אתם תהיו במצעד דגלים?ekselion

אני חושב שדווקא עכשיו שיש איומים עלינו

אסור להסתגר בבתים ולהפגין חולשה.

וצריך לעלות ולהראות להם מי שולט 

מאוד רוצה ללכת אבל קצת חוששת.*שלי*
שוטרים לא יכולים לעצור טילים🙈יעל מהדרום
לק"י

ואשריו של מי שיכול להגיע. אצלי אין שום אפשרות כזאת כרגע, כך שאין לי אפילו על מה להתלבט.
אבל רוב הסיכויים שאם יהיה טילים חס ושלוםתפוחית 1
זה לא יהיה רק על ירושלים

(אישית לא הייתי חוששת להגיע, כמובן לא לוקחת אחריות, בכל מקרה כנראה לא מגיעה מסיבות טכניות אחרות)
לא חשבתי על זה....אני מהדרום, ושנה שעברה הייתייעל מהדרום
לק"י

בנסיעה באוטובוס כשהתחילו החגיגות, לכן זה מה שהיה לי בראש.
אני אעשה יציקת בטון לכבוד יום ירושליםחצילים
אשריךekselion

תייחד שהרבה יהודים יזכו לדרוך על היציקת בטון הזאת

עמרי המלך זכה למלכות משום שסלל כבישים לשבטי ישראל

אמן בעזרת ה'חצילים
רק שלא יתנו לי מלכות בטעות
אם..בנות רבות עלי
אם החמאס יראה שאין התססה כמו שצריך בתוך הארץ הוא ירה טילים, אפילו לירושלים.

ולכן, מהומות.. יהיו בסבירות גבוהה, ואם לא, יהיה טילים. אז בשביל מה אני צריך את זה? נראלי יש מספיק צועדים להראות נוכחות.
..רחל יהודייה בדם
מסכימה עם הגישה שלך.
בעיניי זה חשוב, כמובן כשמדובר בכוונה של לשמוח ביום הזה ולהיות בגאווה יהודית ולא מתוך כוונה של בכוונה להתגרות בהם כמו לצעוק מוות לערבים שבעיניי זה מוזיל את היום מאוד ומאבד את המשמעות.

אגב, מי שהיה בשנים קודמות בצעדת הדגלים שעברה דרך שער שכם, האם מה שהיה כנשנכנסתם לשם זה לשיר מוות לערבים?
(אני שואלת באמת. מתוך רצון לאמת).
מי יפסיד אירוע היסטורי כזה??אם רק נאמין
בעז"הרואה אור
אבל צריך להדגיש, המטרה של המצעד זה לא "להראות להם מי שולט", המטרה היא לציין את יום השחרור של העיר.

יש ליהדות בעיה שהיא לא ממש יודעת לציין תאריכים טובים/חשובים מחוץ למסגרת התפילה (ראה יום העצמאות). ב"ה ביום ירושלים מצאו את הדרך לציין את היום, פשוט להיות בירושלים, לטייל בה, ולהציב יעד - הכותל, בית המקדש.
הנסיון להפוך את הריקודגלים להפגנה פרובוקטיבית זה שטות, לא חסר דרכים לעורר מהומות למי שרוצה להיות פרובוקטיבי (לדוג' להשתטח ולהשתחוות בהר הבית עצמו מול קהל של ערבים, תוך כדי צריחה של שמע ישראל). ממילא גם הצד החוגג בסיפור לא צריך להתייחס לזה כהפגנת חולשה/ חוזקה, ולהגיד אמירות של "נראה להם".

אחת הסיבות שהריקודגלים נראה כהפגנה, היא שמי שמגיע זה רוב מוחלט של נוער. חסר את החלק הבוגר והמבוגר יותר של הציבור שלנו, החלק שיבוא מתוך רצון להודות לקב"ה על הזכות לחיות בדור שיש לו עיר בירה, והעיר הזו היא ירושלים.

( @רחל יהודייה בדם אני לא זוכר צעקות של מוות לערבים, אבל כן יצא לי לראות פעם או פעמיים אנשים שסתם דופקים על הדלתות של הבניינים כדי "להפגין נוכחות". זה מיעוט, וזה לא האנשים המבוגרים. מה שכן, חד משמעית אנשים שרים יותר חזק בתוך העיר העתיקה, ואני לפחות לא רואה בזה בעיה)
המטרה של המצעד (כיום) היא גם להראות מי שולטחדשכאן
בהחלט.
כמו מצעד צבאי.
חבל שהגענו למצב כזה.
הפגנת נוכחות יותר משמעותית זה סיבוב שעריםרואה אור
זה פחות הד תקשורתי, אבל זה יותר מורגש (לא יודע מה קורה שם מאז הקורונה).

את הריקודגלים עדיף לשמור להודאה.
מה הקשר?חדשכאן
ולמה אי אפשר גם וגם וגם?

חוץ מזה שזה שטויות.
ההוכחה הכי גדולה זו ההתנגדות של הערבים וכו' והבלגן שזה עושה.
השאלה מה העיקררואה אור
הריקודגלים נועד יותר להוכיר טובה ותודה. הסיבוב שערים נועד יותר לציפייה לבניית בית המקדש.
אני חושב שהפגנת נוכחות מתאימה יותר לציפייה מאשר לתודה, מה גם שהסיבוב שערים הוא יותר פעמים וממילא יותר מפגין נוכחות.

אפשר גם וגם, פשוט הפריע לי שמההודעה הראשונה היה נשמע שהעיקר זה להראות לערבים, ולא שהעיקר הוא להודות לקב"ה.

ההתנגדות של הערבים זה ניסיון לגרום לריקודגלים להראות כפרובוקטיבי. גם אם נגיד שזה מצליח להם בציבור הכללי, הציונות הדתית צריכה לשנות בגלל זה את הוכרת התודה?
מצרף הודעה של העמותה שמארגנת את הריקודגליםרואה אור
עמותת "עַַם כלבִִיא" המארגנת את ה"ריקודגלים" פונה אל הציבור ומבקשת ממנו להישמע להוראות המשטרה והסדרנים.

בהודעת העמותה נכתב כי "כמו בכל שנה לפני האירוע אנו שבים ומדגישים: ה׳ריקודגלים׳ לזכר הרב יהודה חזני זצ"ל, הצעדה והריקוד עם דגלי ישראל ביום ירושלים בשני חלק העיר שחוברה לה יחדיו לפני 55 שנה, בא לבטא את איחוד ירושלים בריבונות ישראל, תוך הבעת שמחה על גאולת ירושלים - עיר הקודש והמקדש".

"אנו מבקשים ודורשים: בשום פנים ואופן אסור לסטות מהעיקר - שמחת איחוד ירושלים, למעשים ולקריאות לא ראויים הנוגעים בחילול ה'. מראשי מוסדות אנו מבקשים: דברו עם התלמידים על מעלתה של ירושלים, ומהי התנהגות המכבדת את ירושלים. הנחו את התלמידים לנהוג כראוי, ללא כל אלימות פיזית או מילולית, ולהישמע להוראות הסדרנים והמשטרה. בעזרת ה', מכוח שמחת ירושלים נזכה לראות עוד השנה בנחמת ציון ובבניין המקדש במהרה בימנו" נמסר מעומתת "עַַם כלבִִיא".

מתוך אחת הכתבות באתר
אחי אתה מסתבך לחינםחדשכאן
גם כמיהה גם הודיה, גם סיבוב שערים גם ריקודגלים.
והבתקופה הזו מאוד חשובה הפגנת הנוכחות והריבונות.

אני באמת מנסה להבין מה עומד מאחורי התעקשות שלך 😅
תודה על התשובה..רחל יהודייה בדם
וואי היה עוצמתי.
בשום אופן לא.Jewice
עדיף לייקווד נכון?חדשכאן
ייהרג ואל יעבור. פתח ספר ויואל משה.Jewice
אני איתך למה אתה תוקף?חדשכאן
מרגיש שהבנות חוששות והבנים לא *שלי*
*ריקודגליםחופשיה לנפשי
ולא
יש לי דברים יותר חשובים מלהצטופף עם כל מיני נוער מזיע עם דגלים
חח נוער מזיעבנות רבות עלי
(אפשר גם להגיד מצעד הדגלים.. )
מצעד הדגלים מסגיר את זה שאתם לא דתליםחופשיה לנפשי
דתלים?יעני דתיים לאומיים?נועה גבריאל
^^^^ חחחחחצילים
קודם תסבירו למה אתם מתכוונים,יעני דתיים לאומים?נועה גבריאל
אם לזה התכוונתם, אז אנחנו דתיים לאומים פשוט חזקים אם תרצו הגדרה יותר מדוייקת
היא התכוונהחצילים
שזה שאנשים אומרים 'מצעד' הדגלים ולא 'ריקוד' דגלים זה מסגיר שהם לא דתלים

כי כל הדתלים קוראים לזה ריקוד דגלים
אהה חחחנועה גבריאל
משום מה זה חשבתי שהגבתם אלי אז לא הבנתי מה אתם רוצים חחח(כי נשלח לי התרעה..)
זה רק מראה כמה זמן לא הייתי בערוץ
חחחחחחצילים
באמת הרבה זמן לא היית
כיף שקפצת לבקר!

חח תודה!נועה גבריאל
חחח..בנות רבות עלי
ואני שואל את עצמי - על מה היא מדברת לכל הרוחות ?? חחחח
באמת מי אומר מצעדהפי
לקח לי שעה להבין איזה מצעד
ריקוד אנשים
תרקדי לבד ..בנות רבות עלי
מול המראה ..
נכוןהפי
אנחנו כבר עשינו את שלנו עכשיו תור נוער אחר
להגיע לכותל תוך 7 שעות במקום רבע שעה
ואז לקבל צעקות מהנהג עכשיו באים?
לכי תסבירי לו מה נדרש ממך כדי לצאת היום בחיים עם כל הדחיפות
בעלי חופר שנלך אז כנראה שכןנועה גבריאל
גם שנה שעברה הייתי עם חברות.
זה סופר חשוב!!
תהני גם בשבילינפש חיה.
השנה לא יכולה ללכת
ובקושי מרגישה פה את יום ירושלים
היה ממש מטורף!!נועה גבריאל
עם ישראל פשוט הוא כח!!
אפילו עצרו אותי בחדשות לשאול מה אני אומרת על הריקודגלים, איזה פדיחות חחח
עם ישראל פשוט, הוא כח!חצילים
רק תיקון קטן
כן בעזרת השםהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ח באייר תשפ"ב 15:42
נראה לי הולך להיות ממש מלא אנשים דווקא
אמרו שהיה שיא של 70,000 (לפי המשטרה)ברגוע
מדהיםהרמוניה
עמישראל נתן בראששש
וואלה? זכרתי שנים צפופות יותרמיונזאחרונה
אנחנו בארץ לעולם לא? כאן אנחנו לא מתבגרים?בינייש פתוח
למה שזה יהיה שייך רק לנוער?חושבת בקופסא

אגב, ראיתי שם הרבה משפחות. לא הרבה כמו שהיה נוער, כי כמות הילדים הממוצעת במשפחה קצת יותר קטנה מאשר בסניף ממוצע, אבל עדיין לא היה מראה כזה חריג.

לא תכננתי להיות(אהבת עולם)
בפועל הייתי והיה מטורף.
כמויות אדירות של אנשים וממש לא רק נוער.
מטעין וממלא בכוחות.
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך