מתנגדי חיסונים ומדע במרוץ מעורר הערכה אחרי פייק מגוחךפשוט אני..
ה''עיתונאית'' יפה שיר רז, אשר כתבה פייקים על חיסונים עוד לפני שזה היה מיינסטרים, ואשר משרד הבריאות, עמותת מדעת, התוכנית המעולה ''מהצד השני'' ואפילו המעסיקים שלה - ynet, היו צריכים שוב ושוב לחשוף לציבור את השקרים שלה (ובמקרה של ynet, פשוט להסיר כתבות שלה אשר כמות הפייק בהם הייתה פשוט לא סבירה) - עושה זאת שוב.
והפעם, זה מביך מתמיד.

שומו שמיים: החיסונים גורמים לירידה בכמות הלידות! אלה הנתונים הרשמיים של איכילוב!

אז קודם כל חשוב להבהיר: זה לא מחקר של איכילוב, אין לו שום קשר לאיכילוב, איכילוב לא עומד מאחוריו בשום צורה.

ובכן, בואו ננתח את הנתונים ואת הכשלים...

א. הנתונים נלקחו מבית חולים אחד בלבד. למה?

ב. ירידה במספר הלידות לעומת איזו תקופה? לעומת השנים 2019-2020 בלבד. למה לא לקחת תקופה ארוכה יותר בשביל לקבל ממוצע אמין? ממתי אפשר להסתפק בתקופה כ''כ קצרה בשביל לבדוק מהו הערך ה''נורמלי''? תארו לכם כתבה בחדשות: השנה ירדו פחות גשמים מהממוצע. מהו הממוצע? הכמות שירדה בדיוק לפני שנה. ברור שזה לא רציני ולא ככה בודקים עלייה או ירידה לעומת הממוצע.

ג. בהמשך הם כותבים שלפי הנתונים, בחודשים הראשונים של שנת 2021 הייתה דווקא עלייה גדולה במספר הלידות באיכילוב. אז למה הכותרת לא הפוכה? ''החיסונים מעלים את הפריון בקרב נשים שחוסנו''?

יותר מזה: העלייה בתשעת החודשים הראשונים היא גדולה ומובהקת, 10%. לעומת זאת, הירידה שהם טוענים שקיימת בשלושת החודשים האחרונים, היא בשיעור של 3% בלבד. כלומר בשנת 2021 דווקא היו הרבה יותר לידות באיכילוב, לעומת השנים 2019-2020. אז להוציא כותרת על חלק קטן מהשנה, שהשינוי בו כ''כ קטן?

ד. הייתם מצפים שתהיה חלוקה בין מחוסנות ללא מחוסנות. האם דווקא מחוסנות ילדו הרבה יותר, אבל אלה שלא חוסנו ילדו פחות? זה נקרא ''קבוצת ביקורת'', ואי אפשר לעשות מחקר בלי הטכניקה הזאת. זה כמו להגיד שהיום יש פחות מקרי סרטן הריאות לעומת שנת 2018, ובשנת 2018 החל שיווק מילקי בטעם פסק זמן, כלומר המילקי הזה הפחית את מספר מקרי הסרטן. הרי ברור לכל בר דעת שבשביל להוכיח את הטענה הזאת, יש צורך לבחון את מספר מקרי הסרטן בקרב האנשים שאוכלים את המילקי הזה, לעומת אלה שאינם, ושיעורם באוכלוסייה.

ה. אוקיי, יגידו עורכי ה''מחקר'' שהם לא רצו לבדוק את השפעת החיסון על נשים שהיו בהריון בזמן שחוסנו, אלא רק על נשים שלא היו בהריון בזמן החיסון. לכן הם גם מדגישים את עניין ה''תשעה חודשים לאחר שהחל החיסון''. אלא ש... בתחילת החיסון חוסנו רק נשים בנות 60+. אחרי חודש הורידו את הרף לבנות 50+. רק כשכמעט התחיל חודש פברואר, התחילו לחסן בנות 35+.

כלומר לפי עורכי ה''מחקר'', 9 חודשים לאחר תחילת החיסון של בנות 60+ חלה ירידה קלה במספר הלידות. ובכן, בדקתי עם כמה נשים בנות 60+ שקיבלו את החיסון, ומסתבר שהן באמת לא פוריות יותר... אולי זה באשמת החיסון? ייתכן שאם היו מוותרות עליו, מחלקות הלידה באיכילוב היו מתמלאות בפנסיונריות מניקות?

לאנשי הפייק הפתרונים.

אתה יודע, קורונה, חיסונים וכל זה זה כבר מה זה old newsדי שרוט
זה ממש לא OLD ההדבקות והנפטרים פשוט מושתקים. רק אל תפריעוארלט

לנו להמשיך בשגרה ובלי בידודים

אגב, מה שכתבת בסוף, מעלה הסבר אחר לנתונים..אדם כל שהוא

נשים העדיפו לא להיכנס להיריון, כשהתברר שיהיה ניתן לקבל תוך זמן קצר חיסונים, כשלא היה ברור האם יהיה ניתן להתחסן בהיריון.

כלומר זאת לא תופעת לוואי של החיסון, זה לא מה שהם טוענים שםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ט באדר ב תשפ"ב 11:09
בנוסף, לא רק שמהר מאוד היה ברור שאפשר לחסן נשים בהריון, אלא שהחיסון אף *הומלץ* לנשים בהריון והן קיבלו את החיסון לפני שאר האוכלוסייה בגיל הרלוונטי.

ובגלל שהן כבר היו בהריון ולכן ילדו תוך פחות מ-9 חודשים, ה''מסקנה'' שעולה כאן היא שהחיסון הוריד את מספר ההפלות בקרב הריוניות, שהרי הייתה עלייה של 10% בלידות בתקופה ההיא...
אתה יודע שאני חולקת עליך לחלוטין בנושא החיסוניםבת 30
אבל אני גם ראיתי את הכתבה הזאת ואחרי שניים וחצי משפטים עברתי הלאה.
ברור שזה לא מחקר וזה לא אמין וזה לא כלום.
איזו ביקורת מפורטת ומכבדת. יפה. והצחיק אותי הפסקה האחרונהא-אאוטינג

אין גבול לכמה אפשר לעוות בשביל להמשיך להאמין במה שאתה אוהבבינייש פתוח

ולמכור אותו לציבור הרחב.

לתום אהרון יש סרטון בו הוא מפרק פייקים של מתנגדת חיסונים. בסרטון שלה היא מנסה לשכנע שמחלות זה דבר מעולה.

זה היה לפני הקורונה במגיפה שקדמה לה של החצבת (2018-2019) שהייתה קטנה בהרבה

מה קשור פה לאהוב? זה עניין של עובדות.פלונטר19
השאלה מאיפה אתה יונק את העובדות, כי יש מקורות לא אמינים.

תפסיקו לחיות בסרט שרק אתם הפיקחים.
את גם מתנגדת חיסונים?רפרם בר פפא
מה גם אתה?פלונטר19
לא, אני ממש לא. אבל זה מסביר לי קצת...רפרם בר פפא
מה עם החובה הקדושה לשמוע למרנן ורבנן עמודי ההשקופע?
אוי חבל. מה זה מסביר?פלונטר19
עומדת בעינה, למה?
את לא יודעת שמרנן ורבנן מנחילי ההשקופע הטהוירע אמרו להתחסן?רפרם בר פפא
ולא יאומן, כמותם סוברים גם מרנן ורבנן מעבירי הגחלת!
וגם כל שומרי פך-השמן-הטוהויר!
אפילו כ"ק יתד נאמן תומך בחיסונים!
מה איתך?
אוי לא ידעתי!!תודה!!!פלונטר19
גיוועלד!!! לא ידעת שהרבנים הם גם רופאים!!
בתמימותי חשבתי שהולכים לרופאים כשלא מרגישים טוב.
תודה זה ממש הצלת חיים!! פייוווו!
הרבנים התייעצו עם טובי הרופאים ועם הרב פיררבינייש פתוח
ואוסיף כאן את מה שצריך בשביל להפוך את התגובה לנכונה:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אה, יש דברים שאת לא שומעת בהם למורונן ורבונון?רפרם בר פפא
איזה משרפה כושלת המשרפה שלך... הם לא שרפו אותך נכון
רגעאלפיניסטית

אבל אם את מקשיבה לרופאים - רובם אומרים להתחסן, לא?

נדמה לי שמישהי פה מתעלמת...רפרם בר פפא
נעזור לה להגיע? שלוש ארבע ו: @פלונטר19
אני לא נוהגת להתפעל מכמויות.פלונטר19
זהו. שהעובדות לא בצד של מתנגדי החיסוניםבינייש פתוח
אז הם מעוותים את העובדות בגלל האהבה שלהם לרפואה טבעית כמו שרואים בניתוח של פותח השרשור
פייק ניוזפלונטר19
תן לי עובדה אחת לא נכונה של מתנגדי הזריקות
אני אביא לך כמה דוגמאות בודדות מיני רבים לפייק ניוז שלכם (שכבר הוכחו על ידכם ככאלו) :
-הקורונה נשארת על משטחים? שקר
-הזריקה לא מסוכנת בכלל-שקר
-אמינות בדיקות הקורונה-שקר
זה בשלוף יש עוד הרבה אבל חלקם יקח לכם זמן להודות בזה, זה הדרגתי.
זה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
אף אחד לא טוען שהאמינות של הבדיקות היא 100 אחוז. במיוחד לא אנטיגן.
אני מציעה לך לא להתיימר לדעת ביולוגיה יותר ממשרד הבריאות.
לגבי חיסונים מסוכנים, מיליארדי בני אדם בכל העולם קיבלו כמה מנות חיסון במשך שנה וחצי. אם היה לחיסון פגיעה משמעותית אצל רבים ממי שלוקחים אותו (ולא משהו נדיר שגם חולף אחרי כמה ימים) המון אנשים וארגונים כאלה ואחרים היו עולים על זה ממש ממזמן. וכולנו היינו יודעים על כך.
מי שלא מסכים עם זה כנראה מאמין בקונספירציות על כך שמי שיודע את האמת הורגים אותו או שולחים אותו לצינוק, או משהו מגוחך כזה או דומה.
זה פשוט לא נכוןפלונטר19
לא דיברתי על אחוזים של אמינות אלא על חוסר אמינות.
כבר הוכח על ידכם ולא רק על ידכם שזה הכול חוץ מבדיקת קורונה.עיין ערך קורונה במי ברז.

מבחינת הזריקות. אולי אתה לא קורא לזה פגיעה לא משמעותית,אבל מבחינתי זה מספיק משמעותי כדי לברוח מזה.עיין ערך עדויות נפגעי זריקות.

הידעת שאין מישהו ממשלתי שדואג לאסוף ולעדכן את הציבור על ההשלכות של הזריקה?

הבעיה הגדולה היא הכפייה למרות שגם לפי שיטתכם יש סיכונים. ובוא לא נדבר על היתרונות שאיננם.סבבה?

יש - משרד הבריאות אוסף מידע על תופעות הלוואיפשוט אני..
כמו משרדי וארגוני בריאות אחרים מסביב לעולם. המסקנה של כולם זהה.

יתרונות שאינם - טוב, החיים הם באמת לא משהו, אבל מפה ועד להגיד שאין יתרון לחיות?
טוב, זה די קשה לאסוף כאשר אוחזים בדעה של אין קשר לזריקה.פלונטר19
חא חא!
טוב אז אנחנו חיים בנס אתה אומר. כי אני לא מוזרקת ואני חיה נהדר.
אף אחד, אבל אף אחד, לא טען שיש 100 אחוז תמותה מקורונהפשוט אני..
בוא תזכיר לי את אחוז התמותה שאמרו.פלונטר19
זה משנה אם 3% או 1% או 0.5%?פשוט אני..
בסופו של דבר זה חיים של עשרות אלפי אנשים, שאפשר וצריך להציל.

אם אני לא טועה עודף התמותה ב 2020 לעומתדי שרוט
2019 היה 15%.
אפשר להוריד את לוחות התמותה מאתר הלמ"ס 20 שנה אחורה ולהשוות.

עשיתי את זה פעם. ממש רואים קפיצה גדולה ב 2020 בהשוואה ל 20 שנה
בכל העולם הייתה תמותה עודפת בשנים 20-21פשוט אני..
כן, אני אומר שזה לא "רק" 3%. לדעתי זה יותרדי שרוט
בכיוון של 15%
לא לא, תמותה עודפת זה לא הסיכוי למות מהווירוספשוט אני..
המחשהפשוט אני..
אם בכל שנה מתים 10 אנשים בתאונות דרכים, ובשנה אחת מתו 20 אנשים מתאונות, אז תהיה תמותה עודפת מתאונות של 100 אחוז אבל זה לא אומר שיש לנו 100 אחוז למות בתאונת דרכים...
מה שניסיתי לומר הוא שיש תמותה עודפת בכללידי שרוט
ומזה אפשר לגזור שהקורונה מסוכנת.

אבל טעיתי, זה לא 15%. הטבלאות בלמס עודכנו והתמותה ב 2020 לא הייתה גדולה משמעותית ביחס ל 2019.

באמת שאלה מעניינת האם כל הטררם סביב הקורונה היה שווה בשביל גידול רגיל בתמותה

הנה הטבלה
20220405084614.xlsx
כבר ציינתיבינייש פתוח
היו שני סגרים קשים מאוד שהורידו גם תחלואת קורונה וגם מחלות אחרות וגם תאונות דרכים. אבל בגל השלישי הסגר לא היה רציני וזה הביא לחודש הקטלני מאז אסון המסוקים,שלא העלה את התמותה של 2020 כי הוא התרחש בינואר 2021.
עד שהגיעו החיסונים וגדעו את הגל הזה
ב 2020 נהרגו 302 בתאונות שזה 15% פחות מ 2019די שרוט
אז אם נוסיף ל 302 15% כדי לנטרל את ההשפעת הסגרים על התאונות נקבל 347.

מחלות אחרות זה בעיקר שפעת. בעונת השפעת של 2019/2020 מתו 12 איש משפעת. תוסיף לזה 15% גם נניח, תקבל 14.

לא יודע, המספרים נראים לי עדיין בגדר הנורמה גם אחרי שאתה מנטרל את כל ההשפעות של הסגרים.

אולי אני טועה. אלה חישובים אנליטיים כלליים שלי, לא של פרופסור מוסמך.

השאלה האם כל הרעש סביב הקורונה הוא באמת הכצעקתה. אני עדיין מתחבט בזה.
ומה תגיד על ינואר 2021?בינייש פתוח
מאיזו בחינה?די שרוט
הגידול?
הגידול בתמותה בין 2019 ל 2020 הוא 6% בלי חיסונים והגידול בתמותה בין 2020 ל 2021 הוא 4% עם חיסונים.

השאלה אם זה שווה את כל הרעש.
על כל השנה. החישוב שעשיתי הוא שנתידי שרוט
החישובים שלך לא מדויקיםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ד' בניסן תשפ"ב 11:29

א.

אתה מנסה לבדוק כמה המחלה באמת קטלנית, על ידי בדיקה של... כמה אנשים נפטרו ממנה כאשר במשך חודשים ארוכים היו סגרים והגבלות.

ואז כשאתה רואה שבזכות הסגרים וההגבלות לא היו כאן עשרות אלפי מתים - אתה אומר "הנה, הסגרים וההגבלות היו מיותרים, עובדה שלא היו עשרות אלפי מתים".

משל למה הדבר דומה?

לאדם שאומר "אני לא מבין בשביל מה צריך כיפת ברזל, הרי בשומר חומות רק אחוז מאוד מאוד קטן מהרקטות העזתיות פגעו באזרחים" - תוך התעלמות מכך שכיפת ברזל היא הסיבה לכך שרוב הרקטות לא פגעו בנפש.

ב.

אתה משווה את שנת 2020 כולה לשנת 2019 כולה, למרות שבחציון הראשון של 2020 כמעט ולא היו חולים בישראל.

שים לב לגרף הבא, עם מספר המאומתים היומי:

בשנת 2020 היה רק גל אחד נמוך וקצר (בזכות הסגרים), לעומת שני גלים נמוכים אך ארוכים בשנת 2021, וגל ענק בשנת 2022. למעשה, הפעם הראשונה שבה עברנו את ה-1,000 מאומתים ביום הייתה רק ביולי 2020, כלומר אחרי שחצי שנה כבר הייתה מאחורינו.

אם תבדוק את התמותה רק אחרי שהמגפה באמת התשפטה בישראל, כלומר מחודש יולי בשנת 2020 ועד סוף השנה לעומת החודשים המקבילים בשנת 2019 - תקבל עלייה של 14%.

שנת 2021 כולה לעומת שנת 2019 כולה - עלייה של 10% בתמותה.

ג. הניסיון מלמד שאחוז המתים מתוך כלל החולים הקשים עולה ככל שיש יותר חולים קשים, בעיקר בגלל שמחלקות הקורונה לא מסוגלות לתת טיפול מיטבי כאשר הן בעומס מטורף. כלומר אם נניח שבלי הסגרים היו פי 2 נדבקים ולכן פי 2 חולים קשים, מספר המתים לא היה גבוה פי 2 אלא יותר מכך. כמה בדיוק? ברוך ה' איננו יודעים.
...פלונטר19
ב. מאיפה הבאת את הנתון שרשמת בפסקה לפני אחרונה בסעיף ב?
לגבי הפסקה האחרונה ב-ב בשביל לדעת כמה הקורונה השפיעה על התמותה אתה צריך להתייחס לחודשים של קורונה לפני הזריקות לעומת אותם החודשים בשנה לפני הקורונה. כי גם לזריקות יש איזו השפעה על התמותה.

לגבי ג. זה בעיקרון הגיוני. כאילו, לעומס במחלקות יש קשר לאיכות השירות. אבל בכול מקרה עלייה בתמותה בקרב חולים קשה הוא יהיה יותר גבוה ככול שיהיו יותר חולים קשה גם בלי קשר לעומס. זה אקסיומה.
אבל בתקופות "המופרעות" של הקורונה פתחו מתחמים מיוחדים לחולי קורונה ודווקא למרות הדיווחים הם היו די שוממים.

בוא לא נגיד השערות באוויר ונסתכל על מדינות שהיו בלי סגרים ובלי כלום ותראה הם חיים די טוב, כמו הימים הטובים..
בלי תמותה עודפת ובלי זריקות בלי כפייה ובלי כלום.
אז אני מסופקת לגבי הצורך בשימוש בסגר...
לגהי הפיסקה הראשונה שלךדי שרוט
זה בדיוק מה שהוא עשה.
צירפתי טבלה של התמותה ועליה הוא הגיע ל 14%. בזה הוא צודק.
א - הנתונים חושבו מתוך נתוני הלמ"ס. יש לך דוגמה למדינה כזאת?פשוט אני..

"נסתכל על מדינות שהיו בלי סגרים ובלי כלום ותראה הם חיים די טוב, כמו הימים הטובים..
בלי תמותה עודפת ובלי זריקות בלי כפייה ובלי כלום." - אשמח לקבל דוגמה.

כמובן בתנאי שזאת מדינה מערבית שיש לה מערכת בריאות מתפקדת ואפשר לסמוך על הדיווחים שלה, לא אוגנדה וסומליה וכו'.

אני אוסיף עוד משהובינייש פתוח
ינואר 2021 הוא החודש הקטלני ביותר מאז אסון המסוקים. וזה היה תקופה של פיגועים בנוסף לרותו אירוע טרגדי
הנתוני תמותה שאני מכירה קצת שוניםפלונטר19
יש לי מספרים מדוייקים אבל הם כרגע לא עלי
אבל ב2020 היתה כמות נמוכה של תמותה יחסית ל2019.
בתקופת הגל הראשון והשני וזה עד החיסונים היתה תמותה של 400 איש (לאו דווקא מקורונה כן?, זה כללי) ובגל ה4 שאז כבר היו את החיסונים המספר עלה ל7000.
תסיקו מסקנות לבד חבר'ה.
כמו שציינתיבינייש פתוח
ינואר 2021 היה הקטלני ביותר כי החיסונים עדיין לא הספיקו כי לקח 3 שבועות להתחסן ועוד שבוע שהחיסון משפיע וחיסנו אז חלק יחסית קטן מהאוכלוסייה.
וב2020 היו 2 סגרים קשים מאוד שהורידו תחלואת קורונה והרבה תחלואות ותאונות דרכים
הבהלה הגדולה היתה בסגר ה1 וה2פלונטר19
ואז הכמות היתה 400. אח"כ זינוק ל7000 זה קצת קיצוני כשבין הסגר הרביעי לשני היה את מבצע החיסונים שהיה אמור לגרום לירידה משמעותית.
זה בגלל הגל השלישיבינייש פתוח
שלא היה בו סגר אמיתי ולקח זמן לחיסונים להשפיע והתמותה שלו היתה בינואר 2021
ומאיפה הבאת את המספר המופרך 7000??
זה הנתונים.פלונטר19
זה מהלשכה לסטטיסטיקה כמדומני.
לא. בוא תדייק בבקשה.פלונטר19
קודם כול יפה. באמת כול אדם חשוב.
אבל צריך להבין שכמו שלא עושים רעש ושינוי סדרי עולם משפעת וכולי אז על אחת כמה וכמה בדבר שהוא בפירוש פחות מזה.
מה שקורה כאן זה הורסים חיים שלמים בגלל כמות מזערית של אנשים. מילא אם הייתה להם תועלת מזה, אבל לא!.
אז אם באמת דואגים לחיי אדם אז תרפו בבקשה.
הקורונה קטלה הרבה יותר אנשים משפעת חורף עונתיתפשוט אני..
את ביקשת שנכתוב פייק של מתנגדי מדע, אבל בסופו של דבר את כותבת בעצמך את הפייק הזה...
אני רושמת דברים שנאמרו מפי אנשי מדעפלונטר19
ולא האנשי מדע שנקראים על ידך מתנגדי מדע.(קצת יהירות מצידך. אתה לא חושב?)
סליחה שאני מתערבתמאותרת

נראה לי שיש לי קצת יותר הבנה בנושא מאשר האדם הממוצע עקב מקצועי. אני לא יכולה לעמוד מנגד. אם יש עובדות, ויש מחלוקת איך לפרש אותם - זה משהו אחד. אבל כשאין עובדות, ויש פייק - במיוחד שיש כאן עניין של חיי אדם - אני לא יכולה לשתוק. ניסיתי להתייחס לכל הדברים שהבאת.

תן לי עובדה אחת לא נכונה של מתנגדי הזריקות

תני לי עובדה אחת נכונה.... 1. הזריקה גורמת לבעיות פוריות. 2. הזריקה יוצרת נוגדנים שתוקפים את השליה.

אני אביא לך כמה דוגמאות בודדות מיני רבים לפייק ניוז שלכם (שכבר הוכחו על ידכם ככאלו) :

-הקורונה נשארת על משטחים? שקר

קורונה נשארת על משטחים. עובדה. אבל, הקורונה שעל משטחים לא מדבקת. כאשר התפרץ הנגיף, לא ידעו הרבה עליו. בהשוואה לנגיפים אחרים, ובעקבות כמה בדיקות, ראו כי יש שאריות של ה-RNA הנגיפי על משטחים שונים לאורכי זמן שונים – מכמה שעות ועד לכמה ימים. מחקרים נוספים שנעשו הראו שאמנם יש RNA שנשאר, אבל הוא לא מכיל וירוסים במצב שיכול להדביר מישהו. מקור: COVID-19 rarely spreads through surfaces. So why are we still deep cleaning?

