יום קשהההההה 😪 (בין השאר - *טריגר אובדן בע״ח*)קמה ש.
בס״ד

בת חולה בבית מאתמול, צריכה להישאר איתי עד יום א׳ לפחות. אחרי הרבה ימים כאלה שהשתבשו לי בתקופה האחרונה, מסיבות אחרות.

הגור הקטן שנולד לפני כמה ימים שנמצא ללא רוח חיים.
אני מצאתי אותו ככה. זה טלטל אותי ממש. מועקה ענקית בלב. מפגש עם חוסר חיים. בלי שום התראה. עכשיו סוף סוף בעלי הגיע לפנות אותו, אני לא הייתי מסוגלת (וכל הזמן הזה הרגשתי נורא שיש חיה מתה בתוך הבית. תחושה ממש-ממש לא נוחה כזאת...). אז כשהוא הגיע הסכר נפרץ ובכיתי ממש, מול הילדים והכל...

להבדיל (!!!) הזמנה להשתתף בנופש משפחתי שמלחיצה אותי ממש. אוהבת אותם ושמחה לראות אותם. אבל האווירה איתם לא קלה לי בכללי. בסדר לי לסעודה אחת ביחד. אבל יום? יומיים? כמה ימים? אני מרגישה שיהיה לי ממש לא טוב. מצד שני חלקם אנשים אהובים וכבר מבוגרים יחסית (שגם איתם יש את הקושי הנ״ל), שאין לדעת אם תהיה עוד הזדמנות כזאת בעתיד. וזה ממש עצוב לוותר על זה... וגם לילדים זה יכול להיות מה זה נחמד לצאת ככה עם בני הדודים... שוקלת שנצטרף ללילה אחד אולי. אבל גם זה מרגיש לי כמו הר ומערער אותי מאד.

חוסר סבלנות מטורף. תחושת חוסר אוויר.
לא מצליחה להיות אמפתית לילדה שכאובה. אין לי כוח לתלונות שלה שכואב לה, שמשעמם לה וכו׳. אוף. 😔
לא הצלחתי להכיל את התחושות של הילדים כשמצאנו את הגור. רציתי שנשב ונצייר את מה שקרה או משהו כזה. איפה?... בכלל לא התקרב לזה.

לא הצלחתי לבלות איתה זמן איכותי כלשהו ביומיים האלה שהיא בבית, מרוב עומס של דברים. זה יושב לי על נקודה רגישה של קושי לתקתק כל מיני דברים וזה מתסכל אותי ממש. ואני מפחדת שגם החופש הגדול ייראה פחות או יותר ככה באחוזים גבוהים. כי זה היה ככה גם בשנים האחרות. אומנם יש מלא זכרונות טובים מהחופשים. אבל ביום-יום, קשה לי שהיום מתחיל מאוחר, שארוחת הבוקר היא סופר מאוחרת, וגם ארוחת הצהריים... ושאני ככ מעט איתם בפועל, למרות שכולנו בבית. עד עכשיו לא הצלחתי לשנות את הדפוס הזה, למרות שאני מנסה כל הזמן.

זאת תחושה שעוברים עלי או על המשפחה שלנו ימים נטולי כל משמעות או ערך. בעוד שיש לי הזדמנות להיות עם הילדים. אבל אני פשוט לא מצליחה, טכנית, רגשית...

מרגישה היום שאני והאמא שאני רוצה להיות - במרחק אלפי ק״מ אחת מהשנייה.

משתפת אתכן לא כדי להגיד שאני חושבת שאני באמת גרועה. אני יודעת שבכללי אני בסדר וגם טובה בסך הכל ב״ה. אני כותבת לכן כי אני מרגישה ממש צורך להניח את הדברים, לשתף חברות כדי שלא אמשיך להסתובב לבד עם המועקה הזאת ולקבל חיבוק. על הגור (שוב דומעת, מה יהיה...) 😢, על התקיעות של היום, על הקושי ששוב התוכניות משתנות לי ועל אי ההצלחה לעשות מלימון לימונדה...

מבינות אותי?
היי מאמאמשמעת עצמית
לכי רגע לחלון
לא משנה מה יש שם לראות.

תנשמי עמוק
ועוד אחת
ועוד אחת

ותגידי בקול "מחר יום חדש"
הכל יהיה בסדר.

תבכי קצת
ושימי שיר או תזמזמי: "כי אנו בניך ואתה אבינו"

ואז כוס מיץ קר
או כוס קפה נעים
ושוקולד.

ולאט לאט תשתחרר המועקה הזאת שסותמת לך את הגרון ובורחת לך מהעיניים...

מחבקת אותך
אישה יקרה ונדירה שאת

תודה נשמה, הבאת לי דמעות עכשיוקמה ש.
בס״ד

אני מחכה במרפאה לתור לרופא עבור ילד אחר עכשיו... ואז צריכה לצאת לעבוד, אחזור מאוחר... ממש ממש רוצה ליישם את מה שכתבת. אבל לא מסתדר לי טכנית 😔

תודה ממש על החיבוק!!!
וואו קשהמשמעת עצמית
.נסי לדמיין אותך עושה את זה...
בדמיון אין מגבלות של מקום או זמן
אם יש לך עוד כמה דקות עד שיקראו לך לרופא (תיזהרי שלא יאשפזו אותך או משהו 🙈)
תהיי איפה שתרצי
בים, ביער, בשדה של חמניות, בפרדס של תפוזים, בגן חיות, בבית של ספתא, בגינה של ילדותך.
לכי שניה לאיזה מקום מחבק...

אנחנו כאן איתך.
הלוואי... אני מה זה לא שם 😣קמה ש.
בס״ד

איחור של 1:40 בתור...
הכי מבינות בעולםםםםםםדפני11
יש ימים כאלו
יש גם תקופות כאלו

זה פשוט קורה.

אין ככ מה לעשות עם זה,חוץ מלתת לגל לחלוף. לא להתבאס עליו,לא לחכות שיעבור, לא להיות עם ייסורי מצפון שהוא כאן.
פשוט לתת לו להיות. לנשום לתוכו, כמו ציר. הגל הזה יחלוף. מבטיחה. ויגיעו ימים טובים יותר, מאירים יותר,מפוייסים ומחבקים.
התינוק עוד יצא,בעוד כמה צירים.
בינתיים קבלי ממני חיבוק גדול.
זה עוד מעט יחלוף
❤❤❤❤❤❤❤
תודה מותק, מנסה...קמה ש.
בס״ד

ממש מעריכה את התגובה!
וואי קמה ⁦❤️⁩ מלא דברים מציפיםשמש בשמיים
זה ממש קשוח, ילדה חולה, ואובדן של הגור ולראות אותו ככה ועומס במחשבות ובתוכניות ובזמן... ותיכנון לנופש שמציף אותך ומקשה עלייך... זה באמת כמעט בלתי אפשרי להיות אמא סבלנית כשיש עלייך כל כך הרבה עומס...

לא ממש יודעת איך לעזור, אבל רוצה לשלוח לך חיבוקים , וללחוש לך באוזן שהכל יהיה בסדר...
תודה נשמה!!קמה ש.
בס״ד

באמת לפחות אתן כאן ❤️
חיבוק גדול❤️❤️❤️בארץ אהבתי
יש לי הרבה מחשבות, ואני צריכה זמן כדי לכתוב אותן.
אבל בינתיים רק שולחת חיבוק.
את אישה ואמא מדהימה ומהממת, וגם זמנים של קושי לא ישנו את מי שאת ואת מה שיש בך.
וכמו שאת תמיד כותבת ומחזקת אחרים - בזמן הקושי קשה לראות את זה, אבל אחר כך אפשר להסתכל אחורה ולראות איך גדלנו מתוך מה שעברנו. הלוואי שזה יקרה מהר...❤️
תודה אהובה, מעריכה ממש את החיזוק!!קמה ש.
ברוררהמקורית
ברור שמבינות אותך.
כמה דברים ביום אחד. איזה עומס..
רגשי ופיזי.

אני לעצמי כן לוקחת את הזמן כדי להרגיש, הבנתי שלי זה לא טוב להסיח את הדעת כי אחרת זה מציף אותי. אז אולי עכשיו צריך להיות על אוטומט כי היום הזה עמוס אבל בהמשך אולי תפני לעצמך זמן לעצמך היום, מחר, מתישהו כדי לעבד את הרגשות. לפרק את הקשיים אחד אחד וקודם כל להבין שזה ממש נורמלי. ואת עדיין אמא מהממת ואישה מאירה ומיוחדת.
ואחרכך לנהל סדרי עדיפות רגשיים כדי להתפנות לכל דבר בזמנו. נגיד עכשיו את עם הילדה, אז תפני את הראש מהאירוע עד הערב ותחפשי פתרונות לכך כשאת פנויה לזה ולא כשאת מוצפת מהיומיום.

חיבוק ענק אהובה ❤️
תודה גדולה המקורית יקרה!!קמה ש.
בס״ד

לקחתי לי את מה שכתבת ❤️
באהבה יקרה 🌺המקורית
קמושהשם בשימוש כבר
חיבוק גדול גדול...
אני תמיד מרגישה קטנה מלייעץ לך, אבל להקשיב ולחבק אני יודעת אז..
חיבוק גדול ומקווה שטיפ טיפה גם מנחם💗💗💗
חיבוק שלך, זה מה זה יקר לי, שתדעי. באמת.קמה ש.
בס״ד

תודה יקרה!
ובטח שיכולה לייעץ, כולנו לומדות מכולנו...
ויש לגמרי דברים שלמדתי ממך... (שם, שם) 💕
💞💞💞השם בשימוש כבר
אוהבת אותך 💞
יקרה שלנו!! איזה מדהימה את!אוהבת את השבת
כיף שכתבת זה כ"כ בריא וחשוב!!!!!
וזה ממש ההתחלה של הריפוי

אני לא בפניות להגיב ולהעמיק אבל רק משהו שתפס אותי
ימים נטולי כל ערך?
ממש לא
עצם השהות שלך איתם בשלווה או לא בשלווה
עצם הנוכחות
מלאת ערך משמעות וחשובה הרבה יותר מכל סדנאות שהיית מאלצת את עצמך לעשות להם

גם לספוג את אמא כמו שהיא , מתמודדת עם האתגרים של החיים, בטח אמא כמוך זה ממש חשוב ואולי הכי חשוב יותר מחוויות שיא כאלה ואחרות..
אוהבת את השבת יקרה!קמה ש.
בס״ד

תודה ממש על תגובתך!!
יש לך מילים כאלה טובות תמיד...

אפשר אבל להקשות קצת? כדי להבין... ואולי גם כדי להתחבר ולהצליח להפנים (אלא אם כן אני זאת שאשכנע אותך 😏) -

למה יש ערך, מבחינת הילדה, בזה שנמצאות יום שלם בבית (יומיים למעשה) ואני בקושי מתייחסת אליה?

נגיד אתמול היה כזה:

- עושה ספורט בבוקר (מצריך סידור רציני של הסלון הקטן וההפוך לפני. הספורט חשוב לי מאד פיזית ונפשית ולאחרונה יש הרבה ימים שמתפספסים לי),
- מתלקחת,
- מפעילה מכונות (הייתי חייבת ממש, המצב היה קיצוני),
- מתארגנת (להתלבש, להתאפר, להתפלל תפילה קצרה)
- ארוחת בוקר מאוחרת
- טיפלה יושבת איתה על אנגלית כי היא צריכה חיזוק
מנסה לקחת הפסקה בחדר, חצי הולך
- ההורים שלי צריכים להגיע אז שוטפת קצת את הרצפה שהייתה מטונפת (והסריחה את הבית 🙈, מחילה על הפרטים)
- אחרי הביקור שלהם, יוצאת להפסקה באמת
- ארוחת ערב
- לילה טוב עצבני

זה לא שהיא הייתה לגמרי לבד. היא הייתה עם אחותה הקטנה הפעוטה... ובחלק מהזמן עם האח שלה, אחרי שהוא חזר מהקייטנה. אבל בגדול *אני* לא הייתי... לא לשיחה, לא להרגעה, לא למשחק...

היום היה יותר קצר כי כבר סביב 3 יצאתי לביקור ההוא אצל הרופא ומשם בערך לעבודה. אבל הוא היה די דומה. רק עם בדיקת כינים ארוכה באמצע (כן... יש גם את זה ברקע... הכיתה שלה נדבקה בצורה רצינית ואני מבלה הרבה מזמני בשבוע האחרון על הראש של שני הילדים שלי שנדבקו). בדיקה די עצבנית האמת (בדרך כלל אני דווקא די נינוחה בזה). והגילוי של מה שקרה עם הגור. וזהו...

את רואה בזה ערך? 🤨

קחי את הזמן, את ממש לא חייבת להגיב לי עכשיו... ❤️

נב - שלחתי לך שיחה אישית אתמול אבל בגלל שיש כרגע כל מיני תקלות עם המסרים והשיחות האישיות אני לא בטוחה שקיבלת.
בטח ערך!!!!!!!!!!!!!אוהבת את השבת
אני לא יודעת איך לכתוב את זה הכי ברור
היא ראתה דוגמה לאמא שמשקיעה שעצמה ומקדישה זמן לספורט כדי לעזור לעצמה גופנית ונפשית
גם אם זה דורש את סידור הסלון
זה מתנה עצומה!!!!!!

היא ראתה אמא שמשקיעה בכביסות ודאגה לבית
היא ראתה אמא שמכינה את הבית לכבוד סבא וסבתא!!!!!! זה עצוםםם
היא ראתה אמא שמתארגנת מסודר ואוכלת ארוחת בוקר
היא קיבלה זמן חיזוק באנגלית!!!!
היא קיבלה ארוחת ערב בסוף יום כזה!

(בטוחה שיש ימים שאת עם יותר תשומת לב אישית כי כמוהן שזה גם חשוב וצריך איזונים)

אבל את יודעת כמה היא קיבלה מהיום הזה??
המוןןןן

זה כ"כ חשוב!!
הלוואי שהיה לי את זה כילדה!

אמא שלי שיש לה הרבה זכויות
לא ידעה לעשות את הדברים האלה..
מרוב גאנגלינג לא ידעה לעצור לפעילות גופנית,
לא לצחצח שיניים
לא להתקלח
לא להתלבש,
לא לאכול,
לא לארגן את הבית מבחינת אריחות וכביסות
וקרסה בסוף יום ככה שלא היה ארוחות ערב כ"כ..

וחלילה לא בשיפוטיות- יש לה את הסיבות שלה..

אבל אני בהתמודדות יומיומית עדיין עם זה,
הפנמתי את ההרגלים של לא לראות את עצמי
ולא לעשות בצורה מסודרת
אני יכולה תקופות שלמות של עומס לא לצחצח שיניים בבוקר ובטח לא להתלבש ולהתפלל
פעילות גופנית אין מה לדבר ששנים לא עשיתי
גם לארגן את הבית לסבא וסבתא אמא שלי לא כ"כ הצליחה ולמדתי מזה על דרך השלילה.

אבל אני לא יודעת איך להסביר כמה יום כזה מלא מלא ערך עבורה!!
עשית את הדברים הכי חשובים לעשות וזה מתנה גדולה בשבילה לראות את זה ולספוג מזה!

(ואני כותבת בכזאת נחרצות כי ברור שאם כלללל הימים היו בלי זמן אישי אז זה לא היה מאוזן אבל אני בטוחה שיש ימים שאת יותר פנויה אליה.. )

ולראות איך את מתמודדת עם מוות של גור
זה גם לימוד חשוב...
ושאת לא מוותרת על תור לרופא ומשקיעה בזה את מה שצריך

אני מרגישה שלמדתי ממה שחוויתי שהכי חשוב זה לספוג מאבא ואימא איזון והשקעה בדברים החשובים באמת בחיים, ומתוך זה מקבלים הכי הרבה כוחות.

וזה גם המצפן שלי - מה הכי נכון לעשות מבחינת התמונה השלימה ועם זה ללכת ובלב שלם.. כמובן שאפשר לחשוב בלילה איך לשפר (כמו ש @תיתי2 כתבה היום ואהבתי) אבל להיות בלב שלם עם ההחלטות על הדברים החשובים שאת משקיעה בהם..

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
ותודה על המילים החמות
ועל ההשקעה שלך לפרט מה היה ומה מטריד אותך עדיין זה כזה חשוב!!
ואני מוחמאת שאת מתייעצת איתי בכלל...🤭

ונ.ב. קיבלתי את השיחה , תודה על ההשקעה המטורפת בכתיבה!!!!! אני ביממות של טירוף ולא הספקתי להגיב כי רציתי לענות מושקע גם😁😁
וואו... אוהבת את השבת... ממש לא ראיתי את זה ככה...קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ט' בתמוז תשפ"ב 00:15

בס''ד

התשובה שלך הייתה לי כ''כ משמעותית...

ממש הרגשתי שאוטוטו הדמעות מגיעות, מלקרוא אותה.

(קראתי אתמול, אבל הייתי במרתון של דברים עד עכשיו בערך).

לגמרי הפכת לי את הקערה על פיה...

ממש לא הייתי חושבת על הדברים האלה לבד.

(אם כי רק אסייג לשם ההגינות שדווקא לא הגבתי הכי נחמד כשגיליתי את הגור, אז אני לא יודעת אם היא באמת למדה משהו שם. וכמו כן, ובכן, באחד מהיומיים האלה, גם ארוחת צהריים מאורגנת לא באמת הייתה, וביקשתי מהגדולים לקחת לחם ולמרוח משהו עליו. וארוחת הערב, בעלי הכין).

שולחת חיבוק על כל מה ששיתפת, 

כל הדברים האלה שראית או שדווקא לא ראית והם היו חסרים לך בילדותך.

אני תפילה (וגם אמונה) שכן תצליחי להתגבר על כל מה שאת מושפעת עדיין בהקשר הזה, ושתיצרי מודלים חילופיים נהדרים במשפחה שלך. ממש מאמינה בך מאד!

ותודה רבה שהסברת, זה ממש האיר את הדברים תחת אור אחר...

ובטח מתייעצת איתך! ותראי כמה היה לי משתלם ושווה, תודה ענקית שוב ❤

קמה יקרה ואהובה❤️בארץ אהבתי
את כל כך מלאה ברגישות, כל כך אכפתית כלפי הילדים שלך, כל כך רוצה לנצל את הזמן שלך איתם, שהם ירגישו אותך, ותצברו חוויות טובות, והם יקבלו מהנוכחות שלך איתם, ואת כל כך רוצה לעבור איתם את החוויות הרגשיות שהם עוברים, ולעזור להם לעבור אותן ברכות ולעבד אותן רגשית. ואת רוצה להשקיע בקשר עם המשפחה, גם כשקשה לך השהות איתם, וחשוב לך שהילדים יהיו עם בני הדודים, ויפגשו גם עם הקרובים האהובים והמבוגרים.
את גם כל כך רגישה כלפי עצמך, כל כך מודעת למה שאת זקוקה לו - שמה לב לצרכים שלך, לרגשות שמסעירות אותך, לחששות שלך. מנסה למצוא את הדרך בתוך כל הסערות שמגיעות מכל הכיוונים.
ואת גם כל כך אנושית. את לא יכולה להיות מושלמת - גם כלפי עצמך, וגם כלפי הילדים שלך, וגם כלפי המשפחה המורחבת, כשאת בתוך כל כך הרבה דברים מסביב שמקשים עלייך.

וזה נשמע שבאמת עשית היום את המקסימום שלך.
הצלחת קודם כל לדאוג לצרכים שלך.
ודאגת למה שצריך בבית - כי גם כשקשה לך, יש לך את האחריות להמשיך לדאוג למה שאי אפשר לדחות לפעם אחרת.
וברור שלא הכל היה מושלם. כי בזמן סערה אנחנו מנסים קודם כל לשרוד, להרים את הראש מעל המים. ואי אפשר לצפות מעצמנו להתנהל כמו שאנחנו מצליחים בזמן רגוע ושליו.

ואת מהממת שבתוך כל הקושי, את עדיין רואה את מי שסביבך, וכל כך רוצה לעשות טוב לכולם, וכל כך כואב לך כשאת לא מצליחה כי אין לך את הכוחות והפניות בשביל זה.

האמת שאני כותבת לך, ואני חושבת לעצמי שהייתי יכולה לכתוב לעצמי דברים דומים שלשום, כשהיה לי גם יום מתסכל ועצבני שהרגשתי ממש רע עם עצמי.
אז אני ממש מבינה את ההרגשה שלך.
אבל מבחוץ הרבה יותר קל לי להגיד לך, שבאמת הרצונות שלך, שמשתקפים מכל הודעה שאת כותבת, ובמיוחד מההודעה פה, דווקא מתוך הקושי שאת מרגישה, זה באמת באמת העיקר.
והקשיים הם חלק מהמסלול שלנו, ויש להם תפקיד אחר. ויש לנו עבודה אחרת בתוך הזמנים של הקושי. ולפעמים את התועלת שלהם אפשר לראות רק בראייה לאחור, ורק מרחוק.

יש לי עוד מה לכתוב על מה שהזכרת בעניין החשש מהחופש וממריחת הזמן שיש בו.
גם אצלי זה אחד הדברים שקשה לי בחופש. אבל דווקא השנה הצלחתי להתחיל אחרת (אחרי שלשום שהיה גרוע, אתמול והיום דיברנו על הדברים ביחד והצלחתי ליצור ביחד עם הילדים סדר יום שממש עוזר להתחיל את הבוקר כמו שצריך).
אם תרצי לשמוע על זה יותר, אני אשתדל לפרט מחר.
ומוסיפה עוד חיבוקבארץ אהבתי
על המוות של הגור...
זו באמת חוויה מטלטלת. ולהיות זו שמוצאת אותו ככה, ואז להיות איתו בבית עד שהבעל יגיע כדי לפנות אותו, זה באמת קשה ומסעיר את הנפש.
ממש חיבוק על זה❤️❤️❤️
בארץ אהבתי יקרה! ממש תודה על ההודעה הזאתקמה ש.

בס''ד

זה היה לי ממש משמעותי, כל השיקוף הזה שעשית של הדברים שכתבתי.

ממש הרגשתי שראית את כל מה שעבר עלי, סעיף-סעיף, שהבנת ושהזדהית. כולל על הסיפור של הגור, שם הרגשתי שאני ממש זקוקה שישקפו לי את התחושות שעברתי, כי הן היו חזקות.

פשוט תודה.

ובטח שאשמח לקרוא מה הצלחתם לשנות כדי שהחופש הגדול יעבוד לכם יותר טוב מבחינת הזמנים. ותודה שוב ❤

מפרטת לגבי סדר הזמנים בחופשבארץ אהבתי
תמיד כשמדברים על חופש, יש הרבה שממליצים לעשות 'סדר יום' קבוע. מסבירים שזה עוזר לילדים להתארגן, ולדעת מה הולך להיות, וכו'.
ואף פעם לא עשיתי את זה. כי הלחיץ אותי שאני צריכה להחליט מראש מה הולך להיות. והרגשתי שזה יותר מגביל מאשר מאפשר. ולא רציתי להיות מקובעת לסדר יום קבוע, כי אז איפה אני מכניסה דברים מיוחדים שמתחשק לי לעשות רק מידי פעם?
ואז פעם קראתי את הפוסט הזה של בהתהוות -
למה סדר יום קבוע זה לא בשבילי | הורות בחסד
וזה חיזק אותי שזה בסדר להיות בלי סדר יום. ושיש לזה גם יתרונות.

אבל באמת היה לזה גם את החיסרון, שהרבה פעמים הבוקר נמרח. אם לא היתה פעילות מיוחדת שיוצאים אליה בבוקר, יכולנו להגיע לארוחת בוקר גם ב10:30 או אפילו אחרי. ולא אהבתי את זה.

והשנה, ביום הראשון של החופש (אנחנו בלי קייטנות, אז זה כבר היה בשבוע שעבר..) היה לנו יום ממש קשה. שהתחיל מבוקר מרוח מאוד, והרגשתי שזה השפיע גם על כל המשך היום.

אז בבוקר אחר כך דיברנו ביחד בארוחת בוקר, וחשבנו איך אנחנו רוצים שיראה החופש שלנו. והעלינו (אני והילדים ביחד) המון רעיונות לדברים כיפים שאפשר להספיק בחופש (גם דברים שיוצאים אליהם, אבל בעיקר דברים שאפשר לעשות בבית שכל השנה לא תמיד יש זמן אליהם). ואם הייתי עושה את זה שוב, הייתי כותבת את כל הרעיונות (אולי עוד נעשה את זה בהמשך, אבל זה היה בזרימה תוך כדי ארוחה אז לא כתבנו).
ואז אחרי שכולם התלהבו מכל הרעיונות, דיברתי איתם על זה שבשביל להספיק את כל הרעיונות, צריך להתחיל את הבוקר בהתארגנות יותר זריזה. כי אחרת לא נספיק הרבה.
ואז קבענו סדר יום. וגם כתבנו אותו. וזה סדר יום שלא מחייב שום פעילות קבועה, אבל זה כן קובע את המסגרת של היום. חלק מהדברים כתובים עם שעה, וחלק בלי, רק בשביל לארגן מה עושים אחרי מה.
אז בהתחלה יש את כל השלבים של התארגנות הבוקר (להתלבש קמים שעת הכי מאוחרת שאפשר להתחיל, להתפלל, לאכול ארוחת בוקר - עם דעה כתובה אבל בפועל זה קצת גמיש, ואז סרט מערוץ מאיר - כי הם תמיד רוצים, אז שלפחות זה יהיה תחום בזמן ולא משהו שמבקשים במשך כל היום), ואחר כך יש זמן שנשאר ריק, וכל יום אנחנו מחליטים מה אפשר להכניס אליו. ואז בהמשך היום יש ארוחת צהריים, וקצת זמן חופשי, ואז זמן להיפגש עם חברים או לצאת החוצה (או לפעמים בריכה), ובסוף מקלחות, ארוחת ערב, והולכים לישון.
וליד כל שלב השארנו ריבוע ריק, וגם הוספתי ציורים סמליים כדי שגם הקטן יוכל לעקוב ולהבין, ובסוף לימנצתי את הדף (עם דף למינציה שגיהצתי, אבל אפשר גם סתם לשים בניילונית), וכל יום מסמנים עם טוש מחיק את כל השלבים, ומוסיפים את הפעילות שבחרנו להיות במקום הריק שנשאר.
ואני מרגישה שזה ממש מארגן אותם. עברנו כבר כמה ימים ככה וזה ממש היה טוב.
וואו ממש, ממש, ממש תודה!קמה ש.
בס״ד

זה עוזר לי לקרוא שאת מכירה ומבינה את הסיטואציה הזאת. אני מרגישה שבזכות זה שאת היית שם, קל לי יותר לרצות לנסות ליישם את העניין של הלו״ז. בשביתה כן כתבתי על דף את רצף הפעולות של הבוקר (גם עם ציורים סמליים) וחשבתי שזה יהיה בסיס להתארגנות גם של החופש הגדול. זה היה טוב האמת. אבל לא שמתי שעות. אנסה ליישם בע״ה.

תודה ממש!!
בשמחה!❤️בארץ אהבתי
מקווה שזה יעזור לכם...
אני רק רוצה להוסיף משהו קטןמחי
כי כתבו לך כבר הרבה דברים חכמים ❤️
את אמא מהממת ומשקיעה, את מודעת היטב לחשיבות של להיות נוכחת ולתת תשומת לב אישית. אז אם לא עשית את זה ביומיים האחרונים, זה לא מרוע. זה אומר שפשוט לא היית מסוגלת, זה היה בלתי אפשרי מרוב עומס טכני ונפשי. אז אין לך מה לשפוט ולהלקות את עצמך. עשית כל מה שביכולתך, וה' לא מצפה ממך ליותר.
אני מקווה שאת ישנה עכשיו, ומחר בעז"ה יהיה יותר טוב ❤️
תודה אהובה על המילים הטובות האלה!קמה ש.

ברור שמבינותפרצוף כרית

איזה בנאדם מתוק את!

איך שאת משתפת בהכי כנות,

חסר אנשים כמוך בעולם!

כשמוקפים באנשים שמשדרים שהכל מושלם, זה קשה פי כמה - אי אפשר לשתף , אי אפשר להרגיש טוב עם עצמך - 

והנה את מתארת דברים הכי רגילים והכי אנושיים שאולי כל ה"מושלמות" למיניהן בחיים לא היו חושפות

אז קודם כל, עשית לי טוב בעצם השיתוף - שאני נורמלית שעוברים עליי דברים דומים

וכן , זה באמת עצב לראות חוסר חיים, מבינה שהקשה עליך, וזה נשמע יותר עומס אחר שמתנקז שם (כמו הקש ששבר את גב הגמל..) - נשמע שיש דברים אחרי םשמעיקים עליך שגרמו לך לבכות בחוסר חיים של הגור... וכן בעלי חיים זה משהו מדהים, אני צריכה לגדל אחד! כרגע אין לי זמן כל כך....

והחופשה משפחתית = -אני הכי מזדהה, אני בהתלבטות הזו כל הזמן, שמזמינים אותי לשבתות עם אנשים שמתיחסיםאלינו כשקופים - וכל הזמן ההתלבטות - לבוא או לבוא? לחכות לבוא כשהם לא מגיעים? לא יודעת........... לאלוקים פתרונים........

אומרת לעצמי -וגם לך -

כנראה שעם אנשים היה ותמיד יהיה קשה, צריך איכשהוא להיות קליל ולא לקחת את זה מדי רציני, הם לא באמת מסתכלים עליי וחושבים עליי, אני יכולה לשבת בצד ולשמוח עם עצמי - לא צריכה שמישהו יתיחס ביחס מסוים או להיות תלויה באישור או ביחס שלהם..........

ולגבי האמהות, מוכר זה מתיש ותמיד את רוצה להיות האמא המתלהבת והמגניבה, אבל לא תמיד יש כח, ויש שחיקה ,ואת מוותרת על זמן נכבד מחייך כשאת איתם כדי לגדל אותם לדרך טובה בחיים - אז את מוותרת מן הסתם על חלומות שלך - וזו הקרבה רצינית ולפעמים זה נהיה קשה, כשבא לך פשוט לקחת אוטו וליסוע לים למשל... או לאיזה משהו לבד עם עצמך.... או עם חברות..

ונקודה נוספת לגבי הילדים - 

לא נורא שיש ימים "לא משמעותיים" - אני זוכרת כילדה זמנים כאלו שהיתי משחקת עם עצמי בנחת ואמא שלי היתה בבית ולא דברתי איתה, אבל עצם הנוכחות והבטחון שהיא משרה בבית - זה כיף וזה מלווה אותי לכל החיים התחושה הטובה הזו, אז אני מאמינה שגם אצלך - את לא באמת צריכה להעסיק אותם24 שעות ביממה...

נקודה נוספת לגבי הבת שלך שבוכה ומתלוננת - 

זה בסדר גמור, לפעמים דווקא צריכים לא להיות אמפטים אליהם כדי להנחית אותם לקרקע שיקלטו קצת להיות אפוטימים, ברור שרוב הזמן מומלץ להיו תאמא אמפטית, אבל לא נורא אם מדי פעם נגמר לך הכח והיא פשוט מרגישה את המציאות - שאין טעם להתלונן כ"כ הרבה.....
זה באמת מתיש לשמוע כל היום מישהו לא מרוצה ומתלונן........ זה בסדר גמור, ילד צריך גם ללמוד את זה לפעמים - שלפעמים הוא מגזים, ואת יכולה אולי להסיח את דעתה ולהגיד לה שתעשה משהו בתואנה ש"את צריכה לשטוף כלים/לעבוד  / אחר" - וכך זה לא פוגע, את רק בעדינות מסיחה את דעתה לכך שאת עסוקה מאוד, והיא קולטת בין השורות שיש עוד דברים בחיים חוץ מההתבכינויות שלה וכך גם לא אמרת בצורה פוגענית חלילה אלא בצורה מאוד עדינה שפשוט טכנית לא מתאפשר לך כרגע, ורומזת לה בין השורות שזה לא הדבר הכי חשוב בעולם.....

לא עשית שום דבר רע, אי אפשר להיות אמפתים 24 שעות, צריך גם לנקות/לסדר/זמן לעצמך וכו' - את בסדר גמור!!!!! לא עשית שום דבר רע!!!!! זה בסדר, , הילדה צריכה םג להתמודד עם התסכולים של עצמה ואת לא יכולה להיות לצידה 24 ש' 

מבינה אותך מאוד, חיבוק ענקקקקק קמוששש

פרצוף כריתוש, תודה נשמה על התגובה המושקעת שלךקמה ש.

בס''ד

ממש ממש מעריכה!

תודה על מה שכתבת, לגבי הכנות. עשה לי טוב לקרוא...

לגבי הגור, האמת היא שאני חושבת שהתגובה שלי קשורה לזה שזה היה קשה לצפייה... בערב בעלי שאל אותי איך בעצם גיליתי, שוב בכיתי מזה הרבה. והיום דיברתי עם שתי נשים שזה קרה להן והן סיפרו שהן גם הגיבו ככה, לקחו את זה קשה, כשמשהו דומה קרה להן.

זה היה לי קשה מבחינת זה שזה ישר לקח אותי למקום האימהי שלי. הרגשתי רחמים ממש גדולים על היצור הקטן והעדין הזה. חשבתי על האם. חשבתי על זה שאולי לא מספיק עשינו את מה שצריך, וזאת הייתה מחשבה די מטלטלת. הרגשתי שאני פוגשת משהו בלתי הפיך, משהו סופי, וגם זה היה לא קל. חשתי ממש בכל תא בגוף שאני פוגשת משהו טמא. ממש כמו שמלמדים שטהרה קשורה לחיים וטומאה להפסקת חיים. קשה לי לתאר בדיוק, אבל זאת הייתה חוויה מאד מסעירה... אז אני חושבת שזה יותר קשור אולי לרגישות הכללית מאשר לעומס יתר. 

ולגבי המשפחה, תודה יקרה. זה דווקא לא בקטע כזה ב''ה (מה שאת מתארת, זה הכי נורא!). אצלם ספציפית, זה יותר כי הרבה דברים מתנהלים בעצבים, והעצבים האלה מאד מקשים עלי, מאד מתישים אותי נפשית.

ממש תודה על כל מה שכתבת, על ההורות ועל זה שבדיעבד, זה גם יתרון מסוים, שהילדה לומדת שלפעמים התנהגות היא מוגזמת ומשפיעה לא לטובה על הסביבה. תודה על הזווית המנרמלת הזאת, זה ניחם בי משהו.

תבורכי ❤

בכיף אהובה! שמחתי מאוד!פרצוף כרית
ולגבי מה שכתבת על הגור-כי את אמא, -
גם לי קרה בתחילת האמהות שלי- שהילד הראשון כשסיים מעון בסוף שנה כמעט בכיתי מהתרגשות- שאני אמא... והבן שלי גדל.... ושאני לא מאמינה איך אני זוכה להיות אמא ולגדל ילד..... מרובהאהבה העצומה שלי אליו...

ממש עצם זה שאת אמא- את הופכת לאדם אחר, יותר רחמן, שנכמרים רחמייך על כל דבר.... וזה מהמם ומפתח אותנו מאוד, בעיניי
שבוכה בקלות מדברים.... לפעמים

אז מזדהה.....

ולגבי המשפחה- מוכר העצבים על נקיון וכו'.... ככה זה לפעמים כשמתארחים.. .... גם להם לא נוח לארח,אפילו שרצו, כי קצת מוותרים על הנוחות שלהם.....
תודה על כל ההזדהות שלך יקרה 💗קמה ש.
חיבוק ענק!!גלויה
תודה גלויה נשמה ❤קמה ש.

רק לגבי הגור - ביצעת את תפקידך כאמא באופן מושלם!אם מאושרת
אמא צריכה לקחת ללב ול"היבהל" מגור מת בבית!
מכל ההודעות שלך את מצטיירת לי כאדם מושלם ששמה לב לכל הדקויות והרגישויות,
אז דווקא בתור אמא מושלמת התנהגת מושלם👋👋👋
אני זוכרת שכשהיינו קטנים ואפרוח/דג נפח את נשמתו - אמא שלי לא יכלה להסתכל עליו בכלל- אנחנו פחות לקחנו ללב ממנה.
( לי קרה הפוך בשבת היינו אצל סבא וסבתא ופתאום קיפץ בע"ח לא מרנין בלשון המעטה כמובן כשכל הגברים היו בבית הכנסת.
הכי רציתי לעלות על השולחן ,אבל לא יכולתי,וגם היתה סבתא שלא יכולה ללכת ודאגתי לה- אז לקחתי מגב ויעה וניהלתי מרדף שארך זמן כי בדרך הבע"ח קיפצץ גם מהיעה עד שבסוף הגענו לחצר בשלום,
ומה אומרת לי הסבתא המבוגרת?! "איך עשית את זה - אשה צריכה לצרוח עד שבעלה יחזור")
חח איזה סיפור קורעעעעע😂🤭פרח לשימוח🌷
כמה את מהממת חיבוק
בכללי את נשמעת לי אחלה בן אדם שכדאי להכיר ואמא אלופה💓💓💓
*קמה🤦🏻‍♀️פרח לשימוח🌷
תודה אהובה על המילים הטובות ועל החיזוק הטוב 💕קמה ש.
תודה אם מאושרת יקרה על ההבנה שלך! 💕קמה ש.
בס״ד

אני ממש, אבל ממש, לא אדם מושלם או אמא מושלמת. אם הייתי אצלי בבית לפני חצי שעה, היית משתכנעת סופית!!! כן משתדלת מאד ב״ה. כמו כל אחת כאן, בפורום המקסים הזה. אבל מושלמת, מה זה לא...

וואי סיפור מלא אומץ 😅😅
חחחחחחח סיפור חמודפרצוף כרית
קמה יקרהאני זה א
חיבוק גדול על התחושות וטוב ששיתפת.
זה טוב להוציא וזה יכול ממש להקל על המועקה.
לגבי החופש הגדול
אולי ינחם אותך שגם אצלנו עבר התחלת חוםש לא פשוטה וצריכים ללמוד לאזן ולראות מה מתאים ומה סתם חלומות..
התאכזבתי נורא אבל החלטתי שאני לא שוקעת בזה ואני מנסה להפיק מזה את נלקחים להתייעלות. עשיתי לוח חוםש אבל היו שינויים ובפועל גם לא כל התוכניות היו מוצלחות אז שהוע הבא ננסה שוב ונראה איך להצליח יותר אבל מבחינתי עצם זה שזה במחשבה שלי זו כבר התקדמות ומאמינה שנמצא מה מתאים לנו..
לי מאוד עוזר שיש טבלה עם לוז מפורט זה גם עוזר לילדים ..
תודה יקרה! ננסה את נושא הלו״ז באמת בל״נ.קמה ש.
בס״ד

מקווה שהשבוע הנוכחי התחיל לך בטוב! 💗
חיבוק גדול גגדול גדול ❤❤❤נגמרו לי השמות

על הכל!

וואו כמה עברת!

רק לקרוא את זה לא היה לי אוויר...

בסופו של דבר את רק בן אדם יקרה!

בן אדם הכי מדהים שיש, אבל עדיין בן אדם!

וכל דבר ממה שכתבת, קל וחומר כולם יחד - דורש המון המון כוחות ואנרגיות.

ואי אפשר, פשוט אי אפשר להיות מלאכים...

רק לקרוא את מה שעברת עם הגור... וואו. באמת עוד חיבוק גדול

אותי אישית זה היה משבית לגמרי לגמרי לפחות יום שלם בלי יכולת לעשות כלום

מבינה אותך ממש ממש

ועוד בת שהייתה חולה בתוך כל זה

בתוך ימים שגם ככה השתבשו

בתוך שבירת שיגרה על שבירת שיגרה

בתוך נופש משפחתי מורכב שדורש המון כיוונונים ושינויים והתאמות לא קלות לכולם

להיות גם בתחושות שלך בכאב ובתדהמה וההלם במציאת הגור

וגם בשל הילדים

ןגם בתלונות של הבת החולה

וגם בניהול הבית השוטף, האחרוחות, העבודה, הבית, הילדים, הזוגיות, הניקיון, הכביסות ועוד ועוד...

ובטח שמבינות אותך יקרה!

ובטח שאת אמא מדהימה!

ואיזה כיף לקרוא ולחזור ולהזכיר לעצמך שהזכרונות מכל החופשים הם זכרונות טובים ומתוקים! במכלול שלהם! זה מה שחשוב, זה באמת מה שחשוב.

כנ"ל האמא הטובה שאת והבית המדהים שאתם מנהלים, המכלול כולו שהוא מדהים מדהים מדהים

גם אם יש ימים לא פשוטים שמאתגרים מכל מיני כיוונים פה ושם - זה לא מוחק בכהוא זה את כל הטוב העצום הזה!!!

ואת מאוד מעניקה להם משמעות

בעצם הנוכחות שלך

בעצם האהבה שלך

בעצם המשפחה המלוכדת שאתם

בעצם הידיעה שאת תמיד שם עבורם

זה המון

וזה בעצם הכל.

הכל בסדר יקרה!

וכאשר יגיעו גם ימים יותר מאווררים, יותר מאפשרים, יותר רגועים - הם גם יחוו אותך ברוגע ובפניות השלמה הזו ואיזה כיף להם! הם ממש זכו באמא שאת! ממש!

וגם בימים שיותר דורשים - הם זוכים באמא רגישה

ואנושית

שמנסה

ומשתדלת

ושמה לב גם לגבולות הפנימיים שלה

וקשובה לעצמה

ואלו לימודים מאוד מאוד מאוד מאוד חשובים!

כי גם הם כאשר יתקלו בגבולות פנימיים שלהם גם הם ילמדו ממך להיות קשובים לעצמם ולכוחות וליכולות שלהם!

גם הם לא ימתחו את הגבול שלהם עד לקצה ועד לפיצוץ

גם הם יהיו עם מודעות ורגישות נפלאה לעולם וגם לעצמם, לא פחות חשוב ואפילו יותר1

והם גם זוכים בהמון נוכחות

וחמלה

ואהבה

ורצון

ועשייה בתוך גבולות הגיזרה

ואני חושבת שיש עוד המון רק שכרגע לא מגיעה לכתוב באריכות יותר מפאת חוסר הזמן וכו', אבל דעי שיש בעיניי עוד המון המון המון דברים ענקים שהם מקבלים ולומדים ממך גם בימים כאלה ובטח שגם בימים יותר רגועים

ואת הכי הכי בסדר שיש, ויותר מכך!

❤❤❤

תודה נגמרו לי השמות יקרה!!קמה ש.אחרונה
בס״ד

תודה על ההבנה לגבי הגור!
ועל כל המילים הטובות!!!

ממש תודה שלקחת את הזמן, עצרת, והגבת לי ככה באריכות. 💕
מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שלי

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

תודה!ליני(:אחרונה
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

הריון עם התקן ודימוםמותקקק

התקן ושני פסים 

אנימיודעת שצריך להוציא את ההתקן, כרגע הוא עדיין בפנים כי הרופאה לא הצליחה להוציא

השאלה שלי היא לגבי הדימום, יש טעם לפניה דחופה לרופאה או שגם ככה אין מה לעשות עם זה?

דימום בינוני

להתקשר למוקד ולשאול?פילה
חיבוק גדול!!התייעצות הריון
תודה בנותמותקקק
אני בהלם, מרגישה ככ מושפלתמותקקק
מסתבר שהבדיקה היתה מזוייפת, לא שמצי לב שהיה כתוב שזאת "מתיחה חיובית של בדיקת הריון מזוייפת"

ארבעה ימים של רגשות מעורבים וטלטלה שנבעו משטות של אנשים משועממים

ולחשוב שאם לא הייתי עולה על זה הייתי כל חיי חושבת שזאת היתה הפלה

אמלההה איפה קנית את הבדיקות האלו?פרח חדש

הזמנתי מטמומותקקק
וואי וואיפרח חדש

ועוד ניסית להוריד את ההתקן... 🙈

מה??? אין גבול לאנשים. חוצפהיעל מהדרום
דווקא לא רואה את זה ככהמותקקק
זכותם למכור דברים כאלה, רק הייתי שמחה אם היו יותר מדגישים את זה שזה בדיחה
האמת שבהתחלה חשבתי שקונים כאילו בדיקה רגילהיעל מהדרום

לק"י

ואז מגלים שזה לא.

ואז הבנתי שהם מוכרים את זה לאנשים שרוצים לעבוד על אחרים. אבל זה גם מגעיל... זכותם למכור, אבל זה ממש רעיון חסר גבולות באנושיות.

מה??????שלומית.

אני בשוק שדבר כזה קיים

הכי לא מצחיק שיש 

🫂💙 סליחה, בטעות מאנונימיאנונימית בהו"ל
חיבוק גדול על ההרגשה המזעזעת!!מתיכון ועד מעון
אני בשוק. מי ממציא דבר הזוי שכזה?????אמהלה

ד"א, למה בדקת הריון אם יש לך התקן?

כי היה לי איחורמותקקק
ואני אחת כזאת שישר נכנסת לסרטים וחייבת לדעת
😱😱🫂🫂🫂רקאני
וואווו. הלם.באתי מפעםאחרונה

איזה נס שלא הוצאת את ההתקן!!

חיבוק , איזה חוויה מטלטלת! 

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

באהבהנפש חיה.
לראשונה בחיי טבילה כשהבעל במילואיםבאתי מפעם

אמאל'ה, זה הזוי.

לא יודעת אם יצליח לצאת. הוא נמצא במקום ממש חור מרוחק.

עוד לא עשיתי הפסק, אבל מתישהו שיהיה ההפסק, הטבילה יוצאת במועד על הפנים  ,  מה גם שאני מנסה להכנס להריון כבר 4 חודשים ולא הלך בנתיים.... מה עושים עם הטבילה? מה עושים עם ההריון? יש לכן נסיון/ תובנות? כמובן שינסה לצאת אבל זה מורכב מאוד. וגם אם יצא, לא בטוח בכלל שזה הביוץ... 

מצטערת לשמוע♡יהלוםנוצץ

אבל בעיקרון ממשיכים כרגיל כמה שאפשרי.

אם יצא הלוואי ומעולה, אם לא אז מניחה שתתראו בהמשך? עדיף לטבול בזמן. אם יוצא במועד ממש לא מתאים והוא ממילא בטוח לא מגיע אישית הייתי דוחה ביום.

מבחינת היריון/ביוץ וכו, לא בהכרח שיתפספס אבל גם אם כן לדעתי אין הרבה מה לעשות אם זה מצב חד פעמי. את יכולה לשאול רופאת נשים ולעקוב אחרי הביוץ, אולי זה פשוט יסתדר לבד.

לצערי אלה התובנות שלי בנושא, מקווה שיסתדר לטובה בעזרת ה'.

חיבוק ענק יקירתימדברה כעדן.

ממש ממש מתסכל....

תזכרי שה' יכול לעשות הכל... להוציא את בעלך מכל חור, שתיקלטו מתי שזה לא יהיה שתהיו ביחד לראשונה... תנסי להתמקד בהשתדלות שלך. מעבר לזה - 3 שותפים לאדם...

חיבוק... מנסיון זה באמת משוגע... 

וואי חיבוק יקרהואני שראחרונה

אחת הטבילות הקשות שהיו לי...

בגדול משתדלת להתנהל כרגיל.

טובלת בזמן.

מתפללת מלא לה' שיקח את המסירות נפש הזאת וירשום אותה לזכותנו כזוג ומשפחה ולעמ"י.

אם יש משהו שהוא יכול לעשות כדי לעזור לך לעבור את זה יותר בטוב - להגיד לו! לא לצפות בשקט. נגיד "אני אשמח שתעשה לי משלוח של × שאני אוהבת בערב הטבילה כדי שארגיש שאתה איתי מרחוק" או אם הוא יכול להיות זמין בטלפון וזה יעזור לך לדבר איתו...

ולהיות בחמלה עצמית. מותר לבכות ולהתבאס. מותר להיות אדישה ומנותקת. מה שעולה לך באותו רגע.

זה באמת מהמסירות נפש שלנו במילואים!!

בעז"ה שלא יהיה לנו יותר מזה.

ותיפקדו בקרוב ממש!

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

לא התקנתי אצלו אבל הוצאתי אצלואנונימית בהו"ל

ואז ב"ה במעקב הריון אצלו

הוא גם באמת לא ממליץ על הנובה טי בגלל המבנה

אני די בטוחה שהוא מביא מחול התקנים

הוא גם אמר שהוא נלחם להכניס את הספקולורומים הקטנים לבית חולים / מרפאות להקל על נשים 

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

פתותית השרשור1375422
למישהי יש המלצה על רופא מתקין באזור בצפון- טבריה כרמיאל וכו?
התקנתי לאחרונה אצל דר ברונו גנפיקסחנוקה

האמת היתי מלאת חששות מכתמים וכו

ב"ה

לפי הפסיקה שלנו ההתקנה אטסרת

עשיתי הפסק 4 ימים אחרי ההתקן

עם הדרכה מתאימה לכבי בדיקות 7 נקים והתנהךות בכללי

מאד מאד מרוצה

לא חלמתי שנתהליך יכול להיות ככ נעים

אחרי 3 חודשים חושבת שהיה שווה הנסיעה מהצפון וגם המחיר...

לא היה לך קשה המרחק?1375422אחרונה

לא צריך לבוא לביקורת? ואם יש בעיות/רוצים לקצר את החוטים/זה כואב וכו

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
כןאהבה.

עם כדור או בלי כדור,

כי דווקא הכמה ימים רצופים של החלומות היו בימים ששכחתי לקחת, מעניין 

לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקית

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

בדיקת מזוזות עוזרת. קריאת שמע מתוך הסידורמחי
חוץ מזה באמת לנסות לחשוב על דברים חיוביים לפני השינה, מצטרפת להמלצה להירדם עם הרפיה
אצלי קבוע היו סיוטים בהריונותעדינה אבל בשטחאחרונה
אח''כ גם בדקתי על זה בגוגל, וראיתי שזה קורה, וגם אני לפעמים הייתי הולכת לישון בחשש של מה סרט האימה שאני הולכת לראות הלילה..
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

אז נשמע שככה או ככהכמהה ליותר

צריך לחכות שבועיים לטבילה.
תודה!

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
צדקתכמהה ליותר

בשבת התחיל דימום כמו מחזור, דווקא זה ממש הרגיע אותי לראות את זה, כי היה מוזר לי שלא היה כלום

השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעיין

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

וואו, איזה קשה!!!כמהה ליותראחרונה

תוה על החיזוק שכתבת! ❤️
מאוד התחברתי למשפט אנחנו לא מבינים אבל מאמינים

ברוך ה אתמול התחיל דימום,זה הרגיע אותי שהכל תקין עם הגוף שלי

אולי יעניין אותך