להתפתחות רגשית.
האם לך יש הרגלים מזיקים שהיית רוצה להיפתר מהם (כסיסת ציפורניים/ גלישה באינטרנט/ צפייה בסדרות /אכילת ממתקים/ שתיית קפה/לא משנה מה...)?
אם היו מסבירים לך שוב שוב, שההרגלים האלה לא הגיוניים וגם מזיקים לך, האם זה היה עוזר לך להתגבר עליהם? ומה היתה ההרגשה שלך אם היו מנסים להסביר לך שזה לא הגיוני שוב ושוב ושוב?
שינוי הרגלים קשה לכל אחד, גם לילדים וגם למבוגרים, תמיכה ואמפתיה יכולה לעזור, לצד כללים שיוכלו לכוון בכיוון הנכון. לדוגמא, את לא יכולה לאכול במקומם, את כן יכולה להחליט איזה אוכל נכנס הביתה ומה הזמנים שאוכלים, וכך פחות לאפשר להם להתמלא מדברים שלדעתך פחות בריאים, ויחד עם זה להגיש שוב ושוב לשולחן מאכלים שהיית רוצה שיתרגלו אליהם, ולאכול אותם בעצמך, בע"ה הם יתחילו להתנסות יותר. תורידי ממש לחץ מסביב לזה.
אם חשוב לך להעביר להם ידע על אכילה בריאה וגוף בריא, תפרידי את זה קצת מהזמנים שבהם אוכלים ותטפטפי את זה, מדי פעם, לא בהגזמה, בזמנים אחרים שזה מתאים. למשל אם את אוכלת סלט את יכולה לומר 'איזה כיף, יש לי סלט שבריא לי ויהיה לי גוף חזק' אם מה שמתאים אצלכם. אם משיקים בבובה או במטבח וכו' אז לומר' נכין לבובה מרק שיש בו גם עוף, ככה יהיה לה הרבה חלבון בריא' וכדו'.
אגב אני מזכירה גם לעצמי כל הזמן שלהטיף לילדים לא עוזר, בתקווה שגם אתחיל ליישם את זה מתישהו ;)