אז ככה, לפני כמה שנים התחתנתי, כשעבדתי בעבודה קבועה כבר כ6 שנים, לאחר הנישואין אישתי חשבה שהעבודה פחות מתאימה לנו כנשואים והתפטרתי (בדיעבד התברר כי זה היה משתלם)
מצאתי עבודה עם שעות סופר מסודרות,
עכשיו חשוב לציין כי אני בנאדם עם מוסר עבודה מאד גבוה!
לעומת זאת אשתי פחות...
ותמיד אישתי והעבודה לא היו חברים טובים (למה אתה מגיע מאוחר? וכו וכו)
כמובן שלפני המשפחה, אשתי יודעת להגיד: הוא סוס עבודה ומביא משכורת טובה ובונוסים טובים...
וכך תמיד הסטטוס הוא אני אחראי להביא את הכסף היא יותר בבית סביב הילדים וכמובן גם עובדת אבל ברגוע...
ותמיד היה מה שצריך++
וגם חיסכון בכל חודש כי אחרי הכל היינו זוג צעיר
וכשקצת צברנו חיסכון הדרך לדירה היתה סלולה,
קנינו דירה אמנם קצת ישנה אבל העיקר דירה,
אני הייתי בדעה של 'לבלוע את הצפרדע' כמה שנים לחסוך, ואחר כך לשפץ ברווח
והיא היתה בדעה שהיא לא מסוגלת והיא רוצה שהבית יהיה יפה,
בסוף הסכמנו וגם הסכמנו במקביל שההחזרים ידרשו מאיתנו חיסכון באופן רוחבי
מה עוד שבגלל שהיא סיכמה דברים בעל פה מול הבעלי מקצוע בסוף הדברים הגיעו לידי מחלוקות, שבסוף איכשהוא נדרשתי להתערב בנושא כדי לשמור איכשהוא על משהו
אך עדיין הלוואה גררה הלוואה ואיתה גם החזרים
לאחר מכן באה לידה וכמובן שהמצב בבית לא איפשר מצב של אי מציאת עבודה מבחינתה ומודה קצת נלחצתי מהמצב,
להוסיף לזה הרבה הוצאות מיותרות מבחינתה שפתאום צצות,
עכשיו יכול להיות שבמצב רגיל אני יקרא קמצן אבל היום במאזן סוף חודש אנחנו די ב0 וזאת בהנחה שאין דברים בלתי צפויים
כמו"כ גם מצאתי לה עבודה, במקום שאני מכיר שהוא סופר נחמד (כי חשוב לי שהיא תצא לעבודה למקום שהיא אוהבת)
לפעמים נוצרים כעסים בנושא הכסף שהיא טוענת שאני מרוויח יפה, ואני סתם לחוץ (המשכורת שלי מכסה משכנתא+ הלוואות+ מעונות בקושי)
ואני מסביר לה: את רוצה שמהלחץ אני יחפש עוד עבודה? את רוצה הוצאה לפועל?
חשוב לי להגיד שמתי שאשתי הולכת לעבוד היא מקבלת את מלוא התמיכה גם הפיזית וגם הריגשית בנושא
לדעתכם/ן איך מסבירים לאישה שלמרות הכל המצב בבית לא מאפשר הכל
ושהבעל עובד הוא לא עובד בשביל עצמו
ושעבודה זה לא לעשות לבעל טובה אלא לעזור לבית

תגובה נפלאה