10 שנים ו-4 ילדים ומחפש עצה טובהassafiles
בס"ד

שלום יהודים יקרים,

1. אשתי לא סובלת ביקורת, לא מקבלת תוכחה, כשאני טוען בפניה שהיא מכאיבה לי ומצערת אותי (עד דמעות...) ומציע פתרון גם, היא מפנה אליי אצבע מאשימה ואף טוענת שאני מקטין אותה ולפתע היא יוצאת נגדי למלחמה בטענות נגדיות ומוסיפה חטא על פשע ועוד אין סוף צער. ככה ש-10 שנים אני נחנק, אין לי עם מי לדבר ואין התייחסות לכאב ולצער ולכל מה שמפריע לי. כל ניסיון יוביל למלחמה נגדית של המצאות אפילו של דברים שלא עשיתי מעולם, ההפך אשתי הייתה יתומה קודם הנישואים ואני חמלתי עליה והשקעתי את כל חיי רק בה! הסברתי לה עשרות פעם שגם אם לא פוגעים בכוונה והצד השני נפגע יש צורך בבקשת סליחה, זה שלום, הדברים לא עושים פירות וכך המצב עם הילדים. עד היום אני מקדיש את כל חיי עבורה וחושב עליה כל היום איך להטיב לה.

2. בשבוע שעבר הגיעו מים עד נפש, היה לי ריב עם שומר חצוף בכניסה לרשת שגרש ממני לשים מסיכה כשאני עם תינוק בוכה צורח משתולל ביד והמסיכה תקועה ביד, הסברתי לו שאני נכנס לאמא וכשיתאפשר לי אני אשים, כי אם אניח את הילד הוא ידפוק תראש בכניסה לסופר... שומר חסר אנושיות פשוט... אז היה לי איתו ריב עוד מהעצבים של התינוק והחלטתי שאם זה יחס העובדים במקום אני לא קונה שם. יצאתי בחוץ והתקשרתי אליה כי לא מצאתי אותה בפנים, וביקשתי שתצלם את הכל בעגלה וניגש לרשת חדשה שפתחו בצמוד שמלכתחילה ביקשתי ללכת לשם קודם והאשה שכחה וירדה ברשת הישנה. אז היא ביקשה לשלם ודרשתי לא לשלם שלא רוצה משם כלום!

3. לפתע אשתי הגיע לכניסה חשבתי תבוא לדבר איתי לשאול מה קרה לעזור לי אולי... בחלום... אך לפתע גיליתי שהיא גרועה יותר מהשומר. היא חטפה לי את התינוק מהידיים בשיא העצבים והתחילה ללכת ממני עם הילדים כמו מטורפת. פניתי לעברה בקריאות, תחכי? נלך פה לרשת ליד 2 צעדים, תמתיני בבקשה, והיא המשיכה בהליכה של טירוף משם והשאירה אותי מאחור כשאני מחפש אשה לדבר איתה על מה שעבר עליי כרגע אך כרגיל כך 10 שנים אני חי לבד ואין לי שותפה לחיים רק אשה שחיה עם עצמה כפי שהסברתי לה שזה לא תקין ושהיא למדה את זה מחיי ההורים שלה שהתפרקו והיא ממש מתנהגת ככה כאילו אני לא קיים, לא מציאות.

4. אני נעלבתי מאוד, פניתי לבית פשוט כי ראיתי שאין עם מי לדבר, רבנו בהודעות וחסמתי אותה כי לא יכולתי יותר לסבול את אותו תקליט שוב, אמרתי לה שהיא פסיכית כי היא מצערת את כל הבית ואת הילדים שזה פסיכי לגמרי ללכת ככה ולהתעצבן עליי שאני בסה"כ ניסיתי להרגיע את התינוק כדי שנוכל להמשיך בקניות ברוגע ועל הטובות שלי כהרגלה היא משיבה לי רעות רבות.

5. כשזה מתרחש אני מסתגר לא מסוגל לראות אותה יותר, האמת שהגעתי למצב שאני כבר חולם על אשה אחרת, שתתן לי טיפה אהבה, רק טיפה זה מה שאני צריך, אני ברוך ה' נותן בשפע. אז התחלתי תהליך של התנתקות ממנה, אמרתי לה דרך הבן שתדאג לכביסה שלה מעכשיו ושתכבס מה שיש בסל ותשים בחבל שבבוקר אוריד, פשוט לא רוצה להתעסק עם הבגדים והתחתונים שלה יותר, זה פשוט מרגיש כבר לא נעים יותר. כרגיל תגובתה הגיע והיא הייתה כרגיל איום, משמע "אם אתה לא מכבס לי את הבגדים אז אני מפסיקה לעבוד אחה"צ!" ובחסדי ה' עזרתי לה לעבוד מהבית אחה"צ (דאגתי לה למחב וכו...) בזמן שלה וגם עשיתי מאמצים לדאוד לכל ענייני הבית שיהיה לה מינימום על הראש אך היא ממש כופרת בטובה בצורה שמרתיחה לי את הדם פשוט. אחרי האיום שלה אמרתי לה שלא תלך לעבוד גם, היא לא עובדת בשבילי, יש 4 ילדים להאכיל וחשבתי שא'ה אמורה לעזור לבעלה "גמלתהו טוב ולא רע כל ימי חייה!".

6. אני רוצה להמשיך הלאה בחיים ולסיים את הקשר אך מרחם על הילדים, הם יתפרקו פשוט, אין להם אף דמות סמכותית בחיים חוץ ממני, אני יתום ללא משפחה בכלל, המשפחה שלה לא בקשר איתם, אני כל היום איתם כמו אמא דואג להם לכל צרכם. מנגד אני כבר בוכה כל שבוע בלילה מהיחס שלה... שלחתי לה הקלטה של רב שעוסק בתחום שאמר שהיא עשתה טעות, היא לא התנצלה למרות זאת. ביקשתי ממנה כבר שנים לשוחח עם אשתו של הרב והיא מסרבת. היא מסתגרת בקוביה של אגו מניאק שהיא בסדר!

7. עד עכשיו אני זה שיזמתי את השלום, אך זה כבר לא נורמלי, הרמיסות גודלות והפכו להיות שבועיות, לפני הטבילה היא מנסה להתנהג יפה כי הסברתי לה בעבר שאני לא מסוגל להיות עם אשה שרומסת אותי מצד שאני קץ ומואס בה, אז היא עברה לשיטה חדשה ואז תוך שבוע מהטבילה לפתע יוצא ממנה איזו שדה! ואז אני ישן לבד 3 שבועות ואז לפני הטבילה היא כאילו מלאכית פתאום ואחרי זה שוב אותו סיפור. משמע יש לי "אישה" כמה ימים בחודש.

8. יש לציין שהיא לא דואגת לי בשום תחום, לא לאכול, לא לשבת איתי גם שאני מבקש צריך להתחנן, כל היום בג'ורהפון בעדיפות ממני ומהמשפחה, אפילו עם התינוק היא לא מוכנה לשבת בסבלנות ולהאכיל אותו, עם הילדים היא מסרבת לשבת כשהם אוכלים, היא חיה עם עצמה והג'ורהפון שלה ואני כמו רוח בעצם. כשמסבירים לה את הנ"ל היא יוצאת למלחמה עם חיצים קשים יותר מהפגיעות הנ"ל ממש טלנובלה של המצאות שלא היו מעולם, משחירה אותי בשקרים שכל הלב שלי היה מלא אהבה אליה שהתחתנתי איתה ועכשיו כולו על קמשונים.

9. ובקצרה נמאס לי מהחיים האלו, אין לי חברים ומשפחה רק אשתי והילדים הם כל החיים שלי ובזה אני עוסק 24/7 ולבסוף מקבל רק רע ולכן החלטתי לעשות שינוי.

10. יום הנישואים ה- 10 אחרי ששכחה שיש לי יום הולדת ולא הביאה לי שום מתנה, הכנתי לה מתנה למרות שכנ"ל... היא לא פנתה אליי, ולא ביקשה סליחה, ולא זכרה אפילו את יום הנישואים, כל כך שקועה בעצמה... שעבר היום הזכרתי והבאתי לה את המתנה, היא פתחה אותה ונשבר לה שם בקבוק שמן, היא לא ניגשה לומר תודה, היא לא נתנה חיבוק, היא לא הביאה נשיקה.

איך אני מציל את חיי ואת נשמתי מהמצב הזה?
אני מרגיש בדידות שאין לי מילים להסביר פשוט.
ניכר מהכתיבה שלך שאתה איש מתוק.די שרוט
מחכה לראות מה יכתבו חכמים ממני כאן. כי לי אין עיצות לצערי .
קשה עצובהעני ממעש
ודורש זמן שאין לי כעת, אולי בהמשך
נגמרו מסתמא תרשום דברים טובים עצות טובות
נגמרו 😂נגמרו לי השמות
חחח תודה על רגע של צחוק בסיום יום מלא ושמח ב"ה אך גם מעייף וסוחט

ועכשיו נזכרתי בעוד שרשור שכתבת גב' נגמרו וגם פה חייכתי ממש ואמרתי לעצמי: היי, את גברת נגמרו!
גברת נגמרו חחחפרצוף כרית

איך שנשמע ליפרצוף כרית

אשתך במשבר עם עצמה

היא תמיד היתה ככה עם הפלאפון כל היום ולא מתיחסת אליך ולילדים?

השאלה היא , מה מעיק עליה?  צריך לנסות להבין ממנה, ולדעתי זה יפתור את כל הבעיות

כרגע תתיחס אליה כמו ילדה שאתה חומל עליה ונותן לה , לבוא בכוח לא יעזור -היא גם ככה במשבר עם עצמה, ככל הנראה 

השאלה היא מה בעיקר מעיק עליה - 

(בלי קשר אליך ולזוגיות שלכם ) -

אכזבות מהמשפחה?

אכזבות מחוסר מימוש עצמי/ קריירה?

אכזבות מחברות?

אכזבות ממשהו אחר?

אחרי שתבין את זה, ותראה לה שאתה בא לקראתה ולטובתה - לדעתי לאט לאט הכל ייפתר - 

היא תהיה יותר שמחה וממילא לתא תתנהג איך שהיא מתנהגת (והרי היא לא מתנהגת כך תמיד שלוקחת את הילד, היתה סיבה לדבר - משהו הפריע לה או העיק עליה)

בהצלחה נשמה , נשמע שאתה בנאדם טוב וכל הכבוד שקנית לה מתנה ומשקיע בה ובמשפחה 

אתה משקיע המון, אבל צריך יותר בסבלנות בפן הרגשי - כאילו לבוא אליה ברוך ולא בעצבים/התקפה / האשמה - אני יודעת שזה קל להגיד וקשה ליישם כשהכל נופל עליך ואתה עצבני עליה - 

אבל להבין שזה לא יעזור, לא יעזור העצבים , רק ירחיק את שניכם אחד מהשני 

תמיד הייתה ככהassafiles
העצבים הם תוצאה של חוסר אוזן קשבת זמן רב...
משבר? נראה שאין לה מושג כיצד משפחה נוהגת.
אבא שלה בגד באמא שלה ואז היא נפטרה מהצער.

אני לא אמור לשאת ולסבול את ההיסטוריה שלה.
בטח לא תרצה לשמוענתחילמחדש
אבל גם מצד האישה נראה שלא קל..
הסיפור עם הסופר מראה שאתם פשוט לא באותו תדר. אני דווקא חושבת שלא ממש היה שייך מה שעשית בסופר.. זה לא בביקורת, מבינה את הקושי שלך, אבל מבחינתך מה שקרה לך היה לא בסדר ואתה מצפה שתיישר איתך קו... שהיא תעשה מה שאתה חושב... ולא מה שהיא חושבת...

אבל בסופו של דבר מותר שתהיה לה דעה אחרת. והיא לא חייבת להסכים שזה היה מקרה נורא. אז גם מהצד שלך לא חסרה עבודה...

המון הצלחה! ובע"ה חיים מאושרים וטובים.
אכן זו הייתה טעות ללכת איתה לסופרassafiles
שבוע אחרי ומסתבר שהיא יודעת להתנצל...
וכמעט עשתה אותו דבר שוב מבלי קשר אליי.
אנסה לומר את זה בהכי עדינות שאפשרמהלכת בדרכה
סליחה קפץ - אנסה לומר את זה בהכי עדינות שאפשרמהלכת בדרכה

אבל אם האירוע שתארת כאן מאפיין את ההתנהלות שלך אני לא בטוחה שהסיפור כאן הוא אשתך. 

תן לי לתאר איך זה נשמע לי. יש שומר בכניסה לסופר. אדם שעובד במשכורת מינימום. בין השאר תפקידו לוודא חבישת מסיכה. תאמין לי שהוא שומע כל היום תירוצים ואתה לא הייתה האדם הראשון שמנסה להתווכח אתו באותו יום ולספר לו סיפורים, מצד שני אם אתה נכנס בלי מסיכה מי שחוטף על הראש זה הוא. 

ועכשיו מה שקרה בתוך הסופר, אשתך אם הבנתי נכון הייתה עם שאר שלושת הילדים, סופר, ערב חג שגם ככה הוא מהומה ולחוץ. כנראה כבר סיימה את רב הקניות ועמדה בתור לשלם ואז מגיעה הודעה ממך שתעזוב הכל ותצא. שים לב למה שכתבת היא "בקשה" לשלם ואתה "דרשת" (מילים שלך ותיאור שלך). - האם זה דפוס מאפיין?

ממש מסכימה. הייתי משתגעת מהתנהגות כזו של בעלימיואשת******
מסכימה ממש גם לי צרם הצד שלו יותר משלהאור123456
את מדברת שטויות במיץ עגבניותassafiles
האשה לא יודעת להשגיח על התינוק ולהרגיע אותו
אז כדי לעזור לה ולהימנע מרעש בסופר יצאתי איתו
העגלה הייתה מלאה בדברים שלי בעיקר, קניה שלי!
להזכירך אמרתי לה לצלם, תכננתי לגשת לרשת דומה.
אני הייתי עם הילדים מהבוקר והלכתי איתם לשם משך
שעה הליכה ברגל... אז לא ברור מהיכן ההמצאות שלך.
השומר דביל גמור חצוף, הרמתי תינוק בוכה צורח
והמסיכה היתה תקועה בזרועה והראתי לו ואחרי זה
אמר אם תכנס אני אוציא אותך, זה הרתיח את הדם.
אני לא אניח תינוק בוכה משתולל בכניסה לסופר...
אני בכלל הייתי בלי מסיכה בסופר כי השומר הקודם
לא טרח אפילו לומר לי בכניסה ועכשיו רק נכנסתי
לקרוא לאשתי. אז מאיפה כל הפלפולים שלך???

שתזכי לחדול מלדמיין דמיונות שוא ולדון לכף זכות.
רוצה בבקשה להעיר משהו לענ"דנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בניסן תשפ"ב 15:30
יצא רשימה של כמה דברים, אפשר לקרא ולקחת מה ששייך לך, מחילה אם כתבתי חריף מידיי.

נראה לי שאין קשר בין היותה יתומה טרם החתונה לבין התקשורת/ התנהגות/ זוגיות ביניכם.
האם בחרתם להינשא אחד לשני למרות או בגלל היתמות?

לרוב, אישה מתחתנת לא על דעת שיימצא לה "תחליף אב/אם" ורצון פשוט הוא לבנות זוגיות נעימה מושתתת על בסיס שאיפות דומות, נעימות הדדית ורצון כנה לבנות בית נאמן.

אם אכן מסתבר שיש איזה טריגר שבגללו היא מתנהלת כיום כפי שמתנהלת (שכנ"ל לא חייב בכלל להיות קשור ליתמות שלה), אולי כדאי לגשת לטפל בעניין המפריע, לחוד.

לגבי ההתנהלות הזוגית

יש הרבה ספרים/ אנשים שעוסקים במקצוע הזה/ אנשים שאפשר ללמוד מהם ישירות ולהתייעץ איתם.

אולי אפילו לברר דרך האירגון "בניין שלם"

או כדאי להיעזר בספרים כדוגמת
היועץ הר' ישועה עטייה "בדרך לנישואין מוצלחים" "ממשיכים בדרך לנישואין מוצלחים" (אפשר גם בהחלט להתייעץ איתו הוא למד את הנושאים הנ"ל)

הרב זמיר כהן מארגון "הידברות" בספרי ההדרכה לאישה/לגבר (יש במחלקת שלום בית סוללת יועצים בראשות הרב אליהו נקש)

ולגבי המכשיר הנייד

הרבה אנשים מוצאים בו מפלט ו"בריחה" מנקודות ישירות שמחייבות להתמודד באופן בלתי אמצעי
עם מצב לא נעים.

וכן כדאי לשמוע @נתנאל וייס על אפשרות "כרטישיח" על מנת שתוכלו ליצור שיח בריא ומצמיח להמשך ממנף כזוג וכמשפחה שמחים בע"ה.

הרבה הצלחה!

נ.ב
אומר הרב אבנר קוואס "אין זוג לא מוצלח, יש זוג לא מודרך" גם כשכואב מאוד, כנראה זה סימן של אכפתיות וחיים. פצע כואב מראה על רקמה מדממת/ רגישה אמנם, אבל חיה ובעלת פוטנציאל ריפוי בעזרת טיפול נכון ומיטיב.

מחילה אם כתבתי דברים חריפים
בע"ה שתראו ברכה וישועה!
מאוד כואב, לצערי מכירה עוד כאלה שסובלים כך,אבל..רויטל.

הכי כדאי להתייעץ עם מישהו מומחה לשלום בית,

כמו הרב הרב אבנר קוואס נראה שהוא מומחה תנסה

להגיע אליו דרך אתר הידברות.

אני גם אכתוב בעדינות. נראה שהגמל לא רואה את דבשתו.חצילוש
גם לך לא חסר, עוד לפי התיאורים שלך! אתה מצפה שהיא תיישר איתך קו בהכל ובעצם אתה מוחק פה אותה. ברור לי גם שיש דברים דו צדדיים שגם אתה וגם היא לא בסדר. ברור. אבל נראה שאתה מצפה ומצפה ממנה שתתנהג איך שישמח אותך, כשאתה לא ממש *באמת* מקשיב למה שיש לה לומר, ועסוק בזה שכמה רע לך ואתה סובל.. ייעוץ זוגי רציני רק יועיל כאן. לשניכם. ואפילו איזה קואצ'ינג אישי לשינוי המבט על החיים.. בהצלחה רבה!
ספציפית הסיטואציה בסופר, ברור לי לגמריחצילוש
שלא נהגת כמו שצריך. לא כיבדת אותה, למה אתה מצפה שהיא תכבד כשאתה "דורש" כדבריך? (למה אתה דורש, זו גם שאלה..) העלתי את הסיטואציה פה גם בפני בעלי שהסכים לגמרי. היא בפנים עם שלושה ילדים קטנים, העמיסה עגלה, באה לשלם, ומסיבה די אינפנטילית ולא ממש עקרונית, אתה "דורש" שתעזוב הכל.. לא ממש נשמע הגיוני, וגם לא מכבד..
היא התנצלה, היא מבינה שעשתה טעות ב"הassafiles
התבוננות חד צדדית כמו שלך מביאה את ההיפך משלום....שם פשוט
אני לא מבינה איך אתה מצפה לקבל ממנה יחס אוהב אם אתה תוקף אותה, מבקר אותה ורואה בה כל כך הרבה חסרונות? מי יכולה להרגיש אהבה ככה? אף אחת לא יכולה. היא באמת אשה לא מלאכית.
היא "אשה" בעייתית ואתה "ברוך ה' נותן בשפע"?
אתה כותב פוסט מלא אגוצנטריות וצידוק עצמי ואתה אומר עליה שמסתגרת באגו?
ממה שכתבת אפשר להוציא רשימה של דברים....
מקווה שבשביל עצמך תחשוב שנית על הגישה שלך לזוגיות ולאשתך,
מאחלת לשניכם בהצלחה והרבה שמחה וטוב
שאני שואל אותה מדוע היא התחתנה איתיassafiles
אם היא לא אוהבת אותי היא לא עונה לי...

יש כאלו שמתחתנו כי יש לו כסף, אז נוח להן.
כשתכירי את כל התמונה הכוללת תוכלי לדבר,
גם אז לא תוכלי ללכת רכיל כמו שעשית כאן.
נשמע שצריך לעשות שינוי רציניזוזיק העכבר
ושאתם במצב ממש לא טוב
קודם כל, מברך אותך שיהיה לכם טוב באמת - אולי זה נראה בלתי אפשרי אבל הרבה זוגות יצאו ממשברים קשים מאד לחיים מדהימים יחד.
במצב כזה נראה לי דחוף להיעזר במישהו טוב שמתאים לכם כדי לעשות שינוי, אם היא לא רוצה - אתה יכול ללכת לבד רק תדע שלוקח זמן למצוא את האדם המתאים.
הערה אחת - עלה הרבה מהדברים שלך המקום של העלבון ממנה. שאתה מציף את זה שנפגעת ממנה והיא לא מתייחסת.
נראה לי שנשים הרבה פעמים לא מגיבות טוב לבעל שנפגע - זה מכניס אותן למקום מכיל ואימהי מול הבעל ויוצר להם תחושה עמוקה של חוסר יציבות וביטחון. ממה שראיתי, הרבה יותר עובד זה לתת אהבה והערכה אמיתית בכמות גדולה לאשה בלי תנאים, ואז מקבלים ממנה אור חוזר של מסירות ואהבה

זה בדיוק מה שהיא קיבלה בהתחלהassafiles
אין סוף ביטחון, אהבה ואחדות.
כמים הפנים לפנים לא עבד כאן.
הייתי מציעה לך, בכנות אבל, לשקול עבורךהמקורית
ייעוץ אישי.
לא בצחוק. אתה full of yourself
מלא בביקורת ארסית והאשמות
אשתך צריכה להיות מלאכית כדי לעזוב קנייה לסופר אחר עם שלושה ילדים רק בגלל ההתרחשות שתיארת.
והאמת? לא מפתיע שהיא לא רוצה להיות בחברתך.
מאוד מאוד קשה לספוג ביקורת על בסיס יומיומי על ההתנהלות השוטפת. שלא לדבר על דרישות.
אתה יוצא מנקודת הנחה שמגיע לך ודורש, במקום להבין שביחסים אנושיים אין מושג כזה של 'חייבים לי', כדי שבנאדם ירצה להיות בחברתך הוא צריך להרגיש שנעים לו, שמקבלים אותו, שלא שופטים אותו, שיש מקום לרצונות שלו. פשוט כי הוא הוא. ולא לרשום בפנקס את כל מה שהוא לא טוב בו כי הוא לא עונה על ציפיותייך.
לא מסתדר לך איתה כבר 10 שנים? ולא חשבת לשנות טקטיקה? ואתה עדיין חושב שאתה בסדר?
האמת, סליחה אם אני חריפה, אבל גם הרצון שלך לתלות בה את כל האשמה על היותה יתומה ושאר ירקות - בייניי זו דרך להקטין אותה. להוציא אותה לא בסדר, במקום להסתכל על עצמך קודם ולראות איפה אתה לא בסדר ומה אתה יכול לשנות כדי שהמציאות הזוגית והאווירה תהיה טובה.
אני בטוחה שהיא מדהימה טובה וחזקה. בדיוק כמו שאתה יכול להיות בנאדם טוב, רק שאתה צריך לכוון את האנרגיות שלך למקום אחר ולצאת למלחמה על הזוגיות ולא נגד אשתך.
אני לא אתפלא אם אשתך בעצמה רוצה לעזוב אותך.
מקווה שתיקח מהדברים שנכתבו פה. וכמובן שזה לא אישי, אנחנו לא מכירים אותך וזה נטו מתוך רצון לעצור
מגיב על נקודה קטנה שהציקה לי:שםאנונימי
קודם כל - מבין לליבך. זו תחושה נוראית כשאתה מרגיש לבד ועוד הרבה זמן.
כמו שנאמר לפניי - גם היא נשמעת במשבר משל עצמה.

אבל הנקודה שתפסה את תשומת לבי זה שרשמת שאין לך חברים, רק האישה והילדים.
כשאין לך אנשים אחרים מלבדם - אז ודאי שזה מעסיק אותך 24/7 וזה מאד מאד קשה.

אני לא מכיר אותך ולא יודע איך אתה מתנהל ביומיום, אבל נשמע לי שחיזוק קשר עם חברים יכול מאד להיטיב לך... זה גם אדם להיות איתו, לצחוק איתו ואפילו להפיג איתו מעט חששות.

בכללי אני ממליץ על הרבה חברים, אבל כל אחד והכמות שנוחה לו

אני מאחל לך המון המון הצלחה!! מאחל לך גם שבעתיד הקרוב תסתכל לתקופה הזו ותגיד לעצמך "וואי, איזה ישן זה.. איפה אני היום ואיפה הייתי אז...?"
המשך:שםאנונימי

אם תרצה, מוזמן לשלוח לי הודעה בפרטי וננסה להיפגש קצת "לפרוק".
(אם זה לא עומד בכללי הפורום - אז כמובן סליחה ואפשר למחוק את ההודעה הזו)
אשריך צדיקassafiles
אכן יש דברים בגו
לכן התקשרתי מיד לסוג של ידיד שהכרתי
החבר הטוב ביותר שלי הוא בורא עולם
אני בהלם מהתגובות פהנפטון 8

איכס

בנאדם פורק את נשמתו ומקבל תגובות כל כך חסרות אמפתיות ולא סתם ביקורתיות אלא מלאות ארס, מעניין אם גם לאישה שהייתה כותבת את זה היו מגיבים ככה.

אין לי איך לעזור לך, אבל בהצלחה אחי, נשמע קשה🙏

נכון ולא נכון...שםאנונימי
נכון, כי אדם שפורק צריך להרגיש שמבינים אותו.

לא נכון, כי דווקא כשמאירים לך כיוונים שלא חשבת עליהם זה יכול לעזור לתפוס אחרת את המציאות.

כנראה שהכותב באמת צריך יותר אמפתיה וזה ממש מובן, אבל לא הייתי אומר שהתגובות של אנשים מלאות בארס... הם באמת מנסים לעזור.
ייתכן שזה באמת לא משהו שהכותב מעוניין לשמוע (כרגע)
אשריך נשמה, אכן לא ציפיתי לרוע כזה כאן... חששתי.assafiles
את העצה הטובה ואת כל מה שקורה בחייךנגמרו לי השמות
שכמה שניסית לפרוס כאן על גבי הפורום, זה עדיין בטח רק קמצוץ ממה שאתה, שאתם חווים - כדאי מאוד למצוא את אותו מענה אמיתי ונכון בכתובת המתאימה בעולם האמיתי.

מענה בפורום, טוב ככל שיהיה, לא יוכל לעבור על חיים שלמים ודקויות שלמות וכמובן הכרת כל הנפשות הפועלות בסיפור, שמיעת כל הצדדים, ראייה רחבה הרבה יותר של כל התמונה וכן הלאה.

אתה צריך את זה לעצמך, לזוגיות שלך, לבית שלך, לילדים שלך.

אתה מתאר מצב עם כמה וכמה התמודדויות לא פשוטות, לא עבורך ולא עבור אשתך, וכדאי בהחלט לראות כיצד לשפר את הדברים ולהגיע לשמחה יחד ב"ה.

נסה לברר על עזרה מקצועית באיזורך ותוכל לקבל מקום מסודר ומעמיק לכל הדברים אותם העלית וכמובן לכל השאר...

(הייתי רוצה להאריך הרבה יותר ובנוסף גם להתייחס סעיף סעיף למה שכתבת, אך לצערי הזמן לא מאפשר זאת כעת...)

הרבה הרבה הצלחה שתהיה, בשורות טובות וכל הישועות 🙏
קמצוץ פצפון, תסתכל בסוף ותבין.assafiles
סיוטירוק בעיניים
ללכת לסופר עם 4 קטנים ועוד בערב פסח...
סיוט עם התינוק בן 2.5 שהתחיל לצאת מהבקבוק...assafiles
שבוע אחרי הסיוט חזר, התינוק חושב הסופר בבעלותו.
שלום לךתהילה 3>
ניכר שאתה חש בדידות ואכזבה רבה מאשתך ומהקשר שלכם, וזה באמת מצער מאד.

כמה נקודות שעלו לי בקריאה;
1. זוגיות היא דינמיקה. הדינמיקה לרוב לא מורכבת מבעל נפלא ואישה מרשעת וגם לא להיפך. אלא משני בני אדם, לכל אחד מהם יש כאבים צרכים וחולשות.
באורח פלא ה' ברא אותנו כאלה שמחפשים בני זוג שיכולים להיות דבר נפלא ומרפא עבורנו, ויכולים בהתנהלות לא נכונה ובלי כוונות רעות לדרוך על כל הפצעים והכאבים שלנו (ובתמורה אנחנו דורכים על שלהם וחוזר חלילה).
כבר אמר רבי עקיבא איש ואישה זכו שכינה ביניהם, לא זכו אש אוכלתן.
נשמע שהדינמיקה הזוגיות ביניכם פועלת כרגע לרוב לכיוון השלילי וזה באמת מצער מכאיב ומייאש.
יחד עם זאת חשוב לזכור שאין כאן רע או רעה, יש שני אנשים כאובים, כל אחד מסיבתו, שעדיין לא מצאו את הדרך הנכונה לחיות בזוגיות בריאה ומצמיחה.
מה שכן חשוב לדעת, שבגלל שזו דינמיקה, ובגלל שצריך 2 לטנגו, גם אחד מבני הזוג שמצליח ליצור שינוי מהותי בעצמו ובהתנהלות שלו, וגם להתמיד בו זמן- אפילו לא ארוך משפיע לטובה על המערכת.
2. כבר הזכרתי את הכאבים שכל אחד מאיתנו נושא, ושהרבה פעמים ודווקא בזוגיות, הם מתעצמים כי בן הזוג מבלי דעת דורך על הפצעים.
ניכר שיש לך כמה כאבים כאלה שחוזרים על עצמם בסיפורים שלך. כאבי עבר אולי מהרקע הלא פשוט שלך, שמהווים טריגרים נפיצים מאד להתפרצויות בזוגיות (ויתכן כמובן שזה כך גם מהצד שלה..) כיוון שניכר מאד שאתה טעון אני מציעה לך מאד מאד ללכת לאיזשהו טיפול רגשי שיאפשר לך לפרוק כאבים וקשיים ולהתחיל לרפא אותם. כך תהיה טעון פחות וייטב לך וגם בזוגיות הכל יהיה פחות נפיץ.
3. בהמשך ל2, מרגישה צורך לשקף לך שבסיטואציה שהצגת אני לא חושבת שהתנהלת בצורה בוגרת. ראית רק את הצד שלך, לא הקשבת למה שיש לה לומר, ציפית ממנה להתיישר עם הקושי והכיוון שלך מבלי להבין שגם לה יש צד ודעה ומאמצים שעשתה ודברים שרצתה..
אני התרשמתי מזה בעיקר שיש לך מה לבדוק את עצמך ולטפל בעצמך.
4. כתבת בסעיף הראשון "אשתי לא סובלת ביקורת ולא מקבלת תוכחה"
רוב האנשים ובטח הנשים, כשהם מותקפים הם מצידם הם מותקפים ומצטדקים.
יותר מזה, אני לא חושבת שבני זוג אמורים להוכיח לטעון ולבקר זה את זה.
זה מתכון להרס וריחוק.
משהו כואב לך? מצער אותך? אל תשמור בבטן!
שתף אותה בצורה בוגרת שיש *לך* קושי עם דבר כזה ואחר.
היא לא אמורה לעשות כל דבר שאתה רוצה, ונשמע שאתה באמת מאשים ומבקר אותה לא מעט, אומר לה שאתה קץ ומואס בה (???) ושלל דברים שודאי אינם מקרבים.
זו דרך המלך לפירוד זוגי...

יש עוד מה לכתוב על כל מיני דוגמאות שנתת אבל בגדול נראה לי שהרעיון מובן.

כואב מאד לחיות בצער ובבדידות.
אני מציעה לך ממש לדאוג לריפוי האישי שלך וללכת למטפל טוב שאולי יוכל להדריך אותך גם בפן הזוגי.

ולבינתיים, נסה להיות הגבר בזוגיות הזאת. נסה לסובב את הריקוד הזוגי שלכם לכיוון השני, החיובי.
ותתמיד בזה ככל שתצליח כדי שגם היא תבין שמסתובבים לכיוון השני

חג שמח וישועות!
איך אמרת יש 2 לטנגו, אז אני 1 בטנגו.assafiles
כל השאר שטויות במיץ עגבניות כנ"ל,
חסר בגרות? אני בוגר יותר מדי, ההפך.
להזכירך לא דנים אדם בשעת כעסו,
זה בדיוק מה שאת ואשתי עושות...
לא מסכימה עם התגובות פה ,אני חושבת שאתה יותר מידיסנדינה
נותן מעצמך והיא לא מעריכה אותך בכלל ולא רואה אותך אתה בודד בזוגיות כי ככה זה שאתה מבטל את עצמך למישהו ,נשמע שאתה עושה הכל לבד והיא כנראה מנצלת את העובדה שאין לך משפחה והיא יודעת שתמיד אתה תישאר איתה ,אני חושבת שתילכו ליועץ נישואים ותנסו לפתור את הבעיות שמפריעות לכם אבל כדאי שלא תישאר במצב כזה בשביל הבריאות הנפשית שלך
בדיוק, אין חמות, אין חם, אין דאגות בעולם.assafiles
לא דואגת לי לאכול ולא לשתות, ולא....
ואין משום צד ביקורת כלפיה, רק ממני,
לטובתה ולטובת עולם הבא שלה, שלנו!

אשרייך על ההבנה.
מרחיב מעט בתמצותהעני ממעש
נשמע שאתה בעומס
קח גלידה ומוזיקה ותתאוורר

תצא מנק מבט שזה החיים שלך, ויש לך איך לשפר

תמצא איך לשבת עם אשתך על קפה ועוגיות ולקשקש. בלי בית ילדים כביסה מריבות, על הראש. אין כלום בעולם. אתם שני זרים בדייט.

ותראה האם יכול להתאים לך/ לכם, סיוע חיצוני.

הצלחה רבה
לא תאמין כמה ניסיתי...assafiles
ואז אני נפגע ממנה שוב...
מציע לה לשבת לשתות ולדבר...
קונה לה שוקולד מציע לה פינוקים,
בסוף אני מוצא את עצמי מדבר לאויר והיא בתוך הג'ורפון המזורגג שר"י יש"ו.
ככה 10 שנים, כל מוצ"ש קבוע ועוד כמה ימים בשבוע...
יום אחרי אני רותח מעצבים, אפילו שאני הולך לישון היא עדיין שקוע בג'ורפון.
גם בקשות תוך כדי לשים אותו בצד, לא עוזרות.
עולם חרוב העולם הזה.
נשמע שקשה לך בטרוףגליה...
אתה משקיע מעל ומעבר ולא מקבל כלום בחזרה.
אני בטוחה שגם לך יש חסרונות, ופירטו כאן עליהן מספיק,ממליצה ללכת לטיפול רגשי או דמות שאתה יכול לפרוק, כי אתה נשמע טעון ככ, ואין סיבה שתישאר עם הקושי והצער הזה, בלי קשר ליחסים שלך עם אשתך.
נשמע שממש חשוב לך הקשר הזוגי והילדים,
ואולי אתה משקיע את עצמך יותר צידי, תתרחק מעט, תרכוש חברים, תעשה עוד משהו, ככה תראה את המציאות ביותר פרופורציות
ייעוץ ייעוץ ייעוץ, אישי וזוגי
בהצלחה והרבה שמחה בלב
ברור שיש לי חסרונות, ביקשתי ממנה לדבר עליהםassafiles
קיבלתי רק טענות דמיוניות שאין להם שום קשר למציאות.
ביקשתי לדבר עם מי שלא יהיה שהוא יוכיח אותי, אני מחכה... עד כה לא קיבלתי שום תוכחה ממישהו.

אבל כאן בפורום חגיגה, אוהבים לקטול.
אז למה לא יועץ או יועצת שתעמוד מול שניכםגליה...
תשמע אתכם,ותראה לכל אחד מכם את המציאות,
מי מפריז ומי מדמיין ומה לעשות?
היא מוכנה ללכת לייעוץ?
אולי זה לא נישמע טוב או לא מאוד חכם, אבל הייתי רוצה לאמר , שתשים אולטימטום שאתה רוצה ייעוץ למען האושר של שניכם א ושאתה לא יכול להמשיך ככה.
מצטער לשמועהיום הוא היום
אתה משקיע כל כך הרבה וזה לא חוזר כמעט חזרה.

שמח לשמוע שהנושא של ליל טבילה מחבר ביניכם. גם אם זה אינטרסנטי כביכול, זה מאד חשוב.

נשמע שיש פה קושי מספיק רציני ומספיק ארוך כדי שתלך לייעוץ זוגי מקצועי. איתה או בלעדיה. כמה שיותר מהר כדי שלא יגיעו פיצוצים חמורים יותר.

בהצלחה ומועדים לשמחה!
יהודי יקרירוק בעיניים
גם אלה שאמרו לך איפה טעית,
עשו זאת מתוך אהבה ורצון לעזור.
בזמנים הכי קשים עם בעלי רק רציתי להבין איפה אני טועה ומה אני יכולה לתקן, לעשות יותר טוב, למרות שהוא מעולם לא עשה צעדים.
מבחינתי כל פעם שגיליתי משהו שעשיתי לא טוב , נתן לי תקווה אדירה : שהנה, זה בידיים שלי, ואם זה בידיים שלי זה "קל" לתקן. ותמיד השתלם לי לשמוע את הביקורת.
אז רואים שאתה מתאמץ נורא, ואכפית לך ממש !
ואמרת שזה לא עוזר.
מציעים לך לא להשקיע בלפנק את אישתך, אלא לקחת את כל הרצון הטוב שלך ולהשקיע במקומות אחרים.
הרי אתה רוצה לדעת איך לגרום לזה לעבוד, לא?
גם אם אשתך ממש לא בסדר וטועה מלא איתך, עדיין ככל שאתה תתעלה על עצמך, תרגיש שיפורים בזוגיות. כי הריקוד משתנה.
בהצלחה!
אשרייך. עצוב שבעלך נותר מאחור אך כבר אמרו חז"לassafiles
חכמות נשים בנו את ביתן...
מחמם את הלב שיש נשים כמוך עם חשבון נפש.
הוא לא נותר מאחור, הוא מתקדם איתי כשאני מתקדמת ירוק בעיניים
צודקת 100%! את שמה אבן בבנין והוא יושב בתוכו...assafiles
שאזכה גם אני ברחמיו יתברך,
הוא יתברך יהפוך אותנו לכליו.
ממליצה על גברת נגמרו , שבפורום הזה.ירוק בעיניים
מקצועית ומהממת, עזרה לי בעולם האמיתי.
בינתיים ברוך ה' בסדר, האמת והשלום אהבו assafilesאחרונה
למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999אחרונה

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזראחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

אולי יעניין אותך