כל הזמן אני חושבת על זה וכל פעם מחדש מגיעה למסקנה שכרגע, כשב"ה אנחנו בשיא הכוחות, צריך לעשות הכל על הצד הטוב ביותר, לנצל את החיים ולמלא אותם במשמעות, עוד בזמן שאפשר לחוות ולעשות.
ותמיד מתישהו אני מגיעה לשלב של התהיות, כמה אנשים יכולים לפספס את החיים שלהם, כי בצעירות, כגודל המרץ, כך גודל הפרעות הריכוז בעצם החיים ומשמעותם, יש כ"כ הרבה דברים לעשות, אם זה לימודים, עבודה, וכמו שאומר הרמח"ל פשוט מאד "טרדות החיים"....
והגעתי גם למסקנה שאדם לעמל יולד.... מהרגע שהגעת לגן, ועד שתצא לפנסיה.... כל הזמן אתה עובד/לומד.
אבל לפנסיה יוצאים בד"כ כשמגיעים לקראת זקנה... ואז מה עשינו בזה? כל החיים היינו עסוקים בחיים ולא במשמעות שלהם...
ואני רואה את זה אצל ההורים שלי גם...
שני בני אדם בפנסיה, מתחילים להתמודד עם תופעות ההזדקנות האחד של השני...
וזה לא קל. בכלל. כאדם צעיר לצפות בהורים שלך מזדקנים, בהשלמה עם המצב, כי זוהי דרך העולם.
בקיצור, לא גומרת לחשוב על איך החיים עוברים בשניות...
בנאדם היה צלול, בריא חזק - ועסוק מעל לראש. כשזמנו מתפנה, הוא מזדקן. ואז הוא יכול רק לפתור תשבצים מול הטלוויזיה (כמו סבתא שלי...🤦♀️😅)
ואת הזכרת את הקשיים שיש בהתמודדות עם הזקנה שזה כבר עוד דבר... קשה וכואב.
(ואחרי שחוויתי מוות קרוב, של חברה ומורה, שתיהן נפטרו צעירות מי יותר ומי פחות. הגענו למצב שכולן שמחות בשבילן במקום שהן נמצאות (תודה למורה שלי שנתנה את כל האמונה שאפשר לתת במצב כזה, וזה בהחלט לא היה קל...)
ולמה זה שונה מהצער שלנו על אנשים שמזדקנים (הקרובים למות...)? כי הן היו מלאות כ"כ בערכים רוחניים, ברמה גבוהה מאד, ובחייהן תמיד הרגישו את זה.
אדם זקן שהספיק הרבה בחייו, לא אמור לצער אף אחד, אלא לגרום לכולם לשאוף להגיע למקום שלו. )
אבל הדבר העיקרי והכי חשוב:
הוא שאנחנו צריכים להתרכז בהווה. לחיות אותו ולהספיק בו כמה שיותר.
כי אם לא נחיה את ההווה, לא נחיה אף פעם.