תקוע בלימודים וזה משפיע גם על לנ"ו.חשבונאי
למרות שפתחתי ניק ושיניתי קצת פרטים ייתכן שעדיין אני מאנטג את עצמי בפרטים שכתבתי. תאמת, בנושא הזה לא אכפת לי.
אני לא יודע מה לעשות.. ועצה טובה יותר חשובה לי מזה שידעו או לא ידעו שאני קורא וכותב בפורום של ערוץ 7.

יצא ארוך. (לא מאוד.) מקווה שמשהו יקרא בכל זאת במטרה לייעץ כאן או בפרטי במסר.. תודה!.

כשהגעתי לצומת של להחליט מה ללמוד. לא ידעתי מה להחליט. לא היה לי שמץ.

תגידו, אתה יודע שהרבה אנשים מתלבטים ולא יודעים..
אז אני חושב שלא מעט מהם יודעים מה הם רוצים אלא שהם מתלבטים מה ממה שהם רוצים יותר נכון ומתאים. אבל אצלי זה לא היה כך, לא היה שום דבר שרציתי! כלום..
ואם תשאלו איך יכול להיות שלא רצית שום דבר?! שום דבר לא מעניין אותך? איך אתה חי בכלל אם שום דבר לא מעניין אותך? מה אתה עושה?

אז האמת היא שב"ה יש דברים שמעניינים אותי. אני כמו הרבה ביינישים מאוד אוהב ללמוד תורה. אני גם אוהב טניס וכדורסל. וכמובן שיש לי חברים שגם בחברתם אני מעביר את הזמן.. אז ברור שיש לי תחביבים או דברים שאני עושה/ נהנה לעשות במהלך היום. אבל התחביבים הללו לא נראים לי כמו משהו שאני יכול לעסוק בו כי אני אמנם נהנה לעשות אותם אבל אני לא טוב בהם.
אנו לא חושב שאני מתאים להיות רב בישיבה. לא ביכולת ובהיקף התורני ולא מצד הדמות החינוכית..
כנל לגבי תחביבי הספורט. אני אמנם מאוד נהנה מזה אבל לא חושב שאני טוב ברמה של להיות המדריך בחוג ..

המשכתי ליועץ תעסוקתי. שאמר לי שהוא מזהה יכולות מתמטיות טובות.

אז התחלתי לחשוב על תואר ריאלי חשבונאות מדמח הנדסה..

כשתחומים כמו חינוך עבודה סוציאלית וכו קיבלתי בהם רושם מדמויות קרובות שהם חושבים שלא אהיה טוב בזה. גם אני בעצמי מבין את הטענות ותוהה אם הייתי מצליח להשתלט על כיתה.

נחזור לתואר הריאלי.
כאמור לא הרגשתי עניין מיוחד לא למחשבים לא להנדסה ולא לכספים.. אבל היה צריך כבר להחליט.. ונק' אחרונה שהייתב צריכה תשומת לב הייתה יכולתיי במתמטיקה. אמנם היועץ זיהה יכולות מתמטיות. אבל בגרות שעשיתי לא מזמן במתמטיקה ב4 יחידות גרמה לי להפנים שאני אולי סבבה עם מתמטיקה אבל לא עם מתמטיקה גבוהה במיוחד. ואם אינטגרל פשוט מסבך אותי כל שכן אינפי חדוא וכו והעדפתי לוותר על ההנדסות ומדמח והיום אני לקראת סוף שנה א בחשבונאות.

העניין לסיום הוא שגם כאן.. עוד לא קרה כלום.. לומד אבל לא מתעניין.. לא יודע מה לעשות..🤷‍♂️
אני לא סובל מאוד. אבל פשוט (כצפוי) לא מתעניין.. לא קראתי מיוזמתי על ריביות. הלוואות. השקעות. בנקים.. וגם בשיעורים עצמם אני לא קשוב.. ואחרי השחעורים מנסה עם חברים להדלים. להבין את החומר ברמת המבחן .. לא מעבר..
החומר קצת קשה לי אבל לא מאוד כרגע.

חשבתי אולי לעבור לתחום התכנות ששם לא צריך תואר בהכרח אלא יש גם קורסים או הנדסאי.. אבל גם שם אני תוהה לעצמי אם תכנות זה מה שבא לי.. 🤷‍♂️
ושוב. אם אני אעזוב את התואר אין לי שמץ מה הלאה?.. זה לא שאני ויתרתי על משהו שאני אוהב.. שום דבר אחר גם לא עניין אותי..

ועוד משהו לא פחות חשוב - זה ממש תוקע אותי בתחום הדייטים. קשה לי מאוד לצאת כשאני לא יודע איך אפרנס. במה אעבוד. ושאני לא שמח במה שאני לומד.. (מצד שני מה האלטרנטיבה?! דברים לא מושכים אותי..)).

עצות יתקבלו בברכה.. הן איך לבחון אם להמשיך בלימודים?
והן מה המרכז שזה צריך לקבל ביחס להקמת בית? ואילו פתרונות תכלס יש למי שזה מפריע לו להקים בית?
קראתיekselion

אתחיל מהסוף

לדעתי זה לא נכון לדחות את הקטע עם הנישואים רק בגלל שעדיין אין לך מקצוע..

כי מקום לעבוד תמיד אפשר למצוא, אמנם לא בתנאים ובשכר הכי המתאים - אבל מספיק בישביל זוג צעיר. מה שכן, זה דורש המון השקעה מנהסתם.

אז לדעתי זה כן ראוי להערכה שאתה נמנע מדייטים רק בגלל הקטע הזה, זה מראה שאתה בחור אחראי בוגר, ומתחשב. שלא רוצה סתם לשרוף תזמן למישהי על דייט בלי מטרה.

יש הרבה זוגות נשואים שגם במהלך הלימודים משלבים חצי משרה או כמה שמתאפשר (אבל כאמור זה ממש קשה)..

לגבי תואר בחשבונאות, זה תואר ממש קשוח ואם אין לך זיקה למתמטיקה ברמה גבוהה אז זה בהחלט יכול להוות לך בעיה בהמשך, אבל אם עד עכשיו אתה מסתדר יחסית בסדר אז אולי תצליח לעבור.

אבל שוב, בדומה לכל תואר אחר, אם אין לך כ"כ חיבור לנושא הנלמד, זה יהיה הרבה יותר מייגע לעבור את התואר.

תואר בתכנות, תכלס היום אפשר ללמוד תכנות מהאינטרנט (אם אתה מאלה שאוהבים ללמוד לבד)

אם אתה רוצה לראות אם אתה מתחבר לתכנות הייתי ממליץ לך להתחיל איזה קורס של JS ב Udemy ותראה אם אתה מתחבר.

בשורה תחתונה תנסה להתחבר לתואר שלך (או למשו אחר) ואל תזניח את לנ"ו רק בגלל הלימודים.. כי באמת הלימודים יכולים לקחת שנים! אז מה יהיה? כל השנים האלה לא תנסה לקדם כלום?

מאחל לך המון בהצלוחה

דווקא לא כדאי ללמוד תכנות דרך קורסים אונלייןאלפיניסטית

זה סוביקטיביekselion

אבל אני התכוונתי בעיקר שאם הוא רוצה לדעת אם יש לו חיבור לתחום הזה

אז שינסה לקחת קורס משם

רק בשביל לדעת אם זה כיוון שמעניין אותועדיין טרייה

ממש מומלץ לקחת קורס באינטרנט מצטרפת להמלצה על קורס של JS ב Udemy.

למה לא?ultracrepidamאחרונה

תכנות זה בעיקר למידה עצמית ותרגילים.

קורס יחיד אונליין זה בשביל הבסיס, ובדרך כלל לא כדאי לשלם עליו כי יש המון בחינם.

אלא אם זה קורס+תרגול

רק לגבי המתמטיקה. מבירור עם סטונדטים המתמטיקהחשבונאי
בתואר היא לא הקושי.. לכן חשבתי שאוכל לעמוד בזה. באמת כרגע המתמטיקה של התואר סבבה. הקושי הוא יותר להתעניין בעולם הפיננסי. ושהוא לא ימשיך להראות זר ומנוכר.

ותודה על ההמלצה איך להיפגש באופן ראשוני עם עולם התכנות.
אם אתה חושב על תכנות תיקח קורסעדיין טרייה

ביודמי בתשלום סמלי ותראה אם זה בכלל מעניין אותך.

לגבי זה שזה תוקע אותך בהכרויות בעלי היה בערך כמוך מאוד לא סגור על עצמו ומה שהוא אוהב בחיים ועכשיו ברוך ה' הוא מצא תחום שיש לו תשוקה אליו אבל זה אחרי 10 שנות נישואין אז ברור שהכי נוח שאתה כבר סגור על עצמך ובעבודה מסודרת אבל זה לא מה שצריך למנוע ממך להתקדם לכיוון של חתונה (כמובן שכל שנים האלו בעלי פרנס ועבד קשה בתחומים שונים) החיים ממשיכים גם אחרי חתונה וילדים ואתה תמיד מגלה על עצמך דברים חדשים.

קשה לי עם כך שאתה בוחר באופן של ברירת מחדלadvfb

"בגלל שאין לי שום דבר אחר, אז אין לי מה לעשות ואני חייב לבחור בזה"

נשמע מדבריך שסיבות חיצוניות  (כתבת:  "כשתחומים כמו חינוך עבודה סוציאלית וכו קיבלתי בהם רושם מדמויות קרובות שהם חושבים שלא אהיה טוב בזה. גם אני בעצמי מבין את הטענות ותוהה אם הייתי מצליח להשתלט על כיתה") דחו ממך שאת האפשרות ללמוד תחומים של מדעי החברה (עבודה סוציאלית, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, חינוך אני מבין שהבאת חשש שהוא יותר פנימי).

זה מעולה לחשוש לפני שמתחילים לימודים אקמיים, וזה גם סבבה לטעות בבחירה לא נכונה, אנחנו בני אדם וזה מאוד אנושי לטעות, גם בדברים קריטים..

אמנם, לא כיף לי שאתה עושה דברים בדיעבד, ממליץ לך לבדוק את האופציות שירדת מהם מבחינות חיצוניות.. 

גם אם בנאדם החלטה שגובה ממנו מחירים, הוא יכול להיות שמח בהחלטה רק אחרי שהוא פתח את כל הקלפים. ממליץ לך לפתוח את כל הקלפים ולראות מה השפיע עליך בבחירת ההחלטה ואילו עוד יכולות יש לך ואילו תשוקות היתה רוצה לממש

בהצלחה רבה!! 

האמת שלא התענינתי במדעי החברה. למעט חינוךחשבונאי
אבל כמו שכתבתי אני בהחלט יכול להבין שאני לא מתאים.
בעצם,advfb

יש רף מסויים של ציפיות מוקדמות שאתה מנסה למלא אותו?

מה הם?

אולי כדאי לפתוח את זה בראש ולנסות לחשב מסלול מחדש?

האמת שלא הבנתי אחי את המשפטחשבונאי
הראשון שאיתו פתחת.. בעקבות מה מדבריי הוא נכתב?
לא בעקבות משפט מסויים שכתבת אלא מהלך הרוח הכלליadvfb

של דבריך. אתה מתאר חוסר השלמה עם המצב בו אתה נמצא ביחס ללימודים ובכללי לכל העניין התעסוקתי העתידי שמטריד אותך.

ובעקבות כך אני שואל - עם איזה רף ציפיות הגעת לכל הסיטואציה? שעוד התחלת לחשוב על לימודים אקדמיים וכיוון מקצועי בחיים - מה חשבת שתשיג? למה ציפית?

אם מבחינתך (לפחות ברמה מסויימת) - עשית כל מה שצריך בתהליך הבירור והלך על מה שיצא לך הכי טוב כרגע אולי צריך לעבוד על הציפיות מהמקום בו אתה נמצא?

מחשבותדעתן מתחיל

נראה לי שהקושי מתחיל כשמחפשים מה ללמוד ולא מה התפקיד שלי או היכן אני יכול לפעול ולהשפיע.

הסטנדרט היום הוא ללמוד מקצוע. זה חלק מלו"ז החיים הכללי, בא יחד עם לחץ משפחתי וחברתי, תחושות של איך ומה אם לא, הרגשת חובה שכזו ושאר ירקות. וזה בסדר והגיוני, רק לא תמיד לכולם. כשמחפשים איזה תואר ללמוד (קורס או כל דבר אחר לצורך העניין) מחפשים בעצם (לפעמים) תחושת שייכות, כשרון והצלחה בתחום מתוך רשימה מוגבלת כשלרוב לא יודעים את הדבר הראשון על כל נושא ברשימה. ואילו אם באים לחפש את עצמנו, אם אתה מחפש היכן צריכים אותך, היכן אתה יכול לתרום ולהשפיע, החיפוש עובר בדרך אחרת. פתאום מגלים שאפשר להמציא מקצועות חדשים, פתאום קם סטארטאפ.

כמה מחשבות ~

א.    אתה כאן אז אני משער שאתה מאמין שיש לך תפקיד. שלא הגעת לעולם ללא סיבה ייחודית. שאין לך תחליף. כך פשוט שיש בך את כל הכשרונות והחיבורים הנדרשים עבור תפקידך. מהו אינני יודע, אך הוא בוודאי תואם לנפש.

וזו בעצם נקודתי הראשונה: חפש מה ומי אתה, לא איזה תואר לעשות כי צריך ללמוד.

ב.    יודע מה משותף לעשירי העולם מלבד חוסר סיום קולג'? לרוב הם אלו שעשו את מה שאחרים לא. אני לא רומז לא ללמוד לתואר, אני כן חושב שפרנסה אינה פקטור של להיות כמו אחרים או תואר בקו"ח. לרוב היא פקטור של לעשות את מה שאחרים צריכים ולהיות בעל תשוקה פנימית וכשרון אליו.

במה אתה מאמין ומתחבר? מה אתה חושב שחסר בעולם וכיצד אתה יכול לקדם אותו?

ג.    בטח לא תופתע לדעת שמכל אהבה אפשר לייצר מקצוע (=שכר), כולל ספורט כמובן. לבחור במשהו שאתה מתחבר אליו ומאמין בו בעיניי זו תחילה של דרך המלך. אני מתיימר לשער שאם אין לך מספיק תשוקות שכאלו זה כי לא הכרת מספיק ולא כי הן אינן קיימות. לרוב צריך התחלה כלשהי, חיבור ראשוני, בשביל להירדם על מאמר בנושא השקעה בבורסה. יש הרבה תארים ויש גם הרבה מקצועות ללא תואר, איך למשל מגיעים לתחום הנדל"ן?

צא ולמד, חפש והכר עולמות שונים. עוד לא הייתה מציאות טובה ממציאותנו לשם כך.

ד.    חשוב לבדוק האם יש צורך בתרומה שלך, במקצוע. גם אם אתה אוהב קרימינולוגיה לא בהכרח משתלם לבחור בו. זה בא לידי ביטוי בביקוש, במספר המשרות, בשכר בממוצע וכו', אך בעיקר בעיניי בא לידי ביטוי אם אתה חושב שצריכים אותך, אם אתה חסר במקום הזה.

היכן צריך אותך? אישית נראה לי שנכון לשאול היכן ה' רוצה אותך, אך גם היכן יש ביקוש מתאים.

פשוט לי שלא חידשתי, מייחל רק שסידרתי.

ראוי להדגיש שאני לא מציע להפסיק את התואר בחשבונאות. אני מציע לשנות את שאלת החיפוש שלך מ'מה ללמוד' ל'מה התפקיד שלי' או לפחות 'היכן צריך אותי ואיפה נכון שאשפיע', כאשר תשוקה, צורך וכשרון יכוונו בדרך.

[יש בכתוב אי דיוקים ודעות אישיות, גם לא מכוון להתאים לכולם].

ובנימה אחרת,

אשריך שהגעת לברר את דרכך בחיים. אני זוכה להכיר רבים מדי שעושים זאת בשלב מאוחר הרבה יותר. בנחת, הרי הרבה מחייך יסבבו סביב הדרך שתבחר, לא תרצה לזכות עצמך לבחור בדרך בה אתה מאמין?

אני מבין איך זה משפיע על לנ"ו אבל חושב שלא נכון שישפיע כל עוד אתה הולך בדרך. וראוי להרחיב בפעם אחרת. גם נראה היה לי לדייק כמה לפעמים הפער בין התואר לבין המקצוע הוא עצום עד כדי הופכי, גם זאת ידחה להפעם.

מוזמן בשמחה לפנות בפרטי אם נראה לך שאוכל לעזור.

והמון הצלחה בדרך.

הבעת הזדהותהרמוניה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך