שתיה מתוקה תוצרת ביתבונים מגדל
מה קיים?
אני יודעת איך להכין תרכיז לימונדה.
וזהו.

ולא מצאתי בחנויות תרכיז כשל"פ בלי קטניות (איזה קטניות הם הצליחו להכניס?!)
חוץ מפחית שימורים של b&d של מיץ תפוחים
ו
יש לנו מכשיר סודה.

ואין לי אפילו רעיון מה לחפש. אבל מה בעצם מכיל פטל?
למה זה מסובך?

ויטמנצ'יק זה בלי קטניותיעל מהדרום
צריך להתעלם מזה שכתוב "לאוכלי קטניות"ארץ השוקולד
ולהתייחס רק לרכיבים, זה קטע הזוי שכותבים קטניות על דברים שאין בהם קטניות, לא יודע למה עושים את זה
הבעיה שלא תמיד מפורטים כל הרכיבים בדיוקיעל מהדרום
לק"י

נניח סלט סלק מבושל שכתוב עליו "קטניות".
יכול להיות שיש בו תבלינים שהם קטניות, כי ברכיבים לא כתוב משהו שנשמע כמו קטניות (אולי כתוב תבלינים ולא שמתי לב).
עם דברים כאלה יכולה להיות בעיהארץ השוקולד
דיברתי על דברים שמפורטים כל הרכיבים ואין בהם קטניות.
אני חושבת שאת מטעהבימבה אדומה
לפעמים הם מחליטים במפעל לא לנקות פס ייצור, וזה בהחלט בעייתי למי שנוהג בפסח לאכול בלי קטניות... ולא, זה לא יהיה כתוב ברכיבים כמובן. וכמו שיעל כתבה, יתכן ויש שמות כלליים שלא ברור במה מדובר בדיוק כמו "תבלינים"....
אבל בלי קשר, בוודאי שצריך להתייחס למה שמשגיח המפעל החליט לרשום על האריזה... זה לא במקרה!
יכול להיות שהוא צודק לגבי מי שאוכל תערובת קטניותיעל מהדרום
לק"י

לא יודעת מה בדיוק ההגדרה, אבל נשמע לי הגיוני שאז זה בסדר.
אממ לא הבנתי😅בימבה אדומה
יש אנשים שאוכלים תערובת קטניותיעל מהדרום
לק"י

לא מבינה בזה כל כך, אבל אולי זה קשור.
אממבימבה אדומה
לא מכירה האמת... 🙏🏻
הרב דב ליאור מתיר אני חושבתמנגואית
זו חומרה. הרבה מתייחסים לקטניות כמו לחמץ כמעטמיקי מאוס
ואוסרים כל דבר שנגע בקטניות
אבל למעשה גם לפי המנהג קטניות בטלות ב60 ובטח לפני פסח.
אז בד"צים כותבים קטניות על כל דבר שלא הוכח שאין בו אפילו שמץ
ולמעשה מעיקר הדין גם למי שנוהג לא לאכול מותר לאכול משהו שנתערבב בו מעט קטניות שבטלות שזה למעשה רוב הדברים שכתוב בהכשר לאוכלי קטניות אבל ברכיבים אין כלום. בוודאי שמותר אם סתם לא ניקו פס ייצור

הבעיה שלפעמים הקטניות הם תבלין שהוכנס ואז הדין קצת שונה כי זה הוכנס בכוונה למטרת נתינת טעם

גם את זה יש מי שמתיר לאשכנזים כי זה עורבב לפני פסח אבל לא כולם פוסקים ככה

כמובן כל אחד שימשיך עם מנהג ביתו וחומרות פסח, אבל זה לא הדין הבסיסי
אני חושבתבימבה אדומה
שמי שהולך לפי מה שאמרת, יודע... ולא צריך לכתוב בפרסייה שצריך להסתכל רק ברכיבים... זה מטעה...
זה עיקר הדין....מיקי מאוס
זה עניין של גישה כנראה אבל לדעתי בהחלט ראוי לכתוב בפרהסיה את עיקר הדין.
ולציין חומרות כחומרות
כמובן שחומרה זה לא דבר רע, הרבה פעמים זה ראוי ונכון ובפרט בפסח
(לאור מה שלמדתי אני אישית חושבת שבנושא קטניות אין טעם להחמיר אבל כך אחת ומה שלמדה ומנהג הבית זה דבר חשוב מאוד)

ברור שתמיד טוב לפרוס סוגיה כמה שיותר ברור. פורום זה מקום מוגבל וכל אחת בוחרת מה לציין..
אחריות אישית היא לבדוק ולא להסתמך על הנכתב פה כפסיקה הלכתית אלא רק לידע כללי
אממבימבה אדומה
תודה
אבל לדעתי אם יש אדם שלקח על עצמו חומרה ממש לא פשוט להפסיק אותה. ובפסח ספציפית יש המון מנהגים שונים וראוי שכל קבוצה שומרת על המסורת שלה... יש לזה חשיבות גדולה. ממש לא רק המצווה להימנע מחמץ בפסח וזהו. כך אני למדתי.

