צרות של עשירים..באר מרים
אז ב"ה היה לנו חג מעולה!
אירחנו והיה ממש כיף!

אבל נשארתי עם בעיה קטנה גדולה:
האורחים שלנו הביאו לי מתנה סט יוקרתי של מחבתות (ראיתי מאחורה פתק של מחיר: עלו 600 ש"ח!!)
הבעיה: הם הזהירו אותי מליון פעמים על הוראות השימוש שלהן: לא להשתמש כשהן רטובות, לא לחמם על חום גבוה מדי, לא לקרר במים וכן הלאה..

אנחנו בית זורם של בלאגניסטים שמחים. הילדים מבשלים איתי במטבח.
כלים נהרסים אצלי בתדירות גבוהה.
אין מצב שיקפידו אצלי על הוראות שימוש כאלה.
המחבתות שיש לי בבית עולות בערך 20-30 ש"ח וכשנהרסות אני קונה חדשה בלי לחשוב פעמיים.

מה אני אמורה לעשות עם המתנה??
אין פתק החלפה ואני לא יודעת מאיפה הם קנו.
הם אורחים שיבואו לכאן פעמים נוספות ועשויים להתעניין בשלום המחבתות שלהם..
אין מצב שאתן לילדים להרוס אותן וגם אין לי מקום מיותר במטבח לאחסן אותן.

האפשרויות היחידות שיש לדעתי הן:
לאחסן אותן סגורות מעל הארון במטבח כדי שכל פעם שהאורחים יבואו הם יוכלו לראות כמה יפה אנחנו שומרים על המחבתות במצב "כמו חדש"
או למצוא דרך כלשהי להסביר את הבעיה לאורחים ולהחליף את המתנה לפחות למשהו שיהיה אצלי במטבח יותר שימושי.
(אתמול לפני שהם הלכו הם אמרו לי חצי בצחוק שאם אני לא מתכוונת לשמור היטב על המחבתות עדיף שהם יחליפו לי אותן בסירים של סולתם.. עכשיו שגיליתי את המחיר אני מבינה שאפשר בכיף לקנות בסכום הזה כמה סירים איכותיים של סולתם שיהיה מותר לי להשתמש בהם חופשי בלי לפחד שיהרסו לי..)

מה הייתן עושות?
ממש לא נעים לי לבקש מהם להחליף את המתנה..
אבל ממש כואב לי שהם הוציאו 600 שקל כדי לקשט לי את הארון העליון במטבח במתנה תקועה..
אויש ממש מבאספעם אחת
נראה לי שהייתי מבקשת להחליף ומסבירה יפה את מה שהסברת פה, שאין לך אפשרות לשמור עליהן ככה ואת מעדיפה משהו שיהיה שימושי ולא משהו שישכב על המדף מפחד שייהרס.
תלוי באופי של הנותניםרינת 23
הם אנשים שלוקחים ללב ונעלבים בקלות? או זורמים ומבינים עניין?
אולי תחפשי בגוגל את המחבתות האלהכרובי=)
ותראי אם כתוב עליהן הוראות שימוש כמו שהם אמרו או שאולי הם קצת הגזימו ביחס למחבתות
שתבשלו בשמחה רק לשמחות
בדיוק מה שחשבתי חחחanonimit48
של איזה חברה המחבתות?המקורית
קודם כל, תנוח דעתך. אני בספק אם שולם עליהם הסכום הנל. לפני החג היו המון מבצעים.
דבר שני, לדעתי התיאור מוגזם. אבל אם בכל זאת תרצי חקבל כיוון תוכלי לבדוק את הדגם באינטרנט. אם זו חברה צוכרת כמו פוד אפיל או סולתם, זה יהיה רשום באתר.
דבר שלישי, הייתי מבקשת להחליף. לא נעים לבקש להחליף, נכון, אבל מצד שני - באמת סירים יהיו יותר לתועלת. אז כדאי להסביר ולהגיד ש'לא מצאת את פתק ההחלפה'.
מסכימה😊Pandi99
איזה כיף שהיה חג מעולה😊כי כל פה
נראלי פשוט להתקשר ל"התייעץ" איתה..
זאת אומרת, להתקשר להגיד שהמחבתות נראות באמת מעולה ומה היא אומרת, איך אפשר להצליח לשמור עליהם על הילדודים? אפשר אולי להרחיק מהם אבל בטח פחות נשתמש ואז זה באסה.. אולי להחליף? אולי.. מה את אומרת? וכו..
נותן להם להבין את הבעיה לבד וגם לך יותר קל לראות מה הם מעדיפים שתעשו עם המצנה..
כבר קיבלתי ממנה הסברבאר מרים
שבשום אופן לא אתן לילדים לגעת.
ושאשמור עליהם.
ושלא ארטיב.. ולא באש גבוהה..

והם מכירים אותי ואת הילדים שלי.
ממש לא מבינה מה הם חשבו לעצמם..

הן יודעים שאצלי הילדים מבשלים איתי, ושאני בלאגניסטית ומבולגנת..
לכן הם הזהירו אותי בכל האזהרות..

ובכלל, אני לא צריכה מחבתות..

ממש לא ארגיש בנח להכין חביתה בכזאת מחבת..
וואו את ממש נחמדהמיואשת******
קיבלת מתנה
תשתמשי בבריאות איך שאת רוצה
היא הסבירה
היא ידעה מי ומה האנשים שהמתנה הובאה אליהם
עצם ההסבר לא לענין בכלל, הייתי מתעלמת
תשתמשי
הם יבואו
ישאלו?
תגידי הנה, תחייכי, מקסימום תגידי ניסינו לא לגעת אבל בבית שלנו זה לא אפשרי
פעם הבאה לא יקנו לך כאלו מתנות יותר
וזהו.
מי שנותן מתנה צריך לדעת איך ומה לתת
הם לא ידעו
חבל
לא נורא
זה שלך עכשיו. תעשי מה שטוב לך עם זה.
זה לא לא מכבד אותם, כי הם לא כיבדו את עצמם עם רשימת האזהרות המוזרה הזו.
גם לרווקה לא הייתי מגישה מתנה ככה… פשוט לא עושים כזה דבר.
אני הייתי משתמשת נהנית ואם לא הולך לשמור מי יודע כמה, אז לא. לא נורא. ממש לא הייתי מתרגשת.
מסכימה ממש..טארקו
וואי אני מכירה את זה חחחאביול
חמותי גם כזאת.
להיזהר לשמור לא לעשות ככה לא לעשות ככה...
משגע
תמכרי את המחבתותבשורות משמחות
ותגידי להם שאת לא יכולה לענות על הציפיות שלהם..

סתם סתם ..

אם אתם בקשרים טובים תסבירי להם שאין לך צורך במחבתות ושתשמחי להחליף במשהו אחר

אבל אם לא.. תמתיני עד שישכחו מזה ובאמת תמכרי את המחבתות האלה ותקני מה שאת צריכה

המשך העלילה..באר מרים
אירחנו היום קרובים רחוקים לארוחה.
הם הביאו לי מתנה.

נחשו מה?

עוד 2 מחבתות יוקרתיות.

הפעם בלי אזהרות אבל גם בלי פתק החלפה.

נראה לי אפתח חנות מחבתות..
🤣🤣🤣אולי היה מבצע טוב באיזורכםשחרית*
😂😂😂דפני11
😅😅😅😅מיואשת******
מה שמחזק את החשד שלי שלא רציתי לכתוב קודם, שיש מצב שרשימת האזהרות באה כדי לשדר שזה מתנה יוקרתית מאד למרות שהיא דווקא לא… יש אנשים כאלו שחושבים שכמה שיותר הם יזהירו זה יגרום למקבל להרגיש שקיבל משהו מאד מאד יקר
🙈

(שלי הביאו זוג נרות ריחניים. לא מבינה מה עושים עם הדברים האלו, רוצה להחליף?)
תשמרי לילדים לנדוניהיעל מהדרום
תשמרי לנדוניהבשורות משמחותאחרונה
זה באמת שוווה הילדים יודו לך על זה!!
האמת -אם שימושי לך המחבתות-היתי משתמשת חופשימה מי מו
כמו שנח לי להתנהל.ושיהרס מתי שיהרס
ולא עושה חשבון למה יקרה כשיבואו שוב לביקור

או שמעכשיו אומרת שעם הילדים את לא באמת יכולה להקפיד על ההוראות אז או שאת תשתמשי ככה או שתחליפי..תתיעצי איתם כמובן עם הרבה פירגון ותודה
שמרי אותם לפסח... שבוע בשנה לא יהרסותיתי2
חשבתי על זה..באר מרים
אבל יש לי לפסח בשימוש:
2 מחבתות בשריות
1 פרווה
2 חלביות

ועוד אחת גדולה שקיבלתי מתנה ואף פעם לא השתמשתי..

אז לא נראה לי שאני צריכה עוד סט..
אז פשוט תחליפיאמא אבא ותינוק
את המחבתות של פסח תשימי ליום חול ואת המחבתות היקרות לפסח,
אני עשתי כך עם סכום ממש מהודר שקיבלתי מתנה, אהע לא משתמשת בכאלה דברים פנסי ולא ידעתי מה לעשות ען המתנה מסבתא שלי. אז שמרתע לפסח ועוד הלכתי וסיפרתי לה ששמרתי סט כזה יפה לכבוד פסח, היא ממש נהנתה איך שכיבדנו את המתנה שלה.
את גאון!רינת 23
הכל זה רעיונות של אימוש😂אמא אבא ותינוק
אני הייתי מעבירה את המתנה הלאהאביול
וכשהאורחים שואלים בפעם הבאה, אומרת שהשתמשנו בהם וכו' וממש תודה, בלי שיראו את זה. סוג של שקר לבן בשביל שלא ייעלבו
או לקחת ברצינות את מה שהם אמרו ולהחליף את זה בסירים של סולתם. אפשר לשאול אותם על זה, כי הם הציעו...
גם חושבת שלבקש החלפה ותציגי ממש את הדילמה שהעלתטליה כ
כאן
זה נשמע לי שטויות..תוהה לי
תשתמשי רגיל ותהני,פשוט לערבב עם כף עץ ולא כף מתכת כשי לא לשרוט את הטפלון..
אצלינו בעבודה מחלקים לפסח סטים של סירים או מחבתות בשווי 1600 שח, משתמשת בזה רגיל לגמרי פשוט עם כף עץ, זה נשמר פצצה
אצלינו גם הילדים משחקים בסירים ומערבבים..מה מי מו
אז זה לא ישמר פצצה

אבל זה בחירה שלי לאפשר..מעדיפה את זה ממסכים שלא מכניסים..ומריבות
האמת שגם אצלי זה משחק, אבל מביאה לתינוק כף עץ..תוהה לי
קרה לי גםכמהכמה
משתמשת בכיף, הילדים עושים מה שבא להם.
כלים נועדו שייהנו מהם, וזו לא בעיה שלך שהאורחים הגזימו. מה שייהרס - כפרה.
לא הבנתיבתאל1
הם קנו לך מתנה או השאילו לך מחבתות?
אני הייתי מהנהנת ועושה מה שבא לי ...
לא מכירה מחבתות שיש עליהן כאלה אזהרותשחרית*
רציניות.

תחליפי את כל המריות בבית למריות סיליקון ולא מתכת. תלמדי את הילדים לערבב עם כף עץ או סיליקון (שזה באופן כללי הרגל טוב ונכון) והמחבת תישמר. מה יכול כבר להיות.
תשתמשי בכיף ושיהיה לך לבריאות.
מרגיש כאילו את מפחדת להשתמש רק בגלל שנותני המתנה עלולים לעשות אצלך בדיקות פתע ולהגיב לא טוב אם המחבתות יהרסו. אבל, זה שלהם. הביאו לך, שישחררו ואת תשתמשי איך שמתאים לך ותהני (אני לא אומרת לתת לתינוק לעשות מהן תופים, אבל כף סיליקון ושלום על ישראל).
את חושבת על זה יותר מדי 😊מחכה_ומצפה
אם מתאים לך מחבתות - תשתמשי כמו שאת משתמשת במחבתות אחרות. יהרסו אז יהרסו, את לא חייבת דין וחשבון למביאי המתנה. אם ישאלו תגידי בחיוך שהמחבתות היו עדינות מדי לבית שלכם ולא שרדו. שיבינו להבא להביא מתנות שמתאימות לכם ולא משהו סופר עדין עם מאה אזהרות.

אם את מעדיפה להחליף לסירים - תגידי למביאי המתנה שאת פשוט ממש חוששת שיהרסו המחבתות היפות והיקרות (ושאר סופרלטיבים כראות עינייך) וממש חבל לך, ואולי עדיף באמת להחליף לסירים שהם יותר עמידים.

זהו

ואגב יש מצב שקנו לכם את זה פשוט כי זה היה במבצע (ולראיה אין פתק החלפה). כמובן שאין בזה שום דבר רע לקנות במבצע, פשוט אומרת שלא צריך יותר מדי סנטימנטים, לכאן או לכאן. כולה מחבתות...
בתבת מדוייקדפני11
אני הייתי מבקשת להחליףדפני11
חבל לי ממש שיש לי משהו בבחת שאין לי בו צורך..
בטח אם הציעו (גם אם בצחוק) להחליף.
הייתי מתקשרת ואומרת
היי איקס, מה נשמע.. היה כזה כיף שבאתם וכו וכו, מדברות קצת על החג ואז הייתי אומרת,שמעי אני אגיד לך את האמת חשבתי על זה קצת והתכוונת ברצינות שאחליף..?
כי תכלס באמת סירים היה לי יותר שימושי.. כי יש לי לא מעט מחבתות...
(יש מצב שהייתי מיד מוסיפה משפט של "תמיד זה נחמד שיש עוד וזה לגמרי ישדרג אותנו המחבתות אבל אם כבר אז באמת סירים זה יותר חסר לי..")
וככה מגששת בעדינות לראות את התגובה
אם תתבאס אז הייתי חוזרת למנטרה של "זה ממש ישדרג אותנו ולגמרי מחדש וכו וכו
ואם ירגיש לך שהיא סבבה אז זורמת על החלפה
שונאת שיש לי בבית משהו חסר שימוש, אז מעדיפה לדברנדוגרי, או אם לא שייך אז- להעביר הלאה או להשתמש איך שבאלך
ו- בהחלט צרות של עשירים ;) תהנו ותתחדשו!
זה סט, נכון?יראת גאולה
אולי תקחי את המחבת האחת שנראית לך פחות שימושית, ותייחדי אותה רק לשימושך, או נאצר לפסח שזה שבוע בשנה, או שזו מחבת מוצלחת לאיזה שימוש ספציפי מיוחד,
ואת האחרות תשתמשי איך שנוח לך ומתאים לך, תוך השתדלות מינימלית לשמור עליהן (לומר לילדים שאלו מחבתות יקרות? לערבב רק בכף עץ או סיליקון? להשתדל, כשזוכרים, לשמור על ההוראות שאמרו.)
אם אלו מחבתות יקרות ואיכותיות, ייקח להן יותר זמן להיהרס.
אם האורחים ירצו לראות את המתנה, תוכלי להראות את המחבת האחת שמשמשת אותך עבור x (לפסח / לפנקייקס / לפרווה).
את בטוחה שבכלל אפשר להחליף? כשאני מקבלת מתנה בליקופצת רגע
פתק החלפה אני בדרך כלל מניחה שזו מתנה שאי אפשר להחליף.
יהיה לך נעים לשאול אם אפשר להחליף?

ובנוסף, קחי בחשבון שגם אם אפשר להחליף, כמו שכתבו יתכן שהסכום שהם שילמו לא היה 600, אלא קנו במבצע וזה עלה פחות...
^^נשמע לי הגיוניאוהבת את השבת
הייתי משאירה 2 לפסח וככה יישמרו והשאר משתמשת ביום חול משתדלת לשמור ואם לא נשמר אז לא..
לשמור לפסח.לפניו ברננה!
ככה הם ישארו כמו חדשות במשך שנים 😁
גם לי יש סט של מחבתות שהיו הרבה כללי שימוש לגביהם. בהתחלה הקפדנו באדיקות, עכשיו הרבה פחות, והם עדיין בסדר גמור.. (חצי שנה בערך)
אז ככהשירוש16
קודם כל - מחבת או סיר איכותי (באמת, לא רק ממותג ככזה) לא נמכר בסט אלא בנפרד כל סיר ומחבת לחוד.
כל כלי מורכב ממתכות שונות וסיגנון בנייה אחר ויש בו ייחודית מסוימת המיועדת לסגנון בישול מסוים. כך שבמטבח לא צריך סט שלם של סירים או מחבתות מאותו סוג.
'סט' סירים או מחבתות זה גימיק של החנויות כדי למכור יותר ולהרוויח יותר. את לא באמת צריכה 3 מחבתות בהבדלים של 2-3 ס"מ בניהם. זה מיותר. (אלא אם כן את מחלקת אותם בין הפרווה, חלבי ובשרי).
מעבר לכך, סירים או מחבתות יקר באמת מכילים את הלוגו של מפעל הייצור או החנות מוטבעים על החפץ עצמו. אם אף אחד לא לוקח אחריות על המוצר - כנראה שאין במה להתגאות בו. וככזה - מדובר בכלי בישול סטנדרטי לחלוטין ולא צריך לדאוג.

אני אישית בוחרת בפינצטה את כלי הבישול במטבח, זה תחביב שלי. ואני שומרת עליהם בהתאם. זה לא סותר את העובדה שהילד שלי (בן שנתיים) עוזר לי לבשל ולהכין אוכל. צריך פשוט לשמור על מספר כללים בסיסיים והמוצר נשמר לאורך תקופה ארוכה.
אישית לא הייתי מרבה לקנות מחבתות ב30 שקל, מדובר בסיגנון ייצור הכי זול שיש וגם לא ממש בריא. אם את משתמשת בכלי ברזל כדי לבשל במחבת מצופה בטלפון זה עלול לשרוט את התחתית ולהוריד את הציפוי שכמובן נכנס לתוך האוכל. וטפלון זה לא מוצר שמומלץ לצרוך בכמות גבוה אם בכלל..

אני חושבת שיש ערך בללמד ילדים כיצד לשמור על החפצים שלהם ושל הבית. מחבת או סיר הם כלי, חפץ. אפשר לבשל ולהנות איתו אבל אפשר במקביל גם לשמור עליו. זה כמו הספה בסלון - אפשר לשחק, לשבת ולהתכרבל עליו. אבל אם הילדים ירוצו עליו עם נעלים, ילכלכו אותו ויקרעו אותו - זה יהרס. אפשר להנות מהספה מבלי להרוס אותה.

ולגבי האזהרות הללו - בחיי קניתי סירים ומחבתות יקרים (כל אחד מהם בין 200-1000 ש"ח) והם לא מגיעים עם דף אזהרות מהסוג הזה. איך אפשר לא להרטיב כלי בישול? לא לחמם יותר מידי - זאת אזהרה לכל מחבת או סיר עם ציפוי נון סטיק. לא משהו חדש. לא לקרר במים - עדיף במחבת עשוי זכוכית מחוסמת או מברזל יצוק כדי שהוא לא יתנפץ בידיים. ואני מסופקת שהאורחים קנו לכם סט מחבתות זכוכית או ברזל יצוק ב600 שקל בלבד.
רק לגבי הלוגו- עוד לא נתקלתי בסיר/מחבת בלי לוגוטארקו
מוטבע בתחתית

וזה כולל את הסירים הממש ממש גרועים שקניתי במקסטוק לפסח....

זה לא ממש אומר על איכות...
אבל לפחות אם כתוב את שם החברה אפשר לחפשanonimit48
בגוגל
בדיוק בדקתי אתמול ויש לי מחבת בליבתאל1
שם מאחורה... אבל אולי היה בקרטון שהיה עליו...
בכך מקרה הוא סבבה כמו כל שאר המחבתות שמחזיקות עד שהציפוי נהרס או שנדבקו אליו יותר מדי שומנים בלי יכולת להוריד אותם...
וואו בחיים לא הכרתי מישהי שכלכך מבינה בסיריםanonimit48
יא אלופהה
אתייעץ איתך בהמשך 🤣
את חמודה שאת חושבת עליהם באופן כזהמתחדשת11
אני הייתי משתמשת כרגיל,
ואם יראו מה עוללנו,( למרות שתכלס למה שיראו?)
הייתי אומרת בחצי חיוך תודה על המחבתות השתדלנו להשתמש בהם כמו שצריך
האמת הייתי משתמשת בדרכי. נהנית ושלום.אורוש3
היא לא אמורה לתת לך הוראות שימוש למטבח שלך. בכללי נשמע לי הגזמה.
בגדול כדאי להשתמש במרית או כף עץ או סיליקון כי מחבת שנשרטת מוציאה חומרים לאוכל וזה פשוט לא בריא. לשטוף אחרי שמתקרר קצת ולא כשרותח זהו. לרוב אין שום צורך מעבר לכך. לדעתי לגמרי לשחרר את זה.
ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005אחרונה

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתיאחרונה

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

כמה שאלות על בונגסטהתותית11

ברוך ה' אני בהריון שני

בהריון הקודם סבלתי מאד מבחילות, בלי הקאות

הפעם הבחילות כבר הופיעו (שבוע 6) ויודעת שהרבה סביבי לוקחות בונגסטה

אז כמה שאלות

האם רופא משפחה יכןל לתת מרשם?

האם יש סיבה לא לקחת?

יש תופעות לוואי?

האם יש 'עוצמה' שממנה נותנים, או שנותנים לכל מי שמבקשת? 

רופא משפחה יכול לעשות מרשם.אנונימית בהו"ל

לפעמים זה עושה ת.ל של סחרחורות ועייפות  אצלי למשל זה עושה קצת סחרחורות אבל לא בטוחה שזה מפריע לתפקוד.

מה ש קראתי ובדקתי אין סיבה לא לקחת, להפך, בעיני זה תרופה שמצילה חיים ומעודדת ילודה🤣

הרופא ייתן לך בקלות, את לא צריכה להוכיח כמה את סובלת..

לי למשל באחד ההריונות לא הקאתי אבל הבחילות גמרו עלי.. עד שלקחתי כדור ביום וחיי השתנו..

בהריונות אחר כך לקחתי 2 כדורים ובאחרון אפילו המשכתי להקיא, ועדיין,  אין מה להשוות לבלי כדור.

(להיפראזיס, זה בד"כ קצת פחות עוזר..)

בשעה טובה!

תודה לך !תותית11
והיא באמת מאוד יקרה כמו שאומרים? 
כן, לי בלאומית זהב עולה 150 לקופסה (50 יח)סטודנטית אלופהאחרונה

מספיק ל-25 יום

לפני כמה חודשים היה עולה 104..

שאלה מוזרהשאלת היריון

אז היו לי כמה היריונות מכמה סוגים

חוץ רחמי הפלה והיריון תקין בה

לכל אחד מהם תסמינים שונים לגמרי,

עכשיו היריון חדש נוסף והתסמינים ממש כמו של ההריון שנפל.

דוגמא- אז וגם עכשיו אני יכולה לבכות מכל דבר, להתעצבן על כל דבר, ובכללי אני מרגישה על הקצה. ואני אוכלת מלא מלא גזר 😂

(ולפני אני לא אוכלת בכלל)

בהריון הרגיל לא היה לי אף אחד מאלה (היו דברים אחרים) ובחוץ רחמי לא היה לי כלום חוץ מתשישות ועייפות

מה אומרות? זה לא קשור נכון?

לא קשור, בשעה טובה ובידיים מלאות!אני אמא
כל הריון שונה, חהיה בסדר בעז"ה!!יעל...
לא קשור בכללכורסא ירוקהאחרונה
נראה לי שכדאי למתן את הגזר, זכור לי שויטמין a לא מומלץ יותר מדי בתחילת הריון כי זה משפיע איכשהו על המערכת העצבית של העובר
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
זה באמת מקל!מתואמת
לנו יש כבר 11 שנים, ואני לא מבינה איך הסתדרנו לפני...
מזה מטבחון פסח?שירה_11
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

משמח לקרואשירה_11
הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

וואו את מלכהתוהה לעצמי

להסתכל על איבחון כזה הגאולה זו ממש ראיה מיוחדת ויפה של המציאות

(וכן, אני מכירה מקרוב לצערי מה המשמעויות של אוטיזם לא מאובחן בזמן, ועדיין להסתכל על איבחון כזה כגאולה זה וואו בעיני)

גם אני מכירה מקרוב השלכות של אוטיזם שלא מאובחןמתואמת

בזמן (הבן הגדול שלי)

לכן אני יודעת להוקיר את האבחון המוקדם של הבת שלי...

וואוו גלויה
את מהממת!
תודה❤️ בסך הכול רואה את המציאות בעיניים...מתואמתאחרונה
זה לא שקל לי ביום-יום, כן? אבל היה הרבה יותר קשה בלי האבחנה ועם הרצון שהיא תתנהל כמצופה...
לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעון
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
איזה יופי! דורש ככ הרבה השקעה. כל הכבוד לךכורסא ירוקה
שאפו! יישר כח ממש אלופה🏆 עלי והצליחי♥️המקורית
אחרי המתנה של זמןעם ישראל חי🇮🇱

השם הטוב נתן לנו 2 אוצרות בבת אחת

מתנה עצומה ומעצימה

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו

אין עוד מלבדו🌸

ילד שהיו לו אתגרים בכמה תחומים השתפר מאודשיפור
ברוך ה' לקחנו אותו לטיפול ועשינו הדרכת הורים וממש רואים ומרגישים את הפירות בכל ההתנהלות איתו בבית וגם בתפקוד במסגרת.
שמחה פשוטה של חיים, אחרי דיכאון קל שנה שעברהאני אמא

לידה של ילד מתוק ופלאי, מתנה ממש, גדילה והתבגרות של שני האחים הגדולים שלו, כל אחד בכיוון שלו, גם מתוקים ופלאיים.

התבגרות וצמיחה שלנו כהורים וכמשפחה.

הריוןאנונימית בהו"ל
וואו כמה זמן חיכינו לו

כבר הספדתי את כל פסח, ונהיה אסורים וזה..

ופתאום הוא הגיע

איזה יופי!גלויה

בקרוב אצלי...

אני ב"ה שמחה שלא הייתי לחוצה בחרדות (יש לי OCD כידוע)

וכמו שכתבתי בשרשור לפני כמה ימים

אפילו הצלחתי להכין עם הילדים עוגה ליומולדת בקייטנה ביום שני!!!

והספרון סוף-סוף יצא לאור השנה

וזו ממש גאולה.

תודה על השרשור הזה!

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
מועדים לשמחה! ראינו את הטרול שהשתלט על הפורוםטארקו
אנחנו מוחקות הכל זה אולי יקח כמה דקות בנתיים תתעלמו אין צורך בעוד דיווחים❤️
תודה לכן אהובות על הניהול המסור❤️השקט הזה
מה פספסתי? 🤭באתי מפעם
לא משו מעניין..טארקואחרונה

היה נראה כמו איזה משו תכנותי..

פשוט מלא מלא מלא מלא שרשורים של טסטים

איזה 3 עמודים ראשונים של הפורום...

אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אמן! תודה רבה!הריון ולידה

אולי יעניין אותך