1. כמה שמתאים לי ושמסתדר טכנית בלו"ז. בטח, נניח יום שבטעות מתפספס ולא למדתי כלום זה מורגש שהיה משהו חסר. זה בעניין הלימוד. בעניין הקיום זה ברור, לא? יש לך עיסוק במצוות או בברכות או בכל מה שקשור ליהדות (גם בין אדם לחברו) כל חמש דקות בערך...
2. מה הקשר לרחם? יש המון אנשים שמסתדרים מצויין בעולם בלי להכיר, אבל כשאני חושב שמשהו טוב אז כנראה (ושכשהסיטואציה מתאימה) אני אספר להם מה שאני יודע כדי לחלוק ולשתף.
3. שני החלקים לא מנוגדים אחד לשני, זו לא שאלה נכונה. התכוונת לשאול אם זה כמו הבורסה שלטווח ארוך עולה? מקווים ומשתדלים...
4. תגדיר "תורה" לצורך השאלה הזאת. הידע בוודאי משפיע על צורת חשיבה ואופן פעולה שבא בעקבות החשיבה. אבל עצם ההגדרה של בן אדם כאחד שלומד תורה ומחשיב חלק מהזמן שלו עבור זה, זה כבר הופך אותך לבן אחר מעצם הגדרתו. וזה משתנה כל הזמן בהתאם לכמות ולאיכות שמושקעת.
5. כן, יש הרבה יותר אפשרויות ללמוד והרבה שיעורים או טקסטים שפונים לקהל הרבה יותר רחב. היום יותר צעירים הולכים לישיבות וליותר שנים והם מביאים את זה לבית ולבית הכנסת ולכל הפעילויות שמסביב וזה יותר סביבה יותר נעימה ושיותר מתאימה לחיים שלי.
6. לא, למה שזה יקרה? לא מצפה מאף אחד להיות כמוני וזה לא תפקידי. משתדלים לראות טוב וללמוד מכל אחד (אם כבר, בהערה, יש הרבה חסרונות ל"תורניים" כך שבדר"כ נחמד לפגוש סגנונות מגוונים יותר).
7. מי זאת התורה הזאת שאתה שואל עליה כל הזמן? אם למדתי כל היום כי אני בישיבה אז כנראה זה מה שאחשוב עליו בלילה - כי אין לי עיסוק אחר. אם אני עובד רוב היום אז על מה אני אמור לחשוב חוץ מעל הבאג שאף אחד לא הצליח לפתור?