הנה זה מגיע - שרשור השאלות הגדוללל 💃יובלית

היי כולן, 
כבר הרבה זמן דוחה את שרשור הזה, כל כך הרבה שאלות של מתחילות, כבר הלכתי לאיבוד...
החלטתי שאחרי פסח אתחיל עם הקניות לפשוש החדש, ויש לי המווווון סימני שאלה.
אשמח לעזרתכן ❣️

1. כמויות של בגדים להתחלה, מה הכי נח, מה הכי צריך, מה ההבדל במידות וכמה מכל מידה? 

2. כל האבזור שקשור להנקה - רפידות, משאבה, שקיות חלב, כרית הנקה, משחות למינהן, ובטח עוד דברים שאני לא יודעת שצריך - לקנות כבר בהתחלה? ואם חלילה לא אצליח להניק? אני אחת שאוהבת ומתרגשת להיערך מראש, אבל פה אולי לא כדאי? פעם ראשונה ולא יודעת מה יהיה...
כנ"ל לגבי מוצצים ובקבוקים...

3. מה חשוב לבדוק כשמחפשים:
מיטה
עגלה
שידת החתלה 
אמבטיה 
כיסא לאוטו 
סלקל (אם זה אותו דבר כמו כיסא לאוטו אז זה רק מראה עד כמה אני לא יודעת 🥴)
כרגע הולכת לפי יופי, אין לי פרמטרים שחשובים ולא יודעת אם הזולים גם טובים או שזה הולך לפי המחיר והיוקר. 

4. תרופות ודברים שחשוב חשוב שיהיו בהתחלה, לא קשור לאבזור וריהוט וכו'

5. ולסיום סיומת, טיפ להרגשה, המלצה, מסקנה שהגעתן אליה במסע קניות והתכוננות שלכן שחשוב לזכור/לדעת בהתחלה. 

תודה לכולן!!
אמא (עוד מעט) מתרגשת 🥰

מרגש ממש ממש!אין לי הסבר
1. יש 2 מידות להתחלה- ניובורן ו0-3. כאן אני חושבת שכדאי לקנות 0-3, הבגדים של הניובורן נהיים קטנים תוך שבועיים-שלושה וחבל להוציא עליהם כסף. כן הייתי קונה איזה 3 גופיות ניובורן ו3 רגליות ניו בורן ועוד בגד ובגד לברית של ניו בורן.
השאר- 0-3. בעיני צריך בסביבות ה10 סטים.

2. אם את לא תקני- יהיה לך קשה יותר להניק
ממליצה לך לקנות רפידות, משחה (ולהתחיל למרוח מעכשיו פעמיים ביום), אם את תצטרכי לשאוב- ממליצה לך לקחת משאבה מגמ''ח, לקנות בקבוק או שתיים, ושקיות להקפאה (יש לי בבית 2 חבילות שאני רוצה למסור. מוזמנת ךדבר איתי בפרטי).
מוצצים- תקני. זו יכולה להיות הצלה.

3. מיטה- לבדוק גודל, שהיא נכנסת לחדר.
עגלה- לבדוק איך היא מתקפלת ו'היא לא כבדה מידי, לראות אם יש סל למטה.
שידת החתלה- בעיני מיותר ותופס מקום. לי היה משטח החתלה והייתי מחליפה על המיטה שלנו. אבל אם יש לך מקום וכסף- הייתי קונה כי זה יפה😁
אמבטיה- שיהיה מעמד. תקני גם דפני (משהו שאפשר להניח עליו את הקטן).
סלקל- ממש תלוי מה הצרכים שלך. זה נראלי בשרשור נפרד🥵
תיק לעגלה- הרבה תאים. תא שמאפשר לשמור בקבוקי חלב.

4. בגיל הזה נורופן

רק לגבי הנורופן- מותר רק מגיל חצי שנהפה לקצת
מותר אקמול או נובימול בגיל קטן
נכוןנכוןאין לי הסבר
עכשיו נזכרת שהשתמשנו באקמולי😌
מה?? אני מגיל אפס הבאתי נורופן. אוי ווי.אמא טובה---דיה!

אני גם לא ידעתיפה לקצת
בבית רפואה האקמול לא עזר אז ביקשתי לשלב נורופן ואמרו לי שאסור
מוסיפה ומדייקתברכת ה
מתחילה מהסוף
לגבי 4- לא!!!! נורופן. לא נותנים לפני גיל 3 חודשים (ויש אומרים 6...).
בנוסף, ממליצה לקנות מדחום, אלכוהול וצמר גפן לחיטוי חבל הטבור.
אני אוהבת שמן אמבט לתקופה הראשונית במקום סבון, ולהמשך שיהיה שמפו תינוקות.
רק אקמול. אני ממליצה על נובימול שזה החומר הפעיל של אקמול אבל מרוכז יותר כך שהכמות הנצרכת קטנה הרבה יותר, ומתאים מגיל לידה ולפי משקל.
לגבי 3- שידת החתלה זה בעיני לא יופי, אלא נוחיות ובריאות הגב. גם לי לא תמיד הייתה, מחוסר מקום, אבל אם יש אפשרות אז בהחלט כן ממליצה, ולא בשביל היופי. זה גם משמש כבר כמקום אחסון לציוד של התינוק (בגדים, חיתולים, מגבונים...)
כסא לאוטו/סלקל- אם יש רכב, אפשר כסא בטיחות שמתאים מגיל לידה, וזה חוסך את הקניה גם של סלקל (שזה כסא שמתאים עד גיל שנה בערך). אם אין רכב או שיש שניים שמעבירים ביניהם, מומלץ סלקל כי הוא נייד בקלות והכסא לא. יש סלקלים שיש אפשרות לרכוש להם בסיס, אני ממליצה אם יש תקציב. מגביר מאוד את הנוחות, ולרוב גם את הבטיחות.
והדבר הכי חשוב בבחירת כסא לרכב- זה דרגת בטיחות. ולצערינו זה לרוב גם פונקציה של מחיר.... כלומר הכסאות שיש להם מבחני ריסוק עם ציון גבוה הם לרוב המוחלט יותר יקרים, בהרבה 🙈 אבל בעיני זה בהחלט מקום להשקיע, ולצמצם בדברים אחרים אם צריך.
לגבי 2- רפידות הנקה ומשחת לנולין מומלץ לקנות מראש. ציוד שאיבה (משאבה, שקיות חלב, בקבוקים) וכרית הנקה- לא צריך מיד בהתחלה וזה יקר. אז כדאי להתחיל את הדרך ואז לראות מה הצרכים שלך.
בשעה טובה ובהצלחה! מרגש 🤗
אני חושבת שבקבוקים צריך בכ''מאין לי הסבר
גם לתמ''ל וגם אן היא תשאיר אותו מידי פעם לשעה...
ממליצה לקנות בקבוק עם פטמה תומכת הנקה.

ותודה על שאר הדיוקים😌
אני עדיין חושבת ששידת החתלה זה ליופי. יש ךי יכשיו שידה, אבל בגלל שאני נמוכה יחסית אין סיכוי שהייתי מצליחה להחליף עלייה..
(ד''א- גם אמבטיה עם מעמד לא הייתה לי נוחה אלא גבוהה, אז קילחנו בגיגית על הרצפה)
טובברכת ה
ברור שצריך לקחת בחשבון נתונים אישיים
ותכלס זה טיפ חשוב לפותחת- גם לגבי עגלה. הגובה של שני ההורים.
בגובה ממוצע ומעלה שידה זה בהחלט נוחות ולא רק יופי (שלי אגב מכוערת 🙈 סתם משהו ישן שמישהו מסר. אבל מאוד נוחה לי! ולבעלי. וזה השיקול מבחינתי. ממש לא חיפשתי יופי.....)
ואם כבר מחתלים על מיטה/ספה- להשתדל להתיישב מול התינוק ולא לגשת מהצד ולעקם את הגב 😏
היו לי תקופות אגב, שהלבשתי אחרי מקלחת על המכונת כביסה 😅. מסיבות שונות אמנם, אבל זה גם פתרון שהוא עמידה מול התינוק וזה יותר נמוך משידה.......
גם לנו היתה תקופה כזו 😁בוקר אור
דווקא היה נוח
היום לגדולה מחליפים על משטח על הרצפה ולקטן על משטח על המיטה
חח אז כששלנו הייתה פיציתאין לי הסבר
גרנו בקראוון אז הדוד נמצא מעל המכונה כביסה. פחות אפשרי🥵
אבל אולי בילדים הבאים... אחלה רעיון😁
מכונת כביסה זה מקורי ומבריק 🤣🤣יובלית

מזו פטמה תומכת הנקה?יובלית

אני ממש אוהבת את המגרות של השידת החתלה. בול לבגדים שלהPandi99
תודה יקרה 💕יובלית

למה בתקופה הראשונית את מעדיפה שמן ולא סבון? האם זה עושה את אותה העבודה? מנקה...

סבון ושמפו אצל תינוקות זה אותו דבר?

תודה רבה רבה על הפירוט, השיתוף וההתרגשות 😘

לגבי השמןברכת ה
בשבועות הראשונים העור של התינוק כזה מתקלף, והשמן עוזר לזה.
והם לא באמת מלוכלכים, אז הסבון לא לחוץ בעיני. אפשר גם סבון במקלחת ולמרוח אחרי המקלחת שמן תינוקות כלשהו.
לגבי שמפו וסבון- אני לא באמת יודעת. אבל אני מעדיפה או את המשולב שמפו פלוס סבון, או שמפו ולהשתמש גם לגוף, ופחות מעדיפה להשתמש בסבון לראש.
כן מקפידה על תכשיר ייעודי לתינוקות.
אנחנו שמים שמן אמבט במיםפה לקצת
ומשתמשים בשמפו לתינוקות לשיער ותחליב רחצה לתינוקות לגוף.

השמן חשוב כדי למנוע יובש אבל מודה שלא השתמשנו בזה עד שלילד נהיה יובש
אני מאוד אהבתי לשים לבת שלי שמןעלמא22
באמבטיה. זה שמר על העור שלה רך וגמיש, בלי שום צורך לשים לה קרם גוף אח''כ. זה גם עזר לה ממש לקילופים שהיו לה בראש.

כשהפסקנו לקלח אותה באמבטיה של התינוקות, עברנו גם לסבון ושמפו שמיועדים לתינוקות. אנחנו משתמשים בשני דברים שונים, אבל אני מאמינה שאת בהחלט יכולה להשתמש בסבון גם בראש, אבל כאמור, בהתחלה מעדיפה שמן
תודה יקרה ❤️יובלית

משיבה בשאלות 👶
1. הניו בורן וה0-3 זה לא משנה המשקל שהם נולדים? 

2. יכולה להרחיב על משחה? איזו מומלצת ולמה למרוח מעכשיו? (אגיד שהחזה שלי גדל אבל חוץ מזה מרגיש ממש רגיל, לא כואב, לא רגיש...) 

מוצצים - יש משהו ממיוחד שצריך לדעת? חברה מומלצת, זה גם לפי גילאים נכון? (מרגישה אחת ה-בורותתת)

3. עגלה - יש לי מלאאאא שאלות אבל כבר אפתח על זה קישור נפרד.

אמבטיה - זה הולך לפי חברות או שהכל די אותו דבר?

דפני - מישהי ניסתה את הכרית הצפה ויודעת להמליץ על זה לעומת זה? מרגיש לי פחות מפחיד לקלח איתה, תוהה אם זה סתם תעתוע עיניים...

תודה על הפירוט והסבלנות, בהחלט שלב מרגש מאוד שחיכיתי לו רבות 🤗
השאלות לא מופנות רק לאין לי הסבר המהממת, כולן מוזמנות להוסיף ידע ולקחים...

מנסה לענותשחרית*
קודם כל, מרגש ממש!!! ושיהיה בשעה טובה!
1. בדיוק יש פה כמה שרשורים על בגדים. אני אישית עם הערכות משקל גבוהות תמיד אז קונה 0-3. אם הערכת המשקל נמוכה אז כדאי קצת NB. ולכל חברה יש גדלים טיפה שונים. הכי הכי טוב לשאול ממישהו.

2. במה שקשור להנקה הייתי קונה רק חזיות הנקה ורפידות ומשחת לנסינו. לי אישית כרית הנקה לא היתה נוחה בכלל. משאבה וכל זה נראה לי מוקדם מידי. להכין לעצמך טלפון של יועצת הנקה טובה באיזור מגורייך ולהתייעץ במידת הצורך.

3. להתחלה- כדאי לשאול עריסה מיד שרה. מיטת תינוק אפשר לקנות גם אחכ. סלקל (זה לא כמו כסא תינוק, כסא תינוק בדכ מתאים לגיל גדול יותר. יש כסאות תינוק מגיל לידה ועד גיל 3 אבל לדעתי לא מתאימים לקטנטנים)- אני ממליצה סלקל עם חיבור קבוע לרכב (אם יש לכם רכב), ואז פשוט מקליקים אותו על המושב וזהו, לא מסתבכים עם קשירות. כי מאוד מעצבן לקשור סלקל...

4. להתחלה צריך- טיפות ויטמין די, אלכוהול לחיטוי הטבור, וכדאי שיהיה נובימול ופתילות אקמולי לתינוקות (יש 2 גדלים)

5. טיפ גדול במסע קניות- לא להשתגע! לקחת איתך אחות או בת דודה או משהו שיש לה תינוק או היה לה לא מזמן שתדע להגיד לך מה באמת צריך. את הכלללל אפשר גם להשלים אחר כך. כמעט שום דבר לא דחוף חוץ מעריסה, סלקל וביגוד ראשוני.

שיהיה בכיף ובשעה טובה, בקלות ובידיים מלאות!

מוסיפה- תיק לעגלה אפשר לקנות מעלי אקספרס תיקים מהממים במחירים ממש טובים יחסית לארץ. שווה להתחבר לאיזו קבוצת פייסבוק ולקבל המלצות.
חזיות הנקה מומלצות? חברה / מקום לקנות...יובלית

וכמה באמת צריך? 

תודה שחרית יקרה ❤️

אני קניתי בנקסט, ממש זול ומשמשות אותי יופי שמש בשמיים
יש עם ריפוד ובלי, נראה לי מה שנוח לך ביום יום
Bravado!!!ברכת ה
מעולות ממש!
שימשו אותי כבר מאמצע ההריון.
כמה צריך זה כמו שאת רגילה להשתמש, בהתאם לתדירות שאת רגילה להחליף ולכבס.
אולי אחת יותר למקרה שנשפך חלב....
אני אוהבת את פמינהשחרית*
לא מרופדות (גם ככה יש רפידות הנקה וחםםםם בהנקה).
קונה במשביר ומנסה לתפוס מבצעים.
לדעתי כדאי לקנות 2 בחודש תשיעי (ולוודא שאפשר להחליף מידה), ולהשלים את השאר אחכ גם לפי הצורך שלך והנוחות.
החזיות הלא מרופדות מתייבשות מהר, אז קל לתמרן עם 2-3.
עונהפה לקצת
1. אני לא אוהבת ניו בורן כי זה נהיה קטן ברגע
קונה 0-3 ומקסימום בהתחלה זה קצת גדול, לא מפריע לי.
(בגד לברית לקחתי מגמ"ח)

2. משאבה לא הייתי קונה לפני שרואה שמסתדרת עם ההנקה.
משאבה השאלתי מיד שרה בהתחלה ואז גיליתי שאני מאוד לא מתחברת לשאיבות אז ויתרתי.
מוצץ ובקבוק קיבלתי מערכת לידה שלקחתי ממוצצים ואז לא קניתי עוד עד שראיתי מה קורה ואם צריכה.
משחת לנסינו- אומרים שטוב למרוח מחודש שמיני-תשיעי. לא ניסיתי. (אם את מחליטה למרוח אז כדאי לשים רפידות כי היא מאוד שומנית שלא תכתים לך את החזיות)

3. מיטה- לחודשים הראשונים כדאי עריסה ולא מיטת תינוק.
אמבטיה- קניתי את ההכי זול ואני מרוצה.
עגלה- חשוב לשמוע המלצות לדעתי ושאנשים מניסיון יגידו לך ממה מרוצים וממה לא. את יכולה להתלבט בין כמה עגלות ואז לשאול כאן ואני בטוחה שיענו לך בשמחה על חסרונות ויתרונות של כל עגלה.
אני סמכתי על המוכרת בחנות בהמלצות על טיולון ולא מפסיקה להתחרט על זה....
שידת החתלה- בעיניי מיותר.

4.אקמול או נובימול (בבית רפואה אמרו לי שאסור נורופן עד גיל חצי שנה), מדחום, ויטמין די, משחת החתלה.

אה וכמובן שצריך לקנות טיטולים ומגבונים
ומברשת לשטיפת בקבוקים

מזל טוב יקרה!
שיהיו הכנות שמחות וקניות עם הרבה מבצעים!
תודה אהובה על הפירוט והנקודות החשובות 😘יובלית

בשעה טובהבתאל1
סלקל זה לרכב... לתינוקות. אחכ עוברים לכסא אחר או שיש כסאות שאפשר לשנות את התנוחה וזה מלידה עד גיל גדול...

ציוד להנקה- תקני משחה שיהיה לך לבית חולים במידה ויהיה לך כואב. לי בהתחלה היה סיוט ולא היה לי איך ואיפה לקנות והיה שבת שניה אחכ... קיצור-כדאי.
שקיות לחלב, משאבה וכו'- תקני רק כשתצטרכי...מקסימום אפשר לשאול. בבית חולים יש משאבות אם צריך.
רפידות הנקה- תקני ותשימי בתיק לבי"ח.

דברים חשובים להתחלה- טיטולים, חיתולים, מוצצים, סבון לתינוק.

תודהה 🤗💕יובלית

מרגשפעם_ראשונה:)

רק  רוצה להמליץ על עריסה מתחברת זה החיים!

האמת, שבהתחלה הרעיון היה נשמע לי מושלםםיובלית

אבל תוהה עד כמה זה באמת משמעותי. ההבדל בין לשאול מיד שרה וללשאול ממתחברת הוא בעיקר במחיר, אבל באמת שואלת את עצמי אם בקימות בלילה זה משהו חשוב. 
אין לי דעה, אשמח לחוות דעת אם יש. 

אני לא מאוד התלהבתי מהמתחברת, ציפיתי ממנה ליותריעל מהדרום
לק"י

בבת השלישית קיבלנו בהשאלה מגיסי.
אני מניקה בשכיבה בלילה, אבל הייתי צריכה להצמיד אותה אלי, זה לא שיכולתי לשכב לידה כשהיא במיטה שלה.

זה כן היה נחמד ויש לזה פלוסים, אבל לא הייתי קונה מראש.
אולי הילד שלך יהיה כזה חמודי, שמניחים אותו אחרי ההאכלה במיטה שלו והוא ממשיך לישון?
אצלי חלק מהילדים ישנו טוב רק איתי במיטה או עלי.

אגב, אצלי ישנו גם בעגלת אמבטיה בהתחלה.
אבל אומרים שזה לא מומלץ כי זה סגור מהצדדים ויש פחות חמצן.
לפי דעתי בילד ראשון פחות קריטירק טוב!
כי ממילא רוב הנשים בילד ראשון לא מניקות בשכיבה. אם בכלל בוחרות/מצליחות להניק. כך שממילא קמים ומתישבים במיטה.

בילדים הבאים כשכבר יותר מתורגלים, ולפעמים כבר עוברים להנקה בשכיבה זה משמעותי שאין צורך לקום בכלל.
עונהרק טוב!
1. המידות הולכת לפי חודשים. הכי קטן זה ניו בורן. מתאים מקסימום לחודש הראשון. יש כאלה שלא משתמשות בכלל. אחרי זה 0-3 חודשים. תלוי בגודל הילד. יש כאלה שמשתמשות גם עד גיל חצי שנה. בהתחלה מלבישים 2 שכבות, ארוכות. רק מגיל חודשיים בערך אפשר לעבור לקצר אם ממש חם וגם זה רק בחוץ. בבית לרוב עם המזגנים קר בשבילם וצריך שיהיה עוד שכבה ואפילו שכבה חמה. כדאי כמה זוגות גרביים (פיציות ממש!!! כדי שלא יפול מהרגל).
יש כאלה שמקפידות לכבס רק עם אבקת כביסה של תינוקות. לא חובה. רק תבדקי שלא כתוב על האבקה ביו. ביו זה בעייתי לתינוקות.
עוד משהו- יש הבדל בין המידות והגדלים בין החברות השונות.

2. הנקה- אישית לא הכנתי כלום חוץ מחזיית הנקה. בערך יומיים אחרי הלידה מתחילים טיפטופי חלב, ואז כדאי רפידות. ממליצה על החבילה הורודה. נראה ג'ונסון משהו כזה.
משחה השתמשתי פעם ראשונה בילד החמישי. משאבה פעם ראשונה אחרי 3 חודשים מהלידה. יש כאלה שמשתמשות מיד, בעיקר כאלה שלא מצליחות להניק. אבל אז אפשר להשיג מיד שרה. משאבה זה דבר יקר. ויש מלא סוגים. לא הייתי קונה לפי שאת יודעת שאכן ההנקה הולכת לך ואת יודעת מה את רוצה.

3. מיטה- לא קונים בשלב כזה. יש כאלה שמשתמשים רק בגיל 8 חודשים.. אלא אם זה בהנחה עם החבילת לידה בחנות. ואז אין בזה הבדלים כ"כ. בעיקר עיצוב.
להתחלה צריך עריסה. עם גלגלים- שיהיה נוח לנדנד ולהעביר בבית. וכמה סדינים. אפשר להשאיל עריסה מגמח או מחברים.
עגלה- יש הרבה דברים לבדוק וטווח מחירים גדול. נושא לשרשור נפרד.
אמבטיה- הפשוטות מצויינות. תראי לי המקום שיש לכם בבית מה טוב לכם. כדאי אמבטיה על רגלים כדאי לא להצטרך להתכופף. מתקפלות תופסות פחות מקום.
כסא לרכב- יש כאלה מגיל לידה אבל הם הרבה יותר יקרים. ולםעמים עד שהילד גדל וצריך כסא, נולד עוד אח וצריך את הסלקל בשבילו ואז ממילא קונים עוד. לכן ממליצה על סלקל. מתאים עד בערך גיל שנה. תבדקי איך מחברים לרכב. מבחני ביטחות. תקן ישראלי. ואם חשוב לך- שיתחבר לעגלה.

4. אבזור- כדאי מדחום דיגיטלי, אלכוהול לחיטוי, צמר גפן, נובימול. אפשרי: מוצצים (ההמלצה למניקות לא להשתמש עד שההנקה מתבססת). יש מלא סוגים של מוצצים וכל ילד/הורה אוהב משהו אחר. בקבוקים- כדאי אחד להתחלה, שיהיה למקרה הצורך. מספרים לציפורניים- לא השתמשתי עד גיל שנה. הציפורניים רכות ונופלות לבד. מברשת שיער- יש שיגידו שסרוק עוזר לצמיחת השיער. חיתולי בד (טטרה)- כשאי לפחות כמה להתחלה, נגד פליטות, להניח את התינוק על משטח ציבורי (כגון ספה) וכו. חיתולי פלנל- לתינוקות שפולטים הרבה- לשים מתחת לראש בעריסה ובעגלה (כדאי לשים גם משטח החתלה חד פימי מתחת, כדי שהרטיבות לא תהרוס את המזרון).
טיטולים- אפשר לקנות בכל סופר אחרי הלעדה, בהתאם לגודל התינוק. קונים כל פעם חבילה או 2, לא יותר. כי ביום אחד פתאום יכןל להיות שיהיה קטן וחבל על הכסף.
שמיכה- חובה לתינוק קטן. כדאי אחת דקה ואחת עבה (גודל קטן שמתאים גם לעגלה וגם לעריסה). כובע בד- בהתחלה כשקר במזגנים או בחוץ.

5 אם אין לך נסיון, דברי עם לברות, משפחה, גיסות, דודות. ישמחו לתת מנסיונן.
מוצרי התינוקות בארץ לא זולים בכלל. לא כדאי להתפתות לקנות דברים מיותרים. בילד ראשון לרוב מקבילם מתנות. לנסות להזמין דברים מחול. משחקים, תיק החתלה, בגדים, משאבת הנקה.
לגבי הסלקלפה לקצת
כדאי לבדוק שהוא באמת מתאים עד גיל שנה אם בונים על זה
אני קניתי סלקל ואין סיכוי שהילד יכנס שם בגיל שנה, ונראה לי שגם לא בגיל חצי שנה.
פה שמעתי לראשונה שיש דבר כזה סלקל עד גיל שנה וזה היה כבר אחרי שקניתי
לגבי מוצצים והנקהDove
אני נשברתי בשבוע הראשון ונתתי מוצץ, ב"ה לא רואה שזה פגע בהנקה ולא רואה איך אני והתינוקת היינו שורדים בלי.
לדעתי כדאי לתת מוצץ, אבל להגביל את השימוש בו לזמנים שצריך להרגיע את התינוק ואי אפשר להניק (החלפת חיתול, נסיעות, אמבטיה וכו')
אני גם נתתי הפעם אחרי שבועבוקר אור
ולא מרגישה שנשברתי. אבל כן נותנת רק אחרי שבטוחה שהוא סיים לאכול ועייף. אני חושבת שזה כלי נהדר לעזור לו להירדם יותר בקלות בלי שנצטרך לנדנד שעה
אני פספסתי את הימים הראשוניםבתאל1
ואחכ היה סיוט להרגיל למוצץ...והילדה לא הסכימה בשום אופן...אז אוזניי כאבו מלשמוע בכי ועייפתי כי לא ישנתי כמעט בלילות...
מוצץ זאת המצאה נהדרת!!! והוא מציל אמהות!
זה גם תלוי בתינוק.מוריה
יש תינוקות שגם אם תביאי להם מבית החולים לא ייקחו אח"כ.
תודה רבה רבה על הפירוט והבהירות 😘יובלית

משיבה בשאלות 😅

חיתולים - מה הסיפור של השוני בניהם? טטרה/פלנל/במבוק
כל אחד עשוי מחומר אחר או שהשימוש שלו אחר?
הלכתי לאיבוד...

עונהרק טוב!
טטרה- זה מה שנקרא חיתול בד.בד"כ נגד פליטות- לנגב תינוק פולט, להניח על הכתף של ההורה נגד פליטות וכו.

פלנל- זה בד יותר עבה. פחות נוח לניגוב. יותר מתאים לריפוד משטחים. גם יכול לשמש נגד פליטות. נניח מתחת לראש בעגלה או בעריסה, לתינוקות שפולטים כדי שלא יצטרכו להחליף את הסדין כל יום, מחליפים רק את החיתול בד. טוב גם לתינוקות מנוזלים שמלכלכים את הסדין בנזלת...

חיתולי במבוק- המצאה של השנים האחרונות. המגע שלהם רך ונעים גם אחרי כביסות. אין שימוש מוגדר. כל אחד משתמש למה שבא לו: לשמיכה בקיץ, לשמיכי (חפץ מרגיע לתינוק), כסינר הנקה (כשהם גדולים), לכיסוי עגלה מהאור/חום/שמש (אפשר גם בטטרה רגיל), וכו.

עונה מנסיוניאפונה
אם את נהנית לבזבז וכיף לך וזה - דלגי לתגובה הבאה

מתחילה מהסוף עם הטיפים:
קחי בחשבון שכל דבר שאת קונה חדש תרצי אח"כ לשמור, ולאחסן... במשך שנים. אז הקו המנחה בעיני - מה שפחות לקנות - יותר טוב.
בכסף שתחסכי תוכלי לממן דברים חושבים באמת כמו יועצת הנקה,עוזרת בית לתקופת משכב הלידה, וכמובן הנחיית הורים.

1. כמויות בגדים תלויות הרבה בתדירות הכביסה, והמידות תלויות במשקל בזמן הלידה ובקצב הגדילה. בכל מקרה אלה בגדים שמשתמשיך בהם זמן קצר. המלצה שלי - יד2 או לשאול ממישהו.
2. לפני הלידה - רק חזיות הנקה ורפידות. המלצה שלי להשתמש ברפידות רב פעמיות. קניתי בעליאקספרס ואני מאד מרוצה. יש לי 12 וזה ממש מספיק, אבל אני מכבסת ממילא לפחות פעם ביום. אם את מכבסת מעט אולי כדאי לקנות יותר.
בקבוק סביר להניח שתקבלי בערכת לידה בבית חולים (לפני חודש ילדתי וקיבלתי שניים). מוצץ גם, אבל: א. לא מומלץ להציע מוצץ עד שההנקה מתבססת. ב. אם יש שם מוצץ יקר אל תתפתי להרגיל אליו את הילד. לטווח הרחוק זו משכנתא.
חוץ מזה תחשבי אם בכלל את רוצה להרגיל את הילד למוצץ.
3. המלצה כללית - יד2 ואגורה.
מיטה - ממליצה על מיטת מטר ולא לול רגיל. זה מספיק לילדים מבחינת מרחב בד"כ עד הגיל שממילא עוברים למיטה רגילה, וחוסך הרבה מקום - עשוי להיות משמעותי בילדים הבאים. סיכוי טוב שיכנס לכם בחדר אפילו. שימי לב שהגודל של הסדינים שלך תואם לגודל המזרן. בכל מקרה אין לחץ על מיטה בהתחלה, בטח אם את קונה עגלה.
עגלה - ממליצה להשקיע כמה שפחות עד בכלל לא בעגלת אמבטיה, ולהשקיע בטיולון רגיל, נח וטוב.
שידת החתלה - מיותר לדעתי. אלא אם את אוהבת את זה כרהיט.
אמבטיה - לדעתי גם מיותר, בטח בהתחלה. ניו בורן נח מאד לרחוץ בכיור, אח"כ אפשר להשתמש בגיגית רגילה (חפץ מאד שימושי, אם אין לך כדאי להצטייד) ולהניח אותה על מכסה האסלה הסגור במקום מעמד האמבטיה המעצבן שתקוע בצד באמבטיה.
כסא לאוטו, סלקל - לדעתי אם יש אפשרות לכסא מגיל לידה זה נחמד, בפרט אם יהיו לך תינוקות גדולים (אצלי ענקיים והיה להם ממש צפוף בסלקל לקראת גיל שנה).
4. תרופות אין לנו פה. ילד רביעי שלי ואף פעם לא השתמשתי בתרופה להורדת חום, אז אני מתקשה להבין את הצורך להחזיק נובימול ודומיו בסטנד ביי...
לא כתבת ולדעתי נצרך מאד זה מנשא טוב. שוב, לא ממליצה לקנות חדש אלא אם מדדת וראית שטוב ונוח לך.

שיהיה בשעה טובה!
לגבי תרופותבתאל1
יש להם תוקף אז זאת עוד סיבה לא להחזיק מראש סתם תרופות...
אם צריך-קופצים לבית מרקחת הקרוב.

לגבי לול- זה תלוי בגודל של התינוק.... הבן שנולד גדול היה בעריסה של מטר רק עד גיל 9 חודשין בערך...אחכ היה לו פיצקי... והבת שנולדה קטנטנה היתה שם עד שנה וקצת (עד שהעברנו למיטת תינוק)
בכל מקרה אני ממליצה-עכשיו ערב פסח ומלא אנשים מוסרים דברים ממש טובים!! מיטת תינוק בכל מקרה תצטרכו- תבררו עכשיו אם מישהו מוסר בקרבתכם...אחכ יותר קשה למצוא וזה סתם יקר.
לולים למסירהאפונה
יש באגורה כל השנה... זה רהיט שזמן השימוש בו מוגבל והבלאי שלו מאד נמוך.
לגבי עריסה - היא לא מוגבלת עד גיל 3 חודשים?יובלית

מבחינה בטיחותית, או שאני טועה? 😳

יש עריסות שאפשר להוריד את הקרש שעליו המזרון למטהיעל מהדרום
לק"י

אפשר להשתמש בהן עד שצפוף לתינוק או עד שהוא מצליח לצאת לבד.

בעריסות שמיועדות עד גיל 3 חודשים אי אפשר להוריד את הקרש.
הבנתי, תודה על ההסבר!!יובלית

אמממ למה?בתאל1
אצלי היא קטנה אבל התינוקות נכנסו בה עד גיל שנה לפחות...
חוץ מהגדול שהיה באמת גדול ורק עד תשעה חודשים ..
של יד שרה כזו.מוריה
נהנית לקנות, מודה, ובכ"ז קראתי את ההודעה והחכמתייובלית

תודה אהובה ❣️

בשעה טובהאן אליוט
כל עניין הקניות הוא מאוד אישי. אגיד לך מה אנחנו עשינו:
קודם כל, לא קנינו ולקחנו הביתה, אלא רק עשינו הזמנה ובעלי אסף את הדברים אחרי הלידה.
המינוס זה בגדים, כי צריך לכבס אותם קודם...
1. קיבלנו המון בגדים שהיו של האחיינים שלי, וזה היה מצויין. אם יש לך מאיפה לקבל כדאי מאוד, ואת תקני את ההשלמות ובגדים חגיגיים.
יש בהתחלה הרבה נזילות אז ממליצה לדאוג לפחות ל 6 רגליות, גופיות, חולצות ואם קר אצלכם גם כמה אוברולים. זה כמובן תלוי בתדירות הכביסה שלכם. אני הייתי קונה 0-3 ולא NB, אבל הילדים שלי גדולים.
כדאי גם אבקת כביסה ומרכך לתינוקות.
באותו תחום, תקני גם חיתולי פלנל וטטרה, הם מאוד מועילים, למשל להניח על הכתף כשמחזיקים את התינוק, וככה הבגדים שלך לא מתלכלכים.
צריך גם שמיכה קלה לתינוק, ומצעים לעגלה/עריסה/מיטה/לול

2. לא מניקה אז לא יודעת, אבל כמה בקבוקים כדאי שיהיו בכל מקרה, וכנל מוצצים

3. כדאי בהתחלה לשכור עריסה קטנה מיד שרה או מחנויות דברים לתינוקות. גם ככה זה רק לחודשים בודדים, וחבל להיתקע עם זה. ככה גם יש יותר סיכוי שיהיה מקום לתינוק בחדר. כשיגדל, תלכו לחפש מיטת תינוק ברוגע.
שידה נשמע לי ממש מיותר, אבל אני נמוכה. לא מסוגלת להחליף על מיטה בלי לשבור את הגב, והכי מעולה לי על שולחן כתיבה.
אמבטיה היה לנו נוח לשים על שרפרפים באמבטיה הגדולה וככה לרחוץ עם דפני. הכיור נראה לי קטן מדי וממש לא נוח.
עגלה - לנו היה מעולה אמבטיה וסלקל שמתלבשים על העגלה, אבל זה יקר יותר. חשוב לבדוק שקל לך לקפל אותה ושנכנסת בקלות לבגאז'

4. תרופות להורדת חום, ויטמין d לתינוקות, צמר גפן ואלכוהול.
גם סבון לתינוקות וכדאי שמן לאמבטיה. אנחנו השתמדנו בבלנאום נראה לי או משהו דומה.
צריך גם מברשת רכה לשיער, וקוצץ ציפורניים לילדים להמשך.
כמובן חיתולים, מגבונים, משחת החתלה (לנו טוב בייבי פסטה הכחול), ומשטחי החתלה חג"פ גם מעולים לנסיעות וכאלו.

5. השתמשנו במגבת עם תיקתקים לצואר, נוח מאוד כשרוחצים את התינוק
גם נוח פח לחיתולים עם מכסה

זה מה שזכור לי כרגע.

בהצלחה!
תודה תודה ❣️יובלית

אצלינו המברשת הרכה היתה די מיותרתיעל מהדרום
לק"י

גם אם יש תינוק עם הרבה שיער, בהתחלה נראה לי מיותר לסרק, ובהמשך מסרק מסרק באמת (שלא כמו המברשת, שמלטפת את השיער).
למה לא לסרקבימבה אדומה
בהתחלה כשהראש רך אם יש מה לסרק?
לא יודעת....נראה לי מיותריעל מהדרום
לק"י

וגם המברשת לא באמת עושה משהו. אולי מסדרת קצת מלמעלה. אם כבר יש מסרק לתינוקות.

אבל לילדים שלי היה מעט שיער. והיום לבת השנה ועשר אני מסרקת פעם ב.... במברשת רגילה.
אז אולי אני טועה.

בכל מקרה, לא הייתי קונה מראש. אם יגלו שצריך תמיד אפשר לקנות.

אני גם קונה אחריבימבה אדומה
אבל בכל המקרים זה נצרך אצלי...
כשאין להם שיער בהתחלה עדין זה מסרק יפה יותר את המעט שיערות וגם כשיש יותר, מסרקת עם זה כי זה יותר נעים. אבל יחד עם זאת לא מסרק בטירוף.... סתם משתפת מאצלנו... שכל אחת תבחר מה שנוח לה
נכון... לכן מה שלא הכרחי להתחלהיעל מהדרום
לק"י

הייתי מציעה לחכות קצת ולראות אם נצרך.
לפעמים קונים ונתקעים סתם עם דברים מיותרים.
כי אין קטע... מה זה נותן?בתאל1
גם ככה אין הרבה שיער והוא רך ויושב יפה...
אין אין...אנחנו תאומות! כבר אמרתי לך פעםיעל מהדרום
חחח לגמריבתאל1
קראתי על זה (באינט') שסירוק מעודד צמיחה של השיעררק טוב!
לא זוכרת את ההסבר. אבל בתכל'ס 4 ילדים חשבתי כמוך ולא סירקתי בכלל. עד שהיה מה. ועד גיל שנתיים היו כמעט קרחים. הבן הגדול היה נראה לפני החלאקה כבר מסופר (קצת מבולגן). אנשים שאלו אם סיפרנו אותו.

את הרביעי סרקנו קצת יותר ובאמת היה לו יותר שיער.
ואת החמישית כבר סרקנו מגיל אפס במברשת רכה, והיום כשהיא כבר מתקרבת לגיל 3 יש לה שיער עם קוקו יפה באורך נורמלי. ואפילו המטפלת בגן מצליחה לעשות לה צמה (כשלאחיות שלה בגיל הזה לא היה בקושי מה לעשות קוקו)
דרך אגב- חיפשתי באינטרנט כירק טוב!
תיסתכל אותנו שלילדים שלנו אין שיער...

גיסתי (שילדה שבוע לפני, הבן שלה גם כמעט בן 3) אמרה לי איזה כיף שיש לבת שלי כ"כ הרבה שיער. לבן שלה כמעט אין כלום (ועדיין יש לו יותר ממה שהיה לבכור שלי)
יש גם ילדים שנולדים עם הרבה שיעריעל מהדרום
לק"י

כך שזה בטוח לא כי סירקו אותם
ככה זה במשפחה שלי

אגב, לבת הארבע שלנו לא היה המון שיער, והיום יש לה ממש ארוך.
מצחיק , אני דווקא מרוצה מזה שלבת שלי אין כמעט שיערבוקר אור
פחות כינים😁
אין קשר בין השניים.😊מוריה
לוקח יותר זמן לסרק ככל שיותר שיער 😏בוקר אור
זה לא שבשיער קצר לא יכולה להיות מושבת כינים.מוריה
ברור שיכולהבוקר אור
אבל לוקח פחות זמן בדכ לבדוק אותו
והבת שלי באמת התחילה להידבק רק אחרי שצמח לה קצת שיער. עד גיל שנתיים לא נדבקה בכלל.אבל אי אפשר לדעת אם קשור 🙄
סביר להניח שלא קשור. מוריה
זה עיניין של נטייה להדבקה.
וגם קירוב ראשים. שבגיל צעיר זה פחות קורה.
לדעתי זה שילוב🙂בוקר אור
גם לי היה יותר נוח מהבחינה הזו כשהיה לי שיער קצר (כשהייתי רווקה, עכשיו בה לא נדבקת כבר)
אבל ברוררר שיש גם נטיה להדבקה
מעניין אם זה גנטי או מה
נח לסירוק לא אומר על כמויות הכיניםמוריה
שעלולות להיות.
מכירה כאלה עם שיער קצר שהיה להם כמויות.
נכוןבוקר אור
דיברתי על הסירוק
שתיכן צודקות...יעל מהדרום
לק"י

יש גם בני אדם שכמעט ולא נדבקים.
אז פחות משנה אם יש להם שיער ארוך או קצר.
איפה הגנים האלה?בוקר אור
אני גם רוצה כאלו😁
לא מגלהיעל מהדרום
האמת אצלנו לא היה חסר שיערבתאל1אחרונה
לאחת עשיתי קוקו מקדימה כבר בגיל כמה כמה חודשים....
הוא לא תמיד יושב יפהבימבה אדומה
והאמת? שזה נותן לי תחושה של השקעה וטיפוח בתינוק
כבר ככה די ויתרתי על קרם גוף בגלל שהם לא טבעיים ומלאים חומרים כימיים... אז לפחות נשאר לי מקלוני האוזניים והסירוק😅
גם מקלות אוזניים לא מומלציםיעל מהדרום
אני ממש נזהרת לנקות את החלק החיצוני בלבדבימבה אדומה
וזה תלוי בתינוק יש תינוקות שיש להם הפרשה מרובה של שעווה...
אני מסרקת כדי לייבש את השיעריראת גאולה
סירוק הפוך, זה פשוט מייבש אותו בשניות.
אומרים שזה עוזר למנוע את ה'קליפה' שנהיית לתינוקות בקרקפת.

מי שישמע כמה אני מקפידה על זה... אבל טוב שיש מברשת שיהיה מדי פעם כשמתחשק.

באמת השיער יושב יפה יותר לדעתי בלי סירוק. גם את הבנות העדפתי לא לסרק עד גיל 3 בערך, הוא מסודר הרבה יותר יפה בלי לגעת... אבל דווקא בגיל הקטן, הסירוק טוב לייבוש מהיר.
זה חשוב לזרימת הדםאן אליוט
אומרים שחשוב לסרק במברשת רכה נגד כיוון השיער ואז בכיוון הרגיל וזה מסייע לזרימת הדם בראש
אבל המברשת מלטפת מלמעלהיעל מהדרום
לק"י

לא נראה לי שהיא תורמת לזה.
אצלינו אין כזה הרבה שיעראן אליוט
אז זה בהחלט על העור. אם יש כל כך הרבה שיער אולי זה באמת לא יועיל 🤷‍♀️
נראה לי שרק לגדול סירקתי עם מברשתיעל מהדרום
לק"י

כי היתה לו קליפה, ואמרו לי שזה מוריד.
לא עזרה בכלל....הייתי מנקה לו עם מסרק סמיך.

אז אולי אני טועה וזה כן מסרק את השיער. אבל ספק אם עוזר לקרקפת.
דווקא לבת שלי מה שהוריד את הקליפהעלמא22
זה המסרק, לא המברשת (שבאמת לא עשתה יותר מידי עבודה), אבל היום אני כן מברישה לה את השיער אחרי המקלחת עם המברשת של התינוקות, ואז השיער שלה טיפה מסודר. אני גם חושבת שהיא ממש נהנית מזה, שזה נעים לה
אצלינו מסרק סמיך עבד מצוייןיעל מהדרום
זה מיותר לסרק אבל כייף כשהם מסורקים, ככה יש 3 דקותפה לקצת
שהשיער לא פרוע ;)

אצלי הם נולדים עם מלא שיער והרבה יותר כייף בימים שיש לי כח לקום להביא את המברשת, יותר מסודרים ומדוגמים.
אני רק - מתרגשת ממש איתך!! מדהים שזה מתקרב! בשעה טובה 🥰חדקרן
תודה חד קרן יקרה 💕יובלית

חושבת עלייך 🧡

איזה כיף! בעיניי סלקל מיותר וקניתי ישר כיסא לאוטוPandi99
טיפ-
לקנות מלאי של מצעים לעריסה כי מלא פעמים התינוק פולט וזה מתלכלך מהר. לא לקנות לפני שפע של מוצרי סבון, אנחנו קנינו מלא ובסוף הבת שלי רגישה ומשתמשת רק במוצרי מוסטלה
לא לקנות מגבות מיוחדות לתינוק! סתם בזבוז כסף, לגמרי אפשר להשתמש במגבת רגילה
ועוד משהוPandi99
אל תתפתי לקנות מלא בגדים בשילב. הם יקרים ממש
משפט המחץ פההשקט הזה
זה לא מדוייקאישהואימא
אם קונים במבצעים זה יכול לצאת הרבה יותר זול אפילו ממקומות אחרים.
בנוסף- כבר כתבתי על זה בשירשור אחר, אם מזמינים דברים של שילב מטרמינל איקס, יש להם חלק מהדברים ממש במבצעים... 70 אחוז הנחה אם קונים 2 פריטים ומעלה
אמת. אבל עכשיו אין מבצעים זו קולקציה חדשהPandi99
חחח המחירים של שילב לא נורמליים 😑יובלית

מגבות לתינוק עם כובע לדעתי נצרך.מוריה
נכון שאפשר להסתדר בלי. אבל זה הרבה פחות נח.
מסכימה..אמא לאוצר❤
לי לא היה קריטי ככ.. אבל מבינה אתכןPandi99
שאלה על מצעים - יש גם מצעים לעריסה וגם למיטה?יובלית

ומה עם העגלה? שמים שמיכה או חיתול? 

יש מצעים לעריסה. מיטת תינוק. עגלה.מוריה
אין לזה סוף 😳יובלית

זה רק אני או שזאת נשמעת דרך מיטבית לעשות כסף על הצרכנים? 🙄

כי כל דבר זה גודל שונהיעל מהדרום
לק"י

אפשר לקנות מצעים די בזול. בבאזרים או בחנות מוצצים למשל.
בכל מקרה לא הייתי קונה מראש מיטת תינוק. ובעיני 3 סדינים לכל דבר מספיקים בהחלט. מקסימום קונים עוד.
^^^^רק טוב!
בהרבה חנויות אפשר למצוא סדינים ב10 שח.
כמובן תמיד יש את המעוצבים והאיכותיים והממותגים בעשרות שח ואף במאות.
הפשוטים מספיקים בהחלט. בטח להתחלה. אם תרגישי צורך בהמשך במשהו אחר, תקני לפי הצורך.
כמו כל דבר.מוריה
אני השתמשתי בסדינים של מיטת תינוק ומיטה רגילה בעריסת מטר.
בשעה טובה ובקלות!Dove
1. לדעתי 10 גופיות מעטפת ורגליות/מכנסיים
בתור התחלה 3-4 אוברולים עדיף עם רוכסן
אם את יודעת שתקבלי בגדים במתנה את יכולה לקנות רק את הבסיס, אם לא אז תקני כמויות יותר גדולות
קחי בחשבון שמחליטים בגדים די הרבה לתינוק אז הדגש צריך להיות על בגדים שנח להלביש ולהפשיט ונח לתינוק ללבוש אותם
חיתולי טטרה
שמיכות
סדינים

לגבי מידה תלוי בהערכת משקל אבל הבת שלי בת כמעט חודשיים שוקלת 4 ק''ג ועדיין עם ניו בורן
2. כדאי משחת לנסינו להתחלה, חזיות הנקה וסינר הנקה וגם בגדים שיהיה לך נוח להניק איתם, אפשר בגדי הנקה או חולצות עם כפתורים מקדימה/מעטפת
לגבי משאבה ההמלצה בעיקרון לחכות עם שאיבה עד שההנקה תתבסס אז או שתחכי עם זה או שתקני משאבה פשוטה למקרה חירום ובהמשך תראי אם את צריכה משאבה יקרה. יש גם אופציה להשאיל מיד שרה.
בקבוקים לדעתי לא קריטי להתחלה, מוצצים כן כדאי לקנות
3. דברים שחשוב לבדוק בעגלה - גודל ומשקל, מניסיון שלי עגלה גדולה ומסיבית זה לא נח. מה הגודל אחרי הקיפול, אם היא נכנסת לתא מטען של הרכב, כמה היא נוחה לקיפול ופתיחה. גלגלים - תלוי איפה את גרה, אם באיזור עם מהמורות ודרכים לא סלולות במיוחד כדאי גלגלים חזקים שמתאימים יותר לשטח.
שידת החתלה מיותר לדעתי, אלא אם כן יש לך מספיק מקום בבית לזה..
כיסא לאוטו - בטיחות דבר ראשון. יש כסאות מגיל לידה שאפשר להשתמש בהם ואז לא צריך סלקל.
4. מי מלח, אקמול בנרות/נובימול, שמן שקדים, משחת החתלה, ויטמין די, מדחום, מדחום לאמבטיה, מספריים לציפורניים, אבקת כביסה ומרכך לתינוקות

הטיפ שלי: אני יודעת שכולם אומרים הפוך אבל אני ממש ממליצה לקנות כל מה שצריך לפני הלידה ולהכין כל מה שאפשר לפני כי אחרי הלידה זה פשוט טירוף ואין סיכוי לצאת לקניות בהתחלה...
כן כדאי לעשות רשימת קניות ללידה וללכת לפי הרשימה

מי מלח ושמן שקדים - למה זה מיועד?יובלית

ולגבי הטיפ - זאת השאיפה. מקדישה את פסח לסקר ודיבור עם חברות ואחר כך לרכוש כמה שאפשר לפני, אוהבת שהכל מוכן ומניחה שאחר כך זאת סתם תהיה מעמסה ולא בילוי מהנה...

תודה על התגובה ❣️

מי מלח שמים באף כשהוא סתום. שמן שקדים לעיסוי כנראהיעל מהדרום
לק"י

שמן שקדים אני לא הייתי קונה מראש. לא עושה עיסוי לתינוקות שלי בדרך כלל.
שמן שקדים טוב להרבה דבריםDove
אני מנקה איתו את הבת שלי בהחלפת חיתול, אפשר לשים באמבטיה בתקופה הראשונה במקום להשתמש בסבון וגם לעיסוי.
ואוו אז באיחור אמנם - אבל השתדלתי לענות לכולןיובלית

(ולהוסיף שאלות

תודה תודה תודה לכולן על הפירוט, ההשקעה בכתיבה, השיתוף מהניסיון האישי, הטיפים, ההתרגשות ❤️❤️❤️❤️

מרגישה בנח כאן לחשוף את חוסר הידע והבורות הגדולה 😅

אין כמוכן!! 

כמה נקודות-עלמא22
שידת החתלה- כמו שראית, יש הרבה דעות לגבי הנחיצות של זה. תקחי בחשבון שזה מקום אחסון. עד שעברנו דירה, כל הטקסטיל של הבת שלי היו שם- בגדים, חיתולי בד, סדינים, מגבות, וכו'. ממש עזר לי שהיה לנו (קיבלנו את זה יד 2), אחרת לא היה לנו איפה לשים את הדברים שלה. עכשיו הבגדים שלה שבשימוש נמצאים בארון (ב"ה יש לה הרבה, אין מקום בשידה.. חח..) ובשידה יש דברים כמו שמיכות וכאלה, והבגדים שעדיין קצת גדולים עליה וכל הפוטרים שלה (עד שיעלו לאחסון למעלה).

דבר נוסף- יש המון דברים שאת יכולה להזמין מעליאקספרס ולחסוך המון כסף. למשל, תיק לעגלה (בארץ זה עולה המון כסף, אני הזמנתי אחד של דיסני בפחות מ- 100 ש''ח, כולל עלות משלוח, והוא מצוין) וחיתולי בד (גם פלנל גם במבוק בכל מיני גדלים. כשראיתי את המחיר של חיתולי במבוק גדולים בארץ לעומת המחיר שאני הזמנתי, נפלה לי הלסת). עליאקספרס זה גן עדן למוצרי תינוקות, ובאופן אישי, הזמנתי לבת שלי המון דברים מעליאקספרס, רובם מוצלחים. אם תרצי פירוט- בשמחה.

אם את מתכוונת לקחת חבילות לידה, אין צורך שתקני מוצצים ובקבוקים, לרוב יש בהם, גם תמ"ל, אלא אם את רוצה של חברה ספציפית.

בהצלחה!
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
זה באמת מקל!מתואמת
לנו יש כבר 11 שנים, ואני לא מבינה איך הסתדרנו לפני...
מזה מטבחון פסח?שירה_11
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

משמח לקרואשירה_11
הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

וואו את מלכהתוהה לעצמי

להסתכל על איבחון כזה הגאולה זו ממש ראיה מיוחדת ויפה של המציאות

(וכן, אני מכירה מקרוב לצערי מה המשמעויות של אוטיזם לא מאובחן בזמן, ועדיין להסתכל על איבחון כזה כגאולה זה וואו בעיני)

גם אני מכירה מקרוב השלכות של אוטיזם שלא מאובחןמתואמת

בזמן (הבן הגדול שלי)

לכן אני יודעת להוקיר את האבחון המוקדם של הבת שלי...

וואוו גלויה
את מהממת!
לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעון
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
איזה יופי! דורש ככ הרבה השקעה. כל הכבוד לךכורסא ירוקה
שאפו! יישר כח ממש אלופה🏆 עלי והצליחי♥️המקורית
אחרי המתנה של זמןעם ישראל חי🇮🇱

השם הטוב נתן לנו 2 אוצרות בבת אחת

מתנה עצומה ומעצימה

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו

אין עוד מלבדו🌸

ילד שהיו לו אתגרים בכמה תחומים השתפר מאודשיפור
ברוך ה' לקחנו אותו לטיפול ועשינו הדרכת הורים וממש רואים ומרגישים את הפירות בכל ההתנהלות איתו בבית וגם בתפקוד במסגרת.
שמחה פשוטה של חיים, אחרי דיכאון קל שנה שעברהאני אמא

לידה של ילד מתוק ופלאי, מתנה ממש, גדילה והתבגרות של שני האחים הגדולים שלו, כל אחד בכיוון שלו, גם מתוקים ופלאיים.

התבגרות וצמיחה שלנו כהורים וכמשפחה.

הריוןאנונימית בהו"ל
וואו כמה זמן חיכינו לו

כבר הספדתי את כל פסח, ונהיה אסורים וזה..

ופתאום הוא הגיע

איזה יופי!גלויהאחרונה

בקרוב אצלי...

אני ב"ה שמחה שלא הייתי לחוצה בחרדות (יש לי OCD כידוע)

וכמו שכתבתי בשרשור לפני כמה ימים

אפילו הצלחתי להכין עם הילדים עוגה ליומולדת בקייטנה ביום שני!!!

והספרון סוף-סוף יצא לאור השנה

וזו ממש גאולה.

תודה על השרשור הזה!

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
שאלה מוזרהשאלת היריון

אז היו לי כמה היריונות מכמה סוגים

חוץ רחמי הפלה והיריון תקין בה

לכל אחד מהם תסמינים שונים לגמרי,

עכשיו היריון חדש נוסף והתסמינים ממש כמו של ההריון שנפל.

דוגמא- אז וגם עכשיו אני יכולה לבכות מכל דבר, להתעצבן על כל דבר, ובכללי אני מרגישה על הקצה. ואני אוכלת מלא מלא גזר 😂

(ולפני אני לא אוכלת בכלל)

בהריון הרגיל לא היה לי אף אחד מאלה (היו דברים אחרים) ובחוץ רחמי לא היה לי כלום חוץ מתשישות ועייפות

מה אומרות? זה לא קשור נכון?

לא קשור, בשעה טובה ובידיים מלאות!אני אמא
כל הריון שונה, חהיה בסדר בעז"ה!!יעל...אחרונה
מועדים לשמחה! ראינו את הטרול שהשתלט על הפורוםטארקו
אנחנו מוחקות הכל זה אולי יקח כמה דקות בנתיים תתעלמו אין צורך בעוד דיווחים❤️
תודה לכן אהובות על הניהול המסור❤️השקט הזה
מה פספסתי? 🤭באתי מפעם
לא משו מעניין..טארקואחרונה

היה נראה כמו איזה משו תכנותי..

פשוט מלא מלא מלא מלא שרשורים של טסטים

איזה 3 עמודים ראשונים של הפורום...

אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אמן! תודה רבה!הריון ולידה
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונת
היה לנו מושלם בסוף. כולם נהננו השתתפופלפלונתאחרונה
הבאנו הפתעות למי שאמר רעיון, ענה, הקריא, שמנו מפיות יפות וכלי פסח, באפיקומן קצת השתוללו להתאוורר. והיה מקסים! תודה.
גמנחנו אוכלים על הספותהמקורית
והילדים ממש זוכרים את זה לטובה

אהבתי את הרעיון של שולחן סלון ממש! חייבת להציע לבעלי לשנה הבאה

אולי זה המקום להתייעץ. ארוך. תודה ממש למי שתקרא.דפני11

בעל מתוק

חמוד. צדיק. לב זהב. בעל מדהים. בבסיס שלו לא אופי של דיבורים.

בזנן האחרון משהו עובר ואני לא מצליחה לשים את האצבע.. אולי תעזרו לי להבין אותו? או לאסוף יותר אמפתיה או כוחות עד יעבור זעם?

אז משהו עובר...

מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל... חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרתי דברים מסויימים שהיו לו חשובים. או סתם כשמשהו לא הלך לו, או תקופה עמוסה- היה גורם לו להיות לחוץ, כועס, ממהר כזה...

אבל ברמה שהיתה סבירה. וגם היה קורה פעם ב...

לפיסכולוגיה בגרוש שלי, תמיד הרגשתי שזה קשור לבית שבו גדל- הורים שעטפו ילדים בצמר גפן, כמעט ולא היו להם התמודדויות, וכשבנאדם גדל וצריך להתמודד-בטח אם יש כמה דברים בו זמנית, ובטח אם משהו לא תמיד הולך כמו שרציתי- זה שובר אותו ומבאס ברמות. לא ברמה שזה גורם לשיתוק אבל דרמות פנימיות כאלה... של חוסר כח ועצבים ולחץ...

אני רואה את זה גם אצל האחים שלו האחרים (רווקים) וגם באיך אמא שלו עד היום חיה... מנסה לרפד לילדים שלה את הכל. ואם יש קושי אפילו קטן זה די סוף העולם.

כלפי חוץ אף אחד לא ירגיש, אבל בבית הכל יוצא. עצבנות, כעס.. כזה. לא מצליחה ככ להסביר.

אני למשל- חיה עם זה יותר בשלום. מבינה שהחיים לא מושלמים, מנסים, טועים, מצליחים או שלא מצליחים, תקופות עמוסות, מוותרים על דברים.. כזה. יותר שלוות נפש בקטע הזה.

לא עושה דרמה כמשהו לא מצליח לי- וגם אם כן- לרוב הדרמה חולפת מאוד מאוד מהר (ברמת הדקות).

אבל בזמן האחרון... זה קצת בלתי נסבל מבחינתי...

גם כי לפעמים מרגישה שזה יוצא בכעס עלי או בביקורת עלי- וזה ממששש לא מתאים לי.

סתם לדוגמא. קצת קיצונית אבל היא קרתה לא מזמן וזכורה לי.

קניתי לפסח טפט כזה להדביק על השיש.

הוא שטף את הבית וראה את הטפט- שאל אותי- את קנית? אמרתי כן. חשבתי לעצמי שיחמיא לי, איזה אלופה שזכרת... אבל לא החמיא (לא חריג, אמרתי, לא איש של מילים) אבל ככה חשבתי שאמר בליבו וככה פירגנתי לעצמי ושלום.

אחכ כשהכשיר את המטבח (הייתי בעבודה) כתב לי כמה הוא שונא את הטפט הזה, וכמה סיוט להסתדר איתו ושלח תמונה שיצא מכוער ממש למרות כך המאמצים. באמת היה מכוער.

התבאסתי איתו שבאמת יצא מכוער ואיזה באסה שככה... וזהו. בלב שלי: באסה, אין מה לעשות, כולה שבוע, נהיה חזקים, העיקר השיש כשר

חזרתי הביתה, הבנאדם כולו עצבנייייי.... איך כל שנה אני קונה את הטפט.. כל שנה הוא מסתבך איתו... שונא אותו.. לא מסתדר איתו.. והכי הרגשתי שהוא כועס עלי ש"כבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"... אז התנצלתי ואמרתי שבאמת לא זכרתי שהוא ביקש שלא נקנה.... שאלתי אותו- מה עדיף? נייר כסף? אז הוא ענה שלא כי זה שורט..

אז שאלתי מה הוא מציע..

הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרתי... וכאילו התעקש שאני אחראית לכל הסבל שלו כי אני לא זכרתי וקניתי שוב ובגללי...

עכשיו אני הכיייי לא טיפוס של "בגללי בגללך". הכי לא.

מאמינה שכולנו עושים הכי טוב שיכולים. בטח בין בני זוג.

חוץ מזה- בלב שלי- תגיד תודה שבכלל חשבתי על זה וקניתי... אתה לא עשית שום קניות לחג...

וגם. (ואת זה אמרתי לו ברגע ששיקפתי לו שאני מרגישה שהוא מאשים אותי בזה ואכן הוא הסכים איתי שהוא מאשים-) שאם כבר, האחריות שלו היא בדיוק כמו שלי- ברגע שראה את הטפט, היה יכול להתכבד , ללכת לסופר ולקנות משהו אחר שיותר טוב לו.....

לא מתאים לי האשמה שלי במשהו שהוא היה יכול גם לשנות.

אבל הכייייי מפריע לי..זה שהרגשתי שהוא מוציא מפרופורציה את כל עניין הטפט.....

כאילו. אוקיי.

נגיד שנעשתה פה טעות. נגיד שאני אחראית בלעדית על הטעות. מה נסגר עם הכעס הלא פרופורציונאלי על זה?

מבינה שהתעסקת עם זה שעות. מבינה שלא כיף. אבל הייי כולנו מתעסקים לפעמין גם בדברים שלא כיף לנו. מה נסגר עם להתפוצץ ככה?

עכשיו זאת דוגמא קצת קיצונית

אבל אני מרגישה שזה קורה לו קצת יותר מהרגיל, בטח יחסית אליו. שבדכ הוא טיפוס נעים ונח. גם אם ברגעים של כישלון הוא דרמטי יותר ממני..... מרגישה שהכעסים האלה על "טעויות" ממש מוציאים אותו מדעתו. הוא מתייחס אליהם כאילו הם סוף העולם. וגם בכלל בהקשרים חברתיים אם לדוג יש לנו חברים שקצת נפגעו מחברים אחרים, הוא לוקח את זה קשה... או למשל עכשיו לקראת פסח יש כל מיני שכנים שמבקשים עזרה בבניין בכל מיני דברים- בקבוצה הכללית! לא בפרטי. אז הוא אומר לי, דפנה איזה מזל שאני במילואים שאני לא מתרוצץ כל היום בעזרה פה עזרה שם... וזה לא נאמר בטון צוחק או רגוע.. זה נאמר באמיתיות. כאילו זה ממש מטריד אותו הבקשות האלה. ואני לא מבינה... מה הדרמה? מישהי ביקש עזרה, הכל טוב אל תעזור.... למה לקחת את זה ככ קשה?

למה זה גורם לך להרגיש ככ עומס בלב מבקשה תמימה של אנשים? אתה באמתתתת לא חייב לעזור והכל טוב...

מרגישה שהוא עובר משהו.

ומרגישה גם שאני לא רואה איך זה ישתפר בקרוב. כי ב"ה כמה ילדים, עבודה עמוסה, עומס החיים, בעיות החיים (הלגמרי רגילות ב"ה!!) ככה זה. רק ילך ויגדל הפערים בחוסר שלמות, וגם בכשלונות.

איך חיים ככה?

יודעת שלא יכולה לשנות אותו

מצד שני גם לא ככ יודעת מה החלק שלי

ומודה שאני מופעלת כשמרגישה אשמה כלפי. יש לי לזה ממש אלרגיה. לא מתאים לי כשזורקים עלי אשמה, באופן כללי, ובטח לא מהאיש שלי. זה לא בלקסיקון שלי אשמה. וזה מטריף אותי.

בקיצור

דברו אלי חכמות

ואשמח בלי האשמות כלפיו- ברור לי שהוא איש זהב. וטוב. ומתוק.

וגם בלי הפניות ליעוץ זוגי, זה לא האירוע כרגע

יכולה לומר שהזדהיתי איתו, אני מוצאת את עצמי ככהעכבר בלוטוס

כרגע

במצב של החודש האחרון, שיש עומס של החיים בצורה די קיצונית, הכל ביחד

פלוס זה שאני אדם רגיש

מוציא ממני משהו מאוד דומה למה שאת מתארת

משהו כמו הקש ששבר את גב הגמל רק בצורה יומיומית

דברים קטנים שמהם נשברים אבל בגלל שהעומס הכללי הוא ענק

אני אסביר

בתור אדם רגיש מאוד,  כל דבר שסביבי הולך איתי.

בקשת העזרה של השכן

הילד שחורק עם הכסא

אם אני צריכה לגעת בדברים שאני לא מסוגלת לגעת בהם או להרגיש את המגע שלהם 

כמות העומס שעלי מורגשת והולכת איתי

ואז כל דבר קטן, יכול להיות הצעקת 'די אני כבר לא יכולה יותר'

וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב'איזה טפט גרוע' וב 'אוף על איקס ואי זד'

לחיות כבנאדם רגיש זה דורש עבודה ולימוד

מאוד קשה להיות הבת זוג/בן זוג של אדם שקשה לו להכיל את המציאות. שמורכב לו. אני מודה...

מעריכה ממש את בעלי וגם הוא משתגע מזה לפעמים

אני יודעת שכשאני מעל המים מבחינת שינה, אוכל, זמן לעצמי, זמן זוגי- אני לא לוקחת קשה..

וגם אני גם מנסה להכיר במתנות שיש ברגישות הזאת, כמו יכולת הזדהות, הבנה עמוקה של דברים ועוד

זה מה שיש לי לכתוב

ממש כל הכבוד לך, אני באמת מעריכה את הצד השני של אנשים כמונו

ובתור אני מנסה ללמוד להקליל, להבין שהחיים מורכבים ולא הכל חייב להיות במאה אחוז דיוק

זה קשה (ממש)

וגם לעבוד על לבקש את הצורך שלי כדי לקבל אותו

ושלא יתבטא בעצבנות כללית כזאת כי אף אחד לא מבין מזה שיש כאן צורך שלא מולא

תודה על זהדפני11

אבל זה הקטע

אנחנו חיים במקום בלי אזעקות כמעט

אומנם הילדים בבית ואני עובדת כרגיל אבל הוא במילואים! דווקא במילואים אצלו יותר נחת מהעבודה ( בדכ עובד מאוד קשה)

אז למה הפתיל הקצר הזה?

ובכל אופן, מה לדעתך החלק שלי בסיפור?

אני לא ככ יודעת איך להתייחס לזה..

מצד אחד צריך פה הכלה כנראה

מצד שני לא מוכנה לקבל האשמות

זה יכול להיות השינוי מהשגרהעכבר בלוטוס

הצורך ללמוד מקום חדש

או ליצור קשרים חברתיים חזקים חדשים במילואים

או אדם שלא מסתדרים איתו במילואים

או הנסיעות 

או כל דבר שאת חווה כמשהו קטן ומעצבן ולאדם רגיש מאוד ולא מספיק בטוח בעצמו יכול להשפיע מאוד על מצב הרוח

החלק שלך

קודם כל לדעת ש'את' לא הסיפור פה... לא מאשימים אותך, אלא את המציאות ואת הקושי

ולשקף שזה מאוד לא נעים

אם הוא באמת אדם רגיש מאוד הוא יתנצל ויקח לתשומת ליבו

אחכ לנסות לדייק מה הצורך שלא ממומש אצלו או מה יושב עליו

אלופה ממש!

תודה ממש. הלוואי.. ננסה..אנונימית בהו"ל
מאוד מעריכה❤️
בטעות עברתי לאנונימידפני11

כי חיפשתי ל@טוט את השרשור על המקווה 😅 אגב לא מצאתי.. באסה.

זאת אני אל דאגה❤️

מותקקקק איזה אישה מדהימה את!!!!אוהבת את השבת

כמה הוא זכה בך!!

ואיזה כיף למשוע שגם את בו!!

כותבת בקצרה כי אני ביום מעוך אז הראש לא עובד..

יכול להיות שיש לו "פוסט טראומה " קלה מהמילואים?

זה ממש הגיוני .. ולפעמים מגיע באופן קל..

אבל בסוף השנתיים וחצי האחרונות מטורפות לגמרי...

מקווה שזה בסדר לכתוב...

בכל מקרה חיבוק ענק

ובע"ה שתהיה לכם מלא סיעתא דשמיא להיחלץ ולהתעלות מהכל!!

תודה יא מהממתאנונימית בהו"ל

על פניו לא נראה לי...

מצד שני גם אם כן- אין לי ככ מה לעשות עם זה... הוא טיפוס שלא מוכן ללכת לשום טיפול, בטח אם אין טריגר מסויים שהוא מרגיש אותו... מה שאני באה לומר זה שבאן כללי הוא לא ילך לשום טיפול בלי שהוא ירגיש צורך. וגם אז זה רק כשזה יבוא לגמרי ממנו...

כרגע הוא לא מרגישככ בעיה לדעתי למרות שניסיתי קצת לשקף לו (גם בזהירות. כי איזה לא כיף זה לשמוע יותר מידי שאתה עצבני כל הזמן...)

כנל❤️דפני11
לדעתי את לא צריכה להזהר כל כךרוני 1234

ולא צריכה לספוג את כל זה בשקט.

אבל אם זה ממשיך נגיד אחרי החג, תמצאי זמן רגוע ותפתחי את זה איתו בצורה נעימה.

תודה❤️דפני11
צריכה למצוא זמן טוב וגם להיות רגועה בעצמי כדי לפתוח את זה שוב... בע"ה...
נשמע שהוא "אדם רגיש מאד". תגגלי את המושגזוית חדשה
בזכותךדפני11

ובזכות עכבס בלוטוס גיגלתי אתמול...

וואלה באמת יש מצב!

באמת גם יש לו קטע עם רעשים קצת, ובכלל כל מיני דברים שכתובים שם.

מצד שני זה לא היה ככה חזק תמיד....

וגם. שוב מחזיר אותי לשאלה מה החלק שלי בסיפור.

בנות כותבות פה וזה עוזר.

אם יש לך עוד תובנות אשמח לשמוע❤️

אני כזו, וזה באמת משתנה בעוצמותזוית חדשה

לפי כמה אני טרודה/עצבנית

אבל אני לא חושבת שיש לך כ''כ איך לעזור לו, זה יותר שלו מול עצמו.

רק להגיד שאת נשמעת אישה זהב לא פחות רחלי:)
יש לי מה להרחיב מקווה בעזרת השם מחר 
נשמה. אשמח אם מסתדר לךדפני11
חיבוק! את נשמעת אישה מדהימהוואלה באלה

תמיד אוהבת לקרוא אותך.

לא יודעת אם מתאים, אבל פעם @אמאשוני כתבה על שפת הפה לעומת שפת הלב בהקשר של ילדים ואני משתמשת בזה המון איתם וזה עוזר להבין את הדברים שנאמרים בהקשר האמיתי שלהם.

הכוונה שיש את מה שיוצא מהפה ויש את מה שהלב מרגיש.

ילד יכול לראות חבר שלו עם משחק חדש ולהגיד לו כמה זה משחק דפוק ומשעמם כשבעצם הוא רק מרגיש קנאה והיה מאוד שמח במשחק כזה.

נשמע שבעלך לא מספיק יודע להביע במילים בדיוק מה הוא מרגיש (לא איש של מילים..), קל לו יותר להטיח בך דברים.

במקום להגיד: זלדה, אני ככ מבואס שיצא כזה מכוער ועוד עבדתי על זה ככ קשה ואיזה חבל שלא יצאתי בעצמי לקנות סוג אחר של טפט

הוא אומר לך: זאת את, את אשמה, את שוכחת, את מתעלמת ממני ומהבקשות שלי

כשלומדים לשמוע את שפת הלב מבין המילים הכל נראה אחרת.

איזה מהממת את!דפני11

וואו תודה זה כיף לשמוע.

אני באמת מרגישה שיש פה את שפת הלב שאת אומרת.... אבל זה גם קצת משגע אותי. כאילו יאללה... אתה בנאדם בוגר. זה מעייף אותי ככה כל הזמן.. כי כאמור התדירות ממש גברה..

וגם. מודה שיש בי צד אגןאיסט שברגע שאני מקבלת האשמות אני עוברת להגנה ולא מוכנה לשמוע את הביקורת או הקושי שלו ש"אני מתעלמת מהבקשות שלו". כשאני חושבת על זה, הוא גם באמת אמר את זה לאחרונה שאני הרבה פעמים לא מספיק עונה לו ומתעלמת. ואני בהחלט הרבה יותר משתדלת לענות אבל חשבתי על זה, וזה מגיע בעיקר כי הדרך שהוא מדבר לא נותנת מקום לצד שני (למשל- לא הספקתי לשטוף, תצטרכי להביא בייביסיטר שתשמור על הילדים ואת תשטפי. אז לא היתה פה בקשה, או שאלה מה דעתי, אלא קביעת עובדה. אז מבחינתי קצת הרגשתי שלא ראה אותי/כיבד אותי. ובכל מצב קבע עובדה אז מה יש לי לענות? תוסיפי לזה גם טון קצת עצבני.. ואז הוא אומר לי- למה את לא עונה? בקיצור.....

ברור לי שיש פה צורך בלתי ממומש שלו

וגם קושי שלי לתת מענה כי נפגעת מהדרך שהוא מביע את זה

מבינה אותך מאוד❤️וואלה באלה
יכולה להזדהות איתונעומית

גם אני נוטה להיות חסרת סבלנות ולהאשים לפעמים.

לא נעים לי להגיד, אבל עוזר לי שמקרקעים אותי קצת.

(היי מותק, אני מבין שלא נעים לך, אבל ממש לא נעים לי שאת מאשימה אותי ככה

או זה באמת מכוער, מתנצלת, אבל דיברנו על זה כבר, אני אשמח שלא נדבר על זה כל היום).

תודה נשמה!!דפני11

כן הבנתי שזה קצת נצרך...

גם אחרי סיפור הטפט אמרתי לו את זה. שהעצבים שלו לדעתי חסרי פרופורציה לאירוע שזה.

זה אומנם קצת הפסיק את הויכוח, אבל לא הרגשתי שהוא הפנים את זה באמת...

אני חושבת שברגע שאת מדברת עליוהמקורית
"יצאת מכל פרןפורציות" לעומת - לא היה לי נעים שהאשמת אותי, זה נחווה אצלו שוב כאשמה

התפקיד שלך זה לדבר עלייך ומה את מרגישה עם מה שהיה ועם ההתנהגות שלו. כל עוד את מכילה ומוציאה את עצמך מהתמונה או מדברת עליו רק - זה  מפספס את הנקודה שלך פה בעצם.

ומצטרפת לנכתב פה, את זהב לא פחות♥️

את צודקתדפני11

סבתא שלי היתה קוראת לזה "שפת האני"....

תודה על התזכורת❤️

בדיוק זה המקורית
תשמעי מאמי, את חמודה קודם כלבאתי מפעם

שאת מחליקה בחיים.

אם את אומרת שזה משהו שהשתנה נשמע כמו קלאסי קשור למילואים, מלחמה. אנשים על הקצה, עצבניים.

כן, קשוח לחיות לידם.

ואת צודקת שאת יכולה להיות מכילה אבל עד האשמה אלייך. לא לאפשר לזה לקרות. יכול לחטוף כריזה, אני אכיל... אבל להפיל את האשמה עליי ועוד בחוסר פרופורציה. לא. לא. אני לא שק חבתות.

כן יכולה להזדהות איתו שדברים קטנים יכולים לגרום לי לעצבים מוגזמים. חיבוק

בדיוקקקדפני11
הגדרת את מה שאני מרגישה 
בעלך מזכיר לי את עצמישוקולד פרה.

בגלל שאני יותר "פלואידית"- יותר יכולה ללכת לקראת ויותר מרגישה את האחר, וגם אין לי כמעט דרישות מהזולת

אז אני יותר רגישה לתחושות של ניצול או של מרמור.

כביכול אם הזולת רוצה משהו אני חייבת להיענות לו. בלי לבדוק אם רציתי בכלל. ויש תחושה של אשמה כבדה אם לא עשיתי.

כל ציפייה של האחר מכניסה אותי קצת ללחץ.

ויכול להיות שגם בעלך לא רוצה את הטפט

או שהוא רוצה להרגיש שהוא לא חייב לשים אותו. ושהוא חופשי להגיד לך לא. ואם הוא שם מתוך כפייה (גם אם פנימית ולא מצידך)- הוא ירגיש מרמור

ויכול להיות שהןא מרגיש שאפילו הבקשות של השכנים מחייבות אותו.

ואז הוא גם אשם כלפיהם שלא עזר.

או שהוא מרגיש אשמה ונחיתות כלפיי עצמו- אחרים נרתמו בכיף ואני לא. איזה מן בן אדם אני?

בקיצור הערך העצמי לא חזק דיו כדי להרגיש שלם עם הבחירות שלי.

לאנשים כאלה הכי טוב לפעול דרך מרחב ושחרור.

והרבה מחמאות וחיזוקים שהם טובים גם אם לא עשו כמו הציפייה מהם.

את מדייקת אותו בולדפני11

ממש כל מה שכתבת. ואני מודעת לזה.

ונותנת יםם של מרחב ושחרור. כנל על החיזוקים.

יש מצב שכשזה קשור אלי אני יותר מצפה/רגילה שהוא כן עושה.. ואז כשלא זה יותר קשה לי.

אבל אני באמת משתדלת המון לתת לו את כל הכבוד לומר שמשהו לא מתאים לו. ולכבד את זה.

חושבת שבאמת יש שיפור בנושא... אבל אולי גם בגלל הוא יותר כועס בזמן האחרון? מרגיש לי שזה גם חלק מהלהביא את עצמו כמו שהוא ולא לשמור הכל בפנים ולהיות מרצה.... ובכל זאת... אני מצפה שיגיד "לא מתאים לי" בענייניות ואולי גם נדבר על זה. אבל לא לעצבים לא קשורים...

טוב  מבינה שיש דרך ולמרות שהןא מושלם הוא כנראה לא. ואולי טוב שכך.....

ממש ממש מה שרציתי לכתוב לך מצטרפת לשוקולד פרהרחלי:)

על הריצוי והאשמה - בעלי היה ככה (עדיין אבל הוא כן הלך לכמה מפגשים עם מישהו והוא במודעות)

אני חושבת שמאוד מאוד משמעותי פה שלא תקחי עלייך את הבלאגן הפנימי שלו, אני הרגשתי תקופה ארוכה שאסור לי להביע רגשות של תסכול לידו כי ישר אפילו אם זה בדקות הוא נכנס ללופ ממש לופ מתגונן וכמובן גם מאשים ואין איך לעצור אותו.

עד שלמדתי כן לשים לב הרבה יותר לעיתוי אם אני באמת מעוניינת בשיח שיוביל לאנשהו ולעשות הרבה הקדמות, ועדיין אם הוא יוצא מפרופורציה וזה קורה לו בהחלט הרבה יותר בתקופות לחוצות - אני אומרת לעצמי ברור את ההפרדה - ועם הזמן גם הוא למד להגיד לי אותה בעצמו שזה לא שייך אליי וזה רק הוא שלא מסוגל להכיל כלום עכשיו.

אבל זה באמת אחרי הרבה זמן של עבודה דו צדדית.

בהתחלה הוא היה כמו דובי לא לא חחח , כל בקשה שלי הוא היה בודק עם עצמו אם הוא עושה את זה כי הוא רוצה - מטריף

אבל הבנתי שזה שלב ושמחתי מזה כי עכשיו אחרי התהליך הרבה יותר כיף ונעים איתו, הוא נותן והוא חושב מה הוא רוצה לתת ולשים פה ולא כי הוא מרגיש חייב.

(אצלם בבית לאמא שלהם היה רצון מאודדדד חזק ולא היה כדאי שהיא תצא לא מרוצה )  

אני כן אומרת בזהירות שאם אני הייתי מנסה בכח להימנע לגמרי מפיצוצים -לא היינו מגיעים למודעות והקרבה של היום -פשוט הייתי מתרחקת וזהו, ותסמכי עליו שאם הוא אדם טוב לב ורגיש כמו שאת מתארת הוא יעשה את שלו ויתקדם בעז"ה .

וזה שאת נותנת את הכבוד אין טוב מזה - יכול להיות שזה בדיוק מה שמאפשר לו להרגיש סוף סוף בבית להרגיש רגשות ולעשות שינויים בעצמו שלא היו מתאפשרים קודם . 

את מקסימה עם לב רחב מאודשוקולד פרה.

זה עניין של ביטחון עצמי.

נדרשו לי הרבה שנים כדי להביא את עצמי לקשר. היה חי הרבה יותר קל להקשיב לבעלי ולהשתתף אתו בעולם שלו, מאשר להביא את עצמי.

גם כי לא ראיתי טעם בסתם לשתף כשהוא לא יכול לעזור לי (דברים מהעבר שלי)

וגם כי לא הייתי מספיק בטוחה שזה יעניין אותו.

היום יש לי כבר יותר ביטחון עצמי בקשר, כי גם פיתחתי יותר את העולם שלי, ואני מרגישה שיש לי עניין בתוך עצמי.

אבל פיתוח הביטחון העצמי זה מסע.

בתור בת זוג באמת להחמיא ולפרגן זה הכי חשוב. ככל שהוא יאמין שהוא חשוב לך, שאת מסתפקת בו כמו שהוא. שהוא כמו שהוא זה וואו, שהוא מספיק לך ואת אוהבת אותו-

הוא ירגיש יותר בטוח להביא את העולם שלו.

לאנשים שאין להם מספיק ביטחון עצמי ושלא עודדו אותם מהבית להגיד הכל בחופשיות, ולא שידרו להם קבלה עמוקה של מי שהם-

הנטייה הראשונית היא לברוח. לנוס.

האסטרטגיה הראשונה היא להדוף כל מתקפה על הסף.

גם אני כזאת. הודפת כל ביקורת ממני. כי המחשבה שאני פגומה בעיניו היא ממש קשה לי. זה נתפס לי כאיום על הבסיס, ולא כביקורת של מישהו שאוהב אותי מאוד, אבל בסה"כ רוצה שאתקן דברים קלים.

עם הזמן למדתי פחות לענות ויותר להקשיב. לא לפחד לשהות ברגש. לא לפחד להכיר בחסרונות שלי. להסכים לקבל אותם, ואותי כמו שאני.

הדיפת הביקורת היא מאוד מתסכלת עבורך, אני לגמרי מבינה, אבל זה נטו ממצוקה שלו. הוא כ"כ רוצה להיות מושלם עבורך, ורוצה להאמין שהוא יכול להיות מושלם עבורך.

בעיניו, אם הוא לא מושלם, אולי את תחפשי מישהו יותר מושלם ממנו... (שזה כמובן קשקוש, אבל ככה מדבר מוחצשל אדם כזה)

את נשמעת אישה מדהימהמתואמת

כתבו פה על אדם רגיש מאוד.

בתור אחת כזו - אני לא חושבת שזה הדבר היחיד שמציק לו. כלומר, יכול להיות שהוא אדם רגיש מאוד, אבל על זה התלבש משהו נוסף שמעצים הכול. (מצטרפת לרעיון שאולי זה קשור למילואים. זה בהחלט משהו שיכול להציף אנשים רגישים...)

כתבת שהוא לא יהיה מוכן ללכת לטיפול. אולי ביחד איתך הוא כן יהיה מוכן? ואם לא - אז אולי ללכת בעצמך לטיפול שיעזור לך בהתמודדויות איתו?

הרבה הצלחה, אישה יקרה❤️

גם מזדהה עם בעלך...שיפור

הגיוני מאוד שהמלחמה+ מילואים+ הכנות לפסח מוציאים אותו מאיזון. אם זה מתמשך אפשר לפתוח איתו ולדבר על זה.

נגיד לגבי הטפסים מתאים לי לנסות לשים כי קנית ואז להתעצבן כי השקעתי וזה לא עבד ולא הייתי קונה מראש ורק בגללך ניסיתי... למרות שבראש אאני יודעת שזה לא הגיוני.

ולגבי זה שזה דומה בין בעלך לאחים שלו- רגישות היא גנטית.

אני גם יכולה להבין אותווגם מאוד מבינה אותךאני אמאאחרונה

אני יכולה להיות כמוהו גם על עצמי, כאילו, גם אם אני קניתי את הטפט ויצא גרוע לפעמים יהיה לי נורא קשה לשחרר.

למשל הלכתי לקניוות וקניתי מוצצים חדשים לתינוק כי באורח פלא כל המוצצים שלו נעלמו. כשהגענו הביתה אחרי שעשיתי סטריליזציה, גיליתי שקניתי מידה גדולנה מדי. התבאסתי על עצמי יומיים עד שנסעתי וקניתי מוצצים חדשים.

אם זה היה בעלי קונה הייתי מתבאסת באותה מידה רק שאז זה היה יוצא האשמה.

אני רוצה לומר שהוא בעצם מתקשה לשחרר את המציאות, לא כועס עלייך. 

וגם, מתחבר לי לפרק בפודקאסט "בחזרה ללב ההורות" שבו היא מדברת על ילדים שמאשימים את אמא במה שמתפקשש להם, "בגללך נ]לה לי הגלידה" אפילו אם הייתי בכלל בחדר אחר. אז היא אומרת שזה בעצם נובע מקושי להתמודד עם רגשות ליליים אז הופכים אותם להאשמה ואז מה שכדאי לעשות זה לא לדבר אל ההגיון ולהוכיח שזה בכלל לא אשמתי, אלא לתת מקום לרגש, זה באמת מאוד מאכזב...

טבילה בשבת כשמתארחים😀טוט

איזה הזוי ומטורף זה נשמעעע

הרבה פעמים טובלת בשבת, אבל פעם ראשונה שאנחנו מתארחים. ניסינו לחזלש בעדינות אבל הבנו שמחכים לנו ממש ולא יתקבל יפה אם לא נגיע.

יש עצות ורעיונות לגבי איך לעשות את זה כך שלא ירגישו?

יש ילדים קטנים שיהיה מוזר להשאיר עם המארחים...

להתפלל על זהדפני11
לי קרו עם זה ניסים מעל הטבע חח פעם סיפרתי פה

מה לגבי ל את עם בעלך לתפילה והוא יקח את הילדים לגינה ואת תלכי לטבול ותחזרי זריז?

רעיון נפלא! איישם בעזרת השםטוט

סקרנת עם הניסים.

בעלי אמור להתפלל יחד עם המארחים אז יהיה חשוד אם לא יבוא איתם לתפילה, הקטנה שלי תפטפט בלי הפסקה בביכ, אז לא שייך להכניס אותה.

מספיקים לחזור מהמקווה לפני שהתפילה מסתיימת? אם לא זה ממש פדיחה שאגרום לסעודה להתעכב

ניסתי לחפש לך את השרשור, לא מצאתידפני11

כנראה כתבתי מאנונימי

אצלי מה שהיה בסוף זה שסיפרתי לחברה שגרה שם באיזור והיתה באותה שבת על המקווה

קבעתי להפגש איתה כאילו סתם עם הילדים והכל

היא שמרה לי על הילדים בגינה קרובה ואני טבלתי..

בעקרון אם את מנוסה בטבילות ליל שבת את יודעת שזה די זריז ומוקדם.. אם תגיעי מספיק מוקדם ואם לא יהיה עומס חריג את אמורה לחזור בזמן

אגב אני טיפה התעכבתי כי היה עומס במקווה והוא גם היה ממש רחוק מהמארחים אבל זה התקבל טוב כי "היה ככ כיף עם החברה שלא שמנו לב לשעון..."

תודהטוט
סיעתא דשמיא ואומץ היו לך
אכן היתה סיעתא דשמיאדפני11

וניסים מעל הטבע..

כבר מאוחר אין חי כח לפרט אבל זה היה משהו לא נורמלי

אפילו בעלי לא האמין שדברים כאלה קורים

מקפיצה לעוד רעיונותטוט
תזכורת קטנה שאולי תעזוררק טוב!
בשבת חוה"מ קבלת שבת קצרה יותר. אז יוצא שמי שהולך למנחה בכניסה שבת, יש זמן בביהכנ"ס שמחכים להמשך התפילה. בד"כ יש שיעור בזמן הזה. אולי בעלך יוכל לנצל את הזמן הזה לשמור על הילדה. 
זכרתי את זה, רק שטובלים אחרי צאת הכוכבים, לא?טוט
מרגע לרגע אני חושבת שזה לא היה חכם לעשות הפסק בלי לחזלש את ההתארחות
מחזקת אותך שאת עשית הכי נכון והכי טובנפש חיה.
אתם ישנים אצל המארחים ?אחת כמוני
אם בדירה נפרדת, אפשר שתגידו שאת נשארת "לנוח" אחרי הדלקת נרות..
כן...טוט
ה יעזור
וואי, ממש בהצלחה 🙏אחת כמוני
תבקשי מראש דירה...כובע לבן
שלא נוח לכם ככה.. הזוי?
יש להם יחידת אירוח שהיא חלק מהדירהטוט
מפנקת ממש, זה יהיה מוזר להתעקש על דירה אחרת, ואם אומר שאני יוצאת עם הילדים שלי לגינה גם הילדים שלהם יצטרפו🤪
לנסות לשאול רב על טבילה ביום השביעיכובע לבן
לפעמים מתירים... לא בכל הקשר אבל שווה שאלה
אני הייתי מחזלשת למרות הכלמדברה כעדן.
כולל פתאום לא מרגישה טוב...

ואם נוסעים ויהי מה, אז לצאת כולם ביחד לתפילה עם הילדים, אחרי קבלת שבת (בחוהמ נראה לי מקוצרת) בעלך לוקח ממך את הילדים לטיול ואת הולכת למקווה. הוא משלים את התפילה בחדר ביחידות... 

הצעה מוזרה- רק אם יש לך חברות בעיריום שני

לומר למארחת בשקט שחברה שלך ביקשה שתשמרי לה על הילדה לחצי שעה עכשיו...

שהיא תחשוב שהחברה צריכה ללכת למקווה ואת עוזרת לה

מוכרחה להודות שזה גאוניטוט
אבל היא לא תבין למה אני משאירה את הילדים שלי, אדרבא מצופה שאצרף אותם
הם כבר הלכו לישוןמדברה כעדן.

וזה יעיר אותם בוודאות להביא חבורת ילדים

אפילו לומר: יש לי חברה שחיפשה מישהי שתבוא בלי ילדים לשמור לה על הילד הישן... התנדבתי... 

אני היתי כועסת שהתנדבה בלי לבקש רשות ממניפה משתמש/ת
אז לבקש רשות ממנהמדברה כעדן.

כל אחת יודעת מה הדינמיקה שמתאימה במשפחה...

חמותי היתה ממש זורמת לענד

תכיני עוגה (בכאילו(Seven

תלכי עם תבנית עוגה בתן0וך התבנית את יכולה לשים מגבת;)

להביא לחברה שלך ואת כמה דק חוזרת וזהו

האמת היתי דוחה ביוםפה משתמש/תאחרונה

מכל השרשורים פה היתי בטוחה שזה ממש דאורייתא לא לדחות

שאלתי רב גדול שידןע אפילו כמחמיר- וואלה הוא בכלל לא הציג כבעיה כל כך חמורה.. רצוי לשא ברור אבל אם יש כבר בן ובת וזה חד פעמי ולא הרגל קבוע ומוסכם על 2 הצדדים- אז אפילו לא אמר שבעיה לדחות אלא שפשוט אפשר.

אגב אני שאלתי על לדחות הפסק..לא טבילה

אז אולי הז קצת שונה

אבל אישית אם לא היה אפשר לדחות- היתי מבטלת בטענת מישהו לא מרגיש טוב או משהו שהוא לגמ רי שקר

או מגיעה ושולחת את הילדים עם הבעל אבל מציגה שהולכת איתו לתפילה

אולי יעניין אותך