-הזריקה לא מסוכנת בכלל-שקר

אף אחד לא אמר שהיא לא מסוכנת. רק שהסיכונים של הזריקה פחותים מאשר הסיכונים של המחלה.

-אמינות בדיקות הקורונה-שקר

איפה פגעו לך באמינות? שהבטיחו משהו ולא עמדו בו?

כבר הוכח על ידכם ולא רק על ידכם שזה הכול חוץ מבדיקת קורונה.עיין ערך קורונה במי ברז.

בדיקת ה-PCR נחשבת די מדוייקת. בדיקת האנטיגן היא עם אמינות נמוכה. אבל הסיפור עם מי ברז מראה על בורות בתחום של הכימיה. יש סיבה כימית למה זה עובד עם מים - לא בגלל נוכחות של קורונה. (וכשעושים בדיקת אנטיגן לא מוסיפים מים...)

מבחינת הזריקות. אולי אתה לא קורא לזה פגיעה לא משמעותית,אבל מבחינתי זה מספיק משמעותי כדי לברוח מזה.עיין ערך עדויות נפגעי זריקות. 

הלכתי להסתכל. נגיד כאן:

נפגעי חיסונים

אבל זה פשוט לא היה נשמע לי הגיוני – שרק אחת מעשר נשים בהיריון יולדת תינוק חי וכל השאר מפילות? אז הלכתי לקרוא על זה קצת, ואפשר לראות כאן:

https://www.reuters.com/article/factcheck-pfizer-documentpregnant-idUSL1N2U81ZL

מתנגדי החיסונים לקחו דו"ח שהוא חלק מקבלת הרישוי ב-FDA, לקחו מספרים מסוימים מתוכו, הצמידו למספרים האלה דברים שלא קרו והגיעו למספרים מופרכים.

רוב הטענות שאני נתקלת בהם הם ברמה כזאת. אם מישהו התחסן, ובדרך חזרה מקופת החולים נדרס, ברור שאנחנו לא יכולים להגיד שהתאונה היא בגלל החיסון, נכון? וסטטיסטית, מספר מסוים של אנשים יהיו מעורבים בתאונות אחרי החיסון. אז ככה גם מצבים רפואיים – הם לא בהכרח קשורים ישירות לחיסון.

הידעת שאין מישהו ממשלתי שדואג לאסוף ולעדכן את הציבור על ההשלכות של הזריקה?

קישור לאיסוף הממשלתי של השלכות הזריקה:

https://www.gov.il/he/service/covid-vaccination-side-effects-report

קישור לעדכונים, פירוט המקרים והשוואה אל מול הצפוי (על סמך שנים קודמות):

ועדת מעקב המועילות והבטיחות של החיסון נגד מחלת הקורונה

הבעיה הגדולה היא הכפייה למרות שגם לפי שיטתכם יש סיכונים. ובוא לא נדבר על היתרונות שאיננם.סבבה?

- אין כפייה, יש סיכונים ויש יתרונות.

שכוייח עצוםפשוט אני..
...פלונטר19אחרונה
סליחה על ההתעכבות פשוט כול הזמן נמחק לי ולא היה לי כבר ראש לזה.
אז ככה בגדול ובקיצור.

א. את לא יכולה להגיד שהעובדות שהבאת לא נכונות בזמן שהרופאים שאמרו להתחסן מודים שהם לא יודעים על ההשפעות אפילו על הווסת למרות הכמויות האדירות של הדיווחים(אגב סתם שתדעי אמא של חברה שלי מעל 60 וקיצר התחסנה 3/4 חיסונים וקיבלה ווסת וגם כבר לצערנו לא בין החיים ) התשובה שלהם זה אולי/ יכול להיות/לא ידוע. בקיצור אין שום הוכחה שזה לא נכון במיוחד לאור העובדה שאת התוצאות של חיסונים רואים לאחר תקופה של כ10 שנים.

ב.נו, את הבנת בדיוק למה התכוונתי.
כאשר התפרץ הנגיף לא ידעו הרבה עליו ולכן הפיצו שקרים - לזה בדיוק קוראים פייק ניוז חמדתי. אם לא יודעים אז לא ממציאים וכופים על הציבור דברים שאין להם כול בסיס.
תודה שהבאת מקור שמוכיח את הפייק ניוז.

ג.כידוע הסיכונים של הקורונה מאוד נמוכים ולעומת זאת הסיכונים של הזריקה לא ידועים כי כאמור אלו זריקות חדשות שעוד נוסו.- וזה חתיכת סיכון. הבעיתיות הגדולה ביותר כאן זה הכפייה על האזרחים לסכן את בריאותם ובנוסף זה הנתינת ביטחון חסר בסיס לגבי הזריקות לאזרחים תמימים. ובסוף קוראים לעצמם משרד הבריאות?!

ד.חוסר האמינות של בדיקות הקורונה זה שהם פשוט לא נכונות. וחוץ מזה שיש הרבה בלופים ושקרים לדוגמא שאומרים לאנשים שהם יצאו חיובים לקורונה בשעה שלא הגיעו בכלל לבדיקה ועוד.

ה.כאשר אדם צעיר ובריא עם תיק רפואי נקי מבעיות אחרי הזריקה מקבל דום לב או כול בעיה אחרת חריגה אחרת זה מעורר נקודה אדומה כאשר מדובר על מספרים גדולים יותר ברמה שלא היה קודם זה לא משאיר הרבה מקום לשאלות.

ו. לגבי האיסוף מידע הממשלתי. לא יודעת...כאשר המדינה מתכחשת לסיכונים של הזריקה ונוטה לשיטת "אין קשר לחיסון" זה די קשה לאסוף את המידע,לא?

ז.אין כפייה? טוב זה כבר התכחשות למציאות.
אין גם יתרונות. אם מחוסנים מתים וחולים קשה ומדבקים ומודבקים אין יתרונות. תודה.
קחי כמה עובדות במתנהפשוט אני..
אשרוב אמר שאחרי החיסון תהיה תופעת ADE, כלומר אנשים מחוסנים דווקא יחטפו את המחלה בצורה קשה יותר - זה קרה?

הוא אמר שהמחלה עצמה לא נוראית, "עובדה שאין אלפי אנשים מפרכסים ברחובות" - הוא צדק?

הוא אמר שהחיסון יגרום לעלייה בתמותה ולא לירידה - הוא צדק?

בקשר ל''טעויות'' שאת כתבת - זה ערבוב בין דברים נכונים שאת פשוט לא מבינה בהם (כן, הווירוס שורד על משטחים, אך זמן לא רב וסיכויי ההדבקה דרך משטח אינם גבוהים) לבין דברים שמעולם לא נאמרו על ידי אף אחד.

שכוייח
התענוג בשרשורי קורונה וחיסוניםרפרם בר פפא
לשבת ולחכות שתגיע...
למה נמחקה פה תגובה???בינייש פתוח
אולי זה כמו הסיפור עם מלאך המוותבנות רבות עלי
שלקח מישהי אחרת במקום..
מחקו ניקברגוע
רפרם בר פפאברגוע
לכיף... 😉רפרם בר פפא
עכשיו החזירו אותך?? מה הולך פה????בינייש פתוח
תודהפלונטר19
כן.
כן.בזמנו כבר אמרו שאפילו השפעת קשה פי 10 מהקורונה.
כן.
תודה.

עובדה לא נכונה - החיסון הופך אותך למגנט אנושיאלפיניסטית

ברור שזה נכון, השבב שמחדירים לך הוא מגנטיפשוט אני..
וזה כמובן פיצ'ר מאוד יעיל בהשתלטות על העולםחושבת בקופסא

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך