איך הייתן מרגישותרגשות מעורבים
אם אתן שלושה חודשים אחרי לידה, עם 3 ילדים בבית, ואמא שלכן בקושי עוזרת? אני יודעת, היא לא חייבת לי כלום, וגם לה לפעמים לא קל, אבל נוח לה תמיד להגיד לי לא ובשביל אחרים אני רואה שהיא מתאמצת. היא עוזרת רק כשנוח לה (אם זה אחרי חודש מהלידה שהייתי זרוקה במיטה יום יומיים והיא אמרה שנבוא אליה והיא תעזור (איך בדיוק נגיע עם 3 ילדים שאני לא סוחבת את עצמי? אמרתי לה את זה ולמחרת באה לשעה בערך).

היא עוזרת ופתאום מתמלא בכוח ואנרגיות רק כשהיא רואה שאני מרוסקת ומתמוטטת ובוכה. היא ראתה שבוע שעבר שקרסתי בגלל משהו, הייתה לה הזדמנות לעזור לי אתמול כי זה היה אותו המצב. ביקשתי עזרה מה שאני לא עושה בדרך כלל כי אני מאוד רוצה להקל ולתת לה להנות מהנכדים, והיא אמרה שקבעה משהו (זה באמת משהו חשוב, אבל היא יכלה לקבוע את זה קצת לפני.. העזרה שלי שמבחינתי זה הבדל שמיים וארץ לאורך כל היום הייתה פחות משעה והיא עדיין אמרה שתבוא אחרי (כשזה כבר לא רלוונטי כי הגדולים ישנים צהריים. אז היא אומרת לי "אבל מה הם ישנים בשעה הזאת? אני רוצה להיות איתם" כאילו היא לא באמת חושבת על העזרה.. היא חושבת על הזמן שהיא רוצה להיות עם הנכדים וגם זה באיזשהו שחב אין לה סבלנות די מהר. ואני לא אגיד לה כלום כי היא תגיד שזה לא נכון ותגיד שאני לא מתחשבת. והרבה פעמים אני מרגישה שאני צריכה לדאוג לה ולהיות לה למשענת כשאני צריכה שהיא תהיה. ומרוב שאני לא רגילה לעזרה כל דבר קטן נראה לי ענק ואני מרגישה לא נעים כזה אפילו שהיא אמא שלי.. בקיצור מבואסת ומאוכזבת ומצד שני מלאה במצפון שאני ככה ושאני כביכול רואה רק את עצמי ולא את המקום שלה.. אבל יודעת שבשביל אחרים היא תמיד מתאמצת מאוד אני רואה את זה כל הזמן ובשבילי בכלל לא רק כשממש ממש נוח לה או כבר שלא נעים לה.. סתם בלבול כזה ותסכול..
היא יודעת שאת צריכה עזרה?קופצת
אני למשל לא הייתי חולמת להציע עזרה שלושה חודשים אחרי לידה...

וחיבוק על התחושות❤️
קשה ממש להרגיש ככה.
מסכימה.אנונימיות
אני גם 3 חודשים אחרי לידה וכבר שכחתי שילדתי.
אם את ככה אולי גם כדאי לבדוק שהכל בסדר?! לקחת עזרה חיצונית בתשלום?
רק רוצה להגידרגשות מעורבים
שזה שאת 3 חודשים אחרי לידה ושכחת שילדת, לא אומר שכולן ככה. אני לא אומרת את זה ממקום רע.. גם אני די מרגישה ככה חוץ מהגוף שעדיין כואב מאוד וזה לצערי לא בשליטתי ולא מאפשר לי "לשכוח" שאני אחרי לידה. ולא לקחתי עזרה בתשלום לא מכירה מישהי בסביבה אבל מתחילה לחפש עזרה חיצונית שהיא לא משפחה
לא אמרתי שכולן ככהאנונימיות
רק אמרתי שאם אמא שלך היתה מתאוששת מהר אחרי לידות לא בטוח שהיא חושבת להציע עזרה 3 חודשים אחרי
אם אני אראה עכשיו קרובת משפחה גם 3 חודשים אחרי לידה אני לא אחשוב שאולי היא עוד מרגישה יולדת.
ואני ממש מציעה לך גם למצוא עזרה אחרת אפילו בתשלום וגם לבדוק רפואית איך להקל על הכאבים
גוף שכואב מאוד 3 חודשים אחרי לידה נשמע קצת בעייתיבאורות
כדאי לבדוק את זה.. אם הכאבים הם ברצפת האגן או מחתך שהיה אז ללכת בזריזות לפזיותרפיסטית של רצפת אגן. אם זה כאב כללי של כל הגוף אז כדאי לעשות בדיקת דם לבדוק חוסרים. ואולי כן להתייעץ עם הרופא אם זה נורמלי.

בגדול רוב הנשים שאני מכירה, וגם אני (שבלידה הראשונה הרגשתי זוועה אחרי הלידה ולקח לי הרבה זמן להתאושש, ברמה של באמת חודש אחרי לידה עדיין במיטה) אחרי שלושה חודשים כבר עליתי על הגל והרגשתי שאני חוזרת לעצמי.
אבל הגוף לא צריך לכאובlizi
בשביל שתהיה חולשה כללית, עייפות וכן… לוקח לגוף שנתיים להתרפא (לפי הגמרא מינקית אבריה מתפרקים)
אבל היא כתבה שהגוף כואב לה מאוד והיא מפורקת...באורות
תלוי בסוג הלידהשירוש16
יש נשים עם לידה שלישית מהסרטים ויש כאלה שחוות שעות אם לא ימים של צירים (עצמה של ציר זה משהו עצום.. זה אומנם טבעי אבל הגוף עובר משהו מאוד לא פשוט, שלא נדבר על התאוששות אחרי 9 חודשי הריון) ויש שעוברות קיסרי.
אחרי ניתוח בטן גדול (פתיחת בטן, שרירים, הוצאת איברים, כניסה לאיבר חלול, תפירות פנימיות וחיצוניות) זה סיפור לא פשוט. התאוששות מלאה מתחילה אחרי כ5/6 חודשים, וקיסרי שני או שלישי הוא קשה פי כמה מהראשון.

אני אישית 3 חודשים אחרי לידה בקיסרי ועדיין מרגישה שהגוף שלי לא ממש חזר לעצמו ויש קטעים שממש כואב. במיוחד אחרי יום שלם שכולל נסיעות, להחזיר תינוקת בת 3 חודשים במשך יותר משעה רצוף, להתרוצץ אחרי אחיה הגדול ולעמוד שעות להכין ארוחות. זה מתיש ברמות. הגוף התפרק לחלוטין, השרירים לוקחים זמן לחזור לעצמם.
הי, מזל טוב! פספסתי שילדת.אורוש3
אבל אני מגיבהliziאחרונה
בגלל שאנחנו והחברה הכללית ובפרט בחברה הדתית / חרדית שהן חברות ולדניות,
מתייחסים לאישה שלוש חודשים אחרי לידה שזהו היא כבר לא יולדת,
אבל זה לא נכון, היא יולדת גם שנה ואפילו שנתיים אחרי הלידה.
ויולדת צריכה אוכל חם, תמיכה ויטמינים וסביר מאוד והיא תרגיש קושי וכו׳
נכון שיש נשים שכבר יולדות עוד תינוק ואפילו בהריון שוב, אבל זה לא משנה את העובדות.
אני יכולה לומר רק על עצמי שאחרי הלידה הראשונה שלי הרגשתי ש״חזרתי לעצמי״ שנה וחצי אחרי הלידה
ואז כבר הייתי בהריון…
וצריך לנרמל את זה
השאלה היא אם אמא שלך יודעת שזה המצבאביול
כי זה לא ברור מאליו להציע עזרה בשלב כזה
את לא היחידהבתאל1
בלידות הקודמות הרגשתי אחרי לידה המון זמן ..
ועזרה היתה נצרכת גם הרבה זמן אחרי לידה. בכל מיני סיטואציות. תינוק קטן זה הרבה התעסקות ומסביב לשעון...עדיין לא ישנים טוב בלילה וכו'.
אפשר לומר שאחרי שנה ומשהו כשמתחילים לישון יותר בלילה והתינוק כבר יותר גדול- אז כבר יותר קל.
כן היא יודעתרגשות מעורבים
וגם אחרי הלידה היא הייתה ככה..
אני אישית כמעט לא קיבלתי עזרה מההוריםבאורות
זה קצת השתנה מלידה ללידה בהתאם לכוחות שלי אבל בכל מקרה הם מעולם לא הגיעו אלי הביתה לעזור, אם רציתי עזרה הייתי צריכה לנסוע אליהם.
אם זה מבאס כשאני רואה איך אמהות עוזרות לבנות שלהן? לפעמים כן, זה קצת צובט. אבל מצד שני יש אצלנו הרבה יתרונות אחרים. משתדלת להזכיר לעצמי שהיא לא חייבת לי כלום, שהיא עשתה בשבילי ככ הרבה עד היום, ואלו ילדים שלי שאני בחרתי להביא לעולם ואני החלטתי שיש לי את הכוחות ללדת ולגדל אותם ולכן אני צריכה להתמודד עם זה בלי לבנות על זה שמישהו אחר ירצה מרצונו לעזור לי. אני יוצאת מנקודת הנחה שכל דבר שנותנים לי הוא לא ברור מאליו ויציאה מאזור הנוחות שלהם. זה מה שעוזר לי...
בכל אופן ממש מבינה אותך על הבאסה... וחיבוק על התחושות
קודם כלסליל
מזל טוב!

אלו תחושות לא נעימות, אנימבינה מאוד את המקום שלך. קשה לך מאוד, את רוצה את אמא שלך, שתהיה שם בשבילך ותעזור לך, במיוחד אם את רואה שביל אחרים היא מתאמצת.

אבל הייתי מחלקת את זה לשניים.
1. איך את מרגישה כשאת רואה שהיא עוזרת לאחרים ולך לא (כפי שאת רואה את זה).
2. עצם העזרה עצמה

אני רוצה להתחיל דווקא מהדבר השני. בתפיסה שלי, הורים לילדים קטנים, בוודאי מחוייבים לדאוג להם להכל. אבל ככל שהילדים גדלים האחריות עוברת מההורים לילדים. עם כמה שזה קשה, אמא שלך לא חייבת לעזור לך. יכול להיות שזה קשה לה, וזה לגמרי לגיטימי.

זה קשה, זה מכאיב, במיוחד אם את רואה שהיא כן עוזרת לאחרים. אבל אני חושבת שחלק מהקושי מגיע מהציפייה שלך לעזרה שלה. אבל אולי כדאי להוריד את הציפייה הזו? לנסות לחשוב מי כן יכול לעזור לך. האם בעלך נמצא בבית כשקשה לך?
האם אפשר להביא מישהי שתשמור על הקטנים?
לקנות אוכל?
מבחינה טכנית אפשר למצוא פתרונות. נכון שהיה הכי נעים לך אם אמא שלך הייתה זו שעוזרת, אבל היא כרגע לא יכולה. לא משנה מה הסיבה. אז צריך לחשוב על פתרון אחר. ככה במקום לבנות עליה ואז להתאכזב, לפחות תהיה לך את העזרה שאת צריכה.

לגבי הנקודה השנייה, ההרגשה שלך שאמא שלך לא מספיק שם בשבילך. האם זה מתבטא בעוד דברים? או רק בעזרה אחרי הלידה?
כי אם זה רק כאן, יכול להיות שזה קושי טכני שלה לבוא ולעזור. אם את מרגישה את זה בעוד כיוונים, אולי כדאי לך לנסות להתייעץ ספציפית בעניין הזה?
אני לא מספיק מבינה בזה, אבל זה באמת תחושה כואבת, אבל את אמא שלך לא תוכלי לשנות. אז אולי להתייעץ כדי לקבל כלים איך להתמודד עם זה.
רוצה לחזק אותךסיה
ששלושה חודשים אחרי לידה עם שלושה ילדים הכי הכי נורמלי שאת לא מרגישה טוב!!
איך אפשר להתאושש אם לא ישנים בלילות ואם את מניקה אז בכלל.
שלושה חודשים זה לא מספיק לחופשת לידה שהמדינה נותנת.
נראה לי להגיד לאישה שזה לא נורמלי זה די לרקוד לה על הדם,
אם אישה לאישה לא מגלה אמפציה מה יגיד הבעל?? מיד לזרוק משהוא לא טוב אצלה
הכל הכל טוב אצלך!!! אישה גם שנה אחרי לידה שמטפלת בשלושה ילדים ואם עובדת אז בכלל ובלי עזרה אמורה להרגיש עיפה וממוטטת
יש הבדל בין להרגיש עיפה,באורות
לבין להרגיש שכל הגוף כואב. וזה לא נשמע תקין. זה לא שמישהי פה לא מאמינה לה ולא אמפתית כלפיה. להפך! דואגים לה, אם הגוף ככ מפורק זה אומר שמשהו שם לא תקין, שצריך לשמור עליו יותר ולדאוג לעצמה, כי במצב "נורמטיבי" אחרי לידה בו הגוף בריא והאישה הצליחה להקפיד על משכב לידה כן רצוי שאחרי שלושה חודשים כבר מרגישים טוב יותר.
תודה רבה לך הייתי צריכה לשמוע את זהרגשות מעורבים
שלושתם בהריונות צפופים. השלישי לא היה מתוכנן..שמחים ומודים לבורא עולם על הכול אבל כן יש קושי ונפילות ותשישות וגם בכי לפעמים.. וקשה כשברגעים כאלה האנשים הקרובים לא מתאמצים בטח שאני תמיד מתאמצת גם רם הם לא רואים את זה תמיד
ממש לא רקדתי לה על הדםאנונימיות
להיפך, דאגתי לה כי זה נשמע לי רמת תשישות לא תקינה ושתלך לבירור רפואי. מגיע לה להרגיש טוב
עייפות זה נורמלי אני גם עייפה, קריסה וכאבים זה לא נורמלי והרבה פעמים יש פתרונות.
ואני מאוד מאוד מבינה. אני סטודנטית- חזרתי ללימודים חודש אחרי הלידה, יצאתי לסיור לימודי שבועיים וחצי אחרי (ויש לי יוד ילדה קטנה בבית)
אני הכי מבינה. ועדיין אני חושבת שכאבין בכל הגוף זה לא תקין ודורש טיפול.
ברור שמותר להתבאס ולפרוק ואם היא היתה רק פורקת הייתע שולחת רק חיבוק. היא שאלה איך הייתן מרגישות אז ניסיתי לתת לה אולי נקודת מבט שתראה פחות פוגעת.
סליחה שככה זה יצא
@רגשות מעורבים תרגישי טוב!!
תודה לכולן על התגובות. אני יודעת שאמא שלי לא חייבתרגשות מעורבים
לי כלום וגם כתבתי את זה שמצד אחד צריכה אותה טמצד שני מבינה את המקום שלה. ונכון שככל שהילדים גדלים ההורים לא חייבים מעבר אבל אמא זה אמא. ונכון שעברו 3 חודשים אחרי לידה אבל זה היה ככה גם מהיום הראשון אחרי הלידה. זה יפה להגיד שלא חייבים לנו כלום אבל שהאדם שאמור להיות קרוב אלייך ושאת נותנת ומכבדת מאוד וגם שאת שם את מנקה ועוזרת גם אחרי לידה ומתאמצת בשביל הצד השני, אז כן זה כואב לראות איך נוח לאמא שלי להגיד לי לא ולאנשים אחרים היא לא תגיד. ותתאמץ בשבילם שהם לא בקריסה והיו ימים שהיא ידעה שאני כן. ברור שזה אחריות שלי והילדים שלי אבל זה גם הנכדים שלה וכל פעם היא רוצה שנבוא וכשבאין נמצאצ איתם שעה ובין לבין הולכת לעיסוקיה שאנחנו בכל מקרה לא באים הרבה. אז כן זה מאכזב ומותר להגיד
ברור שמותר לך להתאכזב! בדיוק בשביל זה זה טוב לפרוקבאורות
זה באמת ממש מאכזב. אבל העניין הוא שבעצם אין לזה ככ פתרון. זה היה מהות התגובה שלי. אבל אם כרגע את במקום של רק פריקה בלי עצות זה ממש לגיטימי. מותר לכל אחת להתבאס על אידיאליה שהתנפצה לה. רק הרעיון הוא בשבילך, אל תשמרי ותאגרי את זה כטינה כלפיה. נסי לחשוב איזה משהו יעזור לך להסתכל עליה בעין טובה יותר ולשחרר מזה כי אחרת זה סתם יעיב על היחס שלך איתה, ושתיכן תפסידו מזה. היא כנראה לא תשתנה כאדם בוגר... ברמת שרק בשבילך
מצטרפת^^סליל
ואם התגובה שלי לא הייתה במקום אני מצטערת.
אני מבינה שזה קשה, באמת באמת.
כתבתי רק מהמקום של לעזור, חס וחלילה לא ביקורת.
פשוט לי לפעמים עוזר להבין שהכל תלוי רק בי, ואז אני לא מפתחת ציפיות ולא בונה על אף אחד וככה לי יותר קל להתמודד.

ואם זה לא מה שציפית לשמוע, אז סליחה❤️
אני חושבת שהעניין שלהמקורית
'אני יודעת, אבל..' זה מה שמקשה עלייך
אם את יודעת, צריך לחבר את הידיעה לרגש ולנתק אותם זה מזה אחרת תחווי עוד הרבה אכזבות.
ברור לי שגם כאמהות אנחנו עוד ילדות של אמא, ובמיוחד כשאנחנו אמהות. כי בגיל ההתבגרות נגיד, זה ברור לנו שההורים לא מבינים אותנו אבל משום מה כשאנחנו נהפכים להורים בעצמנו זה נהיה לנו ברור שהם חייבים להבין כי גם הם הורים בעצמם והם חוו את הקושי.
אז קשה לך. וזו עובדה. וגם, אמא שלך לא פנויה לעזור לך. מסיבותיה שלה, וגם זו עובדה. שצריך להשלים איתה במקום 'להילחם' בה.
איך את יכולה לעזור לעצמך מכאן יקירתי? איפה בעלך בתמונה? יש עוד פתרונות שאמנם לא יתנו לך מענה רגשי כמו עזרה של אמא, אבל עכשיו את צריכה עזרה. ולא משנה ממי. זה קודם כל.
❤️

ולשאלתך לגבי ההרגשה - במקרה שלי למשל, ברור לי שאמא שלי לא יכולה לעזור לי בגלל כל מיני סיבות אז מבחינתי האופציה של אמא עוזרת לא קיימת מלבד ביקור אחד אחרי הלידה ואני נעזרת באנשים אחרים אם הם מציעים עזרה
מצד אחד זה מאוד כואב להרגיש ככהפלא הבריאה
מצד שני אמא שלך באמת לא חייבת לך כלום. אני חודש וחצי אחרי לידה עם 4 ואמא שלי מגיעה אלי לחצי שעה כשהיא בדרך לעזור לאחי לעשות להם בייביסיטר... את האמת שלא חשבתי שהיא צריכה לעזור לי. אם את צריכה עזרה תבקשי מבעלך. אולי אפשר לסדר שיחזור יותר מוקדם מהעבודה, יצא יותר מאוחר או כל סידור אחר. ואם לו להביא עזרה מבחוץ נערה שתהיה עם הילדים, או שתעזור בעבודה בבית בתשלום.
ועל אף הכל עולה בך כאב כרגע. את מרגישה שלא רואים אותך את מרגישה לא אהובה. תני לכאב הזה מקום.לא מתוך מסקנות איזה אמא דפוקה יש לי אלא מתוך אהבה עצמית וראיה שלך את עצמך. יש מצב שתצאי להתרענן? לפנק את עצמך במשהו.
אחר כך אם תבחרי יכול לעזור לך לספר לאמא שלך איך את מרגישה. לא בצורה מאשימה אלא בצורה שאת מספרת את הצרכים שלך. אמא אני כאובה עוד מהלידה. מאוד אשמח אם תוכלי לעזור לי. ואם את לא יכולה לעזור פיזית אשמח לפחות שתביעי התעניינות במצבי, תשאלי בשלומי, שאני ארגיש את אהבה שלך... (במילים שלך;)
לא יודעת מה להגיד לךעטרת בעלה
אמא שלי ממש לא עוזרת לי חוץ מהקצת זמן שאני אצלה אחרי הלידה, אני גם לא מבקשת, אין לי ציפיות ממנה יש לה חיים שלה
אני רואה שכתבו לך וענו לחגהבגה
בכל אופן יש כמה נקודות שהייתי רוצה לכתוב לך.
קודם כל זה באמת נורא נורא קשה עם 3 ילדים קטנים, במיוחד 3 חודשים אחרי לידה!
ובדרל כלל רוב האנשיל באמת מרגישים שההורים הם המשענת וכאילו הכי טבעי שיהיו שם בשבילנו, במיוחד כשאנחנו מתקשים.
אבל זה ממש קשה להורים, שתדעי.
היום יש מציאות כזו שבגיל 50 פלוס מינוס הם מתחילים לעבוד יותר קשה ממה שהיו צעירים:
הרוב עדיין עןבדים יש לפעמים ילדים נשואים עם נכדים, והרבה פעמים יש עוד ילדים בבית, ורוב הפעמים יש כם הןרים שצריך לטפל בהם והם נמצאים בתווך בתוך כל זה, מכינים ומאחרים בשבת וצריכים לחיו עוד בעצמם..
חא יודעת בדיוק מה ההרגב שלכם אבל אני לפחות לפעמיפ מרגישה, שאם אין ילדים קטנים מה כבר כזה קשה?
וזה לא נכון.
נתחיל מהסוף ,זה לא שהיא מעיקרון לא רוצה לעזור לך, נכון? יש פשוט פער בין מה שאת מרגישה שאת צריכה כעזרה לבין מה שהיא נותנת.
אני בטויה שהיא אוהבת אותך ורוצה לתת ולתמוך ולעזור אבל ממה שאני רואה פה גם בשרשורים, ילדים ץמיד ירצו עוד מההןרים.
לא פגשתי מישהי, כולל אני שאמר זהו די עד כאן עזרתם מעל ומעבר מספיק.
מרגיש לנן טבעי מה זה ההורים שלנן בקטנה בשבילם לעזור.
וזה לא ככה.
יןתר מזה מצוות כיבןד הורים היא עלינו, לא על ההורים. ולכן לא חייבים כלום כלום כלום נקודה.
הכי פשוט, אל תצפי לא תתאכזבי, כן ממש ככה.
ואל תסתכלי מה היא עושה לאחרים, ואל תשווי. כי את לא יודעת הרבה פעמים מה בדיוק הסיטואציה ומה המניעים שלה והמחשבות שלה.
הכי טוב לא להיות תלותיים ולהשתדל להסתדר לבד, אפילו להביא עזרה בתשלום, מה שגם ככה נראה מההודעות שלך שאת משתדלת להסתדר לבד.
פשוט לא לצףות ואז לא חהתאכזב.
זה חלק בהתבגרות מסויים כזה שצריך לעבור לדעתי.
ככל שהשנים עוברות ללמוד להסתדר יותר ויותר בעצמנו...

הי יקרה. רק לומראורוש3
שלושה חודשים אחרי לידה עם שלושה קטנים זה קשהההה מאוד מאוד מאוד. לגמרי נורמלי שקשה לך. שהגוף עייף ותשוש. אם זה כאבים מטורפים מעבר כדאי לבדוק רפואית. אבל בגדול ממש לא כולנו חוזרות לסבבה אחרי שלושה חודשים. תרגישי בנח.
טוב שפרקת. אבל שורה תחתונה את לא תשני את אמא שלך.
מציעה לך להביא נערה לשעות אח''צ הקשות. ולשלם לה.
בהצלחה! תרגישי טוב.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרוםאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34אחרונה
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזה
כנ"ל חחחשמ"פאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnut
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.
וואי היא לובשת שמלה תכלתרקאניאחרונה

אני אשמח לתמונה

מתאים גם לבנות?רקאני

אולי יעניין אותך