ל' בסיוון תשפ"ב 14:07

לבשל/לאפות

 

בהדגש על "לדעת".

 

לא יודעת למה אני מנסה כבר שלוש שנים לדעת לבשל ותמיד זה מתנגש לי עם הניקיון.

 

(עם בצקים אני מסתדרת, כי זה עצם הלישה, והכל מסביב מסודר ונקי ומתרכזים רק בעיסה, זמן התפיחה מאפשר לעשות עוד דברים...)

 

כשלב ראשון אני מגיעה למטבח ומתחילה לסדר, לנקות לשטוף ואז כשהכל נוצץ - שכחתי בכלל שצריך לבשל משהו...

 

אח"כ כשאני נזכרת שוב, טוב נגיד שהייתי צריכה לקלף תפו"א אז התחלתי, סיימתי - שמה את הקליפות בפח ואת התפו"א בקערה עם מיים מקסים.

 

עכשיו צריך לחתוך.

חתכתי.

סיימתי עם הסכין שוטפת את הסכין בלי לשים לב... ואז רואה שיש כלים יבשים במדיח, מפנה אותם, מסדרת, מחזירה למקום.

עכשיו צריך להוציא עוד דברים מהמקום כדי להמשיך לבשל...

 

קיצור הלאתי אתכם ולא אמשיך...

 

אבל מה אני עושה...?

 

אין... לא מצליחה לבשל רצוף, לא מצליחה לדעת ואני כ"כ רוצה!

 

 

איך אתן (או אתם) התחלתם לבשל, מתי התמקצעתם מתי התחלתם לאהוב את זה?

 

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ל' בסיוון תשפ"ב 14:24
לא ממש עושה את זה

התחלתי לאהוב לבשל בגיל 6 בערך, לדעת מגיל 8-10 ואני כל הזמן לומדת עוד


אז אני כנראה לא פקטור כי אני פחות מרגישה את הקושי שאת מתארת..
ל' בסיוון תשפ"ב 14:32

אוף... צריכה עצות

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ל' בסיוון תשפ"ב 14:50
לרוב חלוקת התפקידים אצלנו בבית זה שאני מבשלת ועןשה בלאגן, ובעלי מנקה אחריי🙈
ל' בסיוון תשפ"ב 15:01

בשמחה וטוב לבב!

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ל' בסיוון תשפ"ב 16:46
למה זה מפריע לך?
זה גורם לאוכל להישרף / להישכח?
איפה הקושי בעצם?
ל' בסיוון תשפ"ב 17:37

שאני שוכחת את האוכל

הוא נשרף (היום נשרף לי...)

 

ובלי קשר, אין לי אפשרות להתנסות כל הזמן באוכל כי בלי לשים לב אני נתקעת בניקיון אחרי

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ל' בסיוון תשפ"ב 17:59
בס''ד

שלום לך @שושיאדית

יש כמה דרכים שאפשר לנסות :
🌼 לתכנן בכתב מה רוצים להכין, ולפי זה יודעים מה אורך יותר זמן ומה פחות, מה מצריך הכנות מוקדמות (בעגת השפים- ''מיזון פלאס''). זה אמור להקל על ההכנה ומה שמסביב


🌼 אפשר לנסות ולהכין דברים בכמויות מראש ע''י אחסון בקופסאות/תבניות ולהקפיא, כך שבעת הצורך נותר להפשיר/לחמם ולא להתעסק עם ההכנה מ-0..

🌼 כדאי לרכז את ההכנה באזור מסוים במטבח ולמקד את הארגון והניקוי שם. כך שהסדר נשמר והכל ממוקד במקום אחד.

🌼כדאי להשתמש בכלי קטן /קופסא לפסולת ולאחר שהוא מתמלא, לרוקן אותו לפח ולא לזרוק לכיור או מסביב לשטח העבודה - זה מקל בעינים ומשרה אוירה של סדר

🌼 במידה ויש עומס מטלות , אפשר להיעזר בבני הבית - אחד ינקה מסביב ואחד יעזור בקילוף /חיתוך וכדו' ("סו שף").. כך הנטל מתחלק וניתן להשלים עם המטלות מהר יותר.


בהצלחה 💐💐

בס''ד

תנו חיוך הכל לטובה 😃

ל' בסיוון תשפ"ב 18:34

3 ו4 אני מבצעת

 

את השאר - אני אשתדל, נשמע טוב

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ל' בסיוון תשפ"ב 18:59
ממש מתחברת לעצות של @תנו חיוך (-:

יש מצב שאת חולת ניקיון?? (גדלתי עם אמא כזאת)
ל' בסיוון תשפ"ב 19:08

עובדה שאני צריכה לנקות... חח

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ב' בתמוז תשפ"ב 02:47

לא נורא

 

זה לא ברמה שאני לא עושה כלום חוץ מלנקות.

 

רק העניין של האוכל... תמיד בא לי עם ניקיון, כל שניה אני שוטפת ידיים...

 

גם ציור ואומנות קצת קשה.

 

אני פשוט צריכה ללמוד להסתדר עם התחושה

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ב' בתמוז תשפ"ב 02:11
תחליטי מה את רוצה לבשל ושיהיה לך מתכון כלשהו או לפחות הוראות הכנה... (גם אם המצאת אותם...שתדעי מה את הולכת להכין).
ואז תשימי על השיש כל מה שקשור בהכנה
ותכיני ברצף הכל.
לנקות אפשר בסוף...
ב' בתמוז תשפ"ב 02:45

היום.

 

והצלחתי! ב"ה!

 

בפעם הראשונה הכל הלך חלק...

 

תודה

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ב' בתמוז תשפ"ב 03:30
ב' בתמוז תשפ"ב 06:01
כאן "אשתו של..." ואני חולת ניקיון!

חולת ניקיון ברמה שלפני שאני מתחילה לבשל לשבת,אני שוטפת את המטבח,שוטפת את כל הכלים בכיור(במידה ויש,כן?! כי בד"כ אין)
ומסדרת לי פינת עבודה נקיה מכל כלי או דבר שעלול להפריע לי.

תמיד אהבתי לבשל ולאפות.
תמיד!
וכן,לא מתביישת להודות שסביבת העבודה שלי מסודרת ונקיה תוך כדי הבישול והאפיה.

אני מקפידה לשטוף את הכלים באותו הרגע ולא מחכה שיצטברו בכיור הררי כלים.
אז ברגע שהאוכל מתבשל על הגז,אני מתפנה בנתיים להדיח כלים,לנקות שיש,לפנות זבל לפח.
שונאת לבשל כשמלוכלך מסביב.
עושה לי הרגשה לא טובה.

לא נראה לי שזה ישתנה אצלי.
מאוחר מדי
ד' בתמוז תשפ"ב 00:07

חוץ מה"אשתו של" חח וה"חולת ניקיון" - כי אני לא עונה להגדרה

 

ואין כמו לעבוד בסביבה נקיה

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ה' בתמוז תשפ"ב 21:05
אישית לא אוהבת לנקות אז מחזירה באמצע רק מה שממש חייבת (שיתקלקל אם לא יהיה במקרר)
ה' בתמוז תשפ"ב 22:39

אבל אנסה... 😬(ואני אני נחרדת מן המחשבה...)

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ו' בתמוז תשפ"ב 21:07
מכיר זוגות שבהם המבשל זה הבעל בכלל או שמוצאים מקורות אחרים לאוכל.
ו' בתמוז תשפ"ב 23:32

להכין אוכל, להכין תפריט בנוי נורמלי ובריא. 

שהתזונה בבית שלי תהיה בריאה, בשביל זה אני צריכה קצת לדעת להתמצא במטבח

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ז' בתמוז תשפ"ב 17:52

אחד זה ללמוד טיפים לעבודה ובישול תוך כדי השארת סביבה נקיה. בלי צורך לנקות.

 

הטיפ הראשון שלי לקלף ירקות על גבי שקית גדולה שבכל אופן נזרקת ואז מרימים את השקית לפח והמשטח נשאר נקי. (אולי נפתר שרשור של טיפים כאלה?)

 

והדבר השני זה לנקות תוך כדי בישול רק את מה שהתלכלך בעבודה של הבישול. השתמשת בסכין ושטפת אותו? מצוין. אבל לא לסדר עכשיו כלים יבשים למקום, את זה תעשי כשהסיר על האש/האוכל בתנור.

ז' בתמוז תשפ"ב 17:54

אולי תתחילי מלבשל דברים שהם לא בכמה שלבים. אלא מכניסים הכל לסיר או תבנית ומבשלים.

למה לשים את התפוחי אדמה החתוכים בקערה? למה לא ישר לסיר?

ז' בתמוז תשפ"ב 18:18

את התפו"א אני שמה בקערה עם מיים.... כי.... פשוט יותר נוח לי, שזה בתוך מיים, אחרי ששטפתי, ומשם אני מתחילה לחתוך ואז לסיר...

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ז' בתמוז תשפ"ב 19:42
לק"י

רק אם משאירים אותם צריך לשים במים שלא ישחירו (וגח אז אפשר פשוט למלא את הסיר במים).

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ח' בתמוז תשפ"ב 18:30

ואז אם צריך לחכות - שמה במיים

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ח' בתמוז תשפ"ב 18:34

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ח' בתמוז תשפ"ב 18:38

פשוט כך אני רגילה...

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

ז' בתמוז תשפ"ב 18:15

רעיון טוב לפתוח שרשור!

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

י"א באב תשפ"ב 02:15
אל תהיי מקובעת, תנסי ללכלך כמה שפחות כלים בדרך גם אם זה אומר לשנות ממה שאת רגילה.

גם אני מקפידה שלא יצטברו כלים בכיור ובמייבשים. אבל זה לוקח שנייה לנגב ולתקוע בארון.
סוד כמוס, הם לא חייבים להיות יבשים עד הסוף..

כמו שהציעו לך, אני מקלפת ירקות על שקית ואז אוספת מיד לפח ומעבירה מגב על השיש.

את צריכה לעבוד באזור אחד שהוא קרוב לכיור ולפח, ולא להתפזר על כל המטבח. אני לא מצליחה בכלל להתרכז ולזכור מה רציתי לעשות כשיש סביבי בלגן..

אולי הדבר הכי משמעותי הוא שאני לבד במטבח.
אם בעלי נכנס אני מתמלאת עצבים ורק מחכה שהוא ייצא. אם אני באמצע לחתוך ירקות אני עלולה להחתך מחוסר ריכוז..
מסכן, לפעמים הוא נכנס כי אני מבקשת ממנו שיעשה משהו בשבילי, ובכל זאת אני מתעצבנת ורק מחכה שהוא ייצא..

ואם את לבד אין מי שיבלגן וילכלך אז הכל הולך יותר חלק.
י"ג באב תשפ"ב 13:48
באמת מה שאני מנסה לעשות...
ב"ה מצליחה לאט לאט

אם ניסית ולא הצלחת - סימן שלא ניסית הכל

💪

י"ג באב תשפ"ב 17:03
עדיף שהם יהיו יבשים לחלוטין
אם הכלים רטובים (נראה לי שגם במיעוט) זה יכול לפתח עובש או סתם ריח של טחב בארון.

לצערי השיחה אישית לא עובדת לי!

*** אם אפשר לשלוח מסר אני אשמח.

אולי יעניין אותך