פעם אחת אבא הסביר למה התקשורת בוגדת מדרגה ראשונה, כי היא טוענת שעזה היא העיר הצפופה ביותר בעולם. הוא הוכיח שזה לא נכון. הסברתי להם שגם בצה"ל אמרו לנו את השקר הזה וזה לא עשה כלום לאף אחד.
עוד הוכחה טובה לבגידה של התקשורת אצלם היא שהם קוראים לגירוש מגוש קטיף התנתקות במקום בשם האמיתי. למרות שזה לא התקשורת שנתנה את השם, ולמרות שהרבה האנשים האלו עושים את אותה רטוריקה ואגיע לזה עוד רגע.
מי שמספר על הבעיות בתקשורת עושה מצווה גדולה של מחיית זכר עמלק.
מי שכמוני מספר על הבעיות בצבא (בעיות צניעות חמורות, חיילים שקיבלו טיפול רפואי כושל שיוצא מנקודת הנחה שכל החיילים שקרנים ואז חוו פריצת דיסק, מ"פ שלי שניסה להכניס אותי לכלא על משהו שהוא עשה, רופא שנתן למ"פ ימי חופש בכסות של ימי מחלה, חוקים לא הגיונים בגלל קיבעון שגורמים לבזבוז זמן ועוד ועוד ועוד) אומרים לו שאסור לומר ביקורת על הצבא. ואיפה אותה הרטוריקה שהזכרתי קודם? פשוט ממירים את המילה "ביקורת" במונח "לשון הרע". אסור לומר לשון הרע על הצבא.
מסקנה: כולנו מאמינים בדברים עם כל מיני בעיות ומסרבים לראות את הבעיות ובכח רואים את הדברים בצורה שהכי תתאים לאמונות שלנו. לא משנה אם אנחנו דת"לים או אתאיסטים או חרידים או שמאלנים או מתנגדי חיסון, מי יותר מי פחות.
הערה: אני יודע שלהרבה דת"לים תורנים אין את הבעיה בגישה שאני מתאר, אבל זה נפוץ.
אצלי במשפחה המורחבת יש משפחות שאסור לומר שיש בעיות במערכת הרפואית הצה"לית ויש כאלה שזה בסדר גמור.
עין טובה. המתכון לחיים מאושרים
כנסו לכרטיס אישי שלי ותראו את המבחר שלי מהפורום