מחפשת רב מבין ורגיש. שבקיא בשבעת נקיים.קופצת
צריכה רב שיכול להבין מורכבות זוגית ויש לו כתפיים מספיק רחבות.
הלידה מתקרבת - ומה שמעסיק אותי זה תקופת הנידה שלאחריה.🥺
הקשבתי לפודקסט של מיכל פרינס והיא נקבה שם בשם של רב מסוים, אך לא הצלחתי להבין ברור...
תודה רבה ממש🙏
אני יודעת שהיו פה המלצות על הרב זכריה בן שלמההמקורית
אבל לא התנסיתי בעצמי
❤️
תודה. אני יודעת שהוא אלוף בטהרה.קופצת
אני לא מחפשת טמא / טהור.
מחפשת רב שיכול להנגיש לי את שבעת הנקיים מבחינה הלכתית. כי כמו שהם - אני שוקלת לעבור לדת אחרת כל פעם מחדש👹
מה הכוונה בלהנגיש? להסביר לך את החשיבות שלהםהמקורית
באופן שיתיישב על הלב?
לא. לצערי אני לא שם.קופצת
צריכה היתר להקלות מרחיקות לכת, בשביל בעלי.
(ההשקפה שלי עלי, על ה' ועל ההלכה מאוד שונה. בעלי צריך "אישור" מרב...)
אצלנוoo
בעלי הסכים להתגמש כדי לגשר על הפער ביננו, ללא אישור רב, למרות שהוא מאד מקפיד בכל דבר אחר, אחרי שהבין כמה זה פוגע בזוגיות ובי.
הוא לא יסכים ללא אישור רב.קופצת
והאמת? אני גם לא רוצה.
מי קבע שבי אסור לפגוע ובו מותר?
בדיוק כמו שפוגע בי השמירה שלו. כך יפגע בו אי שמירה שלו ויצער אותו.
זה לא שתחליטי בשבילוoo
אצלי הוא החליט לבד לוותר על דברים, אחרי שהבין את המשמעות בשבילי, זה נהיה משמעותי עבורו.
לא אומר שזה מתאים לכם, אבל אולי זה מתאים והכיון הזה נפסל מראש בלי בדיקה מעמיקה.
אני באמת לא רוצה להביא אותו למצב הזה.קופצת
זה יצער אותו מאוד מאוד מאוד!
מה? לא יכול להיות רב שיבין שעדיף לשמור חלק וכמו שצריך?
לא בטוחoo
שזה יצער אותו, לא נראה לי שרב יפסוק לשמור חלקית..
תראי אני לא מכירה את המורכבות שלך בנושאהמקורית
אבל מהיכרות עם מורכבויות אחרות והיתרין שונים שחוויתי על עצמי - יותר 'קל' לעשות חלק מהדברים כשרק מתחילים מתוך תקווה שהולך ומוסיף והכי הרבה עושה חלק שזה יותר מכלום, מאשר לקבל היתר לרדת ממשו שעושים אותו באופן מלא לפי דרישות ההלכה, ובטח ובטח בדבר כזה כמו הלכות נידה.
אני מקווה שתצלחי את הקושי ❤️
את צודקת.קופצת
אבל אני לא מקיימת מצוות מתוך כעס ועצב.
לא מאמינה בלסבול.
כרגע אני סובלת ומקיימת בכפיה.
וכשכופים עלי משהו - זה יוצר לי כעס ואנטי מטורף.

בדברים שקשורים רק אלי ואל אלוהים - אנחנו מסתדרים יופי. אני מרפה קצת. מתפללת על זה. מחפשת משמעות. מנסה להתחבר - ואז מגיעה לאט לאט לקיום המעשי.

פה אני "תקועה" כי לא יכולה להרפות. וכל חודש מחדש חווה כזה אנטי - דת מטורף בגלל זה...
ובעלי יודע ומכיר אותי. וכואב לו כל הצער שלי סביב המצווה הזו - אבל הוא לא רוצה, ובצדק, לרדת בשמירת ההלכה מצידו.
מצד שני - אני תקועה בלופ השנאה הזה כבר 14 שנה. אז חשבתי אולי הגיע הזמן לנסות לפתור אותו מכיוון שונה.

הקיצר, לא יודעת אפילו מה יעזור לי הפירוט פה.
רק יודעת שחייבת פתרון הגיוני עוד לפני הלידה
קטונתי מלייעץ יקירתיהמקורית
אני בטוחה שאת מכירה כבר את כל האספקטים של הענין

מקווה שתמצאי נחת מכל הסיפור הזה
יקרהתוהה לי
כל כך מבינה אותך
מקווה מאד שתמצאי מזור לקושי העצום הזה שאת ועוד אנשים רבים חווים
מה זה הקלות מרחיקות לכת?באר מרים
אם יש צורך אז לרדת ל ראשון ושביעי ולא ללבוש לבן אלה הקלות שאני מניחה שכל רב שיבין את המצוקה שלך יוכל לעזור..

מה את רוצה פחות מזה?
לא לשמור שבעה נקיים כמו שקוראים לזה "נידה דאורייתא" ? - זאת לא הלכה! זה כמו לשמור "בשר וחלב דאורייתא" ולכן לאכול עוף עם חלב.. ולא תמצאי אף רב שיתיר לוותר על שבעה נקיים

אם את שומרת הלכות נידה הלכתית-
בכל מקרה תצטרכי לעשות הפסק ולשמור 7 ימים.
את מחפשת הסברים רוחניים ורעיוניים לזה? יכולה להמליץ לך על מקורות..

הקלות הרבה מעבר לראשון+שביעי+צבעוני קשה לי להאמין שתמצאי..

אולי הכיוון צריך להיות
1. לחפש משמעות ופשר שיעזרו לך לקיים את המצווה
2. למצוא פתרונות שיעזרו לך לקצר את הדימום.. (פחות מבינה בזה אבל שיטת אביבה, קינמון, לימון, טיהורית וחבריהם יכולים אולי לעזור ובטח חכמות ממני תוכלנה להוסיף עוד..)
תאמיני לי שאני אחרי חיפוש משמעות של המצווה.קופצת
והאמת? שהחיפוש הזה רק מעלה לי את העצבים כל פעם...
השבעת נקיים מוציאים אותי מדעתי. ולחשוב שנשים החמירו על עצמן מרצונו החופשי - ואין מי "שיעשה סדר" היום - משגע אותי.

וואי איך אני איתךבוקר אור
כאילו מה הפואנטה שלכם להחמיר??
אבל עם כל הקושי אני לא חושבת שיש רב רציני שיכול להתיר לוותר על זה.
ולדעתי, יש הבדל בין להגיד "זה קשה לי, אני לא מסוגל" לבין לחפש מישהו שיתיר את מה שאסור..
כדאי ללמוד את העניין הזה.. זה לא ממשהשקט הזה
"קיבלו על עצמן"..
באמת, ממליצה לכל מי שמעניין אותה להבין את המקור של "ההחמרה" הזאת (החמרה במרכאות כי זו לא החמרה)
איפה אפשר ללמוד? אולי אותי זה קצת ירגיעסמטאות
אין לי המלצה ספציפיתהשקט הזה
אני למדתי מבעלי, שלא מזמן ניגש למבחן של הרבנות בנידה.

אני מניחה שיש לא מעט ספרים בנושא.. אולי @באר מרים תדע לכוון
אשתדל ממש תחילת שבוע הבא...באר מרים
היה לי שבוע מאוד עמוס..
מסכימה, שמעתי קצת מבעלי וזה כל כך מסובךשמש בשמיים
בוא נגיד שיש הבדל בין נידה וזבה וזה לא פשוט ההבדל בין מחזור ודימום בין מחזורים, ורק להבין אם את נידה עכשיו או זבה זה ממש ממש מסובך. לנידה יש דין של שבעה ימים לא דווקא נקיים. לזבה יש זבה קטנה שסופרת יום כנגד יום כלומר יום אחד נקי על יום אחד של דימום ויש זבה גדולה שזה שבעה נקיים.

אז נכון שזאת החמרה לספור שבעה נקיים אבל זה לא שנשות ישראל המציאו את זה, הן פשוט פישטו את כל הדינים המסובכים לדין אחד פשוט הכי מחמיר, תמיד לספור ולא להסתבך. (והרחקות היו בכל מקרה, השאלה רק מה האורך.) למה הן עשו את זה? אולי כי זה כל כך מבלבל שבקלות יכולנו להגיע לאיסורי כרת בלי זה? אני לא באמת יודעת...
אני גם מתחרפנת מהקושי של שבעה נקיים אבלאיזמרגד1
חייבת להגיד שזה לא שנשים החמירו סתם על עצמן, יש גדר הלכתי של נידה שזה יום אחד נקי וזיבה שזה 7 וביטלו את היום אחד כי לא ידעו להבדיל ביניהם. זאת אומרת שכן יש חיוב כזה הלכתית, פשוט קצת הרחיבו אותו ולא בלי סיבה... חוץ מזה שיש מצב של כתמים/דימום שמותרים בימים הראשונים ואז תיאורטית אם היו טובלים אחרי יום נקי אחד לא היה עובר הזמן המינימלי שצריך מהרגע שנאסרים עד שטובלים.
(מקווה שדייקתי... בעלי לא פה כדי לשאול אותו)
במחשבה שנייה סליחה שכתבתי...איזמרגד1
זה בטח ממש לא מה שאת צריכה לשמוע עכשיו ואני לא מצליחה לערוך😕
מגיבה לך בעדינות ואם לא מתאים אז אל תקחי כמובןהמקורית
אבל ממה שאני קוראת בהודעה הזו ובהודעה נוסםת שכתבת גם לי - חשוב לך ההגיון שבדברים. חשוב לך לקיים מתוך שמחה ורצון טוב את המצוות..הלוואי על כולנו כזו כוונה מראש בכל מצווה.
בראייה שלי, דווקא במצוות שקשה לנו לקיים ואנחנו לא מבינים אותן ואנחנו חווים קריעת ים סוף פרטית - פה הבחירה האמיתית שלנו., שהרי יכולנו גם לא לקיים וזהו . אבל חשוב לך רצון השם.
ואני חושבת שזה שקיימת את המצווה מתוך קושי רב כל השנים.. אני לא מקנאה בך בשכר שיש לך. באמת. בכל אחת שמקיימת מצווה שקשה לה, שהיא לא מבינה אותה, שהיא לא שמחה בה. שהיא מרגישה שמכבה אותה. ואשרייך שאת מחפשת פתח הלכתי ולא מתנערת מהעניין. אני מעריצה אותך על היכולת לשים את רצון השם מעל לרצון האישי שלך, הכי עמוק והכי מובן.
מה שאני אומרת בא איכשהו לפרק את הקושי שלך. שהוא וודאי רגשי ומעשי, אבל אולי גם תפיסתי. היהדות לא רואה ערך בסבל, ודאי שיש לקיים בשמחה כל מצווה שהרי אנחנו נתבעים על כך ואף חלילה נענשים : תחת לא עבדת את השם אלוקיך בשמחה. אבל לא רשום לא לעבוד אותו אם לא שמחים. צריך להביא את השמחה אלינו מתוך ההכנעה לרצון השם, שאני יודעת שקשה לי עכשיו ובאותה נשימה יודעת שאני בוחרת בחיים. ובאמת יכול להיות שהבחירה הזו גורמת לי לוותר על הרצונות האישיים שלי הרבה פעמים, ובכל זאת זה שווה לי. כי פה זה זמני, והשכר הוא לנצח אפילו שלא מבינים ומשיגים את זה בשכל.
מודה שאני לא מעורה בפלפול ההלכתי לפיו יש סוברים שאין לשמור שבעה נקיים, אבל זה הקו שמנחה אותי. גם אם אין בו הגיון, בחרתי בזה ושכרי מובטח לי כי לפום צערא אגרא.

וכמובן, שוב, אם מה שאמרתי לא רלוונטי לוקחת את דבריי חזרה ומתנצלת, כיוונתי שיהיה לתועלת ❤️

את קושרת כתרים לא לי🤦קופצת
לצערי לא בוחרת לקיים כלום אע"פ הקושי.
זה בדיוק הענין - שנלקחה ממני פה הבחירה כביכול.
ומה שאני כן מקיימת - זה לא בשביל מצווה או שכר. זה נטו ויתור זוגי.

אני יודעת שאין היתר לא לקיים מצוות אם זה לא נעשה בשמחה - אבל ה' ברא אותי ככה, עם מכלול תכונות הנפש שלי ועם הקשיים. והוא באמת נמצא איתי בתוך הקושי, כואב איתי ומחפש יחד איתי פתרון.
ככה אני חיה.
והפתרון נמצא גם בהלכה. וגם בנפש שלי.
ויש לו ולי סבלנות - גם לדרך ארוכה עד שנגיע אליה.. ומה שהיא תכלול בנבכיה...

אשרייך שאת מצליחה לכופף את רצונך לרצונו. אני לא.
אני עובדת קשה להגיע לכך שהרצון של ההלכה הוא עצמו הרצון שלי - רק ככה אני מסוגלת לקיים למעשה.
ובתחושה שלי - ככה ה' רוצה ממני *בשלב זה*
כתבת יפה וחיזקת אותי גם. תודה לך נשמה ❣️מיואשת******
את מתכוונת שיתירו לך הרחקות מסויימות?בתי 123
מה הכוונה מרחיקות לכת?
זה רחוק מלהיות מדוייקמשמעת עצמית
מה שכתוב שנשים החמירו על עצמן (במסכת ברכות) זה מזמן המקדש. ולא נאמר על נידה אלא על זבה.
עכשיו יש כאן כמה דברים:
1. בהלכה היהודית יש הירארכיה של מי קדם למה. מכיון שאנחנו יודעים שכל דור שקדם לחברו- ידיעת התואה וההלכה שלו היתה פי כמה וכמה, לרוב אין מי שבכוחו לסתור או לחלוק על סמכות הלכתית שקדמה לו.
לא כל אחד יכול לחלוק על כל אחד. אלא על בני דורו - שווי "ערך" הלכתי.
העניין של שבעה נקיים הוא כל כך קדום שאין אף פוסק אמיתי שיפסוק אחרת. ואם יש אז הוא לא פוסק אמיתי. בשביל "לעשות סדר" בהלכה שנהוגה כבר אלפי שנים צריך מישהו עם סמכות הלכתית, רוחנית שאין היום. וכם כמה דורות קודם לא היו.
יש הבדל גדול בין להביע דעה בלימוד תורה - שזה כל אחד יכול לבין פסיקת הלכה.
חשוב להגיד: רבנים היום, מוסמכים ככל שיהיו ומנוסים לא יכולים בכלל לשנות או לחדש בהלכה (אלא בדברים שהתחדשו במציאות כמו חשמל, טכנולוגיה וכו)
יכולים לפסוק עפ"י דעת גדולים שכבר קיימת מהדורות הקודמים, ומתוך מגוון הפסיקות - "לבחור" את הפסיקה הכי מקלה.

2. מכיון שמדובר על להבדיל בים נידה וזבה, ואין (!!) היום מי שיכול להבחין ביניהם, ההלכה המקובלת של
שבעה נקיים היא מכרעת וא"א לערער אחריה.
המונח "רב רגיש שמבין" הוא פשוט לא רלוונטי.
זה כמו להגיד שמחפשים רב רגיש שיתיר לברור בשבת כי נורא קשה ככה.
בדיוק.7 נקיים הם מזמן דרבנןאחתפלוס

לעניות דעתי לא דרבנן. ספק דאורייתאדבורית
כיוון שאשה חייבת מדאורייתא ב 7 נקיים במקרה של זבה גדולה
הבעיה כיום (ולא רק כיום, אלא החל מחורבן בית שני והגלות הארוכה) היא להבחין בין שני המצבים
לכן החמירו לנהוג בכל מקרה של דם אוסר כדין זבה גדולה. *שהוא דאורייתא ולא דרבנן*
הם ממש לא דרבנן...באר מרים
כמו ש@אחתפלוס כתבה לך - הם ספק דאורייתא..

ויש לא מעט מצבים שהם ממש ספק דאורייתא ואפילו ממש דאורייתא.. (דוקא המקרים הקשים יותר של דימומים ארוכים במיוחד או בין וסתיים..)

אם אספיק אנסה להסביר בהרחבה יותר בשבוע הבא.. נראה כמה עומס יהיה בעבודה..
השבוע בימים שעבדתי הייתי צריכה להישאר בעבודה עד מאוחר ובשאר הימים היו לי אירועים ופעילויות עם הילדים עד מאוחר כל יום.. מקווה שבשבוע הבא יהיה יותר שפוי..
זה באמתסליל
קשה, ואני לא באה להתווכח עם הכאב ולנסות לתת סיבות, כי לפעמים אין

אבל רק רוצה להגיד, שזו לא ההלכה היחידה שבה גם אם היינו רוצים, אין מי שיכול "לעשות סדר".
גם למשל בתחום של התרת עגונות. היה מתאים אולי שתתכנס הסנהדרין ותוכל לבטל או לשנות את ההלכה. אבל לצערנו עוד לא נגאלנו, ובמובן הזה אנחנו עדיין בגלות. וזה חלק מהכאב של הגלות, שאין לנו היום את היכולת לשנות הלכות, אפילו אם יש בכך צורך גדול...

אז אני מבינה את הכאב, רק באה להגיד שאולי זה חלק ממשהו גדול יותר מאשר קושי עם הלכה מסויימת, אלא זה חלק מכך שאנחנו עדיין לא שלמים ועם כל ההתחלה של הגאולה שאנחנו נמצאים בה, יש עדיין חוסר מאוד גדול, שמתבטא גם בדברים האלו.
מקווה שהצלחתי להסביר

וואי! קראתי פעמיים!קופצת
זה מדהים אותי תמיד שאנחנו כותבות כאן ואין לנו מושג אף פעם מה יהיה רלוונטי למי. מה יגע במי. מה נכנס ללב...

לחשוב ככה שזה חלק מהגלות שלנו כעם - ממש מתיישב לי על הלב.
יש בזה משהו מאוד עוצמתי.
במיוחד שאף פעם לא הרגשתי את הגלות. תמיד זה מצטייר לי כמשהו מופשט וערפילי כזה..
החיים שלי טובים ומאושרים ב"ה. מה חסר לי כביכול על מנת להרגיש צער של גלות?

להתחבר עם הכאב האישי שלי, לכאב הכללי שלנו כעם - זה משהו שמתיישב לי קצת על הלב.
אהרהר בו עוד.

תודה עצומה ממש!!!🙏🙏🙏
בשמחה❤️סליל
אני שמחה שכתבתי, כי התלבטתי אם לכתוב כדי לא "להטיף", למרות שזו ממש לא הייתה כוונה. אבל חששתי שזה יפורש כך.
אז שמחה שזה נגע בך

את ממש מעוררת השראה, בחשיבה שלך, וביכולת שלך לשמוע ולחשוב באמת על מה שאומרים לך, ולא להתנגד באופן אוטומטי.
אם את מתחברת לזה אולי תתחברי לספר של הרב ראובן ששובאר מרים
על טהרת המשפחה?

הוא מתייחס הרבה לקשר שבין הלכות טהרה והגלות והגאולה של עם ישראל?

אם את רוצה להבין את הקשר בין נדה וזבה לבין חורבן המקדש - מציעה שוב שתפני לחברה שלי, יש לה שיעור על זה.. אני לא מספיק זוכרת כדי להסביר אבל היא ממש מסביר שהסיבה העמוקה שכיום שומרים גם על נדה וגם על זבה ביחד קשורה לחורבן בית המקדש.. אני לא בדיוק זוכרת מה ההסבר שלה
אני רקיערת דבש

איזה כיף לך שלא הרגשת אף פעם מה זה הטעם של הגלות..

לא חשבתי שקיימים אנשים שמרגישים ככה. ואוו. חשבתי שכולנו בגלות עמוק עמוק והיא מורגשת בכ"כ הרבה אופנים

לא יודעת אם זה ישמח אותך או יעצבן אותך שכתבתי ככה

אבל זה קפץ לי

ואולי 

אולי

תכווני להרגיש בזה טעם של גלות והשתתפות בצער השכינה וצער עמ"י

זה גם יוסיף לך משמעות לענין וגם יחבר אותך לעמ"י ולצער הכלל.

מענין אותיקופצת
איך את מרגישה את הגלות בחיים שלך?
מה חסר *לך* שאת מחכה דווקא לגאולה?
מותר לענות איך אני מרגישה?דבורית
אני אשמח לשמוע...דפני11
אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחילדבורית
אני מרגישה גלות כש-
אני רואה את אבא שלי מזדקן
כשהילדים שלי חולים
כששומעת על עוד פיגוע
כשערבים מתפרעים
כשרואה איך משפחות כורעות תחת עומס של יוקר המחיה
כשמקצצים קצבאות של ישיבות ותלמודי תורה
כשסותמים פיות לרבנים
כשאין משילות
כשאי אפשר ללכת בקומה זקופה בארצינו
כששומעים על עוד יידוי אבנים שמתבצע כל יום
כשנחשפים לעיוות המקומם שהמשטרה נוהגת מול מתנחלים או חרדים לעומת הפשיעה הערבית
כשמאיימים לפנות את חומש
או את בית התקומה בחברון
כשמתקלקלת לי המכונת כביסה
וכשנשים צריכות לעזוב תינוקות במעון ולצאת לפרנס
כשמממנים אירועי תרבות של מעודדי טרור
כשנשפכים תקציבי עתק על תוכניות תועבה לנוער כדי שירגיש גאה

אני לא רוצה להמשיך זה מכביד על הלב

כי כשתהיה גאולה בעיניי
יהיה מנהיג
שקודם כל
יחיל משילות בארצנו
נוכל ללכת קוממיות
בלי לפחד
תהיה הרתעה
יבולע המוות לנצח
לא יתומים, לא אלמנות
לא טבח ברחובות
יבולע המוות על כל גווניו
החומר פחות יתכלה
וזה כולל גם את החוליים למינהם
לגדל ילדים בלי שיהיו חולים
תחשבי על זה רגע
או חולים במידה ככ פחותה
שיש לך מיני רפואות וכלים שאבדו מן העולם
גאולה זה אומר שהתקציבים הולכים למקום הנכון
לא מתבזבזים משאבים על
מעודדי טרור
סוטים בריוניים ותוכניות תועבה
פחות ביורקרטיה ליהודים שבונים בארצם
(במקום שהערבים בונים איפה שרוצים ואיך שבא להם)
קצבאות לתלמודי תורה
לישיבות
לאברכים
לנשים שמגדלות את ילדיהן הקטנים
אפשרות *אמיתית* לכל אשה לבחור אם היא רוצה להישאר בבית לגדל את ילדיה עד איזה גיל שתבחר תוך יצירת מקומות עבודה מותאמים לאמהות
ואז ממילא כשהמשאבים זורמים למקומות הנכונים, יוקר המחיה יורד, המגורים ברווח, אין מס על מכוניות משפחתיות גדולות, כך כל משפחה יכולה לאפשר לעצמה לסוע באופן בטיחותי באמת (ע"ע תאונות איומות לא עלינו שקרו בגלל רכבים לא תקינים עם משפחות שלמות שנהרגו) וכו וכו

ויותר מזה נהיה אור לגויים
רף גבוה של מוסר וצדק
נוכל לעצור באמת את הפשיעה
וגם את הטרור
כל הגויים יתברכו מכך
שעם ישראל
בארץ ישראל
עם תורת ישראל

וגם אני הקטנה
תזכה לבית עם גינה
מכונת כביסה שעובדת טוב
וחיי רווחה
שלום בית אמיתי
והורים שלא נס ליחם

ירפא ה' כל המכאובים
מחלות הגוף והנפש
ואור ה' יפציע בכל תחומי החיים

אני אוהבת את הכתיבה שלך❤️בארץ אהבתי
כל כך נוגעת, בדברים הגדולים ובפרטים הקטנים והאישיים.
ממש התחברתי למה שכתבת...
❤️❤️דבורית
וואי. חיבוק. אמןדפני11
תודה ששיתפת. את כזאת מהממת דבורית❤
❤️❤️דבורית
כתבת מהמם ממשאמא לאוצר❤
ממש הזדהיתי והתחברתי 💕
במהירה בימינו אמן!
❤️❤️דבורית
ואוPandi99
הדברים שכתבת הם מפעימים, וכואבים
ויחד עם זאת
אסור לנו לשכוח שיחד עם זה יש רשימה , לא פחות ארוכה של טובות וחסדים
טוב ה׳ ותחילת הגאולה שמופיעה עלינו לאט לאט
בהחלט נכון!דבוריתאחרונה
בטח🙂קופצת
מרגשתדבורית
אני לא כל כך הבנתי ולא ירדתי לסוף דעתךדובדובה
על אלו הקלות את מדברת שיתנו לך?
נגיעה בשבעה נקיים? אולי לספור פחות ימים משבעה נקיים?
אין מצב בעולם לקבל היתר כזה. לא היה ולא נברא...
אני גם סבלתי המון מהמצווה הזו. וכל חודש ללכת למקווה בשבילי זה מעיק ומלחיץ.. לא סובלת לבדוק את עצמי לפני ותמיד אין לי אחכ כח לכלום וצריכה להתאושש...
אבל זה התיקון של האישה.. אין לי כל כך איך לפתור את זה...
אני ממליצה לך מכל הלב אם את מחפשת היתרים כמו שכתבתי לא ללכת על זה. זו אחת מהמצוות הכי חשובות של האישה... היצר הרע ממש מנסה לגמור אותך. אל תתני לו. את חזקה ותותחית. את צריכה למצוא על מה יושב לך השנאה הזאת. לי אין שנאה פשוט חוסר כח לזה..למה את כל כך אנטי?? תשבי עם עצמך ותחשבי טוב.. מה מפריע לך כל כך??
יש איזשהו מרחב בנושא של הרחקות...מיקי מאוס
מגע של חיבה כמובן אף אחד לא יכול להתיר היום בשבעה נקיים
אבל כן יש דיונים בנושא הרחקות
לא מכירה מספיק,ולא יודעת אם זה תיבת פנדורה שבכלל כדאי לפתוח
אבל יש מה לדבר ולהתייעץ

וכמובן שאת הטהרה עצמה יש הרבה דרכים לזרז בייחוד שהפותחת מדברת על אחרי לידה.
מצטרפת בעיקר למשפט האחרון שלך..באר מרים
אישית אני לא מהמתלהבות מניסיונות ומאמצים לקיצור דימום, אבל במקרה שלה זה נראה לי הדבר שהכי כדאי להשקיע בו - לעשות את כל המאמצים לקיצור דימום ביחד עם כל הקולות בשבעה נקיים (ושוב - אישית אין לי אהבה מיוחדת לריבוי קולות גדול, אבל כנראה שזה מסוג המקרים שבשבילם טוב שיש את האפשרות להקל ולמתוח את ההקלות עד הסוף..)

לגבי ההרחקות - שואלת את עצמי האם ללכת על קו אפור שמותחים יעשה טץבאמת טוב לזוגיות או רק יגביר מתחים ופערים ויקשה עליהם יותר..
באיזשהו מקום כשיודעים ש "מוצר זה מותר ואסור זה אסור" זה שם גבול ברור ומרגיע את המתח והדיון בנושא..
נראה לי שכשאחד מבני הזוג מנסה ללוות לולא ולשני לא נח עם זה זה פת"ח לא טוב לזוגיות במיוחד בתקופה רגישה של אחרי לידה.

אולי ההיפך - לתכנן מראש דרכים שונות לגילויי חיבה וחיזוק הזוגיות בתקופה שאסורים.
ממש לדבר על זה ולעשות רשימות כיצד הצורך להרגיש נאהבים יבוא לידי ביטוי גם ללא מגע..
איזה נשמה את.קופצת
תראי. אני מלכת הקולות ההלכתית👑
באמת. אין הקלה הלכתית, נראה לי, שאני לא משתמשת בה.

ואת צודקת לגבי המתח שפער כזה יוצר בזוגיות. לכן אני מחפשת אסור ומותר שונים אבל ברורים.

לגבי פסקתך האחרונה - עייפתי.
באמת שניסינו הכל. באמת שהחברות שלנו / שיחות נפש/ קשר רגשי/ אהבה - הכל ב"ה ברמה גבוהה ממש. עייפתי מלחפש ולחפור שם...

סיכוי גבוה שהוא יתאים גם למטרה הזאתרינת 23
תודה🙏קופצת
אולי הרב דוד ביגמן?תוהה לי
תודה. אבדוקקופצת
תתקשרי למרכז יהל ותשאלי אותםשחרית*
מבינה את המקום שלךשירוש16
לא יכולה להרחיב פה אבל אני לגמרי איתך בנושא הזה.
האנטי שזה יוצר אצלי כל כך חזק שזה מתגבר על הכל. גם על הרצון להביא עוד ילדים לעולם ולסבול עוד חודש של אסורים.

מצאתי דרך מסוימת להתמודד עם זה. לא יודעת אם זה יעזור לך. בכל אופן שולחת הודעה בפרטי.
אשמח גם אם אפשרחצי שני
לא מבינה מספיק את המצב שלךהשקט הזה
אבל אולי לנסות להתייעץ עם הרבנית מלכה פיוטרקובסקי.

^^ שמעתי אותה מתבטאת בנושא,נראה לי זה כתובת מתאימהמיקי מאוס
היא מחויבת להלכה ומאוד מאוד בקיאה
ועצם זה שזה אישה יכול מאוד לעזור בשיח. למרות שאם הכתובת פה זה בן הזוג אז אולי מאותה סיבה בדיוק הוא יעדיף רב 😏
חלילה לי מלהתערב. אבל הלב באמת נצבטחצילוש
אישה שמתיימרת להציע כל מיני הצעות שבאות לבטל דברים במסורת ישראל שמסרו עליהם את הנפש, וקוראת לעצמה פוסקת הלכה. באמת לא רוצה להיכנס לדיון ומריבות. כי אני באמת שונאת את זה. אבל השרשור הזה שורף לי ממש. לאן הגענו? באמת. יש היררכיה רבנית. יש מסורת ישראל. יש פוסקי הלכה בעלי כתפיים רחבות. ויש את הרבנית מלכה פיוטרקובסקי, שהיא אישה מאוד חכמה והכל, אבל לפי תחושות הבטן שלה לגבי רלוונטיות השבעה נקיים או נישואים חד מיניים או כל דעה מהפכנית ופוסטמודרניסטית שהיא מציגה מדי פעם, לא פוסקים הלכה. רק מבלבלים את הציבור. באמת שאני לא רוצה להיכנס לדיון ואוהבת את כולכן, פשוט להשמיע קול אחר, שנראה שכבר לא ממש pc להשמיע אותו מהפחד שיעלו אותך על מוקד. זהו. מצרפת סרטון עבור מי שמעוניינת להבין את רוח הדברים של הרבנית שטוענת שהחרד"לים הרסו לה את בני עקיבא ולמעשה אנחנו "שני ציבורים שונים".

תודה על זה מחזקת את דברייךחגהבגה
מי ששמה לב ומי שלא נעלמתי מהפורום בדיוק בגלל זה.
עם כל הכאב והקושי, עצום גדול ככל שיהיה ,והוא קיים, אני לא מזלזלת.
יש מצוות דאורייתא.
שהעובר עליהן כרת.
ומישהי שמתיימר להיות פוסקת הלכה שזה בכלל אבל בכלל לא רוח היהדות ועוד בעניינים כאלה מעלה את גבתי בשאלה גדולה עוד לפני ששמעתי מה היא אומרת.
לא סתם כל המלמד בתו תורה וכו'...
איסור כרת הוא על קיום יחסים עצמם בנידה.קופצת
לא על הרחקות למשל....
וצודקת שבדברים כאלה צריך לבדוק מי בדיוק הדמות ההלכתית אליה פונים.

נס שבעלי קיים, והוא הסמכות המאזנת בענייני הלכה מבין שנינו.
אבל אני בהחלט אוספת פה שמות בשרשור ונשב עליהם.
דיברתי באופן כללי על מצוות נידהחגהבגה
לא מפרידה בין הרחקות שבעה נקיים לבין אישות בנידה, כי מסיבה מסויימץ כיופ יש אותו דין לכולם.
לא שמעתי על מישהי שהתירו לה לוותר על הרחקות.
כל מה שאני אומרת פה זה בלי קשר בכלל לעצם העובדה שזה באמת, נורא נורא קשה וזו עלולה להיות אבן מכשול ענקית ואני שולחת לך חיבןק עצום על ההתמודדות♥️
צר לי, אבל מכירה כמה נשים ש'ויתרו' להן על חלק מההרמקום בעולם
מההרחקות, ואני ביניהן.
תראיחגהבגה
גם היה תנא אחד שהצליח להתיר שרץ ב150 דרכים, ולא פסקו הלכה כמותו כי חבריו לא יכלו לרדת לסןף דעתו ולהבין איך בדיוק הצליח להתיר.
חלילה אני לא משווה להתרת שרץ.
אבל אם באמת ממש רוצים, אפשר למצוא דרך להתיר כמעט כל דבר.

זה מורכב כי מצד אחד, ברוך ה' שיש רב שמתיר, ואז לפחות אנשים לא עןברים על ההלכה ויש להם על מה לסמוך.
אסל מצד שני, כל אדפ שני היום קורא לעצמו רב ויש כאלה שמתעסקים רק במלצוא איפה להקל ולהתיר.
אני חושבת שיש מקום לכתפיים רחבות במקרים קיצונייפ ממש שאין שופ דרך אחרת לבצע את ההלכה כפי שצריך אז לפחות שיהיה היתר.
אני לא יודעת מה המקרה הספציפי שלך, אבל זה נשמע היופ מכל מקופ שיש יותר ויותר רבנים שמחפשים כל דרך להתיר ולהקל ואני לא מסכימה עם הגישה הזו לכתחילה.
אני חייבת למחות על כבוד חכמים.טארקו
עם העיקרון של דברייך אני יכולה להסכים
אבל עם הזלזול הרבנים שלמדו יותר ממני וממך ומתוך כך נותנים פתרונות ראויים למצבים הלכתיים מורכבים- אני לא יכולה להסכים.

וכן בוודאות יש הבדל גם ברמה ההלכתית בין הרחקות לבין אישות. זו כמובן לא הדרכה לרבים אבל יש הבדל ויש פתרונות הלכתיים מסוימים למקרים מסוימים, ומזל שלא פוסקים הלכה מהפורום.
בהחלט מזל ואם את רוצה למחות בדברייחגהבגה
אז לא הבנת מה אמרתי.
הפוך.
התכוונתי שיש רק לשאול דעת תורה אבל לא לחפש דווקא את מי שהכי מקל כי לפעמים אלו לא תלמידי חכמים גדולים.

כבר הבעתי את דעתי בעבר על כך שיש דעה רווחת היום לעשות רב בכל נושא, מה שנוח לנו.
מזל שיש רבנים חכמים, גדולי תורה (לא ליצנים שמתיימרים להיקרא רבנים ויש לא מעו כאלה היום לצערנו, במיוחד בציבור הדת"ל) שבמקרי קיצון, בנסיבות מיוחדות ומקרים נדירים יכולים למתוח את ההלכה בגבול שמותר על מנת לפתור בעיה קיצונית כלשהי.

היופ כל ההיתרים הכי גדוליפ הפכו לכתחילה לנחלת הכלל ויש ביקוש להתיר דברים שאין מקום בכלל להתחיל להתיר אותם ולאו דווקא בנןשא הנידה.
אז הפוך, אני הכי בעד כבודם של הרבנים וחכמי התורה.
בלי קשר לדיון- מותר לעשות רב אחר לכל תחוםיעל מהדרום
לק"י

זוכרת שלמדתי את זה פעם.
זוכרת מקור?חגהבגה
מעניין כי אני מכירה בדיוק הפוך...
אין לי מושג. אבל חושבת ששמעתי את זהיעל מהדרום
לק"י

ממישהו רציני
בדיוק בעלי אמר לי את זה.פשיטא
הוא לא זוכר מה המקור אבל למד את זה.. ננסה להיזכר..
ככה גם אני יודעתאמא לאוצר❤
האמת שרציתי להעלות את זה כמה פעמים על מה שחגהבגה כותבת...
כי אני מסכימה עם @חגהבגה שאוהבים לפסוק פה בפורום וכו ושצריך להיזהר והכל, אבל גם אני מכירה את מה ש @יעל מהדרום שכן מותר לעשות רב לכל תחום
אני חושבת שזה ברור שמותר ללכת למישהו אחר בכל תחוםמיואשת******
כמו שיש בית דין לממונות וכן הלאה
ואני חושבת שמה שחגה מתכוונת הוא יותר בקטע של לא ללכת לפי גישות שונות לגמרי
למשל לא הגיוני מישהו שהולך לפי הרב עובדיה בכל הדברים ואז בנושא מסוים , לא יודעת מה, הולך לרב שפוסק בשיטת חב״ד נגיד. או בשר וחלב לפי יוצאי הולנד. או משהו כזה.
אבל אם מישהו חי לפי פסיקות הרב עובדיה, והולך לרב אחד בענייני בשר וחלב ורב אחר בעניני מראות, ששתיהם פוסקים לפי הפסקים של הרב עובדיה רק כל אחד בקיא בהלכה בתחומים אחרים, אז נראה לי די ברור שאפשר ללכת לרב אחר
באמת מישהו חושב שרבנים בסדר גודל של רבני שכונה וכו יכולים להיות בקיאים בכל תחומי ההלכה. כמו הרב עובדיה זצ״ל? ולרבנים בסדר גודל שבקיאים בהכל מכל כל בדכ לא הולכים מעשה יום ביומו זה גדולי דור שקשה להגיע אליהם.

כמו שאנחנו שואלים שאלות פוריות את פועה ולא את הרב הנפלא שלנו. הוא לא מבין בזה. ואנחנו נשאל את פועה שיש להם קו מסוים ולא משהו שלא תואם בכלל את קו ההלכה שאנחנו הולכים לפיו בכללי.
מקווה שהובנתי
ככה גם אני יודעתבאר מרים
נדמה לי שראיתי את זה מהרב אבינר..

כל עוד בכל תחום מקפידים לשאול את אותו רב
אבל בדרכ זה הפוךהמקורית
כח דהיתרא מסור למי שבקיא מאוד דווקא לפי מה דאני יודעת.
מניין לך שזה ציונות דתית דווקא? זו הכללה שהיה לי קשה לי לבלוע האמת
צאי ותבדקיחגהבגה
יש המון אנשים המתקראים בציבור רב
אבל בעצם הל פוסקים בצואה מעוותת וחדשה שאין לה ביסוס בפסיקת ההלכה לדורות.
פחות רואים את החידושים המוזרים בציבור החרדי שהדרך שם מאוד ברורה
לא כל "רב" הוא אכן בעל ידע ומסורת, זה נכוןמיקי מאוס
אבל זה נכון בכל חברה ודווקא בחברה החרדית שבה מחלקים את התואר הזה בנדיבות רבה

בכללי הפסיקה החרדית היא ה"חידוש" של המאה-מאתיים שנים אחרונות. אי שם בארופה
אפשר לראות את ההבדלים בינה לבין הפסיקה הספרדית למשל

ונכון שבציבור הדת"ל יש הרבה יותר פסיקה שמתבססת על עקרונות פסיקה רחבים יותר,כמו היררכיה של מקורות וחזרה למקורות יותר קדומים ולא דווקא רוב מניין של הפוסקים בדורות הכי אחרונים

אז דווקא החלוקה לפסיקה חרדית כיותר מסורתית זה לא נכון.
זה כמו שתתיחסי למגבעת וחליפה כמסורת יהודית, זה קשקוש- זה מסורת חסידית ארופאית. בשביל כל יהודי אחר כמו למשל יהודי ספרדי אין בה שום ערך מסורתי או יהודי

אני חלילה לא באה לומר שיש פסול בפסיקה החרדית (יש פסיקות ספציפיות שכן בעיני זה מביא לקלקול אבל לא זה העניין)
אבל בכ"מ אין לה עדיפות או עליונות, זו גישה
אין ספקYNZS

שהפסיקה האשכנזית מחמירה יותר אבל זה ממש לא משהו חדש של המאה מאתיים שנים אחרונות, זה קדום הרבה יותר -מסוף תקופת הראשונים ומטה.
לעצם העניין דווקא הפסיקה החרדית נותנת הרבה יותר משמעות ומשקל להיררכיה.
לכל פוסק יש את החשיבות שלו ללא קשר לכמות החולקים עליו, למעט במקרה שהוא דעת יחיד וזאת בניגוד לפסיקה הספרדית שנותנת הרבה יותר משקל למניין הפוסקים.
(ואגב זו ממש לא הדרך של כל פוסקי ספרד אלא חידוש של מרן הרב עובדיה יוסף בדור האחרון).

לא כל מי שכתב ספר לאורך השנים זו סיבה לפסוק על פיו, יש סיבה שיש פוסקים שהתקבלו יותר ברוב הקהילות, או כי הם גדולים יותר או כיון שזה המהלך האלוקי של השתלשלות ההלכה.
במובן הזה הפסיקה החרדית דווקא ממשיכה את המסורת הרבה יותר מכל פסיקה אחרת ובפרט לגבי מה שכתבת על פסיקה ספרדית למול אשכנזית.

באופן כללי בציבור החרדי יש חלוקה ברורה בין הפסיקה האידיאלית והמקובלת, מה שנקרא "לכתחילה" לבין הצורך שמתעורר כשמגיע אדם פרטי במצב מורכב שאז יש הרבה יותר מקום להקל.
במילים אחרות יש את האידיאל ההלכתי ובמצבי קיצון אפשר להקל.
לא הופכים את מצבי הקיצון לאידיאל.

צודקת לגבי ההיררכיה, אח"כ חשבתי על זה שלא דייקתימיקי מאוס
קיצרתי, התכוונתי לרוב מניין ובניין שזה הביטוי הגנרי. שכמובן לא עושה רוב לכל ספר שנכתב
אבל בעצם יש סינון מאוד סלקטיבי של מי נספר ומי נחשב "גדול" אז נשאר בעיקר "בניין"

הנקודה שלי היתה יותר ששולטת היררכיה אבל היא מאוד של אחרוני אחרונים
ולא דווקא היררכיה כרונולוגית, ממה שאני מכירה בפועל לא נותנים משקל גדול לדעות חשובות בראשונים ואפילו מוקדמות יותר שלא "שרדו" לפסיקות למעשה המאוחרות יותר, יש בזה כמובן הגיון הלכתי אבל לא מחייב

דוגמא טובה למשל היא במידות, שיחסית רווח מאוד שיטת חזון איש, למרות שיש בה קושיות גדולות, לא בגלל שהיא קשה ומחמירה אלא קושיות ממש
ובאמת -לכן לא מקלים לכיוון השיטה הזו
רק מחמירים אליה וזה כמובן רק דוגמא לא כולם חוששים לה אצל החרדים

"פסיקה ספרדית" זה לא הרב עובדיה, הוא באמת היה חדשן עצום
וכמובן קצת קשה לשים את כולם באותה הגדרה (כמובן נכון גם לגבי פסיקה חרדית) אבל כן יש מגמות
וזה לא שבציונות הדתית פוסקים דווקא לפי השיטה הספרדית או שיטה ספציפית זה לא הכוונה זה רק היה דוגמא למסורת שורשית אחרת

לא באתי להגיד טוב או לא טוב, חלילה.
אבל זה לא שהם קרובים יותר ל"מסורת"
הם פשוט חוששים יותר לדעות מסוימות ופחות מכריעים
ובעיקר פחות מוכנים "לפתוח" את הפסיקה למעשה של דורות אחרונים גם כשיש קושיות או סיבות לחשוב שיש עניין לחדש, מידות זה באמת דוגמא טובה, שבה פוסקים למשל "ערערו" על הנחות מסוימות של חלק מהאחרונים באירופה ואפילו ראשונים מתוך הבנה שהם לא ראו מעולם זית והגיעו למידות הרבה יותר קטנות. אז זה קולא? בעיני ממש לא. זה חתירה לאמת הלכתית ומתן משקל גדול יותר לחז"ל שחיו בארץ ישראל ונתנו מידות על פי נפח

לגבי הסיפא-
כל גישה הלכתית מפרידה בין לכתחילה לבין צורך
אבל יש גישות שבלכתחילה צריכות לחשוש יותר לכל הדעות ה"חשובות" ולכן למעשה מחמירות בהגדרה
וגישות שיותר מכריעות בדין
אפילו ברב עובדיה שבהגדרה פסק על מנת "להקל" יש את החלוקה הקריטית הזו בין לכתחילה לשעת צורך לבדיעבד וכו

השאלה מה אתה מכניס לתוך הלכתחילה הזה...

ושוב- אני חלילה לא באה לזלזל בשיטת הפסיקה החרדית או לשפוט אותה.
רק לא מוכנה לקבל את הזלזול בגדולים וחשובים שלא קיבלו אותה ומעיזים "לחדש" ולהגיע למסקנות שונות ממנה

וזה שיש מעטים שמוכנים לפסוק בחדשנות מקלה למרות שאין להם ידע מספק או ביסוס מתוך איזו גישה ליברלית שלהם כלפי ההלכה לא מכניסה את כל הרבנים שמגיעים למסקנות יותר מקלות לאותו סל של חסרי מסורת
(והחלוקה כמובן היא לא בהכרח חרדים או לא, יש גם שמשתייכים "מגזרית" לציונות דתית אבל נלחמים בחורמה נגד פוסקים שמחדשים ויש גם הפוך, שמחדשים בחברה החרדית. זו הכללה גסה)
עכשיו אני מסכימה איתך כמעט על הכל YNZS

רק שבעיניי במובנים רבים מסורת הפסיקה המקובלת היא דווקא לא להכריע (זה לא משהו חדש בן זמננו, זה משהו שכבר קיים מסוף תקופת הראשונים בארצות אשכנז) אלא באמת לחשוש עד כמה שניתן לרוב הדעות, בפרט בעיניינים חמורים שגובלים באיסורי דאורייתא וכו'.

ונכון שלכל אורך הדורות היו חדשנים יותר או פחות אבל ככלל זאת המסורת שהתקבלה.

הגישה הזאת נובעת מתוך הבנה ותפיסה שאנחנו קטנים ביחס לגדולי הדורות של פעם וצריך ביסוס חזק ורציני כדי לחלוק עליהם.

ואם משהו מפריע לי בתרבות החדשנית זאת בדיוק הנקודה הזאת, שכל אחד מרגיש שיש לו כתפיים להתווכח עם הגאון מוילנא או עם ר' עקיבא אייגר.

החלוקה לא פסיקה חרדית דתיתרוממה
אלא פסיקה ספרדית אשכנזית.

זה שיש הטיות קיצוניות להחמיר אצל חרדים לא הופך ללגיטימי את ההטיות הקיצונית להקל אצל הדתיים.

פסיקה דתית אשכנזית מודרנית ליברלית שווה לפח ומציגה עקרונות פסיקה שלא היו קיימים במסורת ישראל. וכן אין כבודה במקומה מונח.
שמחתי לתת שירות.

האמת שדווקא הבנתי אותך מצויןטארקו
אבל אין לי רבנומטר ואני לא מחלקת ציונים לרבנים לפי כמה הם מחמירים או לא, ובדיוק על זה אני מוחה.
💕💕השקט הזה
מצטרפת לדברייך. משאירה את הצדיקומטר לקב"ה
אני לא מחלקת ציונים ובטח לא לפי כמה מחמיריםחגהבגה
אלא מה שיטת הפסיקה שלהם.
כל מה שאני אומרת זה לא לףי מה שנראה לי.
לי אין מושג בזה בכלל.
אני שומעת תלמידי חכמים שמדברים על התופעה.
צודקת .יש היום רבנים בעייתיים שמתיימרים לפסוק הלכהאחתפלוס
ואין להם מאחוריהם שום גב של רב ידוע שסומך עליהם
אני מבינה אותךבתנועה מתמדת
אבל לדעתי הכוונה הייתה שיש צורת פסיקה מקובלת, ומסורת הפסיקה היא שאי אפשר לבוא ולחדש לציבור על דעת עצמך כשאין לך כתפיים רחבות מספיק ואין מישהו כזה שמסכים לדעתך (לא רוצה להיכנס למקרים ספציפיים שכבר קיימים ומעוררים דיונים)

כפסיקה אישית לאדם מסוים יש מקום להקל ולנסות לפתור את הבעיה ההלכתית, בעיקר בתחום הטהרה שמחפשים כמה שיותר להקל. אבל העניין הוא שיש כאלה שמוסרים את הפסיקות שאמורות להיות ספציפיות ובמצבים מסוימים כהוראה לציבור.

בדרך כלל אני לא נכנסת לדיונים🙈 אבל הרגשתי צורך לחדד, מקווה שהבנת
ממש. תודה!מקום בעולם
תודה חציליתמשמעת עצמית
היה חשוב מאוד להשמיע את הברור מאליו כאן.

כמה בלבול, אלוקים. 😞
באמת תודה שכתבת!!YNZS
ממש כואב לי לקרוא את השירשור הזה והרגשתי שאני היחידה שמרגישה ככה.
ניסחת את המחשבות שלי מדהים🤪😍
^^^ חשוב לי להצטרף בצורה ברורה..באר מרים
למרות שכמו שכבר כתבתי בתוך השרשור - יש דברים שניתן לסייע בהם בתוך הגבולות הברורים של ההלכה, ולהשתמש בכל הקולות שאכן קיימות בהלכה.. אבל לא בשום דבר מעבר לזה.. והכל עפ"י הוראה ברורה של תלמיד חכם שמצוי בהלכה כמובן..

וכמו שכתבתי הכי בהתחלה: הפסק טהרה, שבעה נקיים שכוללים לפחות בדיקות ראשון ושביעי והימנעות ממגע וההרחקות שקשורות - הן במינימום ההלכתי הפשוט של ההלכה הנדרשת. וזה לא משנה "דאורייתא" או "דרבנן" -
שמירת הלכה היא כפי שהורו חכמים!
במקום שבתוך דברי חכמים יש מקום להקל אז בהתאם לפסיקה או להוראת מורה הוראה כמובן שניתן. אבל זה לא שאוטומטית כל מה שהוא "דרבנן" הופך לזניח או מבוטל חלילה..
את צודקת. ועדיין חשוב להפריד בין דאורייתא לדרבנן למיקי מאוס
למנהג קדום
למנהג מאוחר
למנהג קבלי
להמלצה

לא כי יש משהו שהוא חסר עניין חלילה. לכל דבר שנכתב ונאמר יש ערך

אבל בדיוק כמו הנחש שפיתה את חווה- כולנו למדנו את המדרש שהיא הוסיפה על דברי הקב"ה ואמרה שאסור גם לגעת ואיך משם זה התגלגל (זה רק מדרש נכון, אבל גם למדרשים יש ערך )

היררכיה בהלכה היא דבר קריטי והיה קריטי בכל הדורות.
זה דווקא דבר מאוד מאוחר "לשטח" את ההלכה לציבור ולדחוף לתוך האסור גם הנהגות ציבוריות והמלצות וענייני קבלה.כנראה זה קרה כי פחות לומדים מאבא ואמא או מרב הקהילה שממשיך מסורת ארוכת שנים ובמקום זה יותר לומדים "מרחוק" - כמה שנים בישיבה שלא בהכרח דומה למה שיש בבית
או מספרים
ובכלל פחות אוהבים להתעסק במסורת ההלכתית וטובעים בים ההלכה למעשה שב"ה רק הולך ומתרחב

אפשר לדון באיך נכון להציג דברים כאלה
מה ראוי לדיון ציבורי ומה לא (דעתי בעניין היא כמובן להעניק לכולם ידע ואחריות אבל מבינה שיש דעות אחרות)

את הסרטון לא ראיתי אבל הסרטון הזה ערוך ולא על ידה ולכן כנראה לא באמת מייצג אותה
(ואולי טעיתי ומאז ששמעתי אותה היו לה גם התבטאויות שאינם בתוך המסגרת ההלכתית אבל מה שאני הכרתי עד היום הפסיקות למעשה היו מתוך מחויבות להלכה)

ולמה זה כל כך חשוב ההיררכיה הזו?
כי לא כולם יכולים לחיות עם חבילה ענקית של הכל או גיהנום.
יש מי שמסוגל לקיים כל פרט שנאמר ונכתב והומלץ, וזה מדהים, וזה בד"כ בזכות חינוך או קהילה תומכת או אופי חזק.
אבל זה לא משהו שציבור במובן הרחב יכול לעמוד בו
ומעולם בכל הדורות לא היה מצב שבו רוב הציבור מקפיד על כל הפרטים
בכל דור אמנם יש קשיים אחרים..היו דורות שזה היה תרומה, היו דורות שזה היה מאכלות אסורים, דורות של שמירת שבת, ובדור שלנו כנראה שנושא הטהרה (אולי לא רק בדור שלנו)

כמובן שאי אפשר לומר על הרחקות בשבעה נקיים שזה לא אסור. אבל זה בפשטות לא דאורייתא, וחלקם אפילו לא בדיוק דרבנן. חלקם כן חמורים יותר וחלקם פחות
האם אני אקרא לבטל אותם?
חלילה.
אישית אנחנו משתדלים מאוד להקפיד גם דברים שאני יודעת שהם מנהגים או חומרות, ועדיין חשוב לי לדעת שזה המעמד שלהם

כשיש מישהו שיש לו קושי-חובה שתהיה לו כתובת שתצייר לו את ההיררכיה הנכונה
וגם תלווה אותו בהמלצה ובתמיכה
וכמובן בשאיפה לקיים בסוף כמה שיותר אבל כמו בכל נושא אחר הדרך לשם היא להקפיד על הבסיס ורק מעליו לבנות עוד קומות
אחרת חלילה באמת נופלים לאיסורים חמורים יותר

ובאמת זה נושא רגיש,ומורכב מאוד הלכתית(כשמשהו מותר כידוע אין לי בעיה לכתוב *מותר*. זה לא המצב...)
אבל כשכבר הקושי קיים
צריך לתת מענה הלכתי שהוא לא הכל או גיהנום
אני ממנה אותך רשמית לדוברת שלי👑קופצת
אחחח איזה כושר ניסוח

מסכימה?
🧐כמה את משלמת?מיקי מאוס
סתם.
תודה על המחמאה
הרבנית מיקי מאוסמיואשת******
יישר כוח!
אני באמת מקווה שאת עוזרת לאנשים גם מחוץ למרחב הוירטואלי ועושה משהו עם הידע שלך
צריך עוד אנשים כמוך בעולם
חחחח.... לאמיקי מאוס
היה לי חלום להיות יועצת הלכה,אני לא מגיעה לזה...
קצת עצוב לי כי זה באמת משהו שמתאים בתחילת החיים, זה מחייב המון שנים של למידה ורכישה ושימוש

אולי כשאהיה קצת יותר מבוגרת ומיושבת אלמד להדריך כלות
בעז"ה.
בינתיים יש בסביבתי טובות ממני ב"ה
טוב אז רק שתדעי שלדעתי את עושהמיואשת******
פה עבודת קודש
❤️
אז מאיפה כל הידע שלך?באר מרים
זה באמת נשמע שלמדת הרבה..
למדתי קצת פה ושם וכמובן ספרים אבל לא מסודרמיקי מאוס
מהפורום נשמע שיש לך ממש ידע רחב..באר מרים
הייתי בטוחה שבמינימום למדת הדרכת כלות או שאת מאלה שבילו כמה שנים במדרשות..
אני בשוקדפני11
הייתי בטוחה שאת יועצת הלכה!!!!!
וואו שברת לי מיתוס עכשיו
את חייבתתת להיות יועצת הלכה!!
🤷‍♀️🤔 טוב שיש מדי פעם גילוי נאות... סתםמיקי מאוס
בעז"ה...
הלוואי שאאסוף פנאי וכח לזה
האמת שזה באמת נשמע מתאים לידע שלה..באר מרים
ואו כתבת מדהים!לא מחוברת
הכל או גהינום זה נראלי תמצית התסבוכת שלי עם הדת .
תודה לך!
מוסיפה ומחזקתבתי 123
לאחרונה מופצים אתרים וסרטונים שמוזילים את המצוות דרבנן ובמיוחד הקשורים לטהרת המשפחה כאילו אלו גזרות שנשים סתם ככה לקחו על עצמן. צריך לדעת שזה לא נכון ומאחוריהם עומדים אנשים עם אנטרס להרוס את היהדות.
ביהדות לא מחלקים את המצוות לפי חומרת העונש שלהם. ה' צווה אותנו להקשיב לחכמים כך שמצוות דרבנן אף על פי שלא כתובות בתורה אין להן פחיתות מבחינת השמירה שלהן. ההבדל היחיד הוא שבחלקן הרב יכול להקל.
חוץ מזה לפותחת היקרה.. אני מבינה לליבך זה לא פשוט במיוחד אחרי לידה ובמיוחד מצווה שתלויה בשניים ולא רק בך. מקווה שתמצאי יחד עם בעלך את הדרך הנכונה לכם להתנהל.
טוב שאת משמיעה דברים כאלההשקט הזה
ויחד עם זאת, את הצדיקומטר אני משאירה לרבש"ע ואני חושבת שיש מקום גדול למורכבות בתוך העולם ההלכתי.
אני גם מאמינה שיש אנשים שאם העולם ההלכתי יישאר באמירה מולם של "הכל או כלום" הם יבחרו בכלום וזה מחייב בעיני למצוא להם דרך ביניים.

אני לא אומרת שאני מסכימה עם דרכה, אני לא אומרת שאני נוהגת כך.
אני רק אשה קטנה ופשוטה שחושבת שהחיים מורכבים מידי ולא מאמינה בשחור ולבן.
תודה שכתבת.לא העזתי להגיב פה בשרשוראחתפלוס

אבל אם בנות יגגלו עליה יגלו שהיא כבר מזמן מדברת על זה להתיר מגע בין בני זוג בזמן 7 נקיים.

וסתם מוסיפה -לא לך אישית שאני חושבת שאם השם הוא זה שברא את הרומנטיקה והוא זה שטוען שלדוגמא לא כדאי לאכול מאותה צלחת כי זה מקרב אפשר לסמוך עליו.הוא ברא את החשק ויחד עם זה את הגדרות

אלה לא שני דברים שונים..באר מרים
הסיבה שאסור לאכול מאותה צלחת (או שאר ההרחקות) הם לא "למרות" שזה רומנטי, אלא "מכיוון" שזה רומנטי..
חכמים אסור על פעולות רומנטיות שעשויות להוביל לקירבה יתרה וחכמתם ידעו להגדיר אילו פעולות אסורות ואלו מותרות..

וכמו ששמעתי מהרבנית אסתר לבנון: בתורה לא נאמר "תרחק" אלא "לא תקרב" - כדי ללמד אותנו שכל מה שאסור בזמן ההרחקות מותר ורצוי בזמן הקירבה.. היא אמרה שאם שואלים עצות כיצד להתנהג כשמותרים: ההדרכה היא להסתכל על כל דיני ההרחקות ולעשות ההיפך.. (ודי חכימא ברמיזה..)
ברור.זה מה שהתכוונתי.שאם הקדוש ברוך הוא שברא אתאחתפלוס

הרומנטיקה נתן את ההרחקות האלו-כנראה באמת צריך אותם.

אולי לא הסברתי את עצמי קודם טוב

והרחקות זה לא להתרחק איש מאשתו אלא שניהם מתרחקים מאחתפלוס

מהעבירה.

ריחוק פיזי כן אבל לא ריחוק נפשי

איזו הגדרה יפה!משמעת עצמית
דייקת לי, תודה.
אני לומדת הדרכת כלה וזו ההגדרה של המדריכהאחתפלוס

הרבנית אסתר טולאדנו המהממת

ואו זה יפה. תודה.טארקו
מחזקת אותך כל כךמצטרפת למועדון
אני גם קראתי אתמול את השרשור והרגשתי שהוא לוקח אותנו למקום מאד מסוכן.
סוג של "להיות בלי ולהרגיש עם" גם לאפשר לעצמי למלא את כל מאוויי וגם לקבל על כך תעודת הכשר. זה הרבה יותר מפחיד בעיני ממשהי שבמודע החליטה לוותר על משהו אבל לפחות היא יודעת שהיא לא מושלמת ויש לה מה לתקן ולשפר.
אני לא רוצה לפגוע באף אחת ובטח לא להוריד מהקושי של הפותחת , אבל באמת שזה עצוב לראות איך נשים דתיות ואיכותיות שחשופות לשטיפת המח של ארגונים ואנשים בעלי מגמות נורא פוסט מודרניים קונות את הלוקש הזה..
לגמרי.rotem12

אני בטוחה שאין אף רב רציני שיסכים או יתמוך בדעות שלה ובפסיקות אם יש.

וכואב לי לומר את זה בחריפות, אבל יש גבולות בהלכה, וכדי להתיר צריך כתפיים רחבות ולא יחסי ציבור. אף פוסק 2000 לא התיר את מה שהיא חושבת להתיר, ועם כל הכבוד, אני לא חושבת שהיא בכלל בסקאלה שיכולה לערער על כל אותם גדולי עולם במשך דורות.

איתך! ותודה על השמעת הקול החשוב!Pandi99
יכולה לרשום לי בפרטימק"ר
זו תקופה באמת באמת מאתגרתבימבה אדומה
ממליצה מאוד על הרב אודי רט ממכון פוע"ה
מצטרפת. מהיכרות אישיתחצילוש
שמעתי אותו בהרצאות בימי עיון שמכון פועה והוא מעולהבאר מרים
לא מכירה אותו כרב פוסק..
הוא גם מומחה לענייני טהרה, אישות, הכל...בימבה אדומה
ממש ממש מומחה ובעל נסיון עצום...
גם לי צרם מאוד לקרוא,יחד עם זאת אני לא מכירה אתטליה כ
הנשות הפועלות לכן כדאי להפנות לרביש כאן דיני נפשות למרות ש*אין ספק שאת התורה וההלכה מקיימים למרות שקשה* ודווקא בגלל שקשה
לך אין ספק שמקיימים למרות שקשה.קופצת
אשרייך.

יש אנשים אחרים עם צרכים אחרים. ואני *בטוחה* שגם להם יש מענה הלכתי.

פשוט מחפשת אותו
הצרכיםבימבה אדומה
כנראה לא עולים בקנה אחד עם שמירה על מסורת ישראל

כמו שיש אנשים עם צורך ל"ארוחת שישי" משפחתית ואולי אפילו בלי פלאפונים. זה לא בדיוק מסורת ישראל....
סליחה אם הייתי שיפוטית מידי, פשוט זו האמתטליה כ
לא תמיד קל להיות שומר תורה ומצוות
מאחלת לך שתמצאי את המנוחה והנחלה שאת מחפשת💜
אני קצת לא מבינה את ההנחה הזו. יש רב שמתירPandi99
לעבור על דבר הלכה (לא חומרות/הקפדות , מזדהה עם מה שכתבה באר מרים על מה שכן יכולים להציע) כי קשה.,?
כמובן שמתחשבים שיש קושי.. אבל יש דברים שא״א לוותר עליהם …

אין בעיה, שמישהי תחליט שזה לא בשבילה והיא לא מקפידה על כל פרטי ההלכה- בחירתה החופשית ..וקטונתי מלשפוט. אבל לקחת בחשבון שלא יהיה ניתן לכופף את ההלכה בכל פעם שמשהו לא מתאים לי…

לפעמים זה אולי כמו לחפש שוטר שיסכים לנסוע במהירות מופרזת

אם את רוצה לא לקיים הכול קחי בחשבון שיהיו לזה השלכות שזה יהיה אסור…

וכותבת לא לך אלא באופן כללי, מקווה שלא פגעתי או משהו חלילה, אני באמת כותבת מדם לבי
את יודעת שלאמבולנס מותר לסוע במהירות מופרזת?מיקי מאוס
כל שוטר "יסכים" לו
וגם לעבור באור אדום

אבל לא לדרוס ילד קטן...

גם בהלכה זה דומה- יש קווים אדומים של יהרג ואל יעבור.
יש דברים שרק פיקוח נפש דוחה
יש דברים שגם סכנה קצת רחוקה או איבוד איבר
ויש דברים שאפילו שעת הדחק או צורך גדול או הפסד כספי

ברור שאין מי בעולם שיתיר לקיים יחסים לפני טבילה.
אבל בין זה לבין כל התהליך עם כל ההנהגות (החשובות! לא מזלזלת) המקובלות כיום יש פער אדיר שחלקו אפור.

ברור שסתם "קשה לי" זה לא סיבה טובה להתחיל לערער מוסכמויות הלכתיות. מסכימה איתך.
לרובנו קשה...
אבל כל אחת יודעת על עצמה איפה היא נמצאת בכל נושא ולפעמים כן ראוי וצריך לפתוח מחדש ולבחון את ההלכה. לא לבד כמובן אלא עם "מומחה" - רב בקיא שגם מקובל על השואל

כי אולי בגלל הקפדה על משהו שמקובל מאוד אבל למעשה הביסוס שלו הוא לא כזה חזק אפשר לההתגלגל לוויתור על משהו חשוב יותר.

לדוגמא הלכה אחרת שיותר "מבוססת"
לדוגמא בריאות הנפש
לדוגמא יציבות המשפחה

ואלה המקומות שבעיני צריך שאלת רב...
בשביל זה יש צורך בתלמיד חכםPandi99
בסדר גודל גדול
מישהו שלמד ברצינות ויש לו גדולי ישראל שסומך עליהם
וגם, יש גבול כמובן למה שאפשר להתיר

❤️😘
ברור, בשביל זה היא מחפשת מישהו כזה....מיקי מאוס
😀Pandi99
מעולה

לצערי לפעמים יש בלבול
ורבנים צעירים בני 30 חושבים שהם מבינים ויודעים לפסוק הלכות ולחדש חידושים
לצערנו יש רבנים כאלהרוממה
הנימוק ההלכתי הוא לא כי קשה, אלא מחלצים כל מיני סברות הלכתיות ומשלבים אותם בספרות השוואתית ופסיכולוגיה בגרוש והופ-הנה פסיקה הלכה מקלה לציבור.

כמובן שיש כאלה שיפרסמו את זה בפייסבוק כי הציבור ברובו עם הארץ.

וכמובן שבעיני עצמם הם חדשנים והרי זה כל תפקידם.
נורא🙁Pandi99
תמיד בשרשורים האלה אני מרגישה שאנחנו לא בס'דראמא טובה---דיה!

רק לנו בכלל לא קשה כשאני נידה?

אוף.

תעברי לשרשורים בנשואים טריים שמה הנרטיב הפוךמיקי מאוס
שאם הנידה לא יוצרת קרבה ותשוקה אז פספסתם משהו

ברצינות- אתם בסדר גמור.
אצל כל אדם וכל זוג המיניות תופסת מקום אחר לגמרי , ולפעמים גם אצל אותם אנשים בתקופות אחרות בחיים,
והכי קשה כשבני זוג שונים בנושא הזה יותר מדי

זו גם סיבה בגללה קשה לי עם השיפוטיות בנושאים האלה :/

כמובן שאם בכללי המיניות לא משמחת אתכם ויש מתחים אז שווה להעמיק ולטפל.
אולי זה מעורר אצלך משהו שאת כבר יודעת...

אבל אם כשמותרים טוב לכם
וכשאסורים אתם בסדר עם זה- זה נפלא. תגידי תודה!
להרבה זוגות זה לא קשהאחתפלוס

אבל את זה אשה לא תכתוב בפורום

אולי זה תלוי בכמה שנים נשואים?פרצוף כרית

בתחילת הנישואין יותר מתגעגעים

מטבע הדברים כשנשואים יותר זמן, יותר צריכים פרטיות אחד לשני וזה א פילו נצרך המרחק כביכול, לתת פרטיות אחד לשני , לא?

אין איזו נוסחה מדויקת לכל החיים ולכל אורך הזוגיות, זה משתנה בעקבות דברים שקורים בחיים - לא?

אנחנו נשואים שלוש וחצי שנים חחחאמא טובה---דיה!

וזה ככה מהתחלה. האמת היא שהחיבור הפיזי לא תופס אצלינו יותר מידי מקום גם ככה.

ברור שיש וזה חשוב מאוד אבל לא מקום ענק.

אוליפרצוף כרית

תפתחו טיפה את הרגש

3 שנים זה לא הרבה זמן... אתם יחסית טריים (בעיניי )

תנסו להתלהב אחד מהשני, אולי יעזור? (להגיד דברים מצחיקים או תינוקיים אפילו..)

אם לא רלוונטי - זרקי לפח את דבריי... לא מכירה אותך ולא יודעת את מצבך לעומק  

אמנם אין לי ותק גדול בנישואיןקפה הפוך

אבל להפך ככל שהזמן עובר יותר מחוברים, ויותר אוהבים, ויותר רגילים אחד לשני, שתמיד שאסורים יותר קשה מפעמים קודמות

(זה תמיד הבדיחה שלנו שכל פעם "ממש ממש קשה הפעם יותר מפעם קודמת")

בקיצור אני חושבת שזאת עבודת הזוגיות ולא קשורה בזמן לבד

(אולי עם הזמן לומדים להתמודד עם זה וגם מבינים כמה זה חשוב וטוב לשמור על ההלכה..)

ודרך אגב, בעיני הצורך בפרטיות קיימת מהרגע הראשון, גם כשאסורים וגם שמותרים...

מסכימה.קופצת
וותק נישואין של 14 שנה.
והקושי רק הולך וגדל...
לדעתי זה אומרפרצוף כרית

שיש לכם קשר בריא , שאתם מפתחים את החיים בהתאם למציאות ולא תלויים אחד בשני יותר מדי, שאתם עסוקים - עם עבודה/ילדים ולא כל היום סביב הזוגיות

זה מדהים מצד אחד שמתגעגעים אחד לשני, מצד שני יותר מדי געגוע מראה גם על עיסוק יתר בזוגיות - כאילו שאין עוד דברים בחיים חוץ מזה...

מסכימה איתי או שאמרתי משהו לא נכון? 

הקשר שלנו באמת מעולה ב"האמא טובה---דיה!

אבל לא יודעת, מעניין מה שאת אומרת. צריכה לחשוב על זה.

קודם כל ממש לא רק לכם.קופצת
ואני יכולה להגיד לך מהצד השני: כל מי שאני משתפת בחיים האמיתיים בקושי - פותח עיניים בתמהון.
אז אני זאת שלרוב מרגישה מוזרה...

ממה שאני ראיתי בחיים. חוסר קושי יכול לנבוע ממערכת זוגית לא טובה ולא אוהבת מספיק.
אבל, וחשוב מאוד! אם הזוגיות שלכם טובה ואוהבת - אין שום קשר למדד הקושי בנידה!
ההיפך! זה יכול להצביע על רמת תקשורת מספקת ומפתחת ביניכם. על שיח ואהבה נכונים ובריאים!

ויש מקרים, כמו אצלי. שהקושי יושב על נקודה רגישה אצלי בנפש. משהו שלמדתי לזהות רק לאחרונה. ומתבטא בנידה או בעל ריחוק אחר מהבעל.
זה מנגנון הגנה שפיתחתי עקב ילדות "ססגונית" במיוחד. שעכשיו כבר לא נצרכת וסתם "תוקעת" אותי.
בלי קשר לרמת הזוגיות/ האהבה שלנו.

אוף, הלחצת אותי!אמא טובה---דיה!

מה הכוונה זוגיות לא טובה?

עכשיו אני מתחילה לחשוב עלינו דברים רעים למרות שנראה לי שהזוגיות שלנו מעולה.

לא שאין לי קושי בכלל (לבעלי אין בכלל)

אבל קושי קטן שאפשר אפילו להתעלם ממנו.

איך הצלחת להילחץ??😅קופצת
לכל זוג יש קשיים!!!
לכולם!
ואם את מצהירה שהזוגיות שלכם מעולה. והכל הנראה היא באמת כזאת - תעמדי מאחוריה זקופה וגאה!
ותשמחי🙂

הכל טוב. זוגיות לא טובה בעיני היא לא זוגיות שאין לה קשיים. אלא דפוסים אישיותיים הרסניים וכו'.
מבטיחה לך שהיית מרגישה רע אם אכן זה היה כך חלילה..

אל תחפשי בעיות איפה שאין. באמת תשמחי שבנושא הזה קל לכם ורגוע.
נקודה נוספת - יש אנשים יותר אדישים ויותר חמיםפרצוף כרית

אולי אתם מסוג האנשים הרגועים ואדישים שהכל הולך בקלות ובכיף בלי יותר מדי רגש או התלהבות?

(גם את וגם בעלך) 

וזה מה שגורם לקשר להיות רגוע ויציב, אבל גם קצת - משעמם ופחות מלהיב?

זה לא מעיד עליכם שאתם זוג לא טוב, מחזקת את מה ש"קופצת" כתבה

אם כי, קצת דגדג לי גם - כי בתקופות שהינו יותר זוג צעיר היה לי קשה כשהינו אסורים ועכשיו פחות, כי יותר עסוקה עם הילדים ועם החיים...........  אז דגדג לי שאולי באמת הקשר שלנו פחות חזק, לא יודעת... דברים משתנים בחיים ולא הכל באשמתנו...

היטבת לתאר אותנו חחחאמא טובה---דיה!

באמת רגועים ןבאמת ב"ה קשר חזק ויציב אבל בלי התלהבויות מטורפות.

אם ככה טוב לשניכם אז ב"ה זה מצויןאורה שחורה
רק צריך לבדוק שזה באמת טוב לשניכם
ולבדוק שוב מדי פעם
כי דברים יכולים להשתנות
יפה אז הצלחתי לנתח נכון וזה מעולה שאתם ככה!מעלהפרצוף כרית

פחות מלהיב זה לא אומר משעמם-חייבת לצייןאחתפלוס

ואצלי דווקא עם היותר שנים הקשר יותר נבנה ויש יותר געגוע כך שמספר השנים לא אומר כלום.

נכון לגמרי!!!אמא טובה---דיה!

אה, תודה תודה!אמא טובה---דיה!

הרגעת אותי

באמת היא טובה ב"ה. חשבתי שאולי זה סימן למשהו ח"ו שאנחנו לא מספיק טובים.

אוי.למה להלחץ?אחתפלוס

אני חושבת שמי שקשה לה בטירוף זה בעיה או בהדרכה לא נכונה או מקושי נפשי שיושב על דברים אחרים ושווה לטפל בזה.

אתם מעולים ולא הבנתי למה המליצו לכם פה  לפתח את הרגש על מנת לחוות קושי.

האידיאל הוא געגוע בלב בלי להתחרפן מיזה

זו דעתי.כן? וכנראה ברך השם אתם יודעים לתקשר בעוד שפות ולא רק בשפת המגע

שאלת תםהמקורית
האם שקלת לפתור את הנקודה הזו במקום 'לעקוף' אותה?
לא כהתרסה, אלא שזה מעניין שאת יודעת לשים את האצבע על כך שהעניין של ההגנה 'תוקע' אותך בעניין הזה.
בעקרון את צודקת.קופצת
זה די חדש שאני יודעת לשים את האצבע על הנקודה.
וזה פוגש אותי בעוד מקומות בחיים, מן הסתם..

אבל - הרבה יותר קל לעקוף מאשר לרדת לטיפול שורש🤔🤦
ברור שהאידאל והבוגר הוא להתחיל טיפול מהשורש.
אז אולי ה' רומז לך שהגיע הזמן...באר מרים
בדיוק מה שרציתי לשאולדבורית
נשמע שיש שם אוצר מתחת לגשר
זה קשה וכואב טיפול שורש
אבל הוא שווה את זה ממש
אני יודעת🙄קופצת
ויש לי את בעלי, אומן נפש, שעושה כל הזמן עבודה מדהימה עם עצמו - ואני רואה כמה זה שווה...

וגם כמה זה קשה ודורש.

אז בינתיים אין לי מספיק כוחות נפש לפתוח שם הכל🙃
אבל בהחלט מתחבאים מתחת לכל הקשיים שלנו - אוצרות.
לנרמל אותך. גם לנו זה לא ככ קשהסמיילי12
אם זה מתארך מדי אז כן.
אבל זה ממש נצרך מבחינתי ההפסקה הזו פעם בכמה זמן. וחייבת לומר שלפעמים אני מחכה לה🤷‍♀️ זה מרענן ומחדש.

לקראת הסוף של ה7 נקיים כבר יש געגוע והכל אבל עצם הנידה לא מקשה עלינו.
בהתחלה הרבה יותר היום לא.
נשואים 6 שנים
מוסיפהתוהה לי
ממה שאני בדקתי ולמדתי, יותר קל במידת הצורך להקדים את הפסק הטהרה מאשר לקצר את 7 הנקיים.. קודם כל לעשות הפסק ביום הרביעי זה לפי חלק מהשיטות מלכתחילה, ואם לא מקיימים יחסים זמן מסויים לפני הוסת, אפשר לפי חלק מהפוסקים לעשות הפסק גם ביום השלישי.
אולי כדאי לך לברר בכיוון הזה..
זה לא לגמרי חלק אבל בהחלט יש מקום לבדוק עם רב פוסקבאר מרים
במיוחד לספרדיות, אבל גם אשכנזיות אם יש עוד סיבות מיוחדות שווה לבדוק את זה עם רב -
וממש ברור שזה מקום שהרבה יותר קל להקל או למצוא לו פתרונות מאשר קיצור שבעה נקיים...
אבל בשביל זהקופצת
אני צריכה שהווסת תפסיק ביום השלישי/ הרביעי. לא?
נכוןבימבה אדומה
ובאמת לרוב גם מי שנוהגת כך, לא זוכה להנות מזה... כי באמת לרוב המוחץ יש מיני' 4 ימים לפחות וסת...
לפעמים עם שטיפות נכונות ובזמן הנכוןתוהה לי
אפשר לגרום לזה לקרות..
יש גם את שיטת שרמן לניקוי הרחם מהדם באופן מהיר ויעיל יותר
איזה נושא טעון העלית… רוצה להתייחס לדברים מעוד כיובארץ אהבתי
ה׳ שפתי תפתח
(תודה @קמה ש. על ההשראה, בנושא כזה צריך פתיחה כזאת…)

הקשבתי גם לפרק המדובר בפודקאסט של מיכל פרינס.
אני רוצה להתייחס לדברים. חלק מהדברים כבר כתבתי בפורום בעבר (חלקם גם בדיונים ישירים איתך, @קופצת, כשעוד היית @חלונות…). אני מבינה שהקושי שלך עדיין עצום, והתשובות שלי לא נותנות לך מענה.
אבל בכל זאת חשוב לי לכתוב פה. כי הדיון הוא ציבורי, ולכן גם אם לך זה לא יועיל, אולי למישהי אחרת זה יוסיף.
ואולי גם את תוכלי לקחת פה משהו, בכל זאת…

מצוות הטהרה היא מצווה לא פשוטה. אצל כל זוג זה אחרת, יש כאלו שיותר יחוו את הקושי ויש שפחות. לפעמים הקושי יהיה שונה אצל כל אחת מבני הזוג, והקושי יכול לפגוש אותנו בחלקים שונים של המצווה (עצם האיסור וההרחקות, המרחק הפיסי, המרחק הנפשי שאולי נגרם ממנו, תהליך הטהרה, הבדיקות, השאלות לרבנים, ההכנות לטבילה, הטבילה עצמה).

גם בדורות עברו זו לא היתה מצווה פשוטה. נכון שפעם הזוגיות היתה שונה מהיום, אבל היצר המיני היה קיים תמיד, וחז״ל הבינו אותו וידעו כמה זה לא פשוט להתרחק (ולכן קבעו סייגים כדי לא לעזור להשקיט את היצר בתקופה הזו).
והיו גם קשיים אחרים שאנחנו ב״ה לא חווים. מים קרים במקווה כי אין חימום, או טבילה בכלל באגמים קפואים כי אין מקווה, ועוד.

אני חושבת שחשוב לזכור את זה. כי לפעמים האמירה היא שהקושי התחיל בדורות שלנו, אבל הרבנים לא מספיק ׳אמיצים׳ או שאין להם מספיק ׳סמכות׳ כדי להתאים את ההלכה לקשיים שמתעוררים בדור שלנו.
ואני חושבת שזו ממש טעות להגיד ככה.
לא מדובר במצווה שאמורה להיות קלה.

יש מצוות שאם מתחברים אליהן, אפשר באמת להתענג מהן. כמו שבת, חגים, תפילה. יש גם מצוות שאפשר לקיים בלי יותר מידי קושי, גם אם בלי להתענג עליהן, כמו כשרות, או איסורים נוספים שהם כבר חלק מהחיים שלנו ולרוב פחות מאתגרים אותנו. (כמובן, לכן אחת הניסיונות והקשיים האישיים שלו, אבל יש אפשרות להגיע למצב של שמחה ברוב המצוות).
אבל במצווה הזו, יש קושי מובנה. עד כדי כך שמי שלא קשה לו לפעמים תוהים אם זה מעיד על בעיה בזוגיות.
ולמעשה, זוג שבאמת לא מתגעגע בכלל בזמן האיסור, שלא שמח מהחיבור המחודש בטבילה - לרוב זה באמת יכול להעיד על בעיה בזוגיות. ברור שאם יש געגוע אבל הגבול כל כך ברור שלא מרגישים ממנו קושי, זה לגמרי בסדר. וגם אם האישה קצת שמחה במרחב שהוא מקבלת לעצמה - זה בסדר.
אבל בסופו של דבר - הריחוק בין זוג שאוהבים אחד את השני נוגד את הטבע שלנו. זה חלק מהמצווה, והקושי בה הוא חלק מובנה בתוכה.

ולמה אנחנו צריכים את זה? למה המצווה הזו אמורה להיות קשה לנו?
כי אנחנו פה בעולם כדי לתקן.
כי אדם הראשון חטא, והעולם צועד בדרך לתיקון החטא.
והתיקון הזה לא פשוט. הוא דורש מאיתנו גם מאמץ.
וזה חלק מהתכנית של העולם. שאנחנו נמליך את הקב״ה עלינו מתוך המקום הכי נמוך, דווקא מתוך החומר. דווקא כשהיצר הרע נמצא בתוכנו, וכל כך קשה לבחור בין הרצונות שהוא מוליד בנו, לבין הרצון שהנשמה שלנו רוצה בעומק.
וזה מה שבאמת ממליך את הקב"ה, מוקדם את העולם לקראת התיקון המלא שלו והגאולה השלמה בעז"ה.

כמו שכותב הרמח"ל:
"כי האדם הוא העובד עבודה ממש, הלוחם עם היצר הרע ומכבד לה' יתברך יותר מכל שאר הנבראים. כי כיוון שאין בהם יצר הרע אין כבודו של מקום עולה כל כך מעבודתם כמו שעולה מן עבודת האדם, שהוא צריך לעמוד נגד כל המלחמות הקשות שעושה לו יצרו, הכל בעבור עבודתו של מקום וכבוד שמו, והכל בבחירתו."
(הרמח"ל, מתוך ההקדמה למאמר הוויכוח)

ודווקא במצוות הטהרה יש קשר ישיר לשני התיקונים העיקריים שאנחנו מתקנים פה בעולם.
הראשון שכבר הזכרנו הוא חטא אדם הראשון. וכידוע, כל המציאות של הנידה היא ה'עונש' על החטא.
אבל בכוונה כתבתי 'עונש' במרכאות. כי הקב"ה לא סתם מעניש. המורה היא לא העונש אלא התיקון. ואצל האישה זה המקום של התיקון.
הרב ראובן ששון מרחיב על זה יותר בספר שלו 'האישה ומצוותיה'. אם יש מישהי שרוצה לשמוע על זה יותר - אני יכולה לצלם חלקים מתאימים מהספר, או לכתוב יותר בהרחבה בהמשך. (וכמו תמיד - מנצלת את ההזדמנות להמליץ בחום על הספר…).

והתיקון השני שאנחנו עובדים עליו זה התיקון של עם ישראל. העם שהקב"ה בחר להיות לו לעם, שזכינו שהקב"ה קידש אותנו להיות הרעיה שלו, אבל בגדנו בו, ועבדנו אלהים אחרים. ובעקבות זה יצאנו לגלות, אבל גם אחרי שחזרנו לבית שני, המשכנו לחטוא, לא הצלחנו לעבוד את ה' באמת, והקב"ה שלח אותנו שוב לגלות.
ויחזקאל בנבואה שלו מדמה את ההתרחקות של עם ישראל מהקב"ה לטומאת הנידה - "בֵּית יִשְׂרָאֵל יֹשְׁבִים עַל אַדְמָתָם וַיְטַמְּאוּ אוֹתָהּ בְּדַרְכָּם וּבַעֲלִילוֹתָם כְּטֻמְאַת הַנִּדָּה הָיְתָה דַרְכָּם לְפָנָי" (יחזקאל ל"ו, י"ז).
והגלות היא התוצאה הישירה - כשעם ישראל הוא 'נידה' אז יש התרחקות - "וָאָפִיץ אֹתָם בַּגּוֹיִם וַיִּזָּרוּ בָּאֲרָצוֹת כְּדַרְכָּם וְכַעֲלִילוֹתָם שְׁפַטְתִּים".
[רק הבהרה - הפסוקים פה עלולים לעשות קונוטציה ופרשנות שלילית למציאות ה'נידה' שלנו. כמובן שלא זו הכוונה. אישה שהיא נידה - זה תהליך פיזיולוגי תקין ובריא שלא מעיד כלום על המעשים שלה, ובוודאי שלא אומר עליה שום דבר רע. אבל הנביא מדמה את החטאים של עם ישראל והגלות לנידה - כי בקשר הזוגי של כנסת ישראל והקב"ה, הדוד והרעיה, זה הריחוק. ובקשר הזוגי שלנו - כל פעם שיש מציאות של נידה, יש לנו הזדמנות לעבור את התהליך הזה בקטן, ולהיות שותפים בתיקון החטא הגדול של עם ישראל, להיות שותפים בתהליך הגאולה].
ובהמשך הפסוקים הנביא מתאר את שלבי הגאולה, הטהרה של עם ישראל מחטא הגלות, שמקבילים לשלבי הטהרה של האישה (הכל על פי הספר שהזכרתי קודם, 'האישה ומצוותיה' - בספר יש כמה פרקים שמרחיבים על כל שלב, אני כותבת כאן ממש בתמצות).
"וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן הַגּוֹיִם וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל הָאֲרָצוֹת" - זה השלב שמקביל להפסק טהרה. קודם כל עצירת הדם, עצירת הפיזור, והתחלה של קיבוץ חזרה לארץ.
"וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל אַדְמַתְכֶם" - יש עוד המשך לשלב הקודם. עוד לא מגיעים מיד לטהרה. יש עוד שלב של הביאה לארץ, שמקביל לשלב שבעת הנקיים. השלב הזה מקביל לימי ספירת העומר - כמו שאחרי היציאה ממצרים היה צורך לעבור עוד תהליך של הסרת הטומאה והגדלת הקדושה לפני מתן תורה, כך גם אצלנו (בטהרה האישית, ובגאולה הלאומית), יש עוד של של הסרת הטומאה והעלאת השכינה.
ואז מגיע שלב הטהרה - "וְזָרַקְתִּי עֲלֵיכֶם מַיִם טְהוֹרִים וּטְהַרְתֶּם מִכֹּל טֻמְאוֹתֵיכֶם וּמִכָּל גִּלּוּלֵיכֶם אֲטַהֵר אֶתְכֶם" שממש מקביל לשלב המקווה (רק שאנחנו פה יותר פאסיביים. לא הולכים לטבול אלא הקב"ה הוא זה שזורק עלינו את המים הטהורים).
השלב הזה מביא גם לנאמנות מחודשת, לחיבור עמוק יותר ממה שהיה פעם - "וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב חָדָשׁ וְרוּחַ חֲדָשָׁה אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם וַהֲסִרֹתִי אֶת לֵב הָאֶבֶן מִבְּשַׂרְכֶם וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב בָּשָׂר".
ובסוף מגיע החיבור - "וְאֶת רוּחִי אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם…"

ואני חושבת שלכן המצווה הזו מצריכה את ההקרבה שלנו.
זו לא סתם עוד מצווה.
זו מצווה שקשורה בקשר ישיר אל התיקון של אדם הראשון, והתיקון של הגלות.
וכל אחת מאיתנו, כשהיא מקריבה מעצמה, מתגברת על הקושי, שומרת על ההרחקות מהבעל האהוב, ואז עוברת את כל השלבים להתקרבות המחודשת, מוסיפה עוד צעד ועוד קומה בגאולה של עם ישראל ושל העולם כולו.

ואני חושבת שמתוך ההבנה הזו, גם ההסתכלות על שבעה נקיים, בהקשר למה שעלה בפוסדקאסט, צריכה להיות לגמרי אחרת.
זה שיש קושי - על זה אין עוררין. היה קושי פעם, וקיים קושי גם היום. והתקופה של השבעה נקיים, שבה החשק מתעורר, יכולה להיות באמת לא פשוטה עבור זוגות.
אבל גם אם קשה, אנחנו לא אמורים לבוא ולהגיד 'היה צריך לבטל את זה, אבל אין סמכות מספיק גדולה. ברגע שתהיה סנהדרין - זה יהיה התיק הראשון שלהם…'.
עם ישראל מסר את נפשו לאורך הדורות על המצווה הזו. וכל אישה וכל דור הוסיפו עוד קומה לתיקון. דווקא מתוך ההתגברות על הקושי.

צריך לזכור שלמצוות יש עומק רוחני והשפעה רוחנית מעבר למה שאנחנו רואים. הן חלק מעולם שלם שאנחנו לא רואים. אנחנו מתנהלים על פי הוראות התורה שמדריכות אותנו איך לפעול נכון בתוך המציאות, גם כשאנחנו רואים רק את הרובד הפיזי שלה. אבל יש פה מציאות אמיתית מעבר לראייה שלנו (כמו שכשמקשיבים לרופאים, אנחנו מאמינים להם שיש חיידקים ווירוסים ופועלים על פי ההנחיות שלהם, גם בלי שאנחנו רואים את החיידקים ורואים איך הם מדביקים אותנו).
הרב ראובן ששון מזכיר בספר שלו שהזוהר הקדוש מבאר את עניין גירוש רוח הטומאה הבא על ידי בדיקות שבעה נקיים.
אלו לא דברים שאנחנו מבינים, אבל מי שיש לו ראייה רוחנית, כמו רשב"י, יכול לכוון אותנו לפחות לדעת שזה קיים, מעבר להבנה ולראייה שלנו.

וגם כשמסתכלים על השתלשלות ההלכה, ועל איך שהגענו למצב הנוכחי שהדינים מחמירים יותר מהדין המקורי בתורה, גם זה מכוון מהקב"ה.
אנחנו מאמינים שגם התושב"ע היא מהקב"ה, ושהוא נתן לנו את הכוח לפסוק, ויחד עם זה הוא מכוון אותנו לפסוק את מה שנכון מבחינה אמיתית רוחנית.
מתוך כך אפשר להבין שגם כל התוספות שנוספו לאורך הדורות, הן כי זה מה שמתאים למציאות הרוחנית שלנו היום, וזה חלק מהתיקון שאנחנו צריכים לעשות עם המצווה הזו.

אולי בתקופת נתינת התורה ובתקופה שבית המקדש היה קיים, היה מספיק תהליך של שבעה ימי נידה ואז מיד טבילה כדי להיטהר. והיה אפשר להבחין בין נידה לזבה ולהיטהר באופן מתאים לכל מצב. כי אז התיקון היה אחר. גם שם הנידה היתה חלק מהתיקון על חטא אדם הראשון, אבל זה היה עוד לפני הגלות.

אבל אחרי חורבן הבית, המציאות השתנתה. מצד אחד רוב דיני טומאה וטהרה הפכו ללא רלוונטיים בגלל חורבן המקדש. עם ישראל נפל למציאות של טומאה שכבר לא נטהרים ממנה.
ומצד שני, דווקא בקשר בין איש לאשתו, היה צורך בתהליך ארוך יותר של טהרה. ואולי לכן ה' הביא למציאות שבה נהיה מסובך להבחין בין גווני דם ובין דם טהור לטמא, ולמציאות שנהיה יותר מסובך להבחין בין ימי נידה לימי זבה, וכך עם ישראל הבין שכדי לא לטעות ולהגיע לאיסורי כרת, חייבים להוסיף יותר ימים עד לטהרה - בהתחלה על פי תקנת רבי, ובהמשך על פי חומרת בנות ישראל שר' זירא בהמשך קבע כהלכה פסוקה.
אבל כל זה בעצם מבטא מציאות רוחנית. הקב"ה כיוון את עם ישראל לקבל את ההחמרות האלו, כי היה צורך שתהליך הטהרה יכלול את שלב השבעה נקיים בכל דימום. כי זו המציאות הרוחנית של עם ישראל בזמן הגלות, זה מה שיביא לתיקון שצריך.
ובעצם, כשמבינים שהקשר בין עם ישראל לקב"ה משול לקשר בין איש לאישה, אז זה הגיוני וטבעי שכשעם ישראל והקב"ה נמצאים בריחוק, בגלות, אז יהיה שינוי גם במציאות הרוחנית בין איש לאשתו, ובתהליך שהם צריכים לעבור כדי להגיע לטהרה ולקרבה.
ואוו ואוו ואוובימבה אדומה
איזה חכמה שיתפת אותנו!!!! תודה רבה על הלימוד המתוק והמעמיק הזה!!! לרוב אני חסרת סבלנות לקרוא טקסט ארוך ואני מזפזפת. כאן- קראתי בשקיקה!!!!!!!

אשרייך ושוב תודה!!!!!!!
תודה לך על הפרגון! שימחת אותי🙂בארץ אהבתי
איזה כיף לקרוא!באר מרים
@בארץ אהבתימכירה את הספר של הרב ראובן ששון ועדין היה לי כיף ומעורר לקרוא את ההסבר שלך!

וגם לדעתי ממש חשוב ללמוד ולברר את המשמעות הפנימית העמוקה.

מצרפת שוב את הקישור לדברים שלמדתי מחברה שלי: רישום להורדת המדריך - אני חושבת שרשמתי כאן היום בבוקר איפשהו, אבל ממנה למדתי על ההבדל בין נדה לזה מבחינה רוחנית ועל התיקונים השונים שכל אחד מהמצבים מתקנים (הנידה יותר קשורה חטא כללי של האנושות והרבה יותר קשובה למצב הפרטי של כל אחת) ואיך כתוצאה מחורבן נוצר ערבוב - שכשאין בית מקדש אי אפשר לתקן את התיקון הכללי בנפרד מהיקום הפרטי - אני לא מסבירה ממש טוב, כדי לחכות לקורס שהיא בונה וללמוד אצלה כי היא מסבירה הרבה יותר טוב ממני..

ואני כבר כמה זמן רוצה לומר לך, @בארץ אהבתי היקרה, שאני נפעמת מכך שאת מוצאת זמן ללימוד ועוד יותר מזה זמן לסכם ולשתף אותנו - אני קצת מקנאת בך.. פעם הייתי כזאת שלומדת הרבה.. אבל כבר המון שנים שלא, ומרגישה שרצת איבדתי את הסבלנות ללימוד עמוק וממש חבל לי על זה.. אני מקווה שיבוא יום ואצליח לחזור לזה.
אשרייך ואני מאחלת לך מכל הלב שתצליחי להתמיד בלימוד ובעומק גם תוך כדי הבניה של המשפחה (אני פחות הצלחתי..) ממש כיף לקרוא אותך!
ממש ריגשת אותי, תודה!❤️בארץ אהבתי
מכל הלב!באר מרים
כתבת נהדר!אן אליוט
כל הכבוד לך. ובזכותך גם קניתי את הספר של הרב ששון, אם כי מודה שמתקדמת שם מאוד באיטיות...
תודה לך! איזה כיף שאפילו קנית את הספר...בארץ אהבתי
תודה רבה רבה! מעתיקה לי ולעוד חברותסמטאות
בשמחה, שימחת אותי🙂בארץ אהבתי
איזה נשמה ואישה מדהימה את!קופצת
את פשוט חכמה ועמוקה כ"כ!
זוכרת אותי ואת התסביכים שלי גם מגלגולים קודמים...😅

זה לא שאת לא עוזרת לי. ממש לא.
דבר ראשון - כל רעיון/ תובנה שאני קוראת בנושא מצטרפת לתוכי. יש רעיונות שיותר מתאימים לי לעכשיו, ויש שנאגרים לכשתרחיב תודעתי.
אני מרגישה שמה שאת אומרת נמצא כמה רמות מעל המקום שלי עכשיו. שהוא די קטנוני ונמוך.

אבל יום יבוא, אני יודעת, ואצליח להתחבר גם לרעיונות יפים, מלמדים ועמוקים כמו שכתבת.
ואזי - תיהיי את המודל לחיקוי הראשית שלי🙂👑🙏
איזה מקום יפה ובריא זה לזהות את מקומך כרגעדבורית
ובד בבד להרגיש שאת גם מסוגלת לגדול ולראות את האפשרות לעלות עוד
את באמת אישה מיוחדת...בארץ אהבתי
זה באמת מיוחד שלמרות שהדברים לא מדברים אלייך כרגע, את מצליחה לראות את מה שיש בהם ולשמור אותם לשלב שהם יתאימו לך.
הכנות שלך ממש מרשימה...
המון בהצלחה במסע שלך, בטוחה שהקב"ה מעריך את הרצון שלך להתקרב אליו, וההשקעה שלך בזה...❤️
שומרת לי לקרוא מאוחר יותר..אוהבת את השבת
כתבת יפה. אבל.....אורוש3
אבל כל מה שכ''כ מקסים בטהרה ובאמת יפה רעיונית לא סותר בעיני את הזבל, סליחה, של 7 נקיים. כל זה יכול להתקיים מצויין גם בפחות ימי הרחקות.
כל מה שכתבת על השיקוף של הקשר עם ה' זה גם ממש יפה. ואולי לכן מתחת לפני השטח יש בעירה של הנושא. כי אנחנו בהחלט מתקרבים לגאולה. יש עוד המון רע. אבל יש כ''כ הרבה טוב. יותר חיבור לגוף ולנפש (לטוב ולמוטב). ואולי לכן אנחנו מרגישות ש-7 נקיים סותר את הטבעיות של הגוף ש-ה' ברא. ולא. זה לא מסתדר בהיגיון (האנושי שלי, כמובן) ש-ה' יסדר את הגוף שלנו ככה רק כדי להגדיל את הניסיון. לא מתחברת לתפיסות האלה. אם הגוף בנוי כך אוניברסלית (וזה לגמרי שונה בעיני מהפרוגרסיביות שכל בן 12 שמחבב חבר שלו הופכים אותו להומו בשל ההקשבה לגוף) כנראה שזה כן אמור להיות כך וכנראה אבדנו משהו בדרך. אולי באמת את מסורת ההבחנה בין דמים ואולי משהו אחר. ולמרות שכן בעבר קצת חפרתי בנושא (והבנתי והתייאשתי, כי ברור שאין סיכוי שאף אחד יבטל את העניין הזה לפני המשיח) החלטתי שאני פשוט לא אנסה להתחבר לזה. אין מצב.
אני מחוייבת בחיי להלכה. ואמשיך לחיות כך. אבל אני אסמם את הגוף בגלולות והורמונים ועוד כדי להפחית מהסיוט הזה. ואני אשנא את זה בכל פעם מחדש.
וזה לא כי יש לי משהו שונה משל אחרות במערכת הזוגית או המינית. זה כי פשוט לא ייתכן שאני נשואה וחצי מהזמן לא יכולה לחיות כנשואה. שאם אני רק מנסה להקשיב לגוף שלי בלי אמצעי מניעה הורמונליים, אני מגלה שבעצם עדיף להמשיך להדחיק אותו כי בימים הרלוונטיים זה אסור. שאשה כמו צדיקה אחת פה בפורום אסורה בעצם רוב חיה.
לא. זה לא הגיוני.
מכירה אשה דתיה בהחלט לא צעירה ולא נשואה טריה שבשל תופעות מסויימות הייתה אסורה ברצף ובסופו של דבר כן פרצה את גדר הדרבנן. ובמילותיה זה היה זה או גירושין. אני לא נותנת שום שום לגיטימציה. זה בהחלט אסור. כמו עוף עם חלב. אבל אני כן מרגישה שאין פה שום אדאל. יש פה טעות שהשתרשה אולי מכורח המציאות ושטוב שיבוא משיח בדחיפות כדי לטפל בה בין היתר. ומותר לומר את זה למרות שלא קל לשמוע. ונקודה נוספת, די ברור שזה מרחיק שומרי טהרה פוטנציאליים מציבורים מסורתיים וחילוניים. כי קשה בטירוף לחיות כך.
@קופצת
^^^ כל מילהoo
וואו. מדוייקסליל
אני מקיימת את זה כי זו ההלכה.
ועדיין נשרפת מבפנים כל פעם מחדש, שהחשק עולה לפני הביוץ (ולפני הטבילה כמובן) ואני לא יכולה לעשות עם זה כלום. פשוט כלום. וזה לגמרי נגד הטבע

ולכן בעיניי זה חוסר אמיתי, ואני כואבת את זה מאוד.
והתיקון יגיע כשניגאל, אבל לא במובן הרוחני, אלא במובן הכי "טכני" שיש. כי רק אז יהיה את הכוח ההלכתי להתיר ולשנות
אמן. אולי מי שמחזוריות שלה יותר ארוכהאורוש3
פחות חווה את זה. כי גם החשק לא נופל על השבע וגם יש יותר זמן שמותרים בו.
אני מצרפת את התפילות על זה לתפילות על בנין ירושליםבאר מרים
ועל השיבה שופטינו כבתחילה..

כי כשם שמציאות של חורבן בית מקדש, היעדר שכינה והופעתה בישראל והיעדר מצב של "כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים" ע"י סנהדרין בלשכת הגזית זו איננה מציאות שלימה, כך זה מתבטא בגוף במצב שאיננו שלם שבו אנחנו חייבות לצרף דיני נדה ודיני זה בכל חודש מחדש (ככה למדתי או לפחות פירשתי את החברה שלי..)
שאלה בעקבות הדיון פה - למה כשהמשיח יבואזוית חדשה
נחזור לדיני טהרה כמו פעם, ולא תיבטל הנידה לגמרי?
הרי זה בעצם בא כתיקון, וכשהמשיח יבוא העולם יתוקן. אז למה שזה לא יבוטל?

(סליחה שנפלתי עלייך מכל השרשור...😅)
מנסה בזהירותאורוש3
לפי מה שאני יודעת מהעבר גם כשהמשיח יבוא זה עדיין לא אומר שתוך יום יהיה התיקון השלם שלם של חטא אדם הראשון ותחיית המתים וכו'. זה עוד תהליך ארוך. אבל ייבנה המקדש, תהיה סנהדרין, יהיו דיני טומאה וטהרה וידע שכנראה אבד לנו. ונמשיך לתקן במציאות הרבה יותר שלמה מאשר היום. שנזכה כבר.
באמת? מעניין! תמיד ידעתי שכשהמשיחזוית חדשה
יבוא יהיה עולם מתוקן.
יש לך מקור? באמת מתעניינת.
איזה מקור חח זה דברים שלמדתי ממש מזמןאורוש3
אולי חלקם מדרך ה' של הרמח''ל.
כשהמשיח יבוא תהיה גאולה שלמה מהגלות ובניין המקדש.
מה ואיך בדיוק ומתי יושלם תיקון העולם אנחנו כמובן לא יודעים ובטח כמו בכל דבר ביהדות יש דעות וסברות שונות.
אה אוף אז אפילו כשהמשיח יבוא עדיין יהיה את זה?זוית חדשה
😣😣😣
ואני לתומי חשבתי שאז ניפטר מזה.
חח קודם שיבוא כבררררראורוש3
אני חושבת שאז המדרגה הרוחנית תהיה אחרת לגמריהמקורית
ולתאוות הגשמיות כבר לא יהיה מקום כמו שיש להן עכשיו.
הרי ביאת משיח מסמלת את תיקון העולם. חזרה למצב שהיה לפני החטא. חווה נתקללה ב- ואל אישך תשוקתך. אז כנראה שלפני כן זה לא היה. לא כמו שאנחנו מכירות את זה בכל אופן. זה מימד אחר.
אני משוכנעת שאת צודקת..באר מרים
אז זה כן יבוטל את אומרת?זוית חדשה
גמני חשבתי שזה חלק מהקללהמיואשת******
של בצער תלדי וכו.
וכשהמשיח יבוא נהרה ונלד תוך יום, לא יהיה ווסת והכל יהיה חד קרן ופרפרים 😁
בדוק יהיו אז חדי קרן בעולם סוף סוףאורוש3
אבלאורוש3
מי אמר שכשהמשיח יבוא הקללה תתוקן? ייבנה המקדש, שם ה' יואר על ידינו בעולם, ההסתרה של הגלות תעלם, נדע מה ה' רוצה מאיתנו.
לפי מה שלמדתי בעבר (ושוב, זה היה מזמן ומין הסתם עמוק ולא באמת ברור ונהיר ויש דעות). תיקון העולם השלם לא בהכרח יושלם אז. אנחנו לא יודעים כמובן מתי ואיך וכמה זמן יהיה התהליך עוד. אולי תוך שבועיים אולי תוך חמישים שנה. חטא האדם הראשון כ''כ מושרש בתוך כל מהות העולם שאנחנו מכירים. ועוד קודם לו חטא הארץ למשל שלא הוציאה עץ פרי עושה פרי. אחרית הימים וימות המשיח הם שני מושגים שונים.
עונה לךהמקורית
המציאות לפנ החטא לפי מה שלמדתי היא שביום השבת אם לא היה חטא אדם וחוה, היינו נכנסים למציאות של משיח. ובגלל החטא, אנחנו לא. ולכן ממה שאני יודעת ולמדתי, השאיפה לחזור למציאות של לפני החטא, שהייתה אמורה להביא את העולם למצב של גאולה, היא אחרת מבחינה גשמית בצורה שאנחנו תופסים אותה. תיקון העולם לפי מה שקראתי בהקשר הזה הוא תיקון חטא אדם וחווה ומכאן שאם הקללה הגיעה אחרי החטא, משמע לפני היא לא הייתה קיימת ולכן היא אמורה גם להתבטל.
אבל גם אם נניח עת הלוגיקה שלי בצד רגע, אני כן מכירה סברה שאומרת שהבחינה הגשמית מתבטלת. ומכאן שהתאוות הגופניות גם כן. ולכן אין משמעות לאיסור נידה כמו שאנחנו תופסים אותו כעת. אבל מכל מקום זה כרגע דיבורים בעלמא. אין לנו דרך לדעת מה יהיה זה רק השם יודע ושנזכה לגלות במהרה
ממה שאני מבינה.אורוש3
את מדברת על תיקון החטא ועל אחרית הימים. ממה שאני זוכרת אין הכרח שזה יגיע בחבילה אחת (סליחה על הפשטנות) עם המשיח. ואולי בעצם בסוף כן. כמו שהגאולה יכולה להגיע ''בעיתה'' או אם נהיה ראויים ב''אחישנה'' אז אולי כך גם התיקון השלם.
ועוד דבראורוש3
לא כזה ברור שהמשיח הוא אדם ספציפי. יכול להיות שבכל דור היו פוטנציאליים עם ניצוצות משיח שלא באו לידי ביטוי כי הדור לא היה במקום הנכון.
אבל אנחנו נכנסות פה לתפיסות עולם שבטח יש שוני ענק ביניהן. לי קשה להאמין שבית המקדש ייפול שלם משמים כמו שהרבה בחו''ל חושבים להם. בתפיסה שלי זה יהיה מהלך יותר טבעי ואנושי שמן הסתם יכלול גם מלחמות ומחירים. אבל מי יודע באמת.
גם לי האמת. סקרנית מאוד לדעת איך זה יתרחשהמקורית
באמת לא הכרתי סברה שזה מופרד זה מזההמקורית
מעניין מה שאת כותבת
חד קרן 🤣זוית חדשה
חשבת... והתבדת? או עדיין חושבת?
חס ושלום! ברור לי שיהיו חדי קרן! ודרקונים טובים 😍מיואשת******
זוית חדשה

(לא יודעת אם הבנת אותי ואת מתבדחת או שלא הבנת, אבל התכוונתי אם התבדת בקשר לקללת הלידה)
אכן יכול להיותבאר מרים
.פלוץ מבינה בזה..

אבל לדעתי יש שני שלבים (או יותר?) בגאולה:

שלב שנבנה ביהמ"ק, יש סנהדרין והכל מתוקן - ואז אולי סנהדרין תבטל את החיבור בין נדה לזה

ושלב של ימות המשיח ממש שבו כבר נמצאים במציאות מתוקנת יותר ולא תהיה נדה..

לא בטוחה שזה מדוייק.

אולי @בארץ אהבתי עם הידע שלה תחכים אותנו..
התיקון האוטומטי שלך כותב בדיחות של ילדים בני 5🤭טארקו
אהבתי את מה שכתבת.. לא הצלחתי לא להגיב
אני גם נקרעת פה מצחוקתוהה לי
מה זה אומר על הבגרות שלי?
מתנצלת.. 🤣🤣🤣באר מרים
אתן מכירות אותי מספיק טוב כדי לדעת שאני לא טרול עם רחם מתומנת שפולש לפורום עם בדיחות של בן חמש...
🤣🤣🤣
את לא עם רחם מתומנת?😱השקט הזה
חשבתי שילדת את כל ילדייך בלידה אחת
😂😂😂המקורית
🤣🤣🤣🤣חצילוש
יש לי יותר ילדים מכמות שנכנסת ברחם מתומנת...באר מרים
ותאמיני לי שהדבר הראשון שאני מוודאת באולטרסאוד זה ש "יש שם רק אחד"...
לכי תדעי איך רחם מתומנת פועלתהשקט הזה
אם ברחם רגילה יכולים להכנס גם שניים ושלושה תינוקות אז ברחם מתומנת אולי יכולים להכנס גם 16 נניח
אם הולכים לפי פירוש ששישה בכרס אחתחצילוש
שזכו אבותינו בשיעבוד מצרים, פירושו 6 ברחם אחת, בעזרת אפקט מקסימלי ניתן לייצר ברחם מתומנת כ48 צאצאים! 😌😏
חחח ברגע זה אני נקרעתתתת ממה שכתבתאוהבת את השבת
מה זה אומר עלי??

כי בהתחלה קראתי, הרמתי גבה והמשכתי הלאה אבל שקראתי אותך נשפכתייי
חחחחח גם אני😂😂😂בקול במיטה שישנים פה לידי.....דפני11
גם אני בקולי קולות וכולם ישנו מסביבאוהבת את השבת
מזל שלא התעוררו!
אני לא יודעת הרבה יותר ממך...בארץ אהבתי
ובנושא הזה כבר הרמב"ם אומר "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו".

באופן כללי מה שכתבת מתחבר לי לאיך שאני גם תופסת את הדברים.
אבל יכול להיות שהקב"ה יעשה אחרת...

העיקר שנגיע כבר לגאולה, במהרה בימינו...
יפה, מעניין לשמועזוית חדשה
בסיכומו של שרשור - אנחנו לא באמת יודעים מה יהיה, ואפשר רק לשער.
נכון?
כל מילה. אם הייתי חוזרת בשאלה זה המצווה הראשונהזוית חדשה
שהייתי מוותרת עליה
תודה על מה שכתבת…בארץ אהבתי
(מגיבה ל@אורוש3, קשה לעקוב פה אחרי כל ההתפתחות של השרשור…)

קודם כל - אני רוצה להגיד לך שאני אוהבת את הכנות והישירות שלך. ואני רואה שזה באמת לא דברים שרק את חווה, אלא זו תחושה של הרבה נשים.

אני רוצה להתייחס לדברים שכתבת. יכול להיות שלך זה לא יענה על השאלות והתסכול שלך. אבל הדברים שכתבת חידדו לי דברים שלא כתבתי קודם, ואולי יש פה מישהי שזה כן ידבר אליה.

כתבת על הקושי בתחום הזה שהתגבר דווקא בדור שלנו.
על ההבדל בין הקושי שהיה בדורות עברו, שהיה יותר סביב העניינים הטכניים, לבין הקושי בדורנו שיושב יותר על החיבור לגוף ולנפש.
וכמו שכתבת - הצד של החיבור לגוף ולנפש שהתחזק בדורות שלנו, הוא התפתחות חיובית. הקשר הזוגי בדורות שלנו בהחלט שונה ממה שהיה פעם, ולטובה. (בהסתכלות רחבה, כמובן. באופן פרטי תמיד יש זוגות לכאן ולכאן, אבל יש התפתחות ברורה לטובה מצד הציפיות שלנו מקשר זוגי, ויש ב"ה יותר ויותר זוגות שמצליחים לממש את זה גם למעשה).
אבל באמת זה מוליד קושי גדול יותר בשמירת הטהרה, כמו שעולה פה בצורה חזקה בשרשור הזה.

והאמת, שכשקראתי אותך, זה דווקא התחבר לי מאוד מאוד לקשר של עם ישראל מול הקב"ה.
כשעם ישראל היה בגלות, עיקר הקושי שחווינו היה בצד ה'טכני'. עם ישראל סבל פיזית וקיומית. כשעם ישראל בכה בתשעה באב, זה לא היה רק על בית המקדש שנחרב פעם, זה היה על הצרות שקורות מסביב יום-יום.
אבל היום ב"ה אנחנו כבר במקום אחר. ברמה כזו שלא קל לנו להרגיש את הצער על החורבן. כי אנחנו כבר במציאות הרבה יותר שלווה, כבר בארץ ישראל, כבר בלי איום קיומי ויומיומי.
ומהמקום שלנו לפעמים אפשר לשכוח בכלל את הרצון לגאולה. כי סה"כ טוב לנו. לפעמים זה אפילו מפחיד לחשוב מה יהיה כשבית המקדש ייבנה, איך נתמודד עם כל השינויים שזה יביא.
אבל בעצם השלב העיקרי חסר לנו. החיבור חזרה לקב"ה. ה"וְזָרַקְתִּי עֲלֵיכֶם מַיִם טְהוֹרִים וּטְהַרְתֶּם מִכֹּל טֻמְאוֹתֵיכֶם וּמִכָּל גִּלּוּלֵיכֶם אֲטַהֵר אֶתְכֶם… וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב חָדָשׁ וְרוּחַ חֲדָשָׁה אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם וַהֲסִרֹתִי אֶת לֵב הָאֶבֶן מִבְּשַׂרְכֶם וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב בָּשָׂר… וְאֶת רוּחִי אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם…".
ואני מרגישה שזה שהקושי מתעורר עכשיו בקשר הזוגי דווקא סביב הנושא הזה - של החיבור והקשר והזוגי, זה כי פה נשאר התיקון בקשר הזוגי של הרעיה והדוד, של כנסת ישראל והקב"ה.

ואת הנקודה של התיקון גם רציתי לחדד קצת.
את כתבת: 'זה לא מסתדר בהיגיון (האנושי שלי, כמובן) ש-ה' יסדר את הגוף שלנו ככה רק כדי להגדיל את הניסיון'.
ואני חושבת שהנקודה היא לא 'כדי להגדיל את הניסיון'.
אני חושבת שהנקודה היא שזו הדרך לתקן.
והתיקון דורש עבודה דווקא איפה שנשבר.
אז אם דווקא פה צריך לתקן, אז דווקא פה זה יהיה יותר קשה. ועל ידי העבודה שלנו (בין אם בשמחה ובין אם בחריקת שיניים כי אין ברירה אחרת) אנחנו מוסיפות לתיקון.

וזה נכון שהסברים שכליים לא תמיד עוזרים כשהלב לא שם.
זה גם חלק מהגלות, שיש בנו את 'ערלת הלב' שמפרידה בין ההבנה השכלית שלנו, לבין מה שהלב שלנו רוצה.
אבל גם להבין את הדברים בשכל יכול לעזור לחלקנו לפחות.
וחלק מההעברה אל הלב היא על ידי תפילה על הדברים.

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי בשעת לילה מאוחרת כזאת...
ושכל אחת תיקח מה שמתאים לה ומה שמוסיף לה…
אני תמיד אוהבת לקרא אותךאורוש3
פשוט בנושא הזה ספציפית בעיני זה לא פער בין השכל ללב שדורש תיקון שלנו, אלא טעות שנבעה מחוסר ידע מיהדות של החמרות ומכל הסיבות ההלכתיות שלא מאפשרות היום להתקדם עם העניין הזה. מעניין אם מישהו היה ממציא משהו שמבחין בין נידה לזבה אז היו מצליחים להתחדש בהלכה. כמו בתחומים רבים נוספים. הרעיונות שאת מביאה יפים וטובים. רק שבעיני הם כדי להתמודד עם המצב שנוצר בדיעבד. אבל כמובן זו רק התחושה האישית שלי וכן יש אמונה כללית שכל מהלך בעולם הוא בסוף לטוב, אז גם זה כנראה. זה פשוט הסתר פנים מאוד גדול. ואני יודעת שלא כתבת רק לי. אני פשוט לא במקום של להשתדל להתחבר לזה. זה רק הטריף אותי יותר כשניסיתי בעבר אז הרפתי מזה לעת עתה. וכרגע פשוט על גלולות הנקה עדיין שזו אחלה הכחשה.
אני מסכימה איתך ברמה מסוימתמיקי מאוס
לא שבאמת זו טעות, אבל כן שיש פה התרחקות מדין תורה. ונכון שיש לה סיבות וברור שלא נבטל את זה במחי יד. ממש לא

אבל אישית אני גם לא מקבלת ש"זה מה שה' בחר", זה רחוק מלנחם אותי. זה לא בדיוק התורה שהוא נתן לנו... להיפך, זה רק נותן לי חיזוק לאינטואיציה שמשהו פה לא שלם כי הקב"ה נתן תורה של ריחוק חודשי בן שבוע ולא בן שבועיים. ושל טהרה מהירה אחרי לידה לקרבה בין איש לאשתו

ויש לנו כבני אדם תפקיד גם בפסיקת הלכה - "נצחוני בניי". ולכן זה לא מתקבל לי על הלב שככה זה ראוי להיות

בהחלט אני חושבת שהתפקיד שלנו הוא לא לקבל בהשלמה את חולאי הגלות שבין היתר מתבטאים בפסיקה כגון זו
אלא לעבוד וללבן ולהגיע למקום גאולי יותר. כמובן מתוך ההלכה וגם מתוך המציאות המתחדשת. לא בכח. רק מתוך המסורת והכלים שקיבלנו יחד עם ההלכה הזו וכנראה שנאלץ לחכות למשיח שיגאל אותנו גם מזה.
אבל כמו שאני מחכה למשיח ולבניין המקדש ולא מקבלת את השועלים שהולכים שם אז גם כאן...

וזו כמובן לא המצאה שלי, זה בדיוק "תורת ארץ ישראל"

ואשרי מי ששלמה עם ההרחקה,ואין לה את הקונפליקטים האלה בבטן כל חודש או לידה מחדש!

בדיוקאורוש3
כתבת מהמם! תודה על הבהירות והניסוח ❣️מיואשת******
כבר כתבתי בכלליות אבל מכייון שהעלית את הנושאבתי 123
אני ארשום קצת יותר בפירוט.
ואני לא רב אז רושמת במילים שלי ממליצה לכל מי שעלתה לה השאלה הזו להתייעץ עם רב שיסביר לה את העניין.
מהתורה לא כל הנשים היו טובלות אחרי שבוע היה חילוק בין סוגי הטומאות כך שחלק מהנשים היו סופרות שבעה נקיים מדאורייתא. כן לקחו על עצמן שלא יהיה חילוק וכולן יספרו 7 נקיים. וכיום רבנים מתייחסים לחלק זה כמדאורייתא ויש מעט שמנסים לעקור את שורשי יסודות היהדות ולהפיץ מסרים לא מדוייקים ומערערים ובינהם גם כאלו שקוראים לעצמם רבנים ורבניות.
עכשיו חוץ מזה כולנו בני אדם וכולנו בעלי תשובה וחוץ מהצדיקים לכולם יש הלכות שקל יותר לשמור וקשה יותר. וכל אחד עומד איכן שהוא יכול ואם בעת הזו לשמור מצווה מסויימת או עדיין לא. ואם קשה לה שאר הרחקות אחרי לידה אז שתתיעץ אם במקום הרוחני שבו היא נמצאת נכון לשמור או שעדיין לא. אבל לא להפנות אצבע מאשימה לצדיקות בדורות הקודמים ובודאי לא לתורה ולרבנים.
יצא ארוך אז סליחה רק רוצה להוסיף שאמנם ממש קשה לשמור אחרי לידה ובכלל הרחקות אבל כמי שמכירה טוב גם נשים שלא שומרות בכלל שהרבה מהן מגיעות ליחסים מלאים חודשים ארוכים אחרי הלידה וברור שזה משפיע גם על הבעל ועל שלום בית אז יש לכל דבר שני צדדים.
אני איתך! ניסחת בדיוק את המקום שלי.קופצת
אבל אני מבינה שיש נשים שכן מדברת אליהן הגישה הנ''ל.
וזה בהחלט מתסכללללללללל
ממש מסכימה איתך עם ענין האידיאלמיואשת******
כי אני בשום אופן לא מבינה ולא מסכימה עם הרעיון שככה זה צריך להיות וטוב שזה ככה כי זה יעזור לתקן את הגלות.
יש מספיק דברים קשים שאני מתקנת בהם (בצער תלדי למשל)
ואם יש משהו שלדעתי (ולדעת עוד) השתרש בטעות, ומכיון שאין היום מי שיכול להתיר את זה, זה לא הופך את זה לטוב ולדרך תיקון, זה רק מדגיש עד כמה הגלות עמוקה שאין לנו מי שיכול לתקן את זה.
וזה עצוב וכואב ואני מתחברת לזה שאפשר לחבר את הכאב של זה לגלות ולגאולה וכשאני חושבת שהכאב שלי הןא חלק מהכאב של הגלות זה עוזר לי.
אבל זה לא תיקון ואני לא יכולה להסתכל על זה כתיקון. זה סימפטום של גלות. לא תיקון שלה.
זה כמו להסתכל על כאב שיניים שקורה אחרי שיש חור ולומר אה זה כואב בגלל החור הזה כנראה שהכאב הוא חלק מהתיקון של החור. הוא לא… כשייסתם החור הכאב יעלם. כשנוכל לטהר כהנים באפר פרה אדומה הם יהיו טהורים וזה שהיום הם טמאים זה לא חלק מהתהליך לזה שהם יהיו טהורים אחר כך, וזה שלא יודעים להבדיל בין נידה וזבה זה לא חלק מהתיקון שלנו והתהליך שלנו להגיע לגאולה. זה גלות. זה שלא יודעים היום נגיד, לשחוט ג’ירפה , זה לא תיקון לזה שבעתיד נאכל ג’ירפות זה רק הפסד היום (או שלא. בררר לאכול ג’ירפה)
ואני מאד אוהבת @בארץ אהבתי את מה שאת כותבת בדרך כלל אבל הפעם זה ממש קומם אותי. התלבטתי אם להגיב אבל אורוש כתבה בשבילי …
בידיוק!שירוש16
הוצאת לי את המילים מהמקלדת..

קשה להכניס רעיון גבוה ונהדר ככל שיהיה לתוך היום יום בצורה כזאת. כי לא עוזר לדעת שכל הכאב הזה הוא עבור תהליך כלשהו, לא כל כך ברור שאי אפשר לדעת מתי יהיה סופו.

אני לא חושבת שהקב"ה צריך את הכאב שלנו כדי להביא את הגאולה. הכאב הוא יותר עבורנו, להבין את הכאב שיש בגלות, להזדהות עם הפרידה בין כנסת ישראל להקב"ה, כדי שנשנה את דרכינו וניהיה זכאים לגאולה.
כתבת מעולהסליל
זה סימפטום של גלות, בדיוק.
תודה לך
חידדת לי גםאורוש3
להרגיש את כאב הגלות. יש לנו עוד הרבה עבודה להוציא את הגלות מאיתנו.
אני רוצה להתייחס לדברים שכתבתבארץ אהבתי
ה' שפתי תפתח

אני רוצה קודם כל להגיד, שאני מאוד מעריכה את איך שאתן כותבות (כותבת בתגובה אלייך, @מיואשת******, אבל מגיבה גם לכל מי שהצטרפה לדברים..).
עם כל כמה שהדברים מקוממים ומתסכלים אתכן, הדיון פה כל כך נעים ומכבד, וזה באמת לא ברור מאליו…❤️

האמת שהתלבטתי כמה זמן איך להגיב לדברים.
כי זה נראה שהתפיסה שלי באמת מאוד שונה משלכן, ואין לי פה עניין לנסות לשכנע שמה שכתבתי הוא הנכון. מותר לנו לראות את הדברים אחרת, וזה באמת בסדר.
וככל שאני קוראת אתכן יותר, אני מעריכה אתכן יותר על קיום המצווה הזו. כי אין ספק שהקושי שלכן גדול בהרבה, וזה באמת באמת לא פשוט להמשיך ולשמור למרות הקושי.

בכל זאת, החלטתי שאני רוצה לענות על הדברים שכתבת.
לא בשביל להתווכח, או לנסות לשכנע.
אם מה שאני כותבת מקומם אתכן, אז זה באמת לא בשבילכן. וזה בסדר. (זה כן חבל לי וכואב לי שאין מענה לקושי שלכן, ושמה שאני כותבת לא רק עוזר אלא אפילו מקומם, אבל לי אין איך לעזור יותר…).
אבל בכל דבר שאתן כותבות או שואלות, זה גורם לי לחשוב על הדברים, ולהבין אותם בצורה עמוקה נוספת, ולחדד בהם היבטים נוספים. ובגלל שאני רואה שיש נשים שהדברים כן מדברים אליהן, אני כן רוצה להגיב ולהוסיף את הנקודות שהתחדדו לי בעקבות השאלות שלכן.
(וכל אחת מוזמנת לחשוב אם היא רוצה להמשיך לקרוא, או שזה סתם יקומם אותה שוב, וזה לא שווה את העצבים שלה… כמובן גם מי שלא מתחברת יכולה לקרוא וגם להגיב ואפילו להתעצבן, אבל באמת המטרה היא לא להתווכח ולא לקומם אף אחת, אלא להביא ולכתוב בצורה יותר מבוררת את מה שעוזר לי, ולעוד נשים שקוראות פה).

יצאה לי הקדמה ארוכה, עכשיו סוף סוף ניגשת לתוכן הדברים…

השאלה העיקרית שעלתה פה, בניסוח חופשי שלי, היא -
איך יכול להיות שאנחנו נמצאים במצב שבו כולנו צריכות להחמיר ולהתרחק מהבעל שלנו הרבה מעבר למה שגזרה התורה, ובאופן שנוגד את הטבעיות המינית הנשית? ואיך אפשר להגיד שדווקא זה חלק מהתיקון, כשברור שלא זה מה שהקב"ה רצה מלכתחילה?
ואיך יכול להיות שיש רבנים שאומרים שהיה נכון לבטל את חומרת רבי זירא ולקצר את תקופת ההתרחקות לתקופה יותר נסבלת ויותר הגיונית, אבל בגלל שאין סנהדרין ואין סמכות לחכמים בדור שלנו לבטל גזרות שנגזרו בדורות קודמים, אנחנו נשארים עם התקנה הזו שגורמת לכל כך הרבה קושי? ואיך אפשר להגיד שהתקנה הזאת היא חלק מהתיקון של הגלות, כשהיא מבטאת דווקא את הקושי של הגלות - את החיסרון בסמכות הלכתית מספיק גדולה שיכולה לפסוק בצורה מתאימה יותר?
או בקיצור - איך אפשר להגיד שהתיקון שלנו צריך לעבור דרך 'פשלה'?

וזו באמת שאלה לא פשוטה.
כי זה באמת נראה כמו 'פשלה'...
ה' כתב בתורה שאישה נידה טובלת בסוף היום השביעי. ורק כאשר הדימום הוא 'בלא עת נידתה' - מחוץ לסדר הרגיל, רק אז צריך לספור גם שבעה נקיים (אם הדימום הוא של שלושה ימים ומעלה).
ונכון שהיו הסברים הלכתיים לקביעת התקנה. כי ההבחנה בין דימום של נידה לדימום של זבה הוא לא תמיד פשוט. וגם ההבחנה בין דם טהור לדם טמא הוא לא כל כך פשוט (על פי הדין האמיתי, יש גוונים מסויימים של אדום שמטמאים, אבל יש גם גוונים של אדום שנחשבים טהורים, רק שכבר בזמן חז"ל לא ידעו להבחין בין הגוונים הטמאים לטהורים. ולכן לפעמים אישה יכולה לחשוב שהיא נטמאה ולהתחיל לספור שבעה ימים, אבל בעצם בימים הראשונים היה לה רק מראה של דם טהור, והיום השביעי לספירה שלה הוא לא באמת היום השביעי לנידתה והיא טובלת לפני הזמן ומגיעה לאיסור כרת).
אבל עם כל ההסברים האלו, עדיין זה מביא למצב שהמון נשים סובלות כל חודש מההתרחקות דווקא בזמן שהגוף שלהם רוצה להתקרב, וזה ממש לא נראה כמו מה שהקב"ה רצה שיקרה כשהוא נתן לנו את המצווה הזו. זה נראה כמו רצף של 'פשלות' שגורמות למצווה הזו להיות מסובכת מידי בשביל לשמור עליה כמו שהיא, ולכן להזדקק להחמרות שמסבכות ומקשות מאוד.

אבל חלק מהראייה והתפיסה האמונית שלי, היא ההבנה שאצל הקב"ה אין 'פשלות'.
ההשגחה הפרטית של הקב"ה על העולם היא מעבר להשגה שלנו. גם בדברים הכי קטנים הקב"ה מתערב וגורם לדברים לקרות בדיוק איך שהוא רוצה.
זה חלק מהפלא של הניסים שהקב"ה עושה בתוך הטבע. שגם דברים שלכאורה תלויים בגורמים שאנחנו רואים את הסיבתיות שבתוכם, שתלויים בהחלטות של אנשים, או בחוקים פיזיקליים שאין מה להתערב בהם - בסופו של דבר בכל זאת הדברים קורים לפי רצון ה'.
(כמו שאני מאמינה שהקב"ה מחליט אם אני אמצא עבודה, גם אם זה תלוי בסופו של דבר בהחלטות אנושיות של אנשים בעלי בחירה חופשית. או כמו שאנחנו רואים איך במלחמות חסרות סיכוי של עם ישראל מול כל מדינות ערב הסובבות אותנו, היה לנו ניצחון, שלא היה בדרך של נס גלוי - מבחינה חיצונית הכל התנהל באופן טבעי בתוך המציאות, אבל עדיין ברור שהניצחון מכוון מהקב"ה, והוא התערב בתוך הפרטים הקטנים של המלחמה כדי לאפשר את הניצחון).

מתוך התפיסה הזאת, אני מסתכלת גם על מה שקרה למצוות הטהרה.
זה נכון שהדברים שהובילו למציאות שאנחנו בה היום הם גורמים אנושיים וקטנים. אבל מבחינתי, לא יכול להיות שהקב"ה ייתן ל'פשלות' כאלו לקרות, אם הוא לא רוצה שזה יקרה.
ואם זה מה שקרה, אז זה מכוון מהקב"ה.
כשהקב"ה נתן לעם ישראל את התושב"ע - הוא נתן להם כוח גדול מאוד. להיות שותפים בפיתוח התורה. הרב ראובן ששון מדמה את התורה שמתפתחת על ידי עם ישראל, לילדים שנוצרים מקשר זוגי. הפרייה ורבייה של עם ישראל והקב"ה זה בתורה, שפורה ורבה מהעיסוק של עם ישראל בתורה, שצריכה להתפתח ולהתחדש בתוך העולם שאנחנו חיים בו. (זה נושא רחב, ולא יודעת כמה הסברתי את זה טוב, שמעתי את זה ממנו מזמן, אבל זה התחבר לי פה, אז התייחסתי בנגיעה קטנטנה…).
אבל זה שהקב"ה נתן לחכמי עם ישראל את הכוח הזה, לא מוציא את התורה מידי הקב"ה. היא עדיין שלו. ולכן אני מאמינה שגם ההתפתחות שלה היא מכוונת מלמעלה. וגם השינויים במציאות שגורמים לחכמים לפסוק באופן יותר מחמיר - הם מכוונים מלמעלה.

ומתוך המקום הזה, אני רוצה לשאול - למה?
למה הקב"ה רצה שנתמודד עם הרחקות יותר ארוכות ממה שהוא ציווה בתורה?
למה הוא רצה שחכמים ירחיבו את תקופת האיסור, כך שבכל פעם נצטרך לספור שבעה נקיים?
למה הוא רצה להרחיק זוג שאוהב אחד את השני, דווקא בתקופה שבה יש יותר רצון וחשק להתקרב?

ומתוך המקום הזה אני מגיעה לתשובה שכתבתי כבר בתגובות הקודמות. ואני כותבת פה שוב, מכיוונים נוספים ועם דגשים וחידודים קצת אחרים.

קשה לנו להבין מה המשמעות של התורה. אנחנו חיים בעולם שבו אנחנו רואים רק את הרבדים הכי נמוכים של המציאות. יש לנו יכולת לתפוס את העולם באמצעות חמשת החושים, ובאמצעות העולם הרגשי שלנו, אבל אין לנו את יכולת לראות את הרבדים הרוחניים של המציאות.
ולפעמים בגלל שאנחנו לא רואים אותם, אנחנו יכולים להרגיש כאילו הם לא קיימים. כאילו כל מה שקורה זה רק המציאות שנתפסת בחושים שלנו.

אבל כל החלק הפנימי של התורה, מלמד אותנו על כל הרבדים הנוספים במציאות.
החלק הזה של התורה היה נסתר במשך שנים. היום אנחנו חוגגים לכבוד רשב"י שהיה במעלה עצומה וזכה לכתוב את התורה הפנימית והעמוקה, ולהעביר אותה לדורות הבאים. ובמשך רוב שנות הגלות זה היה עדיין נסתר, אבל סביב התחלת השיבה לארץ, התורה הזו התחילה לצאת החוצה. דרך החסידות, ודרך כתבי הרמח"ל, ודרך כתבי המהר"ל, ודרך כתבי הרב קוק, ועוד רבים שנתנו לנו לטעום מתוך התורה הפנימית הזו.
אבל הטעימה הזו שאנחנו זוכים לה, לא מאפשרת לנו לראות את הרבדים הנוספים של המציאות. רק לדעת שהם קיימים.
רשב"י, והאר"י הקדוש, והצדיקים האחרים שעסקו בתורת הסוד, זכו לראות יותר מאיתנו. גם אצלם הראייה היא מוגבלת, כי גם הם אנושיים, בתוך גוף חומרי ומגביל. אבל וודאי שהראייה שלהם היא הרבה יותר משלנו.

אבל גם בלי שלמדתי שום דבר מתורת הסוד, עצם הידיעה שהיא קיימת, וההבנה של הרבדים הרוחניים שמעבר לראייה שלנו, גורמת לי לראות את המצוות בהסתכלות אחרת.
המצוות הן פעולות של ממש ברבדים הרוחניים של המציאות. כאשר אדם מקיים מצווה - קורה משהו במציאות. אנחנו לא רואים את זה, אבל זה לא משנה את זה שזה קורה.

הרב ראובן ששון המשיל את פעם להוראות של רופאים/מדענים.
כשרופא/מדען אומר לשטוף את הידיים בסבון או לחטא באלכוהול אחרי שמטפלים בחולה - זה יכול להישמע לנו מוזר. אנחנו מסתכלים על הידיים שלנו ולא רואים שום הבדל בין המראה שלהם לפני השטיפה לאחרי השטיפה. לנו אין יכולת לראות את החיידקים, ולכן אנחנו גם לא יכולים לראות למה השטיפה עוזרת. אנחנו לא רואים מה הפעולה של השטיפה עושה ואיך זה עוזר.
אבל עצם זה שאנחנו מאמינים למי שחקר את הדברים - שקיימים פה יצורים אמיתיים, גם אם אנחנו לא רואים אותם, ושבאמת הסבון הוא זה שמגן עלינו מפניהם, גורם לנו לבצע את ההוראות, גם בלי לראות את ההשפעה בפועל.

וכך אני רואה גם את המצוות. גם אלו שמדאורייתא, וגם אלו שמדרבנן. יש להן השפעה אמיתית, ברבדים רוחניים שמעבר להשגה שלי.
ומי שלמד את תורת הסוד, לפעמים יכול לעזור לי להבין קצת מזה. אני עדיין לא אראה את ההשפעה הזאת בעיניים שלי, אבל אני אוכל להבין יותר למה זה קשור, איזו פעולה רוחנית זה עושה, ומתוך כך להתחבר יותר למצווה.

וידוע שבדור שלנו יש הרבה יותר צימאון לתורת הסוד. כי, בין השאר, היא עוזרת לנו להבין את טעמי המצוות העמוקים. להרגיש 'טעם' במצווה - גם במובן של 'הבנת המשמעות שמאחורי המצווה', וגם במובן של 'טעם - מתיקות, ערבות'.
כי חלק מהגאולה היא שאנחנו רוצים להיות לא כמו עבדים שמקיימים בלי להבין, אלא להיות כמו בנים, שרוצים לדעת מה אנחנו עושים, מה המשמעות של הדברים, להרגיש מחוברים לעשייה שלנו.
(וחשוב לזכור שהרצון הזה עדיין לא מבטל את מדרגת ה'עבדים'. כי אם נקיים רק מה שאנחנו מבינים - אנחנו נעבוד את השכל שלנו ולא את הקב"ה. יש מקום וחשיבות גם לקיום בלי הבנה. אבל הכיוון של חיפוש הטעם הוא מבורך ומהווה חלק מתהליך הגאולה).

ופה אני חוזרת למצוות הטהרה, שגם בה אני רוצה להבין את הטעם, ובעיקר לאור הקושי הגדול שהיא מביאה, כמו שכתבנו קודם.
ולי אין אפשרות לראות את הפעולה שלה ברובד הרוחני. אבל מתוך מה שלמדתי בספר של הרב ראובן ששון, שכמובן לא כותב מדעתו אלא על פי מה שלמד בפנימיות התורה, אני יכולה להבין קצת יותר. עדיין בלי לראות בעצמי, אבל כן קצת לקבל את הטעם של הדברים.

ועל פי מה שאני למדתי (וסליחה שאני חוזרת על זה שוב, אבל יש פה דגשים ודיוקים שלא היו קודם), הפעולה של מצוות הטהרה קשורה לקשר הזוגי בין כנסת ישראל לקב"ה, הקשר של הרעיה והדוד.
יש לקב"ה כמה סוגים של קשר עם עם ישראל - מלך ועבדים, אבא ובנים, והקשר הכי גבוה - קשר זוגי של דוד ורעיה.
הקשר הזוגי בעצם מתממש בבניין בית המקדש, שהחלק המרכזי בו הוא קודש הקודשים, שקרוי גם 'חדר המיטות'.

ויש קשר רוחני והשפעה רוחנית ישירה בין מה שקורה בתוך זוג פרטי בעם ישראל, לבין מה שקורה ב'זוגיות' שלנו עם הקב"ה.
ולכן יש הקבלה בין שלבי הטהרה של האישה, לשלבי הגאולה שמוזכרים ביחזקאל, כמו שפירטתי בהודעה הראשונה שלי.
זה לא סתם איזה משל שמחבר בין הדברים. זה מעיד על קשר שבו הדברים משפיעים זה על זה באופן ישיר.
כמו שכותב נפש החיים (לא על מצוות הטהרה, אלא באופן כללי על הקשר בין העולם הגשמי שלנו לעולמות הרוחניים): "כל מה שנעשה למעלה בעולמות העליונים גבוהי גבוהים, הכל ממך הוא על פי מעשיך לאן נוטים, על פיהם יצאו ויבואו".

[בפסקאות הבאות אני כותבת כמה דברים שלא קראתי בספר של הרב ראובן ששון, אלא דברים שאני חשבתי עליהם, בהשראת מה שקראתי. מקווה שהדברים מכוונים לאמת]

אני מבינה שההשפעה היא בשני הכיוונים.
כשהקשר הזוגי בין כנסת ישראל לקב"ה נפגע באופן אנוש, בזמן חורבן הבית, זה השפיע גם על הקשר הזוגי הפרטי של כל זוג וזוג בעם ישראל.
כי הקשרים מחוברים אחד לשני.

כתוב בגמרא: "אמר רבי יצחק: מיום שחרב בית המקדש ניטלה טעם ביאה וניתנה לעוברי עבירה, שנאמר (משלי ט, יז): מַיִם גְּנוּבִים יִמְתָּקוּ וְלֶחֶם סְתָרִים יִנְעָם."
עוד לפני שמדברים על ההשפעות ההלכתיות של החורבן על הקשר הזוגי, רואים שעצם 'טעם ביאה' בין בני זוג נשואים נפגע בעקבות החורבן.

ובנוסף גם המציאות ההלכתית השתנתה, ונהיה מסובך יותר לשמור על דיני הטהרה על פי דין תורה, וזה הצריך את חז"ל להוסיף החמרות (שבאופן יוצא דופן גם בנות ישראל היו שותפות לתהליך הזה, וגם זה מכוון מלמעלה - השותפות שלהן בהתאמת ההלכה למצב הרוחני של עם ישראל).

וכל זה הוא חלק מהכאב של הגלות וחורבן הבית. ככה הגלות מתבטאת בבית הפרטי שלנו.
כי כשעם ישראל והקב"ה לא מחוברים, אז גם בבית הפרטי שלנו אנחנו לא יכולים להגיע לאותה רמה של חיבור שהיינו יכולים אילו המציאות היתה שלמה.

אבל זה לא פשלה.
זה חלק מההשלכה הישירה של הקשר בין הבית הפרטי שלנו, לבית הכללי של האומה.
וכמו שהבית הפרטי נפל כתוצאה מחורבן הבית הכללי, יש גם אפשרות להשפיע בקשר הפוך.
כי הקשר הוא לשני הכיוונים.

ומה שהרב ראובן ששון מלמד בספר שלו, על פי פנימיות התורה, זה שהתיקון מהצד שלנו הוא על ידי שמירת הטהרה.
ואני מבינה מזה, שהשינוי ההלכתי שנוצר לאחר החורבן, הוא לא רק 'נפילה' בעקבות הגלות, אלא גם דרך לתיקון. כי כמו שכתבתי, כל מצווה שאנחנו עושים פועלת ברבדים הרוחניים של המציאות. והמצווה הזו פועלת ישירות על הקשר הזוגי של כנסת ישראל והקב"ה.

ואני חושבת שזה שבדור שלנו הקושי הוא יותר בפן הנפשי, זה בדיוק מתחבר למקום הזה.
כי זה בדיוק השלב שבו אנחנו נמצאים גם מול הקב"ה, כשטכנית אנחנו כבר הרבה פחות סובלים מהגלות, ואנחנו אפילו נמצאים פה בארץ (עוד לא כולם, אבל כבר כמעט הרוב), והדבר העיקרי שחסר הוא החיבור עצמו, שיתבטא בבניין בית המקדש (ןבהרבה מעבר לזה - זה לא רק בעניין הטכני של הבניין, אלא כל הקשר שלנו עם הקב"ה יהיה באמת של חיבור וקרבה הרבה מעבר למה שאנחנו יכולים לתאר). ולכן דווקא במקום שחסר מול הקב"ה, יש קושי גם בבית הפרטי שלנו.
בדור שלנו אנחנו כבר יודעים יותר מהי טעם ביאה. ואנחנו כבר יודעים יותר איך יכול להיראות קשר עמוק באמת. הקושי קשור גם בהתקדמות שלנו בתהליך הגאולה.
אבל לא מספיק שנדע את זה בבית הפרטי שלנו. אנחנו צריכים להבין שזה חסר לנו גם מול הקב"ה, שהבית הכללי שלנו עוד חסר.
ולכן שם הקושי עולה. כי איפה שעובדים קשה, שם דברים נבנים.

ואני חושבת שמה שאני לוקחת מתוך הדברים, זה שכשאני מרגישה את הקושי במרחק מבעלי (גם כשזה מסיבה הלכתית, כמו מה שדיברנו פה, וגם במרחק נפשי - כשיש מתח זוגי) - אני רוצה להשתדל מתוך המקום הזה, שאני חווה על בשרי את הצער והכאב שבמרחק - להתפלל על הגאולה. להרגיש מתוך הצער והכאב האישי, את החיבור לכאב הלאומי של המרחק מהקב"ה, ומשם להתפלל להקב"ה שנזכה לגאולה שלמה, של חיבור אמיתי גם עם הבעל הפרטי שלי, וגם של כל עם ישראל עם הקב"ה.

יצא לי ארוך הרבה מעבר למה שחשבתי, מקווה שמישהי שרדה עד הסוף…🙊🙊
נשמה ענקית ומדהימה ביופיה ובעוצמתה שאת!נגמרו לי השמות
@בארץ אהבתי אני אפילו לא יודעת איך להתחיל לכתוב ולתאר לך עד כמה ריגשת אותי.
עצם זה שיש אישה עם נשמה עצומה עצומה כזו בעולם זה פשוט מרחיב את הלב, משמח, מחייה, מפעים.

אני עומדת ללכת לישון, פותחת רק לרגע את הפורום ועומדת משתאה מול מילותייך המפעימות, ועוד מילה, ועוד מילה,
ועוד אור, ועוד אור
ובטח שקראתי את הכל!
איך אפשר שלא?! זה פשוט מים חיים המילים שלך, הלב שלך, הנשמה שלך

אני רוצה שתדעי שאת אדם מיוחד מאוד מאוד מאוד, באמת. את לא מבינה כמה.

אני פשוט מתרגשת כאן בצורה שקשה לי להסביר, כמו שהנשמה נפגשת עם נשמה אחרת, ממש מימד עמוק עמוק ומחובר של נשמות. של אור אלוקי שממש ניבט ומפציע מדברייך.

אני בטוחה בטוחה שאת עושה כזאת נחת לקב"ה
ועושה כל כך הרבה טוב בעולם הזה
בחייך הפרטיים
וכאן בפורום
אין לך מושג כמה ידך משגת בכמות האור והטוב העצום שאת מרעיפה.
ואני חושבת שיש בך מתנות יקרות מפז שהקב"ה חנן אותך בהן, ואת עוד תמשיכי ותעשי חיל גדול גדול גדול ותעזרי ותאירי לעוד המון נשים ואנשים וזוגות בחייך
ואפילו אם תשקלי לקחת את הכישרון העצום שלך עכשיו או בהמשך לעוד השפעת טוב למשל כמו רבנית, או מחברת ספר, או מרצה, או יועצת, או אני לא יודעת איך להגדיר כי אי אפשר להגדיר אותך לתוך קטגוריה!!! זה פשוט פלא. את פלא! באמת באמת באמת!!!

כמה כמה לב טהור יש לך
כמה כמה ענווה
ההקדמה שלך מראה כמה מידות טהורות יש לך, איזה אדם מדהים את!!!
כמה ראיית האחר
כמה סבלנות וסובלנות
כמה דיוק כמה!!!
כמה בהירות!!!
כמה עומק!!!
כמה רהיטות!!!
כמה זרימה!!!
כמה חוכמה!
כמה תבונה!
כמה רגישות!
כמה אהבה!
כמה חיבור!
כמה דבקות בקב"ה!
כמה לימוד!
כמה חידוש!
כמה הבאת הדברים בצורה נגישה וברורה ומחייה כל כך כל כך כל כך

אני יודעת שאולי זה נשמע שאני כאילו מגזימה או משהו, אבל מבטיחה לך שלא!!! זה פשוט כ"כ כ"כ כ"כ נגע בי וריגש אותי ברמות אחרות...
וגם חיבר אותי עוד יותר לדברים
ועוד ביום זה של הילולת רשב"י, זה פשוט השגחה מדהימה ואור גדול שמגיע דרכך בצורה הכי נכונה ומדויקת ומאירה ובזמן הכי מתאים וגדול לכך,

וואו.
תודה להשם עלייך!
פשוט תמשיכי בכל מה שאת עושה!
אין סוף לטוב שלך ולטוב שאת מפיצה הלאה ועוד תפיצי!!!

תודה לך יקרה
ממש ממעמקי הלב שלי
ובעצם ממעמקי הנשמה שלי ❤️
את בעצמך מדהימה❤️❤️❤️בארץ אהבתי
כתבת ממש מרגש, תודה לך שאת משקיעה כך כך הרבה בהודעה כל כך מפורטת פשוט כדי לפרגן...
וזה באמת משמח אותי שהדברים הוסיפו לך ונתנו לך, ואפילו הובילו אותך ממש לעשייה, כמו שכתבת בהודעה נוספת פה. זה ממש מרגש אותי לקרוא אותך. תודה על כל מילה...😍
בשמחה רבה יקרה, כל מילה מגיעה לך ❤️נגמרו לי השמות
וואי וואיבוקר אור
שומרת לי לאחר כך!
תודה לך יקירה שכתבתמיואשת******
מודה שעצרתי בהתחלה ולא המשכתי לקרוא
בגדול בוודאי שמאמינה שאם הסבל הזה קיים הוא נגזר משמים. ולכל דבר יש סיבה.
אבל אני בהחלט לא בדרגה שאם מישהו ישדוד אותי מחר אני לא אכעס עליו ולא אנסה ללכת למשטרה ולבית משפט כי זה נגזר משמים.
אני אפילו לא שואפת להיות בדרגה הזו. כמו שאני לא שואפת לגדל 14 ילדים בדירת שתי חדרים ולשמוח בחלקי כמו רבנים גדולים.
יש לי עוד הרבה לפני זה לשאוף לדברים רגילים יותר
זה לא בטווח שלי.
ונשמע לי קצת שהכאב הזה שאנחנו חוות הוא גם לא בטווח שלך וזה בסדר לכתוב דברים גבוהים נאצלים ונהדרים שמדברים להרבה נשים. זה חשוב וטוב. ואין לי ספק שזה תורם פה להרבה. אבל אם זה לא מגיע מהמקום של מי שמבין את הכאב זה קצת פחות עובד. לדעתי. לפחות מהרעיון של לחיות את זה.
יש דבר אחד של לקרוא רעיון מדהים ומקסים ומעצים בפורום ולומר וואו זה מדהים זה מדבר אלי איזה רעיון חזק, התחברתי. התחזקתי. וללכת הלאה.
ויש את מי שחיה את הכאב כל חודש מחדש
יש לי הרגשה שמי שמתלהבת ונהנית ומתרגשת מהרעיון- אלו לא אותן נשים שכואב להן כל חודש עד עמקי הנשמה
פשוט כי זה איזה עשרים שלושים או מאה דרגות מעל השים רגילות כמוני.
ואם יש מישהי שזה באמת עוזר לה ברמה המעשית כל חודש, כנראה שהיא בדרגה ממש ממש גבוהה ואני מעריצה אותה (לא בציניות בכלל!)

בכל אופן כתבת מהמם (עד איפה שקראתי) ובאמת זה רעיון מקסים ומחזק ויפה , בתור שיעור בשבילי בכל אופן.
ואשרייך שאת זוכה לחזק נשים ככה וכל הכבוד על ההשקעה המרובה. תבורכי ❣️
רק לכתובנגמרו לי השמות
שאישית הכאב שהועלה בשרשור לא זר לי בכלל לצערי ואני חיה אותו, לפעמים בצורה ממש קשה (גם מעצם העובדה שבעלי היקר חזר בשאלה והוא דתל"ש ואני דתיה וזה פוגש אותנו כמובן גם בהרחקות שיותר קשות כי זה כאילו חשוב רק לי, ב"ה הוא מכבד לגמרי אבל זה עדיין קשה "לסחוב" על עצמי את כל הרצון הזה וגם כל מה שזה יוצר...
ואם לא די בזה אז עברנו ולפעמים עוברים עוד דברים שמקשים על התקופה הזו שבמילא קשה (למשל דיכאון אחרי לידה שעברתי בעבר או התמודדויות קשוחות שהיו לי או לו גם במצבים קשים כמו אובדן ל"ע, דיכאון, חרדות וכו' ואז הריחוק הפיזי פשוט קשה מנשוא...)
אני בטוחה שאני לא בדרגה יותר מאף אחת, רק שפשוט היה חשוב לי לשתף שגם כשהכאב ממש ממש חזק ונוכח, הדברים של @בארץ אהבתי חיזקו אותי ממש ונגעו בי ממש,
זו ממש מצווה של מסירות נפש של כולנו בעיניי
ולשמור על ההלכה גם כשקשה זו באמת מסירות נפש ובעיניי הקטנות גם האמת, שההלכה היא דבר ה' ואנו מצווים בה כי כך אמר וזהו, לכן לענ"ד חשוב כ"כ לשמור על מסגרת ההלכה ולא לצאת ממנה.
אם יש דברים שהם בתוך מסגרת ההלכה אבל הם חומרה או קולא זה משהו אחר וודאי שאני בעד שכל זוג יעשה לו רב ויפעל לפי מה שמתאים לו ספציפית,
פשוט מה שמחוץ למסגרת ההלכה לא נכלל בזה בעיניי וצריך לבחון עם סמכות הלכתית גדולה את כל הנושא הנ''ל ולראות מה ניתן לעשות... ואם נבין שאין מה כרגע כי זו ההלכה וזהו אז להוריד בהכנעה את הראש ולנסות לקיים את דבר ה'

(וחשוב לי לכתוב שחלילה לא יצא מדבריי שאני שופטת מי שלא מצליח או מחפש וכו', ממש לא, רק אומרת את דעתי בעניין)

ומיואשת יקרה נהנתי מאוד לקרוא את הצורה המכבדת והמכילה בה כתבת עכשיו ולכל אורך השרשור, וגם ממך אני לומדת המון כבר תקופה ארוכה, בכל מיני נושאים ושרשורים שהגבת אז תודה גם לך יקרה ❤️
❤️מיואשת******
כל הכבוד לך, באמת. מדהימה.
❤❤נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך י"ח באייר תשפ"ב 18:10

תודה יקרה 

(והלוואי שאהיה ראויה לכך, כמו שכתבתי הקושי הוא קושי ומקווה להצליח וגם לי יש רגעי שבירה כמו כל אדם...)

ואת בטוח יודעת שגם את בעיניי, נכון?

תודה ❣️מיואשת******
אני רק רוצה לומר שאני ממש ממש לא חושבת שמי שמתחברתלא מחוברת
ושזה עוזר לה היא מעלייך. אני חושבת שזה ההפך הגמור מי שקשה לה ובאמת עושה עושה ובלי להבין!!!
זה מדהים מבחינתי לעבור את הסבל הזה כל חודש.
אני אישית לא הייתי מסוגלת ובאמת שחררנו.
אז לכל הנשים המדהימות כאן! שכל חודש עוברות את הסיוט הזה אני ממש ממש ממש מעריצה אותכן!!!
לי המצוה הזושלומית.

בהחלט מאוד מאוד קשה ומתסכלת והדברים של @בארץ אהבתי בהחלט עוזרים ליישב קצת את הנפש.

האם זה אומר שמעכשיו בכל תקופת איסור אני ארגיש רוממות על הזכות להיות שותפה בתיקון שתוציא את כל הקושי? מסתבר שלא, עדיין יהיה קשה. לתקן זה קשה.

אבל להוסיף את העניין של הגלות והתיקון לקושי, מוסיף להתמודדות עוד ממד רוחני יותר מלבד הקושי הפיזי והנפשי במרחק וכן נותן קצת כח...

שמחה שזה עוזר לך! תודה שכתבת❤️בארץ אהבתי
שתדעי שאני ממש מעריכה אותך❤️בארץ אהבתי
מעריכה את הכתיבה הכנה והישירה שלך, שעדיין כל כך מכבדת ונעימה.
ואני חושבת שבאמת אין פה מה לדבר על דרגות של נשים, ולהגיד שמי שזה עוזר לה היא במעלה גבוהה יותר ממי שלא.
בכלל אין לנו שום אפשרות למדוד ולהשוות בין עבודת ה' של אנשים שונים, כי הדברים לא נמדדים בכלל לפי הדרגה שבה האדם נמצא אלא על פי הדרך שהוא עובר.
ואני באמת באמת חושבת שיש לך זכות עצומה בזה שאת מקיימת את המצווה הזו למרות שזה כל כך קשה, וכל כך לא מתיישב לך.

ורק עוד נקודה קטנה להבהרה, בקשר למה שכתבת על קבלת רצון ה' -
גם אני לא חושבת שיש שאם מישהו ישדוד אותי אני אקבל את זה כמו שזה כי זו גזרה משמיים. אני לא חושבת שצריך לשאוף לזה, וגם לא חושבת שזה מה שהקב"ה רוצה מאיתנו.
הקב"ה רוצה שנפעל בעולם, אנחנו לא אמורים להיות פאסיביים ורק לקבל את רצונו.

אבל גם תוך כדי הפעולה שלנו, וההשתדלות שלנו, אני משתדלת לזכור שבסופו של דבר הוא קובע את התוצאה. ולכן ההשתדלות שלי היא איפה שאני יכולה, ומעבר לזה - אני מבינה שזה רצון ה'.
(מזכירה דוגמא שכבר כתבתי עליה בפורום בעבר - בהקשר של הקורונה. אנחנו השתדלנו מאוד שלא נידבק. עשינו מה שיכולנו ברמת ההשתדלות שהתאימה למשפחה. אבל כשנדבקנו, לא נכנסתי להלקאה עצמית על מה שלא הקפדנו או לפחד גדול ממה שיקרה עכשיו כשכן נדבקנו, כי ידעתי שאם נדבקנו למרות ההשתדלות שלנו, זה רצון ה'. ועכשיו אין לי יותר מה לעשות אלא לקבל את זה).

אבל בהקשר של מצוות הטהרה, איך שאני רואה את זה, זה שאין פה מקום להשתדלות שאני יכולה לעשות כדי לשנות.
אז ברגע שאין לי אפשרות לשנות, זה המקום שבו אני מקבלת את זה שזה רצון ה'. ומתוך כך אני מנסה להבין למה זה, כי לי המימד הזה כן עוזר (לא רק פה, גם בקשיים אחרים שאני חווה יותר בעוצמה).

אבל אני לגמרי מבינה את זה שלך ההסתכלות הזו לא עוזרת.
ואני גם מסכימה איתך שאני לא באמת מבינה את הקושי שלך ושל אחרות, כי אני לא חווה אותו באותה עוצמה. ויכול להיות שבאמת לכן זה פחות מדבר אליכן.

❤️❤️❤️
את מתוקה ממשמיואשת******
ואני מבינה מה את מתכוונת
בעיני השיח על הנושא יציף ויאפשר עוד דברים, ואני בטוחה שכל מיני הקלות שבאות בהיתרים לנשים פרטיות נובעים הרבה מהשיח שעולה ועולה ועולה עם השנים ונשים מקבלות תעוזה לשאול ולבקש (גם אני עצמי יש דברים שאם לא היו אימרות לי חברות לא הייתי חולמת לשאול כי אמא שלי אמרה לי שהכל אסור וזהו ככה זה)
אז בעיני השיח (ולא זלזול ברבנים מכל מיני זרמים חס ושלום אלא פשוט שיח על הקושי ועל זה שאולי בכל זאת, אולי שוב לנסות, לשאול וכו.) הוא ההשתדלות המתאימה ולקוות שהוא יגרום שינויים לא רק ברמה האישית אלא ברמה הכללית. הלוואי.
ואת כותבת יפה ומשקיעה כל פעם בתשובה את כל הלב ואם יש משהו שמקל עלי את הנסיונות האלו זה האהבה והחמלה והאכפתיות של נשים כמוך פה וכל אחת שכותבת שהיא מעריכה שהיא מבינה או שגם לה קשה, כל אחת כזו עוזרת במשהו ללב הכואב שלנו
מה אני אגיד, בזכות נשים נגאלו ישראל פעם ובזכות נשים ניגאל שוב. אין לי ספק
(בדיון הבא- האם יכול להיות שמשים בסוף יהיה בכלל אשה )

לילה טוב ❣️❣️❣️❣️❣️
❤️❤️❤️בארץ אהבתי
עם מה שכתבת פה זה אני מסכימה.
יש מקום לשאול, ויש מקום להעלות את הקשיים ולבדוק איפה אפשר להקל ולאפשר.
וזה באמת חשוב שנשים ידעו שאפשר לפתוח ולשאול, ושרבנים ידעו להקשיב ולשמוע את הקשיים, ולמצוא מענה מתאים בגבולות ההלכה.
וזו השתדלות שלא שייכת לכל אחת. אלי זה לא שייך. אבל לכן כל אדם הוא שונה, ועובר ניסיונות שונים, וכל אחד פועל בכיוונים שלו. וביחד אנחנו מתקדמים, בזכות מה שכל אחת וכל אחד מוסיף מהמקום שלו.

(ולגבי משיח אישה - זה הזכיר לי שפעם חלמתי שפתאום הסתבר שאמא שלי היא המשיח, וחשבתי לעצמי בחלום - איך יכול להיות שאף פעם לא חשבתי על זה שהמשיח יכול להיות גם אישה??)
נהניתי לקרוא אותך ממש. הכתיבה שלך היא ממשהמקורית
מלאכת מחשבת. וחיזקת אותי מאוד. אני מתחילה להרגיש את החיבור לגלות והצער עליה בצורה הכי פשוטה שיש, דרך המילים שכתבת.
זו פעם ראשונה בערך שאני מצליחה להתחבר לצער על חורבן בית המקדש. כי כשזה מקושר לצער הפנימי שלנו, שנוגע בנו ביומיום, ולא למשו רחוק שאנחנו לא מכירים, ולא מתגעגעים אליו, זה הכי מוחשי שיש. וכשאישה מתגעגעת ומצטערת על הריחוק מבעלה, מה יותר מוחשי מזה? ועשית את זה יותר טוב בכתיבה שלך מהרבה שיעורים שנחשפתי אליהם. אז אולי השנה לראשונה אצליח בצום תשעה באב להתענות ממקום שמתחבר לחורבן באמת.
אשרייך ואשרי חלקך, ותודה על המילים האלה.
❤️
ממש מרגישה כמוך בדיוקנגמרו לי השמות
@בארץ אהבתי יקרה, דעי שגם כאן וגם בשרשור עבר - הדברים הנפלאים שכתבת ממש גרמו לי להתחבר בצורה הכי עמוקה שיש ואפילו לעשות צעדים בפועל, כששאר הדברים לא עשו זאת
(למשל בשרשור שכתבת נראה לי בתחילת השנה על לכתוב במחברת דברים שרוצים לעבוד עליהם ולסדר לנו בצורה בהירה את השלבים, החלום, השאיפה וכו' - אז שמעתי זאת הרבה פעמים, אבל רק אחרי שקראתי אותך משהו בך ובאיך שכתבת גרם לי לקום ולעשות מעשה סוף סוף ולא רק לקרוא
וגם עכשיו, שמעתי הרבה מאוד דברים וקראתי הרבה מאוד דברים על העניין, אבל רק שקראתי אותך משהו שם התחבר ונגע כ"כ כ"כ עמוק וגם גרם לי לקום ולעשות מעשה בפועל (אמנם לא קשור ישירות לנושא המדובר, אלא תפילה כללית, תהילים וכו' אבל זה עדיין גרם לי לקום ולעשות)

ואלו חלק מהדברים (כי יש עוד כ"כ המון טוב בך ובדברייך) שגרמו לי לכתוב שיש לך כישרון נדיר ומדהים, ומתנה עצומה מהקב"ה, כי יש לך יכולת מופלאה ונדירה לכתוב בצורה כ"כ קולחת שגם תיכנס ישר ללב, גם תהיה בהירה ומובנית על המוח וגם תגרום לקום ולעשות מעשה בפועל!!!
וזה ממש ממש נדיר
ויקר
ועזר ועוד יעזור לכ"כ הרבה בעולם!!!

שוב המון תודה ❤️
ממש שמחה לשמוע שהדברים נגעו בךבארץ אהבתי
תודה שכתבת❤️❤️
תודה רבה על זהדבורית
כתבת כל מה שחשבתי ולא הצלחתי לדייק ולשים במילים
בעיקר הנקודה ש "אין פאשלות אצל הקב"ה"
שלדעתי היא נקודה ככ יסודית
שיכולה ממש להפוך את ההסתכלות של האדם
ולשנות ממש את התחושות שלו בעקבות המציאות
כי ברור שיש הרבה כאב במציאות חיינו באופן כללי
אבל כשאדם מרגיש שהכאב הזה הוא שרירותי
הוא "פאשלה"
אז יש כאן כאב על כאב
וזה קשה עד בלתי נסבל לדעתי לחיות ככה
שרשרתי לא נכון בטעות, תיקנתינגמרו לי השמות
תודה לך...בארץ אהבתי
זו באמת נקודה משמעותית בעיני.
זה באמת מקל מאוד על הקשיים, כשמאמינים שהדברים מכוונים מהקב"ה בצורה מדוייקת.
❤️❤️
ואובימבה אדומה
שוב קראתי כמעט הכל בשקיקה.... חייבת לחזור על זה שוב.... תודה עצומה.
מצטרפת ל @נגמרו לי השמות היקרה....
בשמחה! תודה שכתבת..❤️בארץ אהבתי
הגלות היא לא פשלה אבל היא לגמרי בדיעבדאורוש3
ונבעה מחטא ומנפילה. זה לא היה חייב להיות כך. יש כמה דרכים בהן העולם צועד לתיקונו. לפעמים בדרך הקלה ולפעמים בדרך הקשה. ההתעוררות לבניית מדינת ישראל ולתחילת תהליך עצום של קיבוץ גלויות היו יכולים לקרות גם ללא השואה האיומה. יש תוכנית אלוקית אבל היא נובעת גם מההשפעה שלנו על המציאות. אחרת בשביל מה אנחנו פה??
אז יכול להיות שהריחוק הזה הוא חלק מתהליך ולמידה. אני לא יודעת. קטונתי מלחוש שאני מתקנת את זה ולא רוצה לזרוק את זה לכל הרוחות.
אבל זה לא היה חייב להיות כך. זה חושך. זה גלות. זה בדיעבד. וכחלק מהתיקון אולי במקום לנסות להפוך את זה לאידאל, דווקא צריך להוביל מחקר וכלים כדי שמתישהו יבטלו את זה? כמו שיש היום בשר לא בשרי שאפשר לאכול עם חלב (נראה לי שאפשר. האמת לא בטוחה). כמובן שאין איסור לחפש אור ומשמעות. מי שזה עוזר לה כמו בנות שכתבו פה זה מעולה. אני לא יוצאת נגד. וברור שיש משמעות רוחנית לקיום כל המצוות. זה לא סותר בעיני. קצת כמו שיהודי חו''ל המהממים והצדיקים באמת חושבים שיש אור ואמת בכך שהם נשארים בגלות לשם החינוך הטוב לילדים שלהם ועוד ערכים. זה טוב למצוא אור בחיים. גם אם הם לגמרי ולחלוטין חיים של בדיעבד.
אבל הם בדיעבד. הם לא אור עליון ואדיאל. מניחה שלא נסכים בזה. כמו שלא הסכמנו בעבר בדיון על השואה שמבחינתי היא רשות מאת ה' לכוחות הרשע להשתולל בעולם והסתר פנים עצום.
מעריכה מאוד את תרבות הדיון בשרשור הזה וגם את העומק שלך והלימוד שאת מצליחה להכניס ביום יום.
את כותבת מקסים. רק שתדעי. מסכימה איתך לחלוטיןמיואשת******
זה כזה יפה לראות את זהנגמרו לי השמות

שתרבות הדיון כאן והאהבה בין נשות הפורום כזו חזקה ונפלאה,

וזה גורם גם לתוכן עצמו להתבהר ולהאיר את כל הצדדים.

ממש מרגישה כמו 70 פנים לתורה או כמו דיון מכבד בין רבנים,

וממש תיקון ל: "שלא נהגו כבוד זה בזה" ודווקא בל"ג בעומר ובימים הללו של ספירת העומר.

באמת שזה מדהים בעיניי!

את יודעת, אני קוראת אותך ויכולה ממש להבין אותך ואת המקום ממנו את כותבת,

ואפילו להזדהות איתו בחלק מהזמן בחיים שלי (במיוחד בזמנים שנאי בתוך הקושי עצמו או העומס והבילבול עצמו ואז אישית אני אהיה יותר במקום הזה, מאשר שלב שבו ב"ה יש מגמת עלייה וצמיחה מתוך הקושי שאז הדברים יכולים להיראות לי קצת אחרת...)

ואני חושבת שבהחלט יש מקום לשתי הדעות (או ליותר אם הוצגו יותר).

זה ממש נשמע ששתיהן נכונות, וחשובות, ומחדדות.

וזה פוגש כל אחת ואחת במקום שלה.

וכל אחת לוקחת מה שמתאים לה ומה שלא - לא. וזו גם בהירות גדולה ומשמחת שיש לנו!

ואז מגיע עוד בירור

ועוד ליבון

וכל אחת מבינה את השנייה יותר

ואולי עוד יום, עוד חודש, אני אלך עם הדברים שהציגו דווקא גישה שונה ממה שאליה התחברתי, ואחשוב עליהם, אעבד אותם, ופתאום גם הם יראו לי נכונים ואולי אפילו מתאימים לי?

ואולי מישהי אחרת תלך עם כמה מילים של אישה אחרת שכתבה גישה שונה משלה בשרשור ופתאום דברים יתחברו לה יותר במשך הזמן?

ואולי לא, אבל היופי בכבוד ההדדי הזה, באהבה של כולן כאן שהיא העיקר - זה הדבר הכי יפה שיש!

והכי מרגש שיש

והנה תראה הקב"ה כמה בנותיך מתקנות עולם!

כמה מוסיפות אהבת חינם ולא שנאת חינם ופירוד!

ותגאל אותנו בקרוב ממש ואז באמת נגיע למצב המתוקן באמת ב"ה!

ממש "בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ובזכותן עתידים להיגאל!"

מקסימה אתאורוש3
כתבת מקסים!בארץ אהבתי
הפורום הזה באמת מרגש. באמת כיף שאפשר לנהל ככה דיון...
אני מבינה את מה שאת כותבתבארץ אהבתי
וזה באמת בסדר שנחשוב שונה, ונתפוס את הדברים אחרת.

אבל רק מחדדת משהו קטן, שעולה לי מתוך הדברים שכתבת -
אני ממש לא חושבת שהמציאות הזו היא אידאל.
ברור שהגלות היא מציאות של 'בדיעבד'.
כי הקב"ה נתן לנו להיות שותפים בתהליך שהעולם עובר. הוא נתן לנו בחירה חופשית, ויש משמעות לבחירות שאנחנו עושים, הן משפיעות על מה שקורה בעולם.
וכשעם ישראל בתקופת המקדש חטא, זה בהחלט לא היה רצון ה' שהם יחטאו. הוא נתן להם את האפשרות לבחור, והם בחרו בחטא, וזה מה שגלגל את המשך ההיסטוריה אל הגלות הארוכה שאנחנו בשלבי הסיום שלה היום.

ובמה שכתבתי, לא ניסיתי להגיד שאנחנו במציאות האידאלית מבחינת המצווה הזו.
אלא להיפך - שחלק מההשלכות של החטא והגלות, שהם בוודאי לא אידאל, זה גם הנפילה בתחום הזה של הטהרה - 'ניטל טעם ביאה' וגם השינויים הלכתיים שהובילו ליותר ימי הרחקות.
וזה חלק מהנפילה של הגלות.
אבל זה גם המקום של התיקון.
כי דווקא מתוך הכאב הזוגי הפרטי, אנחנו יכולים להבין יותר את הכאב ה'זוגי' הכללי - לחוש את כאב הגלות ואת המרחק של עם ישראל מהקב"ה.

אבל באמת כתבתי את זה רק למי שזה עוזר ומוסיף לה.
ומי שלא - עצם קיום המצווה למרות הקושי הוא זכות עצומה, שבטוח מוסיפה לעמ"י גם בלי כוונות נוספות…
כל כך נכון .אחת פשוטה
קשה. קשה. קשה.
יש דברים ביהדות שהם נגד הטבע המתפרץ..
בא לך לצרוח על הילד שלך, אומרים לך תנשום עמוק ותהיה סבלני.
בא לך לזרוק איזה מילה על השכנה, אומרים לך לשון הרע וכו'..
בא לך סיגרייה, "ונשמרתם מאוד"
היהדות בהרבה מצבים מכריחה את האדם ללכת נגד הטבע ה"בהמי" המתפרץ..

העניין הוא שלרוב אתה מבין מה עומד מאחורי זה, ולרוב אתה רואה שזה לטובתך בסוף, ולרוב אתה באמת מאמין שזה עושה אותך בסוף אדם יותר טוב.

אבל ב7 נקיים אין הבנה.
זה נגד הטבע ויש זוגות שזה לא עוזר להם בשום דבר אלא להפך.

וזה קשה שאימלה.
תודה רבה על מה שכתבתתהילה 4
אני חושבת שזו הסתכלות מאוד יפהשירוש16
ותיאורית. אבל בפועל זה לא תמיד עוזר.
יש מילים מאוד גבוהות אבל הן לא עוזרות בשעה של קושי ומחסור עצום.

אולי כדבר תורה יפה לזוגות צעירים זה נחמד, אבל בשביל אישה שבוערת מבפנים עם קושי שגדול עליה ואולי גם על הזוגיות שלה - אלו מילים שלדעתי לא כל כך עוזרות. אולי אפילו להפך..

אני יכולה להגיד מהניסיון שלי, שהקושי הזה פגש אותי בצמתים מאוד משעותיים. אפשר לדבר יפה וגבוה אבל בסוף מדובר בהתמודדות מהחיים - מהשטח. זאת לא התמודדות איידיאולוגית, אינטלקטואלית, זה הלב מבפנים שמתכווץ ונכווה כל פעם מחדש.
המוח פה לא מאותגר כמו שהלב עובר דריסה. כל חודש מחדש ויש נשים שגם חוות מספר פעמים בחודש.

אני מאמינה בכל ליבי שהכל מאת השם. גם החומרות שחז"ל הוסיפו בכל הדורות - לדעתי זה מה שעוד יותר מקומם - שהקושי העצום הזה מגיע ממנו. זה מרגיש כמו לתבוע בים אינסופי בלי מישהו שיכול להציל אותך.
ולדעתי הקושי העצום הזה התרחב מאוד בשנים האחרונות וגם שינה כיוון. אם פעם היה קשה למצוא מקווה והמסירות נפש הייתה פיזית (קור, מרחק וכו) היום הוא בעיקר נפשי - ריחוק פיזי שמתרגם לנפשי מהבעל. פעם לא הייתה מקובלת קירבה כזאת שהיום היא הנורמה. אז אני כן מאמינה שהקושי כיום, בדור שלנו, הוא קשה מאוד ושונה מדורות קודמים.

לדעתי הפיתרון הוא לספק את הצורך לקרבה נפשית ע"י פתחתי ערוץ תקשורת וחיבור ריגשי. למנף אותו ולחזק אותו בזמן שערוץ התקשורת הפיזי חסום. לספק ללב פיתרון, לא רק למוח.
מסכימה ממש עם כל מה שכתבתמיואשת******
אני ממש ממש מסכימה עם מה שכתבת לגבי ההבנה שהכל מאתבאר מרים
ושזה פתח להתמודדות עם הקשיים.

גם אני סובלת המון מכתמים ושלל התנסויות לא פשוטות וזה מה שממש ממש עזר לי.

להבין שמי שמביא את כל הניסיונות האלה זה ה' וזה הרצון שלו.
מסכימה עם מה שכתבתסליל
רק לגבי הפתרון,
לא תמיד זה עוזר.

בימים לפני הטבילה אני נשרפת מגעגוע, אני מרגישה את זה בגוף, לא בנפש.
יש גם געגוע שהוא פיזי, שלא קשור לריחוק נפשי. ולגעגוע הזה, במציאות של היום, אין פיתרון.
וואי מוכר לי..אוהבת את השבת
זה קשור גם לביוץ מוקדם לא?
כמה מוקדם?סליל
גם אם הביוץ הוא יומיים - שלשה אחרי הטבילה, מה שטבעי לחלוטין, עדיין החזק מתחיל לעלות כבר לפני כן
נכון.. גם אצליאוהבת את השבת
אבל אם זה רק קצת לפני זה יותר מרגיש לי כהכנה לטבילה, למרות הקושי..

שמעתי פה על נשים שהחשק יורד אחרי הטבילה ואז זה ממש באסה שהסנכרון של החשק והימים המותרים בכלל לא בהלימה..

אבל בכל מקרה לא מכירה פתרונות אולי רק שיטת אביבה שממליצים עליה כאן.. ולהתייעץ עם מכון פועה כמובן..
הביוץ שלי ביום הטבילה מקסימום יום אחריאורוש3
ומודה ל-ה' באמת שלא מתפספס לפני. כי זו באמת צרה אמיתית.
אני מבינה שאלייך זה פחות מדבר, וזה בסדר...בארץ אהבתי
אם המילים האלו לא עוזרות לך, ואולי אפילו להיפך - אז זה באמת לא בשבילך.
אנחנו נשים שונות, ולכל אחת מתאים מענה אחר.
ב"ה שיש פה נשים שמה שכתבתי כן הוסיף להן...

ואני מאוד מאוד מסכימה עם הפסקה האחרונה שלך.
אני ממש מרגישה איך בזוגיות שלי עם בעלי, עם כל הקושי של תקופת ההרחקות - היכולת שלנו ללמוד לתקשר גם בתקופה הזו, הביאה את הקשר שלנו להיות הרבה יותר עמוק.
אם בתקופה שמותרים - כשיש איזשהו מתח, אפשר להפיג אותו יחסית בקלות על ידי מגע, בתקופה שאסורים צריך ללמוד כלים אחרים כדי להתקרב גם בלי המגע. וזה באמת לא פשוט ללמוד את זה. וזה תהליך של שנים. ועדיין הרבה יותר קשה לי כשיש לנו מתחים זוגיים כשאנחנו אסורים. אבל הלימוד ההדדי הזה בהחלט העמיק את הקשר שלנו באופן משמעותי.

לא פירטתי על הכיוון הזה קודם, כי זה משהו שהרבה מדברים עליו, ודווקא לפותחת אני יודעת שזה לא מתאים לשמוע את זה, מדיונים קודמים בנושא...🙂 אבל זה חשוב שהעלית את זה, כי זו בהחלט נקודה חשובה שלהרבה זוגות כן יכולה להיות משמעותית.
תודה על המיליםאמא אבא ותינוק
חיזקת
כיף לשמוע, תודה!❤️בארץ אהבתי
הרבנית בארץ אהבתי ששון!! (ככה אני קוראת לך בליבי)השם בשימוש כבר
וואו.
תודה על זה!!
אשרייך וכל הכבוד,
כ"כ יפה ובנועם כתבת!
תודה!
תודה לך❤️❤️בארץ אהבתי
הרב בוחניק מחשמונאיםRaaya ft
הוא הלל הזקן בגדול...

והוא ממש מתעסק בדברים האלה, הוא היה משמש של הרב עובדיה ואני ממש סומכת עליו, וזה נדיר.
טוב האמת שקראתי קצת לעומק על הענייןהמקורית
ואני מצליחה יותר להבין את הקושי של מי שכתבה פה, בהתחשב בתחושה שכביכול אפשר לבטל את חומרת רבי זירא אם רק רוצים. אבל למעשה לא ראיתי שיש רב שיעמוד מול פסיקה כזו, ויכריע כך, למרות הקושי הרב שעולה מהשטח.
הכי מעניין שקראתי זה שהנשים החמירו כך על עצמן ואף היו מוכנות לאכול בקרן זוית ולא עם המשפחה בשביל זה בגלל הטומאה. ממש שונה ממה שיש היום. נשגב מבינתי..
מה אני אגיד לך @קופצת יקירתי.. לבי יוצא אלייך ולעוד נשים יקרות שכתבו פה שהן מתייסרות וסובלות. והכי - בגלל התחושה שזה סתם. ולא רושמת את זה בציניות.
עכשיו אני מרגישה יותר את מה שכתבה @בארץ אהבתי על הגלות והגאולה. כי כשיגיע זמן בית המקדש, יהיה סנהדרין, ואולי השם יתן בכוחו להביא מזור ומרפא ללבבות השבורים
זה מסוג המצוות שאסור לחפור בהן...קופצת
כשזיהיתי קושי אצלי, אמרתי בא נלך ללמוד על המצווה, להתחבר...
ורק תסכול ותסכול מצאתי.

(כמו הכיסוי ראש גם. אסור ללמוד אותם. )
אני חושבת שזה נכון להרבה מצוותהמקורית
שהחקר על מה עומד מאחורי העניין לעמים יכול לבלבל ולהחליש את הדעת. במיוחד אם זה דברים שקשים לנו. ואולי לכן כתוב במופלא ממך אל תדרוש
אבל מכל מקום, לא יכולה לומר שזה הקשה עליי. הקשיים שלי בחיים מול כל מיני דברים הם במימד אחר לגמרי.
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק.

מוסיפה שלעניות דעתי כדאי שגם מי שכן מחוסן והולך למסיבה, שישטוף טוב טוב ידיים במים וסבון לפני שהוא נוגע בתינוק חזרה בבית

אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
לא יודעת בדיוק,ניגון של הלב

בעיקר משמועות הבנתי שזה בעיקר בשכונות חרדיות מסוימות אבל לא מצאתי מידע שמאמת אז מעדיפה לא לכתוב פה... אני יודעת שבאיזור שהמשפחה שלי גרים (למרות שהוא נחשב חרדי) אין התפרצות, אז שווה אולי לנסות לברר את זה

כותבת באנונימי כי לא באלי שיתנפלו עלייאנונימית בהו"ל

אבל חד משמעית אם הם גרים בשכונות חרדיות- לא הייתי הולכת.

יש לי חברה שהיא אחות שמטפלת בילדים שנדבקו בחצבת והיא אמרה לי שכונות כמו מאה שערים, גאולה.. שכונות חרדיות ממש- הן האוכלוסיות שמגיעות.

חצבת זה לא צחוק... והמצב ממש מחריף בחורף. כל כך מבינה את הבאסה- גם אני הייתי בסיטואציה דומה וזה מתסכל!!

אבל מחזק אותי לדעת שאני עושה את מה שהכי נכון לתינוק שלי ולרוגע הנפשי שלי

הם לא משכונה חרדית לגמריהשקט הזהאחרונה
כי הם עצמם לא חרדים.. אבל לדעתי כן שכונה שיש בה גם וגם🤔
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

יכול להיות שאת צודקתהשקט הזה

ואולי זה היה מרגיש אחרת אם הייתי יודעת את זה מראש ומראש מחליטה את ההחלטה שלי ולא ברגע האחרון מגלה את זה..

נראה לי פחות הקטע שלי הזום או הוידאו.. אבל תודה על ההצעות

וברור שאתפנק.. מתלבטת על מה😅😜

בן כמה התינוק? האם חוסן במנה ראשונה?דיאן ד.

אם כן הייתי שוקלת כן לבוא איתו למסיבה

אם לא, אז ממש לא הייתי מביאה אותו...

מה לגבי בייביסיטר?

או להשאיר אותו אצל שכנה/ חברה/ אחות?

בן 5 חודשים.. עוד לא יכול בכלל לקבלהשקט הזה

את הבנות שמחוסנות במנה אחת אני שולחת..

הוא עדיין רק על הנקה אז ממש קשה לי להשאיר אותו בלעדיי.. בפעמים הבודדות שהשארתי זה היה עם בעלי. 

ממש ממש מבינה אותך...ממתקית

סביר להניח שאם תצאי עם התינוק למסיבה, לא יקרה לו כלום
אבל ממש מבינה את הלחץ שאחרי...גם אני ככה,כל אפצ'י יכניס אותך לחרדה...וזו סיבה טובה שעדיף להישאר מוגנים בבית.
מצד שני, אולי כדאי לברר דרך רופא או אחות, אם התינוק ממש קטן- הוא נחשב מחוסן ממך דרך ההנקה? (אם לא, מאמינה שהיו ממליצים לחסן לחצבת כבר בבית החולים)

הגיוני שההנקה נותנת איזה שהיא הגנההשקט הזה

אבל קשה לי לסמוך על זה בלב שלם.

והבנתי שמתחת לגיל חצי שנה החיסון לא יעיל ולכן לא נותנים, וגם במקומות שהייתה התפרצות הקדימו מגיל שננ לחצי שנה אבל לא פחות מזה

ילד שלא מסוגל לבקש סליחהחנוקה

הבן שלי בן 6 התנהג הבוקר לא יפה לאחותו. הערתי לו ובתגובה הוא ממש התחצף.

(כתבתי כאן פעם שלא תמיד הוא מבין מה נחשב חוצפה אבל עכשיו זה היה לכל הדעות חצוף-

אמרתי לו לא לזרוק קוביות על אחותו הקטנה כי זה יכול מאד להכאיב והוא ענה

תזהרי ממני אני יכול לזרוק גם עליך, ואז משך לי בחצאית ועוד ועוד סאגה שלמה שנחסוך מכן- אבל משהו שהבהרנו כבר כמה פעמים שלא אומרים למבוגר).

זאמרתי לו שהוא מתחצף, שזה לא מקובל עליו. אני מבינה שהוא כועס על אחותו אבל זה לא מוצדק ועכשיו מה שהוא צריך לעשות-

זה לבקש סליחה על ההתנהגות שלו.

לא הענשתי, פשוט הסברתי בנחת שזה לא מתאים- ועל זה מתנצלים.

אמר לי 'אבל אני לא יכול'

ומכאן במשך שעה וחצי הוא בכה שהוא רוצה כל מיני דברים\ מאד בסיסיים כמו לאכול ועוד

ואמרתי לו שבשמחה אכין לו אוכל- אבל הוא צריך קודם להתנצל על היחס שלו בבוקר

והוא בוכה ממש שהוא לא יכול לבקש סליחה

ככה בכי שעה וחצי.

בסוף הייתי צריכה לצאת, למזלי ולמזלו. כשחזרתי הוא כבר היה רגוע (להערכתי מי ששמרה עליו הביאה לו אוכל שתיה וכו' וזה עזר לו להרגע)

עדיין לא התנצל כמובן...

מצד אחד- אני לגמרי חושבת שזה בסיסי לבקש סליחה על התנהגות לא מתאימה,

גם אם היה נסער

מצד שני- באמת זמן מועד לפורענות, בוקר הוא רעב צמא וכו'..

מצד שלישי- הוא עדיין לא התנצל, נח לי ולו לעבור הלאה.. כמה זה חינוכי? לא יודעת...

מצד רביעי- מה זה ה'אני לא יכול לבקש סליחה'

אני זוכרת כבר שפעם היה לו מריבה עם חבר ונגמר בצורה דומה

עד שהצעתי לו לכתוב סליחה לחבר, וזה עזר

(הפעם זה לא עבד, הצעתי שוב)

אבל אני ממש זוכרת אותו בקלות אומר מלא פעמים סליחה מעצמו מיוזמתו

'סליחה אמא זה אני לכלכתי' ככה פשוט..

אשמח לשמוע את דעתכן

יש משהותקומה

בסליחה שהוא קצת מכני ומעושה, כשהוא מגיע בצורה של דרישה מילדים.

סליחה זה חשוב

יותר חשוב ללמוד איך מתנהגים

הסליחה היא לא מה שגורמת להם להבין האם מה שהם עשו בסדר או לא (לפי דעתי)

לגבי התנאים - בעיניי לא להכין לו אוכל, זו תגובה חריפה לאי בקשת סליחה. זה אמור להיות מנותק לפי דעתי. מה גם, שרעב (ועייפות גם, ועוד גורמים פיזיים), באמת מקשים על ההתנהלות ולפעמים אחרי זה הרבה יותר רגועים וקל לנהל כל סיטואציה הרבה יותר טוב 

הוא עלה על עץ, והיה צריך סולם לרדת ממנו.

זה באמת לא בסדר שהוא זרק קוביות, וגם לא בסדר שהוא ענה לך כמו שענה.

אבל אני מרגישה שיש כאן קצת פער בין הציפיות שלך, לבין ההבנה והיכולת שלו.

לא תמיד שיח הוא בדיוק מה שמתאים, במיוחד לא בזמן מעשה.

לפעמים משפט קצר וחותך, בטון החלטי, הוא יותר אפקטיבי משיח והסבר, שאולי מתאים שיהיו, אבל בשלב של נחת ואחרי מעשה, ולא תוך כדי.

אם עבר זמן זה יכול להיות מתאים בשביל שיחה רגועהכורסא ירוקה

לדבר איתו, בלי שיפוטיות, לנסות להבין מה הכוונה שהוא לא יכול לבקש סליחה. אפשר לקרוא ביחד את הסיפור המקסים של אמונה אלון "איך מבקשים סליחה", ולדבר על זה.

אבל, לדעתי האישית, מאד מאד חשוב שידע כן לבקש סליחה. לא בשביל המילה, בשביל היכולת שלו להתנצל, להודות בטעות, להכיר בזה שהוא עשה משהו לא בסדר, מול עצמו ומול מי שנפגע ממנו.

אחרי כל השיחה וההבנה וכל זה, הייתי מבהירה שזה הכל טוב ויפה אבל בסופו של דבר - הוא יבקש סליחה. בעל פה, בכתב, איך שהוא רוצה. אבל הייתי דואגת שהוא יעשה את זה. (אצלנו בבית לא רק מתעקשים על הסליחה אלא גם על ההכרה המפורשת בטעות - "סליחה שעשיתי איקס")

לא הייתי מונעת אוכל ושתיה או משהו בסיסי כי זה יכול לקחת גם יומיים, אבל כן הייתי מתעקשת לפני משהו שהוא לא בסיסי לשמוע את הסליחה.

מצד שני, גם לא הייתי הופכת את זה למשהו עם כעס ואישי, או העלבויות ועניינים כי זה רק יהפוך את הסיטואציה למפלצת, פשוט בענייניות - כמו אם הוא לא התקלח, או שכח לשים גרביים - לא ביקשת סליחה, תבקש. 

אני חושבתתקומה

שמושגי הזמן של ילדים הם קצת שונים משלנו.

זה נכון שהם זוכרים מה קרה, אבל "לגרור" מקרה במשך יומיים, זה לא בהכרח נכון...

ילד מבחינתו כבר עבר והתקדם הלאה, וזה קצת להישאר על מקרה יותר מידי זמן לגיל הזה.

אנחנו אף פעם לא מגיעים ליומייםכורסא ירוקה

אבל אני ממש ממש מאמינה בקריטיות של היכולת להכיר בטעות שלך מול עצמך ומול אחרים. גדלתי עם אחים שחלקם היו ילדים טובים טובים טובים ומדי פעם כשהתפלק להם משהו לא טוב הם מאד התקשו לבקש סליחה/להודות בטעות ולא רק מול אחרים, בכללי הם היו כל כך רגילים להיות ילדים בסדר גמור שממש לא הצליחו להכיל שעשו משהו לא בסדר, וקצת התנהגו כמו שהפותחת מתארת. בגלל שזה לא קרה כל הזמן, ורוב הזמן הם היו בסדר פשוט העבירו להם את זה, ועם השנים ממש הרגשתי איך הם בונים לעצמם חומה של חוסר מודעות עצמית רק כדי לעולם לא להיות טועים. והיום כמבוגרים - הם אף פעם לא אלה שלא בסדר, תמיד הם לא התכוונו, לא שמעת נכון, בשפה ההלכתית הביטוי הזה לגיטימי, לא הבנת אותם, או אלף ואחת תירוצים אחרים אבל בסופו של דבר הם לעולם לא מצליחים להודות בטעות שלהם, להתנצל גם אם אמרו משהו לא מתקבל על הדעת ולהכיר בזה שלפעמים הם לא בסדר.

נכון, זה תיאור קיצוני, אבל במציאות זה לא כזה קיצוני, כי גם היום הם אנשים בסדר גמור עם חיי חברה עשירים שרק מדי פעם יוצא להם כזה דבר אז כמו פעם - אנשים מרימים גבה ומחליקים להם. מה בגיל 30 תריבי עם אחיך על משפט אחד שהוא אמר?!

אבל ילד בן 6 שבוכה חצי שעה שהוא לא מסוגל לבקש סליחה - בדיוק ככה זה התחיל.. 

אניתקומה

לא חולקת על הצורך של להכיר בטעות

לא בטוחה שהדרך היא בלהכריח לבקש סליחה ולהתעכב על זה כל כך הרבה זמן.

יש כל מיני דרכים לחנך, ולפעמים גם נבחר דרכים שונות בסיטואציות מסויימות ולא תמיד נפעל בדיוק אותו הדבר.

בעיניי צריך לסגור סיטואציות עם ילדים בטווח הזמן המיידי, ולא למשוך את זה, גם לא לערב.

לדבר באופן כללי? זה אפשר.

יכול להיות שיקרה משהו בבוקר, ואחליט במודע לדבר אחרי צהריים. אבל זה אז זה לא יהיה כדרישה ותנאי מה לעשות עכשיו, אלא כהסבר ושיח בינינו. 

טוב אני רואה את זה אחרתכורסא ירוקה

מנסה לחשוב על עצמי בתור ילדה יותר קטנה מ6 גם, זה נותן לי איזשהי אינדיקציה, איך הרגשתי לגבי דברים או איך חשבתי עליהם. יצא לי בתור ילדה לקבל עונש על מעשים אחרי כמה שעות ואפילו אחרי שבוע (מעשה שנעשה בשבת והמענה היה בשבת אחר כך כשבסיטואציה דומה  לא התאפשר לי הדבר שבגללו התנהגתי לא בסדר) וכל עוד זה נאמר בהקשר של המעשה "עשית x ולכן זה לא מתאים ש-y" גם כשזו ממש לא היתה השלכה של המעשה שלי (נגיד לא קיבלתי ממתק כי התחצפתי), זה משהו שהבנתי וקיבלתי.

אני חושבת שילדים מסוגלים להכיל יותר ממה שמייחסים להם היום.

ברור שבמצב אידיאלי עדיף לסגור את הנושא באופן מיידי, בתוצאה למעשה, וכו וכו וכו.

בפועל דברים מורכבים יותר ובעיניי יותר חשוב שהילד מבין שהדברים נעשים מתוך שיקול דעת ולא מתוך כעס רגעי של ההורה ושיש משמעות למעשים שלו מאשר שהמענה ניתן באופן מיידי למשל.

ובסופו של דבר, האמת, זה גם מאד מאד קשור לאופי של הילד, והורים הרבה פעמים מבינים אינטואיטיבית מה יותר נכון מול הילד הספציפי, לא משנה מה יותר נכון לפי הספר.. 

אני לאתקומהאחרונה

כותבת באופן אמורפי

אני כותבת מניסיון שלנו

אצלנו ראיתי שאין טעם "לגרור" דברים.

זה לא קשור לשאלה כמה הילד שלי יכול להכיל

זה קשור לבשלות של ילד

אני לא אעשה לילדים שלי הנחות בהתנהגות

אבל אני פשוט אומרת, שהרבה פעמים לנו כהורים משהו נראה מאוד מובן מאליו, והילדים בכלל כבר שוכחים מזה.

זה קשור גם לתפיסה שלרוב יש מניע לילד אם הוא מתנהג בצורה מסויימת, מצד אחד לא תמיד יעיל לדבר באותו רגע, מצד שני, לגרור את התנאים הלאה, זה גם לא נכון.

אני אעדיף בזמן אמת להגיב במשפט קצר וחותך

ואם אראה שיש צורך, אדבר על זה גם בזמן רגוע אחרי זה. הם ייזכרו

אבל כל שפת התנאים, והחובה בהקשר לבקשת סליחה, בעיניי לא מתאימה לאורך זמן ולא יעילה

לילד בן 6oo

אין מספיק שיקול דעת ושליטה עצמית 

בעיניי הסיטואציה שתוארה תקינה לחלוטין לגיל 6

כשילד אומר שהוא יכול לזרוק גם עלי או מושך בחצאית

אני לא אראה בזה חוצפה אלא מעשה שובבות/ תגובה של ילד קטן

גם ילדים גדולים יותר וגם מבוגרים

לא מגיבים תמיד בצורה אופטימלית  ולפעמים מגיבים בצורה גרועה

ככה שכדאי לקחת תגובות גרועות בחשבון מראש

בסיטואציה כשהילד עושה מעשה בעייתי

אני מבקשת להפסיק בצורה קצרה וברורה

אם יש צורך חוזרת שוב

וגם פעם שלישית

אם הילד מגיב תגובות פחות טובות לרוב אני לא אתייחס

רק אם זה משהו חריג וגם אז אני אגיב בקצרה שזה לא מתאים

בעיניי כבוד מקבלים

לא דורשים

כשהילד גדל הוא לומד לדבר בכבוד

לא בגלל שמישהו דורש אלא בגלל ששיקול הדעת והשליטה העצמית מתפתחים וגם הוא מקבל דוגמא אישית

כי אנחנו ההורים מדברים בכבוד אחד לשני ולילדים

לגבי בקשת סליחה

אני לא דורשת

אולי לפעמים מציעה לילד לבקש סליחה מאחיו (אני לא צריכה לעצמי בקשות סליחה)

לא כדאי להיכנס למאבקים על בקשת סליחה

זה לא יעיל לכלום וגם פוגע בהובלה ההורית

לא הבנתי מה ההקשר שעשיתהמקורית

בין האוכל שהוא ביקש לזה שנוא לא ביקש סליחה

בעיניי אסור לקשור בין דברים כאלה וזה לא נכון גם כי זה עלול ליצור יותר אנטי. לילד רעב נותנים לאכול לדעתי בלי קשר לאם ביקש או לא ביקש סליחה, וזה לא כמו ממתק לפינוק נניח

אגב, ילדים רעבים/ עייפים בהחלט יכולים יותר להציק אז הפוך - במקום להתעקש על סליחה, ללכת אחורה ולהבין איזה מנגנון הופעל אצלו שהוא התנהג ככה. זה יכול להיות בהחלט רעב/ עייפות/ הצפה רגשית מכעס או רצון בתשומת לב

איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
לא יודעת מה יש בקמיליוןכנה שנטעה
אבל זה פשוט כוורת עם ריבועים קטנים נגיד של 15 ס''מ לאחד, יכול להיכנס באחד גם שתי מטפחות אצלי אבל אפשר בטח למצוא בכל מיני גדלים
רעיון יפה, אהבתי. אאמץ ברשותך...ממתקית
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
כנלשירה_11

מדפדפת להנאתי

הכי נוח שמצאתי 

במדף בארוןהשם שלי

מחולק לערימות: מטפחות של שבת, מטפחות צבעוניות, מטפחות חלקות, ומטפחות שאני פחות משתמשת.

לי נח ככה, אבל אולי אם היו לי יותר מטפחות זה כבר לא היה נח.

יש לי משהו כזהניגון של הלב

לא מסודר במיוחד אבל נוח מאוד

גם לי יש כזהחנוקהאחרונה

אבל האמת לאחרונה מרגישה צריך למצוא פתרון אחר.

זה ממש מבולגן בעין ו'שמן' ומלא פעמים אני לא מוצאת מטפחת על המתלה

כאבי בטן, בטן קשה בגיל שבוע וחצי. ממה להימנע?תודה לה''

להוריד קטניות חלב ומצליבים?

מה עוזר מנסיונכן?

אחרי לילה לבן אני נואשת...

מניסיוני מה שעוזר זה פשוט לחכותמוריה

לחכות שיגדל.

זה חלק מהתהליך הסתגלות לעולם.

עסויים, נמר על העץ, אופניים עם הרגליים.

ליבי איתךצלולה

אצלי עזר להוריד מוצרי חלב (בעיקר), שוקולד וקפאין (מצליחים אני אוטומטית לא אוכלת מהלידה...).

הרבה "אופניים" עם הרגליים, למעוך ברכיים לבטן.

בלילות קשים שמתי מנשא וראיתי סדרה. הבנתי שלנסות לישון ולא להצליח יותר מתסכל ומעייף מלא לנסות לישון מראש.

מזל טוב ובהצלחה❤️

אוי כמה זה קשה, לאמא ובטח לתינוק.ממתקיתאחרונה

קודם כל לזכור שזה עובר בע"ה
קטניות- מותר לך לאכול, בתנאי שעברו השרייה טובה, כל עוד עבר השריה זה טוב למערכת העיכול ואין מה לדאוג (כולל קינואה וכל דבר שאפשר להשרות במים...)

אני בזמנו שתיתי הרבה תה שומר וקמומיל, ממש כל שעה, אומרים שזה טוב...
ומרק עם הרבה כורכום- הכורכום מאוד עוזר להם להרגיע את הבטן...
מוצרי חלב אני גם הורדתי לחלוטין, וחזרתי לחלבי כשהיה בן חודשיים...

ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

זה לא אותו ילד!אובדת חצות
אז הם מחליפים תפקידים כל הזמן?מתואמתאחרונה

גם אנחנו שמים לב לזה אצל התאומים שלנו

בכל אופן, אם הייתם בהדרכת הורים בשביל הילד השני, אז בהחלט כדאי עכשיו ללכת להדרכת הורים על הילד הנוכחי. וזה בעצם יהיה על שניהם, כי אי אפשר לנתק אחים זה מזה.

ובהדרכת ההורים תוכלו להתייעץ אם כדאי ללכת איתו לאבחון או לטיפול רגשי...

כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרום
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה
מה עוד יש שם? חוץ מקיר טיפוס
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופהאחרונה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה

אולי יעניין אותך