אני לא יודע מה לעשות.. ועצה טובה יותר חשובה לי מזה שידעו או לא ידעו שאני קורא וכותב בפורום של ערוץ 7.
יצא ארוך. (לא מאוד.) מקווה שמשהו יקרא בכל זאת במטרה לייעץ כאן או בפרטי במסר.. תודה!.
כשהגעתי לצומת של להחליט מה ללמוד. לא ידעתי מה להחליט. לא היה לי שמץ.
תגידו, אתה יודע שהרבה אנשים מתלבטים ולא יודעים..
אז אני חושב שלא מעט מהם יודעים מה הם רוצים אלא שהם מתלבטים מה ממה שהם רוצים יותר נכון ומתאים. אבל אצלי זה לא היה כך, לא היה שום דבר שרציתי! כלום..
ואם תשאלו איך יכול להיות שלא רצית שום דבר?! שום דבר לא מעניין אותך? איך אתה חי בכלל אם שום דבר לא מעניין אותך? מה אתה עושה?
אז האמת היא שב"ה יש דברים שמעניינים אותי. אני כמו הרבה ביינישים מאוד אוהב ללמוד תורה. אני גם אוהב טניס וכדורסל. וכמובן שיש לי חברים שגם בחברתם אני מעביר את הזמן.. אז ברור שיש לי תחביבים או דברים שאני עושה/ נהנה לעשות במהלך היום. אבל התחביבים הללו לא נראים לי כמו משהו שאני יכול לעסוק בו כי אני אמנם נהנה לעשות אותם אבל אני לא טוב בהם.
אנו לא חושב שאני מתאים להיות רב בישיבה. לא ביכולת ובהיקף התורני ולא מצד הדמות החינוכית..
כנל לגבי תחביבי הספורט. אני אמנם מאוד נהנה מזה אבל לא חושב שאני טוב ברמה של להיות המדריך בחוג ..
המשכתי ליועץ תעסוקתי. שאמר לי שהוא מזהה יכולות מתמטיות טובות.
אז התחלתי לחשוב על תואר ריאלי חשבונאות מדמח הנדסה..
כשתחומים כמו חינוך עבודה סוציאלית וכו קיבלתי בהם רושם מדמויות קרובות שהם חושבים שלא אהיה טוב בזה. גם אני בעצמי מבין את הטענות ותוהה אם הייתי מצליח להשתלט על כיתה.
נחזור לתואר הריאלי.
כאמור לא הרגשתי עניין מיוחד לא למחשבים לא להנדסה ולא לכספים.. אבל היה צריך כבר להחליט.. ונק' אחרונה שהייתב צריכה תשומת לב הייתה יכולתיי במתמטיקה. אמנם היועץ זיהה יכולות מתמטיות. אבל בגרות שעשיתי לא מזמן במתמטיקה ב4 יחידות גרמה לי להפנים שאני אולי סבבה עם מתמטיקה אבל לא עם מתמטיקה גבוהה במיוחד. ואם אינטגרל פשוט מסבך אותי כל שכן אינפי חדוא וכו והעדפתי לוותר על ההנדסות ומדמח והיום אני לקראת סוף שנה א בחשבונאות.
העניין לסיום הוא שגם כאן.. עוד לא קרה כלום.. לומד אבל לא מתעניין.. לא יודע מה לעשות..🤷♂️
אני לא סובל מאוד. אבל פשוט (כצפוי) לא מתעניין.. לא קראתי מיוזמתי על ריביות. הלוואות. השקעות. בנקים.. וגם בשיעורים עצמם אני לא קשוב.. ואחרי השחעורים מנסה עם חברים להדלים. להבין את החומר ברמת המבחן .. לא מעבר..
החומר קצת קשה לי אבל לא מאוד כרגע.
חשבתי אולי לעבור לתחום התכנות ששם לא צריך תואר בהכרח אלא יש גם קורסים או הנדסאי.. אבל גם שם אני תוהה לעצמי אם תכנות זה מה שבא לי.. 🤷♂️
ושוב. אם אני אעזוב את התואר אין לי שמץ מה הלאה?.. זה לא שאני ויתרתי על משהו שאני אוהב.. שום דבר אחר גם לא עניין אותי..
ועוד משהו לא פחות חשוב - זה ממש תוקע אותי בתחום הדייטים. קשה לי מאוד לצאת כשאני לא יודע איך אפרנס. במה אעבוד. ושאני לא שמח במה שאני לומד.. (מצד שני מה האלטרנטיבה?! דברים לא מושכים אותי..)).
עצות יתקבלו בברכה.. הן איך לבחון אם להמשיך בלימודים?
והן מה המרכז שזה צריך לקבל ביחס להקמת בית? ואילו פתרונות תכלס יש למי שזה מפריע לו להקים בית?