ההרגשה הזאת שאין מה ללבוש ממש מתסכלת. לפתוח ארון מלא בבגדים ולא למצוא בו כלום..רוצה לספר לך על איזה שינוי שעשיתי לעצמי מבחינת מלתחה,שממש הקל לי על החיים. עושים את זה לפני שרצים לקנות בגדים. זה כמה שלבים.
✅שלב ראשון: פשוט הוצאתי את כל הבגדים שלי מהארון. ובדקתי אחד אחד , מה שלא היה לי איתו ״כימיה״ פשוט שמתי בצד לזרוק/לתרום ונשארתי עם דברים שאני באמת אוהבת.
✅שלב שני: בניית מלתחת בסיס.
הבעיה שלנו שאנחנו קונות דברים בלי שהם מתאימים אחד לשני/ דברים ש״מוכרים״ לנו במקום דברים שאנחנו באמת צריכות. קונים דברים צבעוניים מדי שלא מתאימים בצבעים אחד לשני.
יש מלא סרטונים ביוטיוב על לבנות לעצמך מלתחת בסיס, בגדול זה כמה פריטים שהם ״נצחיים״ ומשתלבים אחד עם השני.שווה לקנות אותם איכותיים ולהשקיע בהם כי הם ישרתו אותנו הרבה זמן.
אצל כל אחת יש את הסגנון שלה, נותנת כאן רק דוגמא למלתחת בסיס קלאסית (אפילו עם חלק מהפריטים האלה אפשר לשחק ולמצוא המון שילובים):
בגדים👗
T-shirt לבנה*✅
✅חולצה מכופתרת לבנה
✅מכופתרת בצבע תכלת (אחרי שיש לבנה)
✅חולצה לבנה נשפכת (בסגנון פחות רשמי ויותר נשי)
✅סריג גולף שחור (אפשר גם צווארון עגול או v)
✅סוודר קלאסי בצבעי בג׳
✅בלייזר שחור אחרי שיש שחור אפשר לקנות גם חום
✅חצאית שחורה (אצלך זה אולי יהיה מכנס שחור או ג׳ינס שיושב טוב)
✅שמלה שחורה
✅שמלה שחורה עם נקודות
✅שמלה פרחונית בצבעי אדמה
✅ג׳קט עור שחור
✅ג׳קט ג׳ינס
✅מעיל דק בצבע בג׳ ארוך
✅מעיל חם ארוך
נעליים👠👢🥿
✅סניקרס לבנות
✅מגף קצר שחור
✅נעל עקב קלאסית שחורה
✅נעל עקב בצבע ניוד
✅סנדל בצבעי אדמה
אני משתדלת לקנות בגדים בצבעים נייטרליים(קוראים להם גם צבעי אדמה, כי זה צבעים שמוצאים אותם הכי הרבה בטבע)זה כמו לבן, בג׳, כל החומים,ירק חאקי, כחול כהה, אפור, שחור ומאוד אוהבת גם צבעים פסטליים (ורוד בייבי, אפרסק, ירוק מנטה)כי לדעתי הם מאוד עדינים ונשיים. כל הצבעים האלה משתלבים בקלות. כשיש את הבגדים הבסיסיים אח״כ אפשר להוסיף בגדים עם הדפסים פרחוניים / נקודות וכו׳..יש תמיד גם אקססוריז (כמו עגילים/ צעיפים דקים) שיכולים להוסיף צבע בקלות , אצלי אקססוריז המנצח שתמיד איתי זה כיסוי ראש כמובן
️👒אני לא סטייליסטית רק שיתפתי אותכן עם הדרך שלי..מאז שאני קונה דברים בצורה מחושבת יותר, הרבה פעמים אני מוצאת שילובים כבר מהדברים שיש לי ולא רצה לקנות עוד. זה ממש חוסך כסף וזמן .וכך, אני גם לא מתקמצנת להשקיע בבגדים איכותיים כי יודעת שהם ישרתו אותי לאורך זמן.
אני מאמינה שהדרך הזאת מאוד מתאימה במיוחד לנשים כמוני עם ילדים קטנים שהראש שלהן גם ככה טרוד בהמון החלטות ובעצם לכל אישה בעולם האינטנסיבי של היום. התרבות שלנו הפכה להיות תרבות השפע והשופוני, אבל אני שמה לב שדווקא היום הקול הזה של הפשטות והצריכה המודעת מתחיל להשמע יותר ויותר.