10 שנים ו-4 ילדים ומחפש עצה טובהassafiles
בס"ד

שלום יהודים יקרים,

1. אשתי לא סובלת ביקורת, לא מקבלת תוכחה, כשאני טוען בפניה שהיא מכאיבה לי ומצערת אותי (עד דמעות...) ומציע פתרון גם, היא מפנה אליי אצבע מאשימה ואף טוענת שאני מקטין אותה ולפתע היא יוצאת נגדי למלחמה בטענות נגדיות ומוסיפה חטא על פשע ועוד אין סוף צער. ככה ש-10 שנים אני נחנק, אין לי עם מי לדבר ואין התייחסות לכאב ולצער ולכל מה שמפריע לי. כל ניסיון יוביל למלחמה נגדית של המצאות אפילו של דברים שלא עשיתי מעולם, ההפך אשתי הייתה יתומה קודם הנישואים ואני חמלתי עליה והשקעתי את כל חיי רק בה! הסברתי לה עשרות פעם שגם אם לא פוגעים בכוונה והצד השני נפגע יש צורך בבקשת סליחה, זה שלום, הדברים לא עושים פירות וכך המצב עם הילדים. עד היום אני מקדיש את כל חיי עבורה וחושב עליה כל היום איך להטיב לה.

2. בשבוע שעבר הגיעו מים עד נפש, היה לי ריב עם שומר חצוף בכניסה לרשת שגרש ממני לשים מסיכה כשאני עם תינוק בוכה צורח משתולל ביד והמסיכה תקועה ביד, הסברתי לו שאני נכנס לאמא וכשיתאפשר לי אני אשים, כי אם אניח את הילד הוא ידפוק תראש בכניסה לסופר... שומר חסר אנושיות פשוט... אז היה לי איתו ריב עוד מהעצבים של התינוק והחלטתי שאם זה יחס העובדים במקום אני לא קונה שם. יצאתי בחוץ והתקשרתי אליה כי לא מצאתי אותה בפנים, וביקשתי שתצלם את הכל בעגלה וניגש לרשת חדשה שפתחו בצמוד שמלכתחילה ביקשתי ללכת לשם קודם והאשה שכחה וירדה ברשת הישנה. אז היא ביקשה לשלם ודרשתי לא לשלם שלא רוצה משם כלום!

3. לפתע אשתי הגיע לכניסה חשבתי תבוא לדבר איתי לשאול מה קרה לעזור לי אולי... בחלום... אך לפתע גיליתי שהיא גרועה יותר מהשומר. היא חטפה לי את התינוק מהידיים בשיא העצבים והתחילה ללכת ממני עם הילדים כמו מטורפת. פניתי לעברה בקריאות, תחכי? נלך פה לרשת ליד 2 צעדים, תמתיני בבקשה, והיא המשיכה בהליכה של טירוף משם והשאירה אותי מאחור כשאני מחפש אשה לדבר איתה על מה שעבר עליי כרגע אך כרגיל כך 10 שנים אני חי לבד ואין לי שותפה לחיים רק אשה שחיה עם עצמה כפי שהסברתי לה שזה לא תקין ושהיא למדה את זה מחיי ההורים שלה שהתפרקו והיא ממש מתנהגת ככה כאילו אני לא קיים, לא מציאות.

4. אני נעלבתי מאוד, פניתי לבית פשוט כי ראיתי שאין עם מי לדבר, רבנו בהודעות וחסמתי אותה כי לא יכולתי יותר לסבול את אותו תקליט שוב, אמרתי לה שהיא פסיכית כי היא מצערת את כל הבית ואת הילדים שזה פסיכי לגמרי ללכת ככה ולהתעצבן עליי שאני בסה"כ ניסיתי להרגיע את התינוק כדי שנוכל להמשיך בקניות ברוגע ועל הטובות שלי כהרגלה היא משיבה לי רעות רבות.

5. כשזה מתרחש אני מסתגר לא מסוגל לראות אותה יותר, האמת שהגעתי למצב שאני כבר חולם על אשה אחרת, שתתן לי טיפה אהבה, רק טיפה זה מה שאני צריך, אני ברוך ה' נותן בשפע. אז התחלתי תהליך של התנתקות ממנה, אמרתי לה דרך הבן שתדאג לכביסה שלה מעכשיו ושתכבס מה שיש בסל ותשים בחבל שבבוקר אוריד, פשוט לא רוצה להתעסק עם הבגדים והתחתונים שלה יותר, זה פשוט מרגיש כבר לא נעים יותר. כרגיל תגובתה הגיע והיא הייתה כרגיל איום, משמע "אם אתה לא מכבס לי את הבגדים אז אני מפסיקה לעבוד אחה"צ!" ובחסדי ה' עזרתי לה לעבוד מהבית אחה"צ (דאגתי לה למחב וכו...) בזמן שלה וגם עשיתי מאמצים לדאוד לכל ענייני הבית שיהיה לה מינימום על הראש אך היא ממש כופרת בטובה בצורה שמרתיחה לי את הדם פשוט. אחרי האיום שלה אמרתי לה שלא תלך לעבוד גם, היא לא עובדת בשבילי, יש 4 ילדים להאכיל וחשבתי שא'ה אמורה לעזור לבעלה "גמלתהו טוב ולא רע כל ימי חייה!".

6. אני רוצה להמשיך הלאה בחיים ולסיים את הקשר אך מרחם על הילדים, הם יתפרקו פשוט, אין להם אף דמות סמכותית בחיים חוץ ממני, אני יתום ללא משפחה בכלל, המשפחה שלה לא בקשר איתם, אני כל היום איתם כמו אמא דואג להם לכל צרכם. מנגד אני כבר בוכה כל שבוע בלילה מהיחס שלה... שלחתי לה הקלטה של רב שעוסק בתחום שאמר שהיא עשתה טעות, היא לא התנצלה למרות זאת. ביקשתי ממנה כבר שנים לשוחח עם אשתו של הרב והיא מסרבת. היא מסתגרת בקוביה של אגו מניאק שהיא בסדר!

7. עד עכשיו אני זה שיזמתי את השלום, אך זה כבר לא נורמלי, הרמיסות גודלות והפכו להיות שבועיות, לפני הטבילה היא מנסה להתנהג יפה כי הסברתי לה בעבר שאני לא מסוגל להיות עם אשה שרומסת אותי מצד שאני קץ ומואס בה, אז היא עברה לשיטה חדשה ואז תוך שבוע מהטבילה לפתע יוצא ממנה איזו שדה! ואז אני ישן לבד 3 שבועות ואז לפני הטבילה היא כאילו מלאכית פתאום ואחרי זה שוב אותו סיפור. משמע יש לי "אישה" כמה ימים בחודש.

8. יש לציין שהיא לא דואגת לי בשום תחום, לא לאכול, לא לשבת איתי גם שאני מבקש צריך להתחנן, כל היום בג'ורהפון בעדיפות ממני ומהמשפחה, אפילו עם התינוק היא לא מוכנה לשבת בסבלנות ולהאכיל אותו, עם הילדים היא מסרבת לשבת כשהם אוכלים, היא חיה עם עצמה והג'ורהפון שלה ואני כמו רוח בעצם. כשמסבירים לה את הנ"ל היא יוצאת למלחמה עם חיצים קשים יותר מהפגיעות הנ"ל ממש טלנובלה של המצאות שלא היו מעולם, משחירה אותי בשקרים שכל הלב שלי היה מלא אהבה אליה שהתחתנתי איתה ועכשיו כולו על קמשונים.

9. ובקצרה נמאס לי מהחיים האלו, אין לי חברים ומשפחה רק אשתי והילדים הם כל החיים שלי ובזה אני עוסק 24/7 ולבסוף מקבל רק רע ולכן החלטתי לעשות שינוי.

10. יום הנישואים ה- 10 אחרי ששכחה שיש לי יום הולדת ולא הביאה לי שום מתנה, הכנתי לה מתנה למרות שכנ"ל... היא לא פנתה אליי, ולא ביקשה סליחה, ולא זכרה אפילו את יום הנישואים, כל כך שקועה בעצמה... שעבר היום הזכרתי והבאתי לה את המתנה, היא פתחה אותה ונשבר לה שם בקבוק שמן, היא לא ניגשה לומר תודה, היא לא נתנה חיבוק, היא לא הביאה נשיקה.

איך אני מציל את חיי ואת נשמתי מהמצב הזה?
אני מרגיש בדידות שאין לי מילים להסביר פשוט.
ניכר מהכתיבה שלך שאתה איש מתוק.די שרוט
מחכה לראות מה יכתבו חכמים ממני כאן. כי לי אין עיצות לצערי .
קשה עצובהעני ממעש
ודורש זמן שאין לי כעת, אולי בהמשך
נגמרו מסתמא תרשום דברים טובים עצות טובות
נגמרו 😂נגמרו לי השמות
חחח תודה על רגע של צחוק בסיום יום מלא ושמח ב"ה אך גם מעייף וסוחט

ועכשיו נזכרתי בעוד שרשור שכתבת גב' נגמרו וגם פה חייכתי ממש ואמרתי לעצמי: היי, את גברת נגמרו!
גברת נגמרו חחחפרצוף כרית

איך שנשמע ליפרצוף כרית

אשתך במשבר עם עצמה

היא תמיד היתה ככה עם הפלאפון כל היום ולא מתיחסת אליך ולילדים?

השאלה היא , מה מעיק עליה?  צריך לנסות להבין ממנה, ולדעתי זה יפתור את כל הבעיות

כרגע תתיחס אליה כמו ילדה שאתה חומל עליה ונותן לה , לבוא בכוח לא יעזור -היא גם ככה במשבר עם עצמה, ככל הנראה 

השאלה היא מה בעיקר מעיק עליה - 

(בלי קשר אליך ולזוגיות שלכם ) -

אכזבות מהמשפחה?

אכזבות מחוסר מימוש עצמי/ קריירה?

אכזבות מחברות?

אכזבות ממשהו אחר?

אחרי שתבין את זה, ותראה לה שאתה בא לקראתה ולטובתה - לדעתי לאט לאט הכל ייפתר - 

היא תהיה יותר שמחה וממילא לתא תתנהג איך שהיא מתנהגת (והרי היא לא מתנהגת כך תמיד שלוקחת את הילד, היתה סיבה לדבר - משהו הפריע לה או העיק עליה)

בהצלחה נשמה , נשמע שאתה בנאדם טוב וכל הכבוד שקנית לה מתנה ומשקיע בה ובמשפחה 

אתה משקיע המון, אבל צריך יותר בסבלנות בפן הרגשי - כאילו לבוא אליה ברוך ולא בעצבים/התקפה / האשמה - אני יודעת שזה קל להגיד וקשה ליישם כשהכל נופל עליך ואתה עצבני עליה - 

אבל להבין שזה לא יעזור, לא יעזור העצבים , רק ירחיק את שניכם אחד מהשני 

תמיד הייתה ככהassafiles
העצבים הם תוצאה של חוסר אוזן קשבת זמן רב...
משבר? נראה שאין לה מושג כיצד משפחה נוהגת.
אבא שלה בגד באמא שלה ואז היא נפטרה מהצער.

אני לא אמור לשאת ולסבול את ההיסטוריה שלה.
בטח לא תרצה לשמוענתחילמחדש
אבל גם מצד האישה נראה שלא קל..
הסיפור עם הסופר מראה שאתם פשוט לא באותו תדר. אני דווקא חושבת שלא ממש היה שייך מה שעשית בסופר.. זה לא בביקורת, מבינה את הקושי שלך, אבל מבחינתך מה שקרה לך היה לא בסדר ואתה מצפה שתיישר איתך קו... שהיא תעשה מה שאתה חושב... ולא מה שהיא חושבת...

אבל בסופו של דבר מותר שתהיה לה דעה אחרת. והיא לא חייבת להסכים שזה היה מקרה נורא. אז גם מהצד שלך לא חסרה עבודה...

המון הצלחה! ובע"ה חיים מאושרים וטובים.
אכן זו הייתה טעות ללכת איתה לסופרassafiles
שבוע אחרי ומסתבר שהיא יודעת להתנצל...
וכמעט עשתה אותו דבר שוב מבלי קשר אליי.
אנסה לומר את זה בהכי עדינות שאפשרמהלכת בדרכה
סליחה קפץ - אנסה לומר את זה בהכי עדינות שאפשרמהלכת בדרכה

אבל אם האירוע שתארת כאן מאפיין את ההתנהלות שלך אני לא בטוחה שהסיפור כאן הוא אשתך. 

תן לי לתאר איך זה נשמע לי. יש שומר בכניסה לסופר. אדם שעובד במשכורת מינימום. בין השאר תפקידו לוודא חבישת מסיכה. תאמין לי שהוא שומע כל היום תירוצים ואתה לא הייתה האדם הראשון שמנסה להתווכח אתו באותו יום ולספר לו סיפורים, מצד שני אם אתה נכנס בלי מסיכה מי שחוטף על הראש זה הוא. 

ועכשיו מה שקרה בתוך הסופר, אשתך אם הבנתי נכון הייתה עם שאר שלושת הילדים, סופר, ערב חג שגם ככה הוא מהומה ולחוץ. כנראה כבר סיימה את רב הקניות ועמדה בתור לשלם ואז מגיעה הודעה ממך שתעזוב הכל ותצא. שים לב למה שכתבת היא "בקשה" לשלם ואתה "דרשת" (מילים שלך ותיאור שלך). - האם זה דפוס מאפיין?

ממש מסכימה. הייתי משתגעת מהתנהגות כזו של בעלימיואשת******
מסכימה ממש גם לי צרם הצד שלו יותר משלהאור123456
את מדברת שטויות במיץ עגבניותassafiles
האשה לא יודעת להשגיח על התינוק ולהרגיע אותו
אז כדי לעזור לה ולהימנע מרעש בסופר יצאתי איתו
העגלה הייתה מלאה בדברים שלי בעיקר, קניה שלי!
להזכירך אמרתי לה לצלם, תכננתי לגשת לרשת דומה.
אני הייתי עם הילדים מהבוקר והלכתי איתם לשם משך
שעה הליכה ברגל... אז לא ברור מהיכן ההמצאות שלך.
השומר דביל גמור חצוף, הרמתי תינוק בוכה צורח
והמסיכה היתה תקועה בזרועה והראתי לו ואחרי זה
אמר אם תכנס אני אוציא אותך, זה הרתיח את הדם.
אני לא אניח תינוק בוכה משתולל בכניסה לסופר...
אני בכלל הייתי בלי מסיכה בסופר כי השומר הקודם
לא טרח אפילו לומר לי בכניסה ועכשיו רק נכנסתי
לקרוא לאשתי. אז מאיפה כל הפלפולים שלך???

שתזכי לחדול מלדמיין דמיונות שוא ולדון לכף זכות.
רוצה בבקשה להעיר משהו לענ"דנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בניסן תשפ"ב 15:30
יצא רשימה של כמה דברים, אפשר לקרא ולקחת מה ששייך לך, מחילה אם כתבתי חריף מידיי.

נראה לי שאין קשר בין היותה יתומה טרם החתונה לבין התקשורת/ התנהגות/ זוגיות ביניכם.
האם בחרתם להינשא אחד לשני למרות או בגלל היתמות?

לרוב, אישה מתחתנת לא על דעת שיימצא לה "תחליף אב/אם" ורצון פשוט הוא לבנות זוגיות נעימה מושתתת על בסיס שאיפות דומות, נעימות הדדית ורצון כנה לבנות בית נאמן.

אם אכן מסתבר שיש איזה טריגר שבגללו היא מתנהלת כיום כפי שמתנהלת (שכנ"ל לא חייב בכלל להיות קשור ליתמות שלה), אולי כדאי לגשת לטפל בעניין המפריע, לחוד.

לגבי ההתנהלות הזוגית

יש הרבה ספרים/ אנשים שעוסקים במקצוע הזה/ אנשים שאפשר ללמוד מהם ישירות ולהתייעץ איתם.

אולי אפילו לברר דרך האירגון "בניין שלם"

או כדאי להיעזר בספרים כדוגמת
היועץ הר' ישועה עטייה "בדרך לנישואין מוצלחים" "ממשיכים בדרך לנישואין מוצלחים" (אפשר גם בהחלט להתייעץ איתו הוא למד את הנושאים הנ"ל)

הרב זמיר כהן מארגון "הידברות" בספרי ההדרכה לאישה/לגבר (יש במחלקת שלום בית סוללת יועצים בראשות הרב אליהו נקש)

ולגבי המכשיר הנייד

הרבה אנשים מוצאים בו מפלט ו"בריחה" מנקודות ישירות שמחייבות להתמודד באופן בלתי אמצעי
עם מצב לא נעים.

וכן כדאי לשמוע @נתנאל וייס על אפשרות "כרטישיח" על מנת שתוכלו ליצור שיח בריא ומצמיח להמשך ממנף כזוג וכמשפחה שמחים בע"ה.

הרבה הצלחה!

נ.ב
אומר הרב אבנר קוואס "אין זוג לא מוצלח, יש זוג לא מודרך" גם כשכואב מאוד, כנראה זה סימן של אכפתיות וחיים. פצע כואב מראה על רקמה מדממת/ רגישה אמנם, אבל חיה ובעלת פוטנציאל ריפוי בעזרת טיפול נכון ומיטיב.

מחילה אם כתבתי דברים חריפים
בע"ה שתראו ברכה וישועה!
מאוד כואב, לצערי מכירה עוד כאלה שסובלים כך,אבל..רויטל.

הכי כדאי להתייעץ עם מישהו מומחה לשלום בית,

כמו הרב הרב אבנר קוואס נראה שהוא מומחה תנסה

להגיע אליו דרך אתר הידברות.

אני גם אכתוב בעדינות. נראה שהגמל לא רואה את דבשתו.חצילוש
גם לך לא חסר, עוד לפי התיאורים שלך! אתה מצפה שהיא תיישר איתך קו בהכל ובעצם אתה מוחק פה אותה. ברור לי גם שיש דברים דו צדדיים שגם אתה וגם היא לא בסדר. ברור. אבל נראה שאתה מצפה ומצפה ממנה שתתנהג איך שישמח אותך, כשאתה לא ממש *באמת* מקשיב למה שיש לה לומר, ועסוק בזה שכמה רע לך ואתה סובל.. ייעוץ זוגי רציני רק יועיל כאן. לשניכם. ואפילו איזה קואצ'ינג אישי לשינוי המבט על החיים.. בהצלחה רבה!
ספציפית הסיטואציה בסופר, ברור לי לגמריחצילוש
שלא נהגת כמו שצריך. לא כיבדת אותה, למה אתה מצפה שהיא תכבד כשאתה "דורש" כדבריך? (למה אתה דורש, זו גם שאלה..) העלתי את הסיטואציה פה גם בפני בעלי שהסכים לגמרי. היא בפנים עם שלושה ילדים קטנים, העמיסה עגלה, באה לשלם, ומסיבה די אינפנטילית ולא ממש עקרונית, אתה "דורש" שתעזוב הכל.. לא ממש נשמע הגיוני, וגם לא מכבד..
היא התנצלה, היא מבינה שעשתה טעות ב"הassafiles
התבוננות חד צדדית כמו שלך מביאה את ההיפך משלום....שם פשוט
אני לא מבינה איך אתה מצפה לקבל ממנה יחס אוהב אם אתה תוקף אותה, מבקר אותה ורואה בה כל כך הרבה חסרונות? מי יכולה להרגיש אהבה ככה? אף אחת לא יכולה. היא באמת אשה לא מלאכית.
היא "אשה" בעייתית ואתה "ברוך ה' נותן בשפע"?
אתה כותב פוסט מלא אגוצנטריות וצידוק עצמי ואתה אומר עליה שמסתגרת באגו?
ממה שכתבת אפשר להוציא רשימה של דברים....
מקווה שבשביל עצמך תחשוב שנית על הגישה שלך לזוגיות ולאשתך,
מאחלת לשניכם בהצלחה והרבה שמחה וטוב
שאני שואל אותה מדוע היא התחתנה איתיassafiles
אם היא לא אוהבת אותי היא לא עונה לי...

יש כאלו שמתחתנו כי יש לו כסף, אז נוח להן.
כשתכירי את כל התמונה הכוללת תוכלי לדבר,
גם אז לא תוכלי ללכת רכיל כמו שעשית כאן.
נשמע שצריך לעשות שינוי רציניזוזיק העכבר
ושאתם במצב ממש לא טוב
קודם כל, מברך אותך שיהיה לכם טוב באמת - אולי זה נראה בלתי אפשרי אבל הרבה זוגות יצאו ממשברים קשים מאד לחיים מדהימים יחד.
במצב כזה נראה לי דחוף להיעזר במישהו טוב שמתאים לכם כדי לעשות שינוי, אם היא לא רוצה - אתה יכול ללכת לבד רק תדע שלוקח זמן למצוא את האדם המתאים.
הערה אחת - עלה הרבה מהדברים שלך המקום של העלבון ממנה. שאתה מציף את זה שנפגעת ממנה והיא לא מתייחסת.
נראה לי שנשים הרבה פעמים לא מגיבות טוב לבעל שנפגע - זה מכניס אותן למקום מכיל ואימהי מול הבעל ויוצר להם תחושה עמוקה של חוסר יציבות וביטחון. ממה שראיתי, הרבה יותר עובד זה לתת אהבה והערכה אמיתית בכמות גדולה לאשה בלי תנאים, ואז מקבלים ממנה אור חוזר של מסירות ואהבה

זה בדיוק מה שהיא קיבלה בהתחלהassafiles
אין סוף ביטחון, אהבה ואחדות.
כמים הפנים לפנים לא עבד כאן.
הייתי מציעה לך, בכנות אבל, לשקול עבורךהמקורית
ייעוץ אישי.
לא בצחוק. אתה full of yourself
מלא בביקורת ארסית והאשמות
אשתך צריכה להיות מלאכית כדי לעזוב קנייה לסופר אחר עם שלושה ילדים רק בגלל ההתרחשות שתיארת.
והאמת? לא מפתיע שהיא לא רוצה להיות בחברתך.
מאוד מאוד קשה לספוג ביקורת על בסיס יומיומי על ההתנהלות השוטפת. שלא לדבר על דרישות.
אתה יוצא מנקודת הנחה שמגיע לך ודורש, במקום להבין שביחסים אנושיים אין מושג כזה של 'חייבים לי', כדי שבנאדם ירצה להיות בחברתך הוא צריך להרגיש שנעים לו, שמקבלים אותו, שלא שופטים אותו, שיש מקום לרצונות שלו. פשוט כי הוא הוא. ולא לרשום בפנקס את כל מה שהוא לא טוב בו כי הוא לא עונה על ציפיותייך.
לא מסתדר לך איתה כבר 10 שנים? ולא חשבת לשנות טקטיקה? ואתה עדיין חושב שאתה בסדר?
האמת, סליחה אם אני חריפה, אבל גם הרצון שלך לתלות בה את כל האשמה על היותה יתומה ושאר ירקות - בייניי זו דרך להקטין אותה. להוציא אותה לא בסדר, במקום להסתכל על עצמך קודם ולראות איפה אתה לא בסדר ומה אתה יכול לשנות כדי שהמציאות הזוגית והאווירה תהיה טובה.
אני בטוחה שהיא מדהימה טובה וחזקה. בדיוק כמו שאתה יכול להיות בנאדם טוב, רק שאתה צריך לכוון את האנרגיות שלך למקום אחר ולצאת למלחמה על הזוגיות ולא נגד אשתך.
אני לא אתפלא אם אשתך בעצמה רוצה לעזוב אותך.
מקווה שתיקח מהדברים שנכתבו פה. וכמובן שזה לא אישי, אנחנו לא מכירים אותך וזה נטו מתוך רצון לעצור
מגיב על נקודה קטנה שהציקה לי:שםאנונימי
קודם כל - מבין לליבך. זו תחושה נוראית כשאתה מרגיש לבד ועוד הרבה זמן.
כמו שנאמר לפניי - גם היא נשמעת במשבר משל עצמה.

אבל הנקודה שתפסה את תשומת לבי זה שרשמת שאין לך חברים, רק האישה והילדים.
כשאין לך אנשים אחרים מלבדם - אז ודאי שזה מעסיק אותך 24/7 וזה מאד מאד קשה.

אני לא מכיר אותך ולא יודע איך אתה מתנהל ביומיום, אבל נשמע לי שחיזוק קשר עם חברים יכול מאד להיטיב לך... זה גם אדם להיות איתו, לצחוק איתו ואפילו להפיג איתו מעט חששות.

בכללי אני ממליץ על הרבה חברים, אבל כל אחד והכמות שנוחה לו

אני מאחל לך המון המון הצלחה!! מאחל לך גם שבעתיד הקרוב תסתכל לתקופה הזו ותגיד לעצמך "וואי, איזה ישן זה.. איפה אני היום ואיפה הייתי אז...?"
המשך:שםאנונימי

אם תרצה, מוזמן לשלוח לי הודעה בפרטי וננסה להיפגש קצת "לפרוק".
(אם זה לא עומד בכללי הפורום - אז כמובן סליחה ואפשר למחוק את ההודעה הזו)
אשריך צדיקassafiles
אכן יש דברים בגו
לכן התקשרתי מיד לסוג של ידיד שהכרתי
החבר הטוב ביותר שלי הוא בורא עולם
אני בהלם מהתגובות פהנפטון 8

איכס

בנאדם פורק את נשמתו ומקבל תגובות כל כך חסרות אמפתיות ולא סתם ביקורתיות אלא מלאות ארס, מעניין אם גם לאישה שהייתה כותבת את זה היו מגיבים ככה.

אין לי איך לעזור לך, אבל בהצלחה אחי, נשמע קשה🙏

נכון ולא נכון...שםאנונימי
נכון, כי אדם שפורק צריך להרגיש שמבינים אותו.

לא נכון, כי דווקא כשמאירים לך כיוונים שלא חשבת עליהם זה יכול לעזור לתפוס אחרת את המציאות.

כנראה שהכותב באמת צריך יותר אמפתיה וזה ממש מובן, אבל לא הייתי אומר שהתגובות של אנשים מלאות בארס... הם באמת מנסים לעזור.
ייתכן שזה באמת לא משהו שהכותב מעוניין לשמוע (כרגע)
אשריך נשמה, אכן לא ציפיתי לרוע כזה כאן... חששתי.assafiles
את העצה הטובה ואת כל מה שקורה בחייךנגמרו לי השמות
שכמה שניסית לפרוס כאן על גבי הפורום, זה עדיין בטח רק קמצוץ ממה שאתה, שאתם חווים - כדאי מאוד למצוא את אותו מענה אמיתי ונכון בכתובת המתאימה בעולם האמיתי.

מענה בפורום, טוב ככל שיהיה, לא יוכל לעבור על חיים שלמים ודקויות שלמות וכמובן הכרת כל הנפשות הפועלות בסיפור, שמיעת כל הצדדים, ראייה רחבה הרבה יותר של כל התמונה וכן הלאה.

אתה צריך את זה לעצמך, לזוגיות שלך, לבית שלך, לילדים שלך.

אתה מתאר מצב עם כמה וכמה התמודדויות לא פשוטות, לא עבורך ולא עבור אשתך, וכדאי בהחלט לראות כיצד לשפר את הדברים ולהגיע לשמחה יחד ב"ה.

נסה לברר על עזרה מקצועית באיזורך ותוכל לקבל מקום מסודר ומעמיק לכל הדברים אותם העלית וכמובן לכל השאר...

(הייתי רוצה להאריך הרבה יותר ובנוסף גם להתייחס סעיף סעיף למה שכתבת, אך לצערי הזמן לא מאפשר זאת כעת...)

הרבה הרבה הצלחה שתהיה, בשורות טובות וכל הישועות 🙏
קמצוץ פצפון, תסתכל בסוף ותבין.assafiles
סיוטירוק בעיניים
ללכת לסופר עם 4 קטנים ועוד בערב פסח...
סיוט עם התינוק בן 2.5 שהתחיל לצאת מהבקבוק...assafiles
שבוע אחרי הסיוט חזר, התינוק חושב הסופר בבעלותו.
שלום לךתהילה 3>
ניכר שאתה חש בדידות ואכזבה רבה מאשתך ומהקשר שלכם, וזה באמת מצער מאד.

כמה נקודות שעלו לי בקריאה;
1. זוגיות היא דינמיקה. הדינמיקה לרוב לא מורכבת מבעל נפלא ואישה מרשעת וגם לא להיפך. אלא משני בני אדם, לכל אחד מהם יש כאבים צרכים וחולשות.
באורח פלא ה' ברא אותנו כאלה שמחפשים בני זוג שיכולים להיות דבר נפלא ומרפא עבורנו, ויכולים בהתנהלות לא נכונה ובלי כוונות רעות לדרוך על כל הפצעים והכאבים שלנו (ובתמורה אנחנו דורכים על שלהם וחוזר חלילה).
כבר אמר רבי עקיבא איש ואישה זכו שכינה ביניהם, לא זכו אש אוכלתן.
נשמע שהדינמיקה הזוגיות ביניכם פועלת כרגע לרוב לכיוון השלילי וזה באמת מצער מכאיב ומייאש.
יחד עם זאת חשוב לזכור שאין כאן רע או רעה, יש שני אנשים כאובים, כל אחד מסיבתו, שעדיין לא מצאו את הדרך הנכונה לחיות בזוגיות בריאה ומצמיחה.
מה שכן חשוב לדעת, שבגלל שזו דינמיקה, ובגלל שצריך 2 לטנגו, גם אחד מבני הזוג שמצליח ליצור שינוי מהותי בעצמו ובהתנהלות שלו, וגם להתמיד בו זמן- אפילו לא ארוך משפיע לטובה על המערכת.
2. כבר הזכרתי את הכאבים שכל אחד מאיתנו נושא, ושהרבה פעמים ודווקא בזוגיות, הם מתעצמים כי בן הזוג מבלי דעת דורך על הפצעים.
ניכר שיש לך כמה כאבים כאלה שחוזרים על עצמם בסיפורים שלך. כאבי עבר אולי מהרקע הלא פשוט שלך, שמהווים טריגרים נפיצים מאד להתפרצויות בזוגיות (ויתכן כמובן שזה כך גם מהצד שלה..) כיוון שניכר מאד שאתה טעון אני מציעה לך מאד מאד ללכת לאיזשהו טיפול רגשי שיאפשר לך לפרוק כאבים וקשיים ולהתחיל לרפא אותם. כך תהיה טעון פחות וייטב לך וגם בזוגיות הכל יהיה פחות נפיץ.
3. בהמשך ל2, מרגישה צורך לשקף לך שבסיטואציה שהצגת אני לא חושבת שהתנהלת בצורה בוגרת. ראית רק את הצד שלך, לא הקשבת למה שיש לה לומר, ציפית ממנה להתיישר עם הקושי והכיוון שלך מבלי להבין שגם לה יש צד ודעה ומאמצים שעשתה ודברים שרצתה..
אני התרשמתי מזה בעיקר שיש לך מה לבדוק את עצמך ולטפל בעצמך.
4. כתבת בסעיף הראשון "אשתי לא סובלת ביקורת ולא מקבלת תוכחה"
רוב האנשים ובטח הנשים, כשהם מותקפים הם מצידם הם מותקפים ומצטדקים.
יותר מזה, אני לא חושבת שבני זוג אמורים להוכיח לטעון ולבקר זה את זה.
זה מתכון להרס וריחוק.
משהו כואב לך? מצער אותך? אל תשמור בבטן!
שתף אותה בצורה בוגרת שיש *לך* קושי עם דבר כזה ואחר.
היא לא אמורה לעשות כל דבר שאתה רוצה, ונשמע שאתה באמת מאשים ומבקר אותה לא מעט, אומר לה שאתה קץ ומואס בה (???) ושלל דברים שודאי אינם מקרבים.
זו דרך המלך לפירוד זוגי...

יש עוד מה לכתוב על כל מיני דוגמאות שנתת אבל בגדול נראה לי שהרעיון מובן.

כואב מאד לחיות בצער ובבדידות.
אני מציעה לך ממש לדאוג לריפוי האישי שלך וללכת למטפל טוב שאולי יוכל להדריך אותך גם בפן הזוגי.

ולבינתיים, נסה להיות הגבר בזוגיות הזאת. נסה לסובב את הריקוד הזוגי שלכם לכיוון השני, החיובי.
ותתמיד בזה ככל שתצליח כדי שגם היא תבין שמסתובבים לכיוון השני

חג שמח וישועות!
איך אמרת יש 2 לטנגו, אז אני 1 בטנגו.assafiles
כל השאר שטויות במיץ עגבניות כנ"ל,
חסר בגרות? אני בוגר יותר מדי, ההפך.
להזכירך לא דנים אדם בשעת כעסו,
זה בדיוק מה שאת ואשתי עושות...
לא מסכימה עם התגובות פה ,אני חושבת שאתה יותר מידיסנדינה
נותן מעצמך והיא לא מעריכה אותך בכלל ולא רואה אותך אתה בודד בזוגיות כי ככה זה שאתה מבטל את עצמך למישהו ,נשמע שאתה עושה הכל לבד והיא כנראה מנצלת את העובדה שאין לך משפחה והיא יודעת שתמיד אתה תישאר איתה ,אני חושבת שתילכו ליועץ נישואים ותנסו לפתור את הבעיות שמפריעות לכם אבל כדאי שלא תישאר במצב כזה בשביל הבריאות הנפשית שלך
בדיוק, אין חמות, אין חם, אין דאגות בעולם.assafiles
לא דואגת לי לאכול ולא לשתות, ולא....
ואין משום צד ביקורת כלפיה, רק ממני,
לטובתה ולטובת עולם הבא שלה, שלנו!

אשרייך על ההבנה.
מרחיב מעט בתמצותהעני ממעש
נשמע שאתה בעומס
קח גלידה ומוזיקה ותתאוורר

תצא מנק מבט שזה החיים שלך, ויש לך איך לשפר

תמצא איך לשבת עם אשתך על קפה ועוגיות ולקשקש. בלי בית ילדים כביסה מריבות, על הראש. אין כלום בעולם. אתם שני זרים בדייט.

ותראה האם יכול להתאים לך/ לכם, סיוע חיצוני.

הצלחה רבה
לא תאמין כמה ניסיתי...assafiles
ואז אני נפגע ממנה שוב...
מציע לה לשבת לשתות ולדבר...
קונה לה שוקולד מציע לה פינוקים,
בסוף אני מוצא את עצמי מדבר לאויר והיא בתוך הג'ורפון המזורגג שר"י יש"ו.
ככה 10 שנים, כל מוצ"ש קבוע ועוד כמה ימים בשבוע...
יום אחרי אני רותח מעצבים, אפילו שאני הולך לישון היא עדיין שקוע בג'ורפון.
גם בקשות תוך כדי לשים אותו בצד, לא עוזרות.
עולם חרוב העולם הזה.
נשמע שקשה לך בטרוףגליה...
אתה משקיע מעל ומעבר ולא מקבל כלום בחזרה.
אני בטוחה שגם לך יש חסרונות, ופירטו כאן עליהן מספיק,ממליצה ללכת לטיפול רגשי או דמות שאתה יכול לפרוק, כי אתה נשמע טעון ככ, ואין סיבה שתישאר עם הקושי והצער הזה, בלי קשר ליחסים שלך עם אשתך.
נשמע שממש חשוב לך הקשר הזוגי והילדים,
ואולי אתה משקיע את עצמך יותר צידי, תתרחק מעט, תרכוש חברים, תעשה עוד משהו, ככה תראה את המציאות ביותר פרופורציות
ייעוץ ייעוץ ייעוץ, אישי וזוגי
בהצלחה והרבה שמחה בלב
ברור שיש לי חסרונות, ביקשתי ממנה לדבר עליהםassafiles
קיבלתי רק טענות דמיוניות שאין להם שום קשר למציאות.
ביקשתי לדבר עם מי שלא יהיה שהוא יוכיח אותי, אני מחכה... עד כה לא קיבלתי שום תוכחה ממישהו.

אבל כאן בפורום חגיגה, אוהבים לקטול.
אז למה לא יועץ או יועצת שתעמוד מול שניכםגליה...
תשמע אתכם,ותראה לכל אחד מכם את המציאות,
מי מפריז ומי מדמיין ומה לעשות?
היא מוכנה ללכת לייעוץ?
אולי זה לא נישמע טוב או לא מאוד חכם, אבל הייתי רוצה לאמר , שתשים אולטימטום שאתה רוצה ייעוץ למען האושר של שניכם א ושאתה לא יכול להמשיך ככה.
מצטער לשמועהיום הוא היום
אתה משקיע כל כך הרבה וזה לא חוזר כמעט חזרה.

שמח לשמוע שהנושא של ליל טבילה מחבר ביניכם. גם אם זה אינטרסנטי כביכול, זה מאד חשוב.

נשמע שיש פה קושי מספיק רציני ומספיק ארוך כדי שתלך לייעוץ זוגי מקצועי. איתה או בלעדיה. כמה שיותר מהר כדי שלא יגיעו פיצוצים חמורים יותר.

בהצלחה ומועדים לשמחה!
יהודי יקרירוק בעיניים
גם אלה שאמרו לך איפה טעית,
עשו זאת מתוך אהבה ורצון לעזור.
בזמנים הכי קשים עם בעלי רק רציתי להבין איפה אני טועה ומה אני יכולה לתקן, לעשות יותר טוב, למרות שהוא מעולם לא עשה צעדים.
מבחינתי כל פעם שגיליתי משהו שעשיתי לא טוב , נתן לי תקווה אדירה : שהנה, זה בידיים שלי, ואם זה בידיים שלי זה "קל" לתקן. ותמיד השתלם לי לשמוע את הביקורת.
אז רואים שאתה מתאמץ נורא, ואכפית לך ממש !
ואמרת שזה לא עוזר.
מציעים לך לא להשקיע בלפנק את אישתך, אלא לקחת את כל הרצון הטוב שלך ולהשקיע במקומות אחרים.
הרי אתה רוצה לדעת איך לגרום לזה לעבוד, לא?
גם אם אשתך ממש לא בסדר וטועה מלא איתך, עדיין ככל שאתה תתעלה על עצמך, תרגיש שיפורים בזוגיות. כי הריקוד משתנה.
בהצלחה!
אשרייך. עצוב שבעלך נותר מאחור אך כבר אמרו חז"לassafiles
חכמות נשים בנו את ביתן...
מחמם את הלב שיש נשים כמוך עם חשבון נפש.
הוא לא נותר מאחור, הוא מתקדם איתי כשאני מתקדמת ירוק בעיניים
צודקת 100%! את שמה אבן בבנין והוא יושב בתוכו...assafiles
שאזכה גם אני ברחמיו יתברך,
הוא יתברך יהפוך אותנו לכליו.
ממליצה על גברת נגמרו , שבפורום הזה.ירוק בעיניים
מקצועית ומהממת, עזרה לי בעולם האמיתי.
בינתיים ברוך ה' בסדר, האמת והשלום אהבו assafilesאחרונה
ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
אני לא מבין את קצפךפשוט אני..

אנשים מבוגרים מדברים ביניהם,

חלקם גם נשואים,

שלא לדבר על זה שהשאלה הועלתה בפורום שאמור לעסוק בענייני נישואין,

וכאשר מישהו מציע לעשות שינוי משמעותי בחייו (וזה לא משנה אם השינוי הוא ללמוד בישיבה או לעשות הסבה להוראה או לעשות רילוקיישן לאיטליה) - הגיוני מאוד שחבריו לדיון ידברו על כך שגם אשתו צריכה להיות חלק מההחלטה.

הייתי מקבל את דבריךנקדימון

אילו התשובה העניינית לדבריו הייתה העיקר, והתוכחה המאלפת טפל או לפחות שניה בסדר התשובה.

טענו בחיטים והשיב לו בשעורים.

לא ראיתי תוכחה אלא שאלה לגיטימיתפשוט אני..

קורה. אני כן ראיתי.נקדימוןאחרונה

יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSeven
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

לא יודעת אם מתאים לך, אבל בהר המור יש המוןן כאלהשירה חדשה~

הרבה אנשים שלומדים בישיבות אחרות ואז אחרי החתונה עוברים מטעמי נוחות לירושלים ולהר המור..

יש שם בכללי המון אנשים מבוגרים, אז אנשים שכבר לא מוצאים את עצמם בישיבות שכולם צעירים מהם גם מגיעים להר המור..

אני יודעת שגם מגיעים לשם כל מיני אנשים לא ממש "הרהמורניקים" רק כדי ללמוד שם.

אולי יתאים לך גם

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנס

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

לכו לשיעור תורה שאתם אוהבים שנוגע לנושאהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ה' באב תשפ"ו 14:19

של תקשורת נכונה וביריאה תתיעצו אחרכ עם הרב או הרבנית אם אתם סומכים על הדעה שלו

תנסה גם מטעם הידברות אם אתם בקטע.. אני פחות אוהבת את הארגון ..

תתקשר להתייעץ איתם יש שם מספר למטה .

מחילה, זה אולי רעיון נחמדהסטורי

אבל אף שיעור לא מחליף טיפול כשצריך טיפול.

ברורהפי

אבל יש לפעמים ליווי

לפעמים בשיעור של הרב שמואל או הרב יגאל הם נותנים לפנות אליהם במקרים שצריך עזרה וזה המקרה פה

עם כל הכבוד (ויש לי הרבה כבוד להם)נפשי תערוג

הם לא יכולים להחליף טיפול

מי אמר להחליףהפי
יש פגישות ויש הכוונה ויש ליווי הם יודעים למי להפנות ומה להגיד 
אסור גם לשמוע שיעור כשצריך טיפול כגוןאדם פרו+

להחליף טיטול

👍הסטוריאחרונה

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוט

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

בוודאי שיש דבר כזהניק חדש2
גבר ואישה אמורים לכבד אחד את השניה. וגם אם כועסים עדיין יש דברים שלא אומרים.
אם אתה מתכווץ מול הדיבורים שלהכמו🐌תמס

זו אלימות.

היא יכולה יכולה להגיד מה מפריע לה גם בלי להפחיד

אם היא מקבלת התפרצויות זעם שבגללן אתה הולך על ביצים איתה, הכי חשוב זה שתיידע מישהו קרוב. רב. הכי טוב איש מקצוע. אל תצטער על הכסף זה לבנות את הבית. אבל אל תלך לרב שאומר לך להבליג ולשתוק אם הנפש שלך סובלת.

היא אמורה לגרום לאווירה נעימה ואם היא מפחידה אותך זה סימן ברור לאלימות

אלימות יכולה להיות מכל צדאז מה המצב

בסד

כל אלימות- גם אלימות פיזית וגם אלימות מילולית או כלכלית וכו יכולה להיות מכל צד.

יש גברים אלימיםצויש נשים אלימות.

לא כתבת מה אתה עובר אבל אם אתה מרגיש לא טוב ושאולי אתה עובר אלימות בהחלט כדאי לפנות לעזרה (מוקד לאלימות במשפחה/מטפל זוגי שייעץ לך איך לנהוג וכו.

אל תישאר עם זה לבד!!

תתחיל פהמרגולאחרונה

אלימות במשפחה היא תופעה קשה ומסוכנת ויש לטפל בה. פנו למוקד 118 לקבלת סיוע.

תעשה את השאלון

במספר 1203 יש קו סיוע לגברים.

בקישור שצירפתי יש גם מספר לקו סיוע לגברים דתיים אם תעדיף.

מצטערת לשמוע על תחושותיך.

בהחלט קיימת אלימות במשפחה מצד נשים, ובהחלט מגיע לך לחיות בבית ללא אלימות.

תתחיל שם, תנסה להבין אם זו אלימות

אח"כ תפנה לעזרה מקצועית, גם אם זו לא אלימות

שתחיה במרחב נעים ולא מפחיד.

בהצלחה!

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מית

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

לא יודעת מה חכםניק חדש2אחרונה

אבל זה כלי מסוכן מאד.

מניסיון מר של תאונת דרכים (בעלי נדרס כשהוא עליהם).

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

אמסור להארץ השוקולדאחרונה

תוהה אם היא תשתכנע

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימון
חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך