מקדיחה תבשילו.. אתם חושבים שהיום זה קיים?שולה0

הקדיחה תבשילו

קלקלה את תבשילו - גיטין צ, א

יש מחלוקת בשאלה מתי רשאי אדם לגרש את אשתו.
בית שמאי אומרים, שהוא יכול לגרשה, רק אם מצא בה דבר זימה.
בית הילל אומרים, שאפילו קלקלה את תבשילו, שאינה משתדלת כראוי בצורכי ביתו, הוא רשאי לגרשה.
דעה שלישית בנושא היא דעת ר' עקיבא, הסבור שאף על פי שלא מצא במעשי אשתו דבר של גנאי, אלא שמצא אחרת נאה הימנה, כלומר שאבד חינה של אשתו בעיניו, הוא רשאי לגרשה

מתוך: https://daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=459

כילו, נשמע לי הזוי לגרש את האישה ככה במהירות,שולה0

והסיבה השלישית בכלל מפתיעה.. דעתכם?

הדיון הוא לא על מה מומלץ להתגרש...אם רק נאמין
מסכן מי שמתגרש בגלל סיבות כאלה
אבל למה מלכתחילה זה כתוב?שולה0

כי יש אנשים טיפשים שלא מסוגלים לחיות עם אישהאם רק נאמין
שמפשלת בבישולים. והשאלה היא כשאדם כזה מגיע לבית הדין כדי להתגרש, האם בית הדין צריך לסרב לאפשר לו את זה. כלומר האם צריך להפעיל סוג של כפייה למנוע ממנו את הגירושין, או שזה עניין שלו שהוא עם מידות מקולקלות ואי אפשר לכפות עליו להישאר נשוי לאישה שכרגע שורה תחתונה הוא לא רוצה שתישאר אשתו.

מעתיק לך לכאן משפט של הפני יהושע על הסוגיה:
ויותר נראה כמ"ש הר"ן ז"ל דנהי דלב"ה אפילו בהקדיחה תבשילו מותר לגרשה מן התורה *היינו שאין בית דין שלמטה כופין אותו שלא להוציאה אבל מן השמים מענישין אותו* בזיווג ראשון והיינו קרא דדברי קבלה דשנוי המשלח.
יפה. תודה רבהשולה0

כי תורה שבכתב מצריכה תורה שבעל פהadvfb
כלומר? מה שאלתך בדיוק?אם רק נאמין
האם הדיון ההלכתי קיים? כן
האם בפועל זה קורה? לא יודע, וכי כתוב שם שבזמנם זה כן היה קורה בפועל?
למה יש דיון כזה? והרי, התורה לא ממהרת להפריד זוג..שולה0

אני מבינה את רוח הדברים של להסביר לנו מה הדברים שיכולים להרוס את הקשר בין בני הזוג אבל זה נשמע מתריס כל ההיחפזות הזאת לגרש את האישה ככה בקלות

התלבטתי אם להגיבkaparalay
כי ממש לא למדתי את הנושא, ויש בי חשש שזה יהפוך לאיזה פירוש שהוא לענ''ד בלבד ולא מבוסס או משהו.
אז הדברים נכתבים (והלוואי שגם ייקראו) בעירבון מוגבל.. (:

וגם, אוסיף שבהתאם למסכת, אני משערת שיש לדבר סיבות שנוגעות למצב של האיש והאישה בתוך הנישואין וגם אחרי מתן הגט.

ואחרי כל ההקדמות וההבהרות..
כשקראתי את הדברים שהבאת היה נראה לי שיכול להיות שהדעות שמוצגות כאן הן לא סיבות, אלא סימפטומים שמעידים על זוגיות שנמצאת במקום לא הכי נכון/בריא..

אגב, שימי לב שנגיד אין כאן התאמה בין הדברים של בית הלל לגבי 'כלה נראה וחסודה', לבין הסיבה לגירושין שהוא מביא כאן (ודווקא ר' עקיבא כן מביא את עניין ה'נאה וחסודה'..)
אין לי הסבר לזה, אבל זה נשמע מעניין😅
קיים ? לאהפי
לפי מה שהבנתי
בית שמאי אומרים .. אם מצא בא ערוות דבר
ואז בת הלל אומרים לא .. גם אם עשתה משהו שהוא לא אהב קטן ככל שיהיה

עכשיו למה זה טוב ? כי אומרים שאם התקיים א. לא יהיה לה בושה ויגדו אה גירש אותה כי יש בה ערוות דבר, אז תוכל להתחתן שוב ולא להתבייש בגלל שיתקיים סעיף ב (ששם יכול לגרש אותה על דברים קטנים ולא דווקא בגלל ערוות דבר אז לא ידעו למה גירש).

עוד משהו דווקא רבי עקיבא אומר דבר כזה ? שיכול לקחת אישה נאה ממנה הרי כביכול אין לדבר סוף
אז יש פירוש שאומר שאם הגבר הגיע למצב שחושב על מישהי אחרת במקום אשתו ..- הבעיה היא אצלו
והוא יכול לקחת את האישה השניה.. למה? בשביל האישה כי היחס שלו לאשתו כבר לא יהיה אותו יחס ..אז יכול לשחרר אותה
זה מראה על החיסרון של הגבר הספציפי הזה הרי זה לא משהו אידאלי בכלל לחשוב על אישה אחרת בזמן שהוא עם אשתו
זה פוגע באשתו ובנוסף אומרים ישא את השניה גם .. כלומר לא זורק את אשתו עדיין צריך לדאוג לה
והיא יכולה לבחור

וואו. יפה אהבתי את הסבראאם רק נאמין
מה שמעניין בסוגיה הזאת הוא קביעת גבול תחתון לעילה לגירושין שעדיין מתקבלת בבית דין. הורדת הרף עלולה לפגוע באישה שבעלה הוא חמום מוח עקשן וחסר הערכה לזולת, אבל לדווקא לעזור לאישה שיצא עליה לעז ויש סיכוי שהלעז הזה שקר מוחלט, או שהיתה סיבה רצינית יותר לגירושין אבל לא ברמה שהיא מרשעת שלא מגיע לה שירצו להתחתן איתה שוב.
יפה
כן ככה למדתיהפי
הרב דוד אמיתימלון
יצא לי לשמוע את הסברא הזו בשיעור שלו.
ברגע שיש סיבה קטנה שאפשר לגרש, ואתה עדיין נשארחסדי הים
איתה, זה מראה את חוזק הקשר.
וואי אל תבינו את זה לפי ההקשר שבא לכםadvfb
ובדיוק בגלל זה התקינו כתובה
זה ממש לא אומר שזה לגיטימי שעל דבר כזה יקום ויפול דבר.
חוץ מזה לא ניתן לדעת מה נפסק להלכה. אולי יש ברייתא אחרת בכלל שלא הבאת אותה והיא נפסקה להלכה?
בכל מקרה יש חרם דרבינו גרשום שלא לגרש ללא רצונההָיוֹ הָיָה
אז השאלה לא מתחילה
אחת הסוגיות המכעיסות.חתולה ג'ינג'ית

ואין לי כח לפרט עכשיו

דווקא החידוש מבחינתי זה בית שמאיsimple man

אם לא המשנה הזאת הייתי אומר שכל אחד יכול לגרש מתי שבא לו על איזו סיבה שבא לו, אין שום איסור בתורה להתגרש ואין שום סיבה להגביל את הבנאדם למערכת של נישואין של כל החיים, דווקא הפרוגרסיבים אמורים לאהוב את ר' עקיבא, היום מתגרשים על כל אפצ'י, הרבה פחות ממה שרבי עקיבא מציע.

למה בכלל את מניחה בלי המשנה הזאת שאמורה להיות איזו שהיא הגבלה על גירושין? (חוץ מזה שעל פי אגדה זה דבר עצוב, אבל לא משהו יותר מזה) 

רק בא לי להגיד בסוגריים..מדרשיסטית20
שחובה לזכור שמדובר בחז"ל, ענקי עולם, עם חוכמה שאנחנו לא יכולים להתחיל להתקרב אליה..
אם זה נראה לנו מוזר ושיטחי, בעיני זה רק אומר שלא הבנו מה עומד מאחורי הדברים.
חייב להיות טמון שם אמת גדולה שאנחנו פשוט לא מבינים כי אנחנו מסתכלים על זה בעניים מצומצמות ומודדים את האמירות האלו בכלים של היום..

בית שמאי! בית הלל! ר' עקיבא! נראה לכם שלדעתם ראוי לגרש סתם כי התבשיל לא טעים?! או כי סתם פתאום יש רגע שהיא לא מוצאת חן בעיניו?!
תסתכלי מה שכתבתי בתגובות הראשונות.אם רק נאמין
זה באמת פשט, אין שום אפשרות להסביר את המשנה הזאת כ"סיבות טובות ומוצדקות לגירושין". אם את מיטיבת לכת, הסוגיה על המשנה הזאת היא עמוד גמרא אחד (האחרון במסכת גיטין), והוא מרתק. מומלץ ללמוד! וגם כמו שהרב אליהו זצ"ל אמר, שהלימוד מציל מלהזדקק לזה בפועל...
^^הָיוֹ הָיָה
דברים חשובים מאוד.

בהסתייגות מהחצי השני שבשתי השורות בסוף.
גם בלי ה"נראה לכם", וגם אם לא נמצא שום יישוב או תירוץ או הסבר, וגם, וגם, וגם...
הם חז"ל! ומה שהם אמרו - נכון!
גם אם מוזר לנו
גם אם לא מובן לנו
גם אם מכעיס אותנו
וגם אם "מזעזע" אותנו.
הם מבינים. אנחנו לא.

כל כך חשוב לשנן, להפנים, ולחיות (!) את זה, במציאות שבה אנשים מרשים לעצמם לבקר את חז"ל כאילו הם הילדים הקטנים שלהם. (בעצם, הלוואי שרק כמו מה שמרשים ביחס לילדים...)
בפורום כאן זה פחות מצוי ב"ה, בנשו"ט נכתבים לעיתים לא נדירות דברים שמי ששומע אותם באוזניו נכנס לספק חיוב קריעה...

יישר כח על התזכורת שלך, בקיצור. כל הכבוד.
ודאי שזה קיים ultracrepidam

אני חושב שגם חז"ל התכוונו בהגזמה. הם לא אמרו שזאת סיבה טובה ולא המליצו על זה, אבל הטענה היא שכל עוד האדם הזה חושב שזה מצדיק, מותר לו

בקצרהפשוט עייף

הקדיחה תבשילו - מטרת הבישול היא לקיים חיים (פשוטו כמשמעו) ולהטיב

אם הרצון הוא רק לחיות אפשר לבשל כל יום עוף עם אורז וזהו. האשה מחפשת תמיד לחדש כי רצונה להטיב עם בעלה ובני ביתה (=טעים). כאשר אשה מקדיחה (בכוונה) תבשיל זה אומר שמשהו התקלקל בעצם רצון הבסיסי והקשר שמשמש להטבה התהפך לרעה. זה מעיד על בעיה יסודית בנישואין וממילא עילה לגירושין אם לא מתקנים.

מצא נאה הימנה - אשתו של אדם צריכה להיות האשה הכי יפה בעולם. הקשר שלו איתה כל כך עמוק עד שהוא יוצא לפועל עד המראה החיצוני. מצא אחרת נאה הימנה זה מראה שמשהו בקשר שלו עם אשתו חסר.

יפה מאד.נפש חיה.
מקדיחה תבשילהפי
אם התבשיל נשרף והיא מביאה לבעלה את החלק השרוף ולה את החלק הטוב .. אז זה מראה כביכול על זלזול והיא נחשבת" רעה"
יש משהו כזה
או אם היא מתחלקת עם בעלה חצי חצי אז אומרים שהיא ברמה בינונית (וואלה טוב לדעת שאני בנונית כי בדוק הייתי עושה את זה
ויש את האישה הכביכול "טובה" שלוקחת את הרע לעצמה ואת הטוב לו.

לא זוכרת מאיפה למדתי את זה ולא זוכרת אם זה מדויק ככה שאם מישהו רוצה לדייק באהבה
אבל הבעל צריך להביא לה את החלק הטוב...פשוט עייף

"מכבדה יותר מגופו".

לא נראה לי שיש פה סתירה באמתkaparalay
מצב כזה שבו נשרף האוכל מסיבה כלשהי, ומצד אחד האישה רוצה של בעלה יהיה טעים וטוב אז היא תרצה לקחת לעצמה את השרוף. ומצד שני הגבר מכבד את אשתו יותר מגופו ורוצה שיהיה לה טעים וטוב, אז הוא ירצה לקחת לעצמו את השרוף.
אז חוץ מזה שזה 'רומנטי ברמות'😍
מצב כזה שבו יש רצון של שני הצדדים להיטיב אחד עם השני כנראה שלא יסתיים בגירושין.
ע''ע הסיפורים על שני האחים והתבואה.

להבדיל, ע''ע הבדיחה על שתי חתיכות העוגה.. (;

ו@הפי, ניסיתי אתמול להבין את העניין קצת יותר וכתבת מדויק.
די כיף לשמועהפי
זה לא סותרהפי
זה הנתינה שכל אחד רוצה להביא
יפהחתולה ג'ינג'ית

אבל למה חז"ל לא ממליצים לעבוד על הקשר?

כאילו ברגע שמשהו עלה על שרטון אז מפרקים ת'חבילה?

אבל המשנה יוצאת מנקודת הנחהsimple man

שצריך לעבוד על הקשר ושלהתגרש זה דבר רע, לא?

אחרת למה צריך משנה שאומרת לנו מתי מותר להתגרש? למה לחשוב שיש בכלל הגבלה, הרי אין שום איסור בתורה על גירושין.

אבל זאת לא המטרה של שישה סדרי משנה!!!advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ב בניסן תשפ"ב 15:36

ההקשר שבו נכתבו ששישה סדרי משנה והתלמוד הוא הקשר מאוד ספציפי. זה לא ספר עצות לחיים (מלבד מסכת אבות, שגם הוא לא בצורה הפשטנית של העניין), זה יותר דומה לספר חוקים עם תוקף משפטי אם כבר..

כל תלמיד ישיבה קטנה יכול להבין שה'שיח' הוא בכלל לא שם.. 

עריכה:

אותם חז"ל התקינו כתובה (לפי חלק מהדעות שזה חובה דרבנן) שבדיוק המטרה שלה למנוע את כך שלפרוש מזוגיות יהיה דבר זול..

כי חז"ל הם לא יועצים זוגיים?פשוט עייף

התורה מביאה את הערך האידיאלי של הנישואין. חז"ל מראים את גבולות הגיזרה, את "הרגע" שבו מבינים שיש כאן בעיה חמורה עד כדי כך שהאדם רשאי לגרש את אשתו.

מכאן והלאה יש לאדם ולאשתו אחריות על הבית, חייהם והקשר.

בתקופה ההיא הקשר הזוגי היה בד"כנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"א בניסן תשפ"ב 20:58
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"א בניסן תשפ"ב 20:54
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"א בניסן תשפ"ב 20:51
יותר תועלתני ופחות רומנטי מהיום ולכן אם האישה לא הייתה מקיימת את חובותיה לבית (מפורטים במשנה במסכת כתובות. אחד מהם זה בישול) קשה לומר לבעל שבא לגרשה שהוא לא יכול. זה לא אומר שראוי לעשות כן אלא שאי אפשר למנוע אותו מזה.

דעת ר"ע- מדוע הוא אומר לגרש במקרה כזה ולא פשוט לישא גם את האחרת שמצא והיא נאה ממנה? (כלומר, בניגוד לדעת ב"ש שמדובר שהאישה עושה משהו לא בסדר מבחינת צניעות ואז ראוי לגרשה, ולדעת ב"ה ששם לדעת הבעל האישה לא בסדר במה שהיא עושה בשבילו- ואז הדיון הוא האם מותר לגרש אותה, אצל ר"ע למה מותר לגרש ולא פשוט לשאת את האחרת (והרמב"ם אומר במפורש שזו הסיבה שאין הלכה כר"ע. וא"כ יוצא גם שזה לא מסיבות כלכליות)).

שתי אפשרויות להסביר את דעת ר"ע:
1. הוא סובר כדעת ר' חייא (שהיה אחריו כמובן) שאין אישה אלא ליופי ולבנים (ולכל מי שמזדעק- זה להיפך.. ר חייא אומר את זה לטובת האישה. שבגלל זה היא לא מחוייבת לעשות מלאכות בשביל הבעל).
וההיתר לגרש כי מצא אחרת נאה הימנה הוא הצד השני של המטבע (לפי"ז ר"ע לא מסכים עם הקדיחה תבשילו, כלומר הוא סובר כב"ש ולא כב"ה. והתירוץ הזה כנראה גם לא מסתדר עם הבנת הרמב"ם בר"ע).
2. ר"ע מסתכל על צד העומק שבנישואין. אם בשביל אדם יכולות להיות נשים יפות יותר מאשתו מותר לו לגרש כי אלו נישואין פורמליים בלבד (יתכן שזה באשמת אשתו שהיא לא בסדר ולכן אחרת יכולה להיות יפה ממנה מבחינתו, ויתכן שזה כי הוא עצמו לא במעלה של להסתכל ככה על נישואין. בכל אופן זה מראה שהנישואין האלה לא ממלאים את התפקיד השלם של נישואין). ודווקא ר"ע, שיודע מה זה הקרבה גדולה מאוד של אישה בשביל בעלה ובשביל התורה, ויודע מה זה קשר נישואין עמוק מאוד, ויודע להביט לעומקם של דברים (ויתכן מאוד שלמד את זה מאשתו שראתה מה יכול לצאת ממנו כשהיה רועה צאן)- הוא זה שעלה על דעתו לפרש את הפסוק באופן זה.

(היום כל זה כמובן לא רלוונטי בגלל חרם דרבינו גרשום שלא מגרשים אישה בעל כורחה)

לא קייםאלפיניסטית

וגם לא היה קיים פעם

זו סוגיה ממש יפה שמלמדת יסודות חשובים בבניין הביתאוויל מחריש
ממליץ לך לחפש שיעורים על זה.
לגוף העניין, אחרי שתעמיקי בסוגיה תביני מה החשיבות של כל דעה ולמה היא לגיטימית
שרשור מעניין בנושאmelon
בהחלט מעניין, החכמתי. יישר כח!הָיוֹ הָיָה
היחס לדברי חז"ל מסייע בלהבין דבריהםהמצפה לישועה
בס"ד

אני חושב שלפני שאנחנו ניגשים לדברי חז"ל כל שהן חשוב שנזכור שהם לא היו אנשים ריקים חלילה.זה לא אומר שלא נוכל לשאול שאלות על הדברים אבל המשמעות היא שנבין שיש כאן רעיון אמיתי עמוק ונצחי שכן תורה שבע"פ הנמסרת ע"י חז"ל מקושרת ומחוברת עם תורה שבכתב הנתונה מן השמים(עי' תחילת אורות התורה).
כשלמדתי ענין זה כמובא בסוף גיטין(כמדומני) שאלתי כיצד יתכן שבית הלל שהינם כ"כ בעלי מידת החסד והרחמים מורים דברים כזה ולכאורה זה הפך דרכם ולעומת זאת בית שמאי שהם בבחינת יקוב הדין את ההר מתנהגים כאן בכמין חסד.ורבי עקיבא שהוא זה שלימדנו שואהבת לרעך כמוך כיצד הוא מורה דבר כזה אפילו מצא נאה הימנה ולכאורה אין הדברים עולים בקנה אחד.
והיה נראה לי לבאר בס"ד וכך כתבתי:
ונלענ"ד דגם ב"ה ור"ע נוהגים בחסד דמה דאמרינן אפילו הקדיחה תבשילו היינו שגורם לו לשנאותה או שלא לאהוב אותה וכעת אינו מקיים ואהבת לרעך כמוך.
וכן ר"ע שאמר מצא אחרת נאה קשה דאין לדבר סוף שתמיד אפשר למצוא אחרת נאה מאשתו אלא הכא נמי שכיון שמצא אחרת נאה הימנה וע"י זה אין אהבתה בלבו הרי מאבד מצוות ואהבת לרעך כמוך(שקיומו העיקרי באשתו כמובא בשם האריז"ל).
וב"ש אומרים דין שאע"פ שאינו מקיים ואהבת לרעך כמוך אסור לו לגרשה כי אם רק מצא בה דבר ערוה.
אבל על כל פנים הם לא דנים במידותיו של אותו אדם שכן אדם שאשתו הקדיחה תבשילו או שיש אחרת נאה הימנה וזה מה שמפריע לו בלאהוב אותה כראוי הבעיה במידות היא אצלו וזה לא הנידון אלא האם מותר לאדם כזה לחיות באופן כזה עם אשתו שכן לשיטתם(ב"ה ור"ע) אין כאן ואהבת לרעך כמוך.
אלו דברי הדלים.וה' יאיר עיננו בתורתו.
מקווה מאוד שלא. ואם כן הוא חייב לטפל בעצמו.תילי חורבות

האמת שאני מבין את המשנה ממש אחרת.בן חוריןאחרונה

אני מבין שיש כאן מחלוקת עקרונית איזו סיבה היא טובה מספיק בשביל לפרק את החבילה:

א'- דעת בית שמאי- רק על רקע דתי-ערכי. אם היא אשה כשרה אבל קשה לכם להסתדר ביחד- אז תנסה להתמודד עם זה ולהתגבר. (יש לציין בהקשר זה שיתכן גם שמדובר רק כאשר האשה עדין מעוניינת להישאר וזה לא הדדי. דבר שהגיוני שהיה מצוי יותר בזמנם כאשר האשה היתה תלויה בגבר, מבחינה טכנית-כלכלית, הרבה יותר מאשר הגבר באשה.)

ב'- דעת בית הלל- בעיות בשלום בית הן סיבה מספיק טובה להתגרש. ברור שלא מדובר על אירוע חד פעמי של הקדיחה תבשילו. מדובר על מריבות על רקע יומיומי. קשה לכם להסתדר ביחד? תיפרדו.

ג'- דעת רבי עקיבא- חוסר כימיה זה סיבה מספיק טובה להתגרש גם כשאין בעיות מיוחדות בשלום בית. מספיק שאתה לא מרגיש שאתה אוהב אותה. "מצא אחרת נאה הימנה", לא הכוונה שהוא בדיוק ראה מישהי ברחוב שנראית לו יפה יותר. מדובר ב"והיה אם לא תמצא חן בעיניו"- הוא מרגיש שהם לא מתאימים, שזה לא הזיווג שלו.

פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך