עבר עריכה על ידי שמלה אדומה בתאריך ט' באייר תשפ"ב 12:31
כתבו לפניי כמה דברים שאולי אחזור עליהם
בעקרון כשהוא עושה משהו מסוכן כמו לשחק עם הכפתורים של התנור והגז או מטפס על השולחן אנחנו מרימים את הקול ומזיזים, מנסים לתת הסחת דעת, אם הוא חוזר לזה פעם נוספת אנחנו שמים אותו בלוול והוא בוכה קצת ואנחנו מסבירים מה הוא עשה ולמה זה לא בסדר,
אחרי כמה דק מוציאים מחבקים ואומרים שוב מה היה לא בסדר ושאסור לעשות את זה שוב
מה אני אגיד? לפעמים זה עוזר ולפעמים הוא רץ לעשות את זה שוב ואז עוד פעם הכל מההתחלה עד שזה נשכח
כשהוא עושה משהו לא מסוכן אבל שאנחנו לא מרשים כמו להפיל את הפח או לפתוח אורנות אז אנחנו מנסים להסביר שאסור לגעת בפח ואם לא עוזר אני פשוט מוציאה את הפח לחדר אחר,
את הארון אנחנו בדרך כלל נועלים אבל אם הוא מצליח לפתח אני מוציאה משם כמה קופסאות ואז נועלת שוב ובדרך כלל זה עובד
כשהוא בוכה אם הוא רוצה משהו או אם אנחנו לוקחים לו משהו אני אומרת לו בערך במילים האלא - אני מבינה שאתה רוצה את זה אבל עכשיו -
אי אפשר\אסור\אתה לא יודע לשחק עם זה (כי הוא זורק או מכניס לפה וזה לא ממש קטן אבל קצת מסוכן) לפעמים נותנת חיבוק, לפעמים נותנת קצת לבכות, ושוב מביאה משהו אחר במקום ונותנת לו להרגע ומחזקת את הרוגע ואומרת לו כל הכבוד שהוא התגבר
בנוגע לאוכל כשהוא מתחיל לזרוק אני מפנה הכל מהר או שאני עוצמת עיניים\מסובבת מבט\סוגרת את הסיפור שאנחנו מספרים ואומרת שאוכל זה לא משחק ולא זורקים. מצביעה על נקודה במגש ואומרת שאם הוא לא רוצה אז אז שיניח כאן בצד.
שוב - לא תמיד זה עוזר ואם הוא ממשיך לזרוק אני לוקחת את כל האוכל לגמרי, מנסה להאכיל בעצמי למקרה שעדיין רעב ואם לא לוקח אז נגמרה הארוחה וממשיכים למקלחת .
כשהוא הופך את הצלחת אני מנסה להסביר לו באותה הצורה , לא להפוך את הצלחת אבל אפשר להוציא ולשים על המגש, או אם הופך אז אני מנסה לגרום לו להפוך בעדינות ולא שישפריץ המיץ של הסלט לכל עבר ..
כשהוא זורק את הבקבוק ומחפש אותו רגע אחרי אני אומרת שהבקבוק על הרצפה כי הוא זרק ועכשיו אין בקבוק, עוד מעט יהיה. ואז מחזירה ותוך כדי שהוא שותה אני אומרת לו כשאתה מסיים להביא לאמא ולא לזרוק \ להניח על המגש בנקודה מסויימת
בנוגע לספרים הייתי ממליצה לך כמובן להזיז אותם משם אבל אני מניחה שחשבתם על האפשרות הזאת וזה פשוט לא אפשרי אם הם עדיין שם.
אפשר לאסוף את הספרים ולסדר אותם ביחד בחזרה במקום ולשיר "נראה מי אוסף יפה"
אפשר להחליף ולשים שם רק ספרי ילדים שלא נהרסים מהר
אפשר לנסות לשים מחסום כמו פוליגל או משהו כזה שיאתום את המדף אם זה לא בר שינוי או לחסום עם שולחן קטן
שוב, לא הכל עובד ולא תמיד זה מצליח ולפעמים לצערי אנחנו נותנים לו ומוותרים וזה מצריך את כל הכוחות שלנו מחדש אבל פחות או יותר בזה אני משתמשת איתו