מנוחת שבת בצהרייםנחשונית
זה גם סקר וגם שאלה והתייעצות. האם הילדים שלכם נחים בשבת בצהריים? באיזה שעות? באיזה גיל? האם זה מאבק או שהם רוצים לנוח? מה אתם עושים אם אתם שפוכים וחייבים לנוח והם ממש לא רוצים? זה כמובן מופנה להורים צעירים שכל ילדיהם עדיין קטנים ואין אחים גדולים שכבר יכולים להשגיח עליהם בבית או בחוץ ולשמור על שקט. גם להתחלק בשעות המנוחה בין ההורים זה לא פיתרון, כי מה עושים אם אבא הולך למנחה ושיעור אחרי סעודת שבת? אז כשהוא בבית הכנסת, אמא לא נחה, וכשהוא חוזר, ברור ששניהם כבר מתים לנוח. נכתב במוצאי שבת מתישה ומתסכלת במיוחד...  
נחשונית יקרהאנונימי (פותח)
טוב, הבעיהממש לא רק אצלכם...
יש לנו שלושה ילדים. הגדול בין 5. הקטן הולך לישון איתנו כמובן
 שני הגדולים מורשים לשחק עם חוקים נוקשים!!!!  :
-לא מעירים את אבא ואמא ואת הקטן.
-אסור בשום אופן לצאת מהבית.
-אם רבים -הולכים לישון
חוץ מיזה בשביל הכיף משאירים לכל אחד "צלחת של שבת " עם דברים שהם אוהבים -"צידה לדרך"
עכשיו שאלה השאלות:   האם זה עובד????
ובכן בד"כ כן.
אבל לפעמים יש פאדיחות
בעיקר בסעיף מס' 3....
אז אמא קמה צועקת וכל אחד הולך למיטה שלו... (מה לעשות לא כולם מושלמים ודידקטים)
אבל...
המשך עוד מעט כי בעלי משגע אותי פה על המחשב...
נחשונית העייפהאנונימי (פותח)
אולי תוכלי לספר לנו על הרגלי השינה שלהם במהלך השבוע
ישנים צהריים? עייפים בצהרים? באיזה שעה הולכים לישון בלילה וכו'

אצלי ב"ה יש חבורת עייפים
ומייד לאחר הסעודה, בערך ב 13.00
כולם נשפכים למיטה
מדובר על גילאי 5.5 -1.9    
אבל אל תעשו לי עין הרע

ובמשך השבוע, שני הקטנים ישנים במעון
ושני הגדולים ממש שפוכים בצהריים
לפעמים ישנים, ואם לא אז ב 19.00 הם מצידם במיטה
אם אמא מספיקה לאמבט אותם יופי
ואם לא הם לפעמים נרדמים עם הבגדים
מה לעשות, עד שאני חוזרת מהעבודה וקצת מתאפסת כבר צריך להתארגן ללילה
חצי שעה של מנוחה חובהאנונימי (פותח)
בזמנו כשהיו לי רק קטנים הייתי מכריחה אותם למצי שעה של מנוחה . הכוונה הייתי שכל אחד במיטה שלו , לא חייבים לישון אבל נחים בשקט עם ספר או עם משחק קטן . אחרי חצי שעה ( ואני ממש לא זוכרת איך הם יידעו שהגיעה חצי שעה ) הם יכלו לצאץ מהמיטה אבל אז כבר כל האווירה בבית הייתה יותר רגועה ונינוחה .

בנוסף היו לי גם כללים נוקשים מאוד והם יידעו שאם הם מעירים אותי אוהוהוהוה!!!!!!

בהצלחה ואל תדאגי , את תשני בע"ה בעוד ..... שנים!
בעיה שגם אני עוסקת בהאנונימי (פותח)
שלום נחשונית,
אמנם לי יש כבר גדולים (10 ו8) {וגם קטנים יותר (7,5,2.5)}אך אני עדיין באותה בעיה.

אני גמורה מעייפות ומ-ת-ה לנוח.

אבל... בחדשים האחרונים החלטתי:
if you can't bit them - join them.

אז החלטתי להצטרף לרעש הביתי, ובמקום לישון, אני יורדת איתם למטה, משחקת איתם בבית וכו'.

ראשית, זה הוריד את רף המתח שלי ושלהם (ילכו או לא ילכו לישון? יתנו לי לישון או שארים עליהם צעקות אח"כ?)
ושנית, נדמה לי שהם יותר נהנים כעת מהמושג "שבת"
(איך אמרה לי פעם הגדולה שלי? "אני שונאת את יום שבת, כי אי אפשר לשחק כמו ביום רגיל". אז בעצם יוצא שכרינו בהפסדינו...)

בהצלחה.

(מיותר לציין שבכל שבוע אני צריכה לשכנע את עצמי לא להיתפתות וללכת לישון... כל פעם זאת עבודה חדשה...)

נחשונית היקרה, נגעת בסוגיה חשובה ביותריהודית פוגל
לדעתי יש פה קונפליקט מובהק בין הצרכים של ההורים ושל הילדים. מהשטח אני יכולה לאמר שגילאי 8 ומעלה נמצאים ממש בסיכון, מכיוון שההורים העייפים באמת חייבים לנוח ובעוד ההורים נחים הילדים עושים ככל העולה על רוחם ללא שום השגחה. כולל הסתבכות עם אינשי דלא מעליה שכבר אורבים לילדים המתרוצצים בשכונה ללא השגחה. מצד שני הילדים מלאי אנרגיה ולא זקוקים למנוחה הזו. הפתרון נעוץ בלהרגיל את הילדים מגיל מאוד מוקדם שבשעות המנוחה בשבתות אין לצאת החוצה ויש להתעסק בבית בעיסוקים שקטים כמו קריאה, משחקי קופסה וכו' אלא אם כן ההורים בטוחים שזה בטוח במאה אחוז להיות שעות בחוץ ללא השגחה. ידוע לי כי בכמה ישובים התארגנו הורים בתורנויות לרכז את הילדים כדי לאפשר לשאר ההורים לנוח וכדי למנוע את ההפקרות  הכל כך מסוכנת לילדים. בהצלחה
שינה בשבת??? - מה?לילך זוארץ
טוב הילדים שלי ממש קטנים 4 2 וחודש וחצי הם לא ישנים בצהרים כמובן , אבל הולכים לישון דימוקדם בערב שבת ואני איתם !!! שמונה בערב בחורף אני כבר מכורבלת עם הקטן על הספה ...בתנוחת הנקה ...
בבוקר הם קמים מאוד מוקדם רבע לשש ... השבת ... אצלנו למזלי יש מלא מנינים מחמש בבוקר עד תשע ובעלי לפי מצבו ( כמה התעוררויות היו בלילה ) מחליט לאיזה מנין ללכת - ואני מבלה עם הילדים בארוחת בוקר כייפית משחקים או טיול בחוץ , הוא מגיע עושה קידוש מתלונן שהוא כל כך עייף ... אז אני מרחמת עליו ויוצאת בשמחה ( ועניים נפוחות מעייפות ) לעוד סיבוב בגינה .... אחר כך סעודה וכמובן הילדים בשיא המרץ ובעלי מתנדב לקחת אותם לטיול + מנחה - במקרה הטוב הקטנציק בדיוק צריך לינוק במשך שעה החברים של הילדים כל שניה דופקים בדלת בעלי חוזר כל רגע לקחת עוד משהו ... ועוד ... במקרה הפחות טוב אני כל כך עייפה עד שאני לא מסוגלת להרדם ולקטנציק יש גזים מסעודת השבת ( שאכלתי בה יותר מכל השבוע ) אז אני כבר יוצאת החוצה שוב עם מנשא וצידה לדרך ...
בסעודה שלישית אני כבר מרוסקת על הספה והילדים קופצים ומשתוללים על אבא , על הספות הפופים - או הטרמפולינה ...
מזל שיש  מוצאי שבת ...

טוב כך בערך נראת השבת שלנו הילדים שמחים ומרוצים וההורים מאוד עייפים ,אבל מודים על כל רגע ורגע ...של השבת .

הילדים ישנים.אמא ל-5
כשהילדים שלי היו בגילאים עד -5 הייתה דממת אלחוט בבית וכול ישנים לאיזה שעתיים בכיף.
עכשיו שיש לי גילאי10,8,6,3.5, 0.8  אנחנו הולכים לישון, הקטנה והבינוני גם ישנים איתנו, זאת לאחר שהתינוק נרדם.
הגדולים משחקים בשקט בבית או בגינה או הולכים לסבתא.

כשהיו קטנים יותר היה יותר קל לומר להם ללכת לישון וזהו. 

הצעתי: להרגיל אותם ללכת לישון וזהו.
חוקים נוקשים-משתלם. 
אצלנו כולם התרגלו לישון צהרים ביום שישי ובשבתאם הבנים12
כשיש חברים טובים שהם גם שכניםשיפקה
עושים איתם חלוקת עבודה - מחלקים את מנוחת השבת ל 2, בחצי הם שומרים ובחצי אנחנו שומרים, וכאן בא השכלול - בחצי שלנו, מחלקים גם כן לשניים וכל אחד מבני הזוג ישן חצי מהזמן (זאת אומרת רבע...), ושומר חצי מהזמן, ובסה"כ, כל אחד שומר רבע מהזמן וישן שלושת-רבעי....
עכשיו אנחנו עדיין חברים, אבל גרים 60 ק"מ מאיתנו...
פטנטאנונימי (פותח)
אנחנו עלינו על פטנט!
במיוחד בשבת חורף..
בעלי מתפלל ותיקין, חוזר הביתה ואוכלים מוקדם בסביבוץ 9:00 אח"כ רק הוא הולך לישון ואני נשארת עם הילדים.
הוא מתפלל מנחה מוקדם ואז אני הולכת לישון בערך ב13:30! זה גם ממש מאריך את השבת..
רעיון פצצה מספר שמצאתיאנונימי (פותח)אחרונה
הרב ארז משה דורון בספר אבק לזהב מדבר בדיוק על זה וממליץ לוותר על השינה ולהפוך את הצהריים לזמן הכי כיף עם הילדים, להזמין ילדי שכנים, לשחק סיפורים ממתקים וסבבה.
לי היה מאוד קשה שינוי כיוון החשיבה (מאיך לנצל כל דקה פנויה בשבת לאגירת כוחות לשבוע- להסתכלות כזאת)
אבל היום אנחנו רואים (אני והילדים, בעלי עדיין חורפ במיטה, השוביניזים חוגג ואני מרוויחה) שהרווחנו הרבה שעות חסד בזכות זה וכל החברים של הילדים שמחים לבוא (וההורים שלהם שמחים לישון) וכיף לנו שחבל על הזמן (אגב , לא חייבים עם השכנים , לפעמים מתאים לנו לבד...)
זה שינוי חשיבה משמעותי אבל שווה כל רגע
אין לי כח לפרט אבל בספר זה מובן ועושה חשק

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך