ממש לא מסכים וזה מעצבן אותי האמירה הזאת.
כי מישהי שמרגישה שככה זה יותר צנוע מבחינתה, העובדה שכולם שמים לב היא לא אשמתה.
האמירה הזאת פוגעת בה, כשהיא באמת עושה מאמץ כדי להיות בסדר, ואתה אומר לה שלהיפך, עדיף שהיא תעשה פחות. אם היא היתה משתכנעת זה היה חצי נזק, אבל זה כנראה לא ישכנע אותה והיא תישאר עם ההרגשה הרעה, שלא רק שהיא משקיעה במשהו, עוד אומרים לה שזה גרוע יותר.
מנסיון, זה אחד הדברים הכי מעצבנים שאפשר לחוות. תסכול עמוק ואמיתי, של "עשיתי הכל כדי להיות טוב ואנשים מתייחסים אלי כרע, זה לא היחס שמגיע לי, ואני יודע שאני כזה".
אני יכול לקבל את זה בהכללה, אבל בסופו של דבר -
1 אם צניעות משמעותה שלא למשוך תשומת לב למראה וליופי כאשה, אז בהחלט, צניעות יתר משיגה את המטרה של צניעות. זאת החוויה שלי - צניעות יתר מעדנת את המראה ומוציאה ממנו את המתח של המשיכה. אז אם לך החוויה היא אחרת, זה לא מצדיק שבגללך היא תעשה הפוך. לכל היותר תהיה לה פחות מוטיבציה כי היא יודעת שיש כאלה שבשבילם האפקט הפוך, אבל זה לא שהיא לא בסדר
2 אין לזה סוף. שמעתי מישהי שמסבירה שהיא הולכת עם פאה, ו"כל האלה שהולכות עם מטפחת והמטפחת בכלל לא מתאימה לצבע של הבגדים וזה מושך תשומת לב ולכן לא צנוע" - באמת מוגזם.
3 ספציפית במקרה הזה - אפשר ללבוש גרביים שלא מבחינים בהן יותר מדי. די נפוץ. או בצורה שפות מבחינים. בקיצור, קשה לי לצייר מקרה שבו מישהי לובשת גרביים וזה הופך אותה לפחות צנועה.
4 חוץ מזה, זה לא רק צניעות יתר, יש אנשים שבאמת מתלבשים ככה. אז מה, תאסור את זה בגלל צניעות? מגוחך