כ"ד באייר תשפ"ב 10:24
בא לי להכין לשבת חומוס, הקטע הוא שאני לא אוהבת טחינה, בכלל, וגם לא שהחומוס במרקם הנוזלי(לא יודעת למה זה קשור).
אז אני רוצה שיהיה כמה שיותר סמיך, ועם כמה שפחות טחינה.
מה אומרים יש מתכון?
כ"ד באייר תשפ"ב 10:33

סמיכות  תלויה בכמות הנוזלים שאת מוסיפה, פחות בכמות הטחינה.

החומוס שלי סמיך ,אני מכינה ככה:

1 קופסת שימורי חומוס

1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)

3/4 כוס מנוזלי החומוס - עם הכמות הזאת את יכולה לשחק

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון, או יותר

מעט כמון

1/2-1 כפית מלח (תוסיפו רק אחרי שתטעמו את החומוס המוכן,יש שימורים שמלוחים כל כך שאין צורך להוסיף מלח כלל)

פלפל שחור

כ"ד באייר תשפ"ב 22:10


כ"ד באייר תשפ"ב 20:11
לק"י

או שתעשי בלי טחינה בכלל ותטעמי, אולי יהיה לך טעים.
פעם הכנתי, אבל לא זוכרת מה היה הטעם.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ד באייר תשפ"ב 22:10


כ"ח באייר תשפ"ב 16:55
י"ח בסיוון תשפ"ב 14:08

אנחנו מבשלים את החומוס הרבה זמן עד שיתרכך, ואחר כך טוחנים אותו עם חלק ממי הבישול שלו.
בלי טחינה, בלי לימון, בלי שום דבר נוסף.

(לפעמים אנחנו עושים את זה עם חומוס שבישלנו בבית מההתחלה, ולפעמים אנחנו עושים את זה עם "גרגרי חומוס מבושלים" שמוכרים אותם מוקפאים (ואנחנו מבשלים אותם בישול-נוסף בבית). לא ניסינו עם חומוס מקופסת שימורים)

כ' בסיוון תשפ"ב 23:20
כ"ד בסיוון תשפ"ב 14:43
כי גם בו יש טחינה...

אולי יעניין אותך