ליל הסדר שלי (תימני)נחשון מהרחברון

אז מתחילים בשולחן גדול עמוס לעייפה בהמון ירק

אין קערה (אולי נשים כי הילדים גדלו בגן) השולחן הוא הוא הקערה.

כל השולחן מקושט בחסה סלרי בצל ירוק וכרישה

 

קערות עם חרוסת תימנית (דוכא) חזרת עם סלק זרוע (אוסובוקו צלוי) עוד תבשיל בשר (זכר לקורבן חגיגה) - נתח אסאדו יפה. ערימת לאפות (מצות)

 

בקבוקי יין ומיץ ענבים גביעים וזהו

אין עוד שום דבר על השולחן

 

קידוש נטילה בברכה (כן כן, תימנים) טיבול הכרפס בחרוסת (שוב, תימנים לא במי מלח)

חוצים את המצה התחתונה מתוך 2 (כן, תימנים לא שמים 3 מצות)

מגיד רחצה מוציא מצה מרור כורך (אפשר לכרוך, זה לאפה)

שולחן עורך-  מרק תימני עם קוביות בשר בבישול ארוך עם חילבה וסחוג ו'פתות' (מצות מכונה מפוררות פנימה) לא באמת צריך יותר אוכל מזה (אוכלים את שני תבשילי הבשר מהקערה)

 

צפון (את האפיקומון לא מחביאים או גונבים. הוא כרוך בטלית שעל אבא כל הלילה. לקיים מה שנאמר משארותם צרורות בשמלותם על שכמם)

ברך הלל נרצה

 

בוקר - חלבי קליל. ביצים גבינות סלטים ו'בורקס' מצות

 

צהרים

אורז

תבשיל תפו''א עם בשר 

ירקות בתנור

אולי רוסטביף שישב בתנור כל הלילה

איפה נרשמים?הנורמלית האחרונה
האמת שאנחנו מחפשים אורחיםנחשון מהרחברון


תודה! אני חבדניקית😅הנורמלית האחרונה
אנחנו מארחים גם חבדניקיםנחשון מהרחברון

כשאני אומר כל דכפין אני מתכוון לזה...

אבל חבדניקים מסוג אנחנו לא מתארחים בפסחהנורמלית האחרונה
תביאו את האוכל שלכם איתכםנחשון מהרחברון


|אורז מצות בשקית||מניח גזר על הגפילטע|יוצאים לדרך!הנורמלית האחרונה
אורז??? זה קטניות!!!! נחשון מהרחברון


הנורמלית האחרונה
אגב בצד המרוקאי שלי לא אוכלים אורז (וגם לא חומוס, כמדומני)
יש מרוקאים שלא אוכלים קטניות, או אוכלים רק חלקיעל מהדרום
לפני כמה שנים התארחנו אצל חב"דניקים בשבת חול המועדחושבת בקופסא

דבר ראשון, לא היה לנו מה להביא שהם יכולים לאכול. אז בסוף הבאנו מצות שמורות ממש מהודרות שקרובי משפחה חילונים הביאו כי גם כן לא היו בטוחים מה מותר להביא.

 

המטבח הפך למפלצת ניילון אחת גדולה. לא סתם כיסוי ניילון על המשטחים במטבח, אלא כזה שגם ממשיך עד התקרה, גם המקרר עטוף מבפנים ומבחוץ, וגם הברז כולל רשת על איפה שיוצאים המים.

 

כשהאבא ברך המוציא על המצות המהודרות הנ"ל, הוא חילק לילדים ולאשתו אותן בזהירות, והם מיד הכניסו את החתיכות לשקיות אוכל (השקיות של הילדים היו עם ציור של הסרט מכוניות, לא יודעת למה אני זוכרת את הפרט הזה) ואכלו מתוכן, נזהרים שלא להפיל פירור על השולחן.

 

האוכל עצמו היה מחריד והוגש בכלים חד פעמים פושטיים ומתפרקים, כולל סכו"ם. בעיקר היה שם סלט עצוב של מלפפונים ועגבניות מקולפות בלבד, ועוף ותפוחי אדמה, גם כן לא מתובלים בכלל כמו שאר האוכל המוגבל והמקולף שם. (אני לא יודעת אם החוסר בתיבול זאת איזו חומרה או חוסר כישרון בישול)

ולקינוח ענבים מקולפים. ההשקעה לקלף כל עינב ועינב בהחלט מרשימה, חבל שהיא לא הלכה לדברים טעימים יותר.

 

ככה חבד"ניקים חיים שבוע? @הנורמלית האחרונה זה לא נורמלי.

ממש צחקתי מהתיאור שלך. אז תודה!יעל מהדרום
ממש לאהנורמלית האחרונה
אצל הורי והורי בעלי יש אוכל טעים ובשפע. אמנם אצל הורי אוכלים בחד פעמי, אבל מהסוג הקשיח ואני לא רואה בזה פגם🤷🏻‍♀️ בקשר למצות - מאוד נזהרים משרויה ואכן אוכלים בשקיות. בקשר לסלט... אצל שתי המשפחות לא אוכלים מלפפונים ועגבניות (יש המון מאכלים בלעדיהם) אז לא סובלים מסלט מקולף ומעוך.
נכון רוב החבדניקים לא משתמשים בתבלינים. משתמשים בשורשים ובצל מטוגן וזה עושה את העבודה.
אישית אני מאוד אוהבת את האוכל של פסח. בעיני הסוד הוא לא לנסות לחקות מאכלים מתובלים של שאר השנה ואז לבכות שהם לא יצאו טעימים בגלל חוסר תיבול וכדו', אלא לבשל מתכונים שמתבססים על טעם הבשר/דג/ירקות. זו גם הסיבה שבחיים לא אטרח לקלף ענבים, גמבה או עגבניות לסלט... לא עובדת אצל אף אחד, משתמשת בדברים שכל השנה מקלפים.
ובקשר למצותהנורמלית האחרונה
מזל שלא באת לאחת המשפחות הנ"ל, כל משפחה אוכלת רק ממאפיה מסוימת
וואו. את יכולה להיות פוליטיקאית טובהנחשון מהרחברון

הבטחות בלי כיסוי

אומרת דבר והיפוכו

 יש אוכל טעים ובשפע - אין כלום כמעט

ברוך שלא עשני חבדניק

לא יפה מצידךהנורמלית האחרונה
יש אוכל טעים ובשפע, אין הרבה חומרי גלם. אני שונאת את הויכוחים האלו כי התוצאה שלהם ידועה מראש :-/
אני חושבת שכל מי שיהיה מוכן לצאת קצת מאזור הנוחות שלו ולא להיות מזועזע שאין דברים שהוא רגיל אליהם, יוכל לטעום ולהנות.
יש אוכל טעים ובשפענחשון מהרחברון

אולי. תלוי למה רגילים כל השנה.

 

את מבינה שהאמירה 'לא אוכלים מלפפונים ועגבניות וגמבה' שזה סופר בייסיק זה לא שפע? יכול להיות שזה טעים. שפע זה לא. וזה משהו שהוא לא חמץ בשום צורה.

 

לא משתמשים בתבלינים אלא רק בבצל מטוגן וירקות שורש מטוגנים זה חלש. אני משתמש בזה כל השנה אבל מוסיפים גם תיבול.

זה לא מספיק לבד.

אני מכיר את האוכל הזה. מכיר כמה וכמה משפחות שמקפדיות על זה ומספרות לכולם כמה זה טעים ויש שפע ולא חסר. וואלה אכלתי אצלם. אוכל תפל.

אפשר לחיות מזה, ואפשר גם לחיות על סטייקים ובשרים ועופות במשך שבוע. אבל זה לא שפע.

וואו, אוקיי...הנורמלית האחרונה
יש לנו כנראה הגדרות שונות לשפע. מבחינתי אם יש 10 סוגי סלטים, 5-4 סוגי עיקריות (דגים ובשרי) ו2-3 תוספות, זה שפע וזה אחלה וטעים. כמו כן יש בהחלט משמעות להרגל*, כך שמי שרגיל לסוג מסוים של אוכל בפסח, אמור להיות סבבה איתו ולא להרגיש חוסר. רואים את זה גם כשספרדיות מתחתנות על אשכנזים או אוכלות שרויה עם כאלו שלא. תמיד צפים שרשורים של "מה אני אעשה ואיל אסתדר בלי...." אבל אף אחד כמעט לא יתלונן שהוא לא מסוגל בלי הפסטה שלו.

אף אחד לא אמר שזה חמץ!

*בעיני אם אדם גדל כדתי יש לו כבר חלוקה בראש בין פסח לשאר השנה, ואז פחות תלוי מה רגילים כת השנה ויותר מה רגילים בפסח.
אגב, יש דבר כזה פסטה כשרה לפסחחושבת בקופסא

כל מוצר שקיים קיים כי לו ביקוש, כלומר מספיק אנשים התלוננו שהם לא מסוגלים בלי הפסטה שלהם.

 

ולגבי שפע בפסח- שמעתי מצלייקית שאצלה פסח זה הכי שפע כי הכל מלא בתחליפי חמץ שהיא יכולה לאכול. בהשוואה למי שיכול לאכול כל השנה כל סוגי האוכל, פסח זה בהחלט צמצום, לא משנה איזה מנהג נוהגים.

את מכירההנורמלית האחרונה
מישהו דתי מבית שממש קשה לו בלי פסטה (רגילה, לא כשלפ)? לא יודעת האמת לא נפגשתי בזה... רק אצל מסורתיים.
נכון ולכן כתתבי שבעיני הרבה מהיחס לפסח מגיע מהרגלי הילדות.
אני!נחשון מהרחברון

לי קשה

 

וקנויה לא עוזרת כי אני לא קונה כל השנה. אני מכין

קטע😅הנורמלית האחרונה
באמת אתה הראשון - הדתי - שאני שומעת שקשה לו.

אבל הי, טעים לך בפסח גם בלעדיה? אז גם לנו בלי עוד הרבה דברים
כתבתי לפה לקצת תגובה ארוכה ומפורטתנחשון מהרחברון

אני חושב שיש הבדל בין מלפפון עגבניה ושאר ירקות שאנחנו אוכלים על בסיס יומיומי והחיסרון שלהם מורגש הרבה מעבר לפסטה שגם בשוטף בכיף עובר שבוע בלי פסטה

 

ועדיין קשה לי כי פסטה זה חגיגי (מבחינתי. כי זה עבודת יד. אני מכין את הבצק מכין מילויים וכו') ובחול המועד זה ממש דורש. נניח בסוכות אני מכין פעמיים שלוש פסטות למיניהם (לזניות רביולי טורטליני פסטה)

יחס אישי לא משנה עובדה קיימתחושבת בקופסא

אם גוי יחרד מכמה בחירות האוכל שלי מצומצמות (כל השנה, ובמיוחד בפסח) אין שום עניין להכחיש שהן באמת כאלו. היחס לעובדה הזאת יכול להשתנות, אבל העובדה נשארת.

 

(אגב, זה העלה לי לראש מחשבה- מה חבדניק טבעוני צלייקי אוכל בפסח? @נחשון מהרחברון

זה בדיוק מה שאמרתי, גם ככה אני מצומצם בגלל כשרותנחשון מהרחברון


כן, אבל יש לך תשובה לשאלה הזאת?חושבת בקופסא


וברצינות - ביום ראשון תפוחי אדמה ביום שני תפוחי אדנחשון מהרחברון

מה ביום שלישי תפוחי אדמה וכו'

 

כןבוקר אור
סובלת ממש מזה שאסור חמץ, בהגזמה
רעבה רוב החג וממש מחכה שיגמר. מפחדת ממנו עוד לפני שהתחיל
אז וואלהמצטרפת למועדון
אני צליאקית חבדניקית ולכן אפילו לא אוכלת את התחליפים שיש במיוחד לפסח. אוכלת אותם לפני ואחרי.
ובאמת מאד אוהבת את פסח ואת המאכלים שיש בו. אצל ההורים שלי אוכלים כל ירק שאפשר לקלף ואמא שלי באמת אלופה ומוציאה מאכלים ממש טעימים ומגוונים. התיבול העיקרי הוא יין, דבש, בצל מטוגן, רסק עגבניות ביתי. ממש לא מתחרה עם התבלינים שיש כל השנה, אבל באופן אישי אני מאד אוהבת את זה. מרגיש לי נקי יותר בפה, פחות עמוס. למשך שבוע זה ממש כיף לי וטעים.
וואוו איזו תגובה לא נחמדהפה לקצת
הייתי צריכה לבדוק כמה פעמים שזה באמת אתה שכתבת

יש אוכל טעים ובשפע.
אם לא נתקלת בזה זה לא אומר שזה לא קיים.

לנו יש מאכלים שהם רק של פסח ואנחנו מחכים לפסח בשביל לאכול אותם, מפנטזים עליהם.

אז כן, אין תבלינים ואין את כל מה שרגילים כל השנה ועדיין טעים לנו מאוד ואנחנו ממש לא סובלים בחג הזה ולא נשארים רעבים או אוכלים בכח אוכל תפל ולא טעים.
תודה פה לקצת הנורמלית האחרונה
תראי, אני מסכים שזה לא הסגנון הרגיל שלינחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך י' בניסן תשפ"ב 23:08

בדיוק דנתי על זה עם כמה חברים (גם בקבוצת וואצאפ וגם בפרטי)

 

אוכל תופס אצלי חלק משמעותי בחיים

אני מוותר ביומיום על הרבה דברים בגלל ההלכה ובגלל כשרות

מסעדות שאני רוצה לאכול בהם ואני לא יכול.

מאכלים שאני לא יכול לאכול

קינוחים חלביים נורמלים אחרי ארוחה בשרית

 

וזה קשה לי.

קשה לי ואני מקפיד על זה.

 

מגיע פסח ויוצר קושי נוסף. ב''ה אנחנו תימנים. ההלכה אצלנו יחסית 'שפויה' מה שחמץ אסור מה שלא חמץ מותר

 

ואז יש כל מיני אנשים שבאים ומתרחקים מכל דבר שאולי יכול איכשהו בגילגול הקודם לפגוש חמץ ולא אוכלים. וואלה - אני חושב שהם טועים בקטע ההלכתי אבל זו בעיה שלהם.

 

אבל שיגידו לי שזה שפע? שזה טעים? שלא חסר?

 

לא זה לא שפע! זה הרבה פחות טעים! זה חסר מאד

 

מה אני אעשה? אני קצת רגיש בסיפור של אוכל בכללי ובפסח בפרט. כבר יצא לי להתארח אצל אנשים שטענו שיש שפע ולא חסר והכל טעים והיה תפל חסר טעם ולא משביע.

 

גם במשפחה של אשתי יש מאכלים שמחכים להם כל השנה - ולי הם לא טעימים. 

גם אצל חברים טובים שהייתי נמצא אצלם הרבה בפסח טוענים שיש 10 סלטים ויש המון תבשילים - אבל כולם חסרי טעם

 

את לא סובלת. אולי.

 

מחרפן אותי הקיצוניות הזו. שבשמה לא מתארחים, בשמה אוכלים מינימום של מצות (מכיר חבדניקים שאוכלים רק את המינימום הנדרש וזהו כשהאדמור הזקן כתב מאמר שלם שמסביר על מצוות אכילת מצה 7 ימים) ובכללי ממציאים הלכות וחומרות מנותקות מהמציאות. אז סבבה. אתה רוצה להתעלל בעצמך - זה שלך לגמרי. אבל אל תמכור לנו שזה טעים ויש שפע. התרגלת למחסור אתה קורא לו שפע

תקרא את התגובה של עצמךפה לקצת
אתה בעצמך אומר
"גם במשפחה של אשתי יש מאכלים שמחכים להם כל השנה - ולי הם לא טעימים.

גם אצל חברים טובים שהייתי נמצא אצלם הרבה בפסח טוענים שיש 10 סלטים ויש המון תבשילים - אבל כולם חסרי טעם"

זה לגמרי אישי.
לך לא טעים ולאחרים כן.
לך טעים ולאחרים לא.

ליל הסדר שלי (תימני) | ערוץ 7 אז התגובה הזאת ממש לא במקום.
תגיד שלך האוכל לא היה טעים
תגיד שבשבילך זה לא נקרא שפע
אבל להגיד שהיא ממציאה? משקרת? מוכרת סיפורים?
לא היה נעים לקרוא את זה.
לא יודע מה איתךנחשון מהרחברון

אבל אם חותכים 60% מחומרי הגלם ש20% מתוכם זה דברים שאוכלים יום יום זה לא שפע לא משנה כמה לך לא חסר

 

מתרגלים למחסור.

זה מחסור

אענה בקצרההנורמלית האחרונה
ואחלק ל2:

א. זה באמת לא קל. אני אוהבת כל מה שקשור באוכל וההתמודדות של כשרות לא תמיד קלה, אז ואני לא יכולה לתאר לעצמי כמה קשה למי שהרבה הרבה יותר מחובר לעולם הזה.

ב. אני מבינה את מה שאתה אומר, אך לא מסכימה. קודם כל יש עניין להדר ולא נכנס לפינה הזו עכשיו (לא שמעתי על הקטע של פחות מצה... באמת דווקא סביבי משתדלים לאכול כל יום) אבל אני מבינה ש*לך* זה לא שפע ולא טעים, *לי* ולעוד כמותי - זה שפע וטעים ומיוחד עד שלפעמים מתחשק לי ואני ממשיכה בתזונה כמעט פסחית גם אחרי החג (ובדכ דווקא משתמשת בהרבה תבלינים) חושבת שלשון של "להתעלל" "למכור לנו" וכדו' הן לא מכבדות. אף אחד (אני מקווה) לא מתעלל בעצמו ואף אחד לא מנסה למכור לך. שיתפנו ואמרנו תחושות אמיתיות, ובכלל כל השרשור התחיל ממחמאה לסדר שלך...
קיצור רק רציתי להגיד שאצלי זה קצת רגיש בתקופה הזונחשון מהרחברון


תני לי דוגמה למאכל פסחי מיוחד אצליכם. זה מענייןיעל מהדרום
יכולה לתת לך משלנומצטרפת למועדון
פאי רועים
קציצות עוף עם תפוחי אדמה מבושלים ובצל מטוגן מטוגנות בשמן עמוק
שניצלים בציפוי אגוזים
חזה עוף במרינדת יין על הפלנצ'ה
מוקפץ חזה עוף עם ירקות שורש
קציצות עוף ברוטב עגבניות ביתי
סלמון עם יין בצל ועגבניות
מוסקה
לאטקעס
ציפס ירקות שורש בתנור
חביתה עם תפוחי אדמה מבושלים וקוטג.
נכון שרב חומרי הגלם חוזרים על עצמם, אבל כל מאכל יוצא אחרת עם הטעם היחודי שלו..
חלק זה אוכל די רגיל. אבל מבחר יפהיעל מהדרום
כן אבל יש להם טעם מיוחד של פסחמצטרפת למועדון
כשזה בלי תבלינים נוספים 🤣
🙈 מעניין כמה לי זה היה טעים...יעל מהדרום
לק"י

אני אוהבת תיבול.
גם אני אוהבת תיבול במשך השנהמצטרפת למועדון
אבל יש משהו ממכר בשבוע אחד לחזור לאוכל הכי הכי בסיסי...
זה מענייןיעל מהדרום
אפשר רק הסבר מה ההגיון מאחורי לא להשתמש בתיבול?חושבת בקופסא

על הקליפות שמעתי שזה "חשש שידבק חמץ בקליפה" (ואת זה אני לא מבינה כי מאיפה יגיע לשם חמץ אם הבית כשר לפסח, ואם ככה מה עושה דווקא קליפות מגנט לחמץ יותר ממשטחים אחרים?)

מממממ לא בכל חומרא יש היגיון אמיתינחשון מהרחברון

בטח לא בפסח.

 

כאילו יכול להיות שלפני 100 שנה היה הגיוני. אבל היום... 

 

 

כל אחד בוחר מה שמתאים לו.נחשון מהרחברון

לי לא מתאים. להם מתאים מצויין

 

כל עוד יודעים שזה חומרא ולא דורשים את זה מאחרים/מעליבים אחרים

הגבת עכשיו לעצמך כאילו אתה מישהו אחר?חושבת בקופסא


המשכתי את עצמינחשון מהרחברון


כמה שפחות דברים תעשייתייםהנורמלית האחרונה
דווקא הקילוף זה אחד הדברים הכי הגיוניים בעיני... הירקות מגיעים מבחוץ, מאיפה לי מה נדבק אליהם בדרך? המשטחים שאינם רצפה לא היו בחוץ וממילא פחות סביר שנדבקו אליהם דברים אחרי שנוקו. (באמת משתדלים לא להניח ירקות לא מקולפים ישירות על משטחי העבודה)
אם ככה, הקולפן נגע בחמץ תאורטי ודרוש הכשרה תאורטיתחושבת בקופסא

סליחה, אבל אני באמת לא מבינה את ההיגיון של חומרות פסח.

בדיוק עכשיו אמא שלי בדקה בדיקדוק את הכשרויות על הבשר לפסח אם זאת בפירוש כשרות ללא קיטניות או סתם כשרות לפסח.

זה בשר עטוף וסגור! בכשרות לפסח! איזה ספרדי רשע פיזר שם אורז או משהו?!

אף אחד לא אמר שבהכרח שיש חמץ על הירקהנורמלית האחרונה
עושים את ההשתדלות האפשרית. אם היא לא אפשרית עבורך, אל תעשי
חח אומרים שלא שואלים על חומרות של פסח🤦🏻‍♀️הנורמלית האחרונה
בהחלט יש דברים שהם חשש רחוק מאוד ויש כאלו שנשארו כמסורת מהעבר, אבל עד כמה שידוע לי חומרות בפסח הן כמו נדר שעובר במסורת וכדי להפחית מ"בית אבא" צריך התרת נדרים או משהו כזה.
הכל מתחיל מכך שאיסור חמץ בפסח הוא אפילו במשהו ולא בטל בשום מספר, אז נזהרים אפילו מחשש רחוק.
בקשר לקטניות זו פסיקה אשכנזית ואף אחד לא חשב שספרדי רשע (???) הכניס קטניות, אלא שאם לא אוכלים צריך השגחה שתוודא שבאמת לא נכנס משהו בטעות (שמן? פתחתי תירס? קרטון של בשר שעשוי מסיבי קטניות או מצופה בשומן שלהם? אין לי מושג מה יכול להיות, אז סומכת על הכשרות שמתעסקת בזה)
דוקא מאד הגיוני העניין של הקליפותמצטרפת למועדון
הירקות נקנו עוד לפני פסח והתגלגלו בשווקים ובחנויות כשהן עוד לא היו כשרות לפסח( ראית פעם כמה אסטתי ונקי מחסני הירקות בחנויות?)
גם אחרי שהן נרכשו הן הגיעו לבית שעוד לא תמיד נקי לפסח והונחו על משטחים שהם לא נקיים וכשרים לפסח.
מאד הגיוני להוריד את הקליפה, פשוט משום שזו השכבה החיצונית שבאה במגע עם הסביבה החמצית.
אפשר פשוט לשטוף קצת לפני אכילהמבקש אמונה

חמץ זה לא משהו שנדבק ולא יוצא

ואז הסכין נוגע בחמץ שעל הקליפהיעל מהדרום
לק"י

אני סתם מתפלספת... כי לחומרות בפסח אין סוף, וגם לא תמיד היגיון ברור.
ממש ככהמצטרפת למועדון
אגב לכן יש סכין מיוחד לקליפות בשונה מהסכין שחותכים איתו אוכל!
הצחקת עם התיאור שלךפה לקצת
עד הפסקה האחרונה, פשוט נפלת על אוכל לא טעים.
קורה גם במשך השנה שמתארחים אצל משפחה והאוכל שם ממש לא לטעמנו, את מסיקה מזה שאצל כולם האוכל מחריד וטפל?

ואצלנו בפסח גם השנה כשהחד פעמי יקר, קנינו את הטוב ביותר...
הקטע שבשאר השנה האוכל שלהם לגמרי בסדרחושבת בקופסא

והם גם לא משתמשים בחד"פ בשבת, אלא בכלים אמיתיים. אז הסיטואציה העלובה של ניסיון לתפוס חתיכת עוף חסר טעם על מזלג פלסטיק דקיק, קשורה בקשר ישיר לחומרות פסח.

אצלנו יש מזלג פלסטיק עבה שכייף לאכול איתופה לקצת
אז אין קשר לחומרות פסח בפרט הזה

ויכול להיות שלגברת שאצלה התארחת לא מצליח שיהיה אוכל לטעמך בפסח, אבל זה לא אומר שזה מה שקורה אצל כולם ולא אןמר שמבחינתם הם הגישו עוף חסר טעם.
וואי מזכיר לי לילות סדר בתור ילדהפה לקצת
גם אצל סבתא שלי היה כזה שולחן, תמיד הפריע לי שאי אפשר להישען על השולחן כי הכל ירק 😅
נשענים על הכרית הסבהנחשון מהרחברון


סבתא תימניה?נחשון מהרחברון


כמובןפה לקצת
שכחתי להגיד, אוכלים לפחות כזית כרפסנחשון מהרחברון

ולא פחות מכזית

גם אצלנו...אנונימיות
וואי. נשכחות.נקודה טובה
מעניין אם אי פעם יצא לי שוב ליל סדר כזה..
אני רק זוכרת שקידוש של תימנים בליל הסדרטארקו
הוא כבר חצי הגדה

דודים שלי תימנים והיו שנים שהיינו עושים סדר מורחב ויחד איתם, אבל הסבא האשכנזי היה עורך הסדר...
אבל השולחן שלהם היה הכי מגניב
(משפחה גדולה, בסדר עצמו יושבים מחולקים לשולחנות לפי משפחות)
אכן.. 'תרומה הבדילנו'נחשון מהרחברון


אני רוצה אולי להתנצל אם נפגעו ממנינחשון מהרחברון

אני לא רוצה להגיד שלא טעים *לכם* או לא מספיק *לכם*

 

אבל... לי מרגיש שזה נטו נטו נטו כי ברור שאין מה לעשות וככה זה פסח אז מסתדרים

 

כיוון שלי ממש לא ברור שככה זה םסח זה צמצום גדול מאד

 

אבל באמת רוצה להתנצל אם נפגעתם מאיך שאמרתי

@פה לקצת

@הנורמלית האחרונה

מתקבלת כמובןהנורמלית האחרונה
את אין מה לעשות וככה זה פסח אפשר להגיד על כל עם ישראל... זה לא סותר שפע וטעם (ועל טעם וריח) .
ווא וואנפש חיה.
אצלינו אולי יהיה חילבה וסחוג
תלוי איך ומה
רק שלא יהיה לאפות השנה
חבל
מה עם ביצים? אין אצלכם בערב?*אשתו של בעלי*
הילדים שלי חצי תימנים.
ובשולחן הסדר אצל סבא וסבתא שלהם(התימנים) היו שמים ביצים קשות ועל כל ביצה כתוב השם של כל אחד מהיושבים בסעודה
לא. יש 2 תבשילי בשרנחשון מהרחברון

כדעת רב יוסף שנפסקה ברמבם

מזה בורקס מצות?הפי
נשמע טוב
משרים מצה במים ועוטפים במגבתנחשון מהרחברון

לחצי שעה היא מתרכככת..

מכינים מלית (הכנתי פירה עם בצל מטוגן)

חותכי את המצות הרכות לרבעים שמים מלית ומקפלים (או לחצי או למשולש מה שרוצים)

ביצה שומשום למעלה (לא חובה) ולתנור  ל20 דקות

 

נשמע טעים. אצלינו מגלגלים חצי מצה עם המילוי ומטגנחילזון 123אחרונה
יוצא גליל כזה ממולא
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך