שאלה פילוסופית, אשמח למגוון דעות רבותפרצוף כרית
לאחרונה חוקרת לא מעט על נושא הזוגיות...

השאלה-
א. האם לדעתכם לאישה יש את רוב הכוח בזוגיות לשנות לטובה? ע''י שינוי הרגלים/מעשים/התנהגויות
(אסמכתות- אישה בונה אישה.... וכן אישה צדקת שהתחתנה ע ם רשע והפכה אותו לצדיק)
או שמא לכל אחד מבני הזוג?

ב. ולמה?

אשמח לשמוע דעות רבות ככל האפשר, עם הסבר מנומק
לחקור האם אכן זה תמיד בעיקר בידי האישה,
ומה הסיבה לכך בעיקר.. מה גורם לזה שהאישה יותר יש לה יכולת השפעה? ( ננולות להיות סיבות רבות, לא רוצה לפרט כדי שתבואו עם ראש פתוח לשמוע דעת ההמונים )
או שזה דבר שאפשר לערער עליו -( כי בהחלט יש גברים עם אופי דומיננטי שכן יכולים אולי לגרום למהפך לטובה?)

תודה מראש לכל מי שמשתתף במחקר! זה נושא שממש מענין אותי לחקור!
לא יודע לגבי שליטה, אצלנו המילה האחרונה היא שלידי שרוט
"צודקת"
לדעתי כן האישה בעקר מעצבת את אופי הביתאור123456
היא בדרך כלל יותר בבית
היא בדרך כלל עם ראיה יותר רחבה על מה שקורה

לא יודעת לגמרי להסביר אבל באינטואיציה שלי ולפי המשפחות שאני רואה סביבי זה אכן נכון
בעולם מערבי פחות נכוןהעני ממעש
לדעתיירוק בעיניים
מספיק שאחד מאוד יעבוד על עצמו כדי לגרום לשינוי לטובה
כי זוגיות זה ריקוד של שניים.
אני כן חושבת שנשים בדרך כלל יותר חושבות על הבית וחיות את הבית מאשר גברים, אז יותר נפוץ שהן יוזמות את השינוי.
זו תחושתי ותשובתי למחקר
לשני בני הזוג יש את אותו הכוח במערכת אידאליתנפשי תערוג
יש מערכות שהאישה שולטת ויש שהגבר שולט.
אלו לא מערכות בריאות בדרך כלל, בדרך כלל הן מלוות באלימות כזאת או אחרת מצד השולט. (גופנית. מילולית. נפשית. כלכלית וכו')

לפעמים היא/הוא לא יודעים שמפעילים עליהם אלימות/ שהם מפעילים אלימות.
שאלה בסיסית לחייםאורה שחורה
א. כן.
ב. רוב הכוח להטיב עם זוגיות נמצא אצל האשה ע"י זה שהיא מתמסרת לבעלה, מכבדת אותו (הלכות מלכים והלכות כבוד הבעל רמב"ם), לתת לו למשול בה ולהוביל את הבית. הוא אורים ותומים שלה.
אין לי מושגזוזיק העכבר
זה תשובה שמקדמת אותך במחקר???
שאלה יפה ומעניינת ישר כוחרויטל.

א, אכן כן לאישה יש המון כוח וגם מוח לשנות את הבית מקצה לקצה,

ברגע שהיא טובה הבעל הופך עולמות להיות טוב איתה,מנסיון חיים אני יודעת

כשהבעל מקבל מעט כבוד הוא משתנה לגמרי והיא מרוויחה בגדול,

שוב ישר כוח שאלת ממש יפה.

קלעתי לדעת רויטלאורה שחורה
ממש לאמיואשת******
והגישה הזו נובעת מגישה מיושנת של להטיל את האחריות להכל על מישהו אחר
הנישואים רעים? האשה אשמה
הילדים לא מחונכים? האשה אשמה.
הבית מלוכלך האשה אשמה
וכן הלאה
כאילו הגבר הוא אמבה ופר הרבעה
זו גישה מעליבה לשני הצדדים , אולי קצת יותר מעליבה כלפי הגבר שעושים ממנו אדיוט חסר השפעה יכולות או שכל , שכל מה שהצליח לו בזכות אשתו.
בזוגיות תקינה ובריאה שני בני הזוג מגדילים את זה את זה ומשפיעים זה על זה ותומכים ועוזרים ונעים לעבר אותה מטרה ביחד. ולא לוקחים קרדיטים על השכל של השני או אשמה בלעדית על כל הכשלונות במערכת הזוגית שלהם.
מסכימה שזה לא צריך להיות באחריות של אחד מהצדדיםהמקורית
וזו באמת האידיליה
אבל כשאת אומרת מיושנת.. אז למה חזל התכוונו בדבריהם?
את לא רוצה שניכנס לזהמיואשת******
1. אולי הם ניסו להעצים את האשה כדי שהגברים יכירו יותר בחשיבותה
2. אולי הם חיו בתרבות מיושנת והיא עיצבה חלק מהתפיסות שלהם.
לא ניכנס לשתיים אני יודעת שיש אנשים שיחשבו שזו כפירה ואין לי רצון או כח להתווכח על זה
לא התכוונתי להתווכח, בטח לא איתך המקורית
באמת התעניינתי במה שכתבת. אם כי באמת לא מסכימה ככ.
אוהבת לקרוא אותך ❤️
לדעתי הכוונה היא לתכונות נשיות מסוימותמיקי מאוס
שלא תמיד דווקא האישה היא זו שניחנה בהם בקשר אבל הן יותר נפוצות אצל נשים.

אני כן רואה סביבי שיותר נפוץ שלאישה אכפת יותר מהמערכת הזוגית,מהבית,מניהול הבית והילדים, ואילו תכונה יותר גברית היא לברוח אם קצת קשה ולשקוע בקריירה בחוץ.
ברור שיש גם זוגות שאצלם זה הפוך,או שאצלם זה יחסית מאוזן ולשניהם אכפת בצורה דומה

כמו שיש תפיסה כזו שהגבר אחראי לכסף בבית כי באמת רוב הגברים יותר טובים בפיננסים מנשים
אבל מכירה לא מעט זוגות שדווקא האישה טובה יותר בזה ואצלם היא יותר מנהלת את הכסף והוא דברים אחרים

האידאל בעיני הוא להכיר בחוזקות הסוביקטיביות של כל אחד מבני הזוג ולנצל אותם לטובת הקשר
אבל להיזהר שלא יהיה מצב שבו החלוקה היא דומיננטית מדי כי זה לא בריא
שמעתי יפה בערוץ "המרחב הפוטנציאלי" שטוב לשים לב איפה בקשר יש חלוקה של 90-10 ולהתאמץ להפוך אותה למשהו יותר רך נגיד 60-40 שלא יהיו נושאים שהם כמעט בלעדיים אצל אחד מבני הזוג

לגבי חז"ל - אני איתך אבל בעיני באמת עדיף לא לנסות לנמק אותם, בטח לא ברמה של להבין כל מילה...
אני חושבת שאולי זה פשוטסולמית
בגלל שלאשה בגדול, יש יותר נטיה לדבר. במובן של לפתוח את הדברים , לבחון אותם מכמה זוויות. לא להניח לזה עד שזה לא נפתר.
וגם לגבר יש את הרצון שאשתו תהיה מרוצה.
ולכן גבר ללא אישה אולי יניח לדברים והם פחות יתקדמו,
אבל אם האישה אכפתית ומעורבת, היא יכולה לדבר
ולהפעיל אותו.
זה בהחלט ריקוד זוגי. שילוב של הכוחות המיוחדים של שניהם יכול לתת תוצאה טובה
אווווווווופרצוף כרית
עבר עריכה על ידי פרצוף כרית בתאריך כ"ז בסיון תשפ"ב 15:55

לתשובה כזו חיכיתי........... יפה כתבת 

גם קראתי באיזשהוא מאמר (לא זוכרת של מי..) שלנשים יש יותר יכולות טיפוליות מאשר לגברים

כלומר באופן טבעי אישה פסיכולוגית יותר תצליח מאשר גבר, זה יותר מתאים לאופייה

יכול להיות שהתפתחות טובה של הזוגיות זה סוג של דומה לזה.....

רציתי לפתח את הענין ולחשוב אם עוד אנשים חושבים ככה.... 

אני ממש מסכימה איתךפרצוף כרית

שלכל אחד יש אחריות על החלק שלו

וברור שאם הגבר מתנהג לא לענין- אחריות נטו שלו (ולא משנה מה גרם לו לכך, זה לא אשמת אשתו)

וכן להפך - אם אישה מתנהגת לא לענין- היא לא יכולה להאשים את בעלה

מה שכן, 

יש לאישה את הכוח להוציא את בעלה מהמצב של המריבות/ התנהגויות לא הולמות כלפיה - 

ע"י שינוי היחס מצידה

לא בקטע של אשמה, אלא בקטע טוב

זה נשמע אותו דבר, אבל זה לא.....

זה ממש "טריקי" / מבלבל......... 

מקווה שהובנתי........

בעיני זה לא עניין של האשמהתהילה 3>
אלא של כח
לא יודעתבת 30

אני חושבת שבבית שלנו יש הרבה השפעה גם שלי וגם של בעלי

תודה לכולכםפרצוף כרית

האמת מה שאני חשבתי , זה יותר -

בקטע של - 

שלאישה יש יותר יכולת הקשבה ויותר יכולת להרגיע את בעלה

מאשר שהגבר יכול להרגיע אותה

כי האישה יותר רגשית ויותר מבינה בנפש האדם

כך אני לקחתי את זה

כלומר שאם יש מריבה זוגית, יותר האישה יכולה לצאת מהפלונטר ומהלופ

מאשר שלגבר... כאילו הוא קצת חסר אונים בנושא הזה...

כמו שחברויות עמוקות יותר מצויות אצל נשים מאשר גברים (כלומר אשה לרעותה, גבר עם חברו ברוב המקרים זה חברויות יותר שטחיות /טכניות וכו' - תקנו אותי אם אני טועה.... ושוב זה רק הרוב לא כולם)

לא מסכימההמקורית
זה שנשים לוקחות את זה על עצמן ככלל, זה משו אחד.
אבל זה לא אומר שאין גברים שמובילים שיח רגשי ומנתבים את הזוגיות לטובה. השאלה היא אם אנחנו מכירים מספיק אחד את השנייה כדי לזהות איך השני בא לקראתנו או שאנחנו מקובעים בלקבל את הדברים כמו שאנחנו רוצים וזהו.
את צודקתפרצוף כרית

שיש גברים שיכולים לשוחח שיח רגשי ..

אני הסתכלתי על זה מכיוון אחר,

שנשים באופן כללי יותר אמיתיות, אין להן את המגבלה של לא להביע רגשות 

ולכן קל להן יותר לפתח את הקשר ... לדבר באותנטיות בלי לפחד מרגשות..

לפתח כל קשר - לא משנה אם זה בינה לבין חברה או בינה לבין בעלה...או בינה לבין הילדים.. אולי לכן גם היא מופקדת על חינוך הילדים - יש לה יותר סבלנות..

ברור שגם לגבר יש אחריות

אני פשוט מנסה לחזק כמה כוח יש לנו בידיים להפוך את הזוגיות לטובה... יותר מאשר לבעל..

בהנחה שהתיאוריה הזו שהצגתי נכונה - לא חיבות להסכים..... 

**נ.ב.

שמעתי משפט מאישה חכמה - "גבר מבין בזוגיות כמו שאני מבינה בכדורגל"

לאור זה, חשבתי על כל הדברים האלו....

זה גם חסרון, את יודעתהמקורית
כי לפעמים משתמשים ברגש בצורה לא מאופקת שלא מובנת לצד השני, ואז במקום לקרב זה עושה פעולה הפוכה.
ואגב, לגבי חינוך הילדים.. אידה בקבלה מוגדרת כ'דין' מכיוון שהיא מציבה גבולות. אז אולי בגלל זה ולאו דווקא בגלל הרבה סבלנות. כי אני מכירה גברים עם המון סבלנות, אבל בגבולות הם על הפנים. גם בשביל ללמד ילד תורה צריך הרבה סבלנות וזה עניינו של הגבר. שהוא מוגדר כ- כחסד לפי הקבלה

וגברים יכולים אולי לחקור פחות בענייני זוגיות מאשר נשים, אבל זה לא אומר שהם לא מבינים והנשים כן.
גם נשים לא בהכרח מבינות אבל כן משקיעות יותר אנרגיות לרוב בלהבין זוגיות
מעניןפרצוף כרית

לגבי רגש לא מאופק שיכול ליצור ריחוק - מסכימה , ברור

ומה שאת אומרת לגבי סבלנות - זה מענין ממש

כי ברור שיש לרוב הגברים סבלנות במובן של איפוק/חוסר -רגש/לא מתעצבנים

אבל מצד שני אין להם סבלנות באמת להקשיב לנפש של הילדים, לרגשות שלו, מה עובר עליו - כי הוא באמת רגשי ומבחינתו לרגש אין משמעות, רק/בעיקר למעשים (בואי נגיד שזו חשיבה גברית קלאסית - ברור שלא כל הגברים... אבל סטטיסטית ..)

לדעתי גברים אולי לא "יוצרים בעיות" בזוגיות ברוב המקרים (כי הם לוקחים את החיים בקלות בגדול)

אבל מצד שני הם גם לא יודעים איך להפריח את הקשר ולפתח ולדבר על דברים עמוקים , שזה משהו שיוצר באמת קשר עמוק בין בני הזוג לדעתי... - וזה התפקיד של האישה! 

אני מציגה פה תיאוריה שלא בהכרח נכונה, סתם מנסה לבחון אם זה נכון או לא ועד כמה...

אני לא מסכימה עם ההסללה הזוהמקורית
גם לגברים יש עולם רגשי מאוד מפותח והרבה מה לתרום. הם לא 'דיקטים' שהולכים לעבוד ולפרנס ותו לא. וככל שנשים אותם יותר במשבצת הזו, נפגע בעצמנו.
כמה חכמה ורגש יש אצל אמנים, מלחינים גברים, מטפלים גברים, סופרים, רבנים.. זה לא מעיד בעינייך? היכולת לרדת לדקויות ולהסתכל לפרטים הקטנים בעיניים היא לא נחלתן של נשים בלבד. אלא מה, אצל גברים כמו אצל נשים, צריך מצע נח עליו יוכלו לפתח את זה. ופה נכנס מה שאמרתי קודם, האם אני מאפשרת? או שאני רוצה מה שאני חושבת שאני צריכה לקבל?
הרבה פעמים הגישה שלנו זה לזו מתוך ההסללה הזו היא שיוצרת את המצב הזה
לא מכירה את המונח הזהפרצוף כרית

הסללה - בהקשר כאן - מה התכוונת? לא לקבע אותם כאילו בריבוע הזה?

שוב, אני פשוט רואה במציאות שיותר קשה להם לדבר על התחושות ולהגדיר, הם פחות מודעים לעצמם

אני רואה שכשאני מתיעצת עם חברות נשים - מקבלת תשובה יותר מדויקת ועמוקה ומבינה

ועם גברים - בין אם זה רב / אבא שלי / בעלי - קצת יותר שטחי  , תלוי ... פחות מקיף..

היא לא נחלתן של נשים בלבד, אבל באופן טבעי יותר קל להן והן יותר מפותחות בתחום הזה, אני כן חושבת ככה  ואני גם רואה את זה שיש להן יותר יכולת להבין רגשות

ברור שיש מלחינים וכ'ו - אבל שוב, יתכן שהם מפתחים את הרגש שם אבל לא מסוגלים להביע אותו בדיבור

וברור שזה לא גורף, לא כל הגברים..........

אבל אני כן רואה במציאות שדברים שהיתי אומרת לאישה - אצל גבר זה מתקבל אחרת..

זכותך לחשוב אחרת.. אין בעיה , זה מענין לשמוע דעות..  

זה מתעתעאורה שחורה
גברים הרבה יותר רגישים ממה שנראה לך
נכון הם רגישים ברורפרצוף כרית

אבל המסווה החיצוני הוא אחר - זו הנקודה שרציתי לומר

הם מסתירים את זה ואי אפשר לפעמים לדעת איך באמת הם מרגישים , אופן הביטוי שונה ולכן גם יותר קשה להבין אותם לפעמים וקשה יותר לתקשר איתם , צורת ההבעה והביטוי שלהם לפעמים היא אחרת 

לדוג' סטטסיטית בעיות תקשורת/אוטיזם נפוצות יותר אבל גברים מאשר אצל נשים - באחוז גבוה - כי זה באמת יותר טבע של הגברים נוטה לפחות תקשורת /חברותיות..

אמרת נכוןאורה שחורה
צורת ההבעה שלהם היא אחרת,
הם רגישים באופן שונה ממך.

את מנתחת חתך שלם באוכלוסיה שעיקר המשותף לו זה כרומוזום שונה
לא הייתי רוצה שישפטו אותי לפי כל המין הנשי.

אני מנסה להבין את הגבר שלי, לתקשר איתו, זה די והותר בשבילי.
בסדר שאת לא רוצה לחקורפרצוף כרית

ומספיק לך להסתדר עם הגבר שלך

אבל אותי זה מענין זכותי , לא?

מענין אותי לחקור את התחום הזה ..... זה ממש יש פה קוד מסוים שאפשר לפצח אותו כביכול..

אם זה חופר לך - לא חיבת להשתתף בדיון מה שבא לך  

יקרהאורה שחורה
זה לא שזה חופר,
אבל אי אפשר להדביק תוית על כל המין הגברי שהם לא רגישים או לא מתקשרים וכל שלל התיאורים שנקטת בהם. יתכן גם שאמירות כאלה הם בעצמם חוסר רגישות לאנשים ששונים ממך.
בני אדם גברים ונשים מורכבים מהרבה יותר גורמים מלבד המגדר שלהם.
יש את הגנטיקה, מבנה הנפש, אמונות, הילדות, חוויות עבר, ההורים האחים, הסביבה, הקשיים, הטראומות שעברו, והזוגיות כפי שהם חיים אותה כעת ועוד המון המון המון משתנים במשוואה הזאת.
אפשר ונחמד לדון אבל להסיק מסקנות כאלה זה לא הוגן ואולי אפילו גובל בהכפשה ובהוצאת שם רע וחבל.
לדעתי אם כבר מכלילים בצורה גסה כל כך- גברים הם אנשים רגישים מאוד אולי אפילו יותר מנשים.
זה פשוט חבל ומחליש.
שוב, זה מחקרפרצוף כרית
כן, לגברים סטטיסטית יש יכולות תקשורת נמוכות יותר משל נשים
אולי בפרט בהבעת רגשות
הקוד שאני מכירההמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ"ח בסיון תשפ"ב 15:58
שעוזר להגיע ללב של גבר
עובר ב2 דרכים:
1. שירגיש מוערך ומכובד
2. שהוא מרגיש שאשתו שמחה.
ברור שיש מכלול נוסף של דברים כמו ש@אורה שחורה רשמה, שהם משתנים ותלויים בכל אינדיבידואל ומשפיעים מעבר. אבל זה הלאו הכי שאני שמעתי עליו. ואני חושבת שברגע שזה חסר באופן עקבי זה יכול לגרום לו לפתח אדישות מסויימת, מעבר למה שיכולים לגרום שאר הגורמים האחרים. מה שלא קורה אצל אישה. וזו אולי העבודה 'הנשית' שאת מתכוונת אליה, באופן שאני מכירה אותה, שכביכול מדרבנת את הגבר

אבל האמת היא, שאם את מצפה מבעלך להיות מה שהוא לא, בהנחה ואת עושה את החלק שלך בזוגיות בצורה הכי טובה, זה קצת 'ראש בקיר' בעיניי. אם את מכירה אותו טוב ויודעת לזהות איפה הוא רגיש, ולא חוסמת אותו רגשית, תני לו להיות מי שהוא.
מה הקטעפרצוף כרית
של הפיסקה האחרונה? זה מחקר ותו לא

אני אשכרה מתבוננת על אנשים וזוגות ברחוב או נזכרת באנשים שאני מכירה וזה באמת מענין אותי לחקור.... זה הכל, יש פה לוגיקה מסוימת
זה ממש מענין אותי הנושא הזה, ולא יודעת למה את משליכה עלי, אין לזה קשר
בבקשה לדבר אלי יפה, אני יותר מאשמח
ניסוח לא מוצלחהמקורית
כתבתי 'את' והתכוונתי ל'אישה' זה לא מכוון באופן אישי כלפייך
אם כי אני לא מוצאת שזה היה בוטה
מתנצלת
בסדר, הכל טוב 😀פרצוף כרית
אני מסכימה מאוד עם מה שכתבת פההמקורית
דווקא.
צורת הבעה ואופן ביטוי אחרים.
ולכן אני חושבת שצריך להכיר את זה לפני שסותמים על זה את הגולל בצורה כזו ש- הם לא מבינים.
כי אני מסתכלת על הרבה גברים סביבי שאני מכירה ויוצא לי לשמוע הרבה שיחות בין גברים - גיסים, הורים, משפחה, חברים של בעלי.. הם מתקשרים ביניהם מעולה גם על רגשות. ומבינים אחד את השני. ומשיאים עצות. וצוחקים יחד.
רק עם האישה זה נראה לפעמים אחרת. ולמה? כי צריך להבין איך המנגנון עובד, והוא עובד אחרת.
שני בני הזוג צריכים להתאים את עצמם אחד לשנייה כדי להפיק את המיטב, לא רק האישה.
רק שאם תחשבי על זה ותרדי לפרטים הקטנים, אנחנו לא מדברות עם הבעל כמו עם חברות. וגם הם לא מדברים איתנו כמו עם חברים. אלא מה? צריך כל אחד להתאים את עצמו לבן אדם שמולו. כי הרגישות פה יותר גדולה, הקרבה היא אחרת, הציפיות הן אחרות, ובקלות נוצרים משקעים. ובזה לא מספיק נזהרים לדעתי.
מענין מה שאת אומרתפרצוף כרית

כי אני דווקא שמתי לב שגברים *לא* מדברים באמת על רגשות

(אולי אצלכם הגיסים והגברים זה סגנון אחר... לא יודעת   )

וגם אם כן, לא בצורה עמוקה ואמיתית, יותר בשטחיות

מה שחיזק אותי בענין, יותר נכון נתן לי הוכחה לזה,

שהיה פה פעם דיון שגבר פתח שקשה לו בסביבה הגברית ויותר עם נשים - כי הן מדברות בפתיחות על רגשות

ובעקבות זה גם שאלתי את בעלי אם זה נכון,

והוא אישר שאכן עם גברים זה יותר שטחי ורדוד כזה, זורקים איזושהיא אמירה ולא יושבים ומנתחים נושא, כאילו לא נעים להם בתור גברים להביע רגשות, ושזה מענין לחפור קצת עם האישה לעומק (לא מדי הרבה...)

וזה היה לי נושא ממש מענין... שלא חשבתי עליו אף פעם..

מה זה לא בצורה עמוקה, אלא שטחית?המקורית
תוכלי לפרט למה את מתכוונת?

שכביכולפרצוף כרית
גברים באופן סטטיסטי,(לא כולם) הנטיה שלהם לדבר יותר על דברים עניניים רדודים - מעל לפני השטח, עובדות שאפשר להתווכח עליהן במבחן המציאות - כמו- חדשות, כסף, ספורט.... להבדיל פלפולים בגמרא..

כשנשים משוחחות שיחה מלב אל לב עם חברה-שיחה עמוקה -
יש להן את היכולת לדבר על דברים עמוקים, שלא רואים אותם במציאות - רגשות, ניואנסים, אינטואיציה
ולכן זה גם מתחבר עם זה שהן יותר נוטות לפחדים מאשר הגברים
כי פחד זה כביכול דמיון, זה לא מציאות - זה משהו שאתה לא רואה אותו כרגע במציאות - אלא מדמיין את העתיד למשל..
לכן גם גברים נוטים להיות יותר שמחים ורגועים, 'אין שכל אין דאגות' -- שזה טוב מצד אחד, ומצד שני לא טוב, אין להם הרבה סבלנות לדבר על רגשות, כי כביכול 'אין טעם לדבר על זה' ולא רואים רגשות במציאות.. הם גם פחות מודעים לעצמם, פחות יכולים לייעץ ולהקשיב, לנשים יש יכולות יותר גבוהות בזה לדעתי
(כמו הבדיחה המוכרת- מה הפעם היחידה שמתקשרים לאבא? כשאומרים לו-'אמא לא עונה לי, היא לידך?')

בדרך כלל כשקרה לך משהו מרגש תספרי לאמא ופחות לאבא, היא יותר תתרגש ותתלהב, תביע הקשבה והתענינות... אולי גם הזדהות או הכלה או תחושת שזה נורמלי, יודעת להרגיע
ברור שיש מקרים שגם אבא יותר מרגיע, זה באמת תלוי
מה שמענין זה באמת לדייק ולפצח ת'קוד כביכול לא בטוח שאפשר, יש מליון סוגי נשים וגברים בעולם
שוב זה מבחינה סטטיסטית, ברור שיש גברים ונשים יוצאים דופן....
אני אסביר למה התכוונתיהמקורית
גבר ידבר על מה שהוא מרגיש בצורה שהוא יודע
שזה לא הצורה שאישה מכירה כנראה, אבל זה לא אומר שהוא מדבר בצורה שטחית. השאלה היא אם האישה יודעת לפענח את הנאמר.
יש כל מיני שפות לשיח בין בני אדם. בין הורים לילדים, בין בני זוג. זו יכולה להיות שפה התנהגותית, שפה בקודים (אה, אתה הולך לחבר? 🙄טוב, תהנה 🤷. ולחברה היא אומרת שהוא לא אוהב אותה והיא לא חשובה לו כמו החברים שלו ועוד ועוד..)
ומצורת הפענוח שלה, היא פועלת.

זה לא אומר שלגבר אין שיח רגשי, רק שהוא אחר וצריך להכיר אותו. ולתגובה לשיח שלו יש את האפקט הכי משמעותי, כי זה מה שמפעיל אותו. אבל בשביל להגיב נכון,צריך להבין את השפה שלו.
ופה העבודה של האישה.
עכשיו מפה לשאלה ששאלת בראש השרשור - השורה התחתונה היא ש- כן.
אבל כמו שניסיתי להסביר, זה לא סותר את העובדה שלגבר יש שיח רגשי.
כתבת יפהפרצוף כרית
אבל אני באמת לא חושבת שיש לגברים שיח רגשי מפותח....
שןוב, אולי בסביבתך יש גברים רגשיים?
לא יודעת...

למשל-
אני רואה עת בעלי וגיסי מדברים - זה *לא* בנושאי רגשות...
ואני ואחותי - בדרך כלל כן....

הבנתי מה שהסברת שהשיח הרגשי אצלו שונה, השאלה היא - איך בא לידי ביטוי שיח רגשי אצלם? לא יודעת.... פחות מצוי
אולי קים, אבל רוב הזמן -הם יותר טכניים / מעשיים....
החלוקה שלך היא מאוד דיכוטומית וסטיגמטית...בת 30

יש לא מעט זוגות שבהם הגבר הוא הצד היותר רגשי והאישה פחות...

מענין מאודפרצוף כרית

אני פשוט לא מכירה זוגות כאלו

אבל מענין באמת לדעת איך זה עובד אצלם...

זה עוד נושא מענין שאפשר לחפור עליו - "מה קורה אצל זוג שהגבר יותר רגשי מהאישה "- וואלה לא יודעת!

ברור שיש אנשים שהם יוצאים דופן, אבל לדעתי רוב רובם של הזוגות - זה כן עובד ככה שאצל האישה הרגש והתבונה יותר חזקה ("בינה יתירה ניתנה לאישה"..)

ממה שאני מכירהבת 30

רוב הזוגות לא תואמים את החלוקה הזאת בצורה כ"כ ברורה. 

לדעתי ממש לא שייך לומרד.

ש"יש לה יותר יכולת השפעה"...

אני לא יודע מניין זה לקוח.

יתכן "הפוך על הפוך". שבכללי, איש נורמטיבי עם מידות סבירות, גם מוכן לקחת על עצמו את הנהגת הבית, וגם מעונין להיטיב עם אשתו. וממילא, אם האשה, שהצד של ההרגשות ו"מצבי הרוח" יותר דומיננטיים אצלה לא פעם, תהיה בפתיחות אל רצון ההטבה הזה, יוצא ש"היא משפיעה", בנכונות לא להיתקע, אלא לתת פידבק טוב, שמעודד המשך כזה.

נכון שיש גם זוגות ששם ממש האשה, בסבלנות וחוכמה, בונה את הבית, גם כאשר האיש לא ממש אמן בזה...

גם לגבי המעשה שמביאים חז"ל על אשה צדיקה שהפכה את בעלה לכזה, וההיפך - סביר שזה בא ע"י היכולת לתת "פידבק" לצדדים מסויימים אצלו, וכך לתת יותר חוזק לצדדים הללו. כלומר, לא שהצדיקה פשוט התנהגה כך והא התרשם, וכן להיפך... אלא צורת היחס והפידבק שהקרינה, ומאיפה שזה בא - הם שעוררו את כחותיו לאותם כיוונים.

על דרך מה שאמרו חז"ל, "אשה טובה עושה רצון בעלה". מלבד ההסבר כפשוטו, היו שאמרו שכך היא "עושה" את רצונו.. הפידבק מעורר לכיוון של התגובה...

ומכל מקום, אחרי כל זה ולפני כל זה, האחריות על מצב היחסים בין איש לאשתו, מוטל על שניהם, בלי עיסוק יותר מידי ב"מי יותר משפיע". כל אחד, במה ששם כחו, תפקידו ואופיו.

נכון מאוד מה שכתבתפרצוף כרית

אבל התכוונתי לחקור את הנושא מכיוון אחר...

אבל בוודאי שאתה צודק בכל מילה ומילה..

בלת"ק וסליחה אם חוזרת על דבריםנגמרו לי השמות

כאשר ממקדים את המבט על האישה - ודאי שניתן לראות שיכולת ההשפעה שלה על הבית כולו היא רבה מאוד.

אך כאשר ממקדים את המבט גם על האיש - רואים שגם לו יש יכולת השפעה מאוד גדולה כנ"ל.

שני בני הזוג מאוד משפיעים ומושפעים אחד מהשניה, וההתמקדות צריכה להיות של כל אחד על עצמו ומה אני יכול/ה לשפר כדי שיהיה לכולנו יותר טוב?

כמובן שאפשר לומר לשני/ה דברים שקשים לנו וכדומה - ואם זה נעשה בצורה נכונה ובתקשורת מקרבת אפשר לצמוח מזה גם יחד כזוג.

לכן לקיחת האחריות האישית של כל אחד מבני הזוג חשובה מאוד, כמו גם הראייה שלנו כיחידה אחת שמרכיבה את הבית המשותף שלנו על כל המשתמע מכך...

ואדרבה, אם אני כאישה מרגישה ויודעת שיש לי יכולת השפעה רבה - אני רק יכולה להתחזק בכוח האדיר שיש לי בידיים להשפיע טוב גם על בעלי ואוכל לממש את הכוח הזה בתבונה.

ואם אני כאיש מרגיש ויודע שיש לי יכולת השפעה רבה על אשתי, וכי יש בכוחי לגרום לשמחה שלה, לשלווה שלה וכו' לגדול - אני יכול להתחזק בכוח האדיר הזה שיש לי בידיים ולממש אותו בחוכמה.

נכון מאודפרצוף כרית

(וכמובן שאת לא צריכה ממני אישור)

אני גם חשבתי על זה.... 

שברגע שכל אחד לוקח 100% אחריות על החלק שלו

ובכלל לא מתמקד בחלק של השני - הזוגיות יכולה להיות טובה בהרבה ובאמת להתקדם למצב יותר חיובי וטוב 

לדעתיתהילה 3>
א. לכל אחד מבני הזוג יש כח בפני עצמו לעשות שינויים מהותיים בעצמו ובזוגיות.
האם דווקא לאיש או לאישה זו שאלה מעניינת.
עבור האיש המשימה פשוטה וקלה יותר להגדרה,
ומצד שני אני מאמינה שכשאישה עושה שינוי מהותי היא מאפשרת לגבר שינוי עוד יותר משמעותי.
אז בשורה התחתונה אני כן מסכימה שלאישה יש יותר אפשרות להשפיע, אבל גם גבר בהחלט יכול לשנות את הדינמיקה לטובה.
אהבתי את התגובה שלךפרצוף כרית

השאלה שלי בדיון הזה בעיקר - למה?

לנתח לפרטי פרטים - 

למה לדעתך לאישה יש יותר אפשרות להשפיע?

כלומר - 

מהן לדעתך התכונות שהיא ניחנה בהן (שהגבר פחות) שהן גורמות לה להיות יותר בעלת כוח בקשר לקידום מצב הזוגיות?

(אם לא בא לך לחפור, גם לגיטימי , אבל אשמח לקרוא אם יש לך כח )

תראיתהילה 3>
זה נושא עמוק ורחב שאני ממש מתעסקת בו מצד אחד,
מצד שני יהיה לי קשה לצמצם על קצה המזלג נושא כזה גדול ומהותי...

אז אני אנסה כן לגוע בכמה נקודות
1. אישה נבראה יותר רוחנית ומתוך כך השאיפות והמקום שלה יותר גבוהים
ויש לה תפקיד ובעיקר יכולת לכוון את האיש והבית למקומות שאליהם הם מיועדים
2. גבר ואישה כמו חמה ולבנה.
הגבר יש לו כוחות נתינה ועשיה גדולים
המהות של האישה ושל החיבור ביניהם (פיזית ורוחנית)
היא למקד אותם לזמן הנכון ולמקום הנכון כך שיהיו מדוייקים ומצמיחים חיים ואור.

כמובן מדובר כאן בדברים מאד כלליים, אבל הם גם מאד מתפרטים לחיים זוגיים בריאים בפועל ולא נשארים רק בסיסמאות.
3. מתוך כך יש דרך אופטימלית שמחוברת למשמעויות האלה, שזוגיות שעובדת לפיהם, תהיה בה דינמיקה בריאה הרבה יותר
(וחלק מהיסוד של זה זו ההבנה שנבראנו שונים ומשלימים, דבר שלמרבה הצער רוב שיטות היעוץ הזוגי פחות נוגעות בו). דינמיקה אפשר לשנות על ידי כל אחד מבני הזוג בנפרד וכמובן שניהם יחד,
אבל כשהאישה עושה את זה זה יהיה יותר מדוייק בגלל סעיף 2, ומשכך הפוטנציאל גבוה יותר.

וכמו שנאמר על אחרית הימים "ונקבה תסובב גבר"
יש בזה סודות פנימיים עמוקים מאד
וכידוע שכנסת ישראל נמשלה לרעיה וה' לדוד
והתיקון של זה הוא ממש חלק מהגאולה.

אם יעלו לי עוד דברים שאצליח לתמצת יחסית אנסה להעלות גם אותם..

בהצלחה במחקר, שתפי בתוצאות

מדהים ועמוק מה שכתבתפרצוף כרית
ותודה שהבנת את מהות המחקר....
כן אני מאמינה שבמידה מסוימת האישה יש לה יותר יכולת מהגבר לדייק את הקשר למקום הנכון, כי יש לה יותר סבלנות כביכול לשלוט על התקשורת, בעוד שגברים הם לא תקשורתיים מדי (באופן סטטיסטי הרוב, וברור שלא כולם ממש) ולכן יש להם פחות יכולת לפתח את הקשר להיות עמוק, אמיתי, כנה וחם.. לדעתי זה משהו שהאישה אחראית/מובילה אותו בקשר זוגי... מאחורי הקלעים אבל עדין באחריותה, לעניות דעתי
אןלי לפעמים היא אפילו לא מודעת לזה שהיא מעצבת את הגבר שלה לטובה, אבל אני חושבת שהיא כן
אין ספק שיש לאישה הרבה כוחותתהילה 3>
לגבר ולאישה יש כוחות שונים ואופן פעוחה שונה בזוגיות.
יש דברים שבהם ההכללות יהיו נכונות ברוב המקרים ולא בכולם,
אבל יש דברים שבהם גבר הוא גבר ואישה היא אישה
ומי שמבין ומכיר את סוד הדברים יכול לזכות להמון המון טוב,
גם בחיים האישיים וגם בזוגיים.

שנזכה כולנו
אמן, כתבת יפה דברים נכוניםפרצוף כרית
חן חן תהילה 3>אחרונה
חכמות נשים בנתה ביתהDesing
ולא כתוב אנשים - לאישה יש את הבינה.
1.דבורה הנביאה, שבזכותה זכה בעלה ברק בן אבינעם לחיי העולם הבא, שהיתה נותנת בידו פתילות ושולחת אותו לבית המקדש כדי להרבות אורו של הקדוש ברוך הוא.
2.אשתו של און בן פלת שהצילה אותו,
בחכמתה מהשתתפות במחלקת קרח ועדתו.
יש המון דוגמאות שרואים לאורך ההיסטוריה
איזה כח מדהים יש לאישה
יש כלים לכח הזה
וצריך לדעת להשתמש בו נכון.

נכון, לגמריפרצוף כרית

אני חושבת שכןפורי

קראתי את התגובות המתנגדות שזה לא מערבי לומר את זה...

אבל אני חושבת שלאישה יש יותר אינטואיציה ויותר ראיה לטווח ארוך ושימת לב לפרטים

אז יש מקרים שבהם האישה תהיה יותר עם ידע ומוכנות רגשית איך לפעול ואיך לנתב את האוירה וזה מאוד מאוד משפיע על הבית

יש מקרים שאם הם היו מנהולים על ידי הגבר בלבד זה היה בשחור לבן

והאישה תרכך את הענינים תסתכל ממקום אחר.

ואני כותבת את זה כדי שנשים ידעו שיש להן את הכח הזה

ואני בטוחה שכל אחת יכולה להצביע על מקרים בהם היא שנתה והשפיעה ונתבה (מלש' נתיב) את בעלה למקום אחר וטוב יותר...

תודה לך! אהבתי את התגובהפרצוף כרית
ואני מאמינה כמוך..
שלאישה יש בדרך כלל יותר אינטואיציה, שימת לב לפרטים
ואני מוסיפה גם תכונות נוספות-רגש, סבלנות ויכולת הכלה והקשבה

שוב באופן יחסי, לגברים יש גם, אבל פחות בדרך כלל
וגם לא באופן גורף, תמיד יהיו גברים ונשים יוצאים מן הכלל..
אני מאמין ובטוח שכןהמאור הקטן

אבל זה לא אומר שהגבר לא פונקציה בעניין, אלא רק רובוט שאישתו לוחצת על הכפתורים הנכונים ושולחת אותו למשימה. 

כגבר לקח לי זמן להבין שיש מקום משמעותי לדעה של אשתי גם בדברים שעל פניו הם לא תחום האחריות שלה. היום אני לא מקבל שום החלטה מבלי לערב אותה ולשמוע את הדעה שלה. זה יכול להיות עניינים של עבודה, התנהלות חברתית, משפחתית פיננסית או כל החלטה אחרת. 

גם אם זה דבר שאין לה מושג בו, אני ארצה לקבל את הברכה שלה למה שאני אעשה, ואני יכול להעיד על עצמי שמאז ב"ה יש שיפור בכל מה שאני עושה. 

אז כן, מאמין לחלוטין שיש משהו באינטואיציה הנשית שיכול לשנות ולהשפיע

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לבאחרונה

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשהאחרונה
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
רק הערה טכנית-ממתקית

כלב מתנפל על חתול

אריה מתנפל על הטרף שלו
וכו
הורים לא מתנפלים על ילדים...
הורים מחנכים
הורים מקשיבים
הורים יכולים להחליט שתהייה תוצאה מסוימת
אבל לא התנפלות.
וסתם בנימה אישית
ילדה בת 11 לא צריכה להחזיר אח מהגן
אלא אם-
היא מסכימה לאחר שנשאלה (ולא הכריחו אותה )
היא בוחרת בכך או מציעה
מצב קשה של אחרי לידה וכו...שאז מסבירים לילדה שאין ברירה וממש נצרכים לעזרתה.
אי אפשר לצפות מילדה בת 11 שתבצע זאת באופן קבוע, אלא אם זה מרצונה, כדי שיהיחה רצון כזה- אפשר לדבר, להסביר, לחנך. היא לא חייבת. 

איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהי

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

חצי שעה סביר לגמריממתקית

מוזר שהתחילו בול בדקה ברית...
כנראה אופי.
אנחנו באופי גם דייקנים, אבל מלכתחילה לא מתחילים בזמן אירועים למען המתעכבים, חצי שעה זה בסדר גמור.
ושהחבר יעריך את נכונותך ונסיעתך לשמוח עמו, חבל שעושה פרצופים.

העיקר זו הסעודת מצווהאלעדאחרונה

תהנה מכל רגע

אולי יעניין אותך