מתלבטת... מישהי ביקשה ללוות את עגלת התאומים שלנומחי
היא לא בשימוש, אבל שיקרתי ואמרתי שאנחנו משתמשים בה לפעמים ומרגישה רע עכשיו היא אמרה לי שהיא עדיין מחפשת...
מה הסיפור, לפני פסח היא שאלה אם היא יכולה ללוות את המטחברת שלנו לחג, כי הם ילכו יעברו כל הזמן בין הבית למקום אחר וזה ממש יעזור לה אם יהיה להם מטחברת במקום השני והיא לא תצטרך לסחוב את העריסה כל פעם. לא כל כך רציתי לתת כי אני קצת קמצנית בקטע הזה... זו מטחברת חדשה, השתמשתי בה רק לילד אחד בנתיים ואני רוצה אותה במצב חדש נקי ויפה לילד הבא בעז"ה. בסוף הסכמתי כי לא היה לי נעים לסרב, וניחמתי את עצמי שזה רק לשבוע ואחר כך היא תחזיר. בפועל היא לא החזירה עד עכשיו, ואני לא צריכה את זה, אין לי תינוק בגיל הזה, זה סתם ישכב מתחת למיטה... מדי פעם נזכרתי בזה והרגיז אותי שהיא לא החזירה, עד שפעם אחת שאלתי אותה כזה בדרך אגב אם היא עדיין משתמשת בזה, כביכול כדי להזכיר לה בעדינות להחזיר... והיא כולה בבטחון עצמי ענתה כן! זה ממש עוזר עוזר לנו כל פעם שאנחנו במקום השני בשבת! ואני כזה... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ כאילו מה נסגר? סיכמנו שזה רק לפסח. אז כרגע אין לי דרך להוציא את זה ממנה בצורה יפה אז אני חושקת שיניים ומשאירה את המצב כמות שהוא, בתקווה רבה רבה שכשזה יחזור אלינו זה יהיה באותו מצב שהיה.
בקיצור מה אתן אומרות, הגיוני שאני לא רוצה לתת לה את העגלת תאומים, שהיא גם יחסית חדשה, לתקופה בלתי מוגבלת? לא נעים לי כי היא סתם שוכבת בבית ותופסת מלא מקום, ומה אכפת לי לעשות מצווה, אבל אני לא רוצה להיות במצב הזה שוב, ושעוד פריט יקר ערך שלנו יהיה תחת שליטתה.
את האמת?מאוהבת בילדי

אני גם ממש קמצנית בקטע הזה.

לא הייתי נותנת...

היא שומרת טוב על החפצים? את יודעת באיזה מצב זה יחזור? ואם בדיוק כשתצטרכי את העגלה תאלצי "לשאוב" אותה ממנה?

לא יודעת, אני לא ממש זורמת בדברים האלה (וגם לא משאילה לעצמי)

לפחות אני לא היחידה מחי
זה העניין שאני לא יודעת באיזה מצב זה יחזור.
בא נגיד שהיא לא האשה הכי נקיה ומסודרת שאני מכירה, וזו עוד סיבה מבחינתי לסרב
מצד שני לא נעים כי אולי על דברים של אחרים היא כן שומרת טוב
לא יודעת...מאוהבת בילדי

זה לא משהו זול, וממש תתבאסי אם יהרס, או אפילו יתלכלך.. נכון?

זאת דעתי

צודקתמחי
ומטחברת אין כל כך איך להרוס אותה, אני רק לא רוצה שהיא תתלכלך ושהמזרון יהיה מלא בפליטות. אבל עגלה בשימוש יומיומי אפשר ללכלך עם אוכל, להרוס את הגלגלים, לטפס עליה ומה לא...
אני לא קמצנית בקטעים האלואין לי הסבר
אבל אם מישהי לא החזירה לי משהו אני לא אתן לה שוב🤷
בסופו של דבר זה דברים ששילמת עליהם מן הסתם לא מעט כסף, ויש לך תכנון להשתמש בהם. עצם זה שהיא משתמשת מוריד את האיכות (כי זה יותר בשימוש).
אני גם לא הייתי נותנת
מסכימההמקורית
תודה!מחי
סיכמת טוב וברור את המצב...
וכן, זה בדיוק העניין, שמדובר בדברים יקרים ואני רוצה לשמור אותם במצב טוב לשימוש הבא
רק מדייקתמחי
לי היה ברור שזה רק לפסח, אבל אולי הסיכום באמת לא היה כזה חד משמעי והיא הבינה שלא יהיה לי אכפת שהיא תמשיך להשתמש בזה כי אני לא צריכה את זה כרגע...
זה לא משנה בעינייהמקורית
אם הסיכום היה לפסח צריך לשאול אם זה בסדר או לא להשאיר כי זה יוצר בלאי וגם כי זה מעבר לסיכום.
נכון מחי
הלוואי שהיא היתה שואלת והייתי יכולה לענות בכנות שאני מעדיפה שלא.
זה כל כך מפריע לי שזה אצלה... וממש אין לי אומץ פשוט לבקש ממנה ביום אחד בהיר שתחזיר, כשהיא יודעת שזה ישכב אצלי בלי שימוש. אוףףףף
אני הייתי אוזרת אומץ ומבקשת ממנה להחזירמחכה_ומצפה
שונאת אנשים שלא מחזירים דברים, איזה מעצבן זה.
וממש ממש לגיטימי לא להשאיל גם אם אין לך שימוש בזה כרגע, כדי לשמור במצב טוב לילדים הבאים (שלך!)
האמת שאני הייתי שולחת הודעההמקורית
ומבקשת ממנה בחזרה
בנוסח כזה של: היי מה נשמע? אני מעונינת בחזרה במיטחברת. לא הבנתי ממך שזה לשימוש שוטף לזמן ארוך ואני ממש רוצה להשאיר אותה אצלי שמורה אני לא נוהגת להשאיל דברים שאני מעונינת לשמור לילד הבא. אם את מעונינת להשאיר אצלך את השלד של המיטה ולקנות מזרן חדש זה אפשרי.
החלק השני של המזרו זההרק במידה וזה רלוונטי עבורך, כן?
גם את השלד לא הייתי משאירהסמיילי12
מניסיון הוא גם יכול להיהרס.
אצלנו הברזל שמחבר בין המיטחברת למיטה שלי התעקם.

לפותחת- אני כמוך. בקטע הזה אני קמצנית.
בעיקר כשזה נוגע לציוד חדש של הילדים שלי.

אה אוקיי, לא ידעתי שזה יכול לקרותהמקורית
מעולם לא השתמשתי במטחברת האמת
שלמות! ממליצה בחום בילדים הבאים😊סמיילי12
בכנות, לא חושבת שצריך להסביר אפילומחכה_ומצפה
פשוט לבקש בחזרה וזהו…
(בכנות גם רק את השלד בלי המזרן לא הייתי מתלהבת להשאיל לתקופה ארוכה)
אני גם חושבת שלא צריך להסביר.טארקו
זכותך לבקש אותה חזרה וזהו.
ואם תגידי להמאוהבת בילדי

שאת צריכה את זה בשביל קרובת משפחה? (הבן/ בת עתידיים שלך הם משפחה, נכון?)

יהיה לך כן נעים?

תגידי לה שחשבת שהיא צריכה את זה לפסח ולכן הסכמת בשמחה, אבל גם אמרת למישהי אחרת שתביאי לה לפני החופש הגדול, סתם דוגמא...

אולי זה כבר שקר גדול מדי...

זה רעיון טוב!מחי
אני מוכנה להזמין אורחים עם תינוק לשבת רק בשביל שאוכל להגיד לה שאני צריכה את המטחברת בחזרה בשבילם 😁
ועכשיו חשבתי על עוד משהומחי
אם לא אמצא זוג להזמין (כי אין פה הרבה עם תינוקות קטנים),
בעלי חבר טוב של בעלה, אולי הוא יוכל לדבר איתו ולהסביר לו את המצב, ולגרום לו להגיד לאשתו שהוא חשב על זה ולא נראה לו יפה שהם משתמשים בזה כל כך הרבה זמן וכדאי להחזיר. אני פשוט לא רוצה שזה יבוא ממני.. אני רואה שכמה כתבו שזה מאוד לגיטימי פשוט לבקש להחזיר, אבל במקרה הספציפי הזה ממש לא נעים לי (היא אשה נורא טובה עם לב רחב, הם נתנו לנו מיטת מעבר שלהם שהם לא צריכים, היא תמיד מציעה עזרה בשמחה בכל נושא, אז איתה ספציפית ממש לא נעים לי להיות קמצנית)
מה שכתבת בסוגריים ממש מסביריראת גאולה
אם זה האופי שלה,
היא פשוט לא מבינה שיכול להיות שאצלך זה לא בשימוש ואת רוצה לשמור על זה חדש....
באמת לכזו אישה הייתי מתביישת לומר בפירוש את האמת, אלא מנסה בעקיפין 🙄
את לא צריכה הסברבתאל1אחרונה
וגם היא בטח לא תצטרך תירוץ.
תבקשי חזרה וזהו.

אנחנו פעם הבאנו בהשאלה ספה! כי לא היה לנו מקום בדירה וזה היה אחלה סיכום...
הבעיה שזאת היתה דירת רווקים...מפה לשם אין לה זכר.
אם היינו משאילים לתק' מוקצבת ומוגדרת זה כנראה היה יותר בשליטה.
אני בתור שואלת (מי שלקחה)אין לי הסבר
עושה הכל ממש בדחילו ורחימו, שואלת אם אפשר לעוד כמה ימים ומתנצלת אם איחרתי להחזיר ביום. ואם יש לי אפשרות להודות עם איזה שוקולד אז משתדלת ממש.
ואני מצפה שהילד שאני משאילה יהיה סביר, לא חייב דיסיים, אבל שיהיה יחס סביר.
ובעיני זה לא יחס סביר🤷

ד''א, עם כמה שאני נותנת בכיף, דברים יקרים אני נותנת רק למי שאני סומכת על ניקיון
טוב, ניסתי להבין אבל לא הצלחתיבריאות ונחת
הילד שאת משאילה
לא חייב דיסיים
מה זה?
מההה זההה, שוברת את הראש איזה מילים התפלקו שמה
הילד זה התיקון האוטומטי🤦אין לי הסבר
זה היה צריך להיות היחס.
דיסיים הכוונה אותו הדבר
חח פעם ראשונה אני רואה את זה בעבריתהריון_ראשון
באמת זה לא היה ברור
חח טוייבאין לי הסבר
😆😆בריאות ונחת
יענו the same?
בעיני לא לגיטימי לבקש ללוות עגלה לתקופה ארוכההרקולסית
לא יודעת כמה היא קרובה אלייך אבל הכי נורמלי זה לשמור עגלה מילד לילד. וברור שבכל שימוש ארוך טווח העגלה נהרסת. בעיני ממש לגיטימי להגיד שאת שומרת לעתיד ולא מתאים לך להלוות אותה.
גם בקשר למיטחברת, אני ממש מבינה את האי נעימות שלך אבל במבט מבחוץ נראה לי ממש סביר להגיד לה שחשבת שהיא לוקחת את זה רק לפסח וחשוב לך מאד לשמור אותה לילדים הבאים ולכן את רוצה אותה חזרה.
בהצלחה!!
רואה שבינתיים עוד הגיבו כמוני הרקולסית
ממש מקווה שיהיה לך אומץ לעשות מה שטוב לך

ומצרפת משהו יפה שפעם למדתי:
אומץ = משהו שקשה לי אבל בסוף יתן לי כח.
מאמץ = משהו שייקח ממני אנרגיה.
טוב כולם הגיבו לךאם_שמחה_הללויה
הכי הגיוני שתרצי לשמור על עגלה לילדים הבאים..גם כמו שאמרת לעגלה יש יותר סיכויים של בלאי.
מה שכן, אם לא תאזרי אומץ לדבר איתה בקשר למטחברת, אל תאכלי את הלב. תחשבי על זה כמקום בבית שמתפנה לך וכמצווה שאת עושה.♡
ו
ואי! אני איתך לגמרי!לא מחוברת
מטחברת זה דבר יקר! שלנו עלה בסביבות ה1500 ואני ממש ממש בונה על זה שזה ישמר לכל (ואם לא אז לפחות ל5 ילדים)
עגלה כנ״ל ואפילו יותר עגלה זה הרבה יותר יקר וממש נהרס מילד לילד על העגלה שלנו אני בונה פחות מהמטחברת.
מבינה שלה זה חוסך אבל בסוף זה על חשבונך..
אני רק כדי לאזןאפונה
אם היו תקועים לי בבית מיטחברת ועגלת תאומים שאינן בשימוש, הייתי מוכנה לשלם למישהי שתיקח אותם ממני ותשתמש בינתיים...
(אין לי כי אני מוסרת בתום השימוש)
אבל את קונה אותם גם חדשים?לא מחוברת
ממש לאאפונה
למה לי?!
גם לשלם עליהם מלא כסף וגם אחר כך לשמור עליהם ולהתבאס אם הם מתבלים??
אם כך- אז זה שונהאין לי הסבר
אני השקעתי לבת שלי בדברים יקרים שווים, בתקווה שימרו לילדים הבאים.
אני מעדיפה איכות בדברים מאשר זול ולא איכותי.
(יש לבת שלי בגדים שאני לבשתי בתור תינוקת. והשיא- היא לבשה שמלה שקנו לאמא שלי כשהייתי בת שנה! תחשבי כמה שנים)
אז השקעתי בדונה, ובמיטת תינוק, ובכיסא אוכל, ואני לא הייתי רוצה שזה יהרס.

אם את קונה בזול כדי להעביר הלאה (שזו גם בחירה הגיונית, כן? זו ממש העדפה אישית!!) אז הגיוני שזה לא יפריע לך...
אני רק חייבת להגיד שלא חייב לקנות יקר כדי שיחזיק😉אחת שתיים שלוש
אני שומרת גם בגדים - והרוב יד שניה
וגם עגלות אצלי- יד שניה ואני עם אותה עגלה כבר 3 ילדים והיא בריאה ושלמה
וכסא אוכל 8 שנים
ומיטות גם 8 שנים

עם מלא שימוש

ולא דוקא הלהשקיע מלא כסף זה מה שיגרום לדברים להחזיק
דונה בכלל לא שווה כי יש לה פג תוקף ומתאימה רק לגג שנה ראשונה או פחות לרוב

אז יש עלייך השגחה😉אין לי הסבר
להשקיע כסף במשהו איכותי מוכיח את עצמו כמשתלם. אולי את לקחת ממישהי יד 2, אבל היא השקיעה באיכות, השתמשה פעם אחת, ואת זכית

ודונה אולי לא שווה בעינייך
מעבר לזה שהיא שווה, אצלי היא הייתה חובה (לנסוע כל יום בטרמפים ותחב''צ עם תינוקת)
ואת כנראה כותבת על זה כי לא היה לך
לדונה יש פג תוקף בדומה לכל סלקל/כסא תינוקהריון_ראשון
אז זה כל ההבדל.לא מחוברת
אצלנו יש מקום איחסון, אני קונה חדש וזה באמת נשמר טוב.
אני גם כמוך, אם יש משהו שאפשר להוציא מהביתאם_שמחה_הללויה
אני שמחה. זה משחרר.

אבל נשמע שלפותחת זה דברים יקרי ערך שכן רוצה לשמור.
לא הייתי נותנתקוקיז
לעגלה יש בלאי יחסית מהיר.
אני חושבת שאפשר להיות פתוחהלהשתמח
פשוט, "אני לא אוהבת להשאיל דברים של תינוקות כי אני אוהבת שנשמר לי כמה שיותר חדש לילד הבא. מצטערת". נראה לי לגיטימי לחלוטין.
סתם מעניין אותי…רינת 23
את חושבת שיהיו לך בעתיד עוד תאומים? 🤔

כי אם לא, אולי תגידי לה שאת מתכוונת למכור את העגלה ביד2? והיא כמובן יכולה לקנות ממך או שתמכרי למישהו אחר?
לפעמים עגלת תאומים משמשת לאחים צמודיםרק טוב!
אין לי תאומים מחי
השתמשנו לילדים צמודים
או שאת יכולה להגיד שאת יכולה להשכיר לה את העגלהאם_שמחה_הללויה
חחח כשמשלמים על השכרה אז גם מחזירים בזמן
אלו מוצרים יקריםרק טוב!
וממש לא הייתי משאילה שלא למישהו מהמשפחה בלי תקופת זמן מוגבלת.
במיוחד שזה אפילו לא אצלה בבית, נשמע שזה בכלל אצל ההורים שלה או משהו כזה. אז לא! ממש לא!! לכי תדעי איך זה נשמר שם? אם רק היא משתמשת הזה שם או שיש עוד גיסות שמשתמשות? לא יודעת זה מוצר שאם יהרס לי יהיה לי קשה לקנות חדש, כי זה לא חובה כמו סלקל נניח. אבל השקעת את הסכום הגדול הזה מתוך מחשבה קדימה על כמה מילדייך שבעז"ה יוכלו להשתמש בזה.
עגלה גם זה מוצר עם בלאי גדול מאוד- דוהה בשמש, מתלכלך מאוכל, גשם, בוץ, וסתם נשחק עם השימוש. במיוחד עגלת תאומין שמן הסתם ללידה הבאה אולי כבר לא תרצי לקנות עגלה כזאת כי חבל על הכסף ותעדיפי להסתדר עם משהו שהוא פחות וללכת עם עגלת יחיד.

בקיצור, לא באופן אישי קשה עם זה שאנשים מעצמם מצעים את החפצים של אחרים. כאילו אם את היית מציעה לה ואומרת לה שיש לך אם היא רוצה אז סבבה. או אם שואלים באופן כללי בקבוצת ווצאפ מי יש מוצר איקס להשאיל לתקופה ווי אז גם כל אחד יכול לבחור אם לענות או לא. אבל להעמיד אחרים במצב של אני רוצה את מה שיש לך... לא נעים בכלל. אבל לא הייתי משקרת. הייתי אומרת את האמת: "זה מוצר יקר עם בלאי גדול. שומרת לי לעתיד בעז"ה אם אצטרך. וכשלא יהיה לי צורך, אמסור. כרגע לא נותנת. מצטערת. אולי שווה לך לחפש ביד 2 לפעמים יש מציאות". וזהו...
מסכימה מאוד עם החלק האחרוןמחי
ממש לא הייתי מציעה מעצמי, וזה שהיא ביקשה העמיד אותי במצב מאוד לא נעים.
לגבי העגלת תאומים אני לא הולכת להשאיל, כבר אמרתי לה שהיא בשימוש. היא סתם ציינה שמחפשת עדיין וזה העלה לי נקיפות מצפון. תודה על החיזוק שזה באמת לגיטימי!
חושבת שלגבי המטחברתרק טוב!
את צריכה להגיד לה ברחל בתך הקטנה צה שנקרא:

מראש סיכמנו שזה לפסח. בינתיים עברו כבר כמה חודשים. זה ציוד יקר שאני לא משאילה לתקופה כזאת ובכלל עד שלא ביקשת לא השאלתי לאף אחד כי ממש חשוב לי שישמר במצב טוב וחדש לילדים הבאים בעז"ה. ממש אשמח לקבל חזרת את המטחברת בשבוע הקרוב. מקווה שהיא עדיין במצב חדש (סה"כ השתמשתי בה רק אחרי לידה אחת /נקנתה כחדשה והיתה בשימוש אצלי x חודשים בלבד).
קרה לי בול משהו דומה!אנונימית בהו"ל
אז את ממש לא קמצנית!
ההפך את בנתינה שהיא לא נכונה. לא כלפייך ולא כלפיה.

אני גם טיפוס שמאד קנאי לדברים שלו. שומרץ על דברים כמו חדש. ויש אנשים שהם לא כאלה.
אין פה טוב ורע. זה הנתונים.
יש כאלה שהם יותר קלילים. וכמו שלא אכפת להם על הציוד שלהם אס הם יעבירו בשמחה, ככה גם על ציוד של אחרים.

אבל את אחרת. וזה בסדר גמור! ואת לא צריכה להתנצל דקה!

לי קרה מקרה דומה עם מוצרי תינוקות..התלבטתי אם להביא. הבאתי הכל ברוחב לב. לא רק שלא חזר אלי, אלא גם ששאלתי בעדינות אחרי שנים איפה זה, קיבלתי תשובה הזויה ומבזה. (לא מפרטת מחשש לאאוטינג).

לקחתי את זה קשה. אפילו דיברתי עם המטפלת שלי על זה.

למדתי שלכתחילה הניתנה שלי היתה ממקום לא נכון. נתינה ללא גבול. שהבאתי דברים שהם יקרים לי ולא היי י צריכה לתת. בטח לא למשהי שהרשתה לעצמה להגיב לי איך שהגיבה.

שורה תחתונה. היי י אומרת בחיוך שאת שומרת מאש על הציוד שלך ולכן פחות בעניין לתת. יכולה בהודעה אם יותר קל לך מאשר פנים מול פנים. וגם להוסיף, בהזדמנות אשמח שהמחברת תחזור אלי. סגרנו רק על פסח עם סמיילי קורץ.

זהו.

את לא אמורה לאכול את הלב שלך בגלל אנשים אחרים!
ואץ הכי בסדר בעולם!
ברור.... יש ממש בלאי לדברים האלהאוהבת את השבת
ואולי גם תשתמשו בה מדי פעם זה לא שקר..
אני בכל מקרה אבל שונאת לקחת בהשאלה כי תמיד נהרס אצלנו.. אז זה ברור לי..
גם אני ככהפה לקצת
לא אוהבת לתת דברים כאלה.
גם כי חבל לי עליהם שייהרסו משימוש לא שלי, גם כי מגעיל אותי שילדים אחרים ילכלכו אותה בכל הלכלוך שלהם (אוכל, פליטות, קקי) וגם כי אני לא אוהבת אחכ לרדוף אחרי הדברים שלי.

ואחרי הסיפור עם המטחברת הייתי מרגישה מאוד בנוח לא לתת את העגלה...
חח תודהמחי
אני כנראה עדינה מדי 🙃 מבינה שזה הדבר הנכון לא לתת את העגלה, אבל לא מרגישה מאוד בנח. אולי כי הם מסוג האנשים שאף פעם לא קונים שום דבר ותמיד מחפשים מאיפה לקחת, אז אני יודעת שעד שהם לא ימצאו לא יהיה להם... לא שזה אומר שאני צריכה לעזור בגלל זה.
אחרי התיאור שלך אני באמת מרגישה מגעיל 🤦‍♀️ בא לי להתקשר אליה עכשיו לבקש את המטחברת בחזרה. אדבר עם בעלי ונחליט מה לעשות...
אני ממש מבינה אותךעדינה אבל בשטח
הייתי מתקשרת וממציאה שאיזה אח צריך את זה, או שאני צריכה את זה לשבת (גם אם בסוף "האורחים" לא הגיעו..) ולא הייתי מביאה לה את העגלה, עניי עירך קודמים . והיא, חמודה ככל שתהיה, קצת חסרת טקט, וקצת קצת , סורי על הקיטרוג, עושה פה אבק גזל.. מניסיוני, דברים כאלו משאילים רק כשממש נתקעים, אחת ל, ומחזירים מיד, לא עושים חישובים של האם הצד השני צריך את זה או לא.. רכוש של אדם אחר, זה רכוש שהוא לא שלי. בקיצור, החריגה מהסטנדרט היא שלה, ותרגישי הכי בנוח לבקש את ששלך חזרה.
אם עושה לך רע לתתלמה לא123

וכל פעם שתראי אותה, תחשבי עליה רע, אל תתני

להסתובב עם מחשבות שליליות על מישהי, אני לא הייתי רוצה להיות אותה אחת

חסד לא עושים בכוח

הרבה הציעו לך פה שקר לבן אני חושבת אחר.תהילה 4
זה בסדר שלה יש לב רחב. וסביר להניח שהיא כמוני קונה הכל ביד שניה ופחות רכושנית לחפצים אבל את שונה ממנה וזה לחלוטין סביר והגיוני ואפילו צודק ולכן, פשוט תכתבי לה שתשמחי לקבל את המטחברת בחזרה. (את ממש לא צריכה להמציא תירוץ זה שלך וזו זכותך). כדי להימנע ממתיחות לא הייתי מציינת מה שקבעתן שיהיה רק לפסח כי אז את כבר מכניסה איזה עלבון או תסכול. אם אני מבינה נכון, מה שחשוב שהמטחברת תחזור ולא להתחיל לחשוב מי צודק יותר או פחות. כתבת שבאופי שלה היא שונה ולכן להציף את פסח כם או עלול ךיצור מתיחות שנשמע שאת לא רוצה אותה. אבל היא נשמעת אישה טובה שתוכל לזרום אם פשוט תבקשי שתחזיר וזהו. הלוואי שהבנת את הניסוחים העילגים שלי.
^^ מאד התחברתי!קמה ש.
בס״ד

ו@מחי יקרה, אני ממש מבינה אותך!! ❤️
התחברתי, מסכימה.טארקו
האמת שאני לא מחזיקה מעצמי קמצנית בקטע הזהטארקו
וממש ממש לא הייתי נותנת לה
וגם הייתי כותבת לה שתשמחי שתחזיר לך בקרוב את המיטה.

לא מאמינה בלתת על חשבון השלוות נפש שלי
נותנת בשמחה מה שנעים לי לתת, וכן, יש אנשים שפחות מתאים לי לתת להם וזה לגיטימי לחלוטין בעיני.
זכותך המלאה לדרןש שתחזיראביול
זה שלך...
או להגיד לה בצורה יפה שאת תשמחי להביא לה את העגלה אבל תשמחי שהיא תחזור אלייך.
תודה לכל אחת שהגיבה!מחי
סליחה שלא עונה לכל אחת, אבל החכמתי מאוד מהתגובות שלכן, נתתן הרבה נקודות למחשבה.
קל לי יותר לא לתת לה את העגלה בלב שלם ובעז"ה אדאג שגם המתחברת תחזור אלי בקרוב ואני מקווה שהיא תמצא דרך אחרת להסתדר. חשבתי שלא יהיה לי אומץ לבקש, אבל אחרי התיאורים של @פה לקצת ... 😅
סוריפה לקצת
אבל שמחה שהועלתי בכל זאת ובזכותי תחזור השלווה לליבך
עגלה זה משהו שנהרס ומתבלהבתאל1
לכן אם אני יודעת שאשתמש בזה בעתיד- פחות הייתי נותנת.
לא משנה אם היא שומרת על זה טוב...זה מתבלה מעצם השימוש ונשחק.
התייעצות לגבי כיוון טיפולי מתאיםאנונימית בהו"ל

רציתי להתייעץ איתכן על משהו שמקשה עליי מאוד ומתיש אותי לאחרונה, ואשמח לזווית הראייה וההכוונה שלכן.

קצת רקע עליי כדי להבין את התמונה:

תמיד הייתי "מצטיינת בלי להתאמץ". בבית הספר ובלימודים למדתי למבחנים רק ברגע האחרון (אם בכלל) ולא ממש הכנתי שיעורים.

מכיוון שאני מאוד מוכשרת וקולטת מהר, זה הספיק לי כדי לקטוף מאיות בקלות.

הבעיה היא שבעבודה ובחיים הבוגרים השיטה הזו הפסיקה לעבוד, ואני תקועה בדפוס ששוחק אותי לגמרי.

מה שקורה בפועל בעבודה:

• אני יושבת ימים שלמים על כיסא העבודה, אבל שעות ארוכות נשרפות על בהייה, בריחה לטאבים אחרים והתבטלות מלווה בייסורי מצפון. אני יכולה לשבת 12 שעות על המחשב ובפועל לעבוד שעתיים.

• כשאני מקבלת משימה, אני יכולה במשך 4 ימים לא לעשות כלום ורק למרוח את הזמן, ורק ביום האחרון של הדד-ליין להיכנס לאטרף של שעות רצופות בלחץ היסטרי עד שאני מסיימת.

• אם משימה דורשת ממני לפנות למישהו מצוות אחר, זה יכול לעכב אותי בעוד יומיים. זה ממש לא מקושי חברתי, אלא נטו תסמונת המתחזה חריפה: פחד משתק שלא אבין מספיק את המונחים הטכנולוגיים או את התמונה המלאה, ושאיכשהו אביך את עצמי מולם.

זה לא רק בעבודה – זה חודר לכל תחום ביומיום:

• אני רוצה לקום לסדר, לנקות ולתקתק דברים, אבל נתקעת בישיבה. אומרת לעצמי "רק עוד 10 דקות", ואז הילד מתעורר או שנהיה לילה ועברו שעות בלי שעשיתי כלום. המעבר הפיזי מפעולה לפעולה מרגיש לפעמים כמו מחסום כבד.

• אני מרגישה ממש מכורה למסך, למרות שאין לי סמארטפון או אפליקציות. הכל דרך המחשב: לשוניות של צ'אטים, פורומים וקצת נטפליקס. חוסר השקט הפנימי כל כך חזק שאפילו סרט אני לא מסוגלת לראות ברצף, כל כמה דקות אני קופצת לטאבים אחרים לבדוק אם מישהו כתב או אם נכנס מייל.

• קשה לי ברמות עם אי-ודאות ודברים חדשים. אני מעדיפה להישאר אצל רופא לא מוצלח רק כדי לא לעבור לאחר, או להמשיך להשתמש בבגדים ישנים במקום לקנות חדשים.

אני מבינה שאני חייבת עזרה מקצועית כדי לצאת מהלופ הזה, אני לא יכולה להמשיך ככה בעבודה, וגם בבית מתסכל אותי מאוד המצב. אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.

אשמח לדעת: האם מישהי חוותה משהו דומה ויצאה מזה? ולאיזה כיוון כדאי לי לפנות כצעד ראשון? אבחון קשב וריכוז? טיפול? (ואם יש לכן המלצה על מישהי ספציפית ומעולה, אשמח מאוד לשמוע).

ממש תודה לקוראות ולעונות

האמת שמה שקפץ ליעל הנס

זה הפרעת קשב

אבל לא חייב שזה הפרעת קשב.

את נהינת מהעבודה?

את מסופקת?

יש לך רקע נוסף?שאת פחות שמה דגש עליו בקשר לעבודה,כמו רגישות לבדים מסוימים רגישות לרעש?

או שאת נורא נפגעת גם מדברים?

פשוט מה שאת מתארת יכול להתאים גם לרגישות יתר hsp.

ולא מאבחנים את זה כהפרעת קשב.

דבר נוסף יכול להיות שסוג העבודה הספציפי שלך לא מתאים לאופי שלך גם אם נהינת מהלימודים שלו,ואז בפועל מה שאת עושה זה לרחף על העבודה ולא להיות בתוכה?

זה יכול להיות הפרעת קשבאנונימית בהו"ל

גם אם כשלמדתי מקצוע לא היה לי בעיה לשבת שעות ולהקשיב להרצאות?

אני בכלל לא עם קפיצים, להיפך, יושבת שעות באותה תנוחה לא צריכה לזוז, יכולה לגלוץ כל היום.

אין לי רגישות מיוחדים למגע או בדים או רעש

אני לא נהנית מהעבודה, אבל כי אני מרגישה בעיקר תסכול מההתנהלות שלי

אני חושבת שאם אוכל לחוות הצלחות, ולא רק נשיפות בעורף לדד ליינים שמתקרבים אז אני כן אוכל לחוות סיפוק.

נמאס לי מזה שאני לא מצליחה לגרום לעצמי לעבוד ולעשות דברים. בעיקר בעבודה אבל גם בבית.

אני בהייטק, אז אין לי שעות שסופר לי שעות עבודה, ואני עובדת הרבה מהבית, אז אני ביום, כשהילדים במוסדות מבזבזת זמן ואומרת אעבוד בערב כשהם ישנו, בערב פותחת מחשב ורוצה לעבוד אבל בפועל לא עושה כלום ואומרת אקום מוקדם, לא קמה מוקדם וכו וכו פשוט לופ של אי עשיה ודחיינות.

ואני לא מצליחה לצאת מזה

בלימודים הייתי ככה. בעבודה פחות כי לא עובדת מהביתירושלמית במקור

נסי לעבוד מהמשרד...

גם כשאני מהמשרד זה ככהאנונימית בהו"ל

קצת יותר טוב, אבל המסך שלי מכוון כך שרק אני רואה אותו, אז זה לא באמת מספיק יעיל

אולי תטי אותו קצת?ירושלמית במקור

אולי אצליח לחפש זוית אחרתאנונימית בהו"ל

אבל גם להיות עם מחשב מול כולם זה מרגיש לי חשוף נורא, גם כשאני עובדת ממש..

חוץ מזה שאני מחפשת פתרון שישפיע על כל תחומי החיים שלי.

מרגיש לי שאני צריכה משהו עמוק יותר.

כן. מבינה.... (אגב התכוונתי להטיה קלה ממש...)ירושלמית במקור

לשימוש במסך לפי מחקריםהמקורית

חדשים יש השפעה על המח בדיוק כמו קשב וריכוז. אני קוראת לזה על עצמי - הרעלת מסך. קורים לי דברים דומים לשלך כשאני חשופה הרבה למסך. זה באמת פוגע ביכולת שלנו להיות אנחנו כך אני מאמינה

במקומך הייתי מבקשת מצוות המחשוב שיחסמו לך את האינטרנט פשוט לכמה ימים ותראי אם יש שיפור

אני מנסה כל מיני דברים כמו לקום להליכה של 10 דקות כל שעה וחצי למשל, או לקום לעשות משו בבית

אבל זה רק אחרי שאני עושה את העבודה

יש בזה סיפוק מטורף, להצליח לעמוד בזה ולאט לאט זה הופך להרגל ואני פחות תלויה ומושפעת מהמסך

כן אם את ניהנת מההרצאה מאדעל הנס

אז סביר להניח שההפרעת הקשב לא הפריעה לך.

אבל בהחלט יכול להיות שלעבוד בזה זה כבר משהו אחר,פחות סיפוק פחות הנאה וזה דבר שגורר דבר.

לא בהכרח שזה הפרעת קשב בכלל.

מזדהה ממש עם הרבה מפהאיזמרגד1

ב''ה הלכתי לטיפול (עו''ס קלינית בגישת cbt, אני קיבלתי דרך הקופה) והשתנו לי החיים. ממליצה ממש.

וואו את אני במקרה?רקאני

מזדהה עם כל מילה

עוקבת

מזדהה בטירוףמכחול

עוד כיוון שעולה לישלומית.

זה אולי קושי בקבלת החלטות שגורם לדשדוש, כי את לא בטוחה מה כדאי לך לעשות עכשיו ואז נתקעת במקום.

קשה לך בכללי עם החלטות?

ממש לא יודעת אם זה הכיוון, אבל אולי ייגע בך.

מי כתבה אותי? זה בדיוק אני!ראשונית

חוץ מהנקודה האחרונה זה נראה בשיוק אני

אין לי עצות, רק הזדהות

להתחיל מצעדים קטניםכל היופי

אני מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת כי גם אני נאלצתי לפתח הרגלי "ניהול עצמי" רק כבוגרת וזה מאוד לא פשוט.

אז כאן בעיניי הדבר הנכון הוא להתחיל מצעדים קטנים, קטנטנים, בוני אמון בינך לבין עצמך.

מה אני מתכוונת?

היום כשאת מחליטה לעשות משהו, זה לא ממש קורה.

נכון?

נניח את מחליטה לעשות משימה של העבודה ובפועל נמרחת ואת עושה את זה ברגע האחרון.

כלומר כשאת אומרת לעצמך "אני אעשה כך וכך, יש בך איסה קול, מודע או לא, שמגחך לעצמו ויודע שזה לא יקרה בזמן שקבעת לעצמך (אם בכלל קבעת וזה לא נשאר באוויר).

ולכן אני קוראת לזה "צעדים בוני אמון", את צריכה להאמין לעצמך שאת תצליחי להגשים את מה שאת מבטיחה לעצמך, וזה לא משנה אם את מבטיחה לעצמך לסדר את החדר או להתקשר לקולגה מהעבודה.

ההתחלה היא בצעדים ממש ממש קטנים.

את אומרת לעצמך "עוד 2 דקות אני אקום מהספה" ובאמת לקום מהספה.

לא אחרי חמש דקות אלא שתי דקות, כי זה מה שאת החלטת.

על כל ניצחון קטנטן כזה, תרימי לעצמך.

משימות גדולות פרקי למשימות קטנות, שימי לעצמך זמן לביצוע ותתלהבי מבפנים על כל צעד קטן שקבעת לעצמ לעשות ועשית.

במשימות "גדולות" שמורכבןת מהרבה משימות קטנות אבל אפשר לעשות הכול בפרק זמן קצר, אני אוהבת לשים לעצמי טיימר, על כל המשימה או חלקים ממנה.

זה עוזר לי להתמקד ולהתעודד שזה רק עוד איקס זמן

ואני מבטיחה לעצמי שאחרי הטיימר ניקח הפסקה (ובאמת לחזור מההפסקה למשימה הבאה! אבל זה לאט לאט אחרי הרבה צעדים בוני אמון)

ותהיי גאה בעצמך על הצלחות.

אם את רוצה עזרה מקצועית, בעיניי אימון אישי יכול להתאים פה מאוד.

אה ועוד משהו, שדי סותר את השרשור הזה אבל בכל זאת... תתנתקי מכל הפורומים, הרשתות החברתיות וכו', זה שואב ברמות.

גם לזה את יכולה לקבוע לעצמך דד ליין ולעמוד בו, נגיד עד יום שני ב14:00 להתנתק מהרשתות החברתיות, בערב יום כיפור ב16:00 להתנתק מפורומים, סתם דוגמה ללו"ז כזה.

מקפיצה לי , אולי אצליח להגיב בהמשךשמעונה

רק כותבת שאני מצאתי פודקאסט שקצת התכתב עם זה, קוראים לו אנשי הקשב ..

ועוד משהו קטן, אני רואה את זה על עצמי כמו התמכרות, ואני יודעת שלהתנקות מהדופמין שזה מייצר לוקח לפחןת שבועיים, אני גם במאבק תמידי על זה , ומחפשת פתרון. מחזקת אותך!! ושתדעי שהאשמה זה חלק מהמעגל הזה ... בזבוז זמן, אשמה ,חוסר הצלחה

ועוד שאלהשמעונה

הדחיינות הזאת מתבטאת בעוד נושאים בחיים?

מניחה שהגבת לפותחת וץכל היופי

ושרשרת אליי בטעות?

התיאור שלך מאוד מזכיר אותידרקונית ירוקהאחרונה

מה שעזר לי -

להיות סלחנית כלפי עצמך. זו את כרגע, רגשי אשמה ויסורי מצפון על כל יום ויום לא מקדמים. מותר לפעמים להימרח ולהיות פחות יעילים. מותר לטעות ומותר להודות שאנחנו לא יודעים משהו. זו עבודה בשינוי החשיבה, אבל זה אפשרי.

למצוא מה הזמנים היעילים שלך. כשאת כן יעילה, באיזו שעה ביום זה קורה? אצלי זה ב10-15. אני מראש לא מתחילה לשבת על דברים קשים לפני וברגע שאני רואה שעברתי את שלב היעילות אני נותנת לעצמי הפסקה ארוכה. אחר כך לפעמים יש עוד זמן יעיל, אם נחים מספיק.

לכתוב על דף את המשימות שצריך לעשות היום ולהרים לעצמך על כל משימה שסיימת. גם אם היו 20 משימות וסיימת 5, זו הצלחה. לאט לאט תלמדי את עצמך לסיים יותר משימות וגם להיות ריאלית בכמות שאפשר להספיק ביום.

לזהות מתי הגלישה היא התחמקות ממשימה, לנשום עמוק ולהגיד לעצמך "אני מתחמקת מלהתקשר לשמוליק ולכן מוסחת" ולבצע את המשימה שהתחמקת ממנה. אפילו דבר קטן כמו לנסח טיוטה לבקשה משמוליק. העיקר להפסיק להתחמק

מחר הולכת לעשות הזרעה בשערי צדקאריאל765

וגרים מחוץ לעיר..עקרונית יכולה להגיע תוך 45 דקות אבל זה על הנייר. פקק אחד וזהו..חניה..

בקיצור יש לכן פתרון?

אם אני מפספסת זה עד חודש הבא.

מניחה שמחר יהיה פחות פקוקהשם שלי

כי זה ערב חג האנשים בחופש ולא נוסעים על הבוקר.

גם אם זה קצת יותר משעה זה בסדרפצלושון

התור בשעה של פקקים?

שיהיה בהצלחה!!

כן אם זה שעה ועשר דקות?אריאל765

הקטע שבעלי במאוחדת ואני כללית.

אם נלך למעבדת גבריאל הם מקבלים ישר? הם מבינים את הדחיפות?

מניחה שנגיע בזמן בסוף אבל לא רוצה שזה יפול על זה..

את מחפשת מעבדה ?עוזרת

הבנתי שיש שם אחת של מאוחדת ואחת פרטיתאריאל765

אומנם ערב חג,שמעונה

אבל שתדעי שכם למצוא בשערי צדק חניה זה לא פשוט...

את חוששת מהבאת הזרע?Sheela

זה בסדר גם אם לוקח קצת יותר זמן. אפילו שעתיים כנראה שיקבלו..

וואלה? מניסיון? זו פעם ראשונה שלנו.אריאל765

אין לנו תור. אמרו לנו לבוא כמה שיותר מוקדם בבוקר. זה היה די מהרגע להרגע כי טבלתי אתמול עשיתי היום בדיקת דם ואולטרסאונד והביוץ מחר כנראה אז לא רצינו לפספס..

בדרכקל"ת

אם מגיעים עד השעה 9 אז יחסית עוד פנוי בחניון. אחכ יותר עמוס

חשבנו להגיע ממש מוקדם. אפילו לפני 8אריאל765

אז פחות יניה בעיה, גם ערב חגשמעונה

ושישי, מקווה שיהיה בסדר

תודה רבה לך🩷אריאל765

שיהיה בהצלחה רבהשמעונה

תבדקי גם שיש לך את כל ההתחיבויות הנדרשות

תודה! ננסה לקבל מחר ממאוחדתאריאל765

כי בעלי שם.

בשעות האלה הכבישים פנויים לגמרי בע"ה בהצלחהבאתי מפעם

אה בקטע הזהטארקו

כן

והאמת שברוב המעבדות יש גם חדר שאפשר להשתמש בו...

באמת?? בשערי צדק יש?אריאל765

מחר לא אמור להיות פקוק בבוקררק טוב=)

וחניה בטוח תמצאי בחניון התת קרקעי..

בהצלחה רבה!!

לצאת מוקדם יותר?טארקו

זה עדיין בסדר...אורוש3

זה בסדר גמורחושבת בקופסא

לנו אמרו שאומרים להביא תוך שעה כדי שזה יהיה בסדר שיבאו תוך שעה וחצי ואפילו שעתיים.

גם אחרי שמטפלים בזרע במעבדה יש 4 שעות שאפשר להשתמש בו. זה הרבה פחות לחוץ.

בהצלחה. ותזכרו שבסופו של דבר עם כל ההשתדלות, הסיכויים של הזרעה לא באמת גבוהים משמעותית מיחסים רגילים בהנחה שאין בעיה ידועה.

לא יודעת מה הבעיה אבל אם יש בעיהאריאל765

בזרע אני מניחה שזה כן מועיל..

יודעת לאיזה מחלקה בכלל מגיעים שם?

בהצלחה רבהמחכה להריון

אחי וגיסתי נקלטו בהזרעה ראשונה

הבעיה היתה לא ידועה אצלהם הכל היה תקין 😊 בקרוב אצלך שהשנה החדשה תביא לך הריון תקין 🙏

תודה!! בעזרת השם אצל כולםאריאל765אחרונה

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

רואה שמציעות פה מקצוע...אז מציעה גם מהשטח אחלה מקצממתקית

אינסטלציה

לימודים יחסית קלים

אינסוף עבודה, תמיד תמיד יהיה צריך, אין תחליף למקצוע.

בכל אופן, אצלנו בבניין יש אינסטלטור שעובד שעות נוספות, והם גם לוקחים הרבה...מרשים לעצמם כי אי אפשר בלעדיהם.

עוד רעיון-

מורה לנהיגה, אחלה עבודה אחלה כסף. (ותחסכי הרבה לילדים שלך...

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

נקודה מעניינת.ממתקית

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

וואי בהצלחהאונמר

הלוואי תמצאי מהר עבודה חדשה עם בוס אנושי ומעריך ♥️

שתיית מים בהריוןנועה לה

מתקשה מאוד להקפיד על הכמות הנדרשת

המים ממש לא טעימים לי

מה עדיף לשתות הרבה פטל - שתי ליטר מבחינתי

אני שמה ממש מעט תרכיז בשביל שיתן טעם חלש

או שעדיף לשתות מים אבל הרבה פחות - כמה כוסות..

מישהי יודעת?

בטח שפטלרקאני

תודה על התגובהנועה לה

לא מכניסה את זה הביתה בשיגרה ולכן תקוע לי בראש שזה ממש ממש לא בריא

ברור לשתות פטלאיזמרגד1

מכירה הרבה שבהריון לא מסתדרות עם מים ומיץ כן עובד להם. נכון שזה לא בריא אבל בהריון זורמים עם מה שהגוף דורש🙂

רק אומרת שבאחד ההריונות הייתי צריכה לשתות המוןאנונימית בהו"לאחרונה

שתיתי כל יום 3 ליטר פטל,

ואחרי תקופה נהיו לי שיניים ורודות....

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

כן, מתאמת וקוטלשאלה גנים

מוציאה רק 6 שעות אחרי...

ממש מקפידה וזה עובד לי מעולה כבר כמה שנים 😉

פירטתי למטה מה השתנה הפעם 🙈

נראה לגמרי חיוביהשקט הזה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

תודה! כן זה בול מה שקרהשאלה גנים

משתמשת בדיאפרגמה בדרך כלל עד שבוע אחרי המקווה - ואז מפסיקה

(מהיכרותי עם המחזוריות שלי, הביוץ תמיד יום יומיים לפני/אחרי המקווה)

במחזור שעבר השתמשתי בפרימולט לכמה ימים

ובמבט לאחור זה כנראה שיבש לי גם את הביוץ הבא...

קיצר טיפשי שלא חשבתי על זה מראש

אבל כנראה שזה מה שקרה 🙈

וואו. בעז"ה יתן לך כח לעבור את זה בקלות ❣️פרח חדש

❤️❤️שאלה גניםאחרונה

ועכשיו להמלצה על מומחה לילדים הכי טוב בשינייםשירה_11

איזור דרום

הלוואי ויהיה לכן

יש לי המלצה בלודמישהי מאיפשהו

ד"ר רוני איצקוביץ

עם גישה מדהימה לילדים, גם סרבנים

אבל נראה לי שהוא לא זול...

ד"ר יעל פלמון מבאר שבעניק חדש2

יקרנית בטירוף

אבל שווה כל שקל.

מכבי? לא נעים לי לומר- רופא תותח עם ילדים אבל...ממתקית

ערבי. באשקלון

עשה סתימות ועקירות לילדים שלי שניה לפני טיפולים בהרדמה,ואחרי אלפי רופאים וניסיונות, ולא מדובר בילד אחד... עובד עם מכבי.

הבנתי בפעם האחרונה שהיינו אצלו שהוריד שעות ועזב את הסניף שם, לא זוכרת את שמו

אבל אם תתקשרי למכבי ותבקשי שמות רופאי שיניים באשקלון- אז שם ערבי...

יש שם הרבה בני דודים. 🫣מוריה

רופאי השינייםoo

הערבים שטיפלו בילדים שלי

היו בין הטובים ביותר שטיפלו בהם

וזה תחום קשה

הם היו מקצועיים עדינים ועם תקשורת מצוינת עם הילד

גם במכבי וגם במאוחדתoo

היא הגיבה למי שכתבה שהשם הערבי זה הרופא הזהיעל מהדרום

לק"י

אם יש הרבה ערבים, היא לא תדע מי זה.

אההה באמת? לא ידעתי.ממתקיתאחרונה

מכבי בבאר שבע עוזר לך?יעל מהדרום

אם כן, ד"ר סבטלנה פוזרי מומלצת. מאוד נחמדהיעל מהדרום

לק"י

והמליצו לי על ד"ר מרים שלום, היא מומחית לילדים (ולא רק מטפלת בילדים), אבל פחות התרשמתי שהיא ממש ממש נחמדה. לא שהיא חסרת סבלנות או משהו. פשוט יצא לי להתקל ברופאות עוד יותר חביבות.

ויש את ד"ר אנאל חדד שעברה למכבידנט אחר, שהיא ממש ממש מתוקה!

(לא יודעת מה בדיוק ההבדל. אבל יש רופאי שיניים מומחים לילדים, וכאלה שמטפלים בילדים, אבל הם לא מומחים).

אולי יעניין אותך