יכול להיות שהוא עצבני ורוצה לבד בגלל שהוא לא רגוע צהחיסון לפני כמה ימים?
בכל אופן הוא ממש רוצה הכל לבד ואני רבה איתו המון והוא בוכה המון, בדרך כלל אני מאפשרת לו לבכות ומסבירה לאט וברוגע למה אסור או אי אפשר ואני משתדלת "לבחור את המלחמות" ולשחרר כשאפשר אבל היום זה היה ממש בלתי אפשרי.
אנחנו מכינים לפעמים ארוחת ערב ביחד והוא תופס את הסכין ואני שמה יד מעל ואנחנו חותכים ביחד, והיום הוא פשוט לא היה מוכן! ותמיד אנחנו עושים ככה! והוא התחיל להשתולל על המגדל למידה ולבכות ברמה היסטרית שםחדתי כבר שהוא יפגע בעצמו ויפול או ידפוק את הראש...
סיימתי לבצע את המלאכה עם הסכין מהר והתפנתי להרגיע אותו וזה באופן לא רגיל לכך המון זמן..
הוא רצה עוד משהו היום לבד והצלחתי להסיח את דעתו אבל אני לא תמיד מצליחה ואז מתחילה פאניקה והוא יכול לזרוק דברים או לפול על הרצפה ולפגוע בעצמו או לפגוע בעצמו בשלל דרכים תוך כדי ההשתוללות.
אני לא תמיד פנויה כדי להכיל את זה כמו לדוגמא היום שלקח לי כמה רגעים כי היינו באמצע משהו..
זה ממש חוסר אונים לראות אותו ככה אבל גם חוסר אונים שלי שאני לא יודעת איך להגיב וכשזה קורה בסוף היום גם סף הסבלנות שלי גבולי וזה ממש קשה...
גם חבל לי על הפעילות המשותפת והמלמדת של הכנת ארוחת ערב ביחד, ברור שאני לא יכולה לתת לו להשתמש בסכין אז מה לוותר על זה או לקחת שוב סיכון שהוא משתולל על המגדל למידה?!
כשאני נזכרת בזה תוך כדי בישול ואפייה זה קורה לו המון .. אולי הוא לא בשל לזה מספיק? למרות שגם לפני כחודש היינו עושים את אותם הדברים והוא היה נהנה ממש ועושה לפי "החוקים שלי"
גם בצחצוח שיניים הוא התחיל להיות קשוח..
עד עכשיו השתמשתי או באצבעון או במברשת שהוא החזיק אבל הקטע שהוא לא משחרר את המברשת! הוא יכול להחזיק אותה בפה גם רבע שעה ולשחרר את זה יגיע עם "אלימות" מצידו ובכי.. או שהוא רוצה להשתמש בשלי... הלילה כבר וויתרתי על הצחצוח שיניים כי לא היה לי כח לעוד מלחמות...

)