אוי, כמה מרור אכלתי השנה. כמה מכות קיבלתי. ירקתי דם, בלעתי צפרדעים ואפילו בחיות רעות נתקלתי. הרגשתי שאני צועדת בחושך.
לא להאמין עם כמה בנים נפגשתי. חלק חשבו עצמם לחכמים. מסוגלים לדבר שעות, בעיקר על עצמם.
חלק, לא נעים לומר פשוט רשעים. קמצנים, חסרי התחשבות, אטומים. קוראים לעצמם ביני"שים, אבל מתעקשים להתחתן עם דוגמנית. ואני, מה לעשות, לא כזו.
היו גם סתם תמים ושאינם יודעים לשאול. נחמדים אולי, אבל לגמרי לא קשורים אלי. יכול להיות שלא הייתי צריכה בכלל להיפגש איתם. למה בכל זאת באתי? כי לחצו עלי. "את סתם בררנית", "אם תמשיכי ככה, בסוף...", "מה איכפת לך? מקסימום תפסידי ערב".
אז הפסדתי. והנפש השרוטה שלי, נצרבה בעוד פס.
אבל די להתבכיין, חג היום, לא? פסח! חג האמונה והגאולה. ולמרות שעכשיו הכול נראה מעורפל ומלא בקושיות, אני מאמינה שה' לא פסח עלי. קריעת ים סוף שלי עוד תבוא. אני יודעת את זה!
אני גם מוכנה לעבוד בפרך כדי שזה יקרה. לקושש תבן, ללכלך את הידיים בטיט, להיפתח, לאפשר, לעשות כל מה שצריך.
ברגעים קשים אני מנערת מעל עצמי את הייאוש, מבעירה את הזיק בעיניים ומתחזקת באמונה: הגאולה שלי תתרחש! אני משוכנעת בכך. כי גם בלילה יש סדר. והאוצר שצפוּן לי עוד יגיע ואז יתברר שגם המרור היה שלב הכרחי שקירב אותי אל היעד.
אז איפה אתה, אפיקומן יקר שלי, איפה אתה?
אני כל כך מתגעגעת אליך.
רוצה כבר שניפגש, כי חצות הלילה מתקרב...
השורות האחרונות נכתבו בכאב רב. הן משקפות את הסערה שמתחוללת בליבם של רווקים רבים. אנשים מקסימים, איכותיים, מלאי רצון להעניק חום ואהבה, אבל עדיין...לבד. כשמגיע חג משפחתי כמו פסח הם חשים ביתר שאת את חסרונו של החצי השני.
האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי שעוד השנה הם 'יצאו ממצרים'?
אולי אם במקום לאחל 'בקרוב אצלֵךְ', נקדיש 3 דקות כדי לחשוב על רעיון מתאים בשבילה?
אולי אם נפסיק לתת אגרטל או כיסוי לחלות למי ששידך בהצלחה זוג ונתחיל לתגמל אותו בצורה הולמת יותר?
אולי אם פחות ננג'ז: "נו, מה קורה אִתְּךָ? יש לך מישהי?", ויותר נתעניין בו כאדם, כחבר, כשכן?
אם כל אדם שקורא את השורות האחרונות יעבירן אותן לעוד 3 אנשים וייקח על עצמו השנה להשתדל טיפה יותר עבור רווק/ה שאנחנו מכירים, מי יודע כמה גאולות עוד יפציעו השנה...
אז מה אתם אומרים?

| ערוץ 7