המתכונים הכי טובים שלכם לקציצות הודו בלי רוטב?

בהנהלת: ט'
י"א אייר 00:03

אפשר עם מעט רוטב לא דומיננטי, בקיצור - קציצות שאפשר לחמם לבוקר שבת. בונוס אם הן יוצאות טעים גם בתנור.

י"א אייר 00:08
רק הודו בלי בקר יוצא יבש ועוד בלי רוטב.... תספרי אם הצלחת🙄
י"א אייר 00:27
כמו שכתבתי, לא חייב ממש בלי רוטב, נניח רוטב צהוב אפשר לחמם עם ממש מעט נוזל. כשכתבתי על התנור התכוונתי במקום טיגון כמובן, לא במקום סיר
י"א אייר 00:49
תעשי משהו עם הרבה ירקות ולא מעט רוטב, ואז בסוף הבישול תגבירי את האש ותפתחי את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם כראות עינייך
י"א אייר 07:13
י"א אייר 03:41
טחנתי במעבד מזון קישוא ובצל, די גדולים,
ערבבתי עם חצי קילו הודו טחון, מלח ותבלינים בשפע (כמדומני פפריקה ופטרוזיליה יבשה). התיבול ממש משמעותי כאן, כי אין רוטב ואין טיגון, לכן צריך לשים הרבה.
ערבבתי טוב טוב במשך כמה דקות.
הכנתי קציצות על נייר אפיה משומן, הכנסתי למקרר לחצי שעה בערך, ריססתי שמן גם מלמעלה, ואפיתי.
לדעתי ישבח אותן להפוך באמצע האפיה. אבל לא הספקתי.


לטעמי כנראה אפשר לשים גם בטטה ו/או בצל מטוגן. וגם לגוון בתיבול. כתבתי כאן את מה שעשיתי ויצא טעים.
י"א אייר 07:13
י"א אייר 07:26
מכינה הרבה מאוד:

הודו טחון, ביצה, מעט קוואקר, תבלינים (חוואיג, שום, מעט מלח). אפשר להוסיף קישוא או ירק אחר מגורד.

מזה אני עושה קציצות קטנות למרק, קציצות מטוגנות או אפויות.


לשבת אני אוהבת להכין מכל הכמות קציצה אחת גדולה:
בסיר קטן, מים ותבלינים, כשהמים רותחים מוסיפה כדור בשר ענק עד שמוכן ואז לפני האכילה פורסים לפרוסות.
או בסיר עם קצת שמן ולהפוך אחרי כמה דקות, לכסות על אש קטנה עד שמוכן.
אותו דבר אפשר בפיירקס עם קצת שמן בתנור.

ביקשת בלי אבל אפשר להוסיף לבלילה רסק או קטשופ ולבשל ברוטב ויוצא מעולה.
י"א אייר 08:41


י"א אייר 08:05

בתוך מעט רוטב אין שום בעיה לחמם. כאלה קציצות

י"ג אייר 23:44
קציצות הודו בתנור
מכינים בלילה של רק הודו , בצל קצוץ דק דק, תבלינים
שמים שמן בנדיבות בנייר אפיה ובידיים בשביל להכין את הצורות
לאפות כחצי שעה
יוצא מעולה בשבת בבוקר בפלטה