שבת + שבועות רעיונות לתפריטים משמעת עצמית
מנסה לבנות תפריט כדי להיערך עם קניות...
חשבתי על שבת קלאסית וליל שבועות חלבי מושקע.
מודה שאני קצת בלחץ כי לא יצא לי כמעט להכין יומיים בבית - לרוב התארחנו.

רעיונות?
תפריטים?
טיפים?

מתייגת
@השם בשימוש כבר
@יעל מהדרום
@באר מרים
@נחשון מהרחברון
@טארקו
@ופל לימון

וכמובן כל מי שפה ולא תייגתי - מחכה לשרשור שמן ועסיסי 😅
אני רק לגבי מבנה השבת והחג:באר מרים
ליל שבת - סלטים ובשרי
שבת בבוקר - חלבי (ככה אוכלים אצלנו כל שבת..)
סד"ש - פרווה ודגים
ליל חג - חלבי
חג בבוקר - מגוון עוגות חלביות שכל אחד אוכל מתי שמתאים לו
סעודת חג אחרי הצהריים - בשרי. בשר בקר (שמחת חג..)
נשמע מעולהמשמעת עצמית
כשיהיה לך מפורט - נשמח😅
ואי בא לי להגיב אבל אחכטארקו
מסמנת לי
מבנה חג-בימבה אדומה
ליל שבת רגיל: סלטים דגים ובשר
שבת בוקר (כמה שיותר מוקדם כדי לאכול סדש כמה שיותר מוקדם): ארוחה סלטים בשר אבל עם אקסטרה תוספת (כי בדכ יש דגים)
סדש: סלטים ודגים (אולי קציצות טונה)

סעודת ליל חג: מתארחים או מארחים אבל כנראה יהיה חלבי ופרווה.

חג בבוקר: קידוש לי ולילדים. באמת רוצה להתארגן על ארוחה מסודרת ולא נשנושים.

חג צהריים /אחהצ (מתי שבעלי יתכנן): סעודה בשרית מהודרת
איזו מאורגנת!!משמעת עצמית
נשמע ממש מעולה.
לא תוייגתי אז לא מגיבה 😜ברוקולי
חחח סורייייייייימשמעת עצמית
צודקת לגמרי!!
והאמת שנזכרתי ולא היה לי כח לערוך 🤭

מגיבה כדי לפרט בהמשך, תודה מיש!השם בשימוש כבר
אני חשבתי ככה:טליה כ
ערב שבת- אורז וחזהמעוף מוקפץ

בוקר שבת-חמין

ס.שלישית- סלטים ודגים

ערב שבועות- קובנה, רביולי, לזניה, גבינות

בוקר שבועות- בשר בשעועית.לבנה וקוסקוס

עוגת גבינה בסקווטים ועוגת נס קפה
סלטים: 2סוגי חצילים, מטבוחה, טחינה וסלטים חיים

פתוחה לשינויים
טוב רק בנתיים מחשבות..טארקו
שבועות חלבי שתי הסעודות
שבת בשרי שתי הסעודות
סעודה שלישית זו בעיה מאתגרת, צריך לחשוב על זה
אולי נארח או נתארח בשבת.

יום לפני שבועות אני במין סדנה כזו שאמורה לחזור עם חלק מהאוכל לחג, אז נחליט אחרי מה בדיוק בהתאם למה שאביא והכמויות.
בליל החג אולי מרק בצל או פטריות- עשיתי את זה שנה אחת שיצא צמוד לשבת גם ככה- סמיך סמיך ואז הוספתי מים מהמיחם בחימום. יצא חם וטעים.
ישמצב שחוץ מזה נסתפק בדג וסלט, נראה.

לשבת תלוי אם נארח כאמור ומתי
אבל הכיוון הוא דיי רגיל..
אם נאכל לבד אולי ננצל מנות מהמקפיא, יש כמה..

בע"ה יהיה לי תנור כבר🤩 וזה ממש מרגיע אותי שלא אהיה מוגבלת..
נשמע מגניב הסדנה!משמעת עצמית
ותנור חדש זה לגמרי סיבה למסיבה!💃
הרעיון לחימום המרק גאוני!EBM
מוסיפה עוד אופציה-בימבה אדומה
לשים כירה חשמלית עם שעון שבת. מחממת מרק מעולה. כמובן שזה מותר רק אחרי צאת השבת
וטיפה יותר סדרטארקו
עדיין לא מהודק עד הסוף אבל יש כיוון ברור יותר..

שבת עדיין פתוחה לגמרי, אנחנו מחפשים אורחים לאחת הסעודות יהיה בשרי ככל הנראה אבל רק בהמשך נחליט מה. סביר להניח שאחת הארוחות תהיה משהו עם חזה עוף כי בא לי

שבועות דיי סגור-
ליל החג נאכל עם חברים, חלק אני אכין וחלק היא..
לחם שום/פוקאצות
מרק בצל(עם קרוטונים וגבינה למי שמעוניין)
פסטה רוזה
אנטיפסטי
דג
סלט ירקות

בוקר-צהריים בחג נעשה רק אנחנו-
פוקאצות/לחם שום
פלטת גבינות, אם אמצא סלמון מעושן במחיר טוב אז גם
פסטות ופינוקים שאכין בסדנה בחמישי
אם נראה שיש צורך אולי נוסיף עוד משהו..
חח סופי בע"הטארקו
ליל שבת
פיתות
סלטים(יש זיתים פסטו מטבוחה ופטריות במקפיא. חצילים, קישואים, קונפי שום, עגבניות, כרוב- תלוי מה מספיק)
שווארמה בקופסת שימורים
סלט ירקות
צ'יפס

שבת בבוקר(מארחים)
חלות וסלטים
קערות פילו עם עוף ופטריות

לזניה בשרית
שעועית(היא מביאה)
סלט

סעודה שלישית
בורקס פילו תרד גבינות(קנוי)
קלצ'ונה פטריות מהסדנה אתמול

ליל שבועות(עם חברים, התחלקנו באוכל)
לחם שום(אני)
מרק בצל(אני)
דג אמנון בפטריות ויין לבן(אני)
אנטיפסטי(היא)
פסטה רוזה(היא)
טירמיסו(אני)

שבועות בוצר
פלטת גבינות סלמון מעושן וירקות (קניתי מלא גבינות שוות😋)
לזניה מפסטה טריה מהסדנה אתמול

בגזרת הנשנושים-
עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה קרה- יש כמות קטנה מכל אחת, אז אני מתלבטת אם להוסיף עוד משהו
עוגה/עוגיות מזונות, נראה מה יזרום.
אני מתכננת בעה ככה:מתחדשת11
שבת:
דג סלמון בתנור
צלי בקר עם פטריות,
אורז
פשטידת בצל פטריות ובטטה
בוקר
חמין
וכמובן סלטים ולחם בעה
עוגת שוקולד
כדורי ריבת חלב

מוצש: חג..
פשטידת קישואים,
סלט ביצים
לחמניות גבינה וזיתים
סלטים חיים

בוקר: חלבי בקטנה.. הגברים חוזרים מהלימוד ובדכ נורא עייפים
צהריים: שניצל, פירה וסלטים שנשארו
נשמע טעים פצצותמשמעת עצמית
מה זה כדורי ריבת חלב? מתכון?
מתכוןמתחדשת11
200 גר שקית קוקוס
2 כפות ריבת חלב
חצי כוס שמנת מתוקה
לערבב הכל ולגלגל בקוקוס

מתכון של אליה הקונדיטרית
שמנת מתוקה להקצפה?משמעת עצמית
ומקציפים?
לא, רגילה. בלי הקצפהמתחדשת11
קשוח קצת הסופ"ש הבאופל לימון

שישי בערב ככל הנראה ארוחה בשרית ואותו דבר לגבי הצהרים - כנראה שאבחר במוקפץ כלשהו- מסוג הארוחות שמכינים במהירות

סעודה שלישית ממש בקטנה פירות ועוגות

ערב חג שבועות חלבית שווה כאשר נתחיל עם מנות קרות שלא  צריך לחמם, כמו:

מיני סלטים, סביצ'ה, מטבלים, לחם מחמצת טעים שאני מכינה, חציל קלוי על טחינה.

בינתיים כל השאר יתחמם: קיש בצלים, פילה דג כלשהו , רביולי ברוטב רוזה, גראטן ברוקולי

עוגת גבינה שווה לקינוח ובטח בלינצ'ס גבינה.

לחג בצהרים - אפשר לבשל אז סטייקים פירה תפו"א וסלט גדול

גלידות - ברירת המחדל שלי לקינוחים 

היי, אשמח להסבר אובימבה אדומה

איזה קישור לאתר שמסביר איך להגיש יפה את החציל בטחינה... יש לי כיוון אבל בא לי להתרשם עוד

חציל מטוגן על טחינה עם סלסהופל לימון
זה חציל קלויופל לימון

ועליו רוטב טחינה עם סילאן וירקות קצוצים

תודה רבהההבימבה אדומה
אשמח להסבר על הלחם מחמצת בבקשה )shaer29
לחם מחמצתופל לימון

כשיש גור מחמצת במקרר ניתן להפריש ממנו לאפיית לחם, מצרפת את ההוראות להכנה, למרות שלפעמים, כדי לחסוך את הזמן שלוקח להכין גור (שבוע) ועוד כמה שבועות עד שהוא "מתבגר" ויכול להתפיח לחם, כדאי לבקש ממי שמגדל שיפריש מעט עבורך.

ככה מכינים לחם מחמצת

תודה ..אולי אנסה מתישהוshaer29
רק שתדעי יש לחמי מחמצת לא רעים בכלל אפילו בשופר סלופל לימון


בכלליציף
שבת בלילה-סלטים דג ומרק
בוקר-בשרי כלשהו
ליל שבועות-חלבי מושקע (פסטה/רביולי,סלט חלומי,פוקצ'ות,חציל עם גבינות)
בוקר של החג-על האש עם סלטים
אנסה במוצש. אחרי שנחליט אם אנחנו בביתנחשון מהרחברון

או נוסעים להורים (4-5 בתי כנסת שם רוצים שאעביר שיעורים...) מצד שני אני בקושי בבית (טירונות וקורס.)  ורוצים להיות בבית ביחד.

 

אז אם נהיה בבית אעכדכן תפריט

טוב אנחנו נוסעים... אני מעביר כמה שיעורים ב''הנחשון מהרחברון

בבתי הכנסת ליד הבית של ההורים

 

אבל אולי אקח איתי את המכונת פסטה ואכין טורטליני גבינות ברוטב פסטו

 

טוב.. אז מנסה לגבש תפריט חלבי:באר מרים
אין לי המון זמן לבשל כי יש שבוע בעומס מטורף ואני עובדת בשישי, אז מכינה רק דברים יחסית מהירים...
וגם הבנית בישיבות (השנה לצערי כנראה לא אספיק להכין מראש עוגות כדי לשלוח להם..)

אוכלים אצלנו חלבי 3 פעמים:

סעודה שניה בשבת - זה הרגיל שלנו
ליל החג
קידוש בבוקר

אז..

לשבת נכין רק דברים רגילים:
פיצות "המוציא" ללחם משנה
אולי בורקסים חלביים
תפוחי אדמה מוקרמים
סלט יווני

סעודת חג:
פוקצ'ות ל"המוציא" (אולי קטנות אישיות במקום שתיים גדולות)
פטריות במילוי גבינות
לזניה
סלט עם גבינות,בטטות, זרעויות..
סלט חסה עם אגוזים וגבינות

יש חצילים ובטטות - לא החלטתי האם ומה להכין איתם..

עוגות לקידוש ובכלל:
עוגת גבינה ומלית אוכמניות
עוגת ביסקוויטים עם פתי-בר שוקולד
עוגת ריבת חלב

(ובלי קשר גם עוגה או 2 פרווה לאחרי הבשרי)

בשרי:
(אכין 3 קילו חלות, סלטים מבושלים יש במקפיא)
ליל שבת - עוף ברוטב מתוק עם תפוחי אדמה, אורז
סעודת חג - בשר מבושל עם פטריות ותפוחי אדמה, אורז, קציצות בשרלילדים
סד"ש - דג מושט, בורקסים

יש לי גם דג סלמון אבל לא רואה לאיזו ארוחה לשבץ אותו.. (אנחנו ספרדים אז דג לא הולך עם חלבי..)
מה עם סלמון למנה ראשונה באחת הארוחות החלביות?טארקו
אני מכינה את הדג למנה העיקריתופל לימון


אבל הם לא אוכלים דג עם חלבי....טארקו
מי שאוכל דג עם חלבי זו בהחלט אופציה טובה
אבל מי שנוהג שלא אפשר להגיש למנה ראשונה
צודקתופל לימון

אלא אם העיקרית היא פרווה

מזמן הפסקנו לאכול שתי מנות בסעודה..באר מרים
מעדיפים מנה אחת שבאמת אוכלים ואשר שדבעיל במנה הראשונה ורק מסתכלים על המנה העיקרית..

וגם זה יותר מאפשר קינוח...
אז נראלי לא בלחץ עם הסלמון..טארקו
תשמרי אותו לשבת הבאה
בתכנון בעזרת ה'אבןישראל
ערב שבת
סלטים
דג נסיכה
אנטיפסטי

בוקר שבת
סלטים
בורקס בשר
עוף

סדש
זלביות
רסק עגבניות
סלט ירקות

ערב חג
פשטידת בצל/ פאי גבינות
פסטה ברוטב שמנת
סלט חסה
ממרח זיתים
טחינה

בוקר חג
בבוקר קידוש לנשים ולילדים
פירות
עוגות וכו

צהריים
מנגל

חלות קנויות
עוגת גבינה אפויה
עוגת טירמיסימו

סלטים
מטבוחה
חציל בטחינה
גזר וסלק חי
כרוב במיונז
רק רעיון לגבי הסד"שהשקט הזה
לעשות בבוקר קידוש עם המוציא ואולי קצת סלטים
להתפלל מנחה גדולה ולאכול בסביבות 2 ארוחה בשרית שתחשב סעודה שלישית..
התכנון שלנואזדרכת5
עדיין לא סגור...

ערב שבת:
מרק כתום
סלמון בחרדל עם שקדים פרוסים

בוקר שבת:
מתארחים, אני אכין שניצלים.

ערב חג:
פיתות ביתיות עם זעתר
סלמון מעושן
מבחר גבינות
סלט חסה

חג בבוקר:
בורקס פילו
פטריות ממולאות
פשטידת בצל חלבית

עוגת גבינה אפויה, פאי שוקולד.

בעזרתו יתברךאקונהמטטה
ערב שבת:
דגים, תפוא בתנור, אורז + מלא סלטים
בוקר שבת:
קציצות עם זיתים, אורז, עוף עם גזר

ערב חג:
בלינצ'ס, סלט מושקעעע, פשטידה, ואולי פיצות
כמובן עוגות גבינה וכ'

חג בוקר:
עוף עם פירורי לחם, רבע כבש, אורז, וסלט ברוקולי

סלטים:
גזר+ כוסברה
חצילים עם מיונז
מטבוחה
חומוס
אבוקדו
עגבניות שרי...


תודה לה' על השפעע
מה זה סלט ברוקולי?טארקו
ונשמע שווה אצלכם!
מצורףאקונהמטטה
אני מחליפה את הדבש בסוכר..
תודה!טארקו
לא אוהבת מיונז..
יאממי!אמרלד
עושה גם לעצמי סדר בראשאמא יקרה לי*

ער"ש

סלטים- חומוס, חצילים צלויים פרוסות, טחינה, כרוב 2 סוגים, חסה, סלט תפוא.

אח"כ מושטים עם ירקות צלויים

חזה עוף (תיבול מושלם של חן במטבח), תפוא אפויים, אורז צהוב

 

בוקר

סלטים כנ"ל

צולנט אסאדו+ אורז

 

סד"ש- לחמניות וסלטים בקטנה.

 

ערב חג- סלמון, סלט יווני גדול, רביולי ברוטב שמנת פטריות, פיצה.

 

בוקר חג- קידוש חלבי בלינצס ו2 עוגות גבינה (פירורים קרה+ אפויה בציפוי דובדבנים)

 

סעודת חג- סלטים, קדירת בשר ותפוא ביין+ אורז.

 

וזהוווווווווו

 

 

 

התפריט בערך, בעז"האמרלד
שבת
בלילה
חלות סלטים
דג מרוקאי או גפילטע פיש
אורז
קוגעל תפוא
עוף
ירקות מוקפצים
עוגת קפה שכבות

בבוקר
צולנט
אולי גם כבד קצוץ וביצים
( סלט כרוב? )

סדש טונה וירקות

שבועות
סלומון
מרק בצל
לזניה
בלינצס
סלט סיזר
רביולי
חצילים קטנטנים פרוסים עם רוטב עגבניות ופרמזן
שוקו ומוקה
עוגת גבינה פירורים
גלילות במילוי
קינוח כוסות חלבי
ונורא בא לי גם להכין כדורי גבינה


לסעודה היום קידוש עם החלבי
ואז בשר ושאריות..

יאווו כמה חלבי טעיםםםמשמעת עצמית
ואהבתי את הגפילטע או דג מרוקאי 😅
בסוף סושי 🤪אמרלדאחרונה
סתאםםם חחח הלוואי
וכן זה כיף גדול ככה להיות פתוחים לטעמים חדשים.
תודה
תשמרו את השרשור, שנה הבאה ב"ה שבועות+שבתופל לימון


למה להלחיץ אותנו מעכשיו? 🤦‍♀️יעל מהדרום
דווקא זה יותר נחמד מהשנהבימבה אדומה
כי לא דוחסים לערב שבועות 3 סעודות עם נטילת ידיים...
יש חג שבועות רגיל, ובמוצאי החג, סעודת ליל שבת שגם אפשר להתכונן אליה עם עירוב תבשילין...
אבל יש גם חיסרון..טארקו
כי מגיעים לליל שבועות אחרי טירוף של בישול לשבת+חג, בלי שבת באמצע שאפשר לשנוצ ולהגיע רעננים....


קיצר לא יודעת מה עדיף. שניהם דיי קשוחים.
נשמע לי דומה מבחינת הבישוליםיעל מהדרום
לק"י

כי גם בחג אני מבשלת על הפלטה לפעמים, אבל מעדיפה להכין מראש את הרוב ורק להניח על הפלטה.
חחחחח כבר הספקת לבדוק את זה 😂משמעת עצמית
טוב לדעת...
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך