יום קשהההההה 😪 (בין השאר - *טריגר אובדן בע״ח*)קמה ש.
בס״ד

בת חולה בבית מאתמול, צריכה להישאר איתי עד יום א׳ לפחות. אחרי הרבה ימים כאלה שהשתבשו לי בתקופה האחרונה, מסיבות אחרות.

הגור הקטן שנולד לפני כמה ימים שנמצא ללא רוח חיים.
אני מצאתי אותו ככה. זה טלטל אותי ממש. מועקה ענקית בלב. מפגש עם חוסר חיים. בלי שום התראה. עכשיו סוף סוף בעלי הגיע לפנות אותו, אני לא הייתי מסוגלת (וכל הזמן הזה הרגשתי נורא שיש חיה מתה בתוך הבית. תחושה ממש-ממש לא נוחה כזאת...). אז כשהוא הגיע הסכר נפרץ ובכיתי ממש, מול הילדים והכל...

להבדיל (!!!) הזמנה להשתתף בנופש משפחתי שמלחיצה אותי ממש. אוהבת אותם ושמחה לראות אותם. אבל האווירה איתם לא קלה לי בכללי. בסדר לי לסעודה אחת ביחד. אבל יום? יומיים? כמה ימים? אני מרגישה שיהיה לי ממש לא טוב. מצד שני חלקם אנשים אהובים וכבר מבוגרים יחסית (שגם איתם יש את הקושי הנ״ל), שאין לדעת אם תהיה עוד הזדמנות כזאת בעתיד. וזה ממש עצוב לוותר על זה... וגם לילדים זה יכול להיות מה זה נחמד לצאת ככה עם בני הדודים... שוקלת שנצטרף ללילה אחד אולי. אבל גם זה מרגיש לי כמו הר ומערער אותי מאד.

חוסר סבלנות מטורף. תחושת חוסר אוויר.
לא מצליחה להיות אמפתית לילדה שכאובה. אין לי כוח לתלונות שלה שכואב לה, שמשעמם לה וכו׳. אוף. 😔
לא הצלחתי להכיל את התחושות של הילדים כשמצאנו את הגור. רציתי שנשב ונצייר את מה שקרה או משהו כזה. איפה?... בכלל לא התקרב לזה.

לא הצלחתי לבלות איתה זמן איכותי כלשהו ביומיים האלה שהיא בבית, מרוב עומס של דברים. זה יושב לי על נקודה רגישה של קושי לתקתק כל מיני דברים וזה מתסכל אותי ממש. ואני מפחדת שגם החופש הגדול ייראה פחות או יותר ככה באחוזים גבוהים. כי זה היה ככה גם בשנים האחרות. אומנם יש מלא זכרונות טובים מהחופשים. אבל ביום-יום, קשה לי שהיום מתחיל מאוחר, שארוחת הבוקר היא סופר מאוחרת, וגם ארוחת הצהריים... ושאני ככ מעט איתם בפועל, למרות שכולנו בבית. עד עכשיו לא הצלחתי לשנות את הדפוס הזה, למרות שאני מנסה כל הזמן.

זאת תחושה שעוברים עלי או על המשפחה שלנו ימים נטולי כל משמעות או ערך. בעוד שיש לי הזדמנות להיות עם הילדים. אבל אני פשוט לא מצליחה, טכנית, רגשית...

מרגישה היום שאני והאמא שאני רוצה להיות - במרחק אלפי ק״מ אחת מהשנייה.

משתפת אתכן לא כדי להגיד שאני חושבת שאני באמת גרועה. אני יודעת שבכללי אני בסדר וגם טובה בסך הכל ב״ה. אני כותבת לכן כי אני מרגישה ממש צורך להניח את הדברים, לשתף חברות כדי שלא אמשיך להסתובב לבד עם המועקה הזאת ולקבל חיבוק. על הגור (שוב דומעת, מה יהיה...) 😢, על התקיעות של היום, על הקושי ששוב התוכניות משתנות לי ועל אי ההצלחה לעשות מלימון לימונדה...

מבינות אותי?
היי מאמאמשמעת עצמית
לכי רגע לחלון
לא משנה מה יש שם לראות.

תנשמי עמוק
ועוד אחת
ועוד אחת

ותגידי בקול "מחר יום חדש"
הכל יהיה בסדר.

תבכי קצת
ושימי שיר או תזמזמי: "כי אנו בניך ואתה אבינו"

ואז כוס מיץ קר
או כוס קפה נעים
ושוקולד.

ולאט לאט תשתחרר המועקה הזאת שסותמת לך את הגרון ובורחת לך מהעיניים...

מחבקת אותך
אישה יקרה ונדירה שאת

תודה נשמה, הבאת לי דמעות עכשיוקמה ש.
בס״ד

אני מחכה במרפאה לתור לרופא עבור ילד אחר עכשיו... ואז צריכה לצאת לעבוד, אחזור מאוחר... ממש ממש רוצה ליישם את מה שכתבת. אבל לא מסתדר לי טכנית 😔

תודה ממש על החיבוק!!!
וואו קשהמשמעת עצמית
.נסי לדמיין אותך עושה את זה...
בדמיון אין מגבלות של מקום או זמן
אם יש לך עוד כמה דקות עד שיקראו לך לרופא (תיזהרי שלא יאשפזו אותך או משהו 🙈)
תהיי איפה שתרצי
בים, ביער, בשדה של חמניות, בפרדס של תפוזים, בגן חיות, בבית של ספתא, בגינה של ילדותך.
לכי שניה לאיזה מקום מחבק...

אנחנו כאן איתך.
הלוואי... אני מה זה לא שם 😣קמה ש.
בס״ד

איחור של 1:40 בתור...
הכי מבינות בעולםםםםםםדפני11
יש ימים כאלו
יש גם תקופות כאלו

זה פשוט קורה.

אין ככ מה לעשות עם זה,חוץ מלתת לגל לחלוף. לא להתבאס עליו,לא לחכות שיעבור, לא להיות עם ייסורי מצפון שהוא כאן.
פשוט לתת לו להיות. לנשום לתוכו, כמו ציר. הגל הזה יחלוף. מבטיחה. ויגיעו ימים טובים יותר, מאירים יותר,מפוייסים ומחבקים.
התינוק עוד יצא,בעוד כמה צירים.
בינתיים קבלי ממני חיבוק גדול.
זה עוד מעט יחלוף
❤❤❤❤❤❤❤
תודה מותק, מנסה...קמה ש.
בס״ד

ממש מעריכה את התגובה!
וואי קמה ⁦❤️⁩ מלא דברים מציפיםשמש בשמיים
זה ממש קשוח, ילדה חולה, ואובדן של הגור ולראות אותו ככה ועומס במחשבות ובתוכניות ובזמן... ותיכנון לנופש שמציף אותך ומקשה עלייך... זה באמת כמעט בלתי אפשרי להיות אמא סבלנית כשיש עלייך כל כך הרבה עומס...

לא ממש יודעת איך לעזור, אבל רוצה לשלוח לך חיבוקים , וללחוש לך באוזן שהכל יהיה בסדר...
תודה נשמה!!קמה ש.
בס״ד

באמת לפחות אתן כאן ❤️
חיבוק גדול❤️❤️❤️בארץ אהבתי
יש לי הרבה מחשבות, ואני צריכה זמן כדי לכתוב אותן.
אבל בינתיים רק שולחת חיבוק.
את אישה ואמא מדהימה ומהממת, וגם זמנים של קושי לא ישנו את מי שאת ואת מה שיש בך.
וכמו שאת תמיד כותבת ומחזקת אחרים - בזמן הקושי קשה לראות את זה, אבל אחר כך אפשר להסתכל אחורה ולראות איך גדלנו מתוך מה שעברנו. הלוואי שזה יקרה מהר...❤️
תודה אהובה, מעריכה ממש את החיזוק!!קמה ש.
ברוררהמקורית
ברור שמבינות אותך.
כמה דברים ביום אחד. איזה עומס..
רגשי ופיזי.

אני לעצמי כן לוקחת את הזמן כדי להרגיש, הבנתי שלי זה לא טוב להסיח את הדעת כי אחרת זה מציף אותי. אז אולי עכשיו צריך להיות על אוטומט כי היום הזה עמוס אבל בהמשך אולי תפני לעצמך זמן לעצמך היום, מחר, מתישהו כדי לעבד את הרגשות. לפרק את הקשיים אחד אחד וקודם כל להבין שזה ממש נורמלי. ואת עדיין אמא מהממת ואישה מאירה ומיוחדת.
ואחרכך לנהל סדרי עדיפות רגשיים כדי להתפנות לכל דבר בזמנו. נגיד עכשיו את עם הילדה, אז תפני את הראש מהאירוע עד הערב ותחפשי פתרונות לכך כשאת פנויה לזה ולא כשאת מוצפת מהיומיום.

חיבוק ענק אהובה ❤️
תודה גדולה המקורית יקרה!!קמה ש.
בס״ד

לקחתי לי את מה שכתבת ❤️
באהבה יקרה 🌺המקורית
קמושהשם בשימוש כבר
חיבוק גדול גדול...
אני תמיד מרגישה קטנה מלייעץ לך, אבל להקשיב ולחבק אני יודעת אז..
חיבוק גדול ומקווה שטיפ טיפה גם מנחם💗💗💗
חיבוק שלך, זה מה זה יקר לי, שתדעי. באמת.קמה ש.
בס״ד

תודה יקרה!
ובטח שיכולה לייעץ, כולנו לומדות מכולנו...
ויש לגמרי דברים שלמדתי ממך... (שם, שם) 💕
💞💞💞השם בשימוש כבר
אוהבת אותך 💞
יקרה שלנו!! איזה מדהימה את!אוהבת את השבת
כיף שכתבת זה כ"כ בריא וחשוב!!!!!
וזה ממש ההתחלה של הריפוי

אני לא בפניות להגיב ולהעמיק אבל רק משהו שתפס אותי
ימים נטולי כל ערך?
ממש לא
עצם השהות שלך איתם בשלווה או לא בשלווה
עצם הנוכחות
מלאת ערך משמעות וחשובה הרבה יותר מכל סדנאות שהיית מאלצת את עצמך לעשות להם

גם לספוג את אמא כמו שהיא , מתמודדת עם האתגרים של החיים, בטח אמא כמוך זה ממש חשוב ואולי הכי חשוב יותר מחוויות שיא כאלה ואחרות..
אוהבת את השבת יקרה!קמה ש.
בס״ד

תודה ממש על תגובתך!!
יש לך מילים כאלה טובות תמיד...

אפשר אבל להקשות קצת? כדי להבין... ואולי גם כדי להתחבר ולהצליח להפנים (אלא אם כן אני זאת שאשכנע אותך 😏) -

למה יש ערך, מבחינת הילדה, בזה שנמצאות יום שלם בבית (יומיים למעשה) ואני בקושי מתייחסת אליה?

נגיד אתמול היה כזה:

- עושה ספורט בבוקר (מצריך סידור רציני של הסלון הקטן וההפוך לפני. הספורט חשוב לי מאד פיזית ונפשית ולאחרונה יש הרבה ימים שמתפספסים לי),
- מתלקחת,
- מפעילה מכונות (הייתי חייבת ממש, המצב היה קיצוני),
- מתארגנת (להתלבש, להתאפר, להתפלל תפילה קצרה)
- ארוחת בוקר מאוחרת
- טיפלה יושבת איתה על אנגלית כי היא צריכה חיזוק
מנסה לקחת הפסקה בחדר, חצי הולך
- ההורים שלי צריכים להגיע אז שוטפת קצת את הרצפה שהייתה מטונפת (והסריחה את הבית 🙈, מחילה על הפרטים)
- אחרי הביקור שלהם, יוצאת להפסקה באמת
- ארוחת ערב
- לילה טוב עצבני

זה לא שהיא הייתה לגמרי לבד. היא הייתה עם אחותה הקטנה הפעוטה... ובחלק מהזמן עם האח שלה, אחרי שהוא חזר מהקייטנה. אבל בגדול *אני* לא הייתי... לא לשיחה, לא להרגעה, לא למשחק...

היום היה יותר קצר כי כבר סביב 3 יצאתי לביקור ההוא אצל הרופא ומשם בערך לעבודה. אבל הוא היה די דומה. רק עם בדיקת כינים ארוכה באמצע (כן... יש גם את זה ברקע... הכיתה שלה נדבקה בצורה רצינית ואני מבלה הרבה מזמני בשבוע האחרון על הראש של שני הילדים שלי שנדבקו). בדיקה די עצבנית האמת (בדרך כלל אני דווקא די נינוחה בזה). והגילוי של מה שקרה עם הגור. וזהו...

את רואה בזה ערך? 🤨

קחי את הזמן, את ממש לא חייבת להגיב לי עכשיו... ❤️

נב - שלחתי לך שיחה אישית אתמול אבל בגלל שיש כרגע כל מיני תקלות עם המסרים והשיחות האישיות אני לא בטוחה שקיבלת.
בטח ערך!!!!!!!!!!!!!אוהבת את השבת
אני לא יודעת איך לכתוב את זה הכי ברור
היא ראתה דוגמה לאמא שמשקיעה שעצמה ומקדישה זמן לספורט כדי לעזור לעצמה גופנית ונפשית
גם אם זה דורש את סידור הסלון
זה מתנה עצומה!!!!!!

היא ראתה אמא שמשקיעה בכביסות ודאגה לבית
היא ראתה אמא שמכינה את הבית לכבוד סבא וסבתא!!!!!! זה עצוםםם
היא ראתה אמא שמתארגנת מסודר ואוכלת ארוחת בוקר
היא קיבלה זמן חיזוק באנגלית!!!!
היא קיבלה ארוחת ערב בסוף יום כזה!

(בטוחה שיש ימים שאת עם יותר תשומת לב אישית כי כמוהן שזה גם חשוב וצריך איזונים)

אבל את יודעת כמה היא קיבלה מהיום הזה??
המוןןןן

זה כ"כ חשוב!!
הלוואי שהיה לי את זה כילדה!

אמא שלי שיש לה הרבה זכויות
לא ידעה לעשות את הדברים האלה..
מרוב גאנגלינג לא ידעה לעצור לפעילות גופנית,
לא לצחצח שיניים
לא להתקלח
לא להתלבש,
לא לאכול,
לא לארגן את הבית מבחינת אריחות וכביסות
וקרסה בסוף יום ככה שלא היה ארוחות ערב כ"כ..

וחלילה לא בשיפוטיות- יש לה את הסיבות שלה..

אבל אני בהתמודדות יומיומית עדיין עם זה,
הפנמתי את ההרגלים של לא לראות את עצמי
ולא לעשות בצורה מסודרת
אני יכולה תקופות שלמות של עומס לא לצחצח שיניים בבוקר ובטח לא להתלבש ולהתפלל
פעילות גופנית אין מה לדבר ששנים לא עשיתי
גם לארגן את הבית לסבא וסבתא אמא שלי לא כ"כ הצליחה ולמדתי מזה על דרך השלילה.

אבל אני לא יודעת איך להסביר כמה יום כזה מלא מלא ערך עבורה!!
עשית את הדברים הכי חשובים לעשות וזה מתנה גדולה בשבילה לראות את זה ולספוג מזה!

(ואני כותבת בכזאת נחרצות כי ברור שאם כלללל הימים היו בלי זמן אישי אז זה לא היה מאוזן אבל אני בטוחה שיש ימים שאת יותר פנויה אליה.. )

ולראות איך את מתמודדת עם מוות של גור
זה גם לימוד חשוב...
ושאת לא מוותרת על תור לרופא ומשקיעה בזה את מה שצריך

אני מרגישה שלמדתי ממה שחוויתי שהכי חשוב זה לספוג מאבא ואימא איזון והשקעה בדברים החשובים באמת בחיים, ומתוך זה מקבלים הכי הרבה כוחות.

וזה גם המצפן שלי - מה הכי נכון לעשות מבחינת התמונה השלימה ועם זה ללכת ובלב שלם.. כמובן שאפשר לחשוב בלילה איך לשפר (כמו ש @תיתי2 כתבה היום ואהבתי) אבל להיות בלב שלם עם ההחלטות על הדברים החשובים שאת משקיעה בהם..

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
ותודה על המילים החמות
ועל ההשקעה שלך לפרט מה היה ומה מטריד אותך עדיין זה כזה חשוב!!
ואני מוחמאת שאת מתייעצת איתי בכלל...🤭

ונ.ב. קיבלתי את השיחה , תודה על ההשקעה המטורפת בכתיבה!!!!! אני ביממות של טירוף ולא הספקתי להגיב כי רציתי לענות מושקע גם😁😁
וואו... אוהבת את השבת... ממש לא ראיתי את זה ככה...קמה ש.
עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך ט' בתמוז תשפ"ב 00:15

בס''ד

התשובה שלך הייתה לי כ''כ משמעותית...

ממש הרגשתי שאוטוטו הדמעות מגיעות, מלקרוא אותה.

(קראתי אתמול, אבל הייתי במרתון של דברים עד עכשיו בערך).

לגמרי הפכת לי את הקערה על פיה...

ממש לא הייתי חושבת על הדברים האלה לבד.

(אם כי רק אסייג לשם ההגינות שדווקא לא הגבתי הכי נחמד כשגיליתי את הגור, אז אני לא יודעת אם היא באמת למדה משהו שם. וכמו כן, ובכן, באחד מהיומיים האלה, גם ארוחת צהריים מאורגנת לא באמת הייתה, וביקשתי מהגדולים לקחת לחם ולמרוח משהו עליו. וארוחת הערב, בעלי הכין).

שולחת חיבוק על כל מה ששיתפת, 

כל הדברים האלה שראית או שדווקא לא ראית והם היו חסרים לך בילדותך.

אני תפילה (וגם אמונה) שכן תצליחי להתגבר על כל מה שאת מושפעת עדיין בהקשר הזה, ושתיצרי מודלים חילופיים נהדרים במשפחה שלך. ממש מאמינה בך מאד!

ותודה רבה שהסברת, זה ממש האיר את הדברים תחת אור אחר...

ובטח מתייעצת איתך! ותראי כמה היה לי משתלם ושווה, תודה ענקית שוב ❤

קמה יקרה ואהובה❤️בארץ אהבתי
את כל כך מלאה ברגישות, כל כך אכפתית כלפי הילדים שלך, כל כך רוצה לנצל את הזמן שלך איתם, שהם ירגישו אותך, ותצברו חוויות טובות, והם יקבלו מהנוכחות שלך איתם, ואת כל כך רוצה לעבור איתם את החוויות הרגשיות שהם עוברים, ולעזור להם לעבור אותן ברכות ולעבד אותן רגשית. ואת רוצה להשקיע בקשר עם המשפחה, גם כשקשה לך השהות איתם, וחשוב לך שהילדים יהיו עם בני הדודים, ויפגשו גם עם הקרובים האהובים והמבוגרים.
את גם כל כך רגישה כלפי עצמך, כל כך מודעת למה שאת זקוקה לו - שמה לב לצרכים שלך, לרגשות שמסעירות אותך, לחששות שלך. מנסה למצוא את הדרך בתוך כל הסערות שמגיעות מכל הכיוונים.
ואת גם כל כך אנושית. את לא יכולה להיות מושלמת - גם כלפי עצמך, וגם כלפי הילדים שלך, וגם כלפי המשפחה המורחבת, כשאת בתוך כל כך הרבה דברים מסביב שמקשים עלייך.

וזה נשמע שבאמת עשית היום את המקסימום שלך.
הצלחת קודם כל לדאוג לצרכים שלך.
ודאגת למה שצריך בבית - כי גם כשקשה לך, יש לך את האחריות להמשיך לדאוג למה שאי אפשר לדחות לפעם אחרת.
וברור שלא הכל היה מושלם. כי בזמן סערה אנחנו מנסים קודם כל לשרוד, להרים את הראש מעל המים. ואי אפשר לצפות מעצמנו להתנהל כמו שאנחנו מצליחים בזמן רגוע ושליו.

ואת מהממת שבתוך כל הקושי, את עדיין רואה את מי שסביבך, וכל כך רוצה לעשות טוב לכולם, וכל כך כואב לך כשאת לא מצליחה כי אין לך את הכוחות והפניות בשביל זה.

האמת שאני כותבת לך, ואני חושבת לעצמי שהייתי יכולה לכתוב לעצמי דברים דומים שלשום, כשהיה לי גם יום מתסכל ועצבני שהרגשתי ממש רע עם עצמי.
אז אני ממש מבינה את ההרגשה שלך.
אבל מבחוץ הרבה יותר קל לי להגיד לך, שבאמת הרצונות שלך, שמשתקפים מכל הודעה שאת כותבת, ובמיוחד מההודעה פה, דווקא מתוך הקושי שאת מרגישה, זה באמת באמת העיקר.
והקשיים הם חלק מהמסלול שלנו, ויש להם תפקיד אחר. ויש לנו עבודה אחרת בתוך הזמנים של הקושי. ולפעמים את התועלת שלהם אפשר לראות רק בראייה לאחור, ורק מרחוק.

יש לי עוד מה לכתוב על מה שהזכרת בעניין החשש מהחופש וממריחת הזמן שיש בו.
גם אצלי זה אחד הדברים שקשה לי בחופש. אבל דווקא השנה הצלחתי להתחיל אחרת (אחרי שלשום שהיה גרוע, אתמול והיום דיברנו על הדברים ביחד והצלחתי ליצור ביחד עם הילדים סדר יום שממש עוזר להתחיל את הבוקר כמו שצריך).
אם תרצי לשמוע על זה יותר, אני אשתדל לפרט מחר.
ומוסיפה עוד חיבוקבארץ אהבתי
על המוות של הגור...
זו באמת חוויה מטלטלת. ולהיות זו שמוצאת אותו ככה, ואז להיות איתו בבית עד שהבעל יגיע כדי לפנות אותו, זה באמת קשה ומסעיר את הנפש.
ממש חיבוק על זה❤️❤️❤️
בארץ אהבתי יקרה! ממש תודה על ההודעה הזאתקמה ש.

בס''ד

זה היה לי ממש משמעותי, כל השיקוף הזה שעשית של הדברים שכתבתי.

ממש הרגשתי שראית את כל מה שעבר עלי, סעיף-סעיף, שהבנת ושהזדהית. כולל על הסיפור של הגור, שם הרגשתי שאני ממש זקוקה שישקפו לי את התחושות שעברתי, כי הן היו חזקות.

פשוט תודה.

ובטח שאשמח לקרוא מה הצלחתם לשנות כדי שהחופש הגדול יעבוד לכם יותר טוב מבחינת הזמנים. ותודה שוב ❤

מפרטת לגבי סדר הזמנים בחופשבארץ אהבתי
תמיד כשמדברים על חופש, יש הרבה שממליצים לעשות 'סדר יום' קבוע. מסבירים שזה עוזר לילדים להתארגן, ולדעת מה הולך להיות, וכו'.
ואף פעם לא עשיתי את זה. כי הלחיץ אותי שאני צריכה להחליט מראש מה הולך להיות. והרגשתי שזה יותר מגביל מאשר מאפשר. ולא רציתי להיות מקובעת לסדר יום קבוע, כי אז איפה אני מכניסה דברים מיוחדים שמתחשק לי לעשות רק מידי פעם?
ואז פעם קראתי את הפוסט הזה של בהתהוות -
למה סדר יום קבוע זה לא בשבילי | הורות בחסד
וזה חיזק אותי שזה בסדר להיות בלי סדר יום. ושיש לזה גם יתרונות.

אבל באמת היה לזה גם את החיסרון, שהרבה פעמים הבוקר נמרח. אם לא היתה פעילות מיוחדת שיוצאים אליה בבוקר, יכולנו להגיע לארוחת בוקר גם ב10:30 או אפילו אחרי. ולא אהבתי את זה.

והשנה, ביום הראשון של החופש (אנחנו בלי קייטנות, אז זה כבר היה בשבוע שעבר..) היה לנו יום ממש קשה. שהתחיל מבוקר מרוח מאוד, והרגשתי שזה השפיע גם על כל המשך היום.

אז בבוקר אחר כך דיברנו ביחד בארוחת בוקר, וחשבנו איך אנחנו רוצים שיראה החופש שלנו. והעלינו (אני והילדים ביחד) המון רעיונות לדברים כיפים שאפשר להספיק בחופש (גם דברים שיוצאים אליהם, אבל בעיקר דברים שאפשר לעשות בבית שכל השנה לא תמיד יש זמן אליהם). ואם הייתי עושה את זה שוב, הייתי כותבת את כל הרעיונות (אולי עוד נעשה את זה בהמשך, אבל זה היה בזרימה תוך כדי ארוחה אז לא כתבנו).
ואז אחרי שכולם התלהבו מכל הרעיונות, דיברתי איתם על זה שבשביל להספיק את כל הרעיונות, צריך להתחיל את הבוקר בהתארגנות יותר זריזה. כי אחרת לא נספיק הרבה.
ואז קבענו סדר יום. וגם כתבנו אותו. וזה סדר יום שלא מחייב שום פעילות קבועה, אבל זה כן קובע את המסגרת של היום. חלק מהדברים כתובים עם שעה, וחלק בלי, רק בשביל לארגן מה עושים אחרי מה.
אז בהתחלה יש את כל השלבים של התארגנות הבוקר (להתלבש קמים שעת הכי מאוחרת שאפשר להתחיל, להתפלל, לאכול ארוחת בוקר - עם דעה כתובה אבל בפועל זה קצת גמיש, ואז סרט מערוץ מאיר - כי הם תמיד רוצים, אז שלפחות זה יהיה תחום בזמן ולא משהו שמבקשים במשך כל היום), ואחר כך יש זמן שנשאר ריק, וכל יום אנחנו מחליטים מה אפשר להכניס אליו. ואז בהמשך היום יש ארוחת צהריים, וקצת זמן חופשי, ואז זמן להיפגש עם חברים או לצאת החוצה (או לפעמים בריכה), ובסוף מקלחות, ארוחת ערב, והולכים לישון.
וליד כל שלב השארנו ריבוע ריק, וגם הוספתי ציורים סמליים כדי שגם הקטן יוכל לעקוב ולהבין, ובסוף לימנצתי את הדף (עם דף למינציה שגיהצתי, אבל אפשר גם סתם לשים בניילונית), וכל יום מסמנים עם טוש מחיק את כל השלבים, ומוסיפים את הפעילות שבחרנו להיות במקום הריק שנשאר.
ואני מרגישה שזה ממש מארגן אותם. עברנו כבר כמה ימים ככה וזה ממש היה טוב.
וואו ממש, ממש, ממש תודה!קמה ש.
בס״ד

זה עוזר לי לקרוא שאת מכירה ומבינה את הסיטואציה הזאת. אני מרגישה שבזכות זה שאת היית שם, קל לי יותר לרצות לנסות ליישם את העניין של הלו״ז. בשביתה כן כתבתי על דף את רצף הפעולות של הבוקר (גם עם ציורים סמליים) וחשבתי שזה יהיה בסיס להתארגנות גם של החופש הגדול. זה היה טוב האמת. אבל לא שמתי שעות. אנסה ליישם בע״ה.

תודה ממש!!
בשמחה!❤️בארץ אהבתי
מקווה שזה יעזור לכם...
אני רק רוצה להוסיף משהו קטןמחי
כי כתבו לך כבר הרבה דברים חכמים ❤️
את אמא מהממת ומשקיעה, את מודעת היטב לחשיבות של להיות נוכחת ולתת תשומת לב אישית. אז אם לא עשית את זה ביומיים האחרונים, זה לא מרוע. זה אומר שפשוט לא היית מסוגלת, זה היה בלתי אפשרי מרוב עומס טכני ונפשי. אז אין לך מה לשפוט ולהלקות את עצמך. עשית כל מה שביכולתך, וה' לא מצפה ממך ליותר.
אני מקווה שאת ישנה עכשיו, ומחר בעז"ה יהיה יותר טוב ❤️
תודה אהובה על המילים הטובות האלה!קמה ש.

ברור שמבינותפרצוף כרית

איזה בנאדם מתוק את!

איך שאת משתפת בהכי כנות,

חסר אנשים כמוך בעולם!

כשמוקפים באנשים שמשדרים שהכל מושלם, זה קשה פי כמה - אי אפשר לשתף , אי אפשר להרגיש טוב עם עצמך - 

והנה את מתארת דברים הכי רגילים והכי אנושיים שאולי כל ה"מושלמות" למיניהן בחיים לא היו חושפות

אז קודם כל, עשית לי טוב בעצם השיתוף - שאני נורמלית שעוברים עליי דברים דומים

וכן , זה באמת עצב לראות חוסר חיים, מבינה שהקשה עליך, וזה נשמע יותר עומס אחר שמתנקז שם (כמו הקש ששבר את גב הגמל..) - נשמע שיש דברים אחרי םשמעיקים עליך שגרמו לך לבכות בחוסר חיים של הגור... וכן בעלי חיים זה משהו מדהים, אני צריכה לגדל אחד! כרגע אין לי זמן כל כך....

והחופשה משפחתית = -אני הכי מזדהה, אני בהתלבטות הזו כל הזמן, שמזמינים אותי לשבתות עם אנשים שמתיחסיםאלינו כשקופים - וכל הזמן ההתלבטות - לבוא או לבוא? לחכות לבוא כשהם לא מגיעים? לא יודעת........... לאלוקים פתרונים........

אומרת לעצמי -וגם לך -

כנראה שעם אנשים היה ותמיד יהיה קשה, צריך איכשהוא להיות קליל ולא לקחת את זה מדי רציני, הם לא באמת מסתכלים עליי וחושבים עליי, אני יכולה לשבת בצד ולשמוח עם עצמי - לא צריכה שמישהו יתיחס ביחס מסוים או להיות תלויה באישור או ביחס שלהם..........

ולגבי האמהות, מוכר זה מתיש ותמיד את רוצה להיות האמא המתלהבת והמגניבה, אבל לא תמיד יש כח, ויש שחיקה ,ואת מוותרת על זמן נכבד מחייך כשאת איתם כדי לגדל אותם לדרך טובה בחיים - אז את מוותרת מן הסתם על חלומות שלך - וזו הקרבה רצינית ולפעמים זה נהיה קשה, כשבא לך פשוט לקחת אוטו וליסוע לים למשל... או לאיזה משהו לבד עם עצמך.... או עם חברות..

ונקודה נוספת לגבי הילדים - 

לא נורא שיש ימים "לא משמעותיים" - אני זוכרת כילדה זמנים כאלו שהיתי משחקת עם עצמי בנחת ואמא שלי היתה בבית ולא דברתי איתה, אבל עצם הנוכחות והבטחון שהיא משרה בבית - זה כיף וזה מלווה אותי לכל החיים התחושה הטובה הזו, אז אני מאמינה שגם אצלך - את לא באמת צריכה להעסיק אותם24 שעות ביממה...

נקודה נוספת לגבי הבת שלך שבוכה ומתלוננת - 

זה בסדר גמור, לפעמים דווקא צריכים לא להיות אמפטים אליהם כדי להנחית אותם לקרקע שיקלטו קצת להיות אפוטימים, ברור שרוב הזמן מומלץ להיו תאמא אמפטית, אבל לא נורא אם מדי פעם נגמר לך הכח והיא פשוט מרגישה את המציאות - שאין טעם להתלונן כ"כ הרבה.....
זה באמת מתיש לשמוע כל היום מישהו לא מרוצה ומתלונן........ זה בסדר גמור, ילד צריך גם ללמוד את זה לפעמים - שלפעמים הוא מגזים, ואת יכולה אולי להסיח את דעתה ולהגיד לה שתעשה משהו בתואנה ש"את צריכה לשטוף כלים/לעבוד  / אחר" - וכך זה לא פוגע, את רק בעדינות מסיחה את דעתה לכך שאת עסוקה מאוד, והיא קולטת בין השורות שיש עוד דברים בחיים חוץ מההתבכינויות שלה וכך גם לא אמרת בצורה פוגענית חלילה אלא בצורה מאוד עדינה שפשוט טכנית לא מתאפשר לך כרגע, ורומזת לה בין השורות שזה לא הדבר הכי חשוב בעולם.....

לא עשית שום דבר רע, אי אפשר להיות אמפתים 24 שעות, צריך גם לנקות/לסדר/זמן לעצמך וכו' - את בסדר גמור!!!!! לא עשית שום דבר רע!!!!! זה בסדר, , הילדה צריכה םג להתמודד עם התסכולים של עצמה ואת לא יכולה להיות לצידה 24 ש' 

מבינה אותך מאוד, חיבוק ענקקקקק קמוששש

פרצוף כריתוש, תודה נשמה על התגובה המושקעת שלךקמה ש.

בס''ד

ממש ממש מעריכה!

תודה על מה שכתבת, לגבי הכנות. עשה לי טוב לקרוא...

לגבי הגור, האמת היא שאני חושבת שהתגובה שלי קשורה לזה שזה היה קשה לצפייה... בערב בעלי שאל אותי איך בעצם גיליתי, שוב בכיתי מזה הרבה. והיום דיברתי עם שתי נשים שזה קרה להן והן סיפרו שהן גם הגיבו ככה, לקחו את זה קשה, כשמשהו דומה קרה להן.

זה היה לי קשה מבחינת זה שזה ישר לקח אותי למקום האימהי שלי. הרגשתי רחמים ממש גדולים על היצור הקטן והעדין הזה. חשבתי על האם. חשבתי על זה שאולי לא מספיק עשינו את מה שצריך, וזאת הייתה מחשבה די מטלטלת. הרגשתי שאני פוגשת משהו בלתי הפיך, משהו סופי, וגם זה היה לא קל. חשתי ממש בכל תא בגוף שאני פוגשת משהו טמא. ממש כמו שמלמדים שטהרה קשורה לחיים וטומאה להפסקת חיים. קשה לי לתאר בדיוק, אבל זאת הייתה חוויה מאד מסעירה... אז אני חושבת שזה יותר קשור אולי לרגישות הכללית מאשר לעומס יתר. 

ולגבי המשפחה, תודה יקרה. זה דווקא לא בקטע כזה ב''ה (מה שאת מתארת, זה הכי נורא!). אצלם ספציפית, זה יותר כי הרבה דברים מתנהלים בעצבים, והעצבים האלה מאד מקשים עלי, מאד מתישים אותי נפשית.

ממש תודה על כל מה שכתבת, על ההורות ועל זה שבדיעבד, זה גם יתרון מסוים, שהילדה לומדת שלפעמים התנהגות היא מוגזמת ומשפיעה לא לטובה על הסביבה. תודה על הזווית המנרמלת הזאת, זה ניחם בי משהו.

תבורכי ❤

בכיף אהובה! שמחתי מאוד!פרצוף כרית
ולגבי מה שכתבת על הגור-כי את אמא, -
גם לי קרה בתחילת האמהות שלי- שהילד הראשון כשסיים מעון בסוף שנה כמעט בכיתי מהתרגשות- שאני אמא... והבן שלי גדל.... ושאני לא מאמינה איך אני זוכה להיות אמא ולגדל ילד..... מרובהאהבה העצומה שלי אליו...

ממש עצם זה שאת אמא- את הופכת לאדם אחר, יותר רחמן, שנכמרים רחמייך על כל דבר.... וזה מהמם ומפתח אותנו מאוד, בעיניי
שבוכה בקלות מדברים.... לפעמים

אז מזדהה.....

ולגבי המשפחה- מוכר העצבים על נקיון וכו'.... ככה זה לפעמים כשמתארחים.. .... גם להם לא נוח לארח,אפילו שרצו, כי קצת מוותרים על הנוחות שלהם.....
תודה על כל ההזדהות שלך יקרה 💗קמה ש.
חיבוק ענק!!גלויה
תודה גלויה נשמה ❤קמה ש.

רק לגבי הגור - ביצעת את תפקידך כאמא באופן מושלם!אם מאושרת
אמא צריכה לקחת ללב ול"היבהל" מגור מת בבית!
מכל ההודעות שלך את מצטיירת לי כאדם מושלם ששמה לב לכל הדקויות והרגישויות,
אז דווקא בתור אמא מושלמת התנהגת מושלם👋👋👋
אני זוכרת שכשהיינו קטנים ואפרוח/דג נפח את נשמתו - אמא שלי לא יכלה להסתכל עליו בכלל- אנחנו פחות לקחנו ללב ממנה.
( לי קרה הפוך בשבת היינו אצל סבא וסבתא ופתאום קיפץ בע"ח לא מרנין בלשון המעטה כמובן כשכל הגברים היו בבית הכנסת.
הכי רציתי לעלות על השולחן ,אבל לא יכולתי,וגם היתה סבתא שלא יכולה ללכת ודאגתי לה- אז לקחתי מגב ויעה וניהלתי מרדף שארך זמן כי בדרך הבע"ח קיפצץ גם מהיעה עד שבסוף הגענו לחצר בשלום,
ומה אומרת לי הסבתא המבוגרת?! "איך עשית את זה - אשה צריכה לצרוח עד שבעלה יחזור")
חח איזה סיפור קורעעעעע😂🤭פרח לשימוח🌷
כמה את מהממת חיבוק
בכללי את נשמעת לי אחלה בן אדם שכדאי להכיר ואמא אלופה💓💓💓
*קמה🤦🏻‍♀️פרח לשימוח🌷
תודה אהובה על המילים הטובות ועל החיזוק הטוב 💕קמה ש.
תודה אם מאושרת יקרה על ההבנה שלך! 💕קמה ש.
בס״ד

אני ממש, אבל ממש, לא אדם מושלם או אמא מושלמת. אם הייתי אצלי בבית לפני חצי שעה, היית משתכנעת סופית!!! כן משתדלת מאד ב״ה. כמו כל אחת כאן, בפורום המקסים הזה. אבל מושלמת, מה זה לא...

וואי סיפור מלא אומץ 😅😅
חחחחחחח סיפור חמודפרצוף כרית
קמה יקרהאני זה א
חיבוק גדול על התחושות וטוב ששיתפת.
זה טוב להוציא וזה יכול ממש להקל על המועקה.
לגבי החופש הגדול
אולי ינחם אותך שגם אצלנו עבר התחלת חוםש לא פשוטה וצריכים ללמוד לאזן ולראות מה מתאים ומה סתם חלומות..
התאכזבתי נורא אבל החלטתי שאני לא שוקעת בזה ואני מנסה להפיק מזה את נלקחים להתייעלות. עשיתי לוח חוםש אבל היו שינויים ובפועל גם לא כל התוכניות היו מוצלחות אז שהוע הבא ננסה שוב ונראה איך להצליח יותר אבל מבחינתי עצם זה שזה במחשבה שלי זו כבר התקדמות ומאמינה שנמצא מה מתאים לנו..
לי מאוד עוזר שיש טבלה עם לוז מפורט זה גם עוזר לילדים ..
תודה יקרה! ננסה את נושא הלו״ז באמת בל״נ.קמה ש.
בס״ד

מקווה שהשבוע הנוכחי התחיל לך בטוב! 💗
חיבוק גדול גגדול גדול ❤❤❤נגמרו לי השמות

על הכל!

וואו כמה עברת!

רק לקרוא את זה לא היה לי אוויר...

בסופו של דבר את רק בן אדם יקרה!

בן אדם הכי מדהים שיש, אבל עדיין בן אדם!

וכל דבר ממה שכתבת, קל וחומר כולם יחד - דורש המון המון כוחות ואנרגיות.

ואי אפשר, פשוט אי אפשר להיות מלאכים...

רק לקרוא את מה שעברת עם הגור... וואו. באמת עוד חיבוק גדול

אותי אישית זה היה משבית לגמרי לגמרי לפחות יום שלם בלי יכולת לעשות כלום

מבינה אותך ממש ממש

ועוד בת שהייתה חולה בתוך כל זה

בתוך ימים שגם ככה השתבשו

בתוך שבירת שיגרה על שבירת שיגרה

בתוך נופש משפחתי מורכב שדורש המון כיוונונים ושינויים והתאמות לא קלות לכולם

להיות גם בתחושות שלך בכאב ובתדהמה וההלם במציאת הגור

וגם בשל הילדים

ןגם בתלונות של הבת החולה

וגם בניהול הבית השוטף, האחרוחות, העבודה, הבית, הילדים, הזוגיות, הניקיון, הכביסות ועוד ועוד...

ובטח שמבינות אותך יקרה!

ובטח שאת אמא מדהימה!

ואיזה כיף לקרוא ולחזור ולהזכיר לעצמך שהזכרונות מכל החופשים הם זכרונות טובים ומתוקים! במכלול שלהם! זה מה שחשוב, זה באמת מה שחשוב.

כנ"ל האמא הטובה שאת והבית המדהים שאתם מנהלים, המכלול כולו שהוא מדהים מדהים מדהים

גם אם יש ימים לא פשוטים שמאתגרים מכל מיני כיוונים פה ושם - זה לא מוחק בכהוא זה את כל הטוב העצום הזה!!!

ואת מאוד מעניקה להם משמעות

בעצם הנוכחות שלך

בעצם האהבה שלך

בעצם המשפחה המלוכדת שאתם

בעצם הידיעה שאת תמיד שם עבורם

זה המון

וזה בעצם הכל.

הכל בסדר יקרה!

וכאשר יגיעו גם ימים יותר מאווררים, יותר מאפשרים, יותר רגועים - הם גם יחוו אותך ברוגע ובפניות השלמה הזו ואיזה כיף להם! הם ממש זכו באמא שאת! ממש!

וגם בימים שיותר דורשים - הם זוכים באמא רגישה

ואנושית

שמנסה

ומשתדלת

ושמה לב גם לגבולות הפנימיים שלה

וקשובה לעצמה

ואלו לימודים מאוד מאוד מאוד מאוד חשובים!

כי גם הם כאשר יתקלו בגבולות פנימיים שלהם גם הם ילמדו ממך להיות קשובים לעצמם ולכוחות וליכולות שלהם!

גם הם לא ימתחו את הגבול שלהם עד לקצה ועד לפיצוץ

גם הם יהיו עם מודעות ורגישות נפלאה לעולם וגם לעצמם, לא פחות חשוב ואפילו יותר1

והם גם זוכים בהמון נוכחות

וחמלה

ואהבה

ורצון

ועשייה בתוך גבולות הגיזרה

ואני חושבת שיש עוד המון רק שכרגע לא מגיעה לכתוב באריכות יותר מפאת חוסר הזמן וכו', אבל דעי שיש בעיניי עוד המון המון המון דברים ענקים שהם מקבלים ולומדים ממך גם בימים כאלה ובטח שגם בימים יותר רגועים

ואת הכי הכי בסדר שיש, ויותר מכך!

❤❤❤

תודה נגמרו לי השמות יקרה!!קמה ש.אחרונה
בס״ד

תודה על ההבנה לגבי הגור!
ועל כל המילים הטובות!!!

ממש תודה שלקחת את הזמן, עצרת, והגבת לי ככה באריכות. 💕
עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"לאחרונה

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלהאחרונה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלוםאחרונה

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
חיבוקתהילה 3>אחרונה

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

יש דבר כזה לאבחן היפראקטיביות לפעוט?אנונימית בהו"ל

סליחה אני ממש נואשת

הבן שלי בן כמעט שנתיים (עוד חודש)

שובבבבבבבבבבבב

פרא ממש

אני לא עומדת בקצב!

הוא גם מגיע לכל דבר מטפס משתחל

כל פעם אני מוצאת אותו במקום מפחיד אחר

אני לא מצליחה לשמור עליו.

הוא יודע לפתוח קופסאות של תרופות עם נעילת בטחון

וכמעט את כל סוגי המנעולים לארונות

ולברוח מהכסא בטיחות או החגורה של כסא האוכל בקיצור- הבנתן את העיקרון...

הוא גם לא יישן טוב בלילה- קשה לו מאד להרדם 

הוא צורח שעות, אז אי מוציאה אותו שלא יפריע לאחים שלו

ואז הוא נשאר ער עד 11 בערך ומשתולל בכל הבית...

ביום הוא בכלל לא ישן והגננת קצת מתלוננת עליו

ויש לו מלא כח

היה עכשיו מפגשי חנוכה ואני רואה שהבני דודים מפחדים ממנו

לא אלה בגילו, ילדים בני חמש שש חוששים ממנו

הוא מרביץ, שורט נושך

זורק חפצים על ילדים אחרים

האמת לפעמים גם אני מפחדת ממנו (למרות שיחסית לי ולבעלי הוא לא מציק וגם לא לגננת כי יש לנו סמכות עליו)

הוא חכם, הוא מבין, אני רואה לגמרי.

הוא יודע מה מסוכן מה אסור

זה לא עוזר

הוא לפעמים אומר אחרי שעשה משהו רע 'עונש, אני עונש' _לא יודעת מאיפה זה בא, אולי מהגן.

אבל הוא בהחלט מבין שעושה מעשה אסור.

(עכשיו אמרתי לו שמחר חוזרים לגן, היה חופש יומיים, מיד אמר לי את השמות של החברים ומשחקים האהובים מהגן)

לפעמים אני חושבת ש*אני* צריכה כדור כדי להתמודד איתו

אבל לפעמים נדמה לי שגם לו אפשר לעזור

גם בשבילו מפחיד להיות כזה מנוע עוצמתי בתוך גוף של פעוט.

הוא מנחם את האחים אחרי שפוצע אותם...

אחים שלו גם לא אוהבים אותו כל היום מתלוננים עליו הוא הורס להם נוגע מציק

אני באמת מנסה לעזור אבל לא תמיד יכולה אני אחת ושי לי 2 ידיים והבית לא גדול

והוא אוהב את אחים שלו ורוצה שישתפו אותו במשחקים.

אבל כשאי קולטת שאני דוחה את ההחתלה שלו כי אין לי כח להתמודד איתה-

אני מבינה שמשהו פה לא תקין.

שאני שוקלת אם לקחת אותו לגינה (כי אני אצטרך בטוח לטפס על המגלשה מבחוץ להוריד אותו משם)

או שעדיף להשאר בבית (ועוד משהו יישבר..)

בקיצור מה עושים?

לכי להתפתחות הילדפאף

תבקשי הפניה מהרופא ילדים, לא יאבחנו היפראקטיביות בגיל הזה, אבל תדגישי את הקשיים ואולי יתנו לך אבחון אצל מרפאה בעיסוק שתבדוק וויסות חושי ודברים נוספים...

אם המצב באמת כמו שאת מתארת-מרפאה בעיסוק ממש יכולה לעזור, ללמד אותו לווסת את הכוח שלו, ללמד אותך איך להתמודד איתו-יכול להיות שהוא ילד שזקוק לגירוי תחושתי גדול יותר, כי נשמע שהוא מתנהג בצורה טיפוסית לגיל שנתיים-אבל מפעיל המון כוח, הרבה ילדים בגיל שנתיים מרביצים או מפרקים משחקים לאחים שלהם, נשמע שהעניין אצלו שבכל פעולה שלו הוא מפעיל המון כוח...

בהצלחה! נשמע קשוח ממש

תודהאנונימית בהו"ל

זה לא ילד ראשון שלי

קלאסי בגיל שנתיים להציק אבל הוא פשוט מנוע טורבו

זה בלי הפסקה ומתזז ואני לא מצליחה לעצור את זה

גם אין לו פחד

חופשי בגינה נניח

ילד בן ישר עוקף אותו בתור למגלשה

הוא מטפס מהצד על הסולם נוגס בו בברך

וואלה זה זר לי..

וגם מאש/כביש/כלבים שום דבר לא מפחיד אותו..

זה נשמע לי קשור לוויסות חושיפאף
אני מסכימה איתך שזה לא בו שנתיים רגיל, זה פשוט נשמע כמו התנהגויות של בן שנתיים מוקצנות, עם היפראקטיביות פחות יש מה לעשות בגיל הזה, אבל וויסות חושי, הפסקות תנועה יזומות, דברים כאלה לדעתי יכולים מאוד לעזור, כדאי להתחיל מרופא ילדים ולהתעקש על הפניה להתפתחות הילד ולמרפאה בעיסוק 
מסכימהיראת גאולה
לא מאבחנים היפראקטיביות בכזה גיל, אבל יכולים לתת כלים מכיוונים אחרים.
אני רק שולחת חיבוקאחת כמוני
נשמע מתיש ביותר 
רק רוצה להרגיע אותך שעם הגיל זה מתאזן קצת...חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 23:59

וזה כבר מפסיק להיות מעניין לעשות מה שעניין אותו בגיל שנתיים...

יש לי אחד כזה שבגיל יותר צעיר אפילו עלה לארון העליון במטבח ופתח ושפך את האקמולי... היה אלוף במתקנים בגינה...וכד'

ובכללי צריך כל הזמן אקשן ומשהו לעשות...

אחרת מפנה את המרץ להצקות ולצומי...

יש לאופי הזה גם יתרונות. זה אחד שתמיד ישיג מה שהוא רוצה, עצמאי מאד, אוהב אתגרים

גם לי נשמע כמו ויסות חושי. בהצלחה רבה!!!! לא פשוט❤שיפוראחרונה
מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"לאחרונה
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור

אולי יעניין אותך