פריקה על הנקהDove
נמאס לי להניק. לא אוהבת את זה לא מתחברת ולא נהנית
התינוקת שלי יונקת ביום כל שעה ובימים האחרונים יונקת גם מלא זמן ועד שהנקה אחת מסתיימת ההנקה הבאה מתחילה, אין לי שניה לנשום ואני מרגישה שאני מאבדת את זה.
מצד שני ממש חשוב לי שהיא תינק ותקבל חלב אם ולא תמ"ל, אני פשוט לא מסוגלת לתת לה תמ"ל למרות שאני ממש רוצה גם בקבוק אחד ביום אני לא מסוגלת לתת. מנסה לשכנע את עצמי לחכות לפחות עד גיל 3 חודשים אבל יודעת שגם אז לא אהיה מסוגלת לשחרר.
אולי אני כפוית טובה כי ב"ה ההנקה באמת הולכת טוב ואני יודעת שיש נשים שהיו שמחות מאוד להתחלף איתי אבל קשה לי
חיבוק לך על ההרגשה*סמיילית*
מגיל 3 חודשים בערך משך ההנקה מתחיל לרדת וזה נהיה יותר קל. מצד שני, אם זה מעיק עלייך ככ אני לא רואה בעיה פה ושם לשלב בקבוק אם זה ישמור על השפיות.
אם זה מעודד אז אני את הקטן שלי הנקתי עד גיל 4 חודשים בחל"ד וכשחזרתי לעבוד הנקתי אותו רק אחהצ והוא ינק עד כמעט גיל 3.
תודה!Dove
לא יודעת פשוט לא מצליחה להתגבר על המחסום הזה של לתת תמל
לא יוצא לך נניח לצאת קצת ולהשאיר אותו בלעדייך?*סמיילית*

אני הייתי קונה למקרים כאלה מטרנה togo ואז ממילא שילבתי.

את אמא מדהימה!Lana423
כל הכבוד לך שאת מניקה אותה עד עכשיו, וכל החלטה שתעשי לא תשנה את זה שאת אמא מדהימה ושאת עושה הכל עבור הבת שלך.

אני מניקה תינוקת בת כמעט ארבעה חודשים, חייבת להגיד לך שמגיל שלושה חודשים זה באמת באמת משתנה - ההנקות מתקצרות ויש יותר רווח בין הנקה להנקה.

תודה ❤️Dove
מקווה שזה ישתפר ויתקצר, בינתיים זה לא נראה ככה וזה ממש קשה
אני יודעת, וגם יודעת כמה קשה לתת תמ״לLana423
אבל אני נתתי. הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר וחייבת לישון. אז בעלי היה נותן תמ״ל בלילה פעם אחת כל יום.
ולאט לאט הורדתי את זה (צריך להאכיל מבקבוק בצורה תומכת הנקה כמובן)

מבינה שזה קשה לתת תמ״ל - אבל את נותנת לה כל כךךך הרבה. והגוף שלך זקוק למנוחה ואין בעיה שתקלי על עצמך קצת
אז לא, לא חייב בכחכבתחילה
אני הפסקתי מרצוני בגיל 3 חודשים כי נמאס לי כבר. וגם לי לא היו בעיות עם ההנקה, ואצלי הוא ינק 10 דקות כל צד ואז הוצאתי אותו, רק חיכיתי שיגמר וכל ההנקה הייתי מסתכלת על השעון וסופרת את הדקות.

לא חייב
אין סיבה לסבול סתם
ניסית, ראית שלא מתאים לך, סבבה.. הלאה..
אפשר להיות אמא מושלמת שמביאה תמל
אמא שמחה שטוב לה זה יותר חשוב מעוד כמה טיפות חלב.
מסכימה!שואלת12
תודה!Dove
הלוואי שהייתי מצליחה לשחרר
ההתחלה תמיד קשה.מוריה
יש שלב שזה מתאזן ונהיה פשוט יותר.

ואני כן מציעה לך לתת בקבוק.
בעיקר כדי לשבור את המחסום הזה.

אחרי שישבר המחסום הזה תוכלי לראות מה יותר טוב לך.
תודהDove
זהו שאין איזה קושי מיוחד לכאורה וההנקה זורמת. ועדיין נמאס לי ממש.
לגיטימי.מוריה
כל אחת והתחושה שלה.

אני מצטרפת לזה שאמרו שזה לא הכל או כלום.
ישנה שטיפת מוחoo
משמעותית לגבי העדפת הנקה על תמל, בפועל ישנם לא מעט נשים שמרגישות כמוך, לא מתחברות ולא נהנות ואפילו סובלות.

חוסר הנאה של האמא, פוגע בה ואולי גם בתינוק, ולא בטוח שבמצב כזה יש יתרון להנקה.

אני הנקתי שלושה ילדים, כל אחד כמה ימים, בילד הרביעי בחרתי מראש לא להניק וזה היה מוצלח מאד.
מסכימה. תמ״ל הוא גם טוב ולא פחות חשוב אמאPandi99
שמחה
נכון..Dove
מניחה שעדיין יש יתרון להנקה, אבל יכול להיות שהמחיר כבר מידי.
באמת חושבת שאם אי פעם אלד שוב לא ארצה להניק בכלל. נראה לי שההנקה זה הדבר המרכזי שמקשה עליי כאמא וגורם לי לא לרצות עוד ילדים. ועדיין לא מסוגלת לוותר על ההנקה כרגע כי רוצה לתת לילדה שלי את הכי טוב בשבילה.
מי אמר שזה הכי טוב בשבילה?כבתחילה
אולי לראות אותך עם חיוך בסוף ההאכלה ולא עם פרצוף סובל זה יותר חשוב?
אולי אם תוכלי לתת לה צומי יותר זמן על חשבון הזמן שהקדשת להנקה זה יותר חשוב מאשר עוד כמה טיפות חלב?

יכולה להגיד לך שאני כיום, שנתיים וקצת אחרי, וגם חושבת כמוך שאם אלד אי פעם מלכתחילה לא אניק כי גם בגלל זה נגרם אצלי דברים לא טובים כלפי התינוק וחבל.
תמיד אפשר להפסיק ולשנות, אפשר לעשות חצי הנקה-חצי בקבוק, ואפשר גם להמשיך- אבל בתנאי שאת שלמה וטוב לך. אחרת- חבל על שתיכם...
את כותבת שההנקה הולכת טוב ב"הרקלתשוהנ
וזה באמת נהדר ולא מובן מאליו
אבל להנקה יש פן נפשי מאד משמעותי. לצד החיובי, זאת נתינה מדהימה. לצד השלילי זה עלול להרגיש כמו שלוקחים ממך בלי רצון וזה תחושות מאד קשות שממש נאחס להרגיש לתינוק שלך...

מה לעשות תכלס את תחליטי, אולי תצליחי למצוא דרך או סבלנות, אולי תחליטי שמה שנכון זה להפסיק את ההנקה, אבל אל תמעיטי בקושי שלך.
תודה ❤️Dove
בת כמה התינוקתבשורות משמחות
ממש מהר ההנקות מתרחקות כי הם גדלים מהר והיניקה יותר יעילה
כיוון אחר- ההנקה מעיקה לך אולי תנסי להניק במנשא ואז ידיים פנויות לעשות דברים שאת רוצה
זה לא מגביל אותך ואת יכולה לצאת ולטייל ככה
חודשיים וחציDove
אני לא כל כך יודעת איך להניק במנשא ואם זה יהיה לי נח
יש לך מנשא?בשורות משמחות
אם כן תוכלי לנסות, זה מאוד מקל
אכתוב לך הסבר אם רלוונטי איך להניק במנשא.
לגבי ההנקה בסביבות גיל 3-4 חודשים הם מתאזנים עם התכיפות בהנקה
אני ממש מבינה אותך הבן שלי היה יונק במשך שעה-שעה וחצי, ואחרי שעה כבר היה צריך לינוק שוב בגיל ארבעה חודשים פתח פערים פתאום של 3-4 שעות בין ההנקות
וגם הייתי שואבת לו אז זה גם יכול להיות פתרון טוב-לשאוב ולתת למישהו להאכיל בבקבוק וככה את יכולה לפנות לעצמך זמן ועדיין הוא אוכל חלב אם.
תודהDove
אני אשמח להסבר איך להניק במנשא
מצרפת הסברבשורות משמחות
חגורת מותן את חוגרת כמה שיותר נמוך כשהראש של התינוקת מגיעה לאזור החזה שלך.
מזיזה את חגורת המותן לצד החזה שלך מאיפה שהיא יונקת- ונועלת את חוגרת המותן.
חגורות הכתפיים לנעול לא עד הסוף- להשאיר רפוי, אבל ברמה שהיא בטיחותית! את חגורת הכתף מהצד שהיא יונקת תנעלי יותר, והצד השני יותר רפוי(כשאת מעבירה אותה לינוק מהצד השני תסדרי את החגורות באופן הפוך מבחינת אורכי נעילה)
וזהו..
תודה רבה! אני אנסהDove
חיבוק על ההרגשהEBM
הנקה יכולה להיות מאד אינטנסיבית. באסה שיש לך רגשות שליליים סביב זה 😘 .
אולי לחשוב על דרכים להנעים עלייך את ההנקות? לאכול או לשתות משהו מפנק? להיניק בשכיבה ולנוח? לצפות במשהו שאוהבת או לשמוע שיעור או פודקאסט? אולי לקרוא?

לי עוזר גם לקרוא על חשיבות ההנקה והדברים הנפלאים שהיא עושה לאמא ולתינוק בלי שאנחנו שמות לב!

תמיכה יכולה לעזור גם - מפגשים עם אמהות מיניקות כמו ליגת לה לצ'ה או מעגלי מיניקות, פנים אל פנים או וירטואליים..
תודהDove
תכלס אם אני מנשנשת תוך כדי זה הדבר היחיד שעוזר לי להפוך את ההנקה לנסבלת אבל אני רוצה לשמור על המשקל אז לא עושה את זה כמעט.
פשוט שורפת את הזמן בפלאפון ודי נמאס לי מזה.
ואני יודעת ליתרונות וקראתי על זה הרבה, זה הסיבה שאני עדיין מניקה, אבל זה לא עוזר לי להנות מההנקה.
היא באמת יונקת כל שעה?אפונה
זה באמת מאד מתיש ובאמת גן מיותר.
כדאי לרווח לה בין הארוחות - יותר "ארוחות" פחות "נשנושים".
אצל הגדול שלי גם הייתי כל היום סביב הנקה ומאד עזר לי בהקשר הזה להכניס לסדר יום עם הספר של הלוחשת לתינוקות, צבע תכלת.
כןDove
זה לא נשנוש, זה ממש ארוחה. אני פחות מתחברת לגישה של לחנך ולהגביל את התינוק בגיל הזה ומאמינה שצריך לתת הנקה לפי דרישה
גם אניאפונה
אבל לא כל דרישה היא דרישה להנקה... לפעמים היא דרישה לישון או דרישה למשהו אחר.
הבן שלי הגיב נהדר, הוא נעשה הרבה יותר רגוע ושמח וזו היתה הקלה רצינית.
הלוחשת לתינוקות זה לא חינוךעלה למעלה
זה פשוט איך לעשות להם סדר יום, זה ממש עוזר
בעיקרון זה לא הגיוני שתינוק יונק כל שעה זה המון
מתי הוא מספיק לישון?
היא באמת לא ישנה כמעט במשך היום.Dove
שלי מנצלת את ההנקה גם לשינהLana423
וזה היה יותר חמור בהתחלה..
את שמה לב אם היא נרדמת עליך בזמן ההנקה?
תחשבי שפעם זה היה המוצץ
היא נרדמת בהנקהDove
אבל הבעיה איתה שהיא לא מוכנה לישון בעריסה או בעגלה ואיך שאני שמה אותה שם היא ישר מתעוררת.
ישנה טוב רק על הידיים או במנשא
גם אצליLana423
זה עדיין ככה (בת 4 חודשים) אבל אני מעירה אותה בהנקה.. שתאכל ותסיים ואז אני מנסה להרדים אותה (ללא הצלחה חח)
מסכימה עם אפונהשירוש16
לא כל דרישה היא אכן דרישה להנקה.
כשאוכלים בצורה מסודרת כל סדר היום נראה אחרת.
תחשבי על עצמך - אם את היית מנשנשת כל היום, איך היית מרגישה?

אני שמתי לב שתינוק צריך ארוחות מסודרות. ארוחה טובה = שינה טובה = תינוק שבע ושמח.
כשאני ניסיתי להאכיל את התינוקת שלי על כל בכי היא אומנם הפסיקה לבכות באותו רגע אבל זה לא פתר את הבעיה. להפך, היא הפכה להיות תינוקת מאוד לא רגועה, התמלאה בגזים ואף פעם לא הצליחה לרוקן את השד כמו שצריך, מה שייצר עוד חלב קיימים ופחות חלב אחורי, יותר חלב ופחות שובע = תינוקת מלאה בגזים ולא שבעה, ותינוקת שלא שבעה ומלאה בגזים תתעורר יותר בקלות ותירגע רק בהנקה. זה גלגל שמזין את עצמו שצריך לעצור.
תינוקות בוכים ממגוון סיבות כי זו הדרך שלהם לתקשר ולספר שמשהו לא בסדר. לפעמים זה טיטול רטוב או גרעפס תקוע או עייפות.
הגישה של הלוחשת לתינוקות היא לייצר מערכת שמאפשרת לך לדעת מה התינוק שלך צריך באותו רגע שהוא בוכה.
תחשבי מה היה קורה אם כל פעם שפתחת את הפה להגיד משהו סתמו לך אותו עם אוכל...
אני עייפה - אוכל
אני צריכה שירותים - אוכל
בא לי מקלחת - אוכל
יש פה יותר מידי רעש - אוכל
מעבר לעובדה שזה לא פותר את הבעיה באותו רגע, זה גם מעייף. את שני הצדדים.

עוד דבר - תינוק בגיל הזה לא אמור לינוק כל שעה למשך שעה. זה ייתכן בשבוע הראשון ובימים סביב קפיצת גדילה אבל לא באופן קבוע. הנקה אמורה להיות בין 10 דקות לחצי שעה-40 דקות. ובין 8-12 פעמים ביום. אם התינוקת יונקת באמת כל שעה זה יוצא 24 הנקות ביום! למשך שעה כל הנקה - זה לא מסתדר.
יוצא תינוקת שרק אוכלת כל היום, לא ישנה, לא משחקת. לא פלא שאת עייפה ושחוקה מכל הנושא הזה.
בלילה היא כן ישנה כמה שעות רצוףDove
האמת נשמע הגיוני מה שאת אומרת
אני באמת הולכת לפי הגישה של הנקה על כל פיפס אבל מתחילה לפקפק כמה זה נכון וטוב.
תודה!
תראיזוית חדשה
עבר עריכה על ידי זוית חדשה בתאריך כ"ז בניסן תשפ"ב 15:44
אני גם בגישה של הנקה לפי דרישה, אבל אני חושבת שצריך לזהות מה הדרישה.
גם הבן שלי (4 חודשים) אוכל לעיתים יותר קרובות מ"לפי הספר". - כל שעה וחצי, שעתיים. אבל מה? הוא לא אוכל הרבה. אני רואה גם בבקבוק שהוא אוכל כל פעם במקרה הטוב 80-90. הרבה פעמים פחות.
בהתחלה ניסיתי לרווח לו ארוחות כדי שיאכל יותר, אבל אז הוא כל הזמן בכה, ואז עברתי לגישה של הנקה לפי דרישה, כי הבנתי שזה הילד. הוא פשוט אוכל קצת. (כמו אמא שלו.)
כשעברתי לגישה הזו בהתחלה גם הייתי נותנת לו כל פעם שבכה, עד שלמדתי לזהות שלפעמים הוא בוכה כי רוצה על הידיים/מוצץ/טיטול וכו'. אם תשימי לב יש סוגי בכי שונים.
אני חושבת ששווה לך לנסות ללמוד לזהות אם היא רוצה משהו אחר מאוכל.
אני גם עשיתי את זה בהתחלהעלה למעלה
ואז שעשיתי את הלוחשת קלטתי שסתם נתתי לה כל הזמן לאכול, לא כל בכי הוא הנקה.
תינוק לא צריך כל הזמן לאכול, הוא גם צריך לשחק ולישון, לכן סדר יום נותן את זה ממש!
זה לא אומר להרעיב את הילד חס ושלום אלא לשים לב שיש לו עוד צרכים.
תינוק אמור לאכול כל שעתיים וחצי-שלוש,לא כל שעה. אחרי האוכל כדאי לשים אותו קצת לשחק, אם הוא קצת מתלונן אז אפשר לנסות משחק אחר,שהוא מראה סימני עייפות להרדים אותו...
תזכרי שבכימוריה
זה צורת דיבור של התינוק.
הוא לא יודע לומר לך אמא אני רעב. אמא אני עייף. כואבת לי הבטן. אני רוצה שתערסלי אותי.
את כל זה הוא אומר בבכי.
יש שיטה של שפת הבכי. אני לא זוכרת איך קוראים לה.
תכתבי ביוטיוב "שפת התינוקות של דסטן"נפש חיה.
מוריהאחרונה
אני מציעה לבדוק שהיא עולה במשקלהיופי שבשקט
זה נשמע ממש דומה למה שקרה אצלנו והתברר שהתינוק הפסיק לעלות במשקל. הוא היה אז בערך בן שלושה חודשים. אחרי שטיפלנו בבעיה והצלחנו לרווח לו ארוחות התחלתי ממש להנות מההנקה. זה שונה לחלוטין כשההנקה היא לא כל היום אלא במרווחים שנותנים לנשום באמצע
שקלתי אותה פעם אחרונה לפני חודשDove
ואז היא עלתה מאוד יפה. מאז לא שקלתי אותה אבל אני כן רואה שבגדים כבר נהיו קטנים עליה אז נראה לי שהיא עולה.
הכי חשוב שיהיה לכם טוב יחד. יותר מכל השפע בהנקהמיקי מאוס
אבל באמת אם ההנקה הולכת טוב יש לה הרבה מאוד יתרונות ששווה לנסות לשמר.
גם בשבילך
(וגם לרחוץ בקבוקים כל היום זה לא כיף )
ממליצה לך להתיעץ עם יועצת הנקה אולי אפשר לנהל את ההנקות בצורה יותר מוגדרת שזה לא יצא כל היום וכל הלילה כי זה באמת מתיש מאוד

ובעיקר- לשחרר קצת, שבעלך יתן בקבוק אחד וישחרר אותך לכמה שעות מההנקה בזמן שמתאים לכם. יכול להיות תמ"ל ויכול להיות שאוב(אבל זה גם טרחה לא קטנה. אני ממליצה לך כן להתפשר ולתת תמ"ל)
ומכאן תראי איך זה מתפתח תזרמי עם המצב

בעיני הכי חשוב לוותר על התפיסה של הכל או לא כלום.
הנקה זה דבר נפלא גם בשבילך וגם לתינוק
אבל הבריאות והרוגע שלך הכי חשובים
אז שווה לנסות לראות איך את מצליחה למקסם את היתרונות של כל האפשרויות

בהצלחה!
תודהDove
אני חושבת שבאמת הבעיה שלי שאני בגישה של הכל או כלום, הלוואי שאצליח לשחרר את זה.
וואי ממש מבינה אותך. היה לי ככה עם הגדולהפלא הבריאה
היתה יונקת מלא זמן ברווחים מאוד צפופים. אבל דבר ראשון כדאי לבדוק האם היניקה שלה יעילה. כלומר האם היא מצליחה לאכול ארוחה בגודל נורמלי בכמות זמן סבירה. יכול להיות שהתפיסה שלה לא טובה ואז היא מתעייפת מהר ולא יונקת מספיק.
דבר שני. תנסי כמה פעמים לשאוב חלב ולתת לה לאכול. תבדקי האם זה מגדיל לה את הפער בין הארוחות. הרבה פעמים אכילה מבקבוק יותר קלה ולכן הם אוכלים יותר.
וגם פותחים יותר רווחים.
(גיליתי את זה עכשיו בילד הרביעי שלא מצליח לינוק. אז אני רק שואבת והוא אוכל כמויות שהגדולים היו אוכלים בגיל חצי שנה. אבל יש בין 4-5 שעות ברצף כל פעם. וזה טוב לו).
בקיצור. אם את רואה שהכמות היא פקטור לשובע שלה מבקבוק. אז כדי לך לשאוב כמה פעמים ביום במיוחד לקראת הלילה ולתת מבקבוק. ככה זה יקל עלייך וירווח לך ארוחות בלי לתת תמ"ל.
תודה!Dove
לגבי היניקה נראה לי שהיא כן יעילה כי כששקלתי אותה היא עלתה יפה במשקל, אני גם רואה שיוצא חלב ושהיא בולעת אותו.
השאיבה זה רעיון למרות שניסיתי כמה פעמים לשאוב ולא היה לי עצבים להמשיך להתעסק עם זה. המשאבה שלי גם די חלשה ולוקח די הרבה זמן לשאוב כמות נורמלית.
בעניין יעילות ההנקהפלא הבריאה
לא תמיד יש קשר לעליה במשקל וגם לא לזה שהיא בולעת. גם אצלנו שתי התנאים התקיימו ועדיין רק אחרי שראיתי יועצת הנקה שעזרה לי לתקן לה את התפיסה הארוחות של התינוקת התקצרו יחסית מ50-60 דקות ל20 ד' והפערים גדלו.
ממליצה גם לקנות משאבה איכותית. לי יש דו"צ של לנסינו שעלתה 650₪. והיא מעולה. נכון לא כיף להתעסק עם שטיפה של החלקים המשאבה. אבל אם זה יכול להקנות לך 3-4 שעות נחת בעיניי משתלם.
כמובן שאפשר תמיד לתת מטרנה שזה עוד יותר קל. אבל אמרת שאת פחות רוצה.
פספסתי את התשובה שלך.צהוב
אז כתבתי אותו דבר
תנסי את המשאבה של ביאמפה פאמפנעמי_

ממש קליל קומפקטי ונייד לחלוטין, אפשר לתקוע בחזיה ולהמשיך בעיסוקים

יש לי את החיקוי שלהDove
ולא הצלחתי לשים בחזיה בלי להחזיק אותה
אה. גם בישיבה? גם עם חולצה שתופסת מעל? באסה.נעמי_

וסתם בישיבה על הספה וגלישה בפורום את גם צריכה להחזיק?

לא ניסיתי יותר מידי פעמיםDove
אין לי כ"כ סבלנות לזה, אבל בפעמים שניסיתי הייתי צריכה להחזיק גם בישיבה
משהו קצת אחרצהוב

לשאוב לה בקבוק מלא ולתת אותו. פעם פעמיים ביום. 

לפעמים מהבקבוק אוכלים יותר וכך יש קצת מרווח בין ארוחות.

^^^ תחשבי אולי לנסות את זהשמחת אדר
אני משלבת שאיבות והנקה וזה הרבה יותר נוח.. ככה אני יודעת כמה אוכל ובאמת יש מרווחים גדולים יותר.. ומניקה לפני השינה כדי שירגע. אצלי השאיבות די מעיקות אז מנסה בזמן הזה לנצל לשמיעת פודקאסטים וזה עוזר ומקל על הזמנים האלו.. אומרת לעצמי שזה זמן רגוע לעצמי לעצור הכול ולשמוע משהו שיתן לי ערך או אפילו סתם בשביל הכיף שלי..
ומבינה אותך זה לא פשוט בכלל ולא יודעת כמה היו מצליחות בתדירות הזו.. תראי כמה את חזקה ואיזה אמא מהממת את. ולא משנה מה בסוף תחליטי לעשות תזכרי שהכי חשוב זה אמא רגועה ושמחה זה משפיע על התינוק (גם על הנפש וכפועל יוצא מזה גם על הגוף) הרבה יותר מכל חלב כזה או אחר טוב ובריא ככל שיהיה..
תודה אולי אני אנסהDove
למרות שאין לי כ"כ כח לשאיבות
כמה דברים.לא מחוברת
כבר אמרו לך פה כמה הנפשי יותר חשוב..
אבל אני רוצה לומר לך חכי, את כרגע לא מסוגלת לשחרר וזה בסדר היא באמת פיצית אל תקבעי דברים.
בגיל 3 חודשים הדברים נראים אחרת וככל שגדלים את תראי שינוי.
לי היה סיוט בהתחלה בהנקה היא ינקה גם כל שעה ועכשיו בה מדהים לנו.
מגיל חצי שנה התחלתי לשבת לה קצת בקבוקים
ממליצה לך לשאוב קצת ולתת שאוב.
ואם זה נמשך ככה הרבה אולי כן כדאי לראות יועצת הנקה
לפעמים ההנקה לא יעילה ואז לוקח הרבה זמן
יכול להיות קפיצת גדילה?
תודהDove
אני חושדת שאולי היא הקדימה את הקפיצת גדילה של 3 חודשים אבל לא יודעת
הי גם אצלי בגיל של הקטנה שלך ינקו רוב היוםאורוש3
זה משתפר בהדרגה. אצל הבכור נלחמתי, יועצת הנקה, מגבירים ותוספים. לא עזר. שחררתי את זה. ככה זה אצלי. בלי גודש בלי טפטופים. אבל יונקים כל הזמן כדי לגדול ולשבוע. אולי זה לא המקרה אצלך ושווה פגישה אחת עם יועצת (אם נשאר לך סל הריון נראה לי שאפשר להשתמש או שיש החזרים מחלק מהקופות).
לגבי התחושות, יכולה ממש להבין אותך. בתקופה הזו מאוד קשה. אני הכי נהנית להניק מעל גיל שנה. אבל גם הרבה לפני כן בהדרגה זה משתפר וגם נהיה יותר נחמד, כיפי, מתכרבל ונעימי.
אבל אם אני לא מתבלבלת בניק אז למיטב זכרוני יש לך רקע של דיכאון? אם כן, אז שימי לב לעצמך. אם זה באמת לא משתפר וזה חונק לך אז אני מאמינה שמה שיכול להקל עליך נפשית כדי שתיהי בריאה ושמחה חשוב יותר אפילו מההנקה. קחי בחשבון.
תודהDove
נכון יש לי רקע של דיכאון ואני מרגישה שלמרות מה שאומרים שהנקה עוזרת למנוע דיכאון אחרי לידה אצלי זה לגמרי הפוך.
לא שמעתי על זה.מוריה
מה ששמעתי זה שהפסקת הנקה עלולה לגרום לדיכדוך כמו דיכאון אחרי לידה.

מציעה לבדוק ולטפל.
נשמע ליריבוזום
הגיוני מאוד. *סטטיסטית* כנראה הנקה עוזרת למנוע דכאון אחרי לידה. אבל זה לא סותר שבמקרים *ספציפיים* האינטנסיביות השוחקת עלולה לגרום לתחושות אחרות.

עוד דבר - ייתכן שבכלל לא רלוונטי אלייך, אבל פעם נתקלתי בפוסט על תופעה של רפלקס עצב בהנקה - לפי מה שנכתב שם תופעה לא נפוצה אך קיימת. הצפה של תחושות קשות (עצב, ייאוש, כעס, חרדה) שנגרמת מהשינויים ההורמונליים שמתרחשים ממש לפני הנקה (את יכולה לגגל אם נשמע רלוונטי)
חיבוק גדול.. בת כמה היא?אני זה א
וכמה שאני פריקית הנקה אני חושבת שאם את לא נהנית אז לא חייב..
תודה! בת חודשיים וחציDove
מקווה שאצליח לשחרר
עם כל התגובות המחכימות חייבת להגיב לך..הילושש

היי.. 

הבן שלי בן 5 וחצי חודשים, 

ילדתי אותו בקיסרי חירום והרגשתי כישלון והרגשתי גם שאני חיית להצליח להניק כדי להחזיר לעצמי את התחושה שאני הצלחתי במשהו.. בהתחלה לא הצלחתי להניק, הייתי שבורה ממש כי 'אפילו זה לא מצליח לי', נאלצתי לתת מטרנה וראיתי איך התינוק שלי מתפתל מכאבים כשהוא רק בן כמה ימים..

לא היה לי כוח ולא רצון להניק יותר אבל כמוך, לא יכולתי לתת מטרנה. 

אז לקחתי יועצת הנקה. היא ממש עזרה לי. אני יכולה לתת לך את המס' שלה אם תרצי. 

היא שאלה אותי מה המטרה שלי? לעבור להנקה מלאה או חצי חצי. רציתי הנקה מלאה רק בשביל לא לתת מטרנה אבל בתכלס כן רציתי שירד ממני העול הזה. ובחרתי בהנקה מלאה. 

זה לא עבד ביום ולקח זמן ומלאאא סבלנות.

אבל כן, באמת ההנקות התקצרו ויש יותר מרווח בין הארוחות. וזה הרבה יותר מקל. 

אם את מרגישה שזה מעל הכוחות שלך, אז יש אופציה נוספת, בזמן שיש מישהו עם התינוק תשבי לשאוב. בין לבין. זה ממש קשה, אני יודעת, אבל לפחות יהיו לך קצת מרווחים בשביל עצמך!! 

ואולי ככה תתחברי יותר בנחת. 

ממש ממש בהצלחהה!! 

וואו אלופהDove
תודה!
היא עם מוצץ?מנגואית
לפעמים זה יכול ממש לעזור

(בהנחה שהיא עולה טוב במשקל)

בהצלחה !
כןDove
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך