא מובן מאליו בכלל! 

השני - תראי איך הוא נותן לך הערכה והרגשה טובה, זה ממש ממש חשוב!

שהוא לא שופט אותך ובבית שלך את מרגישה "בבית", בנוח, שטוב לך בבית שלך -

זה מאוד מאוד חשוב ומראה שיש ביניכם אהבה גדולה ב"ה! 

המשפט האחרון לא הבנתי 2 מילים לא ברורות.. אבל כנראה שהרעיון מובן...

@מה הבעיהרב שמואל
--- --- - נשואים טריים

אלוהים בדרך כלל לא פותח את הים, למי שלא מאמין בקיומה של הספינה האלוהית שתעביר אותו. הספינה האלוהית אולי מתממשת בסך הכל בצורת שביל מופלא וממשי ופשוט מאוד בפועל - בכל זאת, אם את לא 'מכירה' בקיומו באופן מספיק - את עלולה לא לשחות כראוי. לא להפליג כראוי. לא לעבור את הדרך כראוי. - אפילו אם את רק חוששת - שיום אחד תפסיקי להכיר, מתוך חולשה אמונית - בקיומו של השביל - אלוהים עשוי למנוע ממך את המעבר, שעלול לסכן אותך כאשר ירפו ידייך באמצע המלאכה. אלוהים חייב - אבל ממש חייב - לוודא קודם כל שאת מאמינה באופן מלא בקיומו של השביל בצורה אמיתית. ובקיומה של צורת הלימוד, ההרגל, ההתאמנות ויכולת ההצלחה - לעבור את כל זה ולצלוח את זה בהצלחה. אם את עושה את זה - ובמידה שאת עושה את זה - כך ראוי לפתוח ולהתחיל את פתיחת השביל

לכן כתוב "ואף אומנם שגיתי - איתי תלין משוגתי'. אם אתה לא משליך על אחרים אחריות לשגגות שלך עצמך אפילו, ואולי גם לוקח עליהם אחריות שלך - אתה 'הולך לישון' גם עם השגגות של עצמך - ועשוי לזכות, לפתיחת הים - בבוא הזמן המתאים - גם על דבר שלכאורה אתה לא למדת מעולם היכן נמצאת הפתיחה והמעבר. - הם נמצאים איפה שאתה לא יודע - וזה תלוי בך להאמין בכך שהם עשויים להיות קיימים - ושראוי להאמין בקיומם - גם אם אתה עדיין לא יודע. אתה אולי לא יודע - ואולי אתה לא לא יודע - אלא *עדיין* לא יודע
יש כאן כמה עניינים בתשובהנגמרו לי השמות

א. העניין הראשון - הוא מה שאת עצמך חווה.

(שזה בעצם כל מה שמשנה לך)

ממה שכתבת עולה תמונה באמת מורכבת, ואם את מרגישה שאת לא רוצה להיות עם בעלך, שאת לא אוהבת אותו, שאת לא מעריכה אותו - צריך קודם כל לשנות את שורש הזה אם רוצים לבנות משהו טוב יותר יחד.

בלי לבנות קודם כל את המקום של הרצון להיות יחד, האהבה, הכבוד, לא תוכל להתקיים התקדמות בקשר יחד...

וכמובן שזה מתחיל בך עצמך כי את כתצבת את ההודעה - לברר את ה*רצון שלך* בנישואין הללו. בלעדיו אי אפשר דבר.

ב. לעניין השאלה ששאלת - אם יש את הבסיס הזה המפורט להלן בסעיף א', אם יש את הרצון להיות יחד, את הבחירה אחד בשנייה, כבוד, הערכה, אהבה - אז גם מקומות ומציאויות של קשיים בזוגיות, אתגרים, ריבים, חילוקי דעות וכן הלאה - הם מקומות שאומנם יהיו כואבים וקשים לאותו רגע, אבל בהחלט ניתן יהיה להתגבר עליהם ואפילו לצמוח עוד יותר כזוג (וגם אישית)

ממש כמו הפסוק "ברגע קטון עזבתיך

וברחמים גדולים אקבצך"

כל הקשיים והאתגרים, כמה קשים שלא יהיו, יכולים להיות כרגע אחד קטון לעומת כל הטוב הגדול שחיי הנישואין יכולים  לזמן לנו.

הרוב הוא טוב. האור הוא גדול הרבה יותר מהחושך.

החיבור והעומק שמגיעים אליהם דווקא אחרי משבר או אתגר לאחר שבנינו יחד משהו חזק יותר - אלו דברים יקרים מפז ששום דבר לא יכול לשוות אליהם...

ג. השאלות שלך הן עמוקות מאוד, וכתבתי בעבר בהרחבה (מאוד גדולה, שלא לומר חפירתית יש לציין ) על כל המהות הזו בעצם של הנישואין ועוד דברים אחרים שקשורים,

מצרפת לך את התגובה כאן מנסה לענות - אזהרת חפירה רצינית לפנייך - נשואים טריים

ד. בכל נתיב בו תבחרי לצעוד וכל החלטה שתחליטי - שולחת לך תפילה גדולה ושתהיה לך הצלחה שלמה בכל ב"ה, בשורות טובות ישועות ונחמות 🙏

האם הוא יודע שאת קרובה לגירושין?אשכולית אדומה
התסכול שלך ממש זועק ואפשר לגמרי להבין אותך. כתבת שהוא לא מוכן להגיע לטיפול זוגי, האם הוא מבין מה נמצא על הכף?

יכול להיות שהוא הגיע עם דעות קדומות כלפי טיפול, ייתכן וזה בגלל הסביבה ממנה הוא הגיע. אי אפשר באמת לדעת אבל סביר להניח שלסירוב שלו יש סיבה כלשהי שמובנת והגיונית לו. אולי אם תצליחי להבין מה באמת עומד במוקד הסירוב (ואולי אם הוא יבין מה עומד על הכף) אז הוא יקח חלק בטיפול זוגי. אמנם יש דברים שתוכלי את לשנות באופן עצמאי כדי להשפיע לטובה, אבל אני סבורה כי כדי להגיע לשינוי בדינמיקה הזוגית שלכם, הוא יצטרך גם לעבוד כאן ולשנות התנהלות. בדרך הזו את לא תרגישי שוב לבד ושאת סוחבת על עצמך גם את התיקון שלו. זאת עמדה לא נעימה ודי מתישה.

אני חושבת שזאת התחלה טובה להתחיל טיפול אישי, אבל כדאי לוודא שאת מגיעה למישהי שהיא עם הכשרה מתאימה וגם כזו שאת תרגישי מחוברת אליה ולגישה שלה. זה שאת מתארת שאת אוהבת אותו זה חשוב מאוד וזה בהחלט נקודת אור במערכת היחסים ביניכם שיכולה לסייע לכם בתהליך הצמיחה והתיקון.

כמו כן, יכול להיות שיש לו דיכאון, חרדה, או קשיים אחרים שמשפיעים פה. זה חשוב להבין מה המוקד כדי לטפל כי זה משליך על המערכת הזוגית, אבל זה כאמור משהו שאפשר יהיה לעשות רק עם שיתוף פעולה ורצון מצידו. את מתארת מצב קצת קיצוני של אדם שישן הרבה, שיש לו נטייה להתעצל ומתקשה לתפקד באופן שמצופה ממנו בחברה (ובזוגיות). הציפיות שלך הגיוניות והתסכול שלך באמת מובן מאוד.

אני תוהה האם יש כאן באמת איזשהו מוקד נפשי בגלל העייפות הגדולה והשינה המרובה. השילוב של זה ותפקוד ירוד, מתאים כביכול יותר למתמודד נפש מאשר לאדם עם בריאות נפשית תקינה.
הנהלמה לא123

@נגמרו לי השמות

תמחקי בבקשה 

היא/הוא מציף את הפורום

טופל, תודה על הדיווחנגמרו לי השמות
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך