בגד לחג, הנקה וירידה במשקל אחרי לידה.. פריקה ושאלה..הילושש

היי לכולן, 

ב"ה כרגע כמעט 5 חודשים אחרי לידה.. הריון ראשון ולא לקחתי בחשבון את ההשלכות של לא לשמור על המשקל. 

אני נראית שמנמנה.. לא רגילה לראות את עצמי ככה, בחיים לא הייתי במשקל הזה. 

אין לי זמן לספורט, ותזונה- אני מניקה, ומרגישה שכשאני אוכלת פחות יש לי פחות חלב ובכלל, יש לי תאבון ממש, מרגישה רעב הרבה פעמים במהלך היום. וגם אם לא רעב- פשוט באלי לאכול. 

ממש ממש קשה לי עם המראה החיצוני. 

ומעבר לזה, אין לי (ב א מ ת ! ! ) מה ללבוש.. כל יום אני מאלתרת משהו.. 

לא באלי לקנות בגדים למידה הזו.. כי אני אומרת לעצמי שזה זמני וחבל על הכסף. אבל בעלי מתעקש כי הוא רואה אותי כל בוקר מאלתרת מה לבוש וזה לא יפה בעיניו.. , והוא צודק..  

האמת שאין לי חשק גם לקנות בגד לחג.. כי הכל נראה זוועה עליי. ולקנות באינטרנט.. על הדוגמנית המהממת הכל נראה פצצה ועליי זה בטח לא יראה ככה ולמדוד- לא באלי שבעלי יראה את הפאדיחה. לא רוצה להדגיש לו כמה שאני שמנה..  (אני לא באמת ממש שמנה, פשוט יותר מלאה מתמיד, פשוט שמנמנה.. יש לי כפלים בגב, שכל שמלה יושבת רע. 

ותכלס, נשים מניקות, מה אתן עושות עם המשקל?! איך יורדים? 

איפה קונים בגדים לחג/ יומיום במחירים זולים כי לא רוצה להשקיע כסף על המידות האלה.. 

תודה לכולן. 

ממש מזדהה, מניקה ורעבה כל הזמןרוצהכברללדת
אבל בגלל שהיה לי ילד שלא עלה במשקל כי שמרתי ואכלתי פחות הפעם אני משתדלת לאכול טוב וכשאני רעבה ויודעת שזה זמני כי ההנקה מאוד חשובה לי!!
לגבי בגדים, יש בגדים מאוד יפים גם לנשים מלאות ואם יש אפשרות אני ממליצה לקנות ולהרגיש יפה.
אולי חנויות של מידות גדולות ?נפש חיה.
עוקבת.. באותה סירהLana423
אני בהנקה לא מנסה להרזותביבוש
לא שאני שמנה... אבל נשאר קצת בטן.
מחכה לאחרי ההנקה... שהתינוק לא יסבול מזה
מה עם חנויות יד שניה?רק טוב!
היום זה כבר ממש טרנד לקנות ביד2. המחירים נמוכים בהרבה. ואת לא מתבאסת על הכסף שהוצאת גם אם קצת אחרי זה הבגד לא רלוונטי.
ממליצה על גולף. יש להם מידות נורמליות ומבחר יפה יחסיתקווין אמאן

כמובן אם זה הסגנון שלך וכן הייתי קונה מידה למעלה. שיהיה לך נוח ומפנק וגם יחמיא לכרגע

מתרגלים לשינוימלאת אושר
מתחילים לקנות בגדים שמחמאים גם במצב הנוכחי ושיתאימו גם כשתחזרי לגזרה הרגילה.. יש כאלה! רק צריך לחפש, לי יש בגדים מחמיאים שלבשתי בחודש 7 ואני לובשת גם עכשיו כשכבר הורדתי את כל העודפים מהלידה...

ותחשבי על זה שבעז"ה יהיו לך עוד ילדים ועוד הריונות, ושבעצם ב20 שנה הקרובות הגוף שלך יהיה די דינמי, אז נגיד להפסיק לקנות בגדים מבדים נצמדים שמראים קפלים בגב (תרגישי בנח, את ממש לא היחידה שיש לה) וכאלה..

