רצונות שונים - איך לגשר?שמרית31
חג שמח,

רצונות שונים - איך מגשרים?

אני אדם שמאוד אוהב לצאת (לטייל, לשחות, לנשום אוויר של ים).. אני פחות אוהבת להתארח (לא מתחברת לישיבה בבית). בעלי , לעומת זאת, הוא אדם שחופש מבחינתו זה להתארח אצל חברים.

לפעמים הרצונות האלו מתנגשים וזה גורר ריבים - למשל, אני רציתי היום (חג) ללכת לאיזו פעילות (במרכז), ובעלי התנגד (טען שיהיה עומס ושלא תהיה חניה - מה שבפועל לא היה נכון).

הוא ניסה לשכנע אותי לבוא איתו להתארח אצל חבר (שאל כמה פעמים ושאל אם אני בטוחה) ואמרתי לו שאני לא מעוניינת.

בסוף יצא שהוא הלך לבד ואני ממש התאכזבתי ממנו.

האם אני כל כך חריגה בנוף?
גם כשאני מתקשרת לחברה כזו או אחרת הן לרוב יציעו להיפגש בבית ( מקסימום בגינה).

אני מתחילה לחשוב על ללכת לבד, אבל חוששת.. נראה לי קצת מוזר ליסוע לטייל עם עצמי או ללכת לים עם עצמי בחופשים.. וגם איפשהו חסר לי ההיבט המשפחתי של לעשות דברים ביחד שהולך מעט לאיבוד.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים. האם זה מוזר?

אצלנו הפערים הם עוד יותר גדולים.די שרוט
אני גם אוהב לצאת לטייל, להסתובב, לבלות וכאלה.

אישתי מעדיפה להישאר בבית ולבשל. אמיתי. זה הבילוי שלה. היא לא אוהבת מסלולים. לא אוהבת מעיינות. לא אוהבת ים.
מקסימום סרט בקניון והביתה.

יוצא שאני תמיד לוקח את הילדים לטיולים. לא מתלונן כן? אני נהנה מזה.

אבל זה מבאס.
אני באופן אישי החלטתי לא לגשר על הפער. אין טעם בלהכריח מישהו לעשות משהו שהוא לא אוהב. זה מוריד מהכיף.

אז כן, אני יוצא לבד. אין שום דבר רע בלצאת לבד. אפילו לים. גם עם חברים. גם לבד. החברה מכתיבה לנו הרבה פעמים שללכת לבד זה weirdo. אז אני פשוט עושה ההיפך מהתכתיב (שזה כשלעצמו כיף לא נורמלי. לעשות ההיפך מהתכתיבים החברתיים 😁).

ואת לא שונה בנוף. גם החברים שלי תמיד יושבים בבית ומארחים. ואני מתלונן בפניהם על זה. אבל זה המחיר של הבורגנות היום 🤷
מעריכה את התגובה 🌸🙏🏻שמרית31
זה קשה לפעמים לראות אחרים עם המשפחה שלהם מטיילים, נהנים ורק אתה לבד..

הילדה שלנו עדיין מעט קטנה בשביל טיולים,
אבל אפילו כשיש הזדמנות להשאיר אצל הסבים - גם אז אני מרגישה חוסר נכונות מצד בעלי :/
נכון. זה קשה. אבל מה הברירה?די שרוט
מצד אחד לרתום את בן או בת הזוג למשהו שהוא לא נהנה ממנו? עדיף כבר בלעדיה או בלעדיו.

מצד שני, להניח לו ולשקוע בפנטזיות אישיות של "לו הוא היה כך וכך" זה מביא דיכאון.

אז אני אומר תעשי מה שעושה לך טוב בלעדיו.
בלעדיו לא בקטע של ברוגז. בלעדיו בקטע של להשקיע בעצמך.

בגדול אתה ממש צודקמיואשת******
בלי קשר לפותחת, רק רציתי לבקש ממך להאיר משהו לאשתך מהנסיון האישי שלי שגם הייתי הרבה זמן כמוה ונהנית מהשקט בבית כשבעלי לקח את הילדות לטייל, זה שהילדות חוו את אבא ככיפי ונותן ומפרגן וקונה ממתקים בטיולים וזה…
ואמא כבדה יותר ופחות כיפית ויותר אומרת לא (מטבע הדברים בבית מחנכים בטיולים פחות)
והבנתי שלא טוב לי שזה הזכרונות שישארו להם כגדולים שאמא בבית מבשלת ועושה ספונזה ואבא מכייף איתן. והיום אני עושה מאמצים לא לכל טיול וכו, אבל בהחלט כל חג (פסח למשל. ואתמול) כן לעשות טיול משפחתי איתן לא מדי מסלולי וקשה אבל כן חוויתי

בקיצור סתם נקודה בשבילה נטו לחשוב עליה.

לא סותר שמסכימה עם מה שכתבת
אם אי אפשר לגשר על פער אין סיבה לסבול צריך להנות מהחיים
קודם כללמה לא123

חשוב לדעת, שזה נורמלי לאהוב לבלות וזה נורמלי לאהוב את הבית

זה לא שאחד מכם הוא הנורמלי והשני לא.

דבר שני, מניסיון,  אצלינו כל פעם מישהו אחר מתגמש למען השני.

ועם השנים, אחד למד לאהוב קצת לטייל והשני למד לאהוב יותר לבלות גם בבית.

ששניהם דברים חשובים באותה המידה.

אני מכירה מישהי מבוגרת שהיא חולה ודי מרותקת לבית, היא הייתה אחת שכל היום חיפשה לטייל, ובגלל שלא למדה להעסיק את עצמה עם עצמה, אז היא כל היום בדיכאון שהיא לא יכולה לטייל.

בהצלחה

תודה על התגובה 🙏🏻שמרית31
תשובה נכונהיהודה224
בדידי הווה עובדה
שום דבר לא מוזרבת 30

כל אחד מכם אוהב משהו אחר. מה מוזר בזה?

נראה לי שחשוב שמצד אחד כל אחד ימלא את הצורך שלו ומצד שני שתלמדו איך למצוא יציאות שבהן שניכם נהנים.

כדי שכל אחד ימלא את הצורך שלו- נראה לי לגיטימי לגמרי שהוא ילך לבד למה שנחמד לו ואת תלכי לבד או עם חברה או אחות למה שנחמד לך.

וכדי לצאת ביחד- תנסו להיות יצירתיים, ולחשוב על משהו שהוא באמצע איכשהו, או שמשלב קצת מזה וקצת מזה, וכל אחד מוותר קצת כדי שלשני יהיה טוב.

יש לי חברה שיוצאת לקמפינג של יומיים שלושה עם שבעה ילדים לבד, כי היא אוהבת את זה וזה חשוב לה, ובעלה לא סובל את זה...

המציאות הזאת ממש לא מוזרהשואל כדי ללמוד
אתם שני אנשים והגיוני מאוד שכל אחד מכם רוצה ואוהב לחגוג/לנפוש בצורה אחרת.
מוכר לי לגמרי מאצלנו שגם יש רצונות שונים בתחומים האלה.
הרצון למשהו משפחתי, מה שלא יהיה, מובן מאוד, וכן העין שלנו תמיד מסתכלת לצדדים ורואה דברים שאנחנו היינו רוצים וזה יוצר צביטה בבטן לפעמים.
דווקא בגלל השוני בינכם אתם צריכים לדבר על זה, למצוא מה כל אחד יכול קצת לוותר ולבוא לקראת כדי שכן יהיו גם זמנים משפחתיים יחד, הכי טוב להתחיל בדברים נטו זוגיים שלכם, ואח"כ להתקדם להיבט המשפחתי.
וכן, לפעמים זה ממש בסדר ללכת גם לטייל קצת לבד, בטח אם יש צורך כזה בשביל הנפש, אם לך זה עושה טוב אל תרגישי רע עם זה
קודם כל לנסות לזקק את הרצונות והצרכים של שניכםנגמרו לי השמות

למשל לשאול את עצמך - מדוע אני רוצה ללכת לים/לשחות/לטייל?

מה יש שם שעושה לי טוב?

האם זה המרחבים של הטבע?

האוויר?

להיות בחוץ ולראות אנשים?

הנוף?

משהו אחר?

ואז בעלך גם ישאל את אותה השאלה את עצמו -

מדוע אני רוצה להתארח עם חברים?

מה יש שם שעושה לי טוב?

האם החברה?

האם התחושה שיש לי שייכות לחברים, שמעריכים אותי, שאני חלק מחבורה מגובשת? שיש צחוקים?

שיש אוכל טוב? שיש אווירה נעימה?

וכמובן לשאול גם למה אני *לא* מעוניין לעשות משהו,

למשל במקרה שהזכרת, בעלך טען שיהיה עומס ותהיה חנייה.

צריך לשמוע ממנו - אני צריך לדעת שכאשר אני יוצא לאיוורור יש חנייה מסודרת ואין צפיפות אלא ניתן להיות עם אוויר לנשימה ומרחב. הדברים הללו חשובים לי ונותנים לי תחושה של כיף וטוב.

ולשאול כנ"ל גם את עצמך - מדוע לא הייתי מעוניינת להתארח אצל החבר?

מה יש שם בבילוי הזה שלא עושה לי טוב? מה גורם לי לא לרצות?

ואז אפשר לנקות את כל המסביב ולהתרכז רק במילוי הצרכים של *שנינו*,

למשל,

לצאת לטבע, אבל לאו דווקא ביום עמוס שכל עם ישראל יוצא, אלא יום למחרת, ואז גם לא יהיה עמוס וגם תהיה חנייה בשפע.

או לצאת למקום יחסית מבודד,

או לחפש מקום עם חנייה בשפע מראש,

או לשלב חברים ביציאה לטבע ואז יש גם טבע וגם חברים,

ואפשר לחשוב על עוד מגוון רחב של אפשרויות, כאשר המכנה המשותף לכולן - הן באות לאחר שזיקקנו את הצרכים של שנינו, וכאשר הבנו יותר את עצמינו, את ה"למה" (ל' בקצץ) שלנו, את הלמה כן ואת הלמה לא ולקחנו את כל זה בחשבון.

וכמובן הן יכולות לבוא כאשר ניקינו את המטענים בשיח ביננו אם היו (כי בד"כ כאשר יש התנגשות בין רצונות - השיח יכול לעבור משיח מברר לשיח של מטענים, ואז בכלל לא מדהרים ולא מבררים את הדבר עצמו, אלא יש כאן שני בני זוג שמנהלים שיח של מטען רגשי עם מטען רגשי של האחר,

למשל, האיש מרגיש שלא סופרים אותו, והתחושה הזו תדבר, עם האישה שמרגישה למשל שתמיד היא מוותרת, והתחושה הזו תדבר,

אז קודם לנקות גם את המטענים, להגיע למצב שהאישה מצליחה לגרום לאיש להרגיש שכן סופרים אותו והוא כן חשוב ואהוב, והאיש מצליח לגרום לאישה להרגיש שדעתה ורצונה חשובים ויש להם מקום של כבוד בלבו וכן הלאה... [זה כמובן יכול להיות גם להיפך וגם להתחלף בעוד אינסוף מטענים, זה רק לצורך הדוגמא כמובן].

לסיכום:

א. נזכור שזה לא מוזר בכלל, אלא אנו אנשים שונים, ו"כשם שפרצופיהם שונים כך גם הדעות וכו...

מותר לי לאהוב משהו מסוים שבעלי פחות מתחבר,

ומותר לבעלי להעדיף משהו אחר שאני פחות מתחברת

ושנינו צודקים והכל בסדר

ב. אפשר בהמשך לא' למצוא פתרונות כדוגמת ללכת לפעמים לבד או עם חברים/משפחת המוצא/הילדים למקומות הבילוי המועדפים עלינו, ובהזדמנויות אחרות לעשות גם בילויים משותפים עם בן/בת הזוג, וגם זה בסדר גמור.

ג. אם נרצה כן לחשוב איך יוצאים יחד לבילוי כרגע -

להבין את עצמנו, את הלמה שלנו, הלמה כן והלמה לא,

לזקק את הצרכים

ולשמוע את כל הנ"ל גם מבן/בת זוגנו

ד. להסיר מטענים ולבר על הדבר עצמו 

ה. ואז למצוא פתרונות אפשריים שימלאו גם את הצרכים והרצונות שלי וגם את הצרכים והרצונות של בעלי ולהנות יחד

הצלחה רבה

לא מוזר בכלל. כל עוד זה לא מסוכן.בסדר גמור
הרבה אנשים מפחדים להיות עם עצמם , פשוטו כמשמעו.
להיות בשקט כמה זמן, להקשיב לעצמם ולדברים שעולים בהם או לעכל דברים שקורים.
לא מוזר בכלל. רצונות שונים זה הגיוניעדיעד

ניתן בהחלט לגשר על הפער הזה באופן שכל פעם אחד מוותר לשניה.

פעם עושים מה שאני אוהבת ולהיפך.

זה מאזן את הרצונות ואדרבא, מוסיף לדעתי המון לזוגיות בכך ששניכם מוכנים

להשקיע זה בזה.

גם אנחנו ככהעוד מעט פסח

רק שבעלי אפילו לא רוצה ללכת לבקר חברים. רק להישאר בבית (לארח דווקא לא אכפת לו).

אחרי הרבה שנים של ויכוחים ואי נעימויות, הגענו למצב שאנחנו מתפצלים בכיף וזה ממש סבבה לנו. עם השנים למדתי לצאת לבד, עם משפחה מהצד שלי או עם חברות ולהנות גם בלעדיו, בזמן שהוא נשאר בבית (לפעמים לבד, לפעמים מזמין חברים שלו).

ובחגים וארועים- גם הילדים מתפצלים. מבחינתנו זה יתרון שכל ילד יכול לבחור מהו הבילוי המועדף עליו.

כשרוצים זמן זוגי יש כמה בילויים ספציפיים שמצאנו ששנינו אוהבים. אז מתרכזים בהם. הם אמנם לא מתאימים לחופשים/חגים וכאלה, אז מבינים שלא הכל צריך לבוא לידי ביטוי בכל יום. יש זמנים של משפחה. יש זמנים של זוגיות. יש זמנים של הורה-ילד. יש זמנים של בילויים בשביל הכיף שלנו.

לפעמים כמה היבטים יבואו לידי ביטוי בבילוי אחד. אבל באמת לא נורא אם לא הכל קורה בכל פעם. העיקר שכל דבר קורה מתישהו.

אולי לעשות מעין תורנות?רינת 23אחרונה
למשל בחול המועד- יומיים הולכים לחברים ויומיים מטיילים?
ביום העצמאות- שנה אחת חברים ושנה הבאה טיול?

מאמינה שעם הזמן את תלמדי להנות אצל חברים והוא ילמד להנות מטיולים. במיוחד שכל אחד ידע שיש לו את המקום שלו ואין ״איום״ על מה שהוא אוהב.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך