שאלה חשובה לבנותekselion

מה דעתכן על בחור שהולך בסנדלים עם גרביים?

(ולא, אני לא עובר על החטא הזה)

ננה-בננה

שנוח לו? שהוא מקפיד שלא יראו את הרגליים וחם לו עםיעל מהדרום
לק"י

נעליים סגורות? שקר לו והוא שונא נעליים סגורות?

לא ממש אכפת לי.
שהוא בעלי מתואמת
(האמת שלרוב הוא הולך בחוץ בנעליים והסנדלים הם לבית. אבל אם יוצא שהוא הבנים שלי הולכים בסנדלים בחוץ - הם גורבים גם גרביים. לפחות אם הם גם אמורים להתפלל באותה יציאה)
שזה לא מוצלח במיוחד, לא הבחור אלא השילובפה לקצת
אבל כשרואה בחור ככה אז מתנחמת שבעלי לא המוזר היחיד ;)
ראיתי אתמול מישהו כזהultracrepidam

עם אשתו והבן שלו

בצירוף התגובות פה, אני מניח שזה משהו שמאפיין נשואים, וממילא אף אחת לא תרצה להתחתן איתו

לא חושבת. יש כאלה שנוהגים לא ללכת ברגליים חשופותיעל מהדרום
לק"י

ואני אומנם לא בן, אבל במשך שנים לא אהבתי נעליים סגורות ובחורף נעלתי סנדלים עם גרביים.
גם היום כשקצת קריר, אני הולכת ככה לפעמים.

אולי יש גם בנים כאלה.
סליחה, כנראה הבדיחה היתה לא מאד מוצלחתultracrepidam

ולמען הסר ספק - אני מאד מעריך אנשים שמתלבשים לפי מה שנראה נכון (מבחינת קור/חום ובטח מבחינה ערכית) ולא לפי מה שמקובל

וממילא אני מאד מעריך את האנשים עם הסנדלים והגרביים.

גילוי נאות: בעבר זאת לא היתה רק הערכה אלא דרישה ואמונה שכך צריך להיות

אני עצמי לא השתמשתי בסנדלים כבר שנים רבות, אבל התפיסה שלי היתה שלכסות את אצבעות הרגליים זה פרט לבוש בסיסי

חחחח....לא הבנתי שזו בדיחה🙈יעל מהדרום
בעלי עשה ככה גם לפני החתונה...מתואמת
בכל אופן, אני מקווה שאף אחת לא תרצה להתחתן איתו
או עם הבנים שלי כרגע (שגילם עוד לא עובר את גיל בר המצווה )
פה לקצת
בעלי לא בא ככה לפגישות, כנראה כדי שאסכים להתחתן איתו
ארץ השוקולד
הוא הרוויח
אני גבר ובכל זאת אענהבינייש פתוח
את/ה רוצה להקפיד יותר על צניעות? שים/מי נעליים סגורות כל השנה!
סנדלים וגרביים זה פשוט מכוער...
חוץ מזה שסנדלים וגרביים משדר החוצה כמה אני צנוע/ה ומקפיד/ה, ההפך מצניעות
חולק ממש על השורה האחרונהultracrepidam

אני לא מתכווןבינייש פתוח
שמי שעושה כך מתכוון לשדר כך, אבל בפועל להתלבש ארוך זה נחשב יותר מכובד, כמו שלא לכל מקום נהוג להגיע עם שיער צבוע או עגילים על הפנים. גם סנדלים או כפכפים זה פחות רשמי מנעליים.
אבל לסנדלים וגרביים אין הגיון חוץ מכך שאני מקפיד על צניעות גם אם העונה או הצורך שלי דורשים סנדלים
לא בדיוק. לי לפעמים נוח יותר סנדלים וגרבייםיעל מהדרום
לק"י

ואני בעד לעשות מה שנוח לי (כל עוד זה לא פוגע באחרים כמובן).

ואני לא צריכה להיות רשמית.
וגם אם כן, אני בעד לשבור מוסכמות...
גם אם לא תמידבינייש פתוח
אני די בטוח שככה ברוב המקרים. לכן זה מה שמשדר בדרך כלל.
כמו שכיפה משדרת על אדם שהוא דתי, כולל במקרה יוצא דופן יחסית של אדם ששם כיפה בשביל שלא יראו לו את השיער
לא הבנתי מה סנדלים עם גרביים משדרותיעל מהדרום
לק"י

אם זה צניעות יתר בעיניך. אני לא מסכימה עם זה.
יש היגיון פשוט, נוח להם סנדליםפה לקצת
והם לא מוותרים על הנוחות בגלל שצריך גרביים אז משלבים נוחות עם הצורך הזה.
^^^^ אני מעידה על כךיעל מהדרום
גם בעלי, עד שאצליח לשכנע אותו אחרת פה לקצת
עזבי אותו!יעל מהדרום
לק"י

חח ממש מנסה, לפעמים מתפלק לי ואני מזכירה לו שישפה לקצת
נעליים במגירה
אני מניח שרוב מכריע של האנשיםבינייש פתוח
ששמים סנדלים וגרבים זה לא מהסיבה הזאת.
חוץ מזה שמה יותר נוח לרוץ איתו נעליים או סנדלים??
ועם מה יותר נוח לישון, עם נעליים או יחף?פה לקצת
מה קשור לרוץ? כל היום אנשים רצים?

כשבעלי רץ הוא עם נעלי ספורט, שאר הזמן עם סנדליים וגרביים

אז למה? בשביל למשוך תשומת לב עם הצניעות שלהם? רציני?
^^^^ אני לא רצה כמעטיעל מהדרום
אני כמעט אף לא ראיתיבינייש פתוח
(או לא ראיתי בכלל) חילונים עם סנדלים וגרבים. לכן 99 אחוז להשערתי עושים זאת מצניעות בלבד, משדרים צניעות מעבר למה שצריך ולדעתי עושים בכך ההפך.
מי שנוח לו סנדלים וגרביים או לא מסכים איתי, שישבושם לו.
נראה לי דשנו בזה מספיק.
זה יכול להיות שילוב של צניעות עם נוחותיעל מהדרום
לק"י

כלומר נוח לו סנדלים, אבל הוא נוהג לכסות את הרגליים מפאת הצניעות.
ואגב, תסתכל על יוצאי רוסיה (גם הילדים שנולדו בארץ)יעל מהדרום
לק"י

אצלם מקובל סנדלים עם גרביים גם בקיץ, כי לא מכובד אצלם שרואים את הרגליים.
מכיר הרבה יוצאי רוסיהבינייש פתוח
(היו הרבה איפה שגדלתי) ולא זוכר שראיתי כזה דבר
אולי זה תלוי באזור, ואולי הם הושפעו מהישראליםיעל מהדרום
לק"י

אני רואה תלמידים אצלינו, ואמרה לנו את זה מורה רוסיה.
אפשר לשאול מה פירוש הekselion

לק"י הזה שאת כל הזמן כותבת?חושב

לישועתך קיוויתי ה'יעל מהדרום
וואו! מדהיםekselion

ראיתי אתמולultracrepidam

אגב, לא רואה בעיה בזה שזה נראה צניעות מוגזמתיעל מהדרום
לק"י

בעיני זה פשוט לא נכון.
לא, אני חולק על ה"צניעות יתר זה לא צנוע".ultracrepidam

ממש לא מסכים וזה מעצבן אותי האמירה הזאת.

כי מישהי שמרגישה שככה זה יותר צנוע מבחינתה, העובדה שכולם שמים לב היא לא אשמתה.

האמירה הזאת פוגעת בה, כשהיא באמת עושה מאמץ כדי להיות בסדר, ואתה אומר לה שלהיפך, עדיף שהיא תעשה פחות. אם היא היתה משתכנעת זה היה חצי נזק, אבל זה כנראה לא ישכנע אותה והיא תישאר עם ההרגשה הרעה, שלא רק שהיא משקיעה במשהו, עוד אומרים לה שזה גרוע יותר.

מנסיון, זה אחד הדברים הכי מעצבנים שאפשר לחוות. תסכול עמוק ואמיתי, של "עשיתי הכל כדי להיות טוב ואנשים מתייחסים אלי כרע, זה לא היחס שמגיע לי, ואני יודע שאני כזה".

אני יכול לקבל את זה בהכללה, אבל בסופו של דבר -

1 אם צניעות משמעותה שלא למשוך תשומת לב למראה וליופי כאשה, אז בהחלט, צניעות יתר משיגה את המטרה של צניעות. זאת החוויה שלי - צניעות יתר מעדנת את המראה ומוציאה ממנו את המתח של המשיכה. אז אם לך החוויה היא אחרת, זה לא מצדיק שבגללך היא תעשה הפוך. לכל היותר תהיה לה פחות מוטיבציה כי היא יודעת שיש כאלה שבשבילם האפקט הפוך, אבל זה לא שהיא לא בסדר

2 אין לזה סוף. שמעתי מישהי שמסבירה שהיא הולכת עם פאה, ו"כל האלה שהולכות עם מטפחת והמטפחת בכלל לא מתאימה לצבע של הבגדים וזה מושך תשומת לב ולכן לא צנוע" - באמת מוגזם.

3 ספציפית במקרה הזה - אפשר ללבוש גרביים שלא מבחינים בהן יותר מדי. די נפוץ. או בצורה שפות מבחינים. בקיצור, קשה לי לצייר מקרה שבו מישהי לובשת גרביים וזה הופך אותה לפחות צנועה.

4 חוץ מזה, זה לא רק צניעות יתר, יש אנשים שבאמת מתלבשים ככה. אז מה, תאסור את זה בגלל צניעות? מגוחך

כמו שאמרתיבינייש פתוח
אפשר ללכת עם נעלים סגורות ושלום על ישראל.
אבל זה פחות נוחאלפיניסטית

אני דווקא ממש מסכימה עם "צניעות יתר זה לא צנוע"חושבת בקופסא

ברור שדבר ראשון זה עניין של קיום מצווה והלכה, אז אם הפסיקה שאת הולכת לפיה קובעת שצריך גרביים, או אסור פאה, וזאת שיטה הלכתית אמיתית, אז ברור שצריך ללכת לפי זה.

פה זה אמור להסתיים. העניין שעושים מצניעות מעבר לזה הוא פשוט לא נורמלי. אין מה להתחזק בצניעות אם את כבר לבושה צנוע. זה הופך את העניין לאובססיה לא בריאה ואיזה צורך להצטיין ולבלוט בכמה שאת לא בולטת וצנועה, זאת חתיכת סטירה במונחים.

חתיכות בד שמישהי שמה על עצמה לא אמורות להיות הבשורה שלה לעולם. יש כל כך הרבה תחומים שצריכים השקעה, עניינים רוחניים ופיזיים, וכל דבר משמעותי הרבה יותר שצריך את האנרגיות וההשקעה הנפשית הזאת.

לא אמרתי שצניעות יתר זה דבר נכוןultracrepidam

בהגדרה, אם זה "יתר", זה אומר שזה לא נצרך

אמרתי שזה דבר רע מאד בעיני לומר שצניעות יתר היא חוסר צניעות. לא השתכנעתי מדברייך אחרת

אני חושבת שהמשפט מדבר במונחים המעוותים האלוחושבת בקופסא

בהם צניעות זה הדבר הכי חשוב בעולם, אז כדי להגדיר את ההיבטים השליליים של מקרי הקיצון משתמשים במילים "לא צנוע" כשהכוונה היא יותר "לא טוב".

מעניין אותי באמת לשמוע את התגובה שלך או של מישהו אחר שתומך בצניעות יתר למה שאמרתי שהתרומה של נשים לעולם היא לא שכבות של בד, ואין מה להעלות את הרעיון הזה לאובססיה חסרת מעצור שכזאת.

ברור שצריך להתלבש בצניעות- לקום בבוקר ללבוש הכל כהלכה, ואז ולהמשיך הלאה בחיים ולא להתעסק בזה בצורה המוגזמת הזאת של חוברות, הצהרות, שיעורים וכל הניפוח חסר הפרופורציה שעושים לנושא הזה.

לא, לדעתי הוא לא התכוון לזהultracrepidam

לדעתי הוא התכוון:

צניעות יתר => אנשים שמים לב אליך => לא צנוע

ואני פשוט לא מסכים עם הדבר הזה, כמו שהסברתי בצורה מפורטת מאד

אני לא "תומך בצניעות יתר", אני בסך הכל טוען שמי שנוהגת כך בעצמה זה בסדר ואין צורך להילחם בזה.

אני כן חושב שהמקום שהעולם נמצא בו מבחינת צניעות הוא מקום עם חסרונות משמעותיים (לא רק. יש דברים שאנחנו מחמירים יותר מאבותינו), ולכן יש הרבה נשים שעוד שכבת בד לא תזיק להן כדי להגיע למצב של איזון בריא.

אני ממש נגד אובססיות ואבססיביות.

מישהי שמה 2 שכבות בד מתקנת מישהי אחרת שלא שמה בד?חושבת בקופסא

זה עוד מוטיב שמופיע בחוברות הגועליות האלו "הילד חולה ואז האמא שרפה את הפאה ואז הוא נרפא וזכה בלוטו" או שטות כזאת.

חתיכות בד לא נותנות לאף אחד כוחות קסם לשלוט בהתנהגויות של אנשים אחרים. כמה שרוחל'ה במאה שערים שמה שאלים לא משפיע בכלל על החופים בתל אביב. אם כבר, זה מרחיק את אותן שוכנות חוף מהרעיון הטבעי והנורמלי של צניעות ככבוד בסיסי לגוף למשמעות שלו כשהוא הופך לאובססיה לא בריאה ומהות קיום האישה.

מתי שמעת שזה עובד ככה בכל מצווה אחרת? אולי שכל דתי יבנה שתי סוכות כי המקום שהעולם נמצא בו מבחינת סוכות הוא מקום עם חסרונות משמעותיים ולכן יש הרבה אנשים שעוד סוכה לא תזיק להם כדי להגיע למצב של איזון בריא?

בגלל העולם מוקצן לכיוון אחד התשובה היא להקצין לכיוון השני?

לאultracrepidam

מישהי שלא לבושה כמו שצריך מתקנת את זה כש*היא* מתלבשת כמו שצריך ומגיעה לאיזון בריא.

לא ברור לי איפה ראית בדברי משהו אחר

לגבי שכר בעולם הזה על מצוות - אנחנו אמורים להאמין שזה קורה לפעמים. זה כתוב בקריאת שמע.

גם אני חולק על הטענה ש"צניעות יתר זה לא צנוע",בן חורין

או ליתר דיוק- השאלה היא למה קוראים "צניעות יתר". אם מדברים על אובססיה, מעין מה שמנסה לתאר "חושבת בקופסא", אז אתה צודק.

אבל אם מדברים על אדם שמכבד את עצמו ומרגיש לא נעים להיות חשוף- זה הכי הגיוני וטבעי שיש, וזה בדיוק הרגש של הבושה והצניעות שצריך לעודד. וזה רגש טבעי ובריא.

וזה שהתרגלנו כל כך שכולם (ובפרט כולן) הולכים חשופים, עד שמי שהולכ/ת בצורה מכובדת וצנועה הם חריגים- זו עצמה בעיה. 

איזהו חלוק של תלמיד חכם? כל שאין בשרו נראה מתחתיו. איזוהי טלית של תלמיד חכם? כל שאין חלוקו.

ואם לדעתך סנדלים עם גרביים זה מכוער- אז זו בעיה שלך (שעשויה להיות קשורה לאנשים שאיתם אתה רגיל להסתובב)... ולדעתי מכנסיים צמודים שמגיעים 5 ס"מ מעל הנעלים זה מכוער...

מסכימה עם המסר הכלליחושבת בקופסא

אבל למה לטעון שמי שלא אוהב סנדלים עם גרביים מסתובב עם האנשים הלא נכונים? זאת מתקפה אישית מידי ולא במקום. לדעתי שני הדברים שציינת לא נראים משהו.

למה לתקוף את העולם הערכי של אנשים על בסיס טעם אופנתי? אין ערך בדווקא שילוב סנדלים עם גרביים וזה שמישהו לא אוהב את זה לא אומר שהוא שייך לאלו שהולכים עם סקיני ג'ינס. 

זאת בדיוק התופעה שאני לא אוהבת כשהצהרה אופנתית פתאום הולכת לעניין ערכי ומי שחושב אחרת זה אומר שהערכים שלו לא במקום.

את צודקת, ואולי זה לא היה במקום.בן חורין

אף על פי כן, אסביר את עצמי.

בהתחלה, לפני שכתבתי את הסוגריים כתבתי את ההשוואה עצמה, שלדעתי היא כן במקום והטענה היא שטעם אופנתי הוא דבר אישי.

אבל האמת היא שזה לא רק דבר אישי אלא גם הרבה פעמים דבר חברתי, לא תמיד, אבל הרבה פעמים. ובדרך כלל דבר שהוא מקובל בחברה, גם אם מישהו לא מת עליו או מעדיף סגנון אחר- זה לא מרתיע אותו. כדי שזה ירתיע אותך זה צריך להיות חריג.

ולא ניסיתי לתקוף אותו על האנשים שאיתם הוא מסתובב, אלא רק להעיר שטכנית יתכן שבאמת מדובר בהרגל, ואם זה אכן כך- אז לדעתי זה לא יפה שאדם יבוא מחברה שרגילה במשהו אחד לחברה שרגילה בסטייל אחר ויזלזל בהם.

ובכל זאת אולי זה לא היה במקום כי זה קרוב מדי ללרדת לפסים אישיים. ולפי איך שהבנת את דברי- אז ודאי שזה לא ראוי ולא נכון.

אז אגיד שובבינייש פתוח
אפשר לנעול נעליים סגורות ושלום על ישראל. לא מכוער, וכמו שציינתי את השערתי, לשילוב של סנדלים וגרביים אין הגיון מצד עצמו חוץ מהקפדת יתר (נעליים סגורות או לבוש ארוך זה רשמי יותר כמו שלא בכל מקום נהוג לצבוע את השיער לכחול)
אגב זה בדיוק מה שאני עושה. גם בקיץ אני נועל רדבק, אבל עושה את זה מטעמי נוחות
למה שאתה תחליט מה נקרא הקפדת יתר?בן חורין

זו צניעות ברמה גבוהה. מי מחליט באיזה רמה זה נהיה "יתר"?

כל אחד יבוא ויחליט שמי שעושה יותר ממנו הוא קפדן אובססיבי, ומי שעושה פחות ממנו הוא פרוץ?

למה אי אפשר לכבד גם אנשים ששונים ממך?

אני אוסיף ואגיד שגם לגבי תופעות כמו שאלים וכדו' אני לא רואה פסול בעצם הלבוש, אלא בחריגות הבולטת שלו, והשילוב של זה עם תפיסה, חינוך ותרבות שבעייתיים מצד עצמם, גם בלי קשר לאיך שזה בא לידי ביטוי. יש דברים שהם סבבה מצד עצמם אבל בהקשר מסויים הם לא סבבה.

וביחס לזה גם כתבתי מה שכתבתי על זה שמי שסנדלים עם גרביים נראה לו מכוער ו"מקפיד יתר" בטח גם לא כל החברים שלו הולכים ככה...

מי שמחליט מה יתר ומה לא זאת ההלכהחושבת בקופסא

כשהזויות במאה שערים מחליטות לשים חמש חצאיות, שני שאלים חיג'אב, ולהראות כמו משולש שחור, זה בחלט יתר כי זה לא נמצא בשום מקום בהלכה.

מי שמפקיד על גרביים כי זאת הפסיקה שלו, שפשוט ישים אותם נעליים סגורות. אין שום עניין הלכתי ערכי או אמוני בסנדלים עם גרביים וזאת לא רדיפה על הערכים של אף אחד לומר שסנדלים עם גרביים לא נראה טוב. במקסימום זאת רדיפה אחרי חוש אופנה.

זה מגוחך לומר שכל מי שעושה טיפה יותרבן חורין

ממה שכתוב בהלכה זה יתר.

והוספתי משהו בתגובה הקודמת גם לגבי השאלים... הבעיה היא הרקע, ולא המעשה.

יתכן שספציפית הם גם הגזימו, בנקודות מאד ספציפיות ואין כאן המקום לפרט.

ואגב, יש בסיס בהלכה לדברים הרבה יותר מחמירים ממה שאת מכירה... גם אם זה לא מה שההלכה מחייבת.

שמעת על בל תוסיף? יש שיטות הלכתיות מקובלותחושבת בקופסא

ויש המצאות של אנשים. יש דרך מאוד ברורה להפריד בין הדברים האלו. אם מה שאתה עושה זה עניין הכלתי לגיטימי, שיהיה בכבוד, אבל סנדלים עם גרביים או חומרות צניעות או כל הגזמה שכזאת הם ממש לא דבר שכזה.

שמעת על מידת חסידות?בן חורין

ובל תוסיף זה לא קשור.

כמעט בכל תחום, בכל מצוה ובכל מידה בנפש יש מרחק רב בין החיוב ההלכתי לבין כמה שטוב וראוי לעשות. החיוב ההלכתי הוא רק המינימום. אני לא אומר שאין מקום שהוא כבר הגזמה, אבל המקום שנהיה הגזמה הוא בדרך כלל רחוק מהגבול ההלכתי במידה גדולה (או כמותית או איכותית).

זה נכון בשבת, בגמילות חסד, בתורה, בתפילה, באכילה, וגם בצניעות.

זה לא תמיד נכוןבינייש פתוח
לא יקרה כלום אם תשים במדפים שונים כלים חלבים ובשרים למרות שאין בכך חובה הלכתית, אבל את תספור ספירת העומר יום אחד מעבר, זה איסור תורה ממש
לספור ספירת העומר יום אחד מעבר,בן חורין

זה לא קשור בכלל למצוה. איזה תוכן פנימי יש לספירה הזו? 

אם למשל אתה סופר חמש פעמים ביום- אין בזה בל תוסיף (אם יש בזה מידת חסידות אני לא יודע, אבל בל תוסיף זה בטוח לא).

לכן כתבתי שבל תוסיף זה לא קשור. בל תוסיף שייך לתחום אחר לחלוטין של תוספות. זה לא חומרה, לא הקפדת יתר, ולא הידור. זה פשוט לקחת מצוה ולהעתיק אותה לדברים אחרים לא רלוונטיים. כמו שאני אחליט שאם אסור בשר בחלב, אז אני גם לא אוכל ביחד חמץ ומצה (כל השנה) או גזר וכרוב. זה סתם טיפשות.

(ולכן כתבתי לה שבל תוסיף זה לא קשור, ולא שהנידון הספציפי שלנו הוא לא בל תוסיף.)

אגבבינייש פתוח
בבית יעקב אסור לבוא לבית ספר עם חצאית מטאטא. רק אומר
בבית יעקב יש עוד בעיותבן חורין

החרדים הם הדוגמא שלך לחינוך נכון ובריא?

(ואגב, מדברים ששמעתי ממקורות מהימנים, הסיבות האמיתיות שאסור לבוא עם חצאית מטאטא זה א'- כדי לא להתלבש כמו מזרוחניקים ר"ל. ב'- כי זה מייתר את הצורך ההלכתי בגרביים, והם מפחדים שזה יזלוג למאבקים על התחום הזה.

עדין אתה לוקח מהם דוגמא?  )

אסור לבוא לסמינר עם גרביונים לא בצבע גוףחושבת בקופסא

הולכים לפי השיטה שצריך גרביים, אבל חובה שהם יראו כמה שקרוב לרגל חשופה.

יש עוד הרבה כללי לבוש מוזרים בסמינר, וזה רק מראה שהרבה מהדברים האלו בציבור החרדי הם בסך הכל קוד חברתי ולא עניין הלכתי.

מה שמחזק את דברי...בן חוריןאחרונה

אין בעיה להקפיד לא לחשוף כפות רגלייםבינייש פתוח
אבל עם סנדלים זה מכוער ועם נעליים סגורות זה גם נראה סבבה וגם לא מבליט מה שאתה עושה בתור מה שנועד למען הקפדת יתר.
כמו שכבר הבהירה חושבת בקופסה, סנדלים נועדו לאוורור הרגליים לכן לא הגיוני מצד עצמו ללבוש איתם גרביים
כנראה שיש אנשים שזה כן נח להם,בן חורין

או אולי אפילו יותר יפה בעיניהם מאשר נעלים. עובדה. הם אוהבים את זה.

למה להתווכח איתם?

(אגב, אני עצמי לא הולך עם סנדלים כמעט אף פעם, וכשאני כן הולך עם סנדלים אני לא מקפיד ללבוש גרבים. אני פשוט לא מבין למה מה שאני, או אתה או כל אחד אחר, עושים זה מה שקובע מה תקין ונורמלי.)

הם נועלים סנדלים כדי שבכל זאת הרגל תהיה מאווררת!מתואמת
לא מבינה מה ההבדל מבחינה הלכתית בין נעליים עם גרביים לבין סנדלים עם גרביים. ולא מבינה למה לכעוס על אלה שרוצים להקפיד על גרביים (כשבהחלט יש דעות כאלה בהלכה, וזה לא כמו ההגזמה שתיארת).
לי אישית לא נוח בכלל לנעול סנדלים, אבל לבנות שלי נוח יותר לנעול סנדלים, והן לובשות תמיד גרביים מתחת.
זה לא עניין הלכתי, זה עניין של מראהחושבת בקופסא

זה פשוט שיח חרשים מה שקורה פה.

אנשים אומרים שסנדלים עם גרביים לא נראה טוב, ואז עונים להם שזאת הפסיקה שלהם, אז עונים סבבה, שימו גרביים עם נעליים סגורות, ואז פתאום מרגישים כאילו יש פה איזו מתקפה ערכית הלכתית. זאת במקסימום מתקפה אופנתית.

אין ערך בדווקא סנדלים מעל הגרביים. אם מישהו רוצה להתלבש בצורה שאנשים חושבים שלא נראת טוב, שיהיה בכיף, אבל עדיין מותר לומר שזה לא נראה טוב ואין כאן שום דבר הלכתי.

מסכים, זה שיח חרשיםultracrepidam

נפתח פה תת-שרשור בנושא "האם סנדלים וגרביים זה צניעות יתר ומה המשמעות של זה"

שמתחיל כאן שאלה חשובה לבנות | ערוץ 7

השרשור עצמו מדבר על היחס לאנשים שהולכים כך, וזה כן אמור לשקלל את המניע שלהם

השרשור לא עסק רק בשאלה "האם סנדלים וגרביים זה יפה"

בתגובה שאליה אתה מקשרבן חורין

דוקא כן יש מתקפה ערכית-הלכתית. 

יש שם גם טענה שסמדלים עם גרבים זו חומרה לא ראויה מצד עצמה, במישור הערכי.

ועל הדרך יש מין שלילת לגיטימציה למי שמנסה להנות משני העולמות, גם רוצה לכסות את הרגל, וגם לא רוצה ללכת עם נעלים סגורות.

וזו התגובה שהתחילה את הדיון על השאלה הערכית.

זה בדיוק מה שאמרתי. קרא שובultracrepidam

וזה גם עניין של טעם (חוץ מהנוחות)יעל מהדרום
לק"י

קצת מצחיק שמישהו "מחליט" שזה לא נראה טוב.
בעיני זה נראה בסדר גמור.
מנסה להסביר:מתואמת
יש אנשים שנוהגים לכסות את הרגל בכל מצב.
יש אנשים שבקיץ לא נוח להם מספיק ללכת בנעליים סגורות.
לפעמים מדובר באותם אנשים. מצד אחד הם רוצים לכסות את הרגל, מצד שני הם רוצים שהיא תהיה יחסית מאווררת (וגרב הוא בכל זאת מאוורר יותר מאשר נעל).
אותם אנשים מעדיפים לא להתחשב במה שמקובל מבחינת האופנה, ולכן הם ינעלו מה שמתאים להם מבחינת צניעות ומבחינת נוחות, כלומר: סנדלים עם גרביים.
זה הכול.
פתרנו את הדו-שיח החירש?
כן, ואוסיף עוד משהובינייש פתוח
שלדעתי גרביים וסנדלים זה לא רק מכוער לטעמי, בכללי לבוש ארוך או נעליים סגורות זה יותר רשמי ומכובד, לכן סנדלים וגרביים זה משדר צניעות מעבר לרמה וצניעות גם אם העונה דורשת סנדלים ובכך משדרת ההפך.
גם אם יש שיקולים אחרים כלומר לאנשים מסוימים יותר נוח סנדלים ואולי קצת קריר, רוב האנשים זה לא ככה כי אף פעם לא ראיתי חילונים עם סנדלים וגרבים, לכן זהו השדר כלפי חוץ. וגם גרביים נועדו למנוע חיכוך עם נעל סגורה.
מי שלא מסכים עם אחד הנקודות שציינתי שילבש מה שירצה ושיבושם לו
לא הייתה פה שום חוסר הבנה מצידיחושבת בקופסא

זה כזה נושא מטופש להתווכח עליו. יש אנשים שחושבים שזה לא נראה טוב, ויש כאלו שאין להם בעיה עם זה. כל אחד מוזמן ללבוש ולחוות דעה על מה שבא לו, ושלום על ישראל.

אין פה שום עניין ערכי.

יפה אמרתאלפיניסטית

אני הולך ככה בחורףמשה
זכר לזה שאמא שלי הייתה מחביאה לי את הסנדלים בחורף. אז התרגלתי ללכת בסנדלים כל השנה.
:Oekselion

וואוו אתה מהמחמירים

בטוח באה עליך כבר הברכה

זה סתם מראה זנוחחתולה ג'ינג'ית

אבל מה זה משנה...

לא יודע מה יש לדתיים לאומיים האלהמבקש אמונה

מזכיר לי את קרובי משפחה שלי גם דתי לאומי - באים לחתונות כאילו הגיעו הרגע מטיול.

מוזרים...חושבצוחק

מותר לי לענות למרות שהשאלה לא אליי?קולמוס הנפש.

שזה אני ועוד מלא בחורים שאני מכיר..

חם, מחניק, ולא בריא לפעמים לרגליים ללכת עם נעליים סגורות.

אבל רוצה שהרגליים יהיו מכוסות.

אחלה דבר, בעייתי?

אוליהפי
יש לו בעיה ברגל או משהו שמציק לו אין לדעת אם זה עושה לו נחת רוח אולי זה שווה את החוסר נוי שלנו
מה אכפת לי?אלפיניסטית

אין לי עליו דעה מסוימת יותר משיש לי על מי שהולך עם נעליים 

איך אין לך דעה על בחור שהולך עם נעליים???ארץ השוקולד
בסוף תגידי לי שאין לך דעה על כל דבר שזז בעולם הזה
שזה מכוער נורא מגובלת-

אבל אם זה נח לו שיערב לו ...

לא ממש מפריע לי .

לא נראה משהוחושבת בקופסא

למרות שקרוב משפחה שלי יש סנדלי טיולים שהחורים בהם לא ממש בולטים ורוב הרגל סגורה אז זה נראה בסדר עם גרביים בפנים, והחורים באמת כנראה בעיקר לאוורור.

הכי גרוע גרביים עם כפכפים. בתור דוברת רוסית בסביבה של אנשים כאלו, נתקלתי בזה בעיקר אצל אנשים בני 45+ שלהראות טוב זה לא ממש מושג שקיים אצלם.

למה לא? אם טוב לו, בסדר גמור.נפש חיה.
סבבה לגמריחופשיה לנפשי
מה הבעיה עם זה?
גרביים מיועדים להגן על הרגל משפשוף של נעל סגורהחושבת בקופסא

וסנדל נועד להראות ולאוורר את הרגל עצמה. זה לא מתאים ביחד.

זה באמת כנראה עניין של טעם. אולי אפשר לפתוח שרשור של מה דעת בנים על בנות שלובשות דוגמא עם דוגמא או קוקס מרושל שחצי מהשיער יוצא ממנו.

בתור בת, דוגמא עם דוגמא זה מזעזע... לדעתיא.י.

מה זה דוגמא עם דוגמא? סתם מנסה להבין. סקרנותultracrepidam

מצתרף לשאלה, אין לי מושג מזה המושגים האלהekselion

ציורים שמכסים את כל הבגדחושבת בקופסא

יש דוגמאות של פרחים, של נקודות, ושל כל דבר.

עכשיו הכלל הוא שאי אפשר ללבוש חולצה עם דוגמא אחת וחצאית עם דוגמה אחרת. חצאית עם דוגמא יכולה להילבש רק עם חולצה חלקה ולהפך.

(אולי זה לא רעיון טוב לפתוח שרשור עם השאלה הזאת... בנים ממליא לא שמים לב להתאמה של בגדים וזאת כנראה הסיבה לתופעת הסנדלים עם גרביים )

באמת?בינייש פתוח
אין בנות ששמות סנדלים/כפכפים עם גרביים? רק בשרשור הזה יש כמה...
ואני אמנם גם חושב שמה שאת מתארת די מוזר, אבל לא ברמה של להעמיק בזה עד כדי כך...
יש מצב שראיתי כזה דבר וסביר שאמרתי לעצמי איזה נראה מוזר, אבל שכחתי מזה אחרי חצי דקה
החכמתי, תודהultracrepidam

סנדל נועד להיות נוחחופשיה לנפשי
עם נעליים סגורות חם יותר ואם קצת קר אז עדיף גרביים(וכמובן יש את ההסבר שאני מכירה מקרוב על צניעות בתפילה וכהנים שנוהגים לא לעלות לברך עם רגל חשופה)

ואפשר לשאול מה דעתם על סנדלים וגרביים, חצי מהקיץ אני מסתובבת עם סנדלים וגרביים בלילות כי ביום חם ובלילה קר באיזורים מסוימים
מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויקאחרונה

תודה

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
עובדה שבתאילנד כולם שםקעלעברימבאר
מתפללים לאל הגשם. וזו תרבות שדת המדינה שלה בודהיסטית.

גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.

אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).

כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.

זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד 

משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

קפיץאחרונה
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

בנות שעשו ש''ל-עוד מעט פסח

מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?

מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.

וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?

(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).

עדיין הולכים עם תיקי ענקחושבת בקופסא
לכבוד תחילת השרות ההורים שלי באו עם הרכב לדירה ועזרו לי לסחוב חפצים ולפרוק אותם בדירה. (הדירה בקומה 4 בלי מעלית) מתנה מעולה, מרוצה ממנה מאוד.
מתכננת גם את זהעוד מעט פסח

אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).

וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...

ישי ויש. תלוי בסגנון של הבת ושל אופי השירות, גםזמירות

איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.  

בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.

יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.  

מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.  

מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.   

לדעתי הבסיס לוודא שיש תנאים פיזים בדירהנפשי תערוג

אם יש שם מזרן נוח? נקי?

כנ"ל שאר הדברים.

ואם הכל טוב שם

מה היא אוהבת?

יש לה תחביבים?

ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה

זה נראה לי פינוק נחמד 

אני קניתי לאחותי הקטנה (אם רלוונטי)המקורית
סט למקלחת+ חלוק (כאילו סבונים, ספוג רחצה,מסרק, מברשת שיניים עם כיסוי ומשחה) והןספתי לה גם שקית טבליות לכביסה

כשהבת שלי יצאה לשירות5+אחרונה
לפני שנתיים, הלכתי לאיזשהו סטוק, קניתי לה כל מיני שטויות לדירה ולה עצמה. אח"כ עשינו לה ערב משפחתי שבו כתבנו לה על המתנות הקטנות האלה כל מיני דברים מצחיקים כאלו למה הם ישמשו אותה. היא אהבה את זה. גם כשהבן שלי התגייס עשינו משהו דומה והיה נחמד. חוץ מזה עשינו לה מסיבת סיום לימודים, הלכנו לכנרת אחה"צ אחד ונשארנו בערב למדורה וכו'. 

אולי יעניין אותך