אני כותבת תזה על *בגירים* תושבי גבעות וחוות והתיישבות צעירה ובגדול כל מי שגר מעבר לקו הירוק במקום לא מאושר רשמית, וצריכה שיענו לי על שאלון.
השאלון קצת מעצבן, מודה, ואולי קצת מחשיד, אבל מטרת המחקר ממש לא פרובוקטיבית ובחרתי במחקר דווקא בגלל חיבתי היתרה לתושבי הגבעות, אני נשואה לאחד כזה וגם ייצגתי לא מעט חבר'ה בתיקים פליליים בהקשרים אידאולוגיים.
אז אחרי כל זה, מעלה את ההודעה שפרסמתי ואת מטרת המחקר ואם זורם למישהו אשמח מאודדד
שלום!
שמי אביגיל אביעזר ואני גרה באלון מורה.
אני עורכת מחקר לצורך תזה באוניברסיטת חיפה על תפיסות של לגיטימציה לשלטון וציות לחוק אצל תושבי גבעות וחוות בשטחי יהודה ושומרון.
לצורך המחקר, ואם את/ה בגיר/ה ומתגורר/ת בגבעה או חווה, אשמח אם תמלא/י את השאלון המצורף.
השאלון אנונימי לחלוטין והנתונים בו ישמשו רק לצורך המחקר.
אשמח לענות על כל שאלה שמתעוררת, אביגיל 050-7061520
Qualtrics Survey | Qualtrics Experience Management
מטרת המחקר-
מחקרים רבים מראים שהדרך הכי טובה לנבא ציות לחוק מצד אוכלוסיה היא תחושת ההוגנות מצד הרשויות-משטרה, כנסת, בתי משפט. האם לאוכלוסיית המחקר יש תחושה שקולה נשמע באופן שווה, שההחלטות מתקבלות ע"י הרשויות בצורה הוגנת ומוסברות לאוכלוסיה וכן הלאה.
כאשר יש תחושת הוגנות, לרוב, גם אם יש החלטות שאינן מקובלות ע"י הציבור, הנטיה תהיה להישמע ולקבל אותן.
אני בוחנת במחקר שני דברים:
1. האם יש תחושת הוגנות ביחס הרשויות לאוכלוסיית תושבי הגבעות.
2. גם אם יש, האם זה מספיק, או שבמקרה של פער גדול בערכי הליבה ובאידאולוגיה של האוכלוסייה, תחושת הוגנות לא מספיקה לצורך ציות לחוק.
תודה לכל מי שמוכן לענות!