ובעיקרון כשמישהו כותב משהו, בוודאי ראוי שיכתוב שזה מעיקר הדין. ולדעתי בפסח מנהגים נהפכו ממש לתורה אבל על זה אני לא אתווכח כי בןאי נגיד שאולי רבנייך אומרים אחרת מרבניי אז אין מה להתווכח. אבל בהחלט יש הרבה דעות כאלו.
אני פשוט מאוד מקווה שאף אחד לא פוסק הלכהטארקו
לפי הפורום..
כל השנה ובטח לא בפסח... יש פשוט אינסוף מנהגים ושכל אחד יבדוק מה נוהגים אצלם.


(אנחנו למשל משתמשים בדברים שהכשרות היא לאוכלי קטניות אבל ברכיבים אין שום דבר שהוא אפילו סימן שאלה- למשל קניתי קמח שקדים 100% שהכשרות שלו הייתה לאוכלי קטניות... אבל לא קניתי עגבניות מרוסקות מתובלות שהיה כתוב 'תבלינים' ולא היה מפורט מה הקטניות..)
גם לא חושבת שמישהו פוסק מהפורוםבימבה אדומה
אבל בהחלט מתקבל ועובר פה מידע.

אני פשוט חושבת שצריך לזכור שמדובר בפורום. עוברים פה אלפי עיניים במהלך השנים. יש חובה לקחת אחריות על המילים שנכתבות... ולא לזרוק את האחריות שלא אמורים לפסוק מהפורום.
אם המידע מטעה או מבלבל, בוודאי שזה לא רעיון טוב לכתוב אותו בנוסח הזה..
לפחות להשתדל להבהיר כמה שיותר... זו דעתי.
ביחס לחומרא שמישהו מקבל על עצמוארץ השוקולד
זה תלוי למה הוא קיבל עליו את החומרה.
האם הוא נהג אותה שלוש פעמים.

(לדוגמא, עיינו בדברים של הרב פיינשטיין ביחס לחלב נכרי שמתייחס למי שקיבל על עצמו להחמיר בכך שמבאר מתי צריך התרת נדרים ומתי לא.
ואם אני זוכר נכון הרב עובדיה מתייחס לשאלה הזו ביחס להימנעות מחלב ודג.)
כתבת יפהארץ השוקולד
קטניות עקרונית בטלות ברובארץ השוקולד
אז לחשוש שמא פירור נפל לא אמור להיות חמור כל כך.
מעולה!בימבה אדומה
אבל לומר להסתכל רק ברכיבים כנוהל סטדנרטי לכולם זה בעייתי. כי למרות מה שאתה מסביר פלוס מה שהבאת בשם כושרות- עדין לא כולם נוהגים כך...

ואולי יש אנשים שחוששים שזה אולי יהיה יותר ממשהו בטל בשישים...

בכל מקרה, הפריע לי רק הנקודה שכתבת את זה ככלל שזה מה שצריך לנהוג למי שאינו אוכל קטניות...
רבים לא נוהגים כך מפאת חוסר ידע ממה שאני מכירארץ השוקולד
אשמח לראות מקור שטוען אחרת.

אפשר לסייג ולומר שאם מישהי יודעת שאצלה נהגו להימנע גם מאוכל עם יש סיכוי שאולי התערבב אחוז זניח של קטניות באוכל אז שלא ילכו לפי מה שכתבתי. אבל בתור ברירת מחדל ההלכה די פשוטה ממה שאני מכיר כפי שציינתי.
(יש מקום להחמיר באוכל שהוכן בפסח וערבו בכוונה קטניות.
ויש מקלים גם בתערובת בו הקטניות דומיננטיות אבל לא רוב.
אבל אוכל תעשייתי שנמצא במכולת ככל הנראה לא הוכן בפסח עצמו ואם קטניות לא מפורטות ברכיבים אז ברור שהתערובת (אם קיימת בכלל) איננה בכוונה והיא זניחה.)
אפילו כושרות מביאים כאן (בשם פוסקים רבים) שחשש כזהארץ השוקולד
זה הפך לחתיכת דיון פהבונים מגדל
אבל, בהקשר הזה, לא מסכימה.
מצד ההגדרות של מה אמורים לכתוב ברכיבים, בהחלט יכולים להכנס דברים שלא רשומים.
לא סתם אזהרות האלרגנים מכילות מידע שאין ברכיבים.
ברמת פס הייצור או ברמת המוצר עצמו אפילו.
יש גם משחקים שאפשר לעשות עם זה.

וכשמדובר בכשרות ובמנהגים. ובטח בפסח. הנחרצות של האמירה שלך הפליאה אותי.
ההגדרה ממה שאני מכיר היא אחוז מאוד נמוךארץ השוקולד
האמירה שלי היא הלכה די מוסכמת בפוסקים שאם קטניות זניחות בתערובת מבחינת כמות ומהות אז הם בטלות (ברור שאם הוא לא מוזכר ברכיבים כז זה בניח גם כמותית וגם מהותית)

החומרה הגדולה בפסח היא ביחס לחמץ כי על אכילת חמץ יש איסור כרת.

קטניות זה איסור דרבנן.
קטניות זה מנהג, רק לשם הדיוק. לא איסור דרבנןמיקי מאוס
כל השאר נכון
מלבד זה שתערובת חמץ היא איסור דרבנן ולא דאוריתא. כרת הוא על אכילת חמץ ממש

לא שמנהג אומר שזה סתם.גם מנהגים הם חשובים
אבל זה חשוב כי יש לזה משמעות רבה בפסיקת ההלכה

(חוץ מזה שאחוז ניכר בעמ"י אוכלים את זה לכתחילה,ח"ו לומר שהם עוברים איסור כלשהו)
דיוק נכון, תודהארץ השוקולד
אפשר להכין תרכיז ביתימ.א.
אם מבשלים מיץ טבעי עם סוכר.
פעם היינו מכינים מנקטרים - אלה שמוכרים בקרטון.
אני לא זוכרת מתכון מדויק - נדמה לי שצריך קילו סוכר לליטר מיץ, אבל אני ממש לא בטוחה.
2 דבריםאממאא!
אפשר להכין תה קר
וגם להכין תרכיז לימון (ממיסים קילו סוכר בסיר עם כוס או שתיים לימון סחוט, מבשלים קצת על אש נמוכה שלא ישרף ושמים בכלי במקרר . זה יוצא סמיך וצריך רק קצת תרכיז כל פעם. אבל לימונדה טרייה יותר טעים...)
או פשוט לשתות מים. הכי טוב
היי תודה!! נראלי אנסה להכין את התרכיז הזה..טארקו
יעבוד עם מיץ לימון קנוי, נכון?(טבעי, של יד מרדכי כזה..)
תודה לכולם!בונים מגדל
בינתיים בחיפוש חוזר בחנות נמצא ויטמנצ'יק. שבחנות אחרת לא היה בטעמים האלה בכלל.
נקווה לטוב. חג ושבת לפנינו
כבר לא רלוונטי, אבל תה קר.מוריה
אנחנו מכינים תה קמומיל ונענע עם דבש.
הי יש לך כמויות?תפארת.


בערך. על בקבוק של 2 ליטר-מוריה
ממיסה קודם בקערה בערך שליש כוס דבש. 4-5 תיונים.
אחרי שמתקרר מעבירה לבקבוק.
אם יש נענע טריה מכניסה לבקבוק.
פעם היינו שמים גם גינגר.
להוסיף את התיונים לדבש כשהוא חם?תפארת.

וגם את המים?

 

סליחה שלא הייתי ברורה.מוריה
מרתיחה מים. ששמה בקערה דבש מוסיפה מים רותחים ותיונים.
מערבבת. שמתקרר מעבירה לבקבוק ומוסיפה עוד מים מהברז.
תודה!תפארת.אחרונה


אצלינו קנינו פירות הדר, אפשר תפוזים בשק או קלמנטיננפש חיה.
או לימונים

סחטנו , מזגנו לקנקן ושתינו . או שמהלנו במים בכמות הרצויה.
אשמח למתכון פרווה מוצלח ומנוסה לבצק של עוגת מספריםטוזי

ואם זה יכול להיות גם ללא גלוטן אז בכלל טוב...

 

יש לנו מתכון מעולה חלבי, אבל הפעם צריכים פרווה. 

תוך כדי שאני כותבת אני חושבת לי שאולי אפשר פשוט להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה, מה אומרים?

בודאי שאפשרופל לימון
👍🏻👍🏻 תודהטוזיאחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
לקציצות אפשר לעשות אותם עם כרוב, ואפשר בריבת בצל (מתכון של @המקורית)


על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים בציפוי פירורי לחם

טחינה/ חומוס ביתי

עוד חצילים

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

אולי עוגיות שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם בצל, גמבה וכדומה

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף נוסף


סד"ש:

כנראה שחביתות ופיצות

אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
ותמיד שוברת את הראש על מה לתת להם לאכול בשבת בבוקר כדי שלא יתמלאו רק מעוכות.. ביצים קשות לא היו אטרקטיביות מספיק ופנקייקים זה מיליון עבודה ביום שישי. אז אולי ננסה חבילות בהזדמנות
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון

אני עושה את המתכון של חן במטבח

מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון

ע"ש

מרק גרוסים

עוף ברוטב מתוק

אורז ותפוחי אדמה אפויים

כרובית, חסה וכרוב

 

בוקר

סלמון עם עגבניות ולימון

שוקיים עם בצל

עלי פילו עם בשר

אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה וכרוב

 

סד"ש

טחינה מטבוחה חצילים

בטטה וקוגל

 

יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים

 

אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי

ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:

אורז

חורשט

עוף כלשהו שאמא שלי ביא

סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי

 

לבוקר חמין לבעלי

אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו

 

דגים לסד"ש

 

כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה

פירות

חטיפים...

אצלנועלמא22

ערב שבת

מרק כתום

לזניה

דג סלמון

פסטה שמנת פטריות

כרובית מוקרמת


בוקר שבת

חזה עוף כלשהו

אורז

תפוחי אדמה

כרובית בתנור

אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה


חלות מהמקפיא

סלטים חיים

עוגת ביסקוויטים

שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי

קורנפלקס בשוקולד


הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע

אצלנואבןישראל

ערב שבת

דגים סלמון במיונז וחרדל

ומושט וטונה  בסיר עם רוטב אדום

מרק בשר קוסקוס


בוקר שבת

שווארמה

כנפיים ברוטב מתוק

אורז


סדש

דגים וסלטים


סלטים

חציל מטוגן וחציל במיונז

מטבוחה ביצים שומר מבושל

טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים


עוגיות שוקולד ציפס חלביות

עוגת בסקויטים

עוגת תפוזים

חלות שהספקתי להכין ברוך השם 

אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אולי אכין עוגיות שיהיה לנו להמשך השבוע+להביא, לא בטוח
אצלנוהמקורית

דגים לערב + מרק


קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי


סעודה שלישית - סלמון בתנור


סלטים חיים, מטבוחה,חצילים

לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים


שבת שלום

מתארחיםנפש חיה.

חילבה

עוגת תפוזים

לגבי הצולנט לשבתפצל"פ

אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי

מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף

ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך

כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו

לגבי הצולנטנפש חיה.

אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו

אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.


אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,

להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.

תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אור

בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון

יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב

ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂

בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור

שבת שלום!

עם סיר שחור טוב, ולא סיר כסף כזה, לא אמור להישרף.אונמראחרונה
שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרום
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ועוד שיטה שראיתי ולא ניסיתי זה לשים מתחת שכבת תפוחי אדמה כדי לבודד בין המילואים לסיר שלא ישרפו
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
כדי שהרוטב יזחל מתחתנים והם לא ידבקו לסיר
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית

בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?

תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית

והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.

אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמי
אבל כשכל אז אחרי רתיחה מורידה להכין נמוך של הבינוני
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין

להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.

צריך שיהיה די רוטב בסירופל לימון

ולפעמים גם סוג הסיר משפיע (בסירים של המותג רוסו נדיר שנשרף , כדאי לנסות)

מה את עושה ממולא?אונמראחרונה

פרוסות תפוחי אדמה למטה נהיות ממש טעימות ומפרידות מהתחתית.

ואם זה כרוב ממולא אז את האמצע של הכרוב וכל השאריות למטה והם מקבלים טעם מושלם, ושומרים מחריכה.

מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

ומה יש בבר?ממתקית

המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?

אנחנו הכנו, אבל מה שרוציםאונמראחרונה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין

בישול הן צריכות?

תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
לא יוצאות יבשות
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*

כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.

יוצא רך רך ועסיסי

להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*

אז מרינדה לא שייך לכאן.

רק קורנפלור.

ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים

אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד

תודהאוריןאחרונה
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

אולי יעניין אותך