באמת שאיבדתי את זה. ברור שצריך הרבה תפילות... אבל מה תכל'ס? מה למעשה?
עד לא מזמן חשבנו שנצליח לרכוש דירה בישוב מסוים עם משכנתא מסוימת. עכשיו אחרי עליית הריביות, מחשבון המשכנתא העלה את סכום החזר החודשי ב400 ש"ח לחודש. אם זה היה מסתכם בזה- ניחא. אבל אין לי מושג עוד כמה הריביות יעלו. המחירים של הדירות ממשיכים לנסוק במקביל לעליית הריביות, ושני הנתונים האלה מרחיקים אותנו יותר ויותר מקניית דירה.
באיזשהו מקום הבנתי שאולי נמשיך לגור בשכירות בזמן הקרוב, אבל אני לא בטוחה שגם זה נכון כלכלית- כי גם מחירי השכירות עלו ב500-1000 ש"ח באזור שלנו בשנה האחרונה. אז אולי כבר עדיף להוציא על דירה שתהיה בסוף שלנו?!
ועוד עניין - יש כאלה שאומרים שתיתכן ירידה במחירי הדירות בגלל המצב הכלכלי בעולם ( וכמובן שיש לכך מתנגדים). אם הדעה הזו תתממש - יוצא שעכשיו זה הזמן הכי גרוע לקנות דירה - המחירים בשמיים, הריביות עולות, ועוד בסוף נפסיד כסף על ערך הדירה??
ובנוגע להשקעה בכספים - חשבתי לשים סכום בצד ולהשקיע אותו לי ולילדיי, אבל חברה טובה הפסידה כמה עשרות אלפי שקלים בהשקעות בארבעת החודשים האחרונים, וגם אני רואה ירידה של כמה אלפי שקלים באיזה קופת גמל שיש לי....
אוף. באמת לא יודעת מה נכון לעשות...
אשמח לשמוע מחשבות והגיגים. בעיקר כאלה שמותאמים למי שעדיין לא קפץ על הגל בתחום הכלכלי... (הכוונה שלא קנה דירה לפני עשר שנים/השקיע כסף בשנים האחרונות כשהיית עלייה משמעותית).
אומרים שאנחנו נכנסים לתקופה חדשה. גם במחירי הדיור, גם במחירי הריבית וגם בתחום השקעות הכספים.
מה אומרים?
מה הייתם עושים?
בינתיים אני במצב של שב ואל תעשה. ולא בטוח שזו בחירה מושכלת.
תודה🙏
), המלחמה באוקראינה, הירידה ברווחי ההשקעות, מס רכישה על דירה שנייה. משהו קורה כאן שלא קרה בעשור האחרון. אני גם לא ממש מבינה בזה, אבל מרגיש לי שדברים שונים קורים עכשיו. אז או שעוד רגע יהיו רק עשירים ועניים כי המצב ימשיך כמו שהיה עד עכשיו והפערים יגדלו בצורה משמעותית, או שאנשים כבר לא יוכלו לעמוד במחירים האלה, ומשהו ישתנה...