ובעיקר, תלמדי לאהוב את הגוף שלך בכל מצב, להתרגש מהיכולת שלו ככה להשתנות לגדול ולהתכווץ... תגידי לבעלך שאת זקוקה לו כדי להרגיש שאת יפה, שיחמיא לך הרבה, תעופי על איפור ותכשיטים שמחמיאים בכל מצב. ותקנה מלא בגדים מחמיאים שיעשו לך טוב עם עצמך!! אל תתקמצני שזה זמני, זה שווה כל שקל. ועוד יהיה לשימוש גם בעתיד
וואי חייבת להגיד שאני ממש ממש מזדהה ומבינה, באותותיתיק
מצב.. אני מניקה מלא גם בערך חצי שנה אחרי לידה ולגמרי חושבת שהדימוי העצמי שלנו והבריאות כל כך חשובים במיוחד אחרי לידות, ובשנים האלה של ההריונות ולידות שחייב להיות לזה זמן.
אני מאוד מאוד מאוד רעבה בהנקה ומשתדלת מאוד לאכול בריא ומזין.
עם ידע והבנה בסיסים בתזונה את יכולה לדעת מה משביע באמת ובריא כמו חלבונים וסיבים תזונתיים ומה משביע אבל משמין כמו פחמימות ריקות, וזה מאוד קל ללמוד לפחות ברמה בסיסית וככה יודעים מה לאכול. אשמח לשתף בידע הקטן שיש לי אם תרצי).
אני גם השמנתי אחרי הלידות וגם לא מרזה בהנקה. אבל זה כך כך חשוב לי שבאש ובמים אני מוצאת זמן לעשות ספורט וגם לאכול בריא.
ולעניין הבגדים, לגמרי מבינה את המחשבה שחבל להשקיע, אבל גם להרגיש יותר מלאה וגם ללבוש בגדים שאני לא אוהבת או שפשוט אין מה ללבוש זה מתכון בדוק לדימוי עצמי נמוך,
ולתחושה מבסאת.
אני מודה ומתוודה שלי לקח זמן להבין שגם בתקופות של הריון ולידה חשוב מאוד ללבוש בגדים מחמיאים ויפים, זה דבר ששווה כן להשקיע כסף, וכן גם בשביל הבעל, לגמרי מגיע לו לראות את אשתו לבושה יפה ומחמיא. ממליצה לך כן לקנות בגדים,בטח לחג, אז אל תקני המון אם יש לך שאיפה לרדת, אבל כן להשקיע באיך שאת לבושה ונראית, ובמקביל באמת לעשות ספורט ולשים לב שאוכלים מזין ומשביע ולשתות מלא ואז החלב לא אמור להיפגע.
אני אומרת הכל ממקום הכי מזדהה והכי מבין, הייתי בדיוק ככה עד שהחלטתי שאני משנה גישה, אני לא יודעת באיזה שלב את אבל אני בתחילת הקמת המשפחה, אין מצב שעכשיו במשך שנים של הריונות והנקות אני אראה וארגיש לא טוב עם עצמי, בלי בגדים או עם בגדים שלא מחמיאים לי. חשוב לי להשקיע בעצמי, חשוב לי מאוד.
אז אני משקיעה בספורט אחרי לידות ולפעמים עושה שמניות באוויר כדי להצליח ולפנות זמן, ולפעמים חוסכת לזה כדי לממן, וכנל התזונה זה לגמרי לגמרי משפיע ועוזר.
אז לגמרי ממליצה, אם לא ספורט ותזונה לפחות כן להשקיע קצת בבגדים שדבר ראשון יתן לך תחושה טובה על עצמך!!!
ועוד משו טיפ קטן..בגדים שיכולים לשמש אותך גם בהריונות וגם אחרי לידה והנקה עם משקל יותר גבוה לגמרי שווה להשקיע בהם גם הרבה כסף, אני ראיתי על עצמי שבגד כזה שימש אותי כל כך הרבה שהיה שווה כל שקל. הרבה יותר שווה מכל בגד אחר שקניתי ביותר זול.
בהצלחה רבה!! והכי תזכרי לפחות אנחנו משמינות מהסיבות הכי טובות ומשמחות בעולם!!
אשמח שתשתפי אותי בנושא של תזונה כמו שכתבת..הילושש

יעזור לי ממש.. 

תודה!! 

אני חושבת שכדאי לקנותממשיכה לחלום
קודם כם ממש מזדהה
דבר שני אני כן קניתי בגדים למידה הזאת, בעקר לשבת כי בגדי ביום יום שלי כן התאימו. אני לא מצטערת בכלל כי אני חושבת שאשה שמתכנמת ללדת מספר ילדים צריכה מלתחה רב תכליתית (נשמע פלצני;))
הכוונה שצריך בגדים להריון, בגדים לאחרי לידה שמתאימים להנקה, ובגדים רגילים לשלב שבין לבין. כמובן שחלק מהבגדים יכולים להתאים לכמה מהשלבים. אבל אני לא רואה בעיה בזה שתיהיו לאישה כמה בגדים שמתאימים רק לשלב מסוים וישבו בארון כשהם לא רלוונטיים (למעט בעיה של מקום)
כאילו יש הבנה שבהריון לא כל הבגדים מתאימים ואחרי הלידה מצפים ישר לחזור לבגדים הקודמים... אני לא מתחברת לזה
כשהורדתי את הצפיות שכל הבגדים שלי יתאימו לי בכל זמן ממש התעודדתי.
אני מחכה בסבלנות לזמן שבו אוכל לחזור ללבוש אותם ובנתיים יש לי פתרונות אחרים.
מבינה ממשפלא הבריאה
גם אני בהריון הראשון עליתי 20 ק''ג וירדתי רק לקראת סוף ההנקה אחרי שנה פלוס.
אבל במקום להתבאס כי באמת לא תמיד יש אפשרות אחרת. ההנקה מרעיבה וצריך לאכול בשביל חלב. אפשר ללמוד לאהוב את הגוף ולמצוא את החושניות גם בגוף מלא. בעזרת ריקוד ואהבה עצמית לגוף.
בנוסף למצוא גזרה של בגדים שתראי בה טוב. ופשוט לקנות כמה בגדים בסגנון. לי התאים בגדים שיש בהם כיווץ מתחת לחזה והשאר רפוי, או שמלות שיש תפר בחזית מקדימה והשאר חסר צורה. זה דווקא מתיישב יפה על גוף מלא. ונתן תחושה שאת יותר רזה.
אם יש לך רצון להשקיע קצת תתייעצי עם סטייליסטית. אולי אפילו תשקיעי קצת כסף בליווי קניות.
אין מה להתבאס להוציא כסף שזה זמני. גם כי הכי חשוב שתאהבי את עצמך בכל מצב, וגם כי ככה זה. נשים משתנות עם מעגל ההריון והלידה וגם הגזרה משתנה.
אז במקרה שתרזי פשוט תשמרי את הבגדים להריון או להנקה הבאים....
לגמרי מוכר נורמלי ומבאסאורוש3
אני מצאתי בזיפ. יש להם גם מידות נורמליות. אפשר ללבוש חצאית בסיס ולהניק בכיף. לא צריך לשלם הון על בגדים ייעודיים.
אני דווקא מסכימה עם בעלך. מניסיוני הלא מעודד שום דבר לא יורד כ''כ מהר. והתחושה המבאסת יחד עם בגדים לא מחמיאים ממש מורידה נפשית.
מבינה את מה שאת אומרת והייתי שם. אבל ברגע שהשקעתי בעצמי הצלחתי להרגיש טוב יותר לפחות מהבחינה הזו גם אם לא ירד המשקל. וזה ממש חשוב.
לקנות באינטרנט לעצמי לא הכי עובד לי האמת. צריכה למדוד איך עלי. לילדים קונה המון.
צאי לקניות.
וממששש כדאי לנשנש ירקות. איכסה. אבל אם את מסוגלת ממש כדאי.
מזדהה ומחפשת גםאין כמו טאטע!
חנויות להריוניות עם בגדים יפים לחג במחירים שפוייםם
מבינה אותך ממש, הייתי שםשוגי

אילתרתי ואילתרתי, והתבאסתי אז אכלתי עוד וחוזר חלילה...

עד שחברה סיפרה לי שמה שעזר לה זה דווקא לפנות מדף עם בגדים שיכולה ללבוש ואוהבת ולקנות עוד כמה כאלה, פתאום כשכן אהבתי את איך שאני נראית זה דרבן אותי ואז הצלחתי לרדת.

אני יודעת שזה הפוך מההגיון, ההגיון אומר אל תקני עכשיו תקני רק כשתרדי, אבל זה בדיוק להיפך, תפרגני לעצמך בגד בגזרה מתאימה כזה שתסתכלי במראה ותאהבי.

וסתם טיפ, תקני גזרה שאח"כ אפשר להצר, עברה תקופה והלכתי להצר כמה בגדים וככה הכסף לא נזרק לפח וכן נהניתי והתלבשתי.

בהצלחה יקרה, מבינה את הבאסה.

ועוד משו, הריון ראשון את לא רגילה והגוף שלך לא רגיל, ממש לא חייב להיות שיהיה כך גם בהמשך...

הבעת למקום הנכון אחותיחגהבגה
אני שמנה מאז ומעולם.
מאוד רוצה לרדת, רוב הזמן עושה משהו בשביל זה אבל הפעמים שאין לי כח, מצישות.
אן באלך, יש לנו קבוצה של כמה נשים רובם פה מהפורום בווצאפ שאנינו משתפות מה אוכלות ונותנות מוטיבציה אחת לשניה.הרוב מניקות/ בהריון

לגבי בגדים, מהאינטרנט, אני מזמינה משיין, הרבה זול. הרוב יושב טוב מה שלא, כפרה.
מזמינה כבר כמה שנים אז יודעת בערך מה טוב וכו'.
ממתיצה ממש לחפש משהו בגולף, הצידות שם נורמליות, 40 זה 40 של אשה ולא של דןגמנית ויש גם מידות גדולות ויש להם קולקציה ממש צנונה עכשיו.
אם יש לך באיזור משתלם ממש ללכת לגולף עודפים.
אל תתקמצני על בגד.
אחרי המעשים נמשכים הלבבות
אם תרגישי טוב עם עצמך כלפי חוץ זה ישדר גם להרגשה שלך, זה חשוב ממש אל תזלזלי בזה
וואי תודה..הילושש

הייתי ממש רוצה להשתתף בקבוצה אבל אין לי ווצאפ חח.. 

תודה על תגובה.. 

עזרת מאוד. 

אשמח להצטרף לקבוצה שכתבתבת אל123
אני גם נלחמת בירידה במשקל
שלחי לי בבקשה מסר אישיחגהבגה
גם אני אשמח להצטרףshaer29
וואי איזה אלופות אתן, איזה כיף לקבל תגובות כאלה..הילושש

תודה רבה לכל אחת על התגובה, ממש עודדתן ועזרתן. 

צרת רבים חצי נחמה- ממש ככה. 

בע"ה היום קבענו שנלך לקנות, אבל רציתי לוותר.. אחרי שקראתי אתכן אני הולכת בשמחה!! 

תכלס צודקות! 

תודה רבה לכן.. אם אמצא משהו מעניין אעדכן בע"ה בלי נדר. 

אני מציעה לך כן להשקיע ולקנות.סופי123
גם אם את מתכננת לרדת, את מתכננת ללדת עוד ולהניק עוד מן הסתם אז שיהיו לך בגדים יפים לתקופות האלה. זה טבעי מאד לאישה ואני ממש רואה על עצמי שכשיש לי בגד מחמיא ויפה אני פחות מתבאסת על המשקל וכו'. ומגיע לך להיות שמחה כמו שאת, היית בהריון, ילדת, את מניקה. הגוף שלך עבר הרבה וזה בסדר גמור להיות כמה קילו יותר. תפרגני לעצמך בגדים יפים ותהיי שמחה
יש גזרות שאפשר להראות בהם טוב, גם כשיש קצת שומניםאורי8
בעיקר גזרות ישרות, בלי חיתוך בבטן/ מעל הבטן.
מגיע לך להנות מהמראה של עצמך, גם עכשיו.
יש גם בדים יותר מחמיאים, לקח לי כמה שני ללמוד, אבל ליקרה וטריקו פחות מחמיאים, כי הם נצמדים.
לפי דעתי, תפרגני לעצמך, לכי למדוד, ותגלי שגם במראה הנוכחי יש בגדים שיכולים להחמיא.
פשוט לקבל את הגוף, את נותנת חיים לתינוק שלך, ובעזרת ה' יהיו לך עוד תינוקות, למה להעניש את עצמך?
מגיע לך לשמח במראה שלך.
מסכימה ממשהמקורית
גזרה עם חיתוך בבטן עושה לי ממש עוול. ואני נראית איתה נורא
ועם גזרה ישרה, לא רואים ככ את 10 הקילוגרמים שאני צריכה להוריד
@המקוריתאמא אבא ותינוק
זה הכי מוזר בעולםםםם
בראש שלי את דקיקה עם גוף של קרש גיהוץ!!
גם בראש שלי😂😂😂המקורית
אני לא שמנה אבל יש לי 10 קילו כדי לחזור להיות הדקיקה הזו ולקנות בחנות של בגדי ילדים
אבל האמת זה לא הבגדים חלילה אלא המשקל שאני מרגישה שמכביד עליי. אני פטיט. או לפחות הייתי. נמוכה ורזה מאוד. ומאוד קשה לי לסחוב את עצמי 🙄 מקווה שאצליח
התחלתי ספורט ואכילה מסודרת. אעדכן בהצלחה, כי מבחינתי אין אופציה לכשלון פה 🙃
גם אצלי בראש חחח!!דפני11
מדמיינת אותך רזונת חתיכונת
זה כל כך משתנה מבנה הגוף והגזרה שמתאימה…פנסאיאחרונה
אינה דומה מבנה גוף עם בטן וגם אגן רחב למבנה גוף שכל הרוחב שלו יחסית זהה…. גם אם המשקל שווה…

לכן צריך לעשות ניסוי וטעיה עד שתמצאי את הגיזרה שמתאימה לך.
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח