חיבוק!
חוסר שינה זה אחד הדברים הקשים
דבר שני, לשלול משהו רפואי שמפריע לו - אוזניים, תולעים וכו'.
אחרי כל זה, הוא כבר די גדול וזה זמן מצויין ללמד אותו להירדם לבד. אם זה לא היה מפריע לך מצויין, אבל בגלל שזה כבר פוגע גם בשינה שלכם וגם בשינה שלו, זה כבר משהו שמתאים לפתור.
איך עושים את זה?
שאלה ממש טובה. כמו שכתבת, יש המון גישות ולא לכולם מתאימה כל גישה, וזה בסדר. אבל יש כל כך הרבה דרכים איך ללמד תינוק לישון, שלא הייתי פוסלת את זה מראש.
בשלב הראשון, הייתי מנתקת לגמרי כל תלות שלו בכם בשביל להירדם. לא הנקה, לא נדנוד. אם הוא יונק לפני השינה, להניק בחדר מואר, לוודא שלא נרדם. אחרי זה אפשר לעשות טקס קבוע קצר ורגוע. נגיד סיפור / שיר רגוע / קריאת שמע ונכנסים למיטה. תסבירי לו שעכשיו הוא הולך לישון, הוא כבר יכול להירדם בלי אמא ואבא ואת בטוחה שהוא יצליח. את מניחה אותו במיטה, נותנת חיבוק (מוצץ אם יש) ויוצאת מהחדר. ואז את מחכה לראות מה קורה. אם הוא בוכה, נכנסת אליו, מחבקת ואומרת שוב הפעם בקול רגוע שעכשיו הולכים לישון. ויוצאת שוב. ככה עוד הפעם ועוד הפעם, עד שהוא נרגע ונרדם. זה יכול לקחת הרבה זמן בהתחלה, אבל אם שום דבר אחר לא מפריע, בסוף הוא יבין. אם הוא ממש בוכה כשאת יוצאת, את יכולה לשבת לידו על כסא. אבל לנסות לאט לאט להפחית את התלות בנדנוד. בהתחלה כסא קרוב, אחרי זה רחוק יותר ואחרי זה לצאת לגמרי מהחדר. (תהליך שקורה לאורך כמה ימים, לא בלילה אחד כל זה).
בהנחה שחלק מההתעוררויות שלו קשורות לזה שהוא לא יודע להירדם לבד, זה אמור להפחית את חלקם, כי כמו שהוא ילמד להירדם לבד בתחילת הלילה, ככה הוא גם ידע להירדם לבד בהמשך (זה אמור לבוא מעצמו, לא הייתי עושה כרגע את אותו הדבר גם בלילה. בתור התחלה מנסה בהתחלה).
ואחרי כל הדבר הזה, אם הוא מתעורר ושום דבר לא מרגיע אותו, בכל אופן הייתי בודקת גם את הכיוון שמשהו אמיתי מפריע לו. אחרי בדיקה אצל הרופא, אם הכל תקין, לנסות להביא לילה אחד משכך כאבים ולראות אם עוזר. יכול להיות שהשיניים מציקות